‘Juventus wil Cristiano Ronaldo betrekken in megadeal van 400 miljoen’

Vrijdag, 16 oktober 2020 om

Kylian Mbappé wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overgang naar Real Madrid, terwijl Barcelona ook in de markt zou zijn voor de jonge aanvaller. Juventus lijkt echter niet van plan om zich zomaar neer te leggen bij een overgang van Mbappé naar LaLiga. La Vecchia Signora is naar verluidt ook zeer gecharmeerd van de spits van Paris Saint-Germain en heeft volgens Tuttosport een ambitieuze constructie in gedachten om de Fransman naar het Allianz Stadium te halen.

De sportkrant uit Turijn meldt dat Juventus Mbappé via een deal waar, aan onder meer transferbedragen en salarissen, in totaal vierhonderd miljoen euro mee gemoeid zal zijn op wil pikken in Parijs. Een belangrijk onderdeel van de constructie is dat Cristiano Ronaldo de omgekeerde weg bewandelt. De 35-jarige Portugees drukt met zijn megasalaris zwaar op de begroting en Juventus is niet in staat om zowel Ronaldo als Mbappé in zijn salarishuis op te nemen.

PSG wordt bovendien gezien als de enige club ter wereld die het zich kan veroorloven om het jaarsalaris van 31 miljoen dat Ronaldo momenteel opstrijkt over te nemen. Het is overigens niet de eerste keer dat de wereldster in verband wordt gebracht met een overgang naar het Parc des Princes: les Parisiens zouden er al langer van dromen om Ronaldo te koppelen aan Neymar en PSG wil volgens eerder deze week naar buiten gekomen berichten volgend jaar een nieuwe poging ondernemen om hem los te weken bij Juventus.

Beide spelers beschikken over een tot medio 2022 doorlopend contract, waardoor zij volgend jaar nog maar een jaar vastliggen bij hun huidige werkgevers. Juventus zal hoe dan ook stevige concurrentie ondervinden van Real Madrid, dat al een aantal jaar wordt genoemd als de volgende werkgever van Mbappé. De Koninklijke zou ook azen op de komst van Erling Braut Haaland, die samen met Mbappé het gedroomde nieuwe aanvalskoppel moet gaan vormen.


Poll

Denk jij dat Kylian Mbappé in de toekomst voor Juventus zal spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door movehey441)

Ronaldo lijkt me niet de persoon die zichzelf als wisselgeld naar PSG ziet gaan. Ik denk dat ook de journalisten die dit hebben geschreven dit wel weten

16 oktober 2020 om 11:49

Je hoeft het ook niet te zien als wisselgeld. Misschien dat ronaldo dat wel doet weet ik niet. Maar als je het wisselgeld noemt dan ben je spelers een beetje als bezit aan het neerleggen. Zijn gewoon werknemers.

16 oktober 2020 om 12:03

Dan noemen we het toch handelswaar, wat jij wil. Zo werkt de voetbalwereld toch, spelers zijn speeltjes van de rijken der aarde. In deze constructie kun je het zien als wisselgeld, de toekomst kopen en het verleden in ruil daarvoor met nog een bult extra.

16 oktober 2020 om 12:04

Ik zie ze niet als handelswaar. Dat is een verkeerde waarneming vind ik. Ruilen van contracten, en geen handelswaar.

16 oktober 2020 om 12:06

Mijn waarneming van de opvatting van de voetbal bazen. Keiharde onpersoonlijke wereld waar alles draait om geld. En er wordt hier niet geruild want Mbappé vertegenwoordigt veel meer waarde dus zal Ronaldo als “wisselgeld” dienen en zal er nog een zak geld bovenop moeten.

16 oktober 2020 om 14:11

@bf1994: Ruilen van contracten is ook handelswaar. Je verhandeld het toch? Snap even niet zo goed wat je aversie t.o.v.. 't woord is. Haalt de romantiek weg ofzo? Als X waarde die een persoon / contract waard is van een aankoopbedrag gaat dan is dat ook gewoon wisselgeld. Eigendom of niet. Je (ver)koopt iemands diensten.

16 oktober 2020 om 14:49

Linksom of rechtsom, spelers staan voor een bepaalde waarde op de balans van de club, dus uiteindelijk worden ze wel als handelswaar gebruikt.

16 oktober 2020 om 16:00

@xstream omdat mensen als bezitten van andere neergezet worden en het klopt niet helemaal. Ik zie het simpelweg niet zo. Een handelswaar bijvoorbeeld een boot kan geen nee zeggen als je het wilt verkopen. Dat is geen levend ding. Zit wel degelijk een verschil in. Op deze manier over mensen praten vind ik denigrerend.

16 oktober 2020 om 12:03

Voor Ronaldo juist beter dan gaat hij naar een competitie waar die sowieso kampioen gaat worden. Dan is hij wel in bijna elke competitie waar die gespeeld heeft kampioen geworden. En de CL winnen is de kans net zo groot als bij Juventus.

16 oktober 2020 om 13:10

Mbappe word top termijn als beste speler van de wereld gezien. Gezien zijn leeftijd zal hij de duurste speler zijn om te halen, over de 200 miljoen euro. maar ja, dat geld hebben clbus heelmaal niet in deze tijd. Dus zie je bij allemaal clubs proefballontjes waar ze oudere spelers in de 'deal' betrekken om zo de prijs te drukken. Alsof PSG achtelijk is en daar ooit akkoord mee zou gaan.

Een deal van 400 miljoen? Dus CR is zo'n 60 miljoen waard, dan leg je nog eens 150 bij voor Mbappe? En die andere 190 miljoen? Toch geen salaris en tekengeld toch? Want dan zou hij of 10 jaar vast moeten liggen of jaarlijks net zoveel als Cristiano moeten verdienen. Lijkt me een beetje te veel van het goede.

16 oktober 2020 om 11:53

Och Isco je maakt overduidelijk een denkfout. Als je namelijk denkt dat de titel en de inhoud van het artikel één geheel vormen op VZ dan zit je mis. Dat is normaal wel het geval, maar hier geldt dat niet. Overigens verwacht ik dat Juve nog steeds 100 mio voor Ronaldo wil vragen. Of hij dat waard is is punt 2/ Mbappe is straks met een 1 jaar contract inderdaad max 120-150 waard.

16 oktober 2020 om 11:53

@Isco, Mbappé heeft de wereld aan zijn voeten liggen. Het zou me oprecht niet verbazen als hij ergens een contract voor 6 seizoenen tekent ter waarde van 180 miljoen (30 miljoen per seizoen). Doe er nog 10 miljoen tekengeld bij en je hebt je 190 miljoen al te pakken.

16 oktober 2020 om 12:05

Diegelbereds/ 6 seizoenen mag volgens mij niet, de max in de Serie A is volgens mij 5 jaar, daarnaast verwacht ik ook niet dat Mbappe een speler is die zo'n langlopend contract tekent. Dus vandaar ook mijn verbazing, zeker omdat Juve had aangegeven weer een normaal salarishuis te willen. Dat ga je niet bereiken met 35mil per seizoen voor 1 speler. Een speler die daarbij ook nog eens hartstikke jong is en niet zoals Ronaldo al een legende is waar de oude garde prima mee om kan gaan als zo'n legende 31 per jaar verdient.

16 oktober 2020 om 12:06

Idd bizar artikel weer, leg dan iig uit waar die 400 vandaan komt. Kan moeilijk 't jaarsalaris betreffen dat om de transfer som op te kloppen erbij wordt opgeteld. Wie gaat deze man nog een vijfjarig contract geven. Hij is paar jaar geleden voor 100 verkocht dus dat wordt ook niet meer. Zou 25 - 50 al veel vinden. Dus laten we zeggen 50 miljoen plus 2 jaar 30 miljoen kom je op 110 waar Voetbalzone die slordige 290 miljoen dan vandaan tovert... Aangevuld: ah Mbappe z'n jaarsalaris erbij en een transfersom haalt er weer wat vanaf laten we zeggen vijf jaar 25 miljoen plus transfersom van 150-200 miljoen. Bij voetbalzone mag je zelf gaan proberen te puzzelen wat er bedoeld was.

Real madrid barca juventus. Keuze zat voor mbappe. Voor PSG is dit wel interessant denk ik. Te zij mbappe blijft dat zou het beste voor PSG zijn.

16 oktober 2020 om 11:58

Het zal ook afhangen van wat Mbappe wil, hij speelt nu in zijn eigen stad, en voor sportieve redenen hoeft hij niet weg.

16 oktober 2020 om 12:06

Voor sportieve reden wil hij misschien in een betere competitie spelen ipv in februari kampioen worden

Dit gaat Juventus dus echt nooit doen. Ronaldo zal er zelf denk ik ook geen zin in hebben. Past niet helemaal bij zijn ambitie’s ook.

16 oktober 2020 om 12:42

Hoezo zou het niet bij zijn ambities passen dan? Hij kan zich in nog een competitie bewijzen en de kans dat die daar de Champions League wint is even groot, misschien wel groter, als bij Juventus. Misschien dat die wel eerst per de de CL met Juventus wil winnen.

16 oktober 2020 om 18:17

Misschien heb je gelijk. Ik denk dat ik even vergeten ben dat PSG de laatste tijd wel wat verder in de CL komt, haha

17 oktober 2020 om 12:39

Voor de rest zou ik ook veel liever bij Juventus spelen dan bij PSG hoor 😉

Deze constructie lijkt me gedoemd te mislukken. Verder natuurlijk de vraag hoe lang nog clubs Ronaldo dit salaris nog waard vinden. Voetbaltechnisch wordt het al langzaam minder en dat zal alleen maar sneller gaan. En als het voetbaltechnisch minder wordt, wat blijft dan zijn commerciele waarde nog voor zijn club?

16 oktober 2020 om 12:00

Denk dat hij qua naam nog steeds een grote waarde vertegenwoordigd, commercieel gezien dan.

16 oktober 2020 om 12:26

Dat denk ik ook, maar op een gegeven moment wordt het wel een oud-speler.Een -pak hem beet- David Beckham zet je ook niet op de loonlijst enkel en alleen voor zijn commerciele waarde.

16 oktober 2020 om 13:03

Laat PSG dat in het recente verleden nu toch wel eens gedaan hebben...

17 oktober 2020 om 03:55

Voetbaltechnisch wordt het minder?? Ten opzichte van wie! Ik verkies Ronaldo op dit moment boven elke rondlopende speler! Overigens zie ik Juventus geen afstand doen van Ronaldo!Ronaldo is geliefd bij zowel de aanhang als binnen het team.Mbappe gaat naar Madrid!Dit bericht is alleen om de spanning erin te houden!

17 oktober 2020 om 04:01

Om het half jaar horen wij dat Ronaldo wordt verkocht! Zelfs de optie Barca werd genoemd! De enige speler die Juventus kwijt wil,is Khedira!

Neymar en Ronaldo spelen op dezelfde plek toch? Zo ja, hoe gaan ze dat doen dan?

16 oktober 2020 om 12:04

Ronaldo in de spits. Neymar op links en als ze dan toch bezig zijn. Messi op rechts. Dat zou wat zijn zeg.

Dat zijn al salarissen waar je u tegen zegt. Zie je een jonge (fantastische) QB in de NFL een 10-jarig contract tekenen voor €450 miljoen, denk ik al helemaal ‘waar gaat dit nog over??’ Maar goed, die gasten vertegenwoordigen nou eenmaal veel sportieve en commerciële waarde blijkbaar

Juventus heeft een jaarlijks budet dat net iets meer is dan die 40 miljoen. Laten we dit maar naar het rijk der fabelen verwijzen.

Mbappe moet naar Barca of Real gaan! Zo een speler van dit kaliber moet sws daar belanden en voor beide een ongelooflijke versterking die daar met ogen toe zou scoren. Teams als pool city juve enz allemaal goed en wel maar een speler van dit kaliber hoort bij real/barca vind ik..

Mbappe is nog altijd maar 21, waarom zou je die in willen ruilen voor een speler van 35. Ronaldo mag een top speler en top atleet zijn, zijn beste jaren liggen toch echt achter hem.

Ruildeals worden nooit gedaan. Het zijn altijd mooie geruchten, maar ik kan mij alleen Ibra & Eto'o herinneren. Veel clubs zitten er niet op te wachten. Kent iemand nog een andere ruildeal? Pjanic & Arthur? Verder kom ik niet. Zie daarom deze ruildeal ook niet gebeuren. Ik denk dat Juventus moet inzetten op Mbappé, zodat hij kan spelen met zijn grote voorbeeld. Ronaldo zou de enige reden voor hem zijn om naar Turijn te komen.

Hmm, PSG wil al heel lang de handtekening van CR7, maar is dat nog zo voor een dan 36-jarige? Dan denk ik dat de oliesheik eerder 400 miljoen in Mbappe's zakken duwt en hem lekker vasthoudt.

Mbappé zal nooit voor Juventus spelen. Na PSG zie ik hem eerder naar Engeland of Spanje gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan2313
4.Juventus1711
5.Napoli1710
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder81
MorataAanvaller73
ArthurMiddenvelder60
A. RamseyMiddenvelder50
F. BernardeschiAanvaller50
W. SzczęsnyKeeper50
L. BonucciVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3855 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 5 8 0 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

Pirlo wil dat Juventus minder afhankelijk wordt van ‘katalysator’ Ronaldo

Andrea Pirlo wil dat Juventus minder afhankelijk wordt van Cristiano Ronaldo. De Portugese vedette ontbrak zaterdag vanwege lichte fysieke klachten in de uitwedstrijd tegen Benevento en prompt leverde dat de regerend...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren