Schmidt: ‘De club met het hoogste budget moet altijd de favoriet zijn’

Vrijdag, 16 oktober 2020 om

PSV kende een druk slot van de transferperiode, met spelers als Adrian Fein, Mario Götze en Marco van Ginkel die allemaal op het laatste moment nog binnen werden gehaald. De Eindhovenaren beschikken na al het transfergeweld nu op papier over een sterke selectie, maar trainer Roger Schmidt rekent zich nog niet rijk. De Duitse oefenmeester geeft vrijdagmiddag aan dat Ajax wat hem betreft nog altijd als de favoriet voor het kampioenschap geldt.

“Ik denk dat het altijd moeilijk is om prijzen te winnen in het voetbal. Als dat niet het geval is, zou iedereen het kunnen toch? Ik denk dat we nu een goede selectie hebben, maar ik zie ons als de uitdager. Vorig seizoen zijn we vierde geworden en als je ons budget vergelijkt met dat van Ajax, is er een groot verschil”, stelt hij op de persconferentie in de aanloop naar het duel met PEC Zwolle van zondagmiddag. “De club met het hoogste budget moet altijd de favoriet zijn. Dat geldt voor alle competities in Europa, als je rondkijkt zul je zien dat het team met het hoogste budget meestal kampioen wordt. We weten nu echter dat we een goede selectie hebben en als we alles goed doen, een goede teamspirit kweken en ook wat geluk hebben met blessures, is het misschien mogelijk.”

Het leek er lange tijd op dat PSV een voor de supporters wat tegenvallende transferperiode door zou maken, maar met de komst van Ibrahim Sangaré en bovengenoemde namen in de laatste week voor de deadline roerde de club zich toch nog flink. In een eerder stadium werden ook al spelers als Philipp Max, Yvon Mvogo en Eran Zahavi aangetrokken en Schmidt geeft aan zich nooit zorgen te hebben gemaakt over de transferzaken van zijn club: “Ik heb altijd gezegd dat we geduld moesten hebben. Dat hebben we ook gehad en uiteindelijk hebben we een aantal goede transfers kunnen doen. We zijn blij dat onze selectie nu rond is en het voelt een beetje alsof het seizoen opnieuw begint, omdat we nu voor de eerste keer alle spelers bij elkaar hebben.”

Top 5 mooiste momenten uit de PEC Zwolle - PSV | Heupschot Bergwijn hoogtepunt

Naast de transferzaken van PSV was ook Mohamed Ihattaren in de afgelopen weken onderwerp van gesprek. Het talent verloor zijn basisplek en zag met de komst van Götze een concurrent van naam binnenkomen. Schmidt geeft aan dat Ihattaren wat hem betreft goed gereageerd heeft op deze tegenslagen: “Ik denk dat het nu goed met hem gaat. Hij was afgelopen week een beetje ziek, maar gisteren heeft hij weer getraind en hij was blij en gemotiveerd om weer terug te zijn. Hij is goed bezig. Op dit moment is hij op de goede weg en hij maakte de golden goal op de training, daar was hij heel blij mee.”

“Hopelijk is dat een goed teken voor de aankomende wedstrijden. Ik denk dat het onze taak is om alle spelers in topvorm te krijgen, dat geldt ook op mentaal gebied en qua mindset. De eerste weken waren niet zo goed van Mo, ook niet wat betreft zijn prestaties”, gaat Schmidt verder. “Spelers zijn dan natuurlijk teleurgesteld, maar naar verloop van tijd gaan ze er anders tegenaan kijken en het belangrijkste is dat ze die mindset veranderen, dat ze weer gaan vechten voor hun positie. Het is altijd goed om concurrentie te hebben en dat hebben we nu op alle posities. Ik denk dat dat een goede basis is voor spelers om zich te ontwikkelen.” PSV neemt het zondagmiddag om 16.45 uur in Zwolle op tegen PEC. Het is nog niet helemaal duidelijk op welke nieuwe spelers Schmidt dan al een beroep kan doen.

Schmidt: 'Bijna iedereen is fit bij PSV, ik ben tevreden'
Meer video's

Poll

Beschouw jij PSV wel als de favoriet voor de landstitel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door mokum_00)

Met deze stelling ben ik niet per se eens. het gaat vooral om het verschil in budget. Als de club met het meeste budget significant meer budget heeft dan andere clubs, dan pas gaat deze stelling op

16 oktober 2020 om 14:55

Ajax heeft toch het grootste budget. Dus de favoriet. Spreken ze ook uit. Niks mis mee.

16 oktober 2020 om 15:12

Ajax spreekt dat niet uit, omdat we het hoogste budget hebben. Ajax spreekt dat uit, omdat we een topclub zijn en die altijd voor de prijzen spelen. PSV hoort er net zo voor te gaan.

16 oktober 2020 om 15:23

PSV gaat er ook voor, ze spreken uit dat ze altijd voor het kampioenschap gaan. Dat wil niet zeggen dat ze zichzelf ook automatisch als favoriet zien.

16 oktober 2020 om 15:55

Kijk de statements van de laatste 6-7 jaar maar eens terug, PSV gaat altijd voor het kampioenschap met een 'maar'.

16 oktober 2020 om 14:56

En ook dan gaat deze stelling wat mij betreft niet op. Er zijn genoeg voorbeelden die aantonen dat geld niet zoveel betekend in het voetbal, vooral als je er niet het juiste mee doet. Real Madrid bijvoorbeeld, heeft het meeste budget van Spanje, maar ik vind ze nou niet perse favoriet voor dit seizoen, aangezien er van dat budget zeer weinig/niks is uitgegeven.

16 oktober 2020 om 15:13

Maar Ajax doet toch juist wel wat met het budget? Zo is het salarishuis van Ajax bijna twee keer zo groot als dat van PSV (92 tegen 52 miljoen) en hebben ze vanaf seizoen 16/17 meer dan 200 miljoen in de selectie geinvesteerd (215,7 miljoen precies) als je dit dan weer vergelijkt met wat PSV in die tijdsspanne heeft uitgegeven aan transfers (105,65 miljoen) dan is dat natuurlijk een geweldig verschil. Ajax is gezien de status van de club en het budget van de club gewoon standaard kampioenskandidaat nummer 1, dat is dit jaar niet anders.

16 oktober 2020 om 15:16

Er zit natuurlijk enige nuance, maar in principe wint het grote geld gewoon. Zeker als je in Nederland kijkt waar het verschil door CL inkomsten alle verhoudingen compleet scheef trekt. Maar Ajax werkt dit jaar met een begroting die 30mil hoger is dan Psv. Dan zullen er nog wat andere dingen zijn waar ze bij Ajax meer aan uitgeven dan de selectie. Maar dat zou in toekomst dan door moeten werken en je houd alsnog meer over tov van PSV ter waarde van de complete begroting buiten de Top 5.als Ajax, Psv, Feyenoord zeker op de lange termijn concurrentie ondervinden van een AZ, Utrecht of Vitesse is dat puur wanbeleid. Echter, als je geld hebt kan je daar mee weg komen.

16 oktober 2020 om 15:54

@rombomcu, Even buiten het feit dat de omzet van Ajax ook twee keer zo groot is. Wedden dat het salarishuishoudingverschil tussen Ajax en PSV in de laatste weken van de transferperiode een heel eind naar elkaar toegegroeid is? Daar durf ik serieus geld op te zetten, met name door de komst van Gotze en van Ginkel; die twee zijn een topcompetitiewaardig salaris gewend en de heren hebben buitenlandse interesse naast zich neergelegd dus ik durf te wedden dat niet voor 2 consumptiebonnen naar Eindhoven zijn gekomen. Daarnaast zullen ze door hun transfervrije status enorme tekengelden hebben opgestreken; want zo gaat dat in de bovenkant van de voetbalwereld. Hoe dan ook, waar Overmars 6 jaar lang keihard gesaneerd heeft om een buffer te kweken waarna Ajax geld uit kon gaan geven o.a. met een groot salarishuis, doet John de Jong dat zomaar. Gewoon omdat het kan. #yolo

16 oktober 2020 om 16:17

Het salaris van Gotze zou rond de 2 miljoen liggen. Over van Ginkel is nooit iets gezegd. Daar staat weer tegenover dat door de diverse verhuurde spelers er ook weer budget vrijgekomen is. Dus het verschil zal nog steeds behoorlijk groot zijn. Maar dat zal niet alleen in de selectie zitten. Als je ziet dat Ajax geregeld miljoenen uitgeeft aan jeugdspelers, verwacht ik dat Ajax ook veel meer betaald in de jeugdelftallen (dit is mijn verwachting).

16 oktober 2020 om 16:22

Er is toch ook niet gecommuniceerd hoeveel van het salaris van de verhuurde spelers betaald worden door de hurende club?

16 oktober 2020 om 16:33

@kyle66, zo is dat. Je weet uberhaupt niet of hurende clubs een huursom betalen en hoeveel. Nederlandse topclubs "verhuren" vaak spelers zonder dat daar een vergoeding tegenover staat, gewoonweg om een speler speelminuten te geven. Als zo'n speler dan excelleert, kun je die doorverkopen, zoals b.v. bij Sven Botman en Noa Lang is gebeurt. @janssen, Ajax geeft voornamelijk "veel" (tussen haakjes want dat is subjectief) geld uit aan transfersommen van jeugdspelers, niet aan salarissen. Pas wanneer spelers Ajax 1 bereiken, gaan ze serieus geld verdienen; bij elke stap die een (jeugd)speler maakt wordt het contract opengebroken voor loonsverhoging, zo gaat dat bij Ajax. Transfersommen komen helemaal niet op de begroting, maar op de winst- en verliesrekening. Dus die vlieger gaat niet op.

16 oktober 2020 om 17:00

Dat doet Ajax ook. Belangrijk verschil is dat de topverdieners bij PSV 0,- aan transfer hebben gekost. Ajax betaald lachend 15 mil voor een speler en een salaris van 2mil

16 oktober 2020 om 17:09

Dat weet je wel omdat Toon Gebrands hier heel duidelijk over is geweest in interviews. Hij heeft aangegeven dat er salaris is vrijgekomen door het vertrek van Bruma en dat ze van dat vrijgekomen salaris Götze hebben kunnen halen. Wat jij hierboven roept is puur en alleen speculatie. Ik baseer me alleen op de feiten uit de jaarverslagen en de gegevens van transfermarkt. Ook heeft Rik elfrink (de betrouwbaarste PSV bron) aangeven dat zowel zahavi als Götze niet de astronomische bedragen verdienen die in de media rondgingen. Ik vraag me überhaupt af waarom ik reageer op je reactie vol met speculatie maar hoeveel buitenlandse interesse was er voor Marco van Ginkel dan? Een speler die al 2,5 jaar geen wedstrijd heeft gespeeld en die nog niet eens fit is. Het halen van Marco lijkt gewoon een vriendendienst tussen chelsea, PSV en van Ginkel om hem weer een fatsoenlijke kans om fit te worden te gunnen. Lijkt me sterk dat ze dan daar klauwen vol met geld aan kwijt zijn.

16 oktober 2020 om 17:23

@DonCoXxX, dat is een beetje tegenstrijdig wat je zegt toch? Eerst "durf je te wedden" dat van Ginkel heel veel salaris krijgt bij PSV. Vervolgens geeft iemand aan dat er ook salaris vrijkomt omdat er diverse spelers verhuurd worden, en vervolgens zeg je dat we "überhaupt niet weten hoeveel salaris een hurende club meebetaald". Maar bij van Ginkel weet je dat wel? Die wordt net zo goed gehuurd he? 😅

16 oktober 2020 om 17:26

Alleen kosten die topverdieners ook tekengeld. Dat zal niet zo hoog zijn als een transfersom maar kan nog wel aardig wat miljoenen zijn

16 oktober 2020 om 17:31

De omzet van Ajax was inderdaad bijna het dubbele van Psv, maar de begroting is dat zeker niet. Voor die omzet is Ajax trouwens puur afhankelijk van deelname aan de groepsfase van de CL. Als PSV de groepsfase haalt, dan is dát gat ook trouwens direct bijna weer goed gemaakt. De genoemde cijfers kloppen daarnaast niet helemaal. Die 92 miljoen die wordt genoemd in het geval van Ajax betreft de totale post bedrijfskosten. Daar maakt het salarishuis verreweg het grootste deel van uit, maar in die post zitten ook alle andere bedrijfslasten opgenomen. Dat het salarisgebouw van Ajax momenteel ongeveer twee keer zo groot is als die van PSV klopt volgens mijn gegevens (op basis van de jaarcijfers van Ajax, die van PSV zijn nog niet bekend) wel aardig. Daar maken de transfers van Götze en Zahavi niet eens zoveel op uit. Er zijn ook spelers vertrokken (veertien in totaal) en beiden zullen gewoon binnen het bestaande salarisgebouw van PSV opgenomen, waarin de toppers en exceptionele spelers tussen de 1,6 en 2 miljoen verdienen. Daarnaast hebben beiden natuurlijk een paar miljoen aan tekenbonus en aanvullende bonussen toegezegd hebben gekregen. Die kosten staan buiten je salarisgebouw. Dus die weddenschap neem ik graag aan.

16 oktober 2020 om 14:58

Omzet van Ajax is het dubbel zo groot als die van PSV de omzet van Ajax in 2019 was 199 miljoen, die van PSV 96 miljoen dus hier gaat het wel op

16 oktober 2020 om 15:01

Blijft raar dat PSV met zo'n relatief laag budget het Ajax ieder jaar zo lastig kan maken.

16 oktober 2020 om 15:04

Omzet en budget zijn niet hetzelfde. Hoge vaste lasten kunnen flink in je omzet teren.

16 oktober 2020 om 15:07

Parelmoer94 zo lastig maakte PSV het Ajax vorig seizoen niet toch?

16 oktober 2020 om 15:11

@parelmoer94 Zo vreemd is dat niet. Het budget en niveau van de overige clubs in de competitie spelen natuurlijk ook een belangrijke rol. Zowel Ajax als PSV hebben op dat gebied een grote voorsprong in de Eredivisie. Beide clubs kunnen natuurlijk een keer een minder seizoen meemaken, maar normaal gesproken zullen ze beide zeg maar 85 procent van de wedstrijden tegen de op papier "minder sterke" clubs winnen, waardoor het vaak tot het eind spannend blijft in de strijd om het kampioenschap.

16 oktober 2020 om 15:27

Tot 2 - 3 jaar geleden ontliepen de budgetten van Ajax en PSV elkaar nauwelijk, in die jaren onder De Boer bij Ajax werkte PSV zelfs met een hogere begroting. Dus die stelling van jou lijkt me wat voorbarig Parelmoer94. Bovendien is inmiddels toch wel duidelijk dat de hoogte van een begroting of salarishuis niet lineair evenredig is met behaalde prestaties? Als dat zo was hoefden we niet meer te voetballen.

16 oktober 2020 om 16:19

@sanderk91, Dat Ajax kampioen werd met een relatief laag punten aantal was eigenlijk een schande voor Psv. Er had er toen veel meer ingezeten.

16 oktober 2020 om 16:36

@ Giel PSV in de afgelopen 20 jaar 10 keer kampioen. Ajax 7 keer. Dus PSV maakt het ajax wel meer dan lastig.

16 oktober 2020 om 17:14

@sander91; er is juist veel onderzoek gedaan naar (en onomstotelijk vastgesteld) de samenhang tussen begroting en prestaties. Jij geeft aan dat die er niet is. Ik adviseer je het boek ‘corners moet je kort nemen’. Een heel wetenschappelijk hoofdstuk is hier aan gewijd.

16 oktober 2020 om 17:41

Dat is een geweldig boek! Staan inderdaad een aantal mooie onderzoeken in. Stond er niet ook in dat een speler die de penalty heeft veroorzaakt hem juist wél moet nemen? Omdat die hem daarna vaker in schiet dan gemiddeld?

16 oktober 2020 om 17:45

Parelmoer. Dat is heel simpel verklaard hoor, waarom PSV dat kon en kan. Omdat PSV in het verleden juist vaak de club was met het meeste geld en de beste selectie. PSV has zelfs recentelijk nog, in 2016 of 2017, een hogere begroting en omzet dan Ajax. Laat staan in het verleden in de jaren '80 en rond de eeuwwisseling. En in die seizoenen was PSV dus de favoriet en titelkandidaat nr.1. En nu is Ajax dat. Niets vreemds aan.

16 oktober 2020 om 15:41

@gloryunited, ja uiteraard gaat het hier niet om een euro of zelfs een miljoen euro verschil. Dat lijkt me vrij logisch. Ik denk dat PSV nu wel de belangrijkste uitdager is van Ajax, of dat zou het gezien het budget en ook weer de investeringen wel moeten zijn. Natuurlijk moeten we AZ & Feyenoord niet vergeten, want die maken ook altijd gewoon kans. Hoop op een seizoen dat allereerst gewoon doorgang kan vinden en ten tweede op een spannende strijd om de titel, of dat PSV met een straatlengte kampioen wordt

16 oktober 2020 om 15:54

Vergeet ook niet dat budget niet zoveel zegt als er andere hoge kosten zijn zoals een duur stadion of aflossing aan schulden of hypotheek. Uiteindelijk gaat het erom hoe sterk je selectie is en dat wordt bepaald door zaken als jeugdopleiding, aankopen, (al dan niet gedwongen) verkopen, salaris budget en blessures.

Dek je maar alvast in! Maar hij heeft gelijk ergens. De druk bij Ajax zetten om zodoende alle eer op te strijken wat een prestatie het zou zijn mocht PSV straks aan het eind met de schaal in de handen staan. En als ze geen kampioen worden, is het beleid toch wel faliekant gefaald en hebben ze een serieus probleem in Eindhoven. Namen zeggen mij vrij weinig, laat ze maar een team worden dat is al een missie op zich. De aanval is imponerend maar voor de rest vind ik Ajax nog steeds sterker/beter.

16 oktober 2020 om 14:57

Het zou toch gewoon schandalig zijn als een club als Ajax geen kampioen gaat worden ( dan heb ik het ook over de misgelopen kampioenschappen afgelopen jaren ). Met zo'n budget moet je toch met 2 vingers in de neus kampioen worden.

16 oktober 2020 om 15:21

Het mislopen van kampioenschappen met het budget wat ze in die jaren niet hadden bedoel je. Ze waren toen juist bezig met budget op te bouwen. Het jaar onder Bosz was het eerste jaar dat Ajax sterker uit een transferperiode kwam dan zwakker. Het jaar daarna kwamen ze zelfs nog sterker uur de transferperiode. Het afgelopen seizoen, kwamen zwakker uit de transferperiode en dit seizoen zijn ze nog verder verzwakt. Het zou schandalig zijn als Ajax kampioen zou worden. Zijn toch echt de meeste basisspelers kwijtgeraakt die ze nu moeten vervangen met nieuwe gezichten. Sterker nog, het zou voor Ajax juist een tussenjaar moeten zijn. Inpassen nieuwe namen, vormen van een nieuwe kern en ook al de juiste vervangers vinden ter vervanging van de overgebleven oude kern.

16 oktober 2020 om 15:41

Budget is leuk, maar het gaat om de spelers op het veld. Ja met meer budget is het makkelijker betere spelers in te passen. Als ik naar de selecties van PSV en Ajax kijk (voor mij nu de 2 grootste kanshebbers) vind ik de aanval en middenveld aardig aan elkaar gewaagd (mits er bij Ajax de juiste poppetjes op de juiste plek staan) verdedigend is PSV (op Max na) wel wat kwetsbaar achterin, maar de verdediging is nou ook niet de sterkste linie van Ajax. Dus qua selecties staan ze erg dichtbij elkaar dus verschil zal komen in blessures/schorsingen van belangrijke krachten, vorm/flow, constantheid. Dus om te zeggen dat het schandalig is, is wat overdreven.

16 oktober 2020 om 16:24

@gaeajax94 het is maar net welk perspectief je geburikt om te beoordelen of het schandalig is. Puur budgettair gezien staat Ajax ver boven iedereen en moet het kampioen worden, maar als je de selecties van de twee teams vergelijkt, zijn ze (op papier, zoals je ook terecht zegt) best wel gelijkwaardig, en in het voetbal gaat het uiteindelijk om de kwaliteit die je op het veld hebt staan (en niet om wie het grootste budget heeft, al is die club vaak wel degene die het beste elftal kan maken). Wie uiteindelijk bovenaan eindigt is dan inderdaad dan kwestie van kunnen omgaan met druk en vermoeidheid (kwaliteit) en een beetje geluk (vorm en blunders, blessures, beslissingen van de arbitrage). Ik kijk in elk geval erg uit naar het komende seizoen en hoop dat Schmidt er een mooi geheel van weet te smeden waarin iedereen tot zn recht komt.

Heb wel zin in de rest van het seizoen. Er staat een leuke selectie. Talentvolle jongens gemixt met ervaren jongens. Verwacht niet dat we kampioen worden of dat we de el winnen maar denk wel dat we leuke dingen gaan zien.

16 oktober 2020 om 14:56

Klopt ik zei PSV moet wel op 6 a 7 plekken gewijzigd worden. Nou dat is gebeurt. Ben ook benieuwd. Hopelijk weer eens een keer ver in de EL. Waarom niet.

16 oktober 2020 om 15:56

Heb er ook zin in. Ik vind ook dat een club als PSV de EL gewoon serieus moet nemen. Valt me vaak op dat ze tijdens deze wedstrijd erg slap spelen. Alsof alleen de CL telt. Als je de kwart/halve finale kunt bereiken als Nederlandse club zijnde is dat toch prachtig?

17 oktober 2020 om 01:31

PSV lijkt daarvoor een stukje winnersmentaliteit te ontberen. Dat hadden ze in 1988 in overvloed met Lerby, Koeman, Gerets, Van Aerle, Nielsen en Van Breukelen.

We mogen dan wel het grootste budget hebben, maar daar is zeker geen gebruik van gemaakt. We hadden in mijn ogen nog een spits nodig, Traoré brengt het niet en Huntelaar mogen we niet veel meer van verwachten. En daarbij weigert die koppige Ten Hag, om Tadic in de spits te zetten waar hij nog enigzins rendeert! Maar als Van Ginkel en vooral Götze wat een wereld speler was, dan geef ik Psv de beste papieren voor de titel. En al helemaal als Ten Hag waanzinnige opstellingen blijft maken, zoals Alvarez op '6', Promes op '10' en Tadic als buitenspeler... 😒

16 oktober 2020 om 15:17

Ik zou feyenoord niet afschrijven. Die gaan door onder advocaat waar ze gebleven waren, namelijk ongeslagen en wedstrijden winnen.

16 oktober 2020 om 15:30

Zeker niet genieterr, niet zo lang geleden heb ik nog aangegeven. Dat we Az en Feyenoord niet kunnen uitvlakken, dus wij zijn op één lijn. Factor geluk speelt altijd mee, maar ook het aantal corona besmettingen die we allemaal kunnen krijgen.

16 oktober 2020 om 15:19

Dat kwartje zal echt wel een keer vallen. Klaassen zal sowieso Promes of Alvarez van het middenveld verdrijven en ik hoop ook dat Martinez in die linie terugkeert. Dan kan Promes weer naar linksbuiten en Tadic naar de spits. Als Ten Hag vindt dat Tadic in sommige duels niet goed tot zijn recht komt, kunnen die twee dat tijdens het duel wel beoordelen en kunnen ze geregeld van positie wisselen...

16 oktober 2020 om 15:33

De Toekomst ik hoop dat je gelijk hebt man, het is vreselijk frusterend man! Vorig jaar deed Martinez het daar prima 28 wedstrijden, en nu ineens gepasseerd voor een verdediger het slaat nergens op. Ik hoop dat je gelijk krijgt. En ja wat een onzin vind ik dat, desnoods inderdaad wisselen van plek. Maar Tadic heeft de snelheid en dynamiek niet meer om linksbuiten te kunnen spelen. Het ziet er zo onbeholpen uit, in de spits kan hij het veel rustiger aan doen en zal hij meer goals maken.

16 oktober 2020 om 15:48

Sule, ik heb nog steeds de goede/ijdele hoop dat Ten Hag de afgelopen wedstrijden met deze opstelling speelde om zeker Labyad, maar ook Alvarez nog te kunnen slijten in de transferperiode 😉

16 oktober 2020 om 16:16

Formus, hahaha dat weet ik zo net niet. Ik vrees het ergste. 😂 Alvarez hoeft mij niet eens weg, ik wil hem alleen nooit meer zien als middenvelder!

16 oktober 2020 om 15:22

Geen gebruik van gemaakt? Tadic, blind, onana, tagliafico, promes etc. Ajax geeft meer uit dan welke eredivisie club dan ook

16 oktober 2020 om 15:28

Je begrijpt toch ook dat Ajax jaarlijks meer kwaliteit inlevert dan ervoor terugkomt? Dat wij zoveel kunnen besteden, komt voornamelijk door talentontwikkeling en dat is iets dat andere clubs ook kunnen doen.

16 oktober 2020 om 15:56

Eens en oneens. De talenten zijn zo veel waard omdat ze bij ajax spelen. Laten we hopen dat de 2005 generatie bij de topclubs blijven hangen en uiteindelijk mooie bedragen voor alle clubs op kunnen leveren

16 oktober 2020 om 15:24

Vergis je niet. Kudus, Klaassen en Antony staan in de top 11 grootste aankopen aller tijden van Ajax. 3 van de 11 grootste aankopen ooit doen is toch vrij pittig in één transferperiode en dat ook nog met corona. We hebben echt wel gebruik gemaakt van het grote budget, of we het optimaal hebben gebruikt kun je wel betwisten natuurlijk.

16 oktober 2020 om 15:51

Maar als je voor meer verkoopt dan koopt ben je als elftal in waarde gedaald, dus eigenlijk minder goed 🤔. #breinbreker

16 oktober 2020 om 17:18

Tel daarbij op dat de kern allemaal vertrokken is inmiddels. De Ligt, Frenkie, Ziyech, Donny en Schone. Overmars zegt terecht dat dit een “tussenjaar” is. Ondanks dat Kudus en Antony bizar goed blijken tot nu toe, moet je dit team ook de kans geven een sterkste 11 te laten realiseren (vooral kwartje bij Ten Hag moet vallen). In Eindhoven is het een beetje alles of niets. Zowel Europees als Nationaal is het de laatste jaren magertjes en volgens mij begint het financieel ook wat minder te lopen (ondanks ze nog net zwarte cijfers kunnen weerleggen). Des te meer reden om te presteren zodat je uitblinkers ook voor veel geld kan verkopen.

17 oktober 2020 om 07:10

Je maakt allemaal plannen spits kopen maar als je ziet watvoor megatalenten er zijn zoals brobbey en Unevar dan is het gewoon afwachten. Ajax moet gewoon van buitenaf een volwassen CVM halen iemand die het niet erg vind om te stofzuigen zoals De Roon bijvoorbeeld dan zit Ajax altijd wel in de halve finale CL in plaats van Klaassen had je toch echt De Roon moeten ophalen.

Ja oke, lekker makkelijk hoor ik altijd en er zit een bepaalde logica bij, maar PSV is niet straat arm en heeft nog steeds veel meer geld dan de rest van de Eredivisie, dus dan hoor je die ook af te maken. Maarja, Johan Cruijff zij ooit ik heb nog nooit een zak geld zien scoren.

16 oktober 2020 om 15:38

Dat zal wel, maar daar denkt Overmars anders over. Natuurlijk correleert je budget met de kwaliteit van de selectie. Alleen is dat gegeven op zich niet afdoende om ook inderdaad bovenaan te eindigen. En dat is wat Cruijff bedoelde....

16 oktober 2020 om 16:40

Er is gewoon onderzoek gedaan dat het budget (of te wel de waarde van de selectie) een erg sterke relatie heeft met de eindklassering in een competitie. Dus een zak geld scoort geen goal. Maar met een zak geld kun je wel een topspeler kopen die goals scoort.

Raar dat die dan over geld begint terwijl je dan weet dat mensen gaan zeggen; Ja maar Götze etc, Hij hoefde alleen te zeggen hier was het de laatste tijd bijv niet zo stabiel als bij Ajax.

Ajax heeft voor 40 miljoen ingekocht en PSV voor zo'n 17 miljoen. Dan kan je zeggen dat Ajax favoriet is, maar Ajax heeft voor 100 miljoen verkocht en PSV 'slechts' voor 10 miljoen. Dat zegt mij dus dat Ajax veel meer kwaliteit heeft ingeleverd dan PSV, terwijl PSV zich juist versterkt heeft. Dat Ajax meer budget heeft om spelers te kopen is een gevolg van het verliezen van veel kwaliteit. Ik vind het argument van meer middelen daarom voornamelijk opgaan voor de topcompetities waar de clubs met de meeste middelen zelf bepalen wie komen en, op enkele uitzonderingen na, gaan. Ajax kan dat niet en verliest jaarlijks veel kwaliteit. Het vervangen van die spelers is elk jaar weer lastig, brengt onzekerheid met zich mee en dat kan (veel) punten kosten. In onze competitie kan een ploeg die er kort op zit daar zo van profiteren. Vorig jaar zagen we dat met AZ ook.

16 oktober 2020 om 16:09

Hele goede reactie. Je komt met een argument waar ik niet aan gedacht hebt. Het inleveren van kwaliteit. Ajax mag dan wel veel geld hebben maar de vraag is dan ook of ze met die centjes nieuwe spelers kunnen aantrekken die precies de kwaliteiten en bijdrage kunnen geven zoals de sterkhouders die vertrokken zijn. Ik zie nog steeds geen "nieuwe" de Ligt of Frenkie de Jong in ons team dus geld lost voor Ajax ook niet alles op.

16 oktober 2020 om 16:16

Je kunt niet naar één transferwindow kijken en op basis daarvan bepalen welk team sterker is. PSV heeft de winter daarvoor weer Bergwijn en Pereiro verloren.

16 oktober 2020 om 16:31

Als ik jou moet geloven, was Pereiro net zo belangrijk als Bergwijn was. 😅🤦🏾‍♂️

16 oktober 2020 om 16:59

@AsRoma8, Ajax heeft de afgelopen jaren natuurlijk wel veel meer kwaliteit ingeleverd dan PSV.

Psv heeft gewoon een hele sterke transferperiode gehad uiteindelijk. Mvogo, Sangaré, Max, Götze, Zahavi, Fein, van Ginkel, ze hebben bijna een nieuw elftal gekocht en er zitten veel goede spelers bij. AZ en Feyenoord gaan het nog moeilijk krijgen om die 2e plaats te bemachtigen zo.

De verschillen tussen beide clubs zijn niet zo groot. Ja, Ajax staat er financieel beter voor, maar zoals Schmidt het uitlegt moet zijn club dus ook tweemaal winnen van Feyenoord. Moet je van de rest minimaal met 5-0 uit en thuis winnen. Sorry, maar zo is niet de realiteit. PSV is net zoals Ajax een grote kanshebber voor de titel. Favoriet? Ok, Ajax is dan in zijn filosofie favoriet. Ik hecht daar geen waarde aan omdat geld heel belangrijk is, maar geen garantie is als er blessures komen, scheidsrechters discutabele beslissingen nemen of dat er misschien spelers besmet raken met het Corona virus. Ik vind dit leuke mind games van Schmidt om in de underdog rol te kruipen, maar laat hem ook maar zorgen dat hij buiten de tweeluik tegen Ajax de rest van alle wedstrijden zal winnen. Tenslotte staat PSV duidelijk tweede op de lijst met het meeste geld...

dat is waar maar Schmidt moet ook geen excuses zoeken. je hebt met Ihatteren het grootste talent in Nederland in huis, Malen is ook een van de grotere talenten en dan heb je Gotze nog gehaald. er mag best wel wat verwacht worden van PSV

16 oktober 2020 om 18:07

Waar zoekt hij excuses? Zijn redenering klopt dat je met het hoogste budget de meeste kans hebt, geen zekerheden, maar grotere kansen. En hij zegt toch gewoon elke keer dat PSV er voor gaat?

Ik hoop vooral dat er nu meer rust komt in het spel van Psv Dat bal veroveren gaat prima, maar daarna is het nog te wild en onrustig zodat we de bal meteen weer kwijt zijn. Ik heb al veel mooie dingen gezien bij de Onzen, maar er gaat nog veel mis. Die onrust en slordigheid moet er uit.

Ja Schmidt tenzij je zoals Ajax dat budget niet echt gebruikt. Dan kun je het nog lastig krijgen met een club die all-out gaat en boven zijn stand gaat leven voor de titel. Zoals Psv. Ik zie PSV nu wel als favoriet want Ajax heeft veel ingeleverd hoor.

PSV is wat beter met het budget omgegaan dan Ajax. Ze zijn nu titelfavoriet nummer 1. Mocht dat niet lukken en CL voetbal wordt niet gehaald, dan hebben ze in Eindhoven vermoedelijk een financieel probleem. Maar investeren is nu eenmaal risico nemen. Ajax doet het anders, die hebben enorme winst gemaakt tijdens de transferperiode, maar kunnen niet eens een volwaardige spits overleggen. Tja, wat is wijsheid? We zullen aan het eind (?) van het seizoen weten wie de beste keus heeft gemaakt.

Heb er weer ouderwets zin in dit seizoen. PSV lijkt (!) leuk in te hebben gekocht. Eerst maar eens even zien hé allemaal? Het lijkt me lastig een nieuw systeem hoop nieuwe spelers, trainer met taal barriere etc. Ik denk dat 'duits' veel beter past in de hardere Amsterdamse wereld dan het "gemütliche' daar in Brabant maar we gaan het zien.maar alles is beter dan die 11 van vorig jaar met ultra natte krant Ernest Faber

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Schmidt: ‘De club met het hoogste budget moet altijd de favoriet zijn’

PSV kende een druk slot van de transferperiode, met spelers als Adrian Fein, Mario Götze en Marco van Ginkel die allemaal op het laatste moment nog binnen werden gehaald. De Eindhovenaren...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Frank Lampard is bereid om in januari de bezem door zijn selectie te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren