Derksen verbijsterd door uitspraak Van Dijk: ‘De wereld op zijn kop'

Zaterdag, 17 oktober 2020 om

Virgil van Dijk deelde woensdag na het 1-1 gelijkspel van het Nederlands elftal tegen Italië een compliment uit aan Frank de Boer voor de gehanteerde tactiek. Johan Derksen heeft met verbijstering naar de woorden van de Oranje-aanvoerder geluisterd, zo laat hij weten bij Veronica Inside. “De trainer heeft het goed aangepakt, alle credits naar hem”, zei Van Dijk.

“Onze aanvoerder komt na de wedstrijd altijd in beeld om open deuren in te trappen”, zegt Derksen vrijdagavond in het voetbalpraatprogramma. “Die geeft dan Frank de Boer een compliment voor de tactiek die hij gebruikt heeft. Dat was goed bedoeld, maar ik proefde ook een soort medelijden. Zo van: die trainer heeft zoveel draaien om de oren gehad, ik geef hem maar een compliment. Het is de wereld op zijn kop als spelers de coach een complimentje gaan geven.”

Volgens Derksen zegt het compliment van Van Dijk veel over hoe de Liverpool-verdediger over zichzelf denkt. “Ze denken dat ze zo groot zijn dat ze een coach, die vier keer kampioen van Nederland is geworden, wel even een complimentje kunnen geven omdat hij met 1-1 gelijkgespeeld heeft tegen Italië. Héél rare opmerking.” Ton Boot, voormalig toptrainer in het basketbal en aanwezig in de studio, vult Derksen aan: “Ik ben het volkomen met hem eens. De hiërarchie wordt helemaal doorbroken natuurlijk.”

“Dan moet je je superieur voelen”, vervolgt de tachtigjarige oud-basketbalcoach. “Oranje speelde goed en ze zijn goed, maar niet zo superieur. De werkelijkheid zijn ze een beetje uit het oog verloren.” Derksen vervolgt: “Die jongen (Van Dijk, red.) is gekozen tot speler van het jaar in Engeland. Hij wordt overal bewierookt en voelt zich nu zo groot om daar even te de beginnende coach te zeggen: goed gedaan, jochie.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

101 reacties (laatste reactie door massive)

Ik kijk graag naar VI maar hier lult Johan weer eens uit zijn nek. Wat is er mis mee dat een speler voor zijn coach op komt? Derksen pakt altijd graag dezelfde personen aan. Ten Hag moet het altijd ontgelden en tegenwoordig ook Van Dijk, een beetje zielig.

16 oktober 2020 om 22:13

Derksen en Boot slaan hier de plank mis. Hun miskenning van de respectvolle opmerking van Virgil dikt met name Derksen nog eens aan door het inmiddels standaard gebruik van een verkleinwoordje: "goed gedaan, jochie". Het is niet de intentie van de opmerking en ook niet het onbedoeld effect, behalve als je dat graag wil horen. Ik zie enkel dat Virgil van Dijk een compliment aan zijn coach geeft voor de tactiek en de instructies die hij (virgil) samen met het team moest uitvoeren en wat relatief goed uitpakte, omdat ze er goed op getraind hadden. Juist uit de mond van een aanvoerder moet je zulke woorden op waarde schatten.

17 oktober 2020 om 12:06

Blijft toch grappig hoe serieus iedereen altijd op Johan en Renã© ingaan. Ik kijk echt totaal met andere ogen naar dat programma.

17 oktober 2020 om 13:47

Ik ook. Maar ja is verder wel grappig om al die reacties te lezen.

Derksen heeft gewoon een bloedhekel aan Van Dijk sinds dat hele gebeuren met die boycot. En dat laat hij wel heel opzichtig doorschemeren de laatste tijd. Eigenlijk is het wel echt een hele zielige man die Derksen.

16 oktober 2020 om 22:21

@Alex17 zodra je een afwijkende mening hebt, sta je in zijn Gekkie boekje, als je het boek Top show gelezen hebt, zie je veel sneller door deze 'kijk mij rebels en tegendraads zijn'- act van Johan.

17 oktober 2020 om 01:27

Daar lijkt het wel op. Je kunt best kritiek hebben op wat Van Dijk de laatste tijd laat zien op het veld, maar het argument van Derksen is nogal pijnlijk en schrijnend.

17 oktober 2020 om 13:12

Ik had voorheen ook echt bewondering voor de speler en persoon van Dijk. Maar eerlijk is eerlijk sinds hij VI ging boycotten en het racisme debat vooraan willen staan. Ik als gekleurd persoon wordt door mensen als van dijk anders aangesproken en aangekeken sinds blm en zwarte piet discussie. Mensen pakken me met handschoentjes aan alsof ik een kwetsbaar bloempje ben. En hier gaat van Dijk even het gesprek op slot gooien en boycotten. Ondertussen vragen mensen mij sinds kort regelmatig of ik racisme ervaar en staan ze raar te kijken als ik moeite heb met voorbeelden noemen. Als van Dijk het gesprek aan was gegaan en we beschaafd zijn kant konden horen en derksen bijvoorbeeld zijn kant kon geven dan was het wat mij betreft nog vruchtbaar. Maar als die jongens met maar een beetje kleur (naar mijn weten zijn van dijk en depay minstens zo blank als gekleurd) die zetten de boel lekker op scherp op instagram en zorgen voor een lekkere tweedeling maar als ze live in gesprek kunnen dan gaan ze boycotten.

17 oktober 2020 om 14:31

Zoals jij het recht op je mening die je hier verkondigt heeft van Dijk dat ook. Of zou hij omdat jij het niet ervaart zijn ervaringen niet moeten delen omdat jij anders aangekeken zal worden. Beetje krom vind je niet? Tevens is het de hele bedoeling van de movement dat mensen bewust gaan stilstaan bij racisme en het bestaan ervan. Daarnaast zijn de mensen die het zich wel aantrekken geen kwetsbare bloempjes maar om je dat uit te gaan leggen duurt mij te lang. Ik heb respect voor je standpunt maar heb dat dan ook voor die van een ander pff.

17 oktober 2020 om 16:00

Ik voel anders heel weinig respect van jou richting mijn situatie waarin ik ineens door andere als buitenstaander gezien wordt door actief van blm. Vergelijk het met als jij rood haar hebt en je leeft je leven en bent altijd gelijk aan iedereen enz. En ineens komt er een beweging vol mensen die geweld gebruiken op die het pesten van mensen met rood haar willen stoppen en ze maken vele mensen uit voor van alles en nog wat. En maanden er na wordt je nog door vele gezien als slachtoffer en vragen vele aan je; hoe zie jij dat, wordt jij gepest enz enz.dankje van Dijk! Ineens zien mensen mij als een slachtoffer in plaats van gelijkwaardig zoals ze voorheen deden.

17 oktober 2020 om 16:21

En dat is zijn goedrecht. Heb je daarnaast nog een inbreng op wat Derksen zegt of heb je een bloedhekel aan Derksen? Ik vind het punt van Derksen terecht, wordt eens tijd dat Van Dijk als aanvoerder wat meer de waarheid gaat zeggen. Van Dijk komt altijd op mij over dat het niet aan hem ligt en dat hij nooit wat fout doet.

Vond dat die basketbal coach die erbij zat het perfect verwoorde. De spelers denken dat ze de top zijn maar uiteindelijk allemaal net niet. Ze voelen zich iets beter dat ze daadwerkelijk zijn.

16 oktober 2020 om 22:28

Wat een onzin. Niemand is naast zijn schoenen gaan lopen. Ze hebben 2 matige wedstrijden gespeels en een redelijk goede. Met naast de schoenen gaan lopen vul je echt zelf maar wat in.

17 oktober 2020 om 05:01

Helaas liep sergio in oranje wel naast zijn schoenen. Ik kan me namelijk niet voorstellen, dat koeman hem.de opdracht gaf om op het middenveld te spelen en de verdediging nauwelijks te ondersteunen. Verlies van Liverpool en verlies met oranje kan wel eens goed zijn geweest voor sergio dat hij weer zijn taken gaat uivoeren en daardoor direct weer een goede verdediger is.

17 oktober 2020 om 06:07

Wie is Sergio? Bedoel je Wijnaldum of Van Dijk?

17 oktober 2020 om 07:48

Ik denk dat hij Virgil van Dijk bedoeld aangezien hij het over een verdediger heeft.

17 oktober 2020 om 01:04

Heel gevaarlijk om in te vullen wat anderen denken. Het is interessant om te zien dat Van Dijk heel weinig is veranderd sinds hij bij Liverpool is gaan spelen, maar de perceptie van de mensen is veranderd. Hoe weet jij hoe de spelers zich voelen?

17 oktober 2020 om 07:42

Goed dat je meegaat in wat Derksen en de basketbal coach hier zeggen. Ik vraag me af waar jij het vandaan haalt dat jullie weten of kunnen invullen wat de spelers denken? Ga niet komen met "zijn houding etc".

Hier ben ik het een keer niet met Derksen eens. Ik denk echt dat de Boer ditmaal een hele sterke tactische prestatie heeft neergezet. Italiaanse kranten waren er ook lyrisch over, dat is ook wel eens anders geweest😉

16 oktober 2020 om 23:31

Derksen had het niet over de tactiek van De Boer, maar vind het apart dat een speler de coach een schouderklopje gaf.

17 oktober 2020 om 00:19

Lucaij, precies! Het slaat ook nergens op, net alsof het normaal is dat een vakkenvuller van een supermarktketen naar de directie zou lopen om de grote baas te feliciteren met een succesvolle reclamecampagne.

17 oktober 2020 om 00:59

Die gasten in de studio, die bij lange na niet het niveau hebben gehaald waarop de meeste van deze jongens acteren, mogen wel complimenten uitdelen en de aanvoerder niet? Onzin! Je werkgever/leidinggevende een compliment maken of feliciteren met een succes is in mijn ogen heel normaal. Van Dijk lag al niet lekker bij Derksen en nu ze niet meer met zijn clubje willen praten, waar ik begrip voor heb, gaat hij Van Dijk zoeken. Het is niet gek dat die mannen en vrouwen niet met mensen willen praten waar ze qua denkwijze heel ver mee uit elkaar liggen. De seksistische opmerkingen, de raciaal getinte opmerkingen, de homofobe opmerkingen, de manier waarop ze collega’s van de spelers belachelijk maken. Het zijn allemaal van dat soort redenen waarom ze hebben gezegd niet meer met ze te willen praten en meneer Derksen bewijst keer op keer dat ze gelijk hebben. Je bent een vriend van VI of je bent een vijand.

17 oktober 2020 om 01:48

Adrian11, Ton Boot heeft een sportieve CV waar je U tegen zegt. Hij was een beasketballer (en coach) en heeft meer landstitels achter zijn naam staan dan wie dan ook in Nederland. Als trainer was dit al 14x met 5 verschillende ploegen, 148 keer kwam hij uit voor oranje, etc etc.er is gewoon sprake van een hiërarchie, ik heb vroeger mijn leraar nooit een compliment gemaakt voor het bedenken van de vragen die ik een proefwerk zag. Ik zie het al voor mij. 'zo u heeft goed best gedaan, ik ben onder de indruk en de vragen waren boven mijn verwachtingen goed', Ik geloof dat ik dan een paar uur op het plein mocht doorbrengen met een bezem.

17 oktober 2020 om 03:40

Dat waren vast betere tijden, maar in mijn tijd kon je iedereen een compliment geven. Ik zou prima tegen mijn directeur kunnen zeggen: mijn complimenten voor de manier waarop je de transitie hebt geleid of iets in die richting. Ik zou het heel raar vinden als ik bij een organisatie zou werken die hiërarchisch is ingericht dat ik geen compliment kan uitdelen aan een leidinggevende. Vind je dat zelf nou echt niet vreemd? Zou het raar zijn als ik het volgende over mijn directeur zou zeggen:- Alle credits aan hij heeft een grote bijdrage geleverd;- Alle credits aan hij heeft ervoor gezorgd dat iedereen binnenboord bleef;- mijn complimenten aan hoe hij het team heeft geleid, tijdens zijn scheiding. Zou jij het allemaal zo waanzinnig vinden als iemand zoiets zou zeggen?

17 oktober 2020 om 07:02

Onzinnige vergelijking. Tenzij de vakkenvuller de beste van Nederland is en ook nog eens meer geld verdiend dan de directie.

17 oktober 2020 om 07:22

Het gaat niet om je meerdere een compliment te geven, maar om dat via de media te doen, waarin je meerdere toch al de gebeten hond is. Ik vond het toen ook een vreemde, ongepaste opmerking. De ophef nu is overigens ook overtrokken.

17 oktober 2020 om 08:03

@oigatinha, dat je je meerdere een compliment maakt, prima. Maar om dat via de pers te doen?

Dit was tactisch toch gewoon goed gevonden van De Boer? Die Italianen gaven nota bene zelf aan dat ze verrast waren. Op de eerste 20 minuten na vond ik het gewoon een prima wedstrijd van oranje. Daar mag je de trainer best credits voor geven.

17 oktober 2020 om 07:41

Even het stuk lezen anders. Het gaat over het compliment wat van Dijk aan de Boer geeft en dat dat ongepast is omdat dat niet logisch is in de hiërarchie

Johannes Johannes Johannes... Heeft dat menneke een niet aangeboren hersenafwijking overgehouden na die val van de trap? Hij presteert het nu zelfs om op deze manier Virgil van Dijk te framen. Het uitdelen van een compliment aan het adres van je trainer is arrogantie? Schiet op man, dwazen.

17 oktober 2020 om 05:04

Sergio heeft een bepaalde vorm van arrogantie/gemakzucht, maar wat derksen hier zegt is natuurlijk de grootste onzin, maar blijkbaar willen de kijkers dit zien.

17 oktober 2020 om 05:23

Sergio?

17 oktober 2020 om 08:09

Een aangeboren hersenafwijking na een val van een trap, dat is natuurlijk wel een beetje vreemd he?! Maar ja, alles blèren om even een likeje te scoren..

17 oktober 2020 om 08:37

Tenzij hij de moeder van Derksen bedoelt. Als zij van de trap is gevallen terwijl ze zwanger was van de Snor kan Musi (ik noem iedereen Sergio) theoretisch gelijk hebben.

17 oktober 2020 om 11:02

Daarom had Apocalypse zijn reactie al gisteren bewerkt naar niet aangeboren hersenafwijking. Niet goed lezen, beetje vreemd he

17 oktober 2020 om 11:57

Friets305, Gooi al dat alcohol wat je hebt ingeslagen nou even opzij en bekijk m’n reactie nogmaals, voordat je het over andermans geblèr hebt. Rond het tijdstip dat jij reageerde stond dat er al lang niet meer.

Wauw!! En nu kan Virgil van Dijk weeeeer niets goeds doen of zeggen! Die Derksen laat zich steeds maar weer kennen! En echt gênant om te zien hoe René herhaaldelijk probeerde Wim Kieft bijna te bekeren omdat hij vond dat het Nederlands elftal best een goede wedstrijd had gespeeld en dat hij Memphis een goede voetballer vind! Maar Wim bleef gewoon standvastig aan zijn mening houden.. Ohjeej Wimpie het is nu oppassen geblazen!

17 oktober 2020 om 07:08

Wim lijkt het format van het programma niet te begrijpen. Ik betrap hem wel vaker op nuance. Toen met die idiote aflevering over racisme, gingen de mannen uiteraard niet in op de manier waarop de ex van Kieft werd behandeld.

Memphis, van Dijk en wijnaldum zijn de eersten die geslacht worden zodra ze ook maar één fout begaan.

16 oktober 2020 om 22:38

Huh? Zelfs als ze niet eens een fout begaan.

17 oktober 2020 om 00:12

Dat is het punt dat Fatih maakt, ja. Ben je het oneens dat Johan Derksen van Dijk zoekt in zijn kritiek?

17 oktober 2020 om 00:48

Volgens mij begrijp je tru-fan niet helemaal... Volgens mij heeft hij juist aan dat die jongens worden afgeslacht of ze nou een fout begaan of niet.

17 oktober 2020 om 04:33

Memphis is altjd afgezeken. Over Van Dijk en Wijnaldum wordt gewoon altijd met respect gepraat. Alleen Johan is nu zuur vanwege die boycot

Medelijden. Tja, het is ook maar weer wat voor draai je eraan wilt geven. Het kan ook gewoon solidariteit zijn van de ene sportman naar de andere, omdat hij zich kan voorstellen hoe vervelend een moeilijke start kan zijn voor een bondscoach. Opmerkelijk hoe irritant het legertje critici zich op tv gedraagt dit seizoen. Frank de Boer moet het niet wagen de drie wedstrijden in zijn eerste werkweek met minder dan de volle winst af te sluiten; hij ging in acht dagen tijd van een twijfelachtige bondscoach die het niet verdiende Oranje te dienen in die rol naar een incapabele trainer die het team weer in het pre-Koeman-tijdperk stortte naar een coach die het resultaat tegen Italie gegund was, de ploeg naar zijn eigen hand zette en die Oranje weer kleur op de wangen gaf. En in de Eredivisie is het niet minder erg. Schmidt bakt er niks van omdat we na vier speelrondes nog steeds geen geperfectioneerd vollgassfussball zien en wat denkt die rotmof wel om ons ongemotiveerde, iets te zware toptalent op 18-jarige leeftijd te laten banken!? Om over Erik ten Hag maar te zwijgen: als die Tadic niet gauw in de spits en Alvarez op de bank zet, slijpen Valentijn Driessen & consorten de messen en staat ie nog voor de kerst aan de dijk. Serieus, waar hebben we het over man? Waar is nu echt reden om nu al moord en brand over te schreeuwen?

16 oktober 2020 om 22:44

Ik dacht dat het aan mij lag, maar blijkbaar niet. Vooral sinds dit seizoen, maar ook hiervoor al, zijn analytici over bijna alles negatief. Niks is goed, alles is slecht en het is allemaal zo opportuun als het maar kan, zoals je ook aangeeft. Bij VI zie je ook steeds meer de invloed van Driessen daarin terug. Buiten dat vind ik Kieft en Van der Vaart wel gewoon goed.

17 oktober 2020 om 06:13

Het commentaar is inderdaad erg opportunistisch. Schmidt krijgt nauwelijks een kans maar als een Nederlandse coach in t buitenland faalt, komt t altijd omdat hij zogezegd geen eerlijke kans heeft gekregen om zijn systeem in te voeren. Meten met twee maten

16 oktober 2020 om 23:19

Die Derksen ook, is hij nou paranoïde ofzo? Hij denkt altijd ongegrond dat anderen iets menen zoals hij het interpreteert en alsie het eenmaal te pakken heeft begintie te raaskallen. Dat doet Gijp ook vaak maar bij hem is het altijd met een knipoog. Op deze manier gaat het nooit over voetbal natuurlijk, we kijken gwn naar de wereld volgens Derksen en gaan dan zeiken over lijgers, hoedjes, dure auto’s en vriendinnen.

De opstelling was nou niet echt een meesterzet of iets totaal nieuws. Zelfs in mijn eigen kring met middelmatige voetbalkennis hoopten we op een meer behouden opstelling. Dat de Italianen hierdoor werden verrast verbaasde me echt. Van Dijk trapte dus wel degelijk een open deur in maar prima om als aanvoerder te laten weten dat je achter je coach staat. Om daar meer achter te zoeken is onzin.

Het negatieve en cynische van JD en Gijp komt eigenlijk alleen goed aan als a. De kritiek terecht is en b.als het met humor wordt gebracht. Dat is in beide gevallen hier niet aan de orde. JD is bezig met een heksenjacht sinds die boycot. Dit gaat hem slecht af. Als hij zich ook nog door een 80 jarige moet laten bevestigen dan is hij best zielig bezig.

Even een +1 uitgedeeld aan iedereen die netjes kritiek levert op Johan Derksen. Wat triest hoe die man niet tegen kritiek kan en boos wordt op alles wat nationale helden als Van Dijk en Wijnaldum zeggen. Als ik moet kiezen tussen twee topvoetballers die ons land fantastisch vertegenwoordigen en een oude chagrijnige racist, dan is die keuze makkelijk gemaakt. Go Virgil!

17 oktober 2020 om 01:25

Even buiten het feit dat Derksen hier nogal buiten z'n boekje gaat en wellicht iets ziet wat er niet is, moeten we het ook niet gaan overdrijven. De term 'nationale helden' is sowieso vrij relatief en zelfs met een dergelijke status ben je niet onaantastbaar voor kritiek. De kritiek van Johan Derksen is dan nogal lachwekkend, maar kritiek is wel degelijk op z'n plaats betreft Van Dijk en Wijnaldum. Die twee spelen nu al meer dan een handjevol wedstrijden niet goed in Oranje en ook bij Liverpool houdt het even niet over.

Los van het feit dat het wel lijkt alsof de hierarchie nogal scheef is omtrent het Nederlands elftal, is dit wel echt zeuren om het zeuren. Van Dijk deed niets verkeerd en deed naar mijn idee gewoon een observatie die strookt met het wedstrijdbeeld. Je kunt wel achter elke boom een vijand gaan zien als je Johan Derksen heet, maar dat heeft ook totaal geen zin. Dan kom je alleen maar ongeloofwaardig over.

Niemand had bij dat interview de zelfde gedachte? Ik wel. Ik vond het toen een vreemde opmerking. Geef je coach een compliment, maar niet zo via de media. Het kwam geforceerd en ik-heb-medelijden-met-de-coach over. Dat een topcoach als Boot dit ook niet goed vond zegt genoeg. Een groot drama er van maken hoeft natuurlijk ook niet. Maar vreemd was het wel.

17 oktober 2020 om 09:39

Het zegt mij helemaal niets dat een Boot hier iets van vindt. De beste man is al 14 jaar met pensioen. Bovendien vind ik hem al ongeveer 20 jaar vrij negatief voor een man die positivisme predikt. Ook uit deze opmerking kun je wat anders halen dan het negatieve wat Derksen en hij hier doen. Ton Boot is, hoe spijtig hij dat zelf ook zal vinden, irrelevant geworden.

Het lijkt erop alsof je op vz geen kritiek mag hebben op V.Dijk.Wim Kieft werd een tijdje terug ook al afgebrand!Ik ben het eens met Derksen,het compliment komt wel heel betuttelend over.Daarnaast loopt die V.Dijk als het paard van troje over het veld.Als je dat afzet tegenover de gretigheid van Chiellini en de wilskracht van Ramos...Liverpool heeft niet met 7-2 verloren omdat V.Dijk de sterren van de hemel speelde

18 oktober 2020 om 05:39

Derksen is gewoon een rascist die altijd iets heeft tegen mensen van een andere kleur. Hij gebruikt dan altijd zaken zoals ‘zijn houding’ of ‘dat jochie...’ om ze maar te kleineren. Ik neem deze ouwe zeur amper meer serieus!

Johan Derksen heeft gewoon een hekel aan Virgil v Dijk. Het is allemaal zo voorspelbaar op de manier dat Johan reageert wanneer hij het ergens niet mee eens is. Virgil wilde namens de spelers Frank een hart onder de riem steken omdat de pers deed voorkomen alsof de spelers Frank niet moesten. Johan doet aan stemmingmakerij.Heel gevaarlijk deze ouwe seniele opa.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

220 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 5 1 1 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

TOTO's tips: Ajax is nog altijd ongeslagen tegen Liverpool

Woensdag trapt Ajax de Champions League-cyclus af tegen Liverpool. Twee Europese grootmachten die elkaar opvallend genoeg in 1966 voor het laatst tegenkwamen in een officieel duel. Beide ploegen zullen vol goede...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren