Succesvolste duo van Eredivisie leidt FC Twente naar koppositie

Zaterdag, 17 oktober 2020 om

FC Twente overnacht als de koploper van de Eredivisie. Het team van trainer Ron Jans was zaterdagavond met 0-3 te sterk voor Willem II, behield zodoende de ongeslagen status en neemt in ieder geval tot zondagmiddag de eerste plaats op de ranglijst in. FC Twente komt over een week in actie bij FC Utrecht. Willem II, dat tot dusver maar een keer als winnaar van het veld stapte, staat twaalfde en wacht volgende week een uitduel met PEC Zwolle.

De start van Willem II aan de thuiswedstrijd was ronduit dramatisch: na anderhalve minuut stond FC Twente al voor. Görkem Saglam schoof de bal zomaar in de voeten van Vaclav Cerny, die vervolgens Danilo op maat bediende: 0-1. Het was alweer de derde keer deze voetbaljaargang dat de twee samen verantwoordelijk waren voor een doelpunt en daarmee zijn Cerny en Danilo het succesvolste duo dit Eredivisie-seizoen.

Willem II zocht na de vroege domper naar een gelijkmaker, maar het team van Koster was onzorgvuldig in de afwerking. De mee naar voren gekomen Sebastien Holmén kopte na dertien minuten spelen op de vuisten van Joël Drommel, die een klein kwartier later goed reageerde op een schot van afstand van Saglam. Tot overmaat van ramp raakte Willem II vlak voor rust Dries Saddiki kwijt: hij moest zich geblesseerd laten vervangen door John Yeboah.

FC Twente trok de wedstrijd in Tilburg in de tweede helft naar zich toe. Net als in de eerste helft was het ook na rust direct raak voor FC Twente. Jayden Oosterwolde ontving de bal van Danilo en zijn schot in de verre hoek betekende zijn eerste doelpunt in de Eredivisie: 0-2. Na iets meer dan een uur spelen viel de 0-3. Na een handsbal van Miquel Nelom miste Danilo vanaf elf meter, maar in de rebound was hij alsnog trefzeker.

Willem II ontsnapte in het restant aan een ruimere nederlaag. Na gepruts achterin kopte Jesse Bosch net over en enkele minuten later hielp het aluminium een handje mee. Cerny schoot op de onderkant van de lat, waarna Danilo uit de rebound de paal raakte.


Poll

Gaat FC Twente in de top vijf eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door sirius)

Weer 3 punten, én even koploper. Ik had niet verwacht dat we er op dit moment zo goed voor zouden staan. De eerste helft was van beide kanten niet goed - erg pover en slordig. De tweede helft daarentegen was een stuk beter, van onze kant in elk geval. Dumic heeft een prima basisdebuut achter de rug en is een échte verdediger; no nonsens. Julio opnieuw erg sterk. Sinds de tweede seizoenshelft van vorig seizoen is hij heel sterk bezig, al was de voorbereiding op dit seizoen wat minder. Maar hij heeft het weer uitstekend opgepakt! Het enige waar ik wat op aan te merken heb is het middenveld. Dat steekt nog niet zo goed in elkaar. Weinig creativiteit - dat probleem kennen we, Bosch is geen 10 - maar ook veel ruimtes tussen de linies, weinig aansluiting en diepte. Daar is nog een behoorlijke winst te behalen. Met 0-3 winnen in Tilburg is een heel goed resultaat. En ik ben vooral heel gelukkig dat Drommel de wedstrijd gewoon kon uitspelen!

18 oktober 2020 om 08:52

Ik vind juist dat Twente met Brama, Bosch en Roemeratoe een heerlijk middenveld heeft. 2 eigen jeugd spelers met heel veel potentie en een ervaren clubicoon. Daar gaat de club nog veel plezier aan beleven en als supporters is het toch ook veel leuker als er spelers uit de eigen regio in de basis staan

18 oktober 2020 om 09:40

Zowel Brama als Roemeratoe hebben weinig loopvermogen, snelheid en power. Tactisch zijn beide goed en ook hun positionering is goed. Bosch is voetballend erg matig. Hij speelt ook niet op zijn natuurlijke positie, maar in de eerste 5 wedstrijden speelt hij voetbaltechnisch erg ondermaats. Wel werkt hij keihard! Uiteraard ben ik blij met de doorstroom van de jeugd en hoe zij zich ontwikkelen en inderdaad, dat juich ik, net als de rest, erg toe. Maar het moet wel een meerwaarde zijn. Vandaar dat ik in ieder geval hoop dat Dervisoglu zich snel in het elftal zal spelen.

18 oktober 2020 om 12:06

Ik hoop dat jullie wel geduld gaan hebben met de eigen jeugd, want dat is toch de levensader van de club. Ik merk hier op Voetbalzone dat de Twente supporters wel erg kritisch zijn als je kijkt naar wat er te besteden is en wat er in het verleden is fout gegaan, dan lijkt het er soms op dat iedereen dat nu alweer vergeten is. Terwijl direct promoveren uit de Kkd, dan handhaven en vervolgens dit seizoen alweer een volgende stap zetten eigenlijk superknap is. Maar blijven inzetten op B aankopen gooit je zo weer terug in de tijd.

18 oktober 2020 om 12:17

Ik geloof dat de huidige technische leiding een zeer goed oog heeft voor de jeugdopleiding i.t.t. de mensen die de laatste jaren aan het roer stonden. Van de week hebben nog 3, beloftevolle jeugdspelers, een contract getekend voor 3 jaar met een optie voor een extra jaar. Ik lees vaak dezelfde reacties als waar jij op doelt en sommige leden reageren niet altijd even realistisch nee. Maar dat is voetbal, toch? 😉. De stap die Twente nu gemaakt heeft onderleiding van Kraan, Streuer en Jans is goed. Deze lijn moet nu vastgehouden worden.

18 oktober 2020 om 12:34

Dat klinkt goed, ik ben het helemaal met je eens en hoop op een mooi seizoen voor Twente. Het ziet er in ieder geval hoopvol uit.

18 oktober 2020 om 13:13

Ik denk dat als je met Brama én Roemetatoe speelt dat je nadruk wel erg defensief ligt. Misschien vloeken in de kerk, maar mijn voorkeur gaat dan uit naar Roemetatoe

18 oktober 2020 om 13:18

Bij mijn weten speelt Jans altijd met 2 controleurs en met de punt naar voren bigtukker. Het heeft ook niet mijn voorkeur maar als hij daarvoor kiest, dan zijn dit wel de twee logische namen.

18 oktober 2020 om 13:33

Het is leuk voor het sentiment en het feit dat het contractspelers zijn, maar gebalanceerd is het niet. Het werkt, maar ze missen wel creativiteit op het middenveld in die samenstelling. Anderzijds zorgt dit middenveld er wel voor dat de spelers voorin meer vrijheid hebben. Misschien dat Jans daarom ook nog geen wijzigingen doet op het middenveld. Dervisoglu zal overigens ook nog niet volledig wedstrijdfit zijn.

18 oktober 2020 om 14:30

Kijk eens naar Liverpool waar geen enkele creatieve speler op het middenveld staat. Nu staat het bij Twente heel stabiel en krijgen de voorhoede spelers de ruimte om uit te blinken

19 oktober 2020 om 14:21

Het middenveld is bij Liverpool in aanvallend opzicht vaak ook volledig onzichtbaar. In aanvallend opzicht draait het enkel om de 2 backs en de aanval. Maar goed, buiten dat is het sowieso geen echte vergelijking. Bij FC Twente is het geen onderdeel van de tactiek, maar gewoon een gebrek aan middelen om ook het middenveld versterkt te zien. Dat is goed voor de marktwaarde en de ontwikkeling van talenten, maar het middenveld is op bepaalde aspecten wel kwetsbaar.

Bedankt voor parel Danilo en zelf Labyad gebruiken, collegialiteit +1

17 oktober 2020 om 23:00

Echt lachwekkend he die ten Hag. Morgen weer Labyad elk duel zien verliezen en geen schot op doel weten te krijgen

18 oktober 2020 om 00:26

Ten Hag blijft een Tukker he

17 oktober 2020 om 23:01

Dat kan je niet vergelijken. FC Twente krijgt voorin de ruimte om te voetballen. Ajax krijgt die ruimte niet.

17 oktober 2020 om 23:17

Zoveel ruimte heeft Danilo over algemeen niet nodig, best prima techniek. Maar momenteel gewoon teveel allround en nog niet klaar voor Ajax 1 zonder de specifieke kwaliteiten om dat te compenseren. Dat is geen schande op die leeftijd en ben heel blij te zien dat zijn start zo goed is. Hele aardige jongen, prima speler om te zien. Alleen vrijwel alles is een 6,5/7 terwijl je als spits toch een paar kwaliteiten moet hebben waarbij je een 8 of 9 scoort. Niet de snelste, niet de sterkste, technisch prima maar geen buitencategorie en ook geen pure doelpuntenmaker. Maar amper zwakke punten en dat maakt hem gewoon voor veel ploegen nuttig. Bij Jong Ajax als buitenspeler en spits zijn waarde gehad, topscorer geworden bij Jong Ajax en had ook een prima debuutseizoen bij de o19. Afgelopen jaar eerste Europese goal gemaakt tegen Getafe. Maar verhuur was juiste keuze, dit is voor hem beter dan in positie zitten waar Traore nu inzit.

17 oktober 2020 om 23:17

Dus je zegt dat Danilo alleen goed is wanneer hij ruimte krijgt? En Labyad het eigenlijk prima doet?

17 oktober 2020 om 23:25

Nee ik zeg niet. Ik zeg dat een spits die met ruimte kan spelen je niet kan vergelijken met een spits die tegen een geparkeerde bus moet spelen. Danilo zou het nu in het eerste van Ajax in de spits positie erg zwaar hebben terwijl hij het bij Twente nu prima doet.

17 oktober 2020 om 23:26

Hij is niets minder dan de huidige spits van ajax 😂👍

17 oktober 2020 om 23:34

En denk je dat die spits er nog lang in staat bij Ajax?

17 oktober 2020 om 23:59

Ja

18 oktober 2020 om 13:30

@genieterr - Ik snap wel wat hij bedoelt. Zet Labyad nu bij FC Twente neer en hij speelt waarschijnlijk ook snel weer als vanouds. Het is gewoon moeilijker bij Ajax. Bij dit FC Twente ben je al snel de grote man waar veel ballen naartoe gaan. Bij Ajax ben je als Labyad zijnde soms zelfs niet 1 van de 11 en tegenstanders staan doorgaans behoorlijk compact.

18 oktober 2020 om 14:23

@fct1981 31 duimpjes en ze hadden het allemaal, net zoals jij, mis. Ajax start met Labyad op de bank en Traore in de spits.

18 oktober 2020 om 11:46

Wel mooi hoe het is omgedraaid, want ik zag deze zomer heel veel kritiek vanuit Enschedese hoek op het huurbeleid van Twente. Maar het is mooi om te zien dat er weer attractief gevoetbald wordt bij Twente. Ook complimenten voor kans die er in zo’n korte tijd een geheel van heeft kunnen maken.

En wat blijft speelt Twente heerlijk. Geef het wat tijd en het begint langzaam aan te lopen! Goed bezig Ron en Jan, hopelijk blijven jullie nog een tijdje plakken want tot nu toe leveren jullie prima werk!

Had ajax geen terugkoop optie op cerny?

17 oktober 2020 om 23:06

Volgens mij wel. Cerny is nu dan door FC Utrecht verhuurd aan FC Twente, maar ik meen weleens gelezen te hebben dat Ajax hem terug kon kopen van Utrecht voor zo'n 7 miljoen of iets in die richting. Hij doet het nu goed bij Twente, maar weet nou niet of hij dan ook meteen direct een goede aanwinst voor Ajax zal zijn. Hoop wel dat hij dit vast blijft houden en blessurevrij blijft, want vond hem in zijn beginperiode bij Ajax 1 erg goed en had hoge verwachtingen van hem. Is er bij Ajax, mede door blessureleed, nooit uitgekomen en bij Utrecht was het ook niet wat ervan verwacht werd tot dusver. Gelukkig doet hij het nu goed bij Twente. Zag hem laatst ook bij Andy in de auto, ook een zeer goede, nuchtere en beleefde jongen. Keek toch vooral naar zichzelf wat betreft zijn ontwikkeling en gaf de schuld niet echt aan andere personen, maar kwam ook erg verstandig over wat betreft zaken buiten het voetbal om.

17 oktober 2020 om 23:10

Klopt.. voor 5,5 mln dacht ik

Weer een prima wedstrijd, uitstekende Cerny. Wat betreft de poll; top 5 denk ik niet maar linkerrijtje moet goed mogelijk zijn. Verwacht nog wel een dip.

17 oktober 2020 om 23:01

Precies ja. Niet te overmoedig worden. Vorig jaar werd de champions league zelfs genoemd, dat liep ook anders. Al heb ik er dit jaar een stuk meer vertrouwen in

17 oktober 2020 om 23:27

Als je dit jaar een stabiele middenmoter bent, doe je het eigenlijk al goed. Alles wat je beter eindigt, is gewoon bonus! So far so good, en ook nog met leuk voetbal!

18 oktober 2020 om 13:27

De Champions League? Misschien door een veel te optimistische enkeling, maar praktisch iedereen wist wel dat dat niet zo zou blijven. Aan het begin van het vorige seizoen kwam FC Twente al een aantal keer heel erg goed weg en er was geen ontwikkeling waar te nemen binnen het veld. Dat is nu wel anders. Ze gaan met de week stabieler en volwassener spelen en ook conditioneel maakt de ploeg overduidelijk stappen. Dat krijg je als je een coach hebt die weet wat hij doet. Europees voetbal gaat het zeer waarschijnlijk niet worden, maar alles boven een veilige notering is eigenlijk bonus.

Het is mijn dagje. Na de onverwachte winst van Cádiz nu Twente ook nog en dat met goed spel in de 2e helft

Lekkere overwinning, maar ik denk dat we vaker hadden moeten scoren, Willem 2 helemaal scheel gevoetbald. Ron Jans en vooral Jan Streuer verdienen complimenten, iedereen dacht huh Streuer? Eindelijk weer nuchtere mensen met verstand van voetbal aan het roer ipv de assistent van de assistent van de assistent.

Simpele overwinning maar Willem II miste ook veel spelers. De uitslag had hoger moeten uitvallen. Tevreden zoals het tot nu verloopt

Mooi om te zien dat FC Twente het goed doet. Ondanks dat vele spelers waarschijnlijk alleen dit seizoen voor Twente zullen spelen, hebben ze dit wel goed voor elkaar. Waarschijnlijk komt er dan in financieel opzicht nog een beetje wat vrij en spelers als Cerny en Danilo zijn echt gewoon hele goede versterkingen. Met Jans hebben ze ook een goede trainer rondlopen en ik zie ze dit seizoen echt wel meestrijden voor een plek voor play-offs Europees voetbal. Hopelijk blijft Danilo het zo goed doet bij Twente, heeft toch al 4 goals en 2 assists genoteerd in Twente in 5 wedstrijden. En als hij het zo goed blijft doen, dan zie ik hem volgend seizoen echt wel kans maken bij Ajax. Huntelaar is natuurlijk niet de jongste meer, Traoré heeft potentie maar in Ajax 1 komt het er nog niet volledig uit en Brobbey zie ik ook echt wel potentie in en doet het ook prima bij Jong Ajax, maar die heeft nog maar een contract tot aankomende zomer en het is de vraag of hij dat zal verlengen (ik hoop persoonlijk van wel). Misschien dat Danilo dan na dit seizoen terugkeert naar Ajax, en Twente Traoré dan van Ajax kan huren? Want eigenlijk is het beter voor Traoré om nu gewoon wekelijks te spelen in de Eredivisie en je ziet dat het Danilo nu goed doet en ik heb ook het idee dat Ajax en Twente wel een goede band hebben opgebouwd wat betreft spelers verhuren van (jong) Ajax.

Het is te hopen dat die gifbeker nu wel leeg is. Willem II kan nu gewoon een eredivisiewaardig elftal met geblesseerde opstellen...alleen een keeper ontbreekt nog. Hoeveel pech kan je hebben. Aankomende wedstrijden schade beperken vrees dat we pas in december weer enigsinds punten kunnen gaan pakken....mits er niet nog meer geblesseerde gaan vallen.

Waarom heeft W2 geen rechtsback gehaald? Naast Owusu hebben ze niemand en verder is de spoeling overal erg dun

17 oktober 2020 om 23:29

Heerkens kan op alle posities achterin uit de voeten en is reserve voor de RB alleen ja ook geblesseerd al voor lange tijd helaas.

Blij met de punten en ook leuk voetbal om naar te kijken. Die penalty had dan weer niet gehoeven kon die jongen niks aan doen. Blijft toch een nadeel van var vind ik

17 oktober 2020 om 23:27

Heeft opzich niets met de var te maken, het zijn de regels die zorgen voor deze penalty. Als je je hand zo uitsteekt loop je het risico dat er tegenaan geschoten wordt. Het is geen top regel, maar het is wel een penalty volgens de regels.

17 oktober 2020 om 23:29

@yello: de var deed het met de handsbal juist heel goed. Als je er iets van vindt, moet je de regel bekritiseren. Scheids zag het niet, VAR wel.

Twente begint gelukkig weer wat op het oude Twente te lijken. Ook door de sympathieke mensen die nu de club naar buiten toe vertegenwoordigen.

Gezien het spel gun ik het Twente wel die plek in de top5 maar ze hebben een te smalle selectie om dat waar te kunnen maken. Bovenaan rechter of onderaan linker rijtje is realistiser.

18 oktober 2020 om 07:18

Eerste seizoen in de Eredivisie moesten we overleven. Daarna heb ik persoonlijk inderdaad als doel bovenin het rechter rijtje. Ik verwacht dat we nog wel een paar keer goed tegen de lamp lopen, maar gezien het spel en de inzet wil ik het best opschroeven naar linkerrijtje. Conditioneel leek het er gisteren ook weer wat meer op

18 oktober 2020 om 13:24

Ik vind dat ook prima. Ik ben al blij dat ze uitstekend op weg zijn om uit die degradatiezone te blijven. Met Oosterwolde, Roemeratoe, Bosch, Selahi, Drommel, Zerrouki, Smal, Van Leeuwen, Pleguezuelo en Hilgers ook veel jonge jongens die op deze manier in waarde stijgen.

Goed om te zien dat Twente het zo goed doet, ik vind het toch een club met karakter en ze horen gewoon in de top 5 van de Eredivisie. Ik zie dat dit seizoen nog niet lukken, maar het linkerrijtje moet toch mogelijk zijn. Langzaam maar zeker klimmen ze weer omhoog en dat is erg positief. Het is Ron Jans ook gegund, zeker naar die belachelijke gebeurtenissen in Amerika.

Echt, waarom hebben we traoré niet verhuurd en Danilo gehouden.

"een combinatie van eigen jeugd, spelers die hun carrière nieuw leven willen inblazen en Wout Brama." Hahaha, schitterende verwoording op FOX Sports. Het gaat ons momenteel voor de wind. Ben nog steeds blij als we aan het eind van het jaar aan de bovenkant van het rechterrijtje staan, maar dit is wel erg lekker. Een goede spits blijkt maar weer zo belangrijk. Danilo gaat het maken.

18 oktober 2020 om 06:51

Danilo moet alleen geen pingels meer nemen. Twee penalties genomen dit jaar en beiden allerminst onzeker. Gelukkig beiden nog wel met goed gevolg, maar ik hou m'n hart vast. Cerny is voor mij vooralsnog de absolute smaakmaker

18 oktober 2020 om 08:30

Danilo was bij Jong Ajax wel echt een zekerheidje achter de bal. Bij o19 ook aangetoond een degelijke directe vrije trap te hebben. Penalty gisteren was slecht (deed beetje denken aan die van Ibrahimovic paar uur eerder) maar dat is wel zijn "normale" manier. Kijken of doelman hoek kiest en dan proberen veilig andere kant langs hem te schieten. Duikt doelman goed is het wel een makkelijke redding.

18 oktober 2020 om 09:25

Dat is misschien een prima manier in de KKD, maar weet een keeper het trucje en wacht hij, dan kan Danilo uit bijna stilstand geen vaart mee brengen.

18 oktober 2020 om 13:17

Ik denk dat je beter een ervaren en rustige speler als penaltynemer wilt. Misschien Cerny, of Brama, misschien zelfs Drommel

18 oktober 2020 om 15:44

Ben het met je eens dat de penalties geen zekerheidje lijken.

Van Willem 2 had ik veel meer verwacht dan ze dit seizoen laten zien.met name Pavlidis , die uiteindelijk probeerde op individuele basis Twente pijn te doen.met deze selectie moet Willem 2 toch meer kunnen?tegen Rangers ging het ongeveer op dezelfde manier mis , zelf een paar sublieme kansen weten te creã©ren, en vervolgens aan het kortste eind trekken.

18 oktober 2020 om 13:19

Maar vorig jaar ging ook alles goed bij Willem II. Zo'n sterke selectie hebben ze nou ook weer niet en meestal sluipt er dan nonchalance in zo'n ploeg. Dit seizoen begint iedereen weer op 0 en een ploeg als Willem II zal ten aller tijden scherp moeten zijn, willen ze enigszins in de buurt komen van de resultaten van vorig seizoen. Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat Willem II dat trucje geen tweede keer zouden uitvoeren. Hetzelfde zie je eigenlijk ook bij AZ. Nou heeft Willem II overigens ook wel heel veel pech met personele problemen momenteel.

18 oktober 2020 om 20:17

Ja 7 basisspelers missen is gewoon niet te doen. Tot op heden hebben ze nooit met een volledige sterkste selectie kunnen spelen. 1x wel bijna toen miste ze alleen een rechtsback en spits. Dat was tegen heracles en zal je direct de Willem II van vorig jaar. Het is afwachten wanneer iedereen terug is en hoever het seizoen dan al onderweg is maar we gaan dan zeker het trucje van vorig seizoen zien. Op dit moment is het vooral zoeken naar 11 spelers misschien volgende wedstrijd onzr reserve keeper in het veld zetten.

19 oktober 2020 om 14:17

Met het trucje bedoel ik de resultaten, niet het spel.

Mooi voor danilo hopen dat hij volgend seizoen misschien een kans kan krijhen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ40
12.Willem II4-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. SaddikiMiddenvelder50
G. SağlamMiddenvelder51
M. TrésorMiddenvelder51
M. KöhlertAanvaller50
R. RuiterKeeper50
V. PavlidisAanvaller53
J. YeboahAanvaller41
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

3 fans
Keeper, 23 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren