Wim Kieft glundert: ‘Hij vreet alles uit, dat is toch geweldig om te zien, joh!’

Vrijdag, 16 oktober 2020 om

Wim Kieft heeft genoten van de confrontatie tussen het Nederlands elftal en Italië in de Nations League (1-1) afgelopen woensdag. De analist is van mening dat de formatie van bondscoach Frank de Boer goed voor de dag kwam in Bergamo. "Ik vond ze goed spelen. In ieder geval fris en frank en vrij", zegt de oud-aanvaller in gesprek met Veronica Inside.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met de analyse van Wim Kieft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door migi)

Tja, volksliederen. Die van ons is inderdaad wat monotoon. Wel is het kennelijk het oudste volkslied ter wereld. Maar om het nou depressief te noemen... Zelf vind ik het Russische en Amerikaanse volkslied heel mooi. Het Italiaanse is ook bijzonder.

16 oktober 2020 om 09:56

Het is vooral een heel saai volkslied zonder tempo. Het past ook niet echt bij Nederland, aangezien we toch een relatief druk land zijn. Mensen zijn altijd in de weer. Maar goed, ik ben het Wilhelmus gewend, dus ineens een ander volkslied is ook zo vreemd dan.

16 oktober 2020 om 10:14

Ik vind een volkslied sowieso niet echt van deze tijd, maar het Wilhelmus slaat wel alles. Dat is echt te saai en te gedateerd. Geen tempo inderdaad. Misschien dat het volkslied veranderd kan worden als we het Koningshuis weg doen.

16 oktober 2020 om 10:26

Ik ben voor. Net als het volkslied is een Koningshuis ook allang gedateerd. Het kost alleen maar vreselijk veel geld en daar draaien de burgers voor op. Nooit voorstander geweest van een Koningshuis.

16 oktober 2020 om 10:44

Dat je tegen een Koningshuis bent, prima. Maar doe eerst onderzoek voordat je zegt dat het alleen maar geld kost. Het levert namelijk ook geld op.

16 oktober 2020 om 11:09

" Als we het Koningshuis weg doen"...ach, wat een historisch besef, je weet niet waar je het over hebt. Als je het van Koningshuis af wil, de Oranjes, wees dan niet hypocriet en schaf dan onze oranje shirts ook af. Een van de meest toonaangevende, originele en historische voetbalshirts waarin prachtige historische momenten zijn gespeeld maar ach, dat is verleden tijd. De Nederlandse Leeuw op de borst van de spelers per direct verwijderen en ik denk dat vriend Memphis ook een jaar lang operaties aan zijn rug moet ondergaan. Het Koninklijk Huis is de reden waarom we nog een land zijn, zoals Kyle66 aangeeft levert het juist ook veel op. Je kan er tegen zijn, maar op dit moment betaal je meer aan die mensen die afgelopen week in Den Haag zo nodig een feestje moesten geven dan aan het uithangbord van ons land.

16 oktober 2020 om 11:14

Of je nou voor of tegen het koningshuis bent, dat zij er als enige in Nederland financieel op voorruit gaan volgend jaar is niet recht te lullen. Ook zonder koning zouden we een land blijven hoor. Kijk maar naar alle landen om ons heen die het hebben weggedaan. Ik vind het koningshuis, net als vaderlandsliefde prima. Maar wel gewoon lekker belasting betalen.

16 oktober 2020 om 11:21

Kyle66 een hele andere vraag. Vind jij het normaal en vooral al noodzakelijk, voor een jong meisje als Amalia die al in weelde leeft. Om 1 miljoen salaris te gaan krijgen? Voor wat in vredesnaam denk ik dan persoonlijk! Ik er zijn veel meer doelen omdat geld beter te besteden in mijn ogen. En uiteraard weet je ook waar het geld vandaan komt. 🙂

16 oktober 2020 om 11:21

Ik ben niet per se tegen het Koningshuis hoor, maar het geld wat daar allemaal heengaat vind ik vrij bizar. Het zal ongetwijfeld wat opleveren. En die toespraak van prinsjesdag is toch ook gewoon lachwekkend? Ik kan me lach niet inhouden als ik onze koning zie zitten met een blaadje voor z'n neus alsof hij de toespraak voor het eerst leest. Bovendien snap ik niet helemaal waarom we niet meer in het Oranje mogen spelen als we het Koningshuis weg zouden doen. De Oranjes blijven immers onderdeel van onze historie, die hoeven we niet opeens te wissen.

16 oktober 2020 om 11:24

Over de constructie valt zeker te discussiëren, Migi. Maar ik dacht de andere kant op: als de Oranjes er niet waren, was Nederland er ook niet. Een beetje in het wilde weg wat roepen maar wel op Koningsdag de kroeg leegzuipen kan ik niet zo goed tegen. Het Koninklijk Huis heeft ontzettend veel culturele waarde.

16 oktober 2020 om 11:29

Oh ja hoor, mee eens. Ik vind het prima dat het bestaat.

16 oktober 2020 om 11:31

Azresnal: Ok, goeie nuance breng je aan. Die toespraak op prinsjesdag, dat is gewoon een onderdeel van onze cultuur. Als je daarom moet lachen, dat kan. Ik moet vooral om jou lachen hier. De totale uitgaven op de begroting van de Koning worden voor het jaar 2021 begroot op 45.684.000 euro. Dat is gemiddeld 2,60 euro p.p. Ik denk dat het Koningshuis wel een van de laatste dingen is om je duk om te maken. Sterker nog, ik denk dat het voor de beste wereldwijde handelsrelaties een zeer geringe investering is.

16 oktober 2020 om 11:35

Nederland zou er ook geweest zijn maar dan onder een andere naam zoals de Verenigde Staten van de lage landen of gewesten want officieel zijn wij geen Koninkrijk maar een benoemd Koninkrijk en dat is wat anders.

16 oktober 2020 om 12:25

@kyle66 kun je voorbeelden geven van de opbrengsten van het koningshuis?

16 oktober 2020 om 14:54

My vision. Echt heel kort door de bocht als je zegt dat het Nederland niet bestaan had als t niet was voor koning Willem de eerste. Wat gewoon een moordenaar was, maar er mee weg kwam omdat hij gewonnen had. Het koningshuis kost trouwens 145miljoen per jaar (wat overigens neer komt op 9euro pp). Incl lakeien, beveiliging, vliegen, etc is. Maar jouw argumenten slaan nergens op en je vaderlands liefde is ook misplaatst want als dit land nu anders heette, door een andere geschiedenis,was Jij net zo trots op t voetbal tenue en ploeg. En had die leiderschap ook culturele waarde. Punt is: er is geen plaats meer voor de kinderen van een toevallige sterkere kerel van een paar honderd jaar geleden, die miljoenen krijgen omdat ze toevallig de nazaten zijn van die moordenaar. Total niet van deze tijd.

17 oktober 2020 om 01:55

@myvision - Maar daar hebben de laatste pakweg 4 generaties niets mee te maken. Verder is culturele waarde een emotioneel goed, maar cultuur verandert aldoor. Bedenk is 1 goede praktische reden waarom de Nederlandse bevolking zou moeten betalen voor het leven van het Koninklijk Huis. Buiten de culturele waarde zie ik simpelweg geen enkele toevoeging.

16 oktober 2020 om 10:03

ik vind het volkslied van Italië wel veel te lang, man er komt geen einde aan. lijken wel 3 composities aan elkaar geplakt. wel mooi om te zien dat er in elke Italiaan een opera zanger verstopt zit.

16 oktober 2020 om 10:22

Nou ik weet niet of je Buffon wel eens mee hebt horen zingen, zou ik nou niet echt een opera zanger noemen. Wel vol overtuiging gezongen.

16 oktober 2020 om 10:34

ik kan er uren naar luisteren. En ook steeds weer verschillende stukjes. Ik ben geregeld bij sportevenementen in Italië en ik zing altijd uit volle borst mee.

16 oktober 2020 om 10:35

@falcao1984 t Russische is puur kippenvel. Geweldig volkslied, dan straal je toch van trots als je daar staat als sporter. Veel beter wordt het idd niet.

16 oktober 2020 om 10:43

Mensen denken hier niet alleen verstand van voetbal te hebben maar ook nog eens van volksliederen. Vermakelijke posts hierboven. Aan sommige historische elementen moet je niet komen.

16 oktober 2020 om 13:31

De Franse en Braziliaanse vind ik ook wel cool. Die van ons is redelijk saai en monotoon

17 oktober 2020 om 20:15

Het Franse heeft wel een vrij militante tekst trouwens. Zou in Nederland a lang tegen geprotesteerd zijn.

Chiellini is echt een topverdediger. Zo ontzettend irritant aanwezig. Dat is ook de reden dat Depay er niet aan te pas komt. Die weeg misschien 2 keer zoveel als Chiellini en kan ongetwijfeld veel meer bankdrukken, maar hij wordt gewoon 9 van de 10 keer op slimmigheid geklopt. Overigens word ik er wel soms moe van dat dat aanstellen en ellebogen bij sommige spelers wordt gezien als slim en geslepen en bij anderen als onsportief. Ik vind het een vrij onsportieve speler. Volksliederen zijn wat mij betreft sowieso een suffe archaische traditie. Hoi ik ben Willem, een Duitser lalalala koning van Spanje. Goed verhaal man, lekker relevant. Kies gewoon elke 10 jaar een nieuwe.

16 oktober 2020 om 10:14

Dat is helemaal niet de reden haha. Depay komt er inmiddels al meer dan 15 wedstrijden niet aan te pas.

16 oktober 2020 om 10:23

Er wordt vaak geroepen dat we van spelers als Messi of Ronaldo nog moeten genieten zo lang het kan en dat klopt natuurlijk. Ik wil Chiellini ook absoluut niet gelijk scharen aan die mannen. Maar het is wel een van de absolute toppers van zijn generatie en hij is 36. Ik geniet nog van deze man zo lang het kan, ook vanwege zijn persoonlijkheid. Wat dat betreft vind ik dat De Ligt een goede keuze heeft gemaakt om naar Juve te gaan. Hij leert daar van de beste en als hij in zijn voetsporen kan treden hebben 'wij' de komende 10 a 15 jaar misschien de beste verdediger van de wereld.

16 oktober 2020 om 10:25

Depay speelde waardeloos lees ik overal. Maar ondertussen heeft hij 4 keypasses verstuurd (1 assist), 2 keer op doel geschoten en was hij in het algemeen de handenbinder waar de Italiaanse defensie het meest zijn handen aan vol had. Hij heeft overigens niet heel veel balverlies geleden (2×) en 82% van zijn passes kwamen aan. Ja er gaan dingen mis. Maar veel meer dan depay onschadelijk maken hoefde Italië niet te doen, omdat Luuk maar 1 keer echt in stelling werd gebracht en vd Beek en wijnaldum beiden niet hun beste wedstrijd speelden. Oranje speelde aanvallend leuk dankzij frenkie en depay.

16 oktober 2020 om 13:17

Ik vind het knap dat je nog een poging doet hier om Depay te verdedigen feye88. Niet omdat ik het niet met je eens ben, want dat ben ik ten zeerste, maar meer omdat hij hier echt werkelijk niets meer goed kan doen. Maar Depay speelt doorgaans veel beter dan wat hier wordt gepresenteerd. Ik las hier op VZ ook dat hij van de 20 (?) interlands onder Koeman slechts 4 goede wedstrijden gespeeld zou hebben. Wat een complete onzin. Ik weet nog dat hij op een gegeven moment bij ik geloof 64 van alle doelpunten was betrokken na de kwalificatie/nations League. Echt krankzinnig hoe hij hier wordt neergezet. Toegegeven, hij speelt een stuk minder goed en dominant dan wat hij deed voor zijn blessure, maar hij is nog steeds met een kilometer afstand de beste optie.

16 oktober 2020 om 15:03

Dat een assist noemen is natuurlijk onzin. Dat t statistisch gezien 1 is oké... Maar ik vind depay wel stuk minder dan voor z’n blessure. Hij is nog steeds Oranjes beste optie. By far.

16 oktober 2020 om 10:25

Hoewel Willem, Duits bloed en de Koning van Hispanje nógal belangrijk zijn in de ontstaansgeschiedenis van Nederland, ben ik het wel met je eens dat dat koningshuis echt kan opsodemieteren : pmaareh, OT: Chiellini is toch heerlijk. Precies zoals Kieft zeggen. Alles uit de kast halen, keihard, gemeen maar niet op de Ramos manier. Ik vind het de vetste verdediger die ik live heb gezien.

16 oktober 2020 om 10:29

Muah, ik vind volksliederen wel een mooi stukje erfgoed eigenlijk. De ander vindt het ongetwijfeld oubollig en niet van deze tijd, maar het blijft een stukje vaderlands geschiedenis. Nu ben ik misschien wat nationalistischer ingesteld dan de ander. Verder met je eens over Chiellini, fenomenale verdediger en hij lijkt nog steeds beter te worden. Zo hard en 'gemeen' in het veld, zo empathisch en menselijk is hij erbuiten. Op en top professional, ook hoe hij zich dan bezighoudt met De Ligt, en zich echt om hem lijkt te bekommeren. Kenmerkt hem toch wel als persoon, ook al gaat hij dan zo over lijken binnen de lijnen.

16 oktober 2020 om 10:52

Een goede leermeester voor de Ligt. Daarom ook zo jammer dat toen de Ligt bij Juve kwam hij geblesseerd was

16 oktober 2020 om 12:56

@migi Chiellini stond bij De Jong?! Depay heeft zich zelf uit de wedstrijd gespeeld. Het zou hem denk ik helpen om de komende weken 24/7 beelden te gaan bekijken van bijv een Thomas Muller. Hopelijk komt die dan tot te conclusie dat niet alles met een hupsje en frivole houding hoeft, maar dat je gewoon moet doen wat je moet doen. Niks meer niks minder.

16 oktober 2020 om 13:05

Misschien zou het nuttig zijn wanneer je je een beetje verdiept in ons volkslied? Dit geldt ook voor Wim, want ons volkslied is heel relevant. Duitsland(1990 of 1867 hoe je het wil zien) bestond helemaal niet toen het Wilhemus werd geschreven, net als dat Nederland(1815) nog niet bestond - "duitsch" uit het Wilhelmus is hetzelfde als het woord "diets" en dat betekent oorspronkelijk gek genoeg Nederlands(denk aan Dutch in het Engels). Om het nog ingewikkelder te maken is Nederdiets een verzameling West Germaanse dialecten. Hoe dan ook, ben ik van Duitschen bloed betekent dus ben ik van Nederlandschen bioed. Ik vind het Wilhelmus juist een prachtig volkslied, dat de start van onze huidige geschiedenis, cultuur en maatschappij beschrijft. Ik vind het veel mooier dan dat overspannen, militairistische Italiaanse getetter, waarbij ik toch altijd aan het Facisme moet denken. Dat laatste is overigens slechts een associatie, maar toch, dat komt door de geschiedenis. Ik denk dat het juist in deze roerige tijd uitermate belangrijk is dat wij onze cultuur en geschiedenis gaan omarmen, en dus bestuderen, want dan krijg je geen rare fratsen op TV van mensen die alternatieve geschiedenis aandragen , zoals Zwarte Piet cultuur noemen, en claims dat het Paleis op de Dam gebouwd is uit winsten uit slavenhandel. En belangrijker nog, dan ga je inzien op welke pilaren onze samenleving gebouwd is. Ik denk dat dat heel erg hard nodig is om de huidige polarisatie van de maatschappij tegen te gaan, zodat we weer een gezelliger(exclusief Nederlands(duits )woord!) en harmonieuzer leven kunnen krijgen. Zo is ons land ondermeer door vrijheid van godsdienst ontstaan, denk aan de Beeldenstorm, he Geert!? Wij hebben ons verzet tegen het juk van de Katholieke kerk en de (spaanse) inquisitie, wat tot dan toe de enige toegestane godsdienst was. Tot zover de beknopte geschiedenles op een voetbalforum :D

16 oktober 2020 om 14:07

Kijk Doncoxxx, dit is nou een top reactie! Als ik een groen randje kon geven had ik het gedaan. Hoewel ik het volkslied nogal gedateerd en saai vind, zoals ik hierboven aangeef, kan ik het als je het zo vertaald prima waarderen. En je hebt inderdaad gelijk, als er dan iets 'typisch' Nederlands is, dan is dat misschien juist wel het volkslied (of eigenlijk de achtergrond daarvan), in tegenstelling tot Piet en andere dingen. Zo had ik er nog helemaal niet naar gekeken. Thanks!

18 oktober 2020 om 12:00

Dat is nou juist het punt. Toen het lied geschreven werd, waren alle Nederlanders van Duitsen (of Dietsen) bloed. Ons land bestond immers nog niet. Nu zijn we echter wel 2 aparte landen en is een 400 jaar oud propagandalied (want dat was het gewoon), wat achterhaald. Ik bedoel verder ook niet dat je het moet cancelen ofzo hoor. Geschiedenis bestuderen, zoals je zegt, is veel beter dan het wegstoppen zoals we nu opeens met van alles proberen te doen. Verder wel compliment voor je reactie, leuk om reacties te lezen van mensen die zich in dit soort dingen verdiepen

16 oktober 2020 om 14:22

De term Duuts, al gebruikt nog voordat Duitsland als land bestond, slaat op volks. Hiermee aangevend dat Willempie iemand van het volk was, hence (zoals Britten dat noemen) ook de term Dutch

Het is eenmaal ook het oudste volkslied ter wereld. Toen was muziek anders dan latere jaren waar er meer tempo in mocht of verschillende toonhoogten.

16 oktober 2020 om 09:57

Das nou eens een geinig feitje om te leren. Nooit geweten dat we de oudste hadden. Toch weer een beetje trots dan

16 oktober 2020 om 10:16

Van alle volksliederen is het Wilhelmus inderdaad het oudste lied, maar (voor de verwarring) zo lang functioneert het nog niet als volkslied. Pas sinds een jaar of negentig, meen ik. Je zou voor de grap eens het oude Nederlandse volkslied op Youtube moeten opzoeken: Wier Neerlands Bloed.

Ik stel voor dat we Bloed, Zweet en Tranen van André Hazes als volkslied nemen. Het huidige volkslied gaat nergens over, niemand heeft zin om dat volledig te zingen. Bovendien weet niemand waar het nou eigenlijk over gaat. Bloed, Zweet en Tranen is een lied dat je met passie zingt, het klinkt sowieso altijd al voor de wedstrijden van Oranje (ja oke, ook voor die van Ajax, daar moeten we even wat op vinden), dus 1+1=2. Laten we de tegenstanders eens bang maken met een liedje.

16 oktober 2020 om 10:15

Dat lied is te traag voor een volkslied

16 oktober 2020 om 10:21

Laten we vooral stoppen met het zingen van André Hazes bij Oranje. Past niet bij de sfeer van wedstrijden van het Nederlands elftal. Gebruik dan Viva Hollandia van Wolter Kroes maar, dat slaat beter aan bij dat carnavalspubliek.

16 oktober 2020 om 10:43

Ja oke, maar zingen: "we zijn er weer bij en dat is prima, Viva Hollandia" is ook een beetje ongelukkig als je twee keer op rij een eindtoernooi mist..

16 oktober 2020 om 10:58

Het is wel een flexibel nummer wat dat betreft. Halen we het EK of WK niet, dan kan je de tekst veranderen in 'we zijn er niet bij en dat is prima...'. We zijn immers toch nuchtere Nederlanders haha.

16 oktober 2020 om 11:09

Hahaha, dat zou wel humor zijn inderdaad. Ik ben voor! Ik zie het Memphis, Cillessen en Berghuis al zingen.

16 oktober 2020 om 10:27

Het land van (lange Frans en Baas B) is al onofficieel het volkslied.

16 oktober 2020 om 10:32

@haha aub niet. 2 zulke idioten gebruiken voor het volkslied. Je zou je moeten schamen als land

16 oktober 2020 om 10:36

Hahah nou, nu Lange Frans zich de laatste tijd zo voor gek heeft gezet lijkt me dat geen goede optie. Doet wel een beetje afbreuk aan het nummer, want vroeger vond ik het echt een sterke tekst.

16 oktober 2020 om 10:47

Ik vond het altijd een geweldig lied! Maar nu Lange Frans zo doorgedraaid is, lijkt me dat geen goed idee.

16 oktober 2020 om 13:18

De tekst is nog steeds erg sterk. Ontzettend chauvinistisch lied wat ik uit volle borst mee doe.

16 oktober 2020 om 15:10

Ondanks dat hij qanoner is geworden vind ik hem wel goeie intervieuwer. Zijn interview metvdie advicate die demink probeerde te ontmaskeren, is echt sterk.

16 oktober 2020 om 10:28

Mijn god. Bloed zweet en tranen is toch geen volkslied. Rot hier nu maar op? De koek is op? Echt waar? Overigens. Het was oorspronkelijk van dietsen bloed. Wat dan weer de voorloper was Duits en Nederlands. Vandaar dat wij in het Engels Dutch zijn

16 oktober 2020 om 10:35

Hahaha, laten we het er op houden dat mijn smaak dan niet erg in de smaak valt hier op Voetbalzone. Ik vond het wel een leuk idee, beetje passie in het stadion brengen. Dat vermoeden had ik al inderdaad, maar ik blijf het een rare zin vinden.

16 oktober 2020 om 10:58

Hoezo een rare zin? Het benadrukt het Nederlander zijn. Het hebben van Nederlands bloed. Ben ik van dietsen (nederlands) bloed. Mijn vaderland getrouwe blijf ik tot in den doet (tot in de dood zal ik mijn vaderland trouw blijven). Veel meer passie en strijd zal Je niet tegenkomen in een volkslied.

16 oktober 2020 om 11:14

Natuurlijk als je het zo bekijkt (en dat is eigenlijk ook de enige manier waarop je er naar moet kijken) is het een normale zin, maar ik vind het toch een beetje raar om te zeggen 'ben ik van Duitsen bloed'. Om over de rest van de coupletten nog maar te zwijgen, het woord 'god' komt er meerdere keren in voor. Alsof wij zo'n gelovig volk zijn.. Niet erg representatief.

16 oktober 2020 om 15:13

Vind t ook te veel uitleg vergen voor Jip en Janneke. Doe mij maar “de hoogste tijd” als volkslied.

16 oktober 2020 om 15:26

De gehele grondwet is gebaseerd op geloof. Met andere woorden ons fundament is gebaseerd op geloof. Of je nu gelovig bent of niet. Dit is gewoon een feit.

16 oktober 2020 om 10:32

Het huidige volkslied gaat nergens over? Heb jij je geschiedenislessen bij een pakje boter gekregen ofzo?

16 oktober 2020 om 10:40

Geschiedenislessen waren sowieso gratis, althans ik heb zelf niet betaald voor de middelbare school. Mijn examen was wel erg moeilijk, maar ik heb niet de oorsprong van het Wilhelmus voorbij zien komen. Ik snap uiteraard dat het over Willem van Oranje gaat, maar de rest van de zinnen zijn mij nooit uitgelegd. Ik meen toch dat het CDA (?) een aantal jaar geleden wilde dat het volkslied een verplicht onderdeel werd op de middelbare school. Misschien toch een goed idee dan.

16 oktober 2020 om 11:39

Je hebt niet betaald aan de middelbare school dus deed je er ook maar niets mee omdat de lessen "gratis" waren? Elke leerling op de middelbare school kost de overheid ongeveer € 7.300 per jaar. En dan hierboven kritiek hebben op dat het Koningshuis teveel kost:" Ik ben niet per se tegen het Koningshuis hoor, maar het geld wat daar allemaal heengaat vind ik vrij bizar. " Hypocriet hoor. Hoe durf je dan eigenlijk nog zo'n scherpe mening te hebben over het Koningshuis.

16 oktober 2020 om 11:58

Ik deed er niets mee? Ik heb gewoon mijn Havo afgerond hoor, ik zit nu op het HBO (welke ik wel voor een groot deel zelf moet betalen, bedankt overheid!), ik geef volgens mij aan dat ik er zelf (!) niet voor betaald heb. Niet direct, zoals ik nu dus wel doe. Dus nee, ik heb mijn lessen niet bij een pakje boter gekregen. Jij doet nu telkens alsof ik een grote hekel heb aan het Koningshuis, terwijl ik dat geen één keer gezegd heb. Ik geef aan dat ik sommige delen lachwekkend vind en dat ik het nogal een duur iets vind ja. Dat de prinses volgend jaar een miljoen krijgt vind ik belachelijk. Het mag allemaal wel iets minder dacht ik zo. Het mag dan allemaal wel onderdeel zijn van onze cultuur, cultuur is onderhevig aan verandering. Gelukkig maar. Als het Wilhelmus zo belangrijk is, dan snap ik niet waarom we dat niet krijgen op de middelbare school. Maar goed, er worden wel meer belangrijke dingen uit de geschiedenis niet verteld op de middelbare school.

16 oktober 2020 om 15:32

De kosten vallen ontzettend mee. De andere optie is een president en de kosten hiervan zijn vaak hoger. Het voordeel van ons huidige systeem is dat de koning zich 100% kan richten op zijn activiteiten en zich niet met politiek hoeft bezig te houden. Ik vind persoonlijk wel dat de kosten iets lager kunnen. De koning betaald op dit moment namelijk heel veel lagen. Dat hij zijn dochters betaald dat begrijp ik, maar iedereen die eigenlijk geen troonopvolger zal worden kunnen we op besparen en daarmee kan er dus minder geld richting de koning.

16 oktober 2020 om 11:14

Haha, het Koningshuis, de reden waarom we nog een land zijn, moet weg maar een lied van een lieve, zeer gewaardeerde, zuiplap moet het volkslied worden?? Die verloedering, waar is je historisch besef man. Ik weet niet of ik nou moet huilen of lachen.

16 oktober 2020 om 11:28

Wat maakt mij het nou uit dat André Hazes een zuiplap was, hij was tevens kunstenaar en zo beoordeel ik hem dan ook. Ik moet er zelf wel om lachen als ik bedenk dat Bloed, Zweet en Tranen het volkslied wordt, zou dat echt goud vinden. Maar goed, ik ben dan ook helemaal niet nationalistisch ingesteld.

Juist, dat is wat ik ook altijd zeg. Dan hoor je commentaar dat onze spelers het volkslied niet uit volle borst mee zingen, maar dat is volkomen logisch.het Italiaanse volkslied, of bijvoorbeeld van Rusland, poh...daar krijg ik zelfs kippenvel van. Dat kun je mee schreeuwen, borst vooruit, vol trots.t Wilhelmus wordt niemand gelukkig van.

16 oktober 2020 om 10:54

Dan heb je nooit naar het Wilhelmus geluisterd.. schaam je diep

Ons volkslied is zeker monotoon, maar het kan alsnog wel op een statige en indrukwekkende manier worden voorgedragen. Daarnaast wel een mooi stukje geschiedenis en beschrijving van een belangrijke periode in de Nederlandse historie waar wat mij betreft meer aandacht voor zou mogen zijn. Persoonlijk denk ik dat één reden dat het men minder aanspreekt het simpele feit is dat het Nederlandstalig is. Dat klinkt te gewoon. Het Amerikaanse wordt vaak geprezen, maar heeft wat mij betreft weinig inhoud en beschrijft letterlijk één dag. Het Duitse volkslied klinkt ook wel lekker, maar ja wat verwacht je anders van een drinklied.

Als kieft denkt dat het wilhelmus geen verschillende toonhoogtes heeft, dan heeft hij het zelf nooit gezongen. In elk geval nooit met passie. Het Wilhelmus is een erg oud lied, met historische betekenis. Het is meeslepend en het loopt goed qua ‘flow’ van woorden en muziek, qua rijm en hoe het lied ‘golft’ en ja er zitten verschillende toonhoogtes is. Andere liederen wellicht meer. Maar dat boeit niet hard

Ik vind het Wilhelmus totaal niet gedateerd. Ik krijg nog steeds vaak kippenvel als ik een vol stadion zie en het wilhelmus hoor spelen. Van mij mag het zo blijven. Ik hoop dat ik niet de enige ben

16 oktober 2020 om 13:05

De tekst is zwaar gedateerd man. Dat we in een modern land als Nederland nog een koningshuis hebben is werkelijk schandalig. Het koningshuis mag van mij per direct afgeschaft worden.

16 oktober 2020 om 15:37

Waarom is het gedateerd? Ik vind het juist heel positief dat wij nog een koningshuis hebben. Dat zegt iets over hun, want indien ze slecht waren voor de nederlanders dan waren ze al verdwenen.

Het hele idee van het vormen van 1 natiestaat is natuurlijk een recente uitvinding. Niet zo lang geleden was Italie bijvoorbeeld een aaneenschakeling van stadstaatjes met elk hun eigen taal. Zelfs de Italiaanse eenheidstaal is een uitvinding. Nog steeds is het een land met grote culturele verschillen. Die diversiteit moeten we koesteren. Ook bij ons.

Vind zelf het Italiaanse volkslied echt zwaar kut. Soort opera stuk, veels te overdreven. Maar is een smaak dingentje.

Ik snap de tekst sowieso niet van het Nederlandse volkslied, waarin iemand zich vraagt of hij van Duitse Bloed is....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren