‘Premier League-droomstart leidt tot frustratie over handelswijze Zidane’

Zaterdag, 17 oktober 2020 om 14:13Robin Bruggeman • Laatste update: 14:28

James Rodríguez beleeft momenteel een droomstart bij Everton en de Colombiaan was in zijn eerste vijf wedstrijden al goed voor drie doelpunten en drie assists. Het goede spel van de middenvelder is ook bij zijn oude club Real Madrid niet onopgemerkt gebleven en volgens AS is er bij de Koninklijke wat frustratie ontstaan over de manier waarop trainer Zinédine Zidane is omgegaan met zijn voormalige pupil.

James keerde vorig jaar zomer na twee jaar bij Bayern München terug in het Santiago Bernabéu, maar meer dan een bijrol was er niet weggelegd voor de spelmaker in Madrid. De 76-voudig international van zijn land kwam afgelopen seizoen slechts acht keer in actie in LaLiga, terwijl er in de Champions League maar twee optredens voor hem waren weggelegd.

Nu James ogenschijnlijk zonder moeite zijn topvorm weer heeft opgepikt in de Premier League, zou de clubleiding van Real Madrid zich nu afvragen waarom hij er onder Zidane niet aan te pas is gekomen. Een aantal hooggeplaatste personen binnen de club zou James gedurende het afgelopen seizoen meerdere malen hebben aangeprezen als ‘erg bruikbaar’, maar deze boodschap was niet aan de oren van Zidane besteed.

Real Madrid liet hem afgelopen zomer gratis gaan om zijn forse salaris uit de boeken te krijgen en inmiddels vraagt men zich af of de club hier wel goed aan heeft gedaan. Naast James worden volgens de berichtgeving ook vraagtekens geplaatst bij de manier waarop Zidane is omgegaan met Sergio Reguilón en Dani Ceballos, die nu voor respectievelijk Tottenham Hotspur en Arsenal spelen. De twee Spanjaarden worden eveneens gezien als spelers die meer hadden kunnen toevoegen dan waar zij tot nu toe de kans voor hebben gekregen.


Poll

Vind jij dat Real Madrid James Rodríguez te makkelijk heeft laten gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door fcb_catalunya)

Spelen bij Real of bij Everton is ook wel een groot verschil. James was de laatste jaren helaas gewoon niet goed genoeg en past niet in het systeem van Zidane, dus in mijn ogen terecht verkocht. Mooi voor hem dat hij het bij Everton wel goed doet onder Carlo.

17 oktober 2020 om 14:38

Terecht verkocht??? Hij is toch weggegeven?...

17 oktober 2020 om 14:38

Ben ik met je eens dat er een groot verschil is. Echter hebben we het over een speler die zowel in de Bundesliga, La Liga, Champions League, WK, en Ligue 1 zich in het team of the season heeft gespeeld. Mensen doen alsof James voor het WK 2014 nog een nobody was maar hij had destijds zijn strepen reeds verdient bij FC Porto en Monaco waar die Europa Cup won, de meeste assists verzorgde in Ligue 1, waar hij naast spelers als Hulk en Falcao ook een stand out speler was. Ik ben het volledig met je eens dat James niet in het systeem paste van Zidane. Maar wat ik mij dan afvraag, waarom begint Zidane zijn eerste wedstrijd dit seizoen met Odegaard in de basis? Wat heeft Odegaard wat James dan niet heeft? Of is Odegaard het volgende slachtoffer?

James Rodriguez is ook gewoon een fantastische speler, zeker als je hem het vertrouwen geeft en dan zie je wat hij allemaal doet en kan. Het probleem is eigenlijk dat Zidane eigenlijk nooit echt met een nummer 10 speelt, waardoor spelers als James (en eigenlijk ook bijvoorbeeld iemand als Isco en Odegaard) niet echt tot hun recht komen. James was in de periode onder Ancelotti bij Real Madrid ook echt gewoon fantastisch en nu is hij dat ook weer bij Everton. Natuurlijk was hij bij Bayern München en daarna bij Real Madrid ook niet echt heel goed, maar dit soort type spelers hebben vertrouwen nodig en dat betalen ze dan echt wel terug op het veld. James nu bij Everton is gelukkig wel weer echt genieten en zeker omdat ze hem dus gratis van Real Madrid hebben kunnen overnemen. Echt een gouden deal die Brands en Everton hebben gesloten.

17 oktober 2020 om 14:46

je slaat de spijker op zijn kop. sommige spelers zijn geweldig maar renderen niet in een bepaald systeem en hebben vertrouwen nodig. james is hier het schoolvoorbeeld bij real en zie nu ook coutinho bij barcelona. als het niet werkt dan is het voor beide partijen het beste om uit elkaar te gaan. dit zelfde geldt nu ook voor james. gelukkig heeft james eindelijk zijn plekje gevonden bij de coach die hem naar real haalde en dus toen al de potentie zag. edit/off; klopt het dat hoofdletters af en toe verdwijnen als ik mijn reactie aanpas?

17 oktober 2020 om 14:59

Dat James niet in een bepaald systeem rendeert, probeer ik juist duidelijk te maken doordat Zidane niet echt met een type speler als James speelt.. Dan is het inderdaad beter voor beide partijen om uit elkaar te gaan. Maar James is ook wel dat type speler wat vertrouwen nodig heeft om te renderen, ook als je hem op zijn krachten benut. Coutinho doet het sinds zijn terugkeer bij Barcelona oké en is inderdaad nog niet op het niveau wat we kennen van hem. Maar hopelijk komt dat nog bij Coutinho.

17 oktober 2020 om 15:07

Mijn reactie was ook om jouw statement kracht bij te zetten! Vandaar de zin 'je slaat de spijker op zijn kop'. Coutinho is inderdaad nog niet de Coutinho die we kennen, maar het is beter dan het was. Laten we inderdaad hopen dat hij weer opbloeit onder Koeman.

17 oktober 2020 om 14:50

James speelt bij Everton ook op rechtsbuiten toch?

17 oktober 2020 om 14:57

James speelt inderdaad meer in een vrije rol vanaf rechts bij Everton. Maar ook voor zo'n rol heeft Zidane nooit echt ruimte in zijn elftal, omdat hij liever met echte vleugelaanvallers vanaf de vleugels speelt en op het middenveld speelt hij liever met een echte nummer 6 en dan twee spelers die ook een prima inzicht hebben. Een nummer 6 is voor Zidane echt heilig, wat ik ook wel begrijp. Zidane had in zijn eigen carriã¨re meestentijds Makelele achter zich en die zorgde voor een goede balans. Casemiro heeft nu een soortgelijke rol. Misschien dat je dat verhaal van Zidane met betrekking tot Makelele wel ooit heb gehoord, want Perez besloot toen om Makelele te verkopen en Zidane gaf toen aan dat dat de grootste fout was en dat Makelele de motor van het team was. Hij vond dat je een Ferrari inruilde voor een Fiat.

17 oktober 2020 om 15:01

Nou ja, Isco is ook wel heel erg wisselvallig. Eigenlijk z'n hele carriere al. Voor de rest ben ik het overigens volledig met je eens.

Alle resultaten van Real onder Zidane laten natuurlijk wel zien dat een winnende coach gelijk heeft. En Zidane had James natuurlijk absoluut gebruikt als hij gedacht had 'm nodig te hebben. Jammer voor James was dat niet het geval en is Ancelotti wel fan van hem en zijn manier van spelen. Maar laten we ook niet vergeten dat James bij Everton nu dé creatieve man is, terwijl hij dat bij Real gewoon niet kon zijn. En bovendien is Everton natuurlijk ook geen Real.

17 oktober 2020 om 15:00

In de CL dan met name. Daar heeft hij het natuurlijk fantasich gedaan. In een competitie is zijn track record niet heel bijzonder.

17 oktober 2020 om 15:40

2 x kampioen geworden in 4 seizoen is gewoon prima. Vorig seizoen geen c.l maar wel de titel en de supercup. Pakt gewoon elk seizoen prijzen.

17 oktober 2020 om 16:16

Slechts 3x een volledig seizoen aan het roer gestaan bij Madrid en daarin 2x de titel gewonnen... hoezo niet heel bijzonder? Is ook tweemaal ingestapt wanneer het kalf al verzopen was in de competitie

17 oktober 2020 om 18:26

Het voetbal van Madrid in de competitie is over het geheel genomen toch best matig geweest. Dat vinden zelfs de Madrid fans. Vorig seizoen was gewoon een kado'tje.

Ik heb nooit echt begrepen dat Zidane James zo hard links heeft laten liggen. Misschien kwam hij inderdaad tekort voor de basis, maar dat deden spelers als Isco en Vazquez ook. Toch kregen beide heren wel veel meer speelminuten dan een aankoop van 80 miljoen. Maar ja, de coach is natuurlijk de baas, en het is ook niet zo gek dat de beste coaches flaters begaan. Kijk maar naar Guardiola met Eto'o of Ferguson met Stam.

17 oktober 2020 om 18:28

Je ziet nu toch wel dat de Madrid fans niet heel tevreden zijn met Zidane. Ze spelen zo met Lucas, Isco, Nacho en Marcelo. Met al dat talent dat ze hebben en hebben laten gaan is dat toch best matig.

17 oktober 2020 om 20:56

Het is inderdaad gek dat ze maar niet weten door te selecteren. Aan de andere kant is het wel een heel ander verhaal mochten ze Mbappe en nog een wereldtopper komende zomer halen. Ik denk dat Florentino en Zidane daarop rekenen.

In dit soort gevallen spreken de resultaten van Zidane in zijn voordeel. Hij heeft gewoon zijn prijzen gepakt zonder James, dus ja waarom had hij meer met James moeten doen? Deze werkwijze heeft ook gewerkt.

17 oktober 2020 om 14:45

@master D- Heeft gewerkt qua prijzen, maar kan me voorstellen dat qua financien het bestuur absoluut niet tevreden kan zijn met deze wending. Daarnaast heeft Zidane als coach natuurlijk geweldig gedaan, maar de echte architect bij Real is toch echt Florentino Perez.

17 oktober 2020 om 15:05

Ja, we hebben het gezien hoe het de echte architect verging toen Zidane 9 maanden weg was. Hele eerste elftal totaal geimplodeerd en toen Zidane terugkwam werd er pas weer een stijgende lijn ingezet. Die financien zijn hem wel vergeven hoor als ie zoveel prijzen blijft winnen. Juist een Perez heeft op dat gebied veel meer flaters geslagen met zijn contractverlenging voor Bale tegen een astronomisch salaris en die Hazard is voorlopig ook een gigantische miskoop waar je na 15 maanden nog geen moer aan gehad hebt.

17 oktober 2020 om 15:15

@master D-- Ja en wie heeft Zidane anders weer aangesteld dan, als het aan Zidane had gelegen was het bij die 2 en half jaar gebleven.. Perez heeft ook voor Zidane gewoon met Real de CL kunnen pakken. En toen Zidane coach werd van Real stond er zo'n selectie op hem te wachtten daar had geen coach van kunnen dromen. Het enigste wat Zidane zijn taak was om die jongens als een geheel te laten spelen alle koppen dezelfde kant op. Daar komt bij dat Real meer last had van het vertrek van Ronaldo dan van het vertrek van Zidane. Als je een beetje hebt zitten opletten was het spel onder Lopetegui helemaal niet slecht, zelfs beter dan onder Zidane. Het enigste waar het Real aan ontbrak was doelpunten. Ja Perez zag dat het niet werkte en schakelde snel terug naar Zidane een coach waar de spelers alleen maar vertrouwen in kunnen hebben. Bale heeft Perez zeker niet goed aangepakt, maar Hazard? Hazard zijn slechte prestaties zijn geheel te wijten aan Hazard zelf, en het is Zidane die Hazard graag wou. Perez heeft dit hele Real weer op de been kunnen brengen, vergeten hoe het Real verging voordat Perez zijn tweede termijn begon bij Real? Ohjaaaaa

17 oktober 2020 om 15:28

En wie heeft Rafa Benitez de voorganger van Zidane die geen moer uit de selectie wist te halen aangesteld? Precies Perez. Zo makkelijk was het niet om resultaten te halen gezien het gestuntel van de voorganger van Zidane en de 2 tussen de periodes van Zidane in. Maar nee, laten we alle credits aan Perez geven. Lopetegui deed het niet slecht volgens jou, prima dan volgen we die redenering. Dan ontslaat die fantastische architect dus ten onrechte een trainer. Wat een inzicht. Van de laatste 4 trainers zijn er 3 mislukt maar laten we daar vooral de credits aan degene die er 3x naast zat geven en niet aan de trainer die wel wist te presteren.

17 oktober 2020 om 15:37

@master D-- Ach schiet toch op man, flaters zullen er altijd tussen zitten, wil je die nou echt allemaal gaan benoemen? Het gaat erom dat Perez snel heeft doorgeschakeld en Benitez net zo gauw weer weg was bij Real. Daarnaast geef ik Zidane ook kudos, maar de weder opstanding van Real is begonnen bij Perez en niet bij Zidane. Zei ik niet in mijn eerste comment dat Zidane het "geweldig" heeft gedaan bij Real? Dus ik geef niet eens alle credits aan Perez, maar het is een feit dat zonder Perez zijn beleid Real waarschijnlijk nergens was, kijk anders maar even naar Barcelona. Ik claim helemaal niet dat Zidane er niks van kan zoals jij misschien denkt.

17 oktober 2020 om 15:03

Anderzijds: Hij heeft ontzettend veel krediet opgebouwd en alle lofzangen in ontvangst mogen nemen, dus wat kritiek kan dan ook wel.

In Spanje en bij Real Madrid zijn ze een beetje klaar met Zidane als het gaat om zijn omgang met verschillende miljoenenaankopen. In meerdere programma’s wordt er met afgrijzen gekeken hoe hij niet kan omgaan met spelers als James Rodríguez, Sergio Reguilon, Gareth Bale, Dani Ceballos, Odriozola en ook geen aandacht gaf aan Hakimi. Al deze spelers spelen erg goed bij hun huidige clubs en dat doet dan pijn. Jovic is de komende speler die waarschijnlijk zal verkassen of verhuurd worden terwijl die ruim 60 mio kostte.

17 oktober 2020 om 14:33

Pardon? Klaar met Zidane? Overduidelijk leef jij in een andere wereld en heb jij totaal geen kijk op de club. Je hoeft niet overal maar te reageren om het reageren. In Madrid zijn we namelijk dolblij met Zizou, zijn keuzes pakken allemaal perfect uit en zijn succes spreekt boekdelen. Daarnaast ga je Achraf en Regi nog wel in een Real shirt zien maak je daar maar geen zorgen over

17 oktober 2020 om 14:38

Alsof al deze namen ( op Bale na) ook maar iets hebben gepresteerd bij Real. Hakimi begrijp ik ook niet maar alle anderen zijn niet goed genoeg of er is gewoonweg teveel concurrentie. Dat gelul over het niet om kunnen gaan met die spelers die 3e of 4e keuze zijn op hun positie is onzin.

17 oktober 2020 om 14:48

Is dit een gevoel die je hebt over Zidane of zijn er daadwerkelijk artikelen/forum van Real fans die dit zeggen? Zidane kijkt verder dan alleen de transfersom en dat kan zeker voor onvrede zorgen (bij de speler).

Is zwaar terecht dat Zidane deze James niet gebruikte, bij Everton is hij nu de man, bij ons was hij 1 van de 25 selectiespelers and thats it... hij voelt zich nu bij Everton gewaardeerd en door Carlito zijn oude vertrouwde trainer, alles klopt daar nu voor hem, het ga je goed James

17 oktober 2020 om 14:34

Leuk verhaal, maar het komt gewoon doordat James niet in het systeem van Real paste. James is op de vleugel gewoon een stuk minder en daar werd hij altijd neergezet. Niet zo gek dat hij dan niet rendeert. Eigenlijk heb ik me meer verbaasd over het laten gaan van Reguillon, die heeft bij Sevilla toch wel heel nadrukkelijk laten zien het niveau aan te kunnen. Maar goed..

17 oktober 2020 om 14:56

Zo ver ik dit seizoen van Everton gezien heb zie ik James altijd op de vleugel spelen..

17 oktober 2020 om 16:00

Maar waarom kreeg Isco dan wel de voorkeur boven James? Isco paste ook niet echt in het systeem. Toch kreeg hij meer krediet van de Volombiaan. Ik denk oprecht dat het gewoon iets persoonlijks is. Of misschien wilde Zidane gewoon laten zien dat hij keiharde beslissingen durft te nemen door dure spelers nauwelijks te gebruiken.

17 oktober 2020 om 22:52

@ajax/barca2014 ik heb bij Zidane wel vaker het idee dat het iets persoonlijks betreft. Hij lijkt toch gewoon zijn lievelingetjes te hebben en een aantal spelers die hij gewoon niet hoeft.

17 oktober 2020 om 14:59

Tja als je iemand voor 75 miljoen koopt en je geeft hem het gevoel dat hij niet meer dan 1 van de 25 selectiespelers is, snap je zelf ook wel dat het niets kan worden hé. Hij is goed genoeg maar je moet hem vooral goed gebruiken.

Geweldige speler, maar als je te veel sterren hebt die vrijwel geen verdedigend werk doen, dan val je ook door de mand. Bij Everton kan alles om James draaien dus daar valt zijn gebrek aan verdedigen goed op te vangen. Alhoewel je nu tegen Liverpool ook ziet dat Robertson af toe een vrije doortocht heeft.

Nogmaals: James gratis? Enkele media maken daar melding van. De meest betrouwbare media spreken echter van een transfersom van 20 tot 35 miljoen. Beetje gek dat vz, dat geen eigen bronnen heeft en niet anders doet dan nieuws herkauwen, dan maar beslist van het ene te geloven en dat ook verder als feit te verkondigen

17 oktober 2020 om 21:35

Transfermarkt.nl meldt ook gewoon dat James transfervrij is.

Volgens de krant is er wat irritatie ... kranten moeten vol he .. het is die jongen van harte gegund. Madrid speelt al vanaf Zidane zonder nummer 10 . Benitez speelde nog met James op 10 helaas waren die weken niet goed. Zidane nam het over en ging met de punt naar achter spelen ( Casemiro ) vervolgens werd Zidane kampioen en pakte hij de c.l. Sinds dien is Zidane op die manier blijven spelen. Lijkt me sterk dat het bestuur nu met kritiek zou komen al ben ik zelf van mening dat er vaak genoeg mogelijkheden waren in wedstrijden om de 6 eruit te halen en met james aanvallender te gaan spelen

Gewoon een kwestie van rol in het team. Bij Everton is zijn rol anders dan bij Real. Als Real hem zou gebruiken als bij Everton is hij nog steeds van wereldklasse.

Ik hoop dat dit waar is want zidane lijkt alleen met ideale schoonzonen om te kunnen gaan en niet met grillige spelers, terwijl deze meestal wel de betere spelers kunnen zijn

Zidane was als speler een grote meneer. Maar als coach een flop. James was en is altijd een fantastische voetballer en Zidane heeft hem eruit gepest. Een isco en een vasquez mag dan wel blijven.
Ongelooflijk!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4274 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Sevilla2814
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Vinícius JúniorAanvaller138
T. CourtoisKeeper130
CasemiroMiddenvelder120
K. BenzemaAanvaller1210
RodrygoAanvaller120
AsensioAanvaller114
Lucas VázquezMiddenvelder101
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

883 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Real Madrid
2016-2018 Real Madrid
2015-2016 Real Madrid II
2014-2015 Real Madrid II
2013-2014 Real Madrid

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren