AZ geeft opnieuw voorsprong weg na nieuwe rode kaart

Zaterdag, 17 oktober 2020 om

AZ heeft zaterdagavond een zeker lijkende overwinning verspeeld op VVV-Venlo. De de nummer twee van het afgelopen seizoen leidde tot vijf minuten voor het einde met 2-0, maar remiseerde uiteindelijk met 2-2. De thuisploeg speelde de gehele tweede helft met tien man: Jonas Svensson werd in de slotfase van de eerste helft weggestuurd. Door de remise blijft AZ wachten op de eerste zege: alle vier de wedstrijden eindigden in een gelijkspel. De uitslag is extra pijnlijk omdat de ploeg voor de derde keer op rij een zege weggeeft in de slotfase, na remises tegen Fortuna Sittard (3-3) en Sparta Rotterdam (4-4).

De voorbereiding van AZ werd verstoord door meerdere positieve coronatests. Vier spelers van de A-selectie, naar verluidt Timo Letschert, Ferdy Druijf, Thijs Oosting en Beau Reus, testten deze week positief en ontbraken tegen VVV. Op het veld was aanvankelijk echter weinig te merken van de problematische aanloop naar het duel, want AZ opende de score al na een minuut. Het was een prachtig doelpunt: Jesper Karlsson draaide de bal vanaf de linkerflank plots in de bovenhoek, achter doelman Delano van Crooy. Of het daadwerkelijk zijn bedoeling was of dat Karlsson eigenlijk een voorzet wilde geven, zal nog moeten blijken.

Halverwege de eerste helft verdubbelde AZ de marge. Teun Koopmeiners stuurde Svensson weg, die de bal terugkopte richting Calvin Stengs. De aanvaller had de tijd om de bal goed neer te leggen en binnen te schieten in de bovenhoek: 2-0. Voor Stengs was het zijn eerste doelpunt van het seizoen. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor AZ. De ploeg van Arne Slot liet achterin weinig steken vallen en had 72 procent balbezit. De wedstrijd nam echter een verrassende wending door een rode kaart van Svensson: enkele minuten voor de rust beging de rechtsback een tweebenige tackle op Joshua John en hij werd weggestuurd door arbiter Christiaan Bax.

Het was een discutabele rode kaart, maar voor de derde keer in vier competitieduels maakte AZ het duel af met tien man. Hoewel VVV een man meer had en daardoor ook vaker aan de bal kwam, bleef AZ na de pauze lange tijd vrij eenvoudig overeind. VVV toonde weliswaar inzet, maar creëerde nauwelijks serieuze kansen om de aansluiting te vinden. Pas enkele minuten voor het einde van de wedstrijd keerde de spanning weer helemaal terug, toen Linthorst van dichtbij afrondde na een voorzet van Vito van Crooij. Kort daarna kwam VVV zelfs op gelijke hoogte uit een strafschop. Debutant Bruno Martins Indi trok Giorgios Giakoumakis naar de grond, waarna de Griek zelf geen fout maakte vanaf elf meter.


Poll

Verdiende AZ meer dan een gelijkspel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

122 reacties (laatste reactie door azrsenal)

Az moet nog uitkijken dat ze niet afgeslacht worden Donderdag.. 4 punten uit 4. Heel zwak.

17 oktober 2020 om 21:53

En dan tegen Sittard Sparta en VVV.

17 oktober 2020 om 22:00

En PEC..

17 oktober 2020 om 22:49

Lijkt me dat het bij AZ wel crisis is. Bij topclubs is het namelijk wel crisis bij zo’n seizoenstart.

Tja, natuurlijk moet AZ dit gewoon winnen, na 2-0 moet je 3, 4 misschien wel 5-0 voor staan. Dan maakt Svensson een domme overtreding, maar rood is wel heel zwaar gestraft, maar die pingel op het eind slaat natuurlijk helemaal nergens op.afijn, nog ongeslagen... [/sarcasm off]

17 oktober 2020 om 22:33

Tot de rode kaart speelde AZ ook gewoon echt sprankelend. Ik vond rood ook enigszins discutabel, maar je moet de scheids niet eens de kans geven om rood te geven als je zoveel controle over de wedstrijd hebt. Het was ook geen doorgebroken speler ofzo, maar iemand op 40 meter van de goal met nog genoeg verdedigers in de buurt. Die pingel vind ik wel belachelijk, het is eerder de VVV speler die de overtreding maakt. Ik denk dat dit best funest ook is voor de mindset van de spelers. 3 keer op rij minimaal 2 goals voorsprong weggeven en 3 keer op rij ook in de laatste 5 minuten. Dit was hét moment om te laten zien dat dit soort potjes ook over de streep getrokken kunnen worden.

Het is toch wel beetje triest wat daar gebeurt. De zoveel meerdere doelpunten voor score, weggegeven. Ze kunnen niet meer tegen druk. Dat wordt wat in Europa....

17 oktober 2020 om 21:55

Elke keer met 10 man

17 oktober 2020 om 21:59

Nou en? Dan kan je nog steeds winnen

17 oktober 2020 om 22:04

Kleine nuance, niet waar?

17 oktober 2020 om 22:06

Tegen Sparta en VVV zou je met 10 man toch wel een 4-0 en 2-0 voorsprong vast moeten houden zeg... Er is meer aan de hand.

17 oktober 2020 om 22:14

AZ speelt iedere keer een dramatische 2e helft door wat voor reden dan ook.

17 oktober 2020 om 22:32

Tegen Sparta stond AZ pas op het einde met 10 man, daarvoor was het niveau al ontzettend slecht. Die wedstrijd hebben we echt verloren door Bizot.

Wij worden officieel genaaid door het knvb korps, of het het door het geouwehoer komt van afgelopen zomer zou ik niet weten. Maar de indruk lijkt er wel op. Verder ga ik er maar niet op, want ik wordt boos.

17 oktober 2020 om 21:55

Lijkt me sterk. Vandaag gewoon belabberde scheids. De vorige rode kaart van stengs was bijv gewoon 100% terecht.

17 oktober 2020 om 22:01

Het gaat me niet alleen om die rode kaart.(stengs was idd terrecht) Het is de hele instelling hoe de scheidsrechters op het veld zijn. Kijk, als je rood geeft voor svennson. Oke maar begin 2de helft gebeurd hetzelfde op Midtsjo en wat krijgt die speler?

17 oktober 2020 om 22:06

Tsja, ik snap je frustratie, maar het is erg vergezocht. De vorige wedstrijd tegen Sparta hadden jullie een slechte keeper. Toen heb ik je niet horen roepen dat hij is omgekocht of iets dergelijks.

17 oktober 2020 om 22:56

Tegen Sparta, ja(bizot) daarvoor ook een beste man die zich wilden bewijzen.

17 oktober 2020 om 23:35

Deze kaart kon ook gewoon gegeven worden. Het probleem zit bij de spelers van AZ, niet bij de scheidsrechters.

18 oktober 2020 om 10:37

Weet je wat ik daar het meest bizarre nog vond... Die Bizot is gewoon een leugenaar... hij lieft dat hij die bal neerlegde... een blunder maken kan... twee blunders ook nog maar liegen vind ik vele malen erger.... Hoop dat zon Europese pot de moraal een boost kan geven, het kan ook zomaar dat duwtje de goede kant op zijn

17 oktober 2020 om 21:57

@Ruud, je zit nog vol adrenaline en ik laat je gewoon even met rust, maar toch wil ik je wat vragen. Hoe is het mogelijk dat de verdediging dit seizoen zo matig is? Zelfs met tien man en 2-0 voorsprong moet je thuis als AZ zijnde dit kunnen afmaken. Ik snap dat je nu wat emotioneel bent, maar Ajax heeft tot nu toe ook niet perse de arbitrage mee gehad alleen wij winnen wel twee keer met tien man. Iets loopt niet goed bij AZ.

17 oktober 2020 om 22:01

@007. Je hebt hier helemaal gelijk. Maar het moet een keer goed vallen dan raken die koppies ook niet in de war. Na de 2-1 wist bijna iedereen dat die 2-2 ok nog wel kwam ondanks dat VVV helemaal niets kon. Scheids was overigens zwaar bagger vandaag.

17 oktober 2020 om 22:11

Ik begreep ook sowieso dat voor de onterechte rode kaart AZ genoeg kansen had om makkelijk meer te scoren. Kwestie van druk misschien? Het hele team lijkt niet goed te presteren, in Europa ging het tot nu toe ook niet echt super goed. We vergeten vaak dat zelfvertrouwen zo belangrijk is. Als je dan eerst je kansen niet benut, daarna een vreemde rode kaart tegen krijgt, dan toch nog op 2-0 komt, moet je gewoon de drie punten pakken. VVV is geen topploeg? Ook Sparta en Fortuna Sittard niet. Het zit in mijn mening dieper dan arbitrale blunders.

17 oktober 2020 om 22:11

Natuurlijk mogen ze dit niet weggeven, en moet het goed staan daar heb je ook gelijk in. Maar als je tegen 12 man staat, dan ga je daar niet beter van voetballen. Ze durven het niet te zeggen, en ja ze moeten na hun zelf kijken. Maar als je hebt gevoetbald, en je speelt ook nog tegen de scheids dan wordt je helemaal uit he spel gehaald.

17 oktober 2020 om 22:18

Het kruipt in de koppies. Bij een tegengoal sluipt de paniek erin en zie je de stress bij de spelers van: ‘het zal toch weer niet’ en juist daardoor gaat het weer fout. Ze kunnen niet rustig blijven en gewoon die bal in bezit houden, maar rossen alles krampachtig weg.

17 oktober 2020 om 22:20

Je frustratie over de scheids is vandaag helemaal terecht, alleen heb je daar als fan niks aan. Ik voelde me ook als Ajacied tegen Sparta en Vitesse genaaid, maar het team had toch de zelfvertrouwen om met tien man te winnen. Ik denk toch dat een deel van de problemen door weinig zelfvertrouwen komt. Vorig seizoen zat alles mee, nu niet...

17 oktober 2020 om 22:30

@azchelsea, dat is precies wat Kees Kwakman goed aangaf. Sterker nog, de ex speler zei dat men waarschijnlijk de rust en leiderschap van eventueel Vlaar en Wuijtens mist. AZ was na de 2-1 in paniek en onbewust ruikt een scheidsrechter dat ook ondanks dat ik wel vind dat Martins Indi dit soort trucjes moet kennen. De AZ verdediger loopt echt in de val.

17 oktober 2020 om 22:42

Dan mag je toch vertrouwen op de VAR...maar die heeft AZ vandaag tot 2x toe in de steek gelaten.

17 oktober 2020 om 22:00

Zelfs met 10 man hoort AZ een 2-0 voorsprong tegen VVV over de streep te trekken, net als dat ze tegen Sparta zo’n voorsprong nooit weg mogen geven, zelfs al zit de scheidsrechter niet mee. Daar zit het grootste probleem hem in, dat AZ ruime voorsprongen weggeeft en in paniek raakt bij een tegentreffer en de boel niet gesloten kan houden daarna.

17 oktober 2020 om 22:08

Valt toch ook wel mee? Vandaag was de rode kaart inderdaad discutabel, maar die van stengs en bizot de weken ervoor waren zeker niet onterecht. Daarnaast miste koopmeiners tegen sparta ook gewoon een penalty bij 4-0. Enfin, als je een 3-1 tegen fortuna, 4-0 tegen sparta en 2-0 tegen vvv niet over de streep kan trekken dan kan je alleen naar jezelf kijken.

17 oktober 2020 om 22:16

Die laatste zin vind ik echt ongelooflijke onzin, hoe zo mag je alleen naar jezelf kijken? AZ wordt hier gewoon genaaid door de scheidsrechter. Eerste helft geeft ie rood (daar kan ik nog wel mee leven), paar minuten daarvoor was gewoon handsbal in de 16 meter daar fluit de scheidsrechter ook niet voor. Vervolgens in de tweede helft krijgt De Wit een gele kaart voor één elleboogje die VVV spelers al de hele tweede helft aan het uitdelen waren. Daarna zie je gewoon dat die aanvaller van VVV Martins Indi vasthoudt. Duidelijk. Slaat gewoon helemaal nergens op. Daar mag je best over zeuren.

18 oktober 2020 om 10:26

Over de wedstrijd vandaag heb je zeker een punt, maar de vorige 3 wedstrijden vond ik het vooral de schuld van az zelf.

18 oktober 2020 om 11:10

Oke, daar kan ik het met je eens zijn. Was nogal een emotionele reactie van me lees ik nu. Misschien voortaan niet direct na zo'n wedstrijd op Voetbalzone reageren. Vooral tegen Sparta gaf AZ het volledig zelf weg met Bizot voorop inderdaad.

17 oktober 2020 om 22:17

Je wordt helemaal niet genaaid. Rode kaart kan je geven, penal ook gewoon. Misschien wat zwaar, maar niet onterecht. Schuld ligt ‘m echt bij de spelers hoor, die spelen gewoon nog niet goed genoeg.

17 oktober 2020 om 22:36

Heb je de hele wedstrijd gezien? Dan begrijp je me wel, en dan mag de rode kaart en penalty gewoon gegeven worden.

17 oktober 2020 om 22:44

Bottomline is dat AZ het nooit zo ver mocht laten komen. Ik vind het geen scheidsrechterlijke blunders, wel had ik me kunnen voorstellen dat ze anders hadden besloten (ten faveure van AZ). Maar nog steeds, als je 2-0 voorstaat, mag je dit tegen “12 man” nooit uit handen geven.

17 oktober 2020 om 23:01

Klopt, alleen het gaat tussen de koppies zitten als je alles tegen hebt. Daardoor wordt je uit je spel gehaald. Zijn weinig teams die dat kunnen handelen. Ach ja, mag hopen dat we vanaf nu wel omhoog gaan, want anders wordt het wel een heel vervelend seizoen.

18 oktober 2020 om 00:44

Nou, ik heb alleen de samenvatting gezien en zag dat AZ hier behoorlijk is benadeeld. Rode kaart kan je zeker geven, maar dan daarna ook 2e geel bij die van Vvv. Penal tegen AZ had minimaal de VAR moeten ingrijpen. Zonder scheidsrechterlijke dwalingen pakt AZ hier gewoon 3 punten.

17 oktober 2020 om 22:18

Dit is structureel probleem. AZ wordt al seizoenen lang genaaid en met de komst van de VAR is het alleen maar erger geworden. Het is echt niet normaal meer. Ben er helemaal klaar mee. Die flierefluiter die er vandaag stond heeft hopelijk zijn laatste wedstrijd gefloten. En ja, AZ roept het over zichzelf af en de afgelopen wedstrijden al helemaal. Maar toch.

17 oktober 2020 om 22:47

Gelukkig een keer geen knvb scheidsrechter de volgende wedstrijd . Verder mag ik nu toch wel hopen, dat ze de volgende wedstrijd hiervan geleerd hebben en weer de focus hebben. De scheids is alleen iets wat we niet kunnen beïnvloeden. Rode kaart wordt toch kwijtgescholden, transferwindow is dicht dus de koppies kunnen weer dezelfde kant op.

17 oktober 2020 om 23:27

Laatste wedstrijd? Die gast heeft vanavond zijn extra bonus van de knvb verdiend.

Ach ga even opwieberen. Wat een troep weekend. Real drama en dan doet Az weer even leuk een herhalingkje, wauw. Heeft Az en Slot andere doelen ofso dit seizoen. Hoe kan je zovaak ruim voorkomen en om het dan schandalig weg te geven.

Belachelijke arbitrage vandaag. Az had eerst een penalty moeten hebben. Krijgen vervolgens onterecht rood. En daarna een penalty tegen terwijl die van vvv een overtreding maakt.

17 oktober 2020 om 22:14

Mee eens....en door, het valt een keer goed. Voetballend was Az geen wedstrijd ook maar iets van de mindere, daarom voelt dit zuurder dan zuur.

17 oktober 2020 om 23:36

De rode kaart was niet onterecht. Deze kaart gaat ook niet geseponeed worden.

17 oktober 2020 om 23:39

Onterecht rood.. misschien je AZ bril afzetten. Op 40 meter van de goal so’n debiele overtreding maken, dan ben je echt een slechte speler. Daarna iemand neer worstelen terwijl de bal 10 meter achter je land, hoe debiel ben je dan?

Jezus christus man, 85 minuten niets aan de hand. Moet de scheidsrechter nog even laten zien dat 'ie er is...

17 oktober 2020 om 23:40

Volkomen terecht overigens. Als je geen debiele overtredingen maakt kan de scheids ook geen debiele beslissingen nemen

Gaat lekker daar in Alkmaar, al was de rode kaart wel.erg makkelijk gegeven, maar alsnog hadden ze dit nooit weg mogen geven

Je kan een wedstrijdje de scheids tegen hebben, maar dit is al de 3e wedstrijd. Die scheids alsjeblieft rode kaart was gewoon een tackle op de bal en die penal.....

Ik heb hier een vraag bij, waarom heeft slot maar een keer gewisseld??

17 oktober 2020 om 22:08

Wie moet hij wisselen dan? Noem een speler.

17 oktober 2020 om 22:21

Stengs/boadu?

17 oktober 2020 om 22:22

Ik bedoel natuurlijk van de bank af. Ik zie geen goede spelers op de bank staan die per se nodig waren. Aboukhlal is een leuke speler, maar wat hij meer zou brengen dan de jongens die jij noemt zie ik niet helemaal.

17 oktober 2020 om 22:48

Reijnders, Gudmundsson, en Karlsson laten staan die was veel dreigender.

17 oktober 2020 om 23:10

Gudmundsson is de meest luie speler van de hele selectie. Ik zou het krankzinnig vinden om hem dan in te laten vallen in ondertal. Reijnders is een 10 en ook niet bepaald een loopwonder. Dan kan je beter de Wit laten staan, die heeft namelijk wel de longen van een paard.

17 oktober 2020 om 23:29

Aboukhlal ipv Boadu die nog steeds zwaar uit vorm is. En Karlsson had als beste man op het veld nooit gewisseld moeten worden.

Ik begin er wel een beetje klaar mee te zijn. Je krijgt weer kans, na kans, na kans, die allemaal te ingewikkeld zijn voor de immer laconiek spelende Stengs en Boadu en vervolgens komt er weer iets raars waardoor we alsnog verliezen. Ja een gelijkspel is een nederlaag als je tot 3x toe zo dik voor staat. Eerst is het Stengs die met een debiele actie de wedstrijd tegen PEC verpest, dan is het Bizot die als een idioot de wedstrijd tegen Sparta verpest en nu is het een mafkees van een scheidsrechter die de wedstrijd tegen VVV verpest. Hoe lang blijft deze onzin nog doorgaan? Voetballend is AZ bij vlagen de beste ploeg van Nederland, maar qua ruggengraat, mentaliteit en effectiviteit staat AZ terecht op plek 11.

Scheidsrechtertje fluitje laten inleveren en de komende tijd niet meer laten fluiten. Die flapdrol die als VAR fungeerde idem dito. Wat een triest zooitje is het scheidsrechterkorps in Nederland.

17 oktober 2020 om 23:41

Welke verkeerde keuze hebben ze gemaakt dan? Mag je mensen naar de grond werken in de 16? Of 40 meter van de goal onderuit schoffelen terwijl er geen bal is?

18 oktober 2020 om 00:08

Je hebt overduidelijk alleen de samenvatting gezien. De hele wedstrijd was het een drama. Kijk de wedstrijd maar terug en reageer dan pas op de reacties hier. Bij voorbaat dank.

18 oktober 2020 om 00:25

Wat was er mis met de beslissingen van de scheids in deze 2 cruciale momenten? Is iemand neerleggen in de 16 zonder dat de bal in de buurt is geen overtreding? Of iemand van achter kapot maken 40 meter van de goal toegestaan?

18 oktober 2020 om 11:06

Je ziet toch dat die aanvaller van VVV Martins Indi ook vasthoudt of niet? Natuurlijk geen handige actie van Bruno, maar om nu te zeggen dat het een penalty waard is. Die aanvaller trekt Martins Indi gewoon naar beneden. Maar goed, zie jij lekker wat je wil zien. Die rode kaart kan ik nog wel begrijpen, al vind ik hem wat zwaar. Maar zoals ik zeg; het was de hele wedstrijd een drama. Kom jij lekker met die twee momenten aan die je hebt gezien in de samenvatting.

Ligt het aan mij of zien we dit seizoen al bizar veel rode kaarten? Nu kan dit ook komen omdat mijn club de helft van de wedstrijden 1 om de oren heeft gehad. Maar zie het wel veel nu.

Het zal nog een heel karwei worden om Europees voetbal te halen dit seizoen. Ze verliezen Feyenoord, PSV en Ajax zo wel heel snel uit het oog.

Jammer voor AZ. Heb zelf geen beelden gezien, dus straks even kijken. in ieder geval nog ongeslagen

Lol, je kan het enigszins karma noemen na die misplaatst grote bek nav het vorige seizoen. Het zit ze lig niet mee, want normaal gesproken pakken ze al deze wedstrijden gewoon 3 punten. AZ gaat zich nog wel herpakken en eindigt sowieso in de top 4.

Zwaar verdiend puntje. Az hele wedstrijd niet gezien.

Het is eigenlijk wel een beetje ironisch... Eerst dat hele gezeur dat ze het beste Champions League ticket verdienden en dan nu 2x op rij een aardige voorsprong weggeven tegen Sparta en VVV. Hebben natuurlijk wel een beetje ongeluk gehad met de scheids van wat ik heb gezien.

17 oktober 2020 om 22:09

Ja die ambities om de top 3 aanvallen kunnen bij zo'n seizoenssstart wel weer ff de koelkast in.

Heb net de rode kaart gezien. Dit was gewoon geel. Niks meer. Ik snap dan de frustratie bij de AZ fans want een VAR moet toch ook zeggen dat dit geen rood is? Toch denk ik dat we weer bij zo een incident komen waar de VAR of de ballen niet heeft of gewoon niet mag ingrijpen. Ondanks dat wel een prima reactie van Koopmeiners. Hij was heel kritisch op z'n eigen team want ik begrijp dat ze het zelf ook verknald hebben.

AZ heeft echt een probleem dit seizoen. Na 4 potten nog niet gewonnen...en steeds een voorsprong weg geven.

Met deze verdediging is het niet gek dat je zonder zelfvertrouwen staat te verdedigen, maar dit is wel heel erg slecht. De hele organisatie was weg na de rode kaart. Heel erg zonde. En dan heb je ook nog de Knvb tegen, ja dan wordt het wel heel erg lastig.

Je kan veel zeggen, maar of je nou hoog springt of laag springt of je nou een koprol maakt of een salto; Sparta Sittard Venlo met 10 man had je de voorsprong gewoon moeten vasthouden. De arbiter heeft slecht gefloten daar ga ik in mee, maar een ploeg als AZ die een ruime voorsprong weggeeft in 3 van de 4 wedstrijden, is niet goed te praten.

Laten we Slot eens onder de loep nemen. Had hem heel hoog zitten. Maar dit hele seizoen inclusief voorbereiding heeft AZ heel weinig laten zien. Mentaal is het zwak. Bizot, Boadu en Stengs hopeloos uit vorm. Maar Slot grijpt niet in. Boadu voegt helemaal niets toe en mag blijven staan. Karlsson moet eruit terwijl Stengs 2e helft matig speelt. Boadu en Stengs verdedigen amper mee. 2e helft geen opkomende backs meer. Maar er wordt niet gewisseld. En dat is niet alleen vandaag. Al maanden gaat het zo.

17 oktober 2020 om 23:06

Ik heb hem nog steeds hoog zitten. Tot de rode kaart heeft AZ echt geweldig gevoetbald. Ook daarna was de wedstrijd gewoon compleet onder controle, tot de onnodige tegengoal. Ik ben het wel met je eens dat er wat aan het mentale aspect moet gebeuren. Als er een tegengoal komt is het echt pure paniek achterin. Ik vind dat Slot Aboukhlal vanwege zijn snelheid had moeten wisselen voor Stengs, maar ik vind niet dat Slot verder al teveel te verwijten valt. Er zijn wat wissels weggevallen en Evjen/Gudmundsson/Reijnders zijn geen spelers die je moet inbrengen om meters te maken (wat wel moet in ondertal). Midtsjo ving het prima op als halve rechtsback/halve rechtshalf en Panta rechtsback zetten vond ik na een uur ook geen slechte keus (Sugawara had ook gekund maar Hatzidiakos is verdedigend stabieler). Karlsson leek voor de rust al veel last te hebben van zijn enkel/voet en ook na de wissel zat hij aan zijn voet, dus om hem eruit te halen was geen rare keus. Boadu deed inderdaad te weinig, maar hij is wel iemand die nog een sprint eruit gooit en de wedstrijd op slot gooit (al weet je dat bij AZ nooit zeker). Dat heeft hij eerder in een 10-man wedstrijd tegen Partizan-uit al eens bewezen.

18 oktober 2020 om 00:51

Ik heb niets met AZ, maar die eerste helft speelde AZ toch geweldig? Soms zit het extreem tegen. Om nu succestrainer Slot onder de loep te gaan nemen, lijkt me niet de meest logische stap.

18 oktober 2020 om 01:09

Helemaal eens. Spel is echt goed , niet normaal. Ook eerste helft tegen Sparta. Zijn 2 zaken, belangrijkste is zelf winnen en die wedstrijden gewoon killen maar ook zit het heel erg tegen met de arbitrage hoor. Vanavond dacht ik gelukkig hebben we var want dit is sowieso geen rood. Gelukkig hebben we var want dit is sowieso geen penal ... wel echt schandalig dat dit voorkomt. En nogmaals, ook hand in eigen boezem. Maar een scheids die 2 van dit soort momenten aan vvv geeft, moet dan ook zo dapper zijn om hands in dr 16 penalty aan AZ te geven oa. Dit was amateuristisch

Vreemd dat iedereen het zo'n onterechte rode kaart vond. Ik vond het redelijk achterlijk en onbezonnen inkomen op nota bene die plaats op het veld. Svensson nam gewoon een risico en haalt de VVV-speler op zijn standpunt met hoge snelheid onderuit. Dat had een langdurige en ernstige blessure kunnen opleveren. Sommige scheidsrechters zouden daar geel met een rood randje voor geven, maar rood is helemaal niet vreemd.

17 oktober 2020 om 22:49

Nee, vind ook dat hij hem had kunnen geven. Gewoon een oliedomme actie op een ongevaarlijke plek. Dom, dom, dom. Echter was de penalty tegen 100% geen penalty. Die Giakoumakis trok een heel stuk meer dan BMI dat deed. De VAR heeft daar ook maar 1 seconde naar gekeken, wat ik ook vrij frappant vond.

17 oktober 2020 om 22:57

Tja als dit in de Europees verband gebeurd dan roept half Nederland dat het slim is en volwassen spelen.

17 oktober 2020 om 23:44

Wie trok meer? Wat boeit het überhaupt, waarom maak je zo’n debiele overtreding als de bal daar niet eens komt maar 10 meter achter je? De echte vraag is waarom zijn teamgenoten niet boos worden op hem over deze debiele overtreding.

18 oktober 2020 om 01:12

Ik vond dit absoluut geen rode kaart en ook absoluut geen domme overtreding. Was ook geen harde overtreding. Als je dit 16 keer in vertraging afspeelt dan ga je er misschien wat ergs van vinden. Maar dit is toch een voetballende actie ? Ik heb in week 2 ook een sliding van Huiberts van Pec gezien op dezelfde plek die kreeg geel. Hoezo dom? Je gaat voor de bal en dat bleek ook. Ik vond het raken van de tegenstander onwijs meevallen en totaal geen intentie. Als je gevoel voor de sport hebt geef je geen rood.

18 oktober 2020 om 01:29

Maar daar zeg je 2 dingen , enerzijds kan hem geven en daarna var maar 1 seconde gekeken. Wij zeiden ‘ gelukkig er is een var want deze kan je niet geven’. Net als bij die rode kaart is t toch gewoon ziek gênant dat de var niet ingrijpt ? Je moet zelf winnen en hand in eigen boezem hoort ook nu thuis tegen vvv moet je gewoon pakken klaar. Maar dit is tegelijkertijd wel echt amateuristisch arbitrage werk dat vanavond wel de kop kost met onterecht rood en penalty. Waarom dan geen penalty voor bij die handballen ? Waarom kreeg vvv geen 2e keer geel ?

18 oktober 2020 om 02:18

Dat de VAR maar 1 seconde keek, had ik het over het penaltymoment met BMI en niet de rode kaart situatie. Handsbal vandaag vond ik ook een pingel en VVV had ook 2e geel moeten hebben. Kan me wel nog steeds vinden in de rode kaart voor Svensson. Waarom zou je daar half van achter zo gevaarlijk en hard inkomen? Gewoon die man voor je houden en klaar. Je moet de scheids geen kans geven om die als rood te beoordelen, zeker niet als VVV niet eens in de buurt van het doel is en de wedstrijd zo onder controle is. Die tackle van Huiberts vond ik ook gewoon rood, toen was de scheids ook al zo rete inconsequent.

17 oktober 2020 om 22:52

Helemaal mee eens - ‘oranje’ wat de helft zal geven en de ander niet maar na alle consternatie hier had ik een grote dwaling verwacht. En die pingel kan je ook gewoon prima geven. Dat begin tweede helft die gast van VVV niet een tweede gele kaart krijgt lijkt me dan meer iets om je druk over te maken.

17 oktober 2020 om 23:07

Het kan, geen probleem. Maar bekijk nu de eerste minuten van de tweede helft van die speler van VVV (weet ze naam niet meer) op midtsjo. Precies hetzelfde maar nu geel. Dus zeg het maar.... Het maakt mij niet dat je streng bent, maar ben dan wel consequent. Geel aan de wit, terwijl die daarvoor 3 x een elleboog krijgt, geen geel. geen penalty eerste helft Hands. En kan zo nog een tijdje doorgaan.

18 oktober 2020 om 00:25

Ik zeg ook niet dat de scheids goed of per se consequent was. Ik heb het alleen over de rode kaart. Dat die onterecht wordt gevonden vind ik vreemd.

18 oktober 2020 om 01:15

Ben ik met je eens. Ook die overtreding op Stengs, terwijl we aan gevaarlijke aanval met overtal bezig waren. Vrij pittige overtreding van achteren op Stengs. Hij fluit, dan denk je zeker een kaart. Ik had verwacht voordeel, doorspelen en daarna geel. Hij fluit, geen geel en vrije trap AZ. Dat is dus volledig nadelig voor AZ. Ook die handsbal, die gaat normaal op de stip. Ben ik ervoor? Nee , beetje bizar. Maar dan moet je ook niet bij wederzijds vasthouden waar die speler van vvv overduidelijk begon en bmi meesleurde , wel naar de stip wijzen

18 oktober 2020 om 01:18

Die rode kaart vond ik veel te zwaar. Vind ‘ domme overtreding ‘ ook dom gezegd. Alsof je een bal laat lopen die je hebt / kan hebben omdat je 2-0 voorstaat. Vanuit alle hoeken bekeken vind ik dit alles behalve rood. Ik kan geel bedenken maar ook geen kaart. En waarom stuur je die gozer van vvv er dan niet af ? Wees dan in elk geval consequent in dezelfde periode wedstrijd. En waarom geef je een penalty bij wederzijds vasthouden, die speler van vvv meer dan overduidelijk sleuren aan shirt BMI, en hands in 16 van vvv bij vrije trap AZ niet ?

17 oktober 2020 om 23:38

Denk nog is even terug aan die sliding van Berghuis op Koopmeiners een jaar geleden. Die was veel erger dan dit en misschien dat Berghuis geel kreeg, maar volgens mij helemaal geen kaart. Er wordt continue met 2 maten gemeten door de scheidsrechters. 1e helft zelfde situatie als Twente Willem II. Twente kreeg penalty, Az niet. En dan krijgt vvv wel een penalty wat er geen is. 3 foute beslissingen in 1 wedstrijd ten koste van 1 team.

18 oktober 2020 om 01:20

Sluit me volledig aan. Hand in eigen boezem steken want je mag ook dit niet weggeven. Maar deze arbitrage was niet eens een aanfluiting. Was nog minder dan dat ..

De knvb hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat az iets gaat claimen, op deze manier zetten de knvb az gewoon buitenspel, jammer

Eerlijk is eerlijk, dit is een gestolen punt dat heerlijk smaakt voor een VVV-aanhanger zoals ik. Zelfs met 10 man was AZ nog een paar klassen beter. Maar al dat gemekker over een rode kaart die het niet zou zijn? Echt wel he, ziedende tackle van achter waar (zij het niet vol) ook nog de enkel wordt geraakt?lees het reglement er maar op na en dan vooral het gedeelte over gevaar om een speler zwaar te blesseren. Oliedomme overtreding. En VVV heeft daar ervaring mee, Tobias Pachonik was nog geschorst voor een redelijk soortgelijke overtreding tegen Joey Veerman van Heerenveen, ik meen 3 wedstrijden waarvan 1 voorwaardelijk. Weten jullie meteen waar Svensson eventueel rekening mee kan houden. En wat die pingel betreft: aan Venlose kant zijn we happy met onze gehaaide spits. Want het was een pingel maar wel een uitgelokte, BMI met zijn ervaring had daar nooit in mogen trappen. Eerlijk is eerlijk, als dit Luuk de Jong in de finale van het WK zou lukken staan we ook met het hele land te juichen. Bottom line: heel sneu en onverdiend voor AZ maar wij van VVV zijn er blij mee. Wij voelden ons door Kevin Blom genaaid tegen Heerenveen (2x rood zonder intentie en 1-0 verliezen door een vederlicht gegeven penalty) en AZ voelt zich nu genaaid. -iets met "over een heel seizoen trekt dit alles zich wel recht"-

18 oktober 2020 om 09:27

Rene ik heb er geen moeite mee als dit altijd een rode kaart oplevert, maar bij 8 of 9 wedstrijden wordt hier geen rode kaart voor gegeven en nu opeens wel. Ik zie regelmatig zwaardere tackles waarbij er ook echt bewust op de man een tackle wordt uitgevoerd en dan wordt er geel gegeven. Die willekeur van die scheidsrechters maakt het spel kapot. En dat een scheidsrechter een keer een fout maakt dat kan, maar dit waren er 3 in 1 wedstrijd en de var kan alles uitgebreid 10x terug kijken uit alle hoeken en dan nog laten ze die fouten staan. Die var is dan compleet nutteloos.ik gun vvv graag een punt, maar Az is nu al in 2 van de 4 wedstrijden benadeeld door de scheidsrechters dus dat zijn al 4 gestolen punten. Het lijkt er dan niet op dat dit in de rest van het seizoen recht getrokken wordt. Sterker nog ik vrees dat dit vaker gaat voorkomen.voor de duidelijkheid ik wil niet eens dat dit in andere wedstrijden wordt recht getrokken. Scheidsrechters horen objectief te fluiten en het spel in goede banen te leiden, niet 1 van de 2 teams te benadelen. Andersom wil ik dat dus ook niet. Op zo'n manier wil ik niet eens winnen.

Kijk net de samenvatting, maar AZ wordt hier echt keihard gemaaid door de scheids. Rode kaart te zwaar, vvv hoort ook een 2e gele kaar te krijgen en die pingel is een overtreding op Martins Indi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ40
12.Willem II4-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller42
F. DruijfAanvaller30
A. GuðmundssonAanvaller20
M. BizotKeeper30
J. KarlssonAanvaller21
C. StengsAanvaller21
M. BakkerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

5 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren