‘Virgil van Dijk ziet ergste vrees werkelijkheid worden na MRI-scan’

Zaterdag, 17 oktober 2020 om 19:55Jeroen van Poppel • Laatste update: 12:00

De knieblessure die Virgil van Dijk zaterdag opliep tegen Everton (2-2) blijkt ernstig. De verdediger van Liverpool heeft volgens beIN Sports zijn voorste kruisband afgescheurd en is naar verwachting zeven tot acht maanden uitgeschakeld. Dat blijkt uit de MRI-scan die zaterdagavond werd uitgevoerd in het ziekenhuis.

Van Dijk moest zaterdagavond al in de elfde minuut naar de zijlijn. De captain van het Nederlands elftal kwam hard in botsing met Everton-doelman Jordan Pickford, die met zijn voeten vooruit inkwam op Van Dijk. De getroffen 29-jarige mandekker greep direct naar zijn knie en liet zich vervolgens vervangen door Joe Gomez. De VAR boog zich daarop nog over het incident, maar besloot niet in te grijpen, omdat Van Dijk voorafgaand aan het moment buitenspel stond.

In Engeland spreekt men SCHANDE van deze charge op Virgil van Dijk! ????

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 17 oktober 2020

In Engeland spreekt men schande van het besluit van arbiter Michael Oliver om Pickford niet tenminste een gele kaart te geven. Een strafschop voor Liverpool behoorde niet tot de opties, daar de videoarbitrage beoordeelde dat er sprake was van buitenspel in de aanloop naar het incident. Als Van Dijk inderdaad zeven à acht maanden uit de roulatie is, zou deelname aan het EK in gevaar kunnen komen. Dat toernooi begint immers over minder dan acht maanden.

In de studio van FOX Sports wordt zaterdagavond met ontzetting gereageerd op het nieuws. "Het zag er ook echt slecht uit", merkt Kees Kwakman op. "Met name het strekken van zijn been. Een schandalige overtreding. Je hield je hart vast toen de fysiotherapeut zijn been op het veld strekte" Arnold Bruggink had ook direct de vrees voor een ernstige blessure. "Je zag het meteen aan hem dat hij in de gaten had dat het niet goed zat. Je kunt met een kruisbandblessure ook gewoon wandelen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

115 reacties (laatste reactie door otterreelick)

Pff slecht nieuws voor VVD en Nederland met oog op EK.. Hopen op net zo’n voorspoedig herstel als dat van Memphis?! Sterkte Virgil!

17 oktober 2020 om 20:10

Ow slecht nieuws voor Liverpool en oranje...

Hopelijk kan hij aan Depay vragen hoe optijd terug te zijn voor het EK. Absolute must voor ons Oranje

17 oktober 2020 om 19:55

Süle had het ook en speelde uiteindelijk zelfs de CL-finale.

17 oktober 2020 om 19:59

Dat seizoen is dan ook met 3 maanden verlengd wegens de stillegging in maart..

17 oktober 2020 om 19:57

Scheelt dat v. Dijk 8 maanden heeft, waar Depay in December geblesseerd raakte. Normaal gesproken haalt v. Dijk het 'makkelijk'.

17 oktober 2020 om 20:00

Nee hoor. De Vrij, de Ligt en Ake centraal is ook gewoon goed. De Vrij is veel meer een echte leider dan van Dijk. Je zag het tegen Italië al. De vrij zette zelfs van Dijk op de juiste plek. Tactisch en organisatorisch is de Vrij beter, en verdedigend ook. Opbouwend, crosspass en in de lucht is de Vrij ook gewoon minimaal net zo goed, en pikt ook zn doelpuntjes mee. De Vrij is alleen veel introverter.

17 oktober 2020 om 20:08

Luis jij bent vast Feyenoord supporter.

17 oktober 2020 om 20:10

Ach joh, van Dijk was juist degene die zijn ploeg met zijn leiderschap mede een PL en CL titel liet pakken. Er is echt een wezenlijk verschil tussen het Liverpool voor en na de komst van Virgil. Laten we na een paar mindere wedstrijden niet doen alsof hij er niks meer van kan

17 oktober 2020 om 20:15

van Dijk is verbaal en non verbaal vele male meer een leider dan de Vrij. We zullen alsnog een fantastische verdediging hebben, maar je aanvoerder en absolute sterkhouder missen gaat het elftal (helemaal met een nieuwe coach) voelen.

17 oktober 2020 om 20:28

Praten en uitstraling dus. Ik heb het over voetballende kwaliteiten.

17 oktober 2020 om 20:29

Wat een lullige opmerking. Jij hebt De Vrij zeker nooit bij Inter zien spelen? Hij is niet voor niets uitgeroepem tot beste verdediger van de Serie A. Met De Vrij gaan we er echt niet veel op achter uit.

17 oktober 2020 om 20:35

En de Vrij supporter

17 oktober 2020 om 20:39

Mee eens, van Dijk is nooit de man geweest die achterin domineert. Ake en de Vrij waren nadrukkelijk aanwezig afgelopen woensdag. Bij Liverpool is dat middenvelders zoals Henderson die veel meer hebben gegeven voor het elftal. De Vrij is zeer betrouwbaar en slim, de Ligt wordt topverdediger, ik denk dat het een goede duo is. Beiden zijn ook hardwerkende spelers. Van Dijk heb ik nooit gezien die er voor het elftal staat en uitblinkt zoals Ramos dat wel altijd heeft gedaan. Van Dijk heeft zijn medespelers hard nodig zodat hij minder hoef te doen.

17 oktober 2020 om 21:20

Van dijk is dat echt wel. Kijk naar het verschil bij liverpool sinds van dijk. Veel meer rust in de verdediging. Vooral bij liverpool maar ook bij oranje genoeg van zulke wedstrijden gezien. Met de vrij, ake natuurlijk wel hele goede vervangers gelukkig.

17 oktober 2020 om 22:27

Nee puskas.. een voetbalkenner

17 oktober 2020 om 22:48

Wat lees ik nu allemaal? Van Dijk is de beste verdediger ter wereld en is de beste leider die je voor je verdediging kan wensen.. ongelofelijk wat een opportunisme hier. ‘Van Dijk is niet een speler die achterin domineert’, niet serieus te nemen.

Oef, dat is wel een pittige. De blessure leek ernstig maar idd. het ergst mogelijke dit wel..

Vreselijk dit, wens hem een voorspoedig herstel.

Dat zou een flinke aderlating zijn voor Liverpool en voor Nederland. Hopelijk is hij wel op tijd fit voor het EK, zou erg zuur zijn anders

Dat is niet best. Die gaan ze daar wel missen.

17 oktober 2020 om 19:57

Niet alleen daar

Godnondeju zeg wat balen. Heb de tackle niet gezien maar ik dacht dat het wel meeviel aangezien een aantal mensen onder de vorige reactie blij waren met zijn gemis bij de komende wedstrijd tegen ajax.

17 oktober 2020 om 21:08

Op de manier waarop hij het veld afliep had ik dit niet zien aankomen. Was voor ajax idd blij maar maakt het nu wel heel zuur.

Daar ben je mooi klaar mee. Wat een ongelooflijke lomperik die Pickford.

18 oktober 2020 om 01:33

Was eerlijk gezegd een actie waarbij je echt bewust je tegenstander blesseert

Nou en Pickford krijgt geen schorsing. Schandalige beslissing van oliver en de Var. Werkelijk onbegrijpelijk.

17 oktober 2020 om 20:09

Absoluut, sloeg nergens op hoe hij inkwam, benen vooruit.

Dit zou verschrikkelijk zijn, maar EK moet te halen zijn. Wel echt zuur. Zo onbesuisd. Donker rood had het moeten zijn.

Wat een verschrikkelijk nieuws is dit.... Een groot gemis voor zowel Nederland als Liverpool. Ik gun hem iig heel veel sterkte en een goed revalidatieproces. Dit is heel zonde..

Als hij maar op tijd fit is voor het EK. Eerst memphis en van dijk. Toch wel 2 key spelers voor oranje.

17 oktober 2020 om 19:57

De positie van Van Dijk is wel het laatste waar we ons zorgen over hoeven te maken. Met De Ligt - De Vrij staat daar een prima duo dat niet onder doet.

17 oktober 2020 om 19:59

Of anders De Ligt-Blind. Ging bij Ajax uitstekend.

17 oktober 2020 om 20:02

Hou toch op met die matige Blind. Die mag al blij zijn als die überhaupt mee mag. Centraal staan Virgil, De Ligt, De Vrij en Ake hoger in de pikorde

17 oktober 2020 om 20:06

Natuurlijk is er een goede vervanging, maar om nu te zeggen dat je je geen zorgen moet maken als zowat de enige speler uit de selectie van buitencategorie geblesseerd uitvalt vind ik toch wat overdreven.

17 oktober 2020 om 20:09

Vanuit voetballend perspectief is blind de beste van bovenstaande voetballers. Ik zeg niet dat je het moet doen, maar het idee is helemaal niet slecht. Ze zijn namelijk gewend om met elkaar te spelen. Ake heeft nog helemaal niets laten zien. Dus die staat hoe dan ook niet boven blind in de pikorde. De vrij normaal gezien inderdaad wel, maar maak je niet te druk. Blind speelt 100% basis, want nederland kan niet zonder zijn voetballende vermogen.

17 oktober 2020 om 20:57

Gelukkig spelen de spelers van buitencategorie in oranje nou net op zijn positie, dus het is heel vervelend maar het is op te vangen.

17 oktober 2020 om 21:45

Is dit sarcastisch Musi26? Want Blind verdient het absoluut niet om te spelen.. Is op linksback niks en als CV goed als back-up, niks meer. Als hij speelt ipv De Vrij, dan kan De Boer per direct opstappen want De Vrij kun je gewoonweg niet passeren ten faveure van Blind.

Wow wat zuur dit zeg. Dit had ik ook weer niet verwacht toen hij het veld af liep. Voor Liverpool ook wel een ramp, want centraal is het echt matig vind ik

Ontzettende aderlating voor Liverpool. Denk dat ze nu wel balen geen back-up gehaald te hebben. Hoop dat van Dijk net zo sterk terugkomt. Forza Virgil 💪🏼.

En bedankt Pickford lompe boer.

Seizoen voorbij. Triest. Het EK lijkt hiermee ook gevaar te lopen. Ik hoop dat hij het red. Een groot verlies voor Liverpool en het Nederlands Elftal.

Eerst sterkte Virgil Enige passende straf voor Pickford Net zo lang schorsen als het herstel van Virgil

En dat dankzij die dikke houthakker. Wat enorm zonde is dit zeg. Dag seizoen en EK.

Laten we hopen dat hij er sterker uit gaat komen! Dit is wel heel erg zuur voor hem.

Kut zeg. Echt heel zuur. Kan onze vriend Pickford achteraf nog geschorst worden? Niet dat de duur van de blessure meegenomen moet worden, maar dit was echt te gortig..

17 oktober 2020 om 20:21

Doe de scheids en de VAR ook maar schorsen!

Heel veel sterkte Virgil

Waardeloos zeg. En die keeper komt er gewoon mee weg. Kansloze VAR. Keepers worden mijns inziens veel te vaak beschermd. Gewoon rood dit. Raakt niets, behalve Virgil. Hopelijk een voorspoedig herstel.

En bedankt Pickford. Wat dacht hij wel niet door zo'n tackle te maken? En dan slap excuses maken achteraf. Waardeloos.

Ben je lekker mee. Je beste verdediger gewoon het seizoen uitgeschopt en de scheidsrechter en VAR die daar niet eens voor ingrijpen. Heel vervelend voor Virgil natuurlijk om er zolang naast te staan. Die was de laatste jaren altijd fit.

Zoow die had ik niet zien aankomen, kruisband gescheurd. Dacht wel knieblessure, maar dit. En bedankt Pickford.

Bah, wat een naar nieuws, zeker voor van Dijk zelf natuurlijk, maar ook voor Liverpool en het NL elftal. Belachelijke actie van Pickford overigens, bizar dat hij daar mee weg kwam.

Snel de regel aanpassen dat je igv buitenspel zulke moordaanslagen vrijuit kunt plegen!

17 oktober 2020 om 20:14

Hoef je de regels niet voor aan te passen. Als je in de rust iemand slaat, dan krijg je ook rood. Had hier dus ook gewoon kunnen worden gegeven. De var en de scheidsrechter zagen er dus gewoon niets in.

17 oktober 2020 om 20:30

De rust is heel anders dan hier het geval is natuurlijk.

Dit is voor een voetballer toch wel 1 van de meest verschrikkelijke blessures. Daarintegen was de overtreding in mijn ogen ook schandalig. Hopen op een goed herstel a la depay.

Met je noppen vol naar voren komen op een speler van de andere partij die in een half luchtduel is met je eigen verdediger is gewoon donkerrood. Geen enkel reden om de regel van "was al buitenspel". Als deze keeper niet alsnog een aantal wedstrijden schorsing krijgt is de buitenspel staande speler vogelvrij verklaard om juridisch gedekt een aanslag op te plegen. Laat de regelridders daar maar even over nadenken. Zwarte dag voor liverpool en het Nederlands elftal door een onnodige en zeer gevaarlijke actie.

17 oktober 2020 om 20:15

Ik vraag me af of dit met de var nog mogelijk is. Ze hebben namelijk alle tijd gehad om het te beoordelen.

Zeer jammer voor virgil, maar gelukkig voor hem en Nederland gebeurt het nu ipv 3 maanden later. Nu kan hij het ek nog halen.

Het is toch ronduit belachelijk dat dit geen rood was!? Pickford gaat 100% voor Vergil en niet voor de bal! Echt belachelijk!

Verschrikkelijk nieuws! Zowel voor Liverpool als voor Oranje. Wat een achterlijke overtreding van Pickford! Een schande! Ben benieuwd of daar nog een straf voor komt. Dit is echt een enorme klap voor Liverpool. Van Dijk is simpelweg onvervangbaar.

Ongelooflijk.. Precies weer oranje zijn beste speler..

Oei dit is heel erg zuur voor Oranje en Liverpool. Nu kan Oranje dit natuurlijk wel opvangen maar je levert wel kwaliteit in. Bij ons is het nu maar hopen dat Matip en Gomez heel blijven want die zullen nu in ieder geval tot Januari alles moeten gaan spelen. En Matip is pas net weer terug. En in Januari moeten we snel Koulibaly halen. Dat is nu echt nodig

Das klote voor virgil... maar gelukkig hebben we de luxe om te beschikken over de vrij en de ligt 🤙 Hoopt dat ie het red voor het EK. Was ook gewoon een rode kaart ongeacht dat het buitenspel was 🤷‍♂️ schandalig als keeper zo uit te komen met 2 benen naar voren !

Ongelooflijk. T-rex kan er natuurlijk weer niet bij dus komt ie als een achterlijke in. Donkerrood. Ik dacht eigenlijk jaren geleden dat Oliver een goede scheidsrechter zou worden, maar hij is nu een van de slechtste. Wat een ramp dit voor Liverpool. Geen Becker en nu Van Dijk.

Dat is zuur voor Liverpool en Oranje...maar met de Vrij bij Oranje staat er een hele goede backup...

17 oktober 2020 om 21:21

Dit is wel een groot gemis voor Oranje, want hij is naast een super verdediger ook echt de leider van de groep. De Vrij is een goede verdediger, maar heeft niet de leiderschapskwaliteiten en uitstraling die een Van Dijk heeft.

17 oktober 2020 om 21:38

Vraag me af hoe je hier bij komt. De Vrij is al een aantal jaar onomstreden bij lastige clubs in een competitie waar verdedigen heilig is. Is altijd de centrale spil, hoe kom je daar zonder leiderschapskwaliteiten? Leider vd groep? Hij is aanvoerder, of dat verder zo is kunnen wevan buiten af niet beoordelen. Van Dijk zijn fysiek icm snelheid is niet iets wat je heel vaak ziet. Tactisch, hoe hij de verdediging organiseert en met name zijn eigen positionering zijn niet zijn sterkste punten, is me diverse keren opgevallen. Van Dijk is goed maar wordt hier soms iets teveel opgehemeld.

Teeeeering man. Je kon het al doen vermoeden bij de slowmotion herhaling. Al hoopte je er niet op voor hem. Die Jordan is er vreemd genoeg ‘gewoon’ van af gekomen. Kan zo’n charge achteraf nog beoordeeld worden? De captain van ons Oranje ligt er kneiter lang uit. Daar kan die keeper niet zomaar mee wegkomen!

Dit is toch een enorme klap zeg. Vooral voor die jongen zelf, maar ook zeker voor Liverpool en Oranje. Hopen op een spoedig herstel

Dat krijg je als de scheidsrechters in de PL altijd een oogje dichtknijpen als die debielen met een Engels paspoort zulke dingen doen. Echt een klote blessure die total onnodig was. Hopelijk herstelt hij op tijd voor het EK.

Triest voor hem. Hopelijk haalt 'ie het EK, maar dat zie ik nu wel somber in als ik dit zo lees. Ik zou voorlopig deze opstelling wel eens willen zien bij Oranje. Ik zie het niet gebeuren dat Frank de Boer het gaat doen. Maar ik vind het zonde als je 5-3-2 speelt, dat je dan niet met een back speelt die echt veel meters kan overbruggen á la Lahm, Marcelo, etc. Zo'n type vind ik Bakker ook wel. Als je met drie centrale verdedigers speelt, moet dat toch kunnen? Wijnaldum vind ik niet zo goed in vorm eigenlijk. En Lammers is juist aardig op dreef. Wat vinden jullie? Blind is dan wel niet zo snel, maar De Ligt en De Vrij maken dat meer dan goed.

Cillessen
De Ligt
De Vrij
Blind
Dumfries
De Roon
F. De Jong
Bakker
Van de Beek
Lammers
Memphis
18 oktober 2020 om 00:09

Hateboer kan veel meters belopen. Verder kun je prima met De Ligt, De Vrij en Ake spelen centraal achterin.

Wat een domper. Get better GOAT

Wat een drama.yan Dijk heeft nog nooit op een groot kamploenschap gespeeld en gaat het Ek niet wedstrijdfit halen.de Vrij is een prima vervanger ,hopelijk blijft hij wel fit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea4416
6.Liverpool4313
7.Everton435
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger261
G. WijnaldumMiddenvelder262
Roberto FirminoAanvaller266
Mohamed SalahAanvaller2517
S. ManéAanvaller237
J. HendersonMiddenvelder211
AlissonKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

226 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 1 maart
Bayern München heeft een bod van 45 miljoen euro uitgebracht op Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren