Neymar krijgt flinke veeg uit de pan: ‘Voor mij is hij echt een clown’

Vrijdag, 16 oktober 2020 om

Brazilië won in de nacht van dinsdag op woensdag met de nodige moeite van Peru. Door twee doelpunten van Neymar en rode kaarten voor Carlos Cáceda en Carlos Zambrano in de laatste tien minuten eindigde het duel in 2-4. Zambrano heeft naar aanleiding van die wedstrijd in gesprek met La banda del Chino geen goed woord over voor Neymar, die hij bestempelt als ‘een clown’.

“Eerlijk: hij is een geweldige speler. Een van de beste spelers ter wereld. Maar voor mij is hij echt een clown. Hij is zich bewust van alles wat hij deed op het veld. Neymar is op zoek naar ook maar de kleinste overtreding. In het strafschopgebied liet hij zich vier of vijf keer vallen, om te kijken of hij een penalty kon krijgen. Uiteindelijk kreeg hij zijn zin, want er werden twee penalty’s gegeven. Onterecht”, stelt Zambrano.

Neymar scoorde in het Estadio Nacional Lima uiteindelijk drie keer, waarvan tweemaal uit een strafschop. Richarlison trof ook doel namens Brazilië, terwijl André Carillo en Renato Tapia de doelpuntenproductie namens Peru voor hun rekening namen. Zambrano kan moeilijk verkroppen dat Brazilië twee strafschoppen kreeg, die uiteindelijk de 2-4 overwinning mede tot stand brachten.

“Het is Brazilië en bij ieder contact gingen ze direct bij de VAR kijken. Of het nu positief of negatief is, ze gaan meteen naar de beelden kijken. Alleen maar omdat het Brazilië is”, stelt Zambrano. De 31-jarige centrumverdediger speelt sinds januari van dit jaar voor Boca Juniors, nadat hij in Europa uitkwam voor onder meer Schalke 04, Eintracht Frankfurt, PAOK Saloniki, FC Basel en Dynamo Kiev.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door amazingninja)

Neymar, geweldige, slimme speler. Dat weet hij ook van zichzelf. En hij weet dat iedereen dat weet. En mede daardoor ben ik het helemaal met deze man eens.

Mooi detail. De scheidsrechter was Chileen. Chilenen en Peruvianen hebben een enorme rivaliteit. In Peru was de optelsom snel gemaakt. Ik sluit me 100% aan bij Zambrano. Geweldige speler die meer herinnerd zal worden door zijn streken en irritante trekjes dan zijn echte resultaten. Zonde, want het is/was een toptalent!

16 oktober 2020 om 11:15

Absoluut. Messi wordt herinnert om zijn onnavolgbare acties en geweldige assists, Ronaldo om zijn enorme werkethiek en neusje voor de goal, en Neymar om zijn bloedirritante gedrag op en naast het veld.

16 oktober 2020 om 11:38

Werkethiek en neusje voor de goal. Nu klinkt het net alsof je Dirk Kuyt beschrijft.

16 oktober 2020 om 11:57

@g0d3nz0n3n je hebt gelijk. Ik bedoel natuurlijk meer hoe hij leeft voor de sport en hoe hij voor zijn lichaam zorgt.

16 oktober 2020 om 13:41

Buiten dat was en is Ronaldo ook een geweldige voetballer op basis van skills. Als Ronaldo een mindere werk ethos had gehad, had hij nog steeds bij de absolute top gehoord. Kijk maar eens zijn eerste jaren bij United terug. Toen was hij wat minder machine en wat meer voetballer. Schoot en speelde de hele BPL aan flarden.

Neymar was zowel tegen Bolivia als Peru voetballend buitenaards. Enige speler die zoveel entertainment koppelt aan efficiëntie. Een genot om te zien imo! Tegenstanders trappen hem omdat ze zich in de luren gelegd voelen, maar het is juist goed dat Neymar daar lak aan heeft en gewoon zo blijft voetballen.

16 oktober 2020 om 11:17

Maar vind jij niet ook dat dat Theater van Neymar vrij vervelend is?

16 oktober 2020 om 11:50

Dat zegt hij niet. Hij geeft aan dat Neymar lak heeft aan alle trappen die hij krijgt en gewoon zijn eigen spel blijft voetballen (namelijk het straatvoetbal op het veld). Wel echt jammer van de redactie van VZ dat ze weer zo'n artikel plaatsen, waar er meerdere oud voetballers analisten en zelfs tegenstanders van vorige week zich lovend uitspreken over Neymar wordt er een artikel geweid aan een speler die het spel van Neymar hekelt zodat we hier op VZ weer allemaal een discussie gaan houden die niet inhoudelijk over het voetbal gaat.

16 oktober 2020 om 11:59

@isco maar dat is niet het doel. Als het inhoudelijk over voetbal gaat, zijn we snel klaar. ("neymar is een geweldige speler." "klopt." Als we het lekker kunnen hebben over wat voor irritante maniertjes hij heeft, krijgen ze een stuk meer clicks.

16 oktober 2020 om 12:11

Absoluut, maar waarom als Ronaldo of Messi een keer een wereldpot speelt, worden er tientallen artikelen over geweid en als Neymar een wereldpot speelt, doen we er gewoon 1 over zijn maniertjes. Ze krijgen ook genoeg clicks als ze de prestaties eruit halen en niet alleen de negatieve reacties. Want dan krijg je discussies als "nee, Neymar mag zich niet de nummer 3 noemen" of "hij is veel beter dan Mbappe" of "na Lewandowski de belangrijkste speler voor zijn club en land" Deze negatieve tendens is wel echt heel vervelend aan het worden als het gaat om spelers als Neymar of Memphis en de positieve artikelen omtrent Frenkie of de Ligt ook.

16 oktober 2020 om 12:13

@ajax1812, persoonlijk vind ik het niet vervelend. Heb sws wel het idee dat mijn tolerantiegrens voor maniertjes/tijdrekken/randzaken stukken hoger is dan het gemiddelde hier op Vz Ik heb me ook nooit geërgerd aan de Berghuizen, Matavzen en van Bommels. Alleen hun spel was een stuk minder leuk door kwaliteit

16 oktober 2020 om 12:16

Dat theater van Neymar is het gevolg van het trappen wat iedereen doet omdat ze er niet tegen kunnen in de luren gelegd te worden op een dergelijke manier. Actie reactie mijn vriend. Maar niemand durft dat in te zien. Het is alleen maar Neymar valt en blabla en de reden/oorzaak daarvan ligt niet eens bij hem zelf. Is puur zelfbescherming alhoewel dat hedendaags met de VAR wel minder zou moeten zijn. Tegenstanders weten dat ook. Maar een 1CM meer naar links in 2014 en Neymar had nooit meer gevoetbald. Omdat er weer een malloot niet tegen kon dat hij gedold werd. Ik meen Zuniga van Colombia.

16 oktober 2020 om 12:32

Waarom maakt Messi dan geen theater? Of Hazard? Of Sané? Of Mané? Of Coman? Zijn genoeg spelers die vaak een tegenstander dollen, maar niemand maakt zoveel theater als Neymar.

16 oktober 2020 om 12:37

@Garrincha: Neymar is een geweldige voetballer en , mits in vorm, top 3 van de wereld. Maar ik stoor me toch ook vaak aan zijn overdreven theatraal gedrag hoor. Daarnaast neemt het vaak de aandacht weg van zijn goede prestaties en dat is dubbel jammer. De laatste twee wedstrijden bij Brazilië was hij fenomenaal en toch wordt er vooral over zijn schwalbes en gedrag gesproken. Dat lokt hij toch ook zelf uit hoor. Want een Hazard of Messi krijgen ook 20 trappen per wedstrijd maar die zie je niet van hun eigen doel tot aan de cornervlag van de tegenstander doorrollen alsof ze doorzeefd werden door een machinegeweer...

16 oktober 2020 om 13:09

Amazingninja, dribbelen niet op de manier als Neymar dat doet. Die vernederd zijn tegenstanders een beetje. En dan zijn die voetballertjes snel op hun pik getrapt

16 oktober 2020 om 13:27

Garrincha10 ik geloof dat je ook niet helemaal objectief bent maar ok. Theater maken is enorm irritant en zorgt voor alleen maar meer frustratie bij tegenstanders met als gevolg meer schoppen. Daarnaast zullen scheidsrechters het niet altijd pikken en zodra je dan een echte schop krijgt niet meer beschermen. Kortom: compleet nutteloos, smerig en allesbehalve zelfbescherming. En wat durft niemand in te zien?

16 oktober 2020 om 13:51

Het theater is gewoon een gevolg van dat men juist niet trapt Garrincha. Als men zou trappen is het geen theater, maar een overtreding.

16 oktober 2020 om 15:05

Alle namen die jij opnoemt dribbelen als veldvoetballers langs hun tegenstander. Dribbelen, kappen, versnellen. Niks mis mee. Neymar doet het op de manier hoe je op het pleintje voetbalt: trucjes, akkas, pannas enz. En ja dat is 1000x zo frustrerend en vernederend dan de manier waarop die anderen dat doen. Dan voel je je gewoon in je hemd gezet. Dat ik je dat nog moet uitleggen zucht.

16 oktober 2020 om 15:50

Dat is maar een deel van het verhaal. Hoe vaak wordt die niet geraakt en gaat die neer? Hoe vaak wordt die licht geraakt en rolt die over het veld alsof zijn scheenbeen in tweeen is getrapt? Dat is waar mensen zich aan ergeren. Als je een doodschop krijgt en je hebt pijn: dat snapt iedereen. Als je gewoon getackeld wordt en je rolt 5 meter door dan wekt dat pure ergernis op.

16 oktober 2020 om 18:54

Het is een spelletje tussen Neymar en zijn opponent. Als ik weet dat een tegenstander mij het liefst dood trapt en er het liefst ook mee probeert weg te komen, dan ga ik doen alsof ik een daadwerkelijke schop krijg in de hoop dat die verdediger er vroegtijdig af moet. Heeft m’n team een man meer en loop ik zelf minder risico om door midden getrapt te worden. Ga nou niet de moraalridder uithangen die komt lullen over “spelbederf” en al die rotzooi. Als je zelf daar zou staan zou je wel anders piepen. Beetje de stoere bink uithangen achter je laptop/pc/smartphone. En Chiellini bijv dan? Die letterlijk altijd zijn elleboog doelbewust gebruikt? Nee dan is het een spijkerharde Italiaanse CV die alle krediets krijgt. Schei uit joh, hypocriet.

17 oktober 2020 om 12:40

Dat Neymar wat sneller gaat liggen uit zelfbescherming dat begrijp ik nog wel, maar je hoeft niet de hele boel bij elkaar te gillen als je niet of nauwelijks bent geraakt. Dat is gewoon matennaaien en zou gewoon bestraft moeten worden door de VAR. Overduidelijke fopduiken en theater als je niet bent geraakt gewoon altijd geel. Zijn we er zo vanaf.

16 oktober 2020 om 11:39

Bij het Braziliaanse elftal meer dan bij Psg, waar het vaak het 1 of het ander is. En had toevallig de samenvatting gezien tegen Peru... 2 penals en een intikker voor praktisch open doel.

16 oktober 2020 om 12:07

Dan raad ik je aan om voortaan 90 minuten te kijken ipv een samenvatting. Op Youtube lijkt iedereen een wereldster in een compilatie.

16 oktober 2020 om 12:31

Van Psg kijk ik geen samenvattingen, maar wedstrijden. Van Brazilie kijk ik alleen samenvattingen. En ik snap je reactie niet helemaal. Ik gaf Neymar een compliment door te zeggen dat hij t blijkbaar wel kan bij Brazilie, terwijl ik dat vooral baseer op de samenvattingen die ik kijk. Daarop reageer jij door te zeggen dat spelers in zulke filmpjes beter lijken te spelen dan ze daadwerkelijk deden. Volgens die redenatie is Neymar dus ook niet goed bij het Braziliaanse elftal?

16 oktober 2020 om 18:57

Je kijkt geen PSG want ik kijk PSG ook vanwege Neymar en Mbappe en daarin kan ik stellen dat Neymar een completere speler is geworden. Voorheen een winger en nu ook als spelmaker op 10. Los van zijn acties en snelheid, heeft hij ook het inzicht en vermogen om anderen met prachtige steekpasses alleen voor de keeper te zetten. Welke speler kan/doet dat hedendaags? Ik kom niet verder dan Messi. De rest zijn of pure wingers of pure spelmakers. Over “compleet” gesproken.

16 oktober 2020 om 12:30

Naja, Iemand met een brazilie avatar en de naam Garrincha is natuurlijk niet helemaal objectief als het over Neymar gaat... Zeker een geweldige voetballer, maar ook een van de grootste fraudeurs in de sport. Natuurlijk krijgt die wel eens een doodschop, maar hoe vaak gaat die gast wel niet neer om niks, of rolt 5 meter door bij het lichste contact? Kan me nog een moment herinneren dat die bij de zijlijn neergaat, opspringt en dan nog 5 keer doorralt. Echt een clown. Jammer dat er tegenwoordig een VAR is en zoveel camera's zijn want had Neymar wel eens willen zien spelen tegen een type Israel of Laseroms. Die waren zo klaar geweest met zo een aansteller.

16 oktober 2020 om 13:46

Neymar zou in de jaren 90 of 80 een lievelingetje zijn. Heb je de acties van Maradona, Keane, Catona etc gezien? Nee geef mij maar Neymar met zn gedrag.

16 oktober 2020 om 15:42

Die spelers wat jij opnoemt zijn ook geen sportieve gasten, maar waren geen matennaaiers. Zeker Keane en Cantona konden bikkelharde overtredingen maken, maar konden ook incasseren. In tegenstelling tot Neymar. Dat is gewoon een matennaaier eerste klas.

16 oktober 2020 om 13:53

Eens! Maar wssn zijn wij de enige hier op vz die de wedstrijd heeft gezien. Ik vind Neymar soms een aansteller hoor, maar hij is de speler die ook het meest geblesseerd raakt door een charge van een tegenstander, dus dan snap je wel waarom hij zo speelt. Heel vaak neemt Neymar sportieve revanche door een rainbow flick te doen bijv, maar dat vindt men ook niet goed, lol.Deze Peruviaan praat over VAR terwijl er een doelpunt van Brazilie onterecht (!) werd afgekeurd. Triest land Peru, de scheidsrechter moest in een politie auto naar de airport gebracht worden, beter gaat Zambrano zich daarop focussen. Dom volk.

En daarom zou hij niet zo snel geliefd zijn door fans wereldwijd, in tegenstelling tot een Ronaldo, Messi, en een meer bescheiden jongen zoals Mbappe. Waar Ronaldo wordt gewaardeerd dmv zijn werkethiek en talent binnen en buiten het veld (en het is een stijlicoon natuurlijk), Messi en Mbappe dmv hun talent op het veld en hun bescheiden karakter buiten het veld, is Neymar gewoon een dwaas die goed kan voetballen, maar echt een enorme matenna*ier op het veld. Bij Barcelona had die dat wat minder ten opzichte van zijn tijd bij Santos, maar sinds meneer big star bij PSG voetbalt, is hij weer terug aan het vallen omdat niemand hem corrigeert volgens mij, waar die bij Barca volgens mij meer werd gecorrigeerd op zijn acties.

16 oktober 2020 om 11:40

Wat een onzin om te stellen dat hij dat bij Santos al had. Daar was hij een groot talent met een mooie (efficiente) trukendoos. Echter zijn de verdedigers daar slagers en heeft hij daar de nodige schoppen gehad. Dan spring je vanzelf wel een keer op om de grootste klap te ontwijken. De Neymar bij Barcelona was helaas een saaie radar in de goed geolide machine... Ik ben het overig wel eens dat hij bij PSG overdrijft in zijn gedragje..

16 oktober 2020 om 11:56

Tuurlijk waren de verdedigers daar harder, want hij zette echt enorm veel spelers voor schut door zijn uitstekende techniek. Daar heb ik wel veel respect voor. Maar dat continu vallen en daarna doorrollen als hij amper is geraakt is echt gewoon belachelijk. Heb je Messi zo zien doorrollen? Hij krijgt elke wedstrijd tikken te voorduren, alleen staat hij op, en probeert hij door te voetballen als het kan. Alleen als hij echt is geraakt, dan valt die op de grond (dat kaarten vragen tho is wel een belachelijke actie, maar ja, dat doen Barcelona spelers wel vaker. Hopelijk kan Koeman dat eruithalen). Ik vond Neymar bij Barcelona verre van een saaie radar, en MSN was een van de beste trio's in voetbal die ik ooit heb gezien.

16 oktober 2020 om 13:30

Ik heb het idee dat je weinig Braziliaans voetbal gezien hebt. Verdedigers zijn daar snoeihard tegen iedereen, maar als een speler er bovenuit steekt is het gewoon zagen om het zagen. Neymar was daar één van de slachtoffers van. Het zit hem in zijn spel op te springen als er een verdediger van achter inkomt, want anders breek je alles af. Logisch gevolg als je loskomt is dat je valt. Het vallen opzich heb ik dus niet direct moeite mee. En als je Neymar verre van saai vond bij barca, zou ik nog een keer wat wedstrijden terugkijken van zijn tijd bij Santos. Want die frivoliteit en acties waren er snel uitgetimmerd in Spanje.

16 oktober 2020 om 15:26

Nee ik heb inderdaad niet veel Braziliaans voetbal gezien, maar is dat een goeie reden om door te rollen als je al 8 seizoenen in Europa zit, waar de verdedigers dan geen slagers zijn tov diegene die in Brazilie voetballen? Echt een belachelijke habit om bij de kleinste overtredingen te rollen alsof je bent neergeschoten. Met betrekking tot de comment over Neymar bij Santos en Barcelona, het niveau in Brazilie is toch lager qua tactisch verdedigen. In Europa is dat toch veel georganiseerder, dus je kunt daar minder frivool spelen. Daar draait het meer om tegenstanders voor schut te zetten en "sambavoetbal" te spelen. Geen wonder dat dat dan op een gegeven moment er uitgetimmerd is als die in Europa speelt.

Alsnde tegenstander meer aandacht besteed aan zijn aanstellerij dan heeft hij zijn doel bereikt. Natuurlijk is het irritant, maar dat moet je nu onderhand wel weten dat Neymar dit doet.

Is ook idioot dat een scheids nooit nog geel durft geven voor een schwalbe. Hij mag het inderdaad 5x proberen en tweemaal met succes. Beetje scheids met ballen geeft hem de eerste 2 keer geel en ben je meteen van dat gezeik af

Het klopt dat Neymar vaak naar de grond gaat alleen waren beide penalty’s terecht en dat de VAR altijd de kant van Brazilië kiest is onzin, een goal van Neymar werd onterecht afgekeurd in de eerste helft. Zambrano is gewoon gefrustreerd en praat Messi na.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
195 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië1210
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
TiteUnknown
AlissonKeeper
WevertonKeeper
MarquinhosVerdediger
Guilherme AranaVerdediger
Thiago SilvaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

1284 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 6 3 1 1
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

Van der Gijp: ‘Hij is waanzinnig, maar Ronaldo was nog vier keer zo goed’

De ogen van René van der Gijp en Wim Kieft waren woensdagavond bij de wedstrijd tussen Manchester United en Paris Saint-Germain (1-3) voornamelijk gericht op Neymar en Kylian Mbappé. De twee...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren