Ronald Koeman wijst kritische Didier Deschamps op 16 november 2018

Vrijdag, 16 oktober 2020 om

Ronald Koeman heeft een gesprek gevoerd met Antoine Griezmann. Woensdagavond leek de aanvaller een verkapte sneer uit te delen aan zijn trainer, nadat hij met de nationale ploeg van Frankrijk zegevierde over Kroatië (1-2). Griezmann, die zelf de score opende in de Nations League-wedstrijd, gaf aan dat bondscoach Didier Deschamps 'weet' hoe hij hem moet inzetten. Bij Frankrijk speelde Griezmann in de as van het veld, kort achter Kylian Mbappé en Anthony Martial; bij Barcelona opereert hij vanaf de rechterflank.

Koeman lijkt niet geschrokken van de uitspraak. Op de persconferentie voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Getafe van zaterdagavond maakt de oefenmeester duidelijk dat 'iedereen mag zeggen wat hij wil'. Uitspraken als die van Griezmann 'horen erbij', voegt hij toe. "Ik heb Antoine gisteren gesproken. Omdat ik het wilde, niet vanwege zijn uitspraken. We hebben gesproken over zijn positie op het veld en over zijn vorm. Ik heb hem uitgelegd dat ik het beste voor heb met de ploeg. En ja, ik vind dat hij het best tot zijn recht komt in een vrije rol op de rechterflank."

Eerder deze maand zette Deschamps al vaagtekens bij de rol die Griezmann vervult onder Koeman. "Ik kan niet begrijpen waarom hij niet een meer centrale rol speelt", zei de bondscoach van les Bleus over het 4-2-3-1-systeem van de Nederlander, die voorlopig Philippe Coutinho en Lionel Messi centraler laat spelen. Koeman dient zijn collega subtiel van repliek. "Ik kan me herinneren dat we tegen Frankrijk speelden toen ik nog bondscoach was van het Nederlands elftal. Griezmann speelde toen ook op de rechterflank", doelt hij op een Nations League-wedstrijd van 16 november 2018 (2-0 nederlaag).

Ver esta publicación en Instagram

?? ?? ??? ? ?? Kroatië - Frankrijk 1-2? ? 8'? ? ???? Antoine Griezmann stijgt na woensdagavond een plaatsje op de topscorersranglijst aller tijden van Frankrijk ? ? 52 - Thierry Henry ? 43 - Olivier Giroud ? 41 - Michel Platini ? 34 - David Trezeguet ? 32 - ?????????????? ??????????????????? 31 - Zinédine Zidane ? ? #griezmann #frankrijk #legend #france #lesbleus

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

"Uiteindelijk is het aan mij om te bepalen wat het beste is voor het team. Ik weet dat hij op de rechterflank en op andere posities uit de voeten kan", vult Koeman aan. Hij neemt zijn pupil niets kwalijk. "Hij werkt al zo hard mogelijk. Hij is gedisciplineerd, maar hij moet nog wat fortuinlijker worden in zijn aanvallende acties.Tegen Sevilla waren er wat momenten waarop zijn positionering beter kon", doelt de oefenmeester op de competitiewedstrijd van 4 oktober, waarin zijn ploeg in het eigen Camp Nou niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel.
.
Koeman maakt duidelijk dat hij 'geen probleem' heeft met Griezmann. "Mijn taak is om het maximale uit iedere speler te halen, maar ik kan er maar elf opstellen. Iemand moet op 'nummer tien' staan; iemand op 'nummer negen'... Het is aan een speler zelf om de beste vorm te vinden", vervolgt de Nederlander. "Ik houd er niet van om spelers een heel andere rol toe te kennen dan ze gewend zijn, maar dat doe ik ook niet met Griezmann. Hij kan op rechts spelen. Ik snap dat hij misschien een voorkeur heeft voor een andere positie, maar we kunnen niet met twee nummers tien spelen."


Poll

Zou jij Antoine Griezmann op de rechterflank zetten bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door sirius)

Sterke comeback van Koeman. En Griezmann is niet goed genoeg om een elftal omheen te bouwen. Hij moet blij zijn als ie in de basis staat

16 oktober 2020 om 16:34

Dat is hij natuurlijk wel, alleen niet bij dit Barcelona of überhaupt welk Barcelona dan ook van de afgelopen jaren.

16 oktober 2020 om 16:57

Het is natuurlijk ook lastig. Natuurlijk is Griezmann het beste centraal voorin. Fati kan prima linksbuiten, maar dan wordt het lastig als je sowieso Messi en Coutinho wil opstellen. Messi wil altijd de bal in de voeten en doet defensief niet mee. Dan maar in de as, zodat hij minder meters hoeft te maken. Ik vraag me alleen af of Coutinho ook op rechts zou kunnen.

16 oktober 2020 om 16:57

Als hij zo goed is, zou hij juist bij een minder elftal de grote ster moeten zijn. Dat heeft hij nog niet waargemaakt

16 oktober 2020 om 18:47

Een minder elftal met niet zoveel sterren misschien. Barcelona zit vol met persoonlijkheden die al jaren bij de club zitten. Zelfs in een mindere vorm van Barcelona zal het niet zo snel gebeuren dat hij de grote ster gaat worden. Overal buiten de top 3 zou hij vast en zeker wel de ster zijn. Bij Barcelona gaat dit gewoon niet gebeuren.

Ik vind het wel enigszins frappant. De dagen voordat hij aan de slag ging bij Barca en al bekend was dat hij bij Barca had getekend, kwam hij binnen met de belofte dat hij Frenkie en Griezmann op hun eigen positie zou laten spelen. Bij Frenkie heeft hij dat duidelijk gedaan, maar bij Griezmann lijkt hij dat alweer ontschoten te zijn ofzo. Om even zijn eigen woorden van destijds terug te halen: "dat geldt ook voor Antoine Griezmann. Dat is geen echte buitenspeler. Hij moet op een positie spelen die hij gewend is en waar hij gezien zijn kwaliteiten het beste tot zijn recht komt." En toch stelt hij hem doodleuk op een buitenpositie op, op een positie waar Griezmann niet op zijn comfortabelst speelt.

16 oktober 2020 om 16:39

Er loopt bij Barca ook nog ene Coutinho rond. Denk dat Koeman op de trainingen een duidelijk beeld van de heren heeft gekregen en de voorkeur aan Coutinho geeft. Als Dembele fit is zal ome Antoine gewoon weer het bankje warmhouden denk ik.

16 oktober 2020 om 16:42

In een vrije rol, dus kan hij naar binnen trekken en ruimte maken voor de back om op te komen.

16 oktober 2020 om 17:27

Het blijft niet de favoriete positie en bezigheid van Griezmann of vanaf rechts een vrije rol in te vullen en ruimte voor de back te maken mijn inziens

16 oktober 2020 om 18:50

@inkemontana; ''het blijft niet favoriete positie en bezigheid van Griezmann '' Het is dan ook Fc Barcelona, niet Fc Griezmann de trainer bepaald waar je speelt, niet de speler. De speler heeft zich aan te passen aan de wensen van de trainer, niet andersom.

16 oktober 2020 om 18:49

@inkemontana; Ik kan het alleen maar toejuichen dat Koeman Griezmann de kans geeft en op rechts laat spelen! Er zijn heel veel spelers in loop van laatste 10-12 jaar mislukt op rechtsbuiten omdat ene briljante heer L.messi daar staat te spelen. Messi heeft ook geen eeuwig durende carriere meer dus ik vind het tof dat Griezmann op rechts speelt onder Koeman. Ik snap het gezeur van spelers als Griezmann in dit geval ook niet, je speelt tenminste... Onder wat was het Setien of Valverde viel je pas in 89e minuut in tegen je oude club Atletico Madrid...ofwel het is ook nooit goed? Wees eens blij dat je uberhaupt speelt. Iedereen wist voordat ie naar Barcelona ging komen dat Griezmann van de vedette /ster van het elftal bij Atleti naar een van de vele gemiddelde spelers van Barcelona zou worden. En vele hebben hem al afgeschreven en veel kritiek geleverd, hij is nog niet vertrokken en hij speelt nu Suarez weg is, wees gewoon blij. En daarnaast hebben ze idd ook nog Coutinho die speelt ik vind fijn dat Koeman Coutinho wel een kans geeft bij Barcelona wat de vorige 2-3 coaches duidelijk niet deden.

Iemand hier the playbook gezien op Netflix? Doc rivers: “ik ben een mens en ik maak fouten. Dat gezegd zijnde doe ik alles met het goed van het team in idee. Wat goed is voor het team is niet perse goed voor jou als individu of voor mij maar het is goed voor het team en dus is het goed”. Dat is precies wat een coach moet doen en Koeman ook probeert te doen. Diva’s als griezmann snappen dat helaas niet en horen gewoon in het tennis thuis waar ze zich enkel op zichzelf kunnen focussen

16 oktober 2020 om 16:49

Griezmann doet me een beetje denken aan Bottas in de Formule 1. Zo heel af en toe bijten ze een keer van zich af, maar over het algemeen heerst de onzekerheid en lijken ze zichzelf al op de tweede rang te plaatsen, maar wel met de hoop dat niemand het doorheeft. Doc Rivers is nou niet bepaald het juiste voorbeeld. Die had op een gegeven moment Chris Paul, Deandre Jordan, Jamal Crawford, Blake Griffin en J.j. Redick ter beschikking en heeft nooit een winnaarsmentaliteit in z'n roster gekregen. Die heeft gewoon keer op keer gefaald met de Clippers.

16 oktober 2020 om 17:02

@sirius, pfff wat mis ik Lob City man. Heerlijk entertainend team was dat. CP3 die de bal ergens gooide in buurt van de ring en Jordan en Griffin die die bal telkens erin dunkten

16 oktober 2020 om 18:27

Denk dat die winnaarsmentaliteit ook te maken heeft met eerdere kampioenschappen. De Celtics hebben een rijke historie en een bepaald verwachtingspatroon, terwijl de Clippers nog altijd wachten op hun eerste ring. Doc Rivers was in staat om die zeventiende banner als punt van focus te gebruiken. Wat hebben de Clippers? Niet eens hun eigen stadion. Dat is toch echt een flink verschil. Maar ben het met je eens, het feit dat je tot tweemaal toe in staat bent om een 3-1 voorsprong te verspelen mag je Doc Rivers ongetwijfeld aanrekenen. Hoop echt dat hij de 76ers naar succes kan leiden, al moet dat natuurlijk niet ten koste gaan van 'mijn' Celtics.

17 oktober 2020 om 02:09

@guaporta - Het probleem was niet eens zozeer dat ze het weggaven, maar dat je het telkens weer zag aankomen. Het zat gewoon opgesloten in de hele manier van spelen en daar is nooit verbetering in gekomen. Bovendien waren de trades ook vrij onlogisch. Kwaliteit haal je altijd wel, maar je hebt jongens nodig die wat kunnen onder druk. Dan heb ik het niet over power-houses als Leonard waar de boel om draait, maar over de jongens in de rotaties die de mid-range en de drie-punters moeten maken. Telkens weer maken ze dezelfde fouten om technisch een uitstekend roster samen te stellen, maar mentaal een roster samen te stellen die gewoon niet de kalmte en de rust heeft die nodig is om hoge ogen te gooien in de play-offs.

16 oktober 2020 om 16:55

Doc Rivers, laatste coach die met de Boston Celtics de NBA won. Met spelers als Ray Allen, Kevin Garnett en Paul Pierce. Jammer dat zijn Clippers het ongelooflijk erg weg hebben gegeven tegen de Nuggets. Zal The Playbook wel gaan uitchecken door deze comment .

16 oktober 2020 om 18:15

Denk vooral dat Doc Rivers als mens ontzettend goed in staat is om anderen te inspireren. Als je even de tijd hebt zou ik trouwens ook even zijn persconferentie terugkijken waarin hij de media zeer geëmotioneerd toespreekt na de gebeurtenissen rond Jacob Blake. Misschien totaal off-topic, maar denk dat Brad Stevens lering kan trekken uit de gedrevenheid en emotionele Doc Rivers. Met Jayson Tatum, Jalen Brown en Kemba Walker staat er een talentvol geraamte en met Marcus Smart heeft hij een enorm belangrijke persoonlijkheid binnen de selectie. Geloof echt dat de Celtics in de komende jaren nog een keer het kampioenschap gaat winnen. Maar even terug naar Doc Rivers, het is inderdaad ontzettend pijnlijk dat hij met zijn selectie voor de tweede keer een 3-1 voorsprong weggeeft. Dat zo'n man daarna op belachelijke wijze ontslagen werd bij de Clippers is des te pijnlijker. Hij weet namelijk wel een kleedkamer te inspireren en met de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Het gedrag van Antoine Griezmann en de woorden van Deschamps getuigen dat Ronald Koeman daar vooralsnog een uitdaging aan heeft. Misschien dat hij ook eens naar de aflevering van Doc Rivers moet gaan kijken.

16 oktober 2020 om 17:55

Naar mijn mening interpreteer je de woorden van Doc Rivers op een andere manier dan dat ze bedoeld waren. In de documentaire vertelt hij uitgebreid over Ubuntu, een levensopvatting met Afrikaanse origine (voor een gedetailleerde uitleg verwijs ik graag naar de documentaire). Het was enorm belangrijk dat dragende krachten als Kevin Garnett, Paul Pierce en Ray Allen zich konden identificeren met die levensopvatting en daardoor een samenhorigheid binnen de selectie creëerden. Natuurlijk profiteerde Doc Rivers van het werk van één van de beste Gm's Danny Ainge (de hoofdverantwoordelijke voor het vormen van de big three), maar het vormen van een cultuur waarmee spelers zich kunnen identificeren is cruciaal. Dat is de reden waarom spelers op sommige momenten meer in het belang van anderen denken in plaats van aan zichzelf. Het zegt genoeg dat de spelers destijds Ubuntu riepen toen ze in een huddle stonden voor een belangrijke wedstrijd. Doorgaans heeft Barcelona ook zo'n overhangende cultuur binnen het elftal doordat het merendeel hun opleiding genoot in La Masía. Geloof niet zozeer dat het probleem ligt bij de persoonlijkheid van Antoine Griezmann, maar in de absentie van die samenhangende cultuur binnen het elftal.

Volgens mij speelde Griezmann in het begin van zijn carriere (real Sociedad) ook altijd als soortement buitenspeler, wel vanaf links volgens mij. Dus hij zal dat nog steeds moeten kunnen toch?

16 oktober 2020 om 16:55

Zoiets verandert als een speler zich een bepaalde manier van spelen eigen maakt. Luuk de Jong was in z'n beginjaren veel beweeglijker dan de laatste jaren omdat hij nu een pure spits is. Griezmann is bij Atletico ook een heel ander type speler geworden.

16 oktober 2020 om 21:45

Ik weet dat het gezegde luidt "je bent nooit te oud om te leren", dat geldt hier toch ook? Oftewel: hij kan toch ook weer 'terug-wennen' aan de positie die iets meer naar buiten ligt? Het is niet zo dat Koeman verlangt dat hij met het krijt aan de noppen speelt, het is een vrije rol op de flank, met veel gelegenheid dus om naar binnen te trekken.

Met andere woorden: Koeman vindt Messi en Coutinho beter dan Griezmann in de as. Daarom speelt Griezmann vanaf rechts en niks anders. En weet je wat? Die Koeman heeft nog helemaal gelijk ook . En dan mag Griezmann eigenlijk nog dankbaar zijn dat hij uberhaupt nog in de basis mag spelen. Want ook Koeman ziet dat hij er niks van bakt. Kwestie van tijd totdat Trincao of Dembele hem uit de basis spelen. Die hebben een actie in huis, een dribbel, snelheid en durven tegenstanders tenminste op te zoeken met de bal aan de voet. Wat Griezmann doet kan Berghuis ook: bal kaatsen naar een medespeler, de bal aannemen even omhoog kijken en wederom terugspelen naar de juiste kleur. Meer zie ik hem niet doen. Geen passeerbeweging of dribbel die vooruit gericht is. Laat staan anderen wegsteken of zelf een schot op doel lossen. Zeer pover. Of nja gewoon ronduit slecht.

Weer deze discussie.. persoonlijk vind ik dat de rol die Griezmann bij Barca heeft hij in principe ook zou moeten kunnen invullen. Wat ik tot nu toe gezien heb is dat hij vrijwel alleen op papier op rechtsbuiten staat. Als de tegenstander op barcas helft is bestrijkt hij inderdaad de rechterkant, onder andere zodat hij kan meeverdedigen terwijl messi kan sjokken. Maar als barca in de aanval is en vooral als messi de bal heeft is Griezmann vaak de diepe spits die van de buitenkant naar binnen loopacties maakt als messi de aanval in elkaar zet. Het probleem is meer dat Griezmann niet echt gezocht wordt en als hij de bal heeft hij er te weinig mee doet/de bal verliest

Koeman heeft het juist gezien. Griezman kan gewoon niet in de as omdat er niet 1 maar 2 betere rondlopen dan is de discussie snel klaar. Het lijkt erop dat griezman niet in de puzzel gaat passen

Dat Griezmann niet sterk genoeg is voor een elftal om hem heen wordt door het Franse team gelogenstraft. Echter met Messi erbij is dat natuurlijk lastig want Barcelona wordt om hem heen gebouwd. Griezmann kan beter eieren voor zijn geld kiezen.

Als het echt een sneer was dan heeft die griezmann echt een plaat voor zijn harses, deze meneer wilt vanuit de as? Ja? Elke bal die hij nu krijgt gaat als een bang poesje terug of breed, als het al geen balverlies is door een verkeerde aanname of iets. Kijk naar een countinho, die terugkomt, lef toont, ballen opeist, het spel bepaald, en durf toont. Griezmann is echt een hele hele overschatte speler, die alleen maar in de basis staat vanwege zijn prijskaartje en salaris, want een trincao is nu al beter.

Griezmann moet een jaartje geduld hebben of lekker in de winterstop met Dembele vertrekken. Dan kan Barça spelers halen die wel renderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Getafe12-1
12.Real Betis12-9
13.Barcelona116
14.Osasuna11-1
15.Alavés10-3
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedriAanvaller81
A. GriezmannAanvaller82
TrincãoAanvaller80
L. MessiAanvaller83
NetoKeeper60
Jordi AlbaVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

334 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Juventus wil komende zomer een poging wagen om Donny van de Beek alweer weg te halen bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren