Van der Sar tweet frustratie; Pickford heeft boodschap voor Van Dijk

Zaterdag, 17 oktober 2020 om

De wedstrijd tussen Everton en Liverpool (2-2) van zaterdagmiddag houdt de gemoederen in Engeland bezig. Na afloop van de wedstrijd wordt met name over drie momenten gediscussieerd: het uitvallen van Virgil van Dijk na een charge van Jordan Pickford, de rode kaart van Richarlison na een forse tackle op Thiago Alcántara en de afgekeurde treffer van Liverpool in de blessuretijd van de wedstrijd. Bij Jürgen Klopp leven de nodige frustraties.

Van Dijk moest de strijd al na tien minuten staken. De centrale verdediger was met een corner mee naar voren gekomen en was in de vijandelijke zestien het slachtoffer van een wilde tackle van Pickford. Van Dijk stond op dat moment buitenspel, waardoor er geen penalty werd toegekend. De overtreding werd zelfs niet bestraft met een kaart. "Hij schopt hem gewoon. Ik moet de beelden nog eens terugzien", zegt Klopp na afloop tegen BT. "Ik heb het afgekeurde doelpunt wel gezien. Op het beeld dat ik zag, was het geen buitenspel. Kan iemand me dat uitleggen?"

In Engeland spreekt men SCHANDE van deze charge op Virgil van Dijk! ????

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 17 oktober 2020

Klopp doelde op een doelpunt van Jordan Henderson in de blessuretijd. De middenvelder dacht zijn ploeg een 2-3 overwinning te bezorgen, maar aangever Sadio Mané zou in de aanloop naar de treffer nipt buitenspel hebben gestaan. De VAR trok een lijn ter hoogte van de arm van Mané. Daarmee zou hij achter de defensie hebben gestaan. "Ik ben een groot voorstander van de VAR, maar je rekent erop dat ze de juiste beslissingen nemen", verzucht Klopp.

"Vorig seizoen stonden we met een oksel buitenspel tegen Aston Villa", doelt de oefenmeester op een doelpunt van Roberto Firmino dat in november 2019 werd afgekeurd tijdens een 1-2 overwinning. "Nu is het niet eens een oksel. Ik heb nu al tien interviews gegeven en ik hoor van iedereen dat het geen buitenspel was. Maar echt vrolijk word ik daar niet van." De beslissing van arbiter Michael Oliver om het doelpunt leidt ook op sociale media tot onbegrip.

Voor welke club je ook bent, op deze manier wil je een doelpunt niet geannuleerd zien worden! Wat een gekte!!!

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 17 oktober 2020

Edwin van der Sar, de algemeen directeur van Ajax, vindt de bemoeienis van de videoscheidsrechter te ver gaan. "Dit voelt niet meer als voetbal met al deze beslissingen die door computerprogramma's worden genomen! De VAR zou er moeten zijn om fouten te herstellen of om een duidelijk buitenspelgeval aan te kaarten die de scheidsrechter is ontgaan, maar niet hiervoor", stelt de voormalig Premier League-keeper. Analist Gary Lineker klaagt eveneens op Twitter. "Ik ben blij voor Everton, maar de VAR zuigt echt het leven uit de wedstrijd."

Ook over de overtreding op Van Dijk wordt nog veel gesproken. De tackle van Pickford was 'niet best', stelt Klopp. "Virgil speelt al met pijn, maar hij kon niet doorgaan", merkte hij tijdens de wedstrijd. "Het leek mij een duidelijke penalty. Maar toen bleek dat de vlag omhoog was gegaan voor buitenspel. Je zou denken dat er nog even naar de overtreding werd gekeken, maar dat leek niet het geval. Wat kan ik erover zeggen? Een keeper kan zo'n overtreding niet maken."

?? Jürgen Klopp na de Merseyside-derby: "We weten nog niet wat Thiago Alcantara heeft, maar het ziet er op dit moment niet goed uit"

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 17 oktober 2020

Henderson, de aanvoerder van Liverpool, moet de beelden nog terugzien. "Iedereen blijft me ernaar vragen, dus het was vast niet zo'n correcte sliding. Na de wedstrijd bood Pickford aan mij zijn excuses aan. Hij vroeg of ik de boodschap kon doorgeven aan Virgil", vertelt de middenvelder. Klopp vreest dat Liverpool twee blessures overhoudt aan de derby. "Toen ik net van het veld stapte, vertelde Thiago dat hij denkt een blessure te hebben opgelopen door Richarlison", verwijst de Duitser naar de late overtreding van de Braziliaan, die met rood van het veld ging. "We zijn met Virgil al een speler kwijtgeraakt en nu misschien nog iemand. Het was niet bepaald onze dag."Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door almogaver)

De VAR is een verrijking voor het voetbal. Maar zij slaat nu wel door. Laten we afspreken dat de VAR optreedt bij overtredingen en DUIDELIJKE buitenspelsituaties. Dit mierenneuken om een milimeter is echt schrijnend. Ik vraag me ook af wie daar op zit te wachten. Ik denk echt helemaal niemand.

17 oktober 2020 om 17:21

Duidelijk buitenspel? Buitenspel is buitenspel. En als je een marge gaat instellen dan krijg je weer millimeterwerk om te zien of het binnen de gekozen marge valt. Ik snap niet die continue frustratie niet. Als je voor VAR ben, dan moet je dit toejuichen want alles verloopt als eerlijk als mogelijk. Het gaat ten koste van de voetbal atmosfeer en ik heb geen zin om wiskundige praktijken tijdens een zaterdagmiddag voetbal te zien, maar het is wel eerlijk.

17 oktober 2020 om 18:09

Daarom vind ik een tijdslimiet voor de VAR ook wel goed. Kan de VAR niet binnen een minuut zien of hij wel buitenspel staat? Dan telt de goal. Anders krijg je steeds dat gedoe zoals Mazroui tegen Real, dat je 5 min staat te wachten tot de goal goedgekeurd wordt. Als de VAR binnen een miniut niet weet of er een duidelijke fout gemaakt is, zal de fout wel niet heel duidelijk zijn, toch?

17 oktober 2020 om 18:11

@JayJames Nee het is dus niet eerlijk. Al vaak benoemd, maar het is wel het beste voorbeeld. Een jaar o.i.d. terug werd een doelpunt van Sterling afgekeurd wegens buitenspel. Toen bleek dat op volle snelheid een frame van de camera 20cm scheelde. Je kunt nooit met zekerheid zeggen of de bal de voet verlaat tussen de frames in of precies op een frame. Kortom: buitenspel meten van een millimeter kan simpelweg niet, omdat je driekwart van de tijd niet zo precies kunt aanwijzen wanneer de bal de voet verlaat, het belangrijkste punt. Daarom hebben ze heel goed in Nederland nu de too close to call-regel toegevoegd, waarbij de scheids het voordeel van de twijfel krijgt als er een marge van ongeveer 20cm ofzo is. Die regel zou wat mij betreft nog beter kunnen als ze dan het voordeel van de aanvaller kiezen. Een tijdje terug werd er immers een doelpunt afgekeurd waarna men later zei: inderdaad, geen buitenspel, maar volgens de too close to call-regel mogen we het niet afkeuren. Daarin zou ik dan gewoon voor geen buitenspel kiezen en in situaties dat het echt echt echt op het randje is - en daar wellicht net overheen - altijd de grensrechter het voordeel geven.

17 oktober 2020 om 17:22

Wanneer is het volgens jou dan een DUIDELIJK buitenspelgeval? Als die binnen de 30cm is? Dan krijg je daar weer gezeur over dat dat mierenneukerij is. Je moet ergens de lijn trekken, en dan kan je zulke situaties nooit uitsluiten.

17 oktober 2020 om 18:01

De lijn moet getrokken worden als een speler zichtbaar voorbij de laatste verdediger is, dat is veel makkelijker te meten dan dit.

17 oktober 2020 om 20:19

Maar wat voor de een zichtbaar is, is dat voor de ander weer niet. Maar laten we ook vooral niet doen alsof dit soort situaties voor VAR niet ook eindeloos gediscussieerd werden. Dat blijf je denk ik houden, hoe je die regel ook aanpast.

Ik ben het met van de Sar eens. Op dit moment wordt het als speler toch ook gewoon onmogelijk om in te schatten of je buitenspel staat. De var moet een duidelijke fout terugdraaien. Dit niet buitenspel rekenen is geen duidelijke fout.

17 oktober 2020 om 17:22

Moet zeggen dat Van der Sar op twitter redelijk vaak de algemene opinie roept hoor. Iedereen vindt dat de VAR hier niet voor is en alleen grove fouten moet corrigeren. Natuurlijk wel goed dát Van der Sar het aankaart, aangezien iemand met zijn naam meer invloed kan uitoefenen dan Jan met de pet. Maar goed, volgens mij klagen de grootste voetballers en ex-voetballers daar al een jaar over, maar gebeurt er vooralsnog vrij weinig.

Bikkelharde wedstrijd. Dat VAR-gebeuren gaat veel en veel te ver. Iedereen kijkt liever naar een 4-4, dan naar een 1-1 met zes afgekeurde goals en 10 minuten extra tijd. Van der Sar vind ik een slapjanus.

Wat een verschrikkelijke beslissingen. Hoezo krijgt Pickford geen rood. Het maakt toch niet uit of het buitenspel is met zo'n aanslag? Mag je in buitenspelpositie ineens keiharde overtredingen maken?

17 oktober 2020 om 17:52

Ik vind dat ook een beetje onzin. Pickford zet die tackle in. Die weet op dat moment niet of er buitenspel is of niet. Moet je gewoon een kaart voor geven.

Weet dat het niet gezegd mag worden maar dit komt Ajax zeker niet slecht uit. Beide spelers zijn in mijn ogen de beste spelers in hun linie dus als die 2 niet mee kunnen doen is het echt een meevaller.

Ik vind het grappig hoe verbaasd men blijft over het feit dat een systeem zoals VAR ook kijkt naar gevallen waarbij het draait om millimeters. Alsof het alleen overduidelijke gevallen van buitenspel eruit zou plukken. Off is off. Jammer joh. Je kan wel klagen over dat moment van Pickford. Ook als het buitenspel is, dan hoort ie niet weg te komen met zo'n charge.

17 oktober 2020 om 18:11

De VAR moet toch duidelijke fouten corrigeren? Als er een meetlat en computersoftware nodig is, is de fout blijkbaar niet zo overduidelijk.

17 oktober 2020 om 18:24

Dat maken jullie ervan. Als het gaat om buitenspel, dan is het niet een kwestie van duidelijk of niet duidelijk, het is een kwestie van wel of geen buitenspel en het antwoord daarop is zwart/wit. Moet ook, want als je het gaat hebben over iets vaags als duidelijkheid, dan weet je niet waar de grens ligt. Daarom doen ze het dan ook niet op die manier. Wat na een jaar of 2 niet meer als een verrassing mag aankomen.

17 oktober 2020 om 18:37

Maar dit is nog steeds niet zwart/wit, want wanneer verlaat de bal precies de voet? Welk frame kies je? Dit was gewoon geen buitenspel.

Achterlijk gezever door te stellen dat VAR zich hier niet mee moet bemoeien. Uitstekende beslissing en het zoveelste bewijs dat we blij moeten zijn met Var. Vanaf hoeveel cm moeten het dan niets meer uitmaken? En gaan we dan ook kijken naar bepaalde voetmaten? Want een Zlatan heeft een grotere voet dan een Jordi Alba. Of welke zaken moeten hierin wã©l meegenomen worden? En als het je eigen team is die in de finale een buitenspeldoelpunt om de oren krijgt, gaan we dan ook zeggen dat het prima is of zien we dan ook liever een eerlijk resultaat? De willekeur die we in al deze commentaren zien omdat het wel of niet lekker in de wedstrijd past tonen aan dat we lak moeten hebben aan dat gezever. Je kunt niet én VAR én willekeur hebben. VAR is nu eenduidig (we praten over buitenspeldoelpunten) en dat is maar goed ook.

17 oktober 2020 om 18:39

Als het op de millimeter moet, is het gewoon niet te zeggen of het buitenspel is of niet. Je kan namelijk ook niet exact stellen wanneer de bal de voet verlaat. Je kan nooit de perfecte foto kiezen. Daarom moet je er inderdaad bij dit soort millimeter beslissingen vanaf blijven. Jij doet nu alsof dit 100% de juiste beslissing is, maar dat weet jij helemaal niet. Daarnaast is mij nou niet meer duidelijk welke lichaamsdelen allemaal buitenspel kunnen zijn. Ik dacht eigenlijk dat het alleen om lichaamsdelen ging waarmee je mag scoren, dus niet Mane’s arm.

17 oktober 2020 om 19:32

VAR is niet eenduidig. Het is gewoon een mens dat met een niet precieze muisbeweging op een niet precies frame een precieze beslissing moet maken. Achteraf heb je er ook discussie over, dus niks eenduidig. Ik heb hier meer argumenten gelezen tegen deze beslissing dan voor. Dat komt omdat het geen buitenspel was en de VAR toch op wel buitenspel uitkwam

Ik vind dat er niet gekeken moet worden naar posities van schouders, handen vingers, knieeen, ellebogen, en andere uitstekende lichaamsdelen. De positie van de voeten bepalend maken lijkt me eerlijk en duidelijk

Het is eigenlijk heel simpel bij de overtreding op VD.Eerste overtreding telt de scheids kan hier niet eens meer rood voor geven imo. Het buitenspel staan is de eerste overtreding.

17 oktober 2020 om 20:03

Als je iemand slaat na een eerste overtreding krijg je ook gewoon rood. In dit geval maakt pickford een overtreding waarbij je een speler ernstig mee kan blesseren dus naar mijn mening gewoon rood.

17 oktober 2020 om 20:27

En dat ernstig blesseren is hem dus gelukt... ongelofelijk dat het geen rood was.

17 oktober 2020 om 21:01

Ik las het inderdaad hopen dat hij spoedig hersteld

Dit is gewoon een rode kaart. Geen enkele intentie om de bal te spelen. Of van Dijk buitenspel staat of niet doet niet ter zake.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Everton137
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
FabinhoMiddenvelder50
G. WijnaldumMiddenvelder50
Roberto FirminoAanvaller50
Mohamed SalahAanvaller56
S. ManéAanvaller44
T. MinaminoAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

220 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 5 1 1 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

TOTO's tips: Ajax is nog altijd ongeslagen tegen Liverpool

Woensdag trapt Ajax de Champions League-cyclus af tegen Liverpool. Twee Europese grootmachten die elkaar opvallend genoeg in 1966 voor het laatst tegenkwamen in een officieel duel. Beide ploegen zullen vol goede...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren