Duurste PSV-aankoop blijkt op papier geen basisspeler

Vrijdag, 16 oktober 2020 om

PSV verraste vriend en vijand door op de slotdag van de transfermarkt Mario Götze te contracteren. Daarmee kwam er een spetterend einde aan een bewogen transferperiode in Eindhoven. Technisch manager John de Jong maakte volop ruimte in de selectie van trainer Roger Schmidt en haalde op de valreep ook nog eens Marco van Ginkel en Adrian Fein naar het Philips Stadion, terwijl eerder al spelers als Philipp Max en Ibrahim Sangaré werden gekocht. De PSV-selectie kent veel nieuwe gezichten; hoog tijd om nader kennis te maken met de specifieke kwaliteiten van de aanwinsten met behulp van de cijfers van SciSports.

De Jong maakte de afgelopen transferwindow schoon schip. Ricardo Rodriguez, Kostas Mitroglou, Ibrahim Afellay, Daniel Schwaab, Armindo Bruma, Michal Sadilek, Dante Rigo, Ritsu Doan, Hidde Jurjus, Yanick van Osch, Luuk Koopmans, Robbin Ruiter, Jeroen Zoet en Sam Lammers vertrokken bij PSV. Sommigen werden verhuurd, anderen gingen transfervrij en voor slechts drie spelers ontving de club een transfersom: Ruiter (200.000 euro), Zoet, (1,5 miljoen euro) en Lammers (9 miljoen euro). Tegenover het vertrek van deze veertien spelers staat de komst van acht nieuwe gezichten en de terugkeer van een aantal verhuurde spelers, onder wie Maximilian Romero. De Argentijn raakte echter zwaar geblesseerd in de voorronde van de Europa League tegen NS Mura en zal dit seizoen niet meer in actie komen. Ondanks het wegvallen van Romero en de verkoop van Lammers heeft Schmidt nog meer dan genoeg opties over in de voorhoede.

Hoewel spelers als Van Ginkel en Götze grote namen zijn in de voetbalwereld, is het de grote vraag of zij hun oude niveau halen. Mocht dat het geval zijn, dan lijkt iedereen ervan overtuigd dat zij een absolute meerwaarde zijn voor PSV. Maar is dat ook daadwerkelijk zo? En hoe zit het met de andere aanwinsten zoals Fein en Sangaré, die we in de Eredivisie nog niet hebben gezien. Voetbalzone zoekt het antwoord op die vragen met behulp van statistieken van SciSports, een sportanalysebedrijf dat data verzamelt van bijna 200.000 voetballers en honderden competities, waardoor spelers eenvoudig te vergelijken zijn. Ook kent het bedrijf ratings toe aan spelers en wordt aan de hand van onderliggende algoritmes een niveau bepaald wat de speler in zijn piekjaren kan bereiken. De SciSkill Index (een score tussen de 0 en 180) zegt per definitie niet of iemand voetbaltechnisch de beste of slechtste is, maar toont aan of iemand op een bepaald niveau een invloed heeft gehad op het teamresultaat. Hoe hoger de score is, hoe hoger de kans dat hij een positief effect heeft op het wedstrijdverloop. De gegevens zijn uiteraard gebaseerd op het verleden en bieden dus geen garantie op de toekomst. Wel geeft het een indicatie van wat PSV ongeveer mag verwachten.

De beste PSV-opstelling op basis van de cijfers van SciSports.

Een speler van wie enorm veel verwacht wordt is Götze. De 28-jarige Duitser was na zijn vertrek bij Borussia Dortmund clubloos en koos op het laatste moment voor een tweejarig dienstverband bij PSV. Mede door een stofwisselingsziekte kwam hij de laatste jaren minder aan spelen toe dan gewenst. Afgelopen seizoen kwam hij bij Dortmund tot 21 wedstrijden in alle competities, al moest hij voornamelijk genoegen nemen met invalbeurten. Ondanks dat hij al maanden geen wedstrijd heeft gespeeld oogde Götze topfit en lijkt het een kwestie van weken voordat hij zijn debuut kan maken. Wanneer hij in de buurt komt van zijn oude niveau dan beschikt Schmidt over een van de beste spelers in de Eredivisie. Slechts één speler in de Eredivisie beschikt over betere cijfers bij SciSports dan Götze, die met een SciSkill van 96.2 en potential van 99.6 het beste scoort van alle PSV’ers. Ajax-aanvaller David Neres beschikt over de beste cijfers van alle spelers uit de Nederlandse competitie. De Braziliaan heeft een SciSkill van 106.2 en potential van 124.2, wat betekent dat de verwachting is dat hij kan uitgroeien tot een internationale topspeler. Wat betreft Götze is het de vraag op welke positie hij komt te spelen. Schmidt kan hem inzetten als aanvallende middenvelder, in de punt van de aanval en op de zijkant in zijn 4-4-2-systeem.

Dat PSV zich volgens velen kroonde tot de grote winnaar van de afgelopen transferperiode komt niet alleen door het aantrekken van Götze. In de laatste dagen van de transferwindow werd bekend dat Marco van Ginkel voor de vierde keer gehuurd wordt van Chelsea. De middenvelder heeft zijn waarde voor PSV in het verleden al meer dan bewezen. Er kleeft echter wel een risico aan zijn komst, daar het ruim twee jaar geleden is dat hij zijn laatste officiële wedstrijd speelde. Van Ginkel werd in 2018 geopereerd aan zijn knie en sindsdien werkt hij aan zijn rentree. Dat er enige scepsis heerst rond zijn komst is dan ook niet verwonderlijk. Maar toch, als Van Ginkel volledig fit raakt dan behoort hij tot een van de beste middenvelders in de competitie. Doordat het lang geleden is dat hij een wedstrijd heeft gespeeld is zijn score op SciSports ook al meer dan een jaar niet meer bijgewerkt. Hij vertrok twee jaar geleden bij PSV met een SciSkill van 88.8, terwijl zijn potential op 96.6 is bepaald. Alleen Götze heeft wat dat betreft een betere score dan Van Ginkel van alle spelers bij PSV. Beiden kunnen op dezelfde positie op het middenveld uit de voeten. Maar waar Götze een zeer aanvallend ingestelde speler is, gedraagt Van Ginkel zich op het veld volgens SciSports meer als een box-to-box-speler, een dynamische middenvelder die zich doorgaans goed weet op te stellen in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Bij balbezit voor de tegenstander concentreert dit type speler zich op het ophouden van het spel en bewaakt hij de ballijnen naar de aanvallers van de opponent. In balbezit zoekt hij altijd de voetballende oplossing en zal hij de bal eerder vooruitspelen dan achteruit, en duikt hij vaak op in het strafschopgebied van de tegenstander.

De komst van de 33-jarige Eran Zahavi werd breed uitgemeten in de media. De Israëlische spits heeft zijn waarde al bewezen door PSV naar de groepsfase van de Europa League te schieten met doelpunten en assists tegen Mura en Rosenborg BK. Zahavi mag zich onder Schmidt een basisspeler noemen, ondanks dat hij ten opzichte van zijn ploeggenoten een matige SciSkill-score heeft van 51.4. Vanwege zijn leeftijd is de verwachting dat hij zichzelf niet meer zal verbeteren, waardoor zijn score gelijk is aan zijn potential: 51.4. Ter vergelijking: Donyell Malen heeft een SciSkill van 81.3, met een potentie 103.5. Afgaand op de cijfers van SciSports zou Zahavi een wisselspeler zijn bij PSV. In de selectie hebben namelijk 21 spelers een hogere score dan de aanwinst. Echter, Schmidt kiest voor een tweespitsensysteem waardoor het niet meer dan logisch is dat de aanwinst zich basisspeler mag noemen. Zahavi is na Malen immers de enige fitte centrumspits in de huidige PSV-selectie. Door SciSports worden de twee PSV-aanvallers gezien als mobile strikers, het type spits dat profiteert van de ruimte achter de verdediging van de tegenstander. Dit soort spits wordt vaak bereikt met de lange bal of vanuit een steekpass van een middenvelder. De mobiele spits is vaak een technisch begaafde en dynamische speler, die zichzelf onderscheidt in één-tegen-één-duels met een verdediger of keeper, zo klinkt de beschrijving van het SciSports.

Ibrahim Sangaré: wie is de nieuwe topaankoop van PSV?

Eind september maakte PSV de komst van de 22-jarige Sangaré bekend. Er was interesse vanuit de Premier League; zo had Southampton hem graag naar Engeland gehaald. De Ivoriaan koos echter voor een contract bij de Nederlandse topclub, die naar verluidt een transfersom van negen miljoen euro overmaakt aan Toulouse. Schmidt omschreef hem als een ‘fysiek sterke’ en ‘complete’ middenvelder. Sangaré is een controlerende middenvelder die ook drang naar voren heeft. Gezien de hoogte van de transfersom zal hij gehaald zijn voor de basis in het team van Schmidt. Kijkend naar zijn SkiSkill zijn er in de huidige PSV-selectie echter twee controlerende middenvelders die beter scoren: Jorrit Hendrix (86.1) en Pablo Rosario (80.3). Met name de score van Hendrix is opvallend hoog; alleen Van Ginkel en Götze scoren hoger. De hoge score van Hendrix heeft puur te maken met het aantal jaren dat Hendrix op een bepaald niveau heeft gespeeld. Daarnaast is SciSkill niet louter gebaseerd op individuele spelersprestaties. De 25-jarige middenvelder maakt al acht seizoenen deel uit van de PSV-selectie en werd onder meer drie keer landskampioen in seizoenen waarin hij zich een vaste basisseler mocht noemen. Dergelijke prestaties zijn voor Sangaré nog ver weg. Met een SciSkill van 65.8 zou hij momenteel gezien worden als een rotation player, iemand die nog geen vaste basisspeler is maar wel van waarde zou kunnen zijn met invalbeurten. Zijn huidige potential is bepaald op 78.7, een score die verder kan groeien zodra hij veel aan spelen toekomt en tevens een score waarmee hij kan uitgroeien tot een basisspeler bij PSV.

Toch is het niet ondenkbaar dat hij op korte termijn een basisplaats verovert. De rol van Hendrix lijkt immers uitgespeeld in Eindhoven. Afgelopen zomer mocht hij vertrekken, maar tot een transfer kwam het niet. Hendrix’ contract loopt medio volgend jaar af. Bovendien heeft PSV met Fein nóg een controlerende middenvelder aangetrokken. De Duitser komt op huurbasis over van Bayern, dat akkoord is gegaan met een koopoptie van zes miljoen euro. Hij liet vorig seizoen bij Hamburger SV zien dat hij een speler met veel potentie is. Dat wordt onderschreven door SciSports, dat zijn potential heeft ingeschat op 93.3. Met een SciSkill van 59.0 zou hij op dit moment wisselspeler zijn in het Philips Stadion. Hij zal samen met Sangaré de concurrentie moeten aangaan met Rosario, die op papier een streepje voor heeft. Daarnaast beschikt Schmidt met Érick Gutiérrez, Ryan Thomas, Mauro Júnior en Mohamed Ihattaren nog vier spelers die op het middenveld uit de voeten kunnen. Aan kwaliteit en concurrentie dus geen gebrek. Schmidt heeft de beschikking over liefst negen spelers die op het middenveld uit de voeten kunnen.


Cijfers en conclusiesNaam (verwachte) transfersom SciSkill Potentie Inschatting
Philipp Max 8 miljoen euro 85.2 87.6 sleutelspeler
Ibrahim Sangaré 9 miljoen euro 65.8 78.7 wisselspeler
Eran Zahavi transfervrij 51.4 51.4 wisselspeler*
Mario Götze transfervrij 96.2 99.6 sleutelspeler
Marco van Ginkel gehuurd 88.8 96.6 sleutelspeler
Yvon Mvogo gehuurd 63.1 65.9 wisselspeler**
Adrian Fein gehuurd 59.0 93.3 wisselspeler
Vincent Müller 500.000 euro 47.1 99.0 hot prospect***

*Zahavi behoort met zijn SciSkill niet tot de beste elf. Doordat hij na Malen de beste SciSkill heeft mag hij toch op een basisplaats rekenen in het tweespitsensysteem.

**Mvogo behoort met zijn SciSkill niet tot de beste elf. Hij heeft van alle keepers echter wel de hoogste SciSkill, waardoor het niet onlogisch is dat hij in de basis staat.

***Müller is de derde keeper achter Mvogo en Unnerstall. Met zijn potentie zijn de verwachtingen hoog en kan hij uitgroeien tot een belangrijke keeper voor PSV.

In potentie zijn de meeste nieuwelingen van absolute meerwaarde voor PSV. Aankoop Philipp Max heeft dat immers al bewezen in de eerste wedstrijden die hij bij zijn nieuwe club heeft gespeeld. Wanneer spelers als Götze en Van Ginkel ook maar in de buurt komen van hun niveau behoren ze tot de beteren in de Eredivisie. PSV heeft echter geen garantie dat de twee middenvelders hun oude niveau halen, waardoor het aantrekken van dit tweetal voorlopig een gok zal zijn. De kwaliteiten van Zahavi zijn bekend: van hem worden doelpunten verwacht, niet meer en niet minder. Sangaré en Fein beschikken over veel potentie, maar hebben in Eindhoven te maken met veel concurrentie. Eigen talenten zoals Mohamed Ihattaren en Pablo Rosario gaan mogelijk gebukt onder het handelen van De Jong op de transfermarkt, maar dat is een risico dat de beleidsbepalers in Eindhoven willen nemen. Schmidt zal over de breedte van zijn selectie in ieder geval weinig reden tot klagen hebben.

Kind van de rekening lijkt vooralsnog Ihattaren te zijn. Het toptalent gooide vorig seizoen hoge ogen en verdiende een uitnodiging voor het Nederlands elftal. Onder Schmidt heeft hij het echter zwaar en verloor hij zijn basisplaats. Met het aantrekken van verschillende middenvelders is de concurrentie nog groter geworden en dreigt Ihattaren op het tweede plan te geraken. SciSports ziet hem als een van de grootste talenten in de PSV-selectie. De aanvallende middenvelder behoort met een SciSkill van 59.3 niet tot de elf belangrijkste spelers, maar er is geen speler met zoveel potentie zoals hij. Ihattaren heeft namelijk een potential van 108.2, hoger dan Götze. Het ontwikkelen van het talent van Ihattaren lijkt dan ook van groot belang voor PSV, zowel op sportief gebied als in financieel opzicht.


Poll

Op welke plaatst eindigt PSV dit seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door davilla_7)

"wel geeft het een indicatie van wat PSV ongeveer mag verwachten." Zelfs een indicatie is een overstatement. Hendrix en Rosario met een score van boven de 80. Neres als beste speler van de Eredivisie en potentieel internationale top. Muller, 3de keeper, met een potentie van 99 die enkel 13 wedstrijden in de 3. Liga heeft gespeeld. Nee, ondanks dat ze zo objectief mogelijk willen zijn, ben ik geen fan van dit soort statistieken. Zegt werkelijk niks.

16 oktober 2020 om 00:31

Over Muller, Rosario en Hendrix ben ik het met je eens dat de cijfers misschien iets te enthousiast zijn. Maar Neres scoort regelmatig, heeft vaak een assist of de belangrijke voorassist, heeft gemiddeld een redelijk hoog aantal succesvolle dribbels, 2 prijzen gepakt met Brazilië en daar dus international en daarnaast was hij ook een belangrijke speler in de CL voor Ajax. Hem geen potentiële internationale topper noemen zou juist vreemder zijn..

16 oktober 2020 om 01:19

Vind Neres ook zeker geen slechte speler, maar ik vind echt niet dat hij de beste speler van de Eredivisie is. Internationale top (ik neem aan dat daarmee Barca, Bayern, Real etc. wordt bedoeld) zie ik hem ook niet halen, maar uiteraard een niveau eronder zou zeker mogelijk zijn. Maar ik moet erbij zeggen dat ik geen grote fan van hem ben en hem nogal een lichtgewicht vind in de meeste wedstrijden dat ik hem heb gezien

16 oktober 2020 om 10:09

Neres is momenteel geen basisspeler, maar zou wel de beste speler van de eredivisie zijn op statistiek gebied... Als dat op mijn werk uit een data analyse komt dan weet ik dat ik ergens een paar cijfertjes heb verwisseld haha

17 oktober 2020 om 10:22

Prima speler die Neres, maar 23 al en wisselspeler..

De kwaliteiten van een voetballer zijn moeilijk in statistieken te vangen en dat is een probleem waar ook SciSports duidelijk mee worstelt. Zahavi die heel zijn carriere 1 op 1 loopt en er gisteren tegen Slowakije nog maar even 3 inschiet wordt hier weggezet als een amateur. En kennelijk heeft PSV die 10 miljoen voor Sangaré uitgegeven aan een speler die de potentie heeft om bijna net zo goed te worden als Rosario nu is. Nou dat belooft wat.

16 oktober 2020 om 07:40

Klopt helemaal. Statistieken zijn interessant en belangrijk bij het zoeken naar spelers maar zijn niet zaligmakend. Je moet echt naar het complete plaatje kijken via scouts. Er zitten namelijk zoveel kanttekeningen aan statistieken (hoe meet je, wat meet je). Ik werk dagelijks met statistieken voor mijn werk en elke statistiek is anders uit te leggen of te nuanceren (met vaak een andere statistiek). Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld Joel Veltman. Die is zelfs een jaar de beste verdediger van de Eredivisie geweest op basis van bepaalde statistieken. We weten allemaal dat hij echter echt niet zo'n geweldige speler is als die doen vermoeden. Dat zagen we in de CL, bij het Nederlands elftal en nu ook op de bank bij Brighton. Nogmaals statistieken zijn zeer interessant om sneller en makkelijker potentie te ontdekken onder spelers maar voor het totale verhaal moet je toch echt ook gaan scouten.

ik moet het ook allemaal nog maar zien. op dit moment zijn Malen en Ihatteren voor mij nog steeds de beste spelers van PSV maar ik ben benieuwd of Gotze en Van Ginkel hun oude niveau weer enigszins weten te halen. dan zijn het echt twee hele goede versterkingen voor PSV

16 oktober 2020 om 07:06

Ihattaren is een goede voetballer maar hij mist nog een aantal aspecten waar hij nog aan moet werken zoals mentale weerbaarheid, werklust zoals verdedigende vermogen, conditie. Dus niet alleen mooie voetballer die goede acties maakt.

16 oktober 2020 om 14:07

Ik wil vooral Max aan het werk zien, wat een heerlijke voetballer is dat zeg; zelfde trap als Angeliño.

Ik heb een zwaar vermoeden dat Sciskill de potenties van Football Manager gebruikt en deze zogenaamd om zet in eigen punten.Het verklaart met name de potentie van Hendrix die daar ook redelijk hoog is.Ik kreeg eenzelfde gevoel toen zij die analyse van Sparta hadden gepubliceerd.Misschien ga ik ook zoiets beginnen. Best wel slim!

SciSports doet hele leuke dingen, maar hun algoritme heeft duidelijk nog heel wat werk nodig. Zo'n score van Hendrix slaat bijvoorbeeld helemaal nergens op.

16 oktober 2020 om 08:26

Ik denk juist dat de meeste mensen Hendrikx onderschatten. Hij moet niet samen met een type als Rosario op het middenveld staan, maar met een meer technische speler. dan heb je er echt veel aan. Hij blijft ook altijd gaan, kan eventueel op meerdere posities uit de voeten en is echt wel medogenloos. Ik hoop voor hem dat hij naar Italië gaat, daar kunnen zijn kwaliteiten wel worden gewaardeerd denk ik.

16 oktober 2020 om 12:02

Nee totaal niet. Hendrix kan duidelijk niet mee op dit niveau. Met name zijn lage handelingssnelheid is gewoon pijnlijk om te zien. Viel tegen Rosenborg goed in en dan krijg je dit soort reacties weer. Hendrix is al jarenlang eem van de zwakste schakels in de selectie.

16 oktober 2020 om 12:09

Nou ik ben Hendrikx al jaren aan het verdedigen. Vind het een speler die ik er graag bij heb bij Psv. Vind juist dat hij sinds hij naast Rosario is geplaatst er onterecht enorm negatief over hem wordt gedaan. Ik laat me echt niet leiden door een wedstrijdje. Zijn kwaliteiten zijn misschien zo sierlijk maar het is gewoon een enorm nuttig speler en een echte Psv'er. Als er dan een middenvelder moet verdwijnen, dan ben ik liever Rosario of Guti kwijt dan Hendrikx.

16 oktober 2020 om 17:19

Hendrix wordt door PSV fans al jaren gewaardeerd. Natuurlijk, de hoop was er dat zijn plafond wat hoger zou liggen, niveau van Bommel bijv., maar hij wordt zeker wel op waarde geschat door de meesten. Het was idd de combinatie Rosario/Hendrix en een uitermate slechtdraaiend PSV dat tot een overtrokken negatief beeld van Hendrix heeft geleidt. Vind het nu vooral prima om hem op de bank te hebben voor de CVM, CB en LB positie.

16 oktober 2020 om 23:23

"hendrix is al jarenlang een van de zwakste schakels in de selectie." Deze opmerking vind ik vrij ongepast ten opzichte van een speler die een belangrijke pion is geweest in diverse kampioensjaren en ook op CL-niveau een aantal prima wedstrijden heeft gespeeld. Precies zoals bvbbrunschot aangeeft is Hendrix pas minder gaan voetballen toen Van Bommel werd aangesteld en hij naast Rosario moest voetballen. Als je Hendrix naast een fatsoenlijke voetballer zet kan hij enorm nuttig zijn in een rol als stofzuiger.

16 oktober 2020 om 12:38

Voor mij blijft altijd die wedstrijd tegen Willem II. Het vaste middenveld was Guardado/hendrix/propper. Hendrix was geschorts. PSV verloor dat jaar amper en kreeg ook heel weinig tegengoals. Die wedstrijd gingen ze er met 5-1 af in Tilburg en zag je hoe belangrijk Hendrix was. Die jongen moet inderdaad niet gaan opbouwen en dat soort dingen. Maar let hem zich focussen op stofzuigen en het is een meer dan prima speler.

Er zijn zoveel facetten die het succes van een speler bepalen/beïnvloeden dat het vrijwel onmogelijk is om dit in één score te vatten. Wegingen op bepaalde attributen worden waarschijnlijk bepaald door menselijk handelen. Blind afgaan op dergelijke statistieken levert gevaarlijke situaties op. Het is altijd een kwestie van data interpretatie. Welke datapunten gebruik je om een speler op een bepaalde positie te beoordelen. Gevoelsmatig ligt de sciskill van Zahavi extreem laag. Ben dan ook benieuwd welke facetten bij hem worden gebruikt om hem een dergelijk oordeel te geven en wat de weging hiervan is. Ik mag hopen dat hij niet op dezelfde punten als Rosario wordt beoordeeld, haha. En naast attributen die gemeten kunnen worden, heb je ook mentale attributen of wat te bedenken van de capaciteiten van je teamgenoten. Het blijft een teamsport. Ik kan mij voorstellen dat dat laatste wel heel erg van invloed is op het cijfer van Zangaré, die in een team speelde dat al meer dan een ajar niet gewonnen had.

PSV wordt bijna naar de titel gepraat. Omdat ze een nieuwe trainer hebben? Paar aardige, op het oog, aankopen?het is vooral veel hoop, nergens opgestoeld. Een middenvelder uit de BL die al 6 jaar geen pepernoot raakt, een spits uit China van 33, een Ligue1 speler in de onderste regionen? Ze, Psv, en vooral de fans dan, willen zó graag dat het bijna slastick wordt.ik hoop wel op een sterk PSV met EL punten, de echte toppers zijn pas in Februari ofzo dus dan zien we wel hoe ver iedereen is en of iedereen nog in Europa zit. De winterstop kan ploegen ook maken of breken zagen we wel de laatste jaren.

17 oktober 2020 om 09:56

Ik kan, net zo goed als jij trouwens, een gekleurde bril hebben, maar ik zie dat toch echt anders.De sfeer en het verhaal rondom de club leek steeds negatiever te worden. Niet alleen door eigen matige aankopen, maar ook door Ajax dat verder uit leek te lopen en Feyenoord dat hoe je het ook wend of keert gevaarlijk veel punten sprokkelt onder Advocaat. Tel daar dan nog bij op dat onze transferzomer wel erg laat op gang kwam en dan heb je de opluchting wel verklaard.Wat de hype rondom de spelers betreft zie ik dat 'slapstick' eigenlijk enkel rondom Götze en Max, waarbij de laatste tot op heden bewijst de hype waar te maken en er bij de tweede eigenlijk altijd wel direct een tweede PSV-supporter klaar staat om de nuance aan te brengen.Wat jouw andere twee voorbeelden betreft: Zahavi laat zich tot op heden erg goed zien en is een bewezen doelpuntenmaker en Sangaré komt idd uit de lagere delen van de Ligue 1, maar kwamen jongens als Diemers en Schuurs niet uit de lagere regionen van Nederland?Tuurlijk, er is geen garantie voor deze, of enkele andere spelers, maar er is weer wat hoop na een dramatische zomer van vorig jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

440 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 1 1 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0
2016/2017 Borussia Dortmund 11 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Denzel Dumfries: ‘Op een gegeven moment begon ik me daaraan te irriteren’

PSV begon de Europa League-campagne donderdagavond met een 1-2 nederlaag tegen Granada. De Eindhovenaren kwamen in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar zagen de Spanjaarden de stand na rust...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren