Cristiano Ronaldo onderwerp van gesprek na inmenging van minister

Donderdag, 15 oktober 2020 om

Cristiano Ronaldo blijft onderwerp van gesprek in Italië. De aanvaller van Juventus weigerde vorige week in het clubhotel van Juventus te blijven nadat twee medewerkers van de club positief hadden getest op het coronavirus en hij reisde vervolgens naar Portugal voor de Nations League-wedstrijden tegen Spanje en Zweden. Het duel met de Scandinaviërs moest hij echter laten schieten nadat hij zelf ook positief had getest op corona en Ronaldo is inmiddels weer terug in Turijn, in de hoop op tijd een negatieve test te kunnen overleggen om op 28 oktober tegen Barcelona te kunnen spelen in de Champions League.

Zijn gedrag krijgt mogelijk echter nog een staartje. De Italiaanse Minister van Sport Vincenzo Spadafore heeft donderdag namelijk laten weten dat Ronaldo wat hem betreft de protocollen rondom de bestrijding van de verspreiding van het coronavirus heeft overtreden: “Ja, dat denk ik wel. Als er geen specifieke toestemming is geweest van de autoriteiten”, aldus Spadafore tegenover persbureau ANSA.

Ronaldo had op het moment dat hij het teamhotel van Juventus verliet twee negatieve tests afgelegd, terwijl dat er volgens de protocollen van de Italiaanse voetbalbond eigenlijk drie hadden moeten zijn. Andrea Agnelli, de voorzitter van zijn club, heeft later op de donderdag tijdens een persmoment juist laten weten zich van geen kwaad bewust te zijn: “Minister Spadafore moet het Ministerie van Volksgezondheid of Binnenlandse Zaken maar bellen om te vragen welke overtreding hij precies begaan heeft.”

“Ik ben een sportdirecteur en ik volg de protocollen van de overheid. En wat betreft de coronabubbels, wil ik jullie er graag aan herinneren dat de spelers vrije burgers zijn zodra ze naar huis gaan, ze mogen zelf bepalen wanneer ze willen vertrekken. Ze moeten bovendien op komen draven als ze worden opgeroepen door hun nationale ploegen. Gezondheid is natuurlijk de prioriteit in deze complexe tijd, maar ik geloof dat als de protocollen correct worden toegepast, dit genoeg zal zijn om het einde van het seizoen te bereiken”, sloot hij af.

De gang van zaken bij Juventus wordt momenteel nader onderzocht door de autoriteiten. Ronaldo keerde woensdag terug naar Italië in is daar inmiddels in thuisisolatie gegaan. De sterspeler van Juventus zal in ieder geval de Serie A-wedstrijd tegen Crotone aan zich voorbij moeten laten gaan, evenals het Champions League-duel met Dynamo Kiev van volgende week. Het competitietreffen met Hellas Verona en de kraker tegen Barcelona zijn twijfelgevallen afhankelijk van wanneer hij precies een negatieve coronatest kan overleggen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

104 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Je hebt als profvoetballer een voorbeeld functie en als je dan zo omgaat met de regels kan je rekenen op negatieve publiciteit. Daarbij moet wel gezegd worden dat regels snel veranderen en daarbij verwarring ontstaat. Is geen vrijbrief om dan maar regels te overtreden maar de overheid moet duidelijke en werkbare omstandigheden creëeren voor topsporters.

15 oktober 2020 om 21:28

Er is gewoon aan het begin van een seizoen een protocol geweest en die is duidelijk genoeg, daar heeft hij zich niet aan gehouden. Daarnaast heeft ook zo'n beetje elke overheid ter wereld aangekondigd dat je met Corona niet moet gaan reizen en gewoon in quarantaine moet. Volgens mij kan het niet veel duidelijker worden dan dat. Zo belangrijk is topsport niet, beetje vermaak is leuk, maar het kan ook prima stopgezet worden. Ronaldo moet gewoon dan ook zwaar bestraft worden, want hij zal lachen om de 400 euro boete van de Italiaanse overheid.

15 oktober 2020 om 21:55

Maar hij is afgereisd na 2 negatieve tests. Vervolgens zonder contact met anderen weer terug gereisd nadat hij positief heeft getest. Ik zie daarin weinig problemen.

15 oktober 2020 om 22:57

Ik wel, "Gereist nadat hij positief getest had". Blijf lekker de 10 dagen in je quarantaine. Doe niet zo moeilijk

15 oktober 2020 om 23:07

Ik heb vorige week ook twee keer stomdronken door de plaatselijke dorpskern gereden zonder al te veel ongelukken (een zijspiegel eraf van de buurvrouw haar wagen, maar die mocht ik toch niet). Ik zie daar dus ook weinig problemen in.

15 oktober 2020 om 23:34

Lierse, bedankt voor deze comment. Snoert direct iedereen die het probeert te bagatelliseren de mond. Het geeft precies aan wat zo´n beslissing van Ronaldo doet. Hij doet het als grote voetballer, dan kunnen anderen het ook vast wel minder nauw nemen met de regelgeving. Ik vind het wansmakelijk en het mag van mij zwaar bestraft worden.

16 oktober 2020 om 10:04

Ohh gaan we weer met de voorbeeld functie, zelfs ministers (Grappenhuis) houden zich niet aan de vage regels. Waar tekenen voetballers dat ze zich als voorbeelden moeten gedragen. 2 x negatief getest en geen symptomen maar wel 10 dagen in quarantaine moet niet gekker worden, alleen voor de zwakkere in de samenleving sinds wanneer bekommeren we zo veel om de zwakkeren dat we heel de economie naar de klote helpen. Laat de “ zwakkere onder ons thuis blijven en de rest gewoon laten leven voordat er dalijk geen fysieke winkels, restaurants bioscopen etc meer zijn. We gaan richting een economische crisis die haar weerga niet kent.Voor een onzichtbare monster.

Waarom is 1 test niet voldoende zoals bij iedereen?

15 oktober 2020 om 21:13

omdat er een zekere foutmelding bij de test kan zitten, of twee/drie tests dan honderd procent zekerheid geven is iets anders, maar een test kan een zekere foutmarge geven indien iemand niet ziek is maar wel corona kan hebben.

16 oktober 2020 om 02:31

Juist. Zoals op de NL radio gezegd werd door, ben ff z’n naam kwijt, als je negatief test dan nog een keer testen (in de hoop op een positieve test om de cijfers te spekken).

15 oktober 2020 om 21:18

Omdat Italië op deze manier werkt. De vraag is: Waarom denkt Ronaldo dat bij hem 2 tests wel voldoende zijn en bij de rest niet?

15 oktober 2020 om 23:45

Omdat die testen niet te vertrouwen zijn. Ze testen elke keer op een willekeurige punt de nra van een persoon waardoor je al heel veel gevallen hebt gehad van mensen die van negatief naar positief gaan om vervolgens weer negatief te testen. Echt lachwekkend. Zo kom je ook makkelijk aan al die duizenden corona besmettingen hier in Nederland Ronaldo had zich natuurlijk wel aan de protocol moeten houden als proffesional. Een geldboete vanuit Juve zou wel gepast zijn.

16 oktober 2020 om 09:19

Waarom mag Tierney niet spelen tegen Man City omdat een teamgenoot van hem positief getest is maar hij zelf al 3x negatief en mogen de spelers van Wolves die bij Portugal meededen wel gewoon spelen? Het is simpel, of iedereen die negatief getest is wel spelen of iedereen niet, maar dit werkt niet.

Ronaldo heeft ook 0 symptonen. Niet zieke mensen opsluiten vind Ronaldo niet nodig. Terecht lijkt mij. Hier mag je je ook alleen laten testen als je symptonen hebt dus misschien hebben wij het ook wel zonder symptonen. Het hele circus van 8 dagen in quarentaine kan dan ook de prullenbak in zolang niet zieke mensen (terecht) doorgaan met hun leven.

15 oktober 2020 om 21:25

Wat is dit nou weer voor achterlijke reactie. Je mag je hier niet testen zonder symptomen, omdat ze gewoon de capaciteit er niet voor hebben. Het feit dat het niet kan, is grotendeels de oorzaak dat we nu tegen een volledige lockdown aanzitten. Anders kan je letterlijk heel Nederland testen en de positief getesten in quarantaine gooien.

15 oktober 2020 om 22:02

En kan jij mij vertellen hoe de topsport dan aan al die capaciteit komt? Geld ja dat snap ik. Dan zou ik daar op inzetten als kabinet, we hebben ondertussen miljoenen wat zeg ik miljarden door de wc gespoeld.

16 oktober 2020 om 10:15

Waarom is dat een achterlijke reactie als ik vragen mag, waarom worden mensen die legitieme kritische vragen stellen meteen als achterlijke beschouwd. Behalve mensen belachelijk maken komt niemand met antwoorden want hoe je het ook went of keert de maatregelen blijven vaag. Ronaldo blijkt dus “positief” maar vertoont geen symptonen dan houdt in dat wanneer geen prof voetballer nooit zou worden getest dus maw er lopen dus een hoop “positieve” mensen buiten momenteel die het niet eens weten nou succes met het naar beneden halen van de aantallen besmettingen.

16 oktober 2020 om 16:44

Dat is mijn punt inderdaad. Krijg je geen antwoord op. Net als mijn vraag over de capaciteit in de topsport. Een strengere aanpak heeft ook geen zin tenzij je het misschien wereldwijd 2 maanden zou doen. Maar dan nog houdt je altijd de (grote) kans dat er weer een virus komt waar mensen ziek van zullen worden. Bij een virus met een hogere mortaliteit zou ik voor wereldwijd pleiten maar corona is niet zo dodelijk dus zou ik voor 0 maatregelen kiezen en extra inzetten op ic bedden (coronacentrum en coronaziekenhuis). Extra verpleegkundige en omscholing (bijvoorbeeld met horecapersoneel). Ik houd mij overigens netjes aan alle regels maar ik blijf wel kritisch denken en mijn mening durven geven. Discussie is toch geen probleem? Kom maar met andere argumenten en feiten zonder iemand achterlijk,rebels, een puber of emotioneel te noemen.

15 oktober 2020 om 21:26

@numero9, als je besmet bent dan ben je besmet. Dat Ronaldo geen symptomen heeft maakt volgens mij niks uit. Hij heeft het virus en is besmettelijk. Punt uit. De Portugees moet gewoon in quarantaine en niet z'n eigen agenda volgen. Wat hij doet is niet te tolereren.

15 oktober 2020 om 21:37

@numero, ongelooflijk de onzin die je uitkraamt! Zelfs als je geen symptomen hebt, kan je drager zijn van het virus en anderen besmetten. Iemand als Ronaldo die een rolmodel is, hoort het goede voorbeeld te geven: als je getest bent, blijf thuis en wacht op de uitslag.

15 oktober 2020 om 21:40

Zo werkt het niet........... als jij 3 seconden nadenkt dan weet jij dat ook wel. Het is gewoon gebleken dat je het virus over kan dragen ook als je geen symptomen hebt.

15 oktober 2020 om 21:59

Ik weet dat je andere kan besmetten zonder klachten. Ik zeg dat het dweilen met de kraan open is als niet zieke besmette mensen (terecht) niet in quarentaine gaan. Het is poppenkast.

15 oktober 2020 om 22:17

Het is inderdaad dweilen met de kraan open als mensen zich niet aan de regels houden. Dus zijn degene als ronaldo die zich niet aan de regels houden hier de oorzaak van. Het komt door de ronaldos van dese wereld dat we dweilen met de kraan open.

15 oktober 2020 om 22:24

Ik heb het over NIET zieke mensen die zich niet (mogen) laten testen. Die houden zich wel aan de regels maar besmetten dan toch andere. Kort gezegd de regels werken niet tegen niet zieke besmette mensen. Overigens wil ik het woord mortaliteitcijfer nog even laten vallen.

15 oktober 2020 om 22:30

Weet niet of italie dezelfde test capaciteit heeft als nederland of dat ze meer hebben. Maar jij gebruikt nou de situatie van nederland om het gedrag van ronaldo in italie goed te keuren..... als meneer ronaldo zich toch niet aan de rregels gaat houden worden er ook nog eens testen op hem verspilt, mochten ze die tekort komen in italie

15 oktober 2020 om 22:45

Ik probeer alleen de situatie bloot te stellen door de brug te maken maar het echte leven. Ronaldo zal inderdaad ik quarantaine moeten als hij echt positief is. Ik geef hiermee aan dat het dus poppenkast is voor de gewone burger die zich niet laat testen zonder symptonen. En als het in nederland 0 is. Wat dan? Nooit meer iemand nederland in of uit laten gaan ivm nieuwe besmettingen? Of bij ieder virusgolfje weer terug de lockdown in? Dit is niet even kort een lockdown in en daarna weer helemaal normaal. Besef dat wel he.

15 oktober 2020 om 22:50

Tuurlijk besef ik dat. Je was in je eerste comment wel degelijk het gedrag van ronaldo aan het goed praten. Dat vond ik raar.

16 oktober 2020 om 03:20

"Ik zeg dat het dweilen met de kraan open is als niet zieke besmette mensen (terecht) niet in quarentaine gaan." Als je besmet bent, moet je gewoon binnen blijven om anderen niet te besmetten punt. Of je wel symptomen hebt of niet, je bent nog altijd een virusverspreider, dus snap je redenering niet van dat als je het hebt maar niets voelt, je wel buiten mag gaan. Het zou pas dweilen met de kraan open zijn als niemand iets doet, gewoon de natuur zijn dingetje laten doen. Dan krijg je zwarte pest toestanden, waar iedereen besmet geraakt, terwijl het nu minder dan de kwart is.

16 oktober 2020 om 06:03

Wat snap je niet aan mij beredenering dat je wel maar buiten gaat als je geen symptonen hebt? Je weet dan niet dat je iets hebt he dus laat je je ook niet testten en dus ga je niet in quarantaine. Even voor de duidelijkheid; terwijl je je dus WEL aan de regels houdt. Zo moeilijk te begrijpen is dat niet toch?

16 oktober 2020 om 06:13

Kom op bf1994. Je ziet toch zelf dat het krom is maar steek jij maar lekker je kop in het zand. En je beantwoord voor het gemak mijn comment niet. Ik wilde Ronaldo gebruiken om iets duidelijk te maken maar sommige zitten er zo diep in. Tegenargumenten worden de kop ingedrukt.

16 oktober 2020 om 07:39

Praat jij het maar goed dat mensen zich niet aan volkomen logische en benodigde regels houden. Als je het mij vraagt mogen de regels veel strenger. Maar ik zie dat er mensen zijn die er nu al moeite mee hebben.....en degene die het wel snappen worden schapen genoemd, kop in het zand et etc etc. Het maakt je argument echt niet sterker, sterker nog ik moet altijd lachen als ik catchphrases zie zoals “kop in het zand” “allemaal schapen”. Want degene die het zelf roepen zijn dan geen schapen? Hahahah

16 oktober 2020 om 09:22

bf1994, met jou eens dat het veel harder moet. Dit duurt nu al veel te lang en kost per saldo veel meer dan dat het zou kosten om alles een maand op slot te doen. Maar die balans maken ze later pas op, nadat er miljarden in de economie gestoken zijn die we nooit meer terug zien.

16 oktober 2020 om 09:57

Inderdaad een harde aanpak en meteen goed is veel beter dan steeds maar terugvallen op halve maatregelen. Maar je ziet dat mensen denken dat als ze rebels zijn dat het leeuwen zijn 😂. Die fase hoor je na de pubertijd achter de rug gehad te hebben maar goed

16 oktober 2020 om 10:22

Je hebt helemaal gelijk, moraalridders allemaal die waarschijnlijk zelf niet aan de belachelijke regels houden. Enige verweer dat ze hebben is de ander belachelijk maken toont ook geen overtuiging

16 oktober 2020 om 10:56

Hahah nu ben ik een rebelse puber. Een hardere aanpak heeft ook geen zin mannen. Als je het dan weer open gooit laait het weer op aangezien het internationale verkeer niet voor eeuwig kan worden stilgelegd. Het is niet zo makkelijk als even met zn allen streng binnen en het is weg, onmogelijk.

16 oktober 2020 om 11:31

Wie heeft het over opengooien? Je moet een niveau vinden waar het op een constant niveau blijft en de zorg het aankan dat kan je beter doen door ernaar toe te stijgen in plaats van op en neer te springen zoals nu. “Het heeft geen zin” kerel zelfs deze halve maatregelen hebben zin. Misschien heb je gewoon emotionele waarde gehecht aan je argument en komJe er nu niet los van. Kijk naar nieuw zeeland die doen het in een keer goed en kunnen nu veel meer dan ons.Aanpak van NL moet strenger.

16 oktober 2020 om 16:24

Nu weer emotionele waarde? Alsof jij zulke goede argumenten hebt. Wat is het constante niveau dan volgens jou? Voor altijd iets van maatregelen blijven houden? Overigens werk ik zelf ik het ziekenhuis. Op mijn beurt zeg ik dan kijk naar Zweden als voorbeeld.

16 oktober 2020 om 03:04

Hij is asymptomatisch, maar kan wel anderen besmetten, dus binnenblijven is logisch.

Net zoals een ster zijn leuke kanten heeft heeft het ook minder leuke kanten. En dat is dat je een voorbeeldfunctie hebt of je dat wilt of niet. Je staat in de schijnwerpers dus vallen je fouten evenveel op als dat je goede stappen opvallen. Ronaldo moet zich gewoon aan de regels houden, denk niet dat ze het lef hebben maar als bond zijnde zou ik hem schorsen voor 1 wedstrijd nadat zijn quarantine periode klaar is.

Zou wat zijn als hij blijvende problemen blijft houden, dan zullen heel veel mensen beter de corona maatregels naleven.

De domheid die ik hier af en toe lees heeft mij doen besluiten voorlopig even niet meer te verschijnen op dit forum. Verschrikkelijk die stompzinnige eigenwijsheid. Waarom denk je dat er een 2e l(gedeeltelijke) lockdown is ontstaan ? Puur door stompzinnig eigenwijs gedrag. Niet even het grote ego voor anderen opzij willen zetten. De gedachte van "ik heb recht op mijn kroeg". Altijd maar denken dat je alleen rechten hebt. Lekker luisteren naar superego Ruk Kelder op TV, die ook zo goed weet hoe het allemaal moet. Ik erger mij een ongeluk aan al die ego reacties. Ik denk in mijn meest zwakke momenten wel eens "duik lekker allemaal de kroeg in en loop allemaal corona op". Maar blijf dan wel lekker thuis in plaats van een i.c. bed op te eisen. Er zijn al genoeg mensen met k*** die hun beurt hebben voorbij zien gaan dankzij die ego's. Ik kan het weten, ik ben er een van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan2313
4.Juventus1711
5.Napoli1710
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder81
MorataAanvaller73
ArthurMiddenvelder60
A. RamseyMiddenvelder50
F. BernardeschiAanvaller50
W. SzczęsnyKeeper50
L. BonucciVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3855 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 5 8 0 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

Pirlo wil dat Juventus minder afhankelijk wordt van ‘katalysator’ Ronaldo

Andrea Pirlo wil dat Juventus minder afhankelijk wordt van Cristiano Ronaldo. De Portugese vedette ontbrak zaterdag vanwege lichte fysieke klachten in de uitwedstrijd tegen Benevento en prompt leverde dat de regerend...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren