Dervisoglu reageert op beschuldigingen: ‘Ik kan hem niet de schuld geven’

Donderdag, 15 oktober 2020 om

Halil Dervisoglu heeft zich op huurbasis aangesloten bij FC Twente. De aanvallende middenvelder annex spits wordt gehuurd van Brentford, dat de jongeling ook aan ex-werkgever Sparta Rotterdam had kunnen uitlenen. Henk van Stee van Sparta haalde vorige week uit naar de zaakwaarnemer van Dervisoglu over de gang van zaken, maar de hoofdrolspeler zelf wil weinig kwijt over de kwestie.

De technisch directeur vond dat Yalcin Sarica een vuil spelletje speelde door aan Van Stee door te geven dat Brentford alleen zaken wilde doen met FC Twente. Toen Van Stee echter contact opnam met de Engelsen, bleek dit verhaal niet te kloppen. "Ik vind het echt een schande dat een zaakwaarnemer de boel zo besodemieterd heeft. En dat hij vervolgens ook niet meer het fatsoen heeft kunnen opbrengen om mij even te bellen over de keuze: heel raar, zo werkt dat niet. Ik heb het helemaal gehad met deze man."

Zaakwaarnemer wekt walging in Rotterdam: ‘De familie is des duivels’

Henk van Stee was woedend op de zaakwaarnemer van Halil Dervisoglu.Lees artikel

Dervisoglu wordt donderdag in gesprek met FOX Sports geconfronteerd met de kwestie. "De club, de speler en de makelaar moeten tot een akkoord komen. Het is gegaan zoals het is gegaan. Ik kan niet zeggen dat ik mijn zaakwaarnemer de schuld geef. Mensen moeten ook gewoon weten dat ik graag naar FC Twente wilde. Mensen weet ook hoe ik Sparta heb zitten. Maar het is gegaan zoals het is gegaan en ik houd me daar ook niet veel mee bezig."

"Ik ben hartstikke blij dat ik hier ben", vervolgt de aanvaller, die wel even het gevoel had dat hij de Sparta-fans tekort had gedaan. "Maar ik weet vanuit mezelf dat het niet het geval was. Of FC Twente mijn keus of de keus van mijn zaakwaarnemer is? Beide. Ik heb alleen met FC Twente gesproken, dus Sparta kwam voor mij nooit in beeld. Ik wist wel dat Sparta interesse had. Ik had het ook het gevoel dat ik naar een mooie club wilde waar ik kan spelen en op dat moment was dat FC Twente."

Fans reageren boos op vertrekwens Messi: 'De schuld aan Bartomeu'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door sirius)

Spijtig voor Sparta natuurlijk aangezien Halil over veel kwaliteiten beschikt. Ik ben in ieder geval erg blij met zijn komst. Echt een speler die wat kan creëren. Ik heb veel vertrouwen in hem. Off: Kik Pierie schijnt opnieuw geblesseerd te zijn geraakt. Die jongen begint lekker aan zijn periode in Enschede...

Zo Henkie van Stee, het klopt dus niet helemaal zoals jij het aangeeft.

15 oktober 2020 om 16:32

Uit dit stuk blijkt nergens dat het niet waar is wat Henk zegt. Even goed lezen voordat je 'henkie' beschuldigt, Dervisoglu ontkent namelijk niet dat z'n zaakwaarnemer iets gezegd heeft dat niet waar is.

15 oktober 2020 om 17:20

Hij geeft aan dat hij wel degelijk wist van de intresse van Sparta. Ook dat hij en Sparta nooit om tafel hebben gezeten terwijl er schijnbaar al 2 maanden contact zou zijn geweest. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen maar ik denk dat als Dervisoglu perse naar Sparta had gewild dat de zaakwaarnemer dat echt niet tegen had kunnen houden.

Waarheid zal zoals gewoonlijk wel ergens in het midden liggen. Nu verder tot de orde van de dag en deze jonge lekker bij Twente laten spelen.

"of FC Twente mijn keus of de keus van mijn zaakwaarnemer is? Beide." Ik blijf het erg vreemd vinden dat zaakwaarnemers daar überhaupt een stem in hebben. Die zijn er toch om onderhandelingen te doen namens de voetballer en contractueel alles te regelen, maar verder hebben ze toch helemaal niks te zeggen? Misschien heeft het ermee te maken dat een hoop voetballers wat naief zijn en die zaakwaarnemers teveel vrijheid geven, want nu lijkt het er vaak op dat de zaakwaarnemers de macht hebben en de spelers niet eens eigen baas zijn over hun carriere.

15 oktober 2020 om 16:36

Je zou het inderdaad denken, maar zaakwaarnemers hebben veel macht en het gaat alleen om geld. Als je een Messi of Ronaldo bent, dan bepaal je zelf naar welke club je gaat, maar mindere goden zitten voornamelijk in de broekzak. Maarja, er is een aardig broodje mee te verdienen, zie Raiola en Jorge Mendes

Echt een vermoeiende man, die Van Stee. Het is wel redelijk duidelijk dat het kamp Dervisoglu Sparta gewoon niet voor het hoofd wou stoten omdat die jongen uit de opleiding komt. Dan ga je natuurlijk ook niet verkondigen dat je liever naar FC Twente gaat vanwege de omvang van de club. Dat zo'n man als Van Stee uberhaupt zo'n ego heeft is ook redelijk schrijnend. Je bent nou niet bepaald technisch directeur van Feyenoord. Verder niets ten nadele van Sparta of het functioneren van Van Stee, maar man wat laat deze man zich vaak kennen. Wat een opgewonden standje...

15 oktober 2020 om 17:43

Wat heeft van Stee nou weer verkeerd gedaan? Hij heeft gewoon gelijk dat die zaakwaarnemer de boel heeft belazerd door te zeggen dat Brentford geen zaken wilde doen met Sparta. De zaakwaarnemer wilde Dervisoglu per se bij FC Twente krijgen zodat hij er zelf veel aan zou verdienen.

15 oktober 2020 om 18:54

Van Stee heeft niets verkeerd gedaan, alleen als hij een speler niet krijgt begint hij te zeuren. Dan ligt het aan de speler, de zaakwaarnemer of de andere clubs en beschuldigd iedereen van valse praktijken.

15 oktober 2020 om 20:11

Misschien vindt van Stee wel in tegenstelling tot jou dat iemand niet moet liegen?

15 oktober 2020 om 20:19

Die Van Stee is altijd boos wanneer een speler een andere keus maakt en niet naar zijn Sparta komt. Dan is alles er schandalig aan toe gegaan. Die man moet eens ophouden met zeuren.

16 oktober 2020 om 10:11

Dan moet hij er zelf ook niet mee beginnen. Verkondigen dat Dervisoglu zelf dolgraag naar Sparta wou, terwijl nu blijkt dat die jongen naar FC Twente wou. Bovendien heeft Sparta zich niet gemeld bij Brentford, dus ik snap sowieso niet wat Van Stee dan staat te zeuren. Dan moet je je maar bij de club melden. Zo erg vind deze Van Stee het dus niet om te liegen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. LamprouMiddenvelder50
G. RoemeratoeMiddenvelder50
R. ZerroukiMiddenvelder50
J. DrommelKeeper50
V. ČernýAanvaller53
DaniloAanvaller54
T. EbuehiVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren