De man van de wedstrijd was niet Stefan de Vrij of Frenkie de Jong

Donderdag, 15 oktober 2020 om 15:12 • Laatste update: 12:27

Het Nederlands elftal heeft woensdagavond in de groepsfase van de Nations League met 1-1 geremiseerd tegen Italië. Na het openingsdoelpunt van Lorenzo Pellegrini zorgde Donny van de Beek ervoor dat Oranje nog een punt meenam. Voetbalzone beoordeelt de basisspelers van het Nederlands elftal met een rapportcijfer.


Spelersrapport Oranje tegen Italië
SPELER CIJFER
Jasper Cillessen 8,5
Hans Hateboer 3
Stefan de Vrij 8
Virgil van Dijk 7
Nathan Aké 6
Daley Blind 7
Donny van de Beek 6
Frenkie de Jong 7,5
Georginio Wijnaldum 4
Luuk de Jong 5
Memphis Depay 4

Cijfers Oranje

Jasper Cillessen: 8,5
Misschien wel de beste speler aan de zijde van Oranje was de doelman. Cillessen bracht in de eerste helft redding op een hard schot van Ciro Immobile, hield een inzet van Leonardo Spinazzola met de voeten uit de korte hoek en dook naar de grond voor een afstandspoging van Danilo D’Amrbosio; na de pauze kwam hij goed uit zijn doel om een voorzet van Spinazzola onschadelijk te maken. Het hoogtepunt voor Cillessen was zijn redding in een één-op-één-situatie met Immobile, na een fout van Hateboer. In de blessuretijd kwam hij op attente wijze uit zijn doel om Moise Kean van de bal te houden.

Het artikel gaat verder onder de video
Koeman niet tevreden over Frenkie de Jong: 'Dat heb ik 'em verteld'
Meer videos

Hans Hateboer: 3
Hij was terug in het stadion van zijn club Atalanta, maar vertrouwd oogde Hateboer niet. Het was de man van de rechtsback, Lorenzo Pellegrini, die Italië na een kwartier op voorsprong zette. De rechtsback had te laat door dat Pellegrini zich vrijliep en kon daardoor niet meer ingrijpen. "Ik weet niet wat hij daar doet. Hij verdedigt niet. Dit is de fout van Hateboer", zei Rafael van der Vaart in de pauze van de wedstrijd. In de tweede helft verslikte Hateboer zich in een pass vanuit het middenveld, waardoor Ciro Immobile plots oog in oog met Cillessen verscheen. Tot opluchting van de verdediger bracht de keeper redding.

We kunnen wel stellen dat Hans Hateboer niet de meest gelukkige wedstrijd uit zijn carrière speelt... ??

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 14 oktober 2020

Stefan de Vrij: 8
In de relatieve onzichtbaarheid speelde De Vrij een uitstekende wedstrijd. Als hij een sliding inzette of een poging deed om de bal op het middenveld te onderscheppen, was hij vrijwel altijd succesvol. Hetzelfde gold voor de duels achterin, zoals toen hij Immobile een kwartier voor tijd het koppen belette. Verder veroverde niemand de bal vaker voor Oranje dan de stopper van Internazionale: acht keer. De rol van De Vrij bij de 1-0 is desondanks betwistbaar. Samen met Hateboer liet hij een kloof achter voor Pellegrini, die daardoor de score kon openen. De buitenspeler van Italië was weliswaar de man van Hateboer, maar De Vrij had zijn ploeggenoot beter kunnen coachen; nu keek hij slechts toe.

Virgil van Dijk: 7
Van Dijk oogde solide in de achterhoede van Oranje. Een van zijn weinige slippertjes was een moment in de twintigste minuut, toen hij Ciro Immobile uit zijn rug liet ontsnappen; die situatie loste hij zelf op. Met een slim zetje tegen Immobile voorkwam hij een minuut later een gevaarlijke situatie na een splijtende pass vanuit het middenveld. Als Van Dijk doorschoof naar het middenveld of zelfs de voorhoede, deed hij ook goede dingen met de bal aan de voet. Zo startte Van Dijk in de achtste minuut een uitbraak en legde hij de bal kort na de pauze goed terug op Wijnaldum, wiens schot geen doel trof.

Nathan Aké: 6
Aké was een van de meest verrassende basisklanten bij Oranje. In de vijfmansverdediging oogde hij met name in de eerste helft op zijn plek: Aké was Nicolò Barella meermaals de baas in de openingsfase, won een één-op-één-duel met Federico Chiesa doordat hij goed naar de bal bleef kijken en triomfeerde vlak voor de rust ook in een sprintduel met de aanvaller. Na de pauze had Aké zijn handen echter vol aan Moise Kean. Hij was meerdere keren te laat in duels met de invaller van Italië. Met name halverwege de tweede helft stapelden de mindere momenten zich op voor Aké.

Daley Blind: 7
In de fase van de eerste helft waarin Oranje dominant was, kwam het gevaar veelal van de linkerzijde. Dat was mede te danken aan de bijdrages van Blind: de linksback gaf bijvoorbeeld de voorzet waaruit de 1-1 ontstond, speelde soms heerlijk samen met Depay en bezorgde Luuk de Jong in de eerste helft ook een goede voorzet. In totaal creëerde Blind vier kansen, waarmee hij samen Depay bovenaan staat. Maar voorafgaand de 1-0 oogde hij zwak in verdedigend opzicht: aan de zijlijn deed hij pogingen om Federico Chiesa, Nicolo Barella en opnieuw Chiesa van de bal te zetten, maar die waren niet doortastend genoeg.

?? Wijnaldum -> Blind -> Memphis -> Frenkie -> Blind -> Luuk ??

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 14 oktober 2020

Donny van de Beek: 6
De maker van de gelijkmaker speelde afgezien van zijn doelpunt geen opvallende rol. Als hij in beeld kwam in de eerste helft deed hij meestal goede dingen: doorkoppen op Depay, een goede pass op Wijnaldum of het onderscheppen van een pass van Pellegrini. Maar na zijn doelpunt was zijn bijdrage eigenlijk te mager. In de tweede helft kwam Van de Beek nauwelijks in het stuk voor.

Donny van de Beek zet Nederland met een uiterst opmerkelijk doelpunt op 1-1 tegen Italië! ?

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 14 oktober 2020

Frenkie de Jong: 7,5
De middenvelder kreeg na het duel met Bosnië-Herzegovina wat kritiek omdat hij veelal voor veilige oplossingen zou kiezen. Dat was tegen Italië niet het geval: De Jong zocht nadrukkelijk de aanvallende oplossing, vaak met succes. De Jong wisselde heerlijke crosspasses en steekballen af met minder scherpe passes, maar leverde wel een serieuze bijdrage aan het aanvalsspel van Oranje en was zeker aan de bal. Hij boekte voortdurend terreinwinst voor Oranje met indrukwekkende demarrages of door het zoeken van de opening.

Georginio Wijnaldum: 4
Wijnaldum was zichtbaarder dan hij vaak is op het middenveld, maar dat betekent niet dat hij een goede wedstrijd speelde. Hij was in de eerste helft vrij slordig in zijn spel: tekenend was hoe hij in de achtste minuut een bal onder de voeten liet glippen bij een potentieel gevaarlijke uitbraak, of hoe hij de bal inleverde bij Leonardo Bonucci toen er muziek in een aanval van Oranje zat. Na de pauze kwam Wijnaldum beter voor de dag: hij bereidde met goed spel aan de linkerflank kansen van Luuk de Jong en Memphis Depay voor. Toen hij drie minuten voor tijd zelf veel ruimte kreeg om te schieten, zeilde zijn poging ver naast.

Luuk de Jong: 5
Luuk de Jong kreeg in de eerste helft enkele goede voorzetten van de flanken, maar kon niet van waarde zijn met zijn kopkwaliteiten. Hij kreeg het hoofd niet goed tegen een bal van Depay en maakte een verkeerde beslissing bij een voorzet van Blind, door slordig terug te koppen richting Van de Beek in plaats van voor eigen succes te gaan. In de blessuretijd van de eerste helft kopte hij ver naast tussen twee Italianen. Onder druk, bijvoorbeeld als hij uit de spitspositie kwam, was hij meestal balvast.

Memphis Depay: 4
De van een schorsing teruggekeerde aanvaller kende veel ongelukkige momenten, totdat hij de bal in de voeten kreeg in het strafschopgebied voorafgaand aan de 1-1. Hij draaide toen goed open en zag zijn schot gesmoord worden, waarna Van de Beek scoorde. In de fase daarna was ook Depay gelukkiger in zijn acties. Indrukwekkend was de wijze waarop hij Leonardo Bonucci van zich afzette in een onderling duel, alvorens een goede voorzet op Luuk de Jong af te leveren. Na de pauze waren zijn hoekschoppen echter ondermaats, zijn schoten ongelukkig en zijn passes te onzuiver.


Poll

Ben je het (grotendeels) eens met onze cijfers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

207 reacties (laatste reactie door titaantje)

Mwah, Cillessen deed eigenlijk gewoon wat een keeper moet doen, Frenkie was wel degelijk degene waardoor het eindelijk een keer goed ging, wat mij betreft de man of the match samen met Babel

14 oktober 2020 om 22:51

Heeft cillessen iets bijzonders gedaan dat hij een 8.5 krijgt??!?!! Ik vond de vrij motm heel solide. Vond de jong ook heel sterk spelen maar af en toe een beetje slorig ofso

14 oktober 2020 om 23:01

Bij die 1:1 van immobile werd de bal tegen hem aan geschoten en tuurlijk geen fouten gemaakt en prima gekeept, maar 8,5 vind ik overdreven.

14 oktober 2020 om 23:06

Meerdere keren op het juiste moment uitgekomen om het gevaar in de kiem te smoren. Ook de voorzet er knap uitgehaald net voor de voet van de aanvaller. Een hoop mensen kunnen het niet uit hun strot krijgen als jasper een topwedstrijd heeft gekeept, daarintegen word Bijlow na een paar wedstrijden zonder grote fouten, maar ook zonder indrukwekkende reddingen de hemel in geprezen.

15 oktober 2020 om 03:56

Ik kan iets missen maae hij zegt toch juist dat doet wat hij moest doen en nergens dat dit een 8,5 is.

15 oktober 2020 om 08:20

Als Cilissen en keer doet wat hij moet doen krijgt hij een 8,5? Ik vond hem juist enorm onzeker aan de bal. Hij zou een 7 van mij krijgen. De Jong, De Vrij en Ake vond ik erg goed

15 oktober 2020 om 00:02

@bme12 als iedereen altijd doet wat ie moet doen dan worden we eindelijk wereld kampioen

15 oktober 2020 om 00:45

Tegelijk leidt Frenkie ook indirect de goal van Italië in met balverlies. Het is soms maar net hoe je kijkt.

15 oktober 2020 om 02:42

Dus omdat die ongelooflijke flapdrol van een Memphis een simpel op maat passje van Frenkie de Jong van z'n voet laat springen, leidt Frenkie indirect de goal van Italiã£â« in? Het is inderdaad maar net hoe je kijkt. Wat een onvoorstelbare bullshit, net zoals de uitgedeelde cijfers. Welke volslagen debiel is daar verantwoordelijk voor? Inderdaad, Cillessen en de Vrij speelden een uitstekende wedstrijd, maar zonder Frenkie waren we gewoon weer de klos geweest. Hij regiseerde het spel, was overal te vinden en heeft belachelijk veel kilometers afgelegd om te compenseren voor het ronduit belabberde spel van met name Wijnaldum en Memphis en de traagheid van Akã©. Bovendien was z'n balverlies minimaal, in tegenstelling tot hetgeen wordt beweerd. Als iedereen Frenkie's niveau had kunnen aantikken, was het minimaal 1-3 geworden. Wat mij betreft heeft hij een 9 verdiend.

15 oktober 2020 om 08:23

Zo goed was hij nou ook weer niet .Speelde wel heel sterk, maar die 9 is iets teveel bam het goede.
Overigens vond ik Hateboer niet super slecht spelen eerlijk gezegd... Wel 2 domme fouten...

15 oktober 2020 om 07:13

Toch wel lekker als een keeper altijd doet wat hij moet doen en hij daardoor alle ballen tegen houdt. Dan speel je altijd minimaal met 0-0 gelijk...

15 oktober 2020 om 07:34

Hiermee overschat je wat een keeper kan brengen. Een goed ingeschoten bal is namelijk voor geen enkele keeper houdbaar.

15 oktober 2020 om 07:22

Babel? Bme12.. ben je iedereen aan het dissen nu? En goed? Er zijn een paar vlotte combinaties geweest. Er is prima voetbal gespeeld op momenten, maar hooguit tot halverwege de helft van Italië. Verdedigend was het solide, vooral centraal. Middenveld was matig (uitzondering was wel F. de Jong) en aanvallend was het gewoon slecht. Het is toch ook veelzeggend dat de enige échte spits (L. de Jong) alleen aanvoer kreeg van de linksback! En Depay heeft werkelijk geen knikker geraakt. Het lek is niet boven. Ben het wel met je eens dat Cillessen gewoon heeft gedaan wat hij moest; niet meer, niet minder. Een keeper moet stralen in momenten en dat is hem gelukt. Man of the Match? Mwah.. dat geeft aan hoe beperkt het voetballend was, als je keeper Motm is. Maar een redelijk cijfer, dat is wel fair.

Ik denk dat als je deze opstelling speelt met De Ligt ipv Ake dat je al heel ver komt. Eventueel Dumfries voor Hateboer.

14 oktober 2020 om 22:53

Eventueel? Hateboer voegt aanvallend niets toe en is verdedigend erg kwetsbaar. Dan kun je daar beter een rappe Dumfries neerzetten.

14 oktober 2020 om 22:59

Ik denk dat de vrij er dan weer eruit gaat omdat je dat geneuzel weer gaat horen van 3 rechtsbenige centrale verdediger.

14 oktober 2020 om 22:59

Ik vind dat beide spelers hun gebreken hebben. Het grote verschil tussen die twee is dat Hateboer bijna altijd in dit systeem speelt en niemand een idee heeft of Dumfries dit kan. Het is een beetje stuivertje wisselen vind ik.

15 oktober 2020 om 07:10

Denk dat vDijk naar links schuif de vrij in het midden en de Ligt op rechts. Dan is er volgens mij geen enkel probleem omtrent links of rechts zijn.

15 oktober 2020 om 08:18

Heb de afgelopen duels op Hateboer gelet en hij voegde letterlijk niks toe. Hij komt wel mee op maar is zelden gevaarlijk met een voorzet, assist of eventueel een goal. Dit terwijl ik dat wel van hem verwacht had. Dan ga je letten op de verdedigende kwaliteiten en kom je tot de conclusie dat hij gewoon kwetsbaar is. Die terugspeelbal op Cilessen kan je gewoon een punt kosten. Dumfries daarentegen is rapper en sterker in dode spelmomenten. Voetballend heeft hij nog wel zijn gebreken, maar ik denk dat hij wel meer kan toevoegen dan Hateboer nu doet.

14 oktober 2020 om 23:06

Ik zou graag ook nog wel eens willen proberen met een andere linksback, echt een winger. Blind, Ake, Wijndal passen eigenlijk niet in dit systeem. Ook zou ik eens Propper willen zien in plaats van Wijnaldum, omdat ik denk dat er dan meer variatie in onze opbouw kan komen. Nu moet Frenkie dat eigenlijk alleen klaren. En Weghorst eens in plaats van Luuk de Jong, want we moeten een kopsterke spits hebben, maar Weghorst is iets minder statistisch.

14 oktober 2020 om 23:11

Ik zou Pröpper erin zetten voor vd Beek. Zelfs deze wedstrijd was hij echt compleet onzichtbaar en scoorde hij letterlijk een toevalstreffer. Ik vind persoonlijk dat alleen het vermogen om te scoren als je op de goede plek staat nu te weinig is. Daarin loopt er voorin te weinig stootkracht om je dat te kunnen veroorloven want je speelt met een man minder lijkt het soms wel...

14 oktober 2020 om 23:12

Misschien met Haps, als hij nu eens langer fit blijft en voorin moet sowieso wat gebeuren.

14 oktober 2020 om 23:36

Promes en Haps kunnen prima om dat plekje strijden. In basis is promes aanvallend sterker maar in zijn huidige vorm kan haps deze rol beter invullen dan hoe dat nu gebeurt

14 oktober 2020 om 23:38

Haps zou kunnen. Die Bakker van PSG schijnt ook leuk te doen maar moet natuurlijk nog groeien. En Propper moet altijd boven vd Beek opgesteld worden natuurlijk. Maar goed dat zal Frank uiteraard niet doen met zijn achtergrond

15 oktober 2020 om 00:09

Waarom niet beiden. Haps op links en Promes op rechts. Beiden hebben de snelheid om de achterlijn te halen en steeds de voorzet geven op Luuk de Jong. Centrum met de Vrij, van Dijk en Ake (normaal de Ligt) is een sterke defensie, maar ik denk niet dat dit gaat gebeuren. Promes kan aardig voetballen wanneer hij het spel op de flank voor zich heeft en ruimte krijgt.

15 oktober 2020 om 07:59

Want? Donny had een paar goede verdedigende ingrepen, liep slim tussen de linies en die halve kans promoveerde hij direct tot goal. Dat lukt tot nu toe niemand anders in het Nederlands elftal. Wijnaldum deed het als de ster van Liverpool echt een heel pak minder. Donny is een beetje de nieuwe veltman aan het worden (die overigens foutloos inviel, al het gevaar neutraliseert, maar waarbij de boer alsnog kritiek krijgt omdat hij inviel)

15 oktober 2020 om 08:13

Haps is wel een beetje een blind paard (ik ben een Feyenoorder), die ik nog nooit een voorzet op maat heb zien geven. Speelt nu goed, maar mag wel langer dan 3 potjes op rij fit blijven. Willems daarintegen speelde vorig jaar in deze rol ontzettend goed. Mocht hij weer fit worden en gaan spelen bij Frankfurt. Nou dan zie ik die rol op zijn lijf zijn geschreven. Die voorzetten zijn een wapen.

15 oktober 2020 om 00:48

Want Dumfries was briljant tegen Bosnië? Op de twee fouten na heeft Hateboer gewoon een solide wedstrijd gespeeld, maar stond wel tegenover sterke kant van Italië. Hij werd bijvoorbeeld beter gedekt dan Blind die alle ruimte kreeg.

Hateboer was inderdaad een drama, maar ik vond Gini en Memphis zeker een hoger cijfer verdienen.

14 oktober 2020 om 22:56

Gini was wel heel erg slordig in zijn passing hoor. Hateboer kon me idd niet laag genoeg

14 oktober 2020 om 22:57

Op basis van wat verdienen ze hoger? Depay bijvoorbeeld verprutste teveel mooi opgezette aanvallen en wilde het zelf proberen maar leverde de bal in

Behalve Hateboer ben ik het er mee eens, Hateboer verdiende wel een 6. En misschien kon Luuk de Jong ook iets hoger krijgen, zijn sterke punten werden onvoldoende gebruikt door zijn medespelers.

14 oktober 2020 om 22:50

Nee joh, dat meen je niet. Hateboer een 6? 3 vind ik best terecht. Hij stond echt te slapen, zelfs in zijn opstelling waar hij het best rendeert.

15 oktober 2020 om 01:04

Op de twee fouten na heeft hij best prima gespeeld. Ik vind een 3 ook te laag, maar een voldoende ook zeker niet. Een 5 zou ik ook best logisch vinden. Een Depay maakt bijvoorbeeld meer fouten, maar valt minder op omdat het niet tot een tegendoelpunt leidt. Echter waar je door een fout van Hateboer op achterstand komt, kom je zelf niet tot scoren door de vele fouten van Depay waardoor je ook niet kan winnen. Is dus minstens net zo kwalijk.

15 oktober 2020 om 04:14

Ben ik niet helemaal mee eens. Hij speelde misschien niet goed, maar stefan mag ook iets meer rugdekking geven.

15 oktober 2020 om 07:58

Die twee fouten waren cruciale fouten. Ene leidt een tegendoelpunt in en andere zorgt ervoor dat je met 0 punten naar huis gaat als Cillessen niet daar had gestaan. Hateboer zakte de hele tijd terug in de verdediging terwijl hij niet ingreep. Aanvallend heeft hij amper iets bijgedragen. Ik heb een goed moment geteld, en dat is dat hij ging doordekken waar bijna een kans bestond voor Luuk.

15 oktober 2020 om 08:00

Maar je mag toch op zijn minst verwachten dat hij zijn mannetje op de flank ook uitschakelt toch? Of is dat al teveel gevraagd tegenwoorden? Hij werd op een gegeven moment gewoon overgeslagen, terwijl hij juist best vrij liep. Het spel ging op een gegeven moment alleen over links. Dan heb je het wel heel bond gemaakt.

Waarom altijd weer die dramatische Wijnaldum opstellen??
Verder leuke pot gezien.

14 oktober 2020 om 23:04

Zei je dat ook nadat hij tussen eind 2018 en eind 2019 10x scoorde voor Oranje? Hij was niet goed vandaag maar was in mijn ogen de beste speler in het Koeman tijdperk.

15 oktober 2020 om 00:23

Wat dacht je dan van Drama Blind (veel te langzaam) of Drama Hateboer om maar te zwijgen over Veldman... nee daar hoor ik he niet over... hoe zou dat toch komen

15 oktober 2020 om 00:26

Blind en Veltman??? Speelde prima!
Hateboer was inderdaad dramatisch.

15 oktober 2020 om 08:40

Daar hebben we weer zo'n schaap met de obligate sneer over Veltman. Viel gewoon foutloos in en won ondanks zijn relatief geringe lengte een aantal kopduels in gevaarlijke situaties. Geef Veltman gewoon zijn verdiende credits en spel op z'n minst z'n naam correct.

Zowaar had Veltman van mij ook een eervolle vermelding mogen krijgen. Viel verrassend goed in, maar mist nog steeds wat aan de bal. Kleinigheidje houd je natuurlijk!

15 oktober 2020 om 08:58

Nou, de onrust die Veltman altijd zal houden zorgt ervoor dat het nooit een solide verdediger zal worden. Geforceerde opbouw, slechte inspeelpass, slecht aan de bal.... niet mijn speler...

Zowaar had Veltman van mij ook een eervolle vermelding mogen krijgen. Viel verrassend goed in, maar mist nog steeds wat aan de bal. Kleinigheidje houd je natuurlijk!

Nederland speelde vooral de eerste helft met vlagen erg goed. Ik vind de cijfers wel erg hoog voor sommige. Want ze hadden ook zomaar met 3-1 kunnen verliezen. Die Hateboer kan echt niet daar achterin. Zet alsjeblieft Dumfries daar. Aké oogde ook niet sterk, maar als De Ligt terug is is dat opgelost. Voorin met Luuk de Jong is ook geen succes in dit systeem. Beter Malen, Berghuis of Bergwijn er langs en Luuk als pinchitter.

14 oktober 2020 om 23:24

Aké speelde goed. Kwam in de problemen omdat Blind in de tweede helft , de Linksback, afwezig was

15 oktober 2020 om 04:26

Met 3 centrale verdedigers is dat juist zijn taak. Hij speelde niet echt geweldig, maar ik vermoed dat te maken heeft met het feit dat hij moet wennen aan die plek.

15 oktober 2020 om 11:12

Weet niet of we dezelfde wedstrijd hebben gekeken.

Zolang Babel zo goed speelt dan mag die van mij wel telkens zo invallen, prachtig! Een dikke 10 vind ik dan..

Apart, was erg sceptisch over De Boer. Hij heeft nu toch bewezen dat hij wel verandering in durft te zetten. Naar mijn mening is dit de best mogelijke opstelling met zoveel mogelijk balans. Hopelijk presteerdpresteerd Hateboer de komende wedstrijden beter. Kwalitatief is hij beter dan Dumfries, wellicht dat Dumfries wel beter bij het team past en meer drive heeft. Even experimenteren met deze jongens en eventueel ook berghuis in deze opstelling proberen implementeren. Wat mij betreft mag deze formatie blijven staan, met berghuis op cam misschien. Veel kritiek op de keuze Luuk De Jong, maar hij zou erg complementair kunnen zijn naar iemand als Depay. Zodra Memphis dus meer dieptegang zoekt, wijnaldum en de rechtsback die op wordt gesteld het goed doen en eventueel De Ligt weer terug is zou het best eens een goed team kunnen worden! Oppakken en doorgaan dus. Op naar de volgende wedstrijd, hopelijk met een beter resultaat

Zullen we De Boer ook een 6je geven? 1-1- tegen Italie is best goed, en ik vind het mooi dat hij een frmatie probeert te kiezen die past bij de kwaliteiten van de spelers (alhoewel ik wat andere keuzes zou maken in de opstelling, maar soit)

15 oktober 2020 om 09:04

Onder Koeman speelden we grandioze wedstrijden. Gewoon 433 hoor. Dat gezever over voordelen van 5 verdedigers ben ik behoorlijk zat. 3 stappen terug in de tijd is dat. Alles wat Koeman heeft opgebouwd wordt in 3 wedstrijden afgebroken. Waardeloos...

15 oktober 2020 om 17:47

3 stappen terug in de tijd? dus al die ploegen die momenteel succesvol zijn in Europa met hoog druk zetten en 5-3-2, 3-5-2 en 3-4-3 achtige formaties (met name Italiaanse, Duitse en Oostenrijkse ploegen) zijn achterhaald? Want het Nederlandse systeem, in tact en onaangepast sinds Rinus Michels in de jaren 70, is hypermodern?

Klopt behoorlijk goed. Vooral Wijnaldum, Depay, Hateboer waren ver ondermaats maar goed, zijn ook niet zoveel andere opties van echt topniveau. Lood om ijzer.
Nu weer normaal doen met zn allen

Jammer dat Wijnaldum slechts een schimp is van de Wijnaldum van Liverpool. Depay was niet goed, maar een 4 vind ik wel erg laag.

Ben niet eens met de MOTM maar de complimenten zijn terecht. Nu zaak voor Frank om de 352 verder uit te bouwen want daar ligt de kracht van dit elftal. Je kan zometeen 3 CVs opstellen die erg goed kunnen ballen en verdedigen. Die met hun kont tegen de 16 kunnen hangen als t nodig is en door willen schuiven naar de helft van de tegenstander als het kan. Pure luxe want ze kunnen het verschil maken in iedere wedstrijd situatie. De Jong kan dat vervolgens nog beter in de hand werken. Tweede wat hij moet doen zijn de wissels. Als het aanvallend niet loopt, haal er dan eerder iemand af..

15 oktober 2020 om 00:23

Systeem is prima. Nu nog de poppetjes op de juiste plaats. Ik hoop bij het volgende toernooi op De Vrij, De Ligt, Van Dijk achterin. Willems linksback, Zeefuik rechtsback, De Jong met Wijnaldum op het middenveld, Bergwijn als aanvallende middenvelder, voorin Depay met Malen. Doen we op doel Bijlow.

15 oktober 2020 om 09:07

Systeem is waardeloos. Weinig stootkracht voorin, nauwelijks kansen gecreerd op 16 minuutjes na. Stop met hossanna 532. 352 met echte winners is heel mooi, maar weer te kwetsbaar... wil je scoren, heb je aanvallers nodig...

veel mensen vinden deze opstelling, na aanleiding tegen italie, prima. waar ik me in kan vinden. maar wat the hell doet Luuk er dan in. Nederland doet niet aan voorzetten geven, en als ze die geven zijn 8/10 matige, ja dan heb je niets aan luuk. Depay stelt ook telleur. ik zou lekker Malen in de spits zetten. die gaat zich wel ontwikkelen.

15 oktober 2020 om 00:25

Tegen dit soort tegenstanders kan Luuk wel oorlog maken. Hij had in de tweede helft wel gewisseld moeten worden voor iemand met snelheid.

Ik heb een sterk vermoeden dat men bij Barcelona steeds opgeluchter ademhaalt dat die transfer van Memphis is afgeketst. Wat een waardeloze flutvoetballer is dat, zeg! Eens in de zoveel tijd een leuke actie, maar voornamelijk iedereen in de weg lopen, ballen van z'n schoen laten springen en pupillencorners nemen. Ziet eruit als de hulk, maar bij het minste geringste ligt ie op z'n kont verongelijkt te kijken. Brrrr....

Het valt mij op dat een Wijnaldum vaak een onvoldoende scoort bij Oranje. Hateboer komt sowieso tekort en Depay heeft nog nooit constant kunnen presteren.

Ik heb het idee dat Hateboer en Depay van hun ouders nog eerst zwemles moeten afmaken alvorens ze echt op voetbal mogen. Ze kunnen meespelen, maar je kunt zien dat ze nog met trainen moeten beginnen.

De Rüdiger van Italië (chiellini) kwam alweer weg met een elleboogstoot, net als in de eerste ontmoeting. Dat zijn toch wel cruciale fouten van de arbitrage als je het mij vraagt.

En dat is ook wat ik bedoelde met de beoordeling van Cillessen tegen Bosnië. Daar pakte hij een uitstekend ingeschoten bal uit de hoek. Door Italiaans falen na gestuntel van Hateboer (why geen Dumfries??) krijgt hij nu zo'n hoge beoordeling. Donnaruma was motm. Die bal van Memphis die hij pakt, gaat bij de meeste keepers erin.

ik vond het een gewaagde opstelling, maar als je dit systeem speelt moet je wel de juiste spelers ervoor opstellen, Luuk de Jong is te traag om als diepe spits te spelen en dan moeten de backs wel de juiste momenten doorbreken en goede voorzetten geven. Het middenveld was een chaos, de heren wisten niet meer of ze nu moesten aanvallen of verdedigen. als je met 5 verdedigers speelt moet je wel de centrum verdedigers laten verdedigen, maar als ik 3 centrale verdedigers voor in of tegen het midden veld aan zie spelen dan gaat er iets mis Ik zie het ned elftal het liefst in een 4-4-3 spelen, Het was dat Italie ook niet in vorm is anders waren ze zoek gespeelt.

15 oktober 2020 om 09:12

Juist. Wat een onkunde om 5 verdedigers op te stellen....

Heb ik een andere wedstrijd gezien ofzo? Cillessen deed gewoon zijn werk, Frenkie zorgde ervoor dat we voor een groot deel van de wedstrijd de regie op het middenveld hadden. Dat vind ik wel van een iets andere orde.

Wijnaldum eruit nooit meer oproepen !! Wat is die man dramatisch zeg!loopt er maar bij hele tijd alsof het niks uitmaakt,geen werklust,geen concentratie! Voegt Helemaal niks toe die man !

15 oktober 2020 om 09:12

Onder Koeman was hij waanzinnig

Van mij had Depay na een uurtje wel naar de kant gemogen. Had niks in te brengen. Geef dan man in vorm Berghuis nog een halfuurtje de kans.

Gisteren ging iedereen nog los op Blind, maar dat blijft voor mij een vaste waarde voor dit NL-elftal. Het is toch wel lekker dan je een back hebt die altijd naar dezelfde kleur speelt. Hij is dan niet zo snel, zeker niet als opkomende back, maar hij compenseert heel veel met z'n voetbalintelligentie. Goede pasing van de zijkant. Erg belangrijk bij de 1-1. De meeste backs zouden die bal hard voorgeven... Hij houdt overzicht. Als Luuk de Jong wat scherper was geweest, had Blind nog een assist op de 1 - 2. Prima speler, gewoon laten staan. Dumfries voor Hateboer en je hebt een prima elftal.

15 oktober 2020 om 11:15

Daarom was de combinatie Blind Aké goed: Blind hoefde minder te verdedigen en kon meer opbouwen.

15 oktober 2020 om 11:56

Heb je helemaal gelijk in, Aké zag je continu achter Blind staan om een eventuele counter aanval op te vangen! Als De ligt daar straks staat hebben we toch onze 3 beste verdedigers gewoon in de basisopstelling staan!

Lachwekkend dit, lees net dat een italiaanse krant (die verstand heeft van voetbal) Depay een 7 geeft en hier van de nederlanders krijgt hij een 4 😂

15 oktober 2020 om 10:17

Als je Memphis gisteren een 7 gaf kun je niet stellen dat ze verstand van voetbal hebben hoor. Speelde een erg matige wedstrijd, hooguit een 5 omdat hij in een opvlieging betrokken was bij de enige goal, voor de rest echt niet best, enorm veel balverlies.

Wat een vreemde wedstrijd. Je hebt iemand als De Vrij die echt stabiel speelt en dan heb je Hansie Pansie Shanghai die geen knikker raakt die letterlijk naast hem staat. En hoe is het in Godsnaam mogelijk dat Ake een voldoende heeft gekregen? Bournemouth moet aangeklaagd worden voor oplichterij, die jongen is pure middelmaat en City heeft 50 miljoen weggepleurd toen ze hem haalde.

Toch wel heel zuur dat het voorin zo karig is. Machines als Robben, van Persie of van Nistelrooy zijn er niet meer bij helaas.

We kunnen nu ook wel zeggen dat een Hateboer niet in Oranje hoort. En een Wijnaldum is van mij ook geen vaste prik meer. Tegen hele sterke tegenstanders met veel ruimte kan hij wat toevoegen maar een middenveld van de Beek en Wijnaldum is too much. Een keuze daartussen maken. En stop aub ook met Babel. Voor de rest is een 532 opstelling wel het beste voor dit oranje.

Ongeloofelijk dat depay een laag cijfer heeft, hij verdiend een dikke voldoende, zijn wellust het binden van c ontstaat 2 a 3 verdedigers zodra hij de bal had.
Als een matige speler als van de beek hem niet in de weg had gestaan dan had hij die goal zelf gemaakt.

Maar hogere voor Donny wordt er nu geroepen terwijl hij weinig aan het spel toevoegde

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren