‘Ik had een betere carrière kunnen hebben, maar ik ben dol op eten en vrouwen’

Woensdag, 14 oktober 2020 om 20:49Jeroen van Poppel

Adil Rami gelooft dat hij lang niet alles uit zijn voetballoopbaan heeft gehaald. De 34-jarige centrumverdediger, die deze zomer tekende bij Boavista, zit inmiddels in de herfst van zijn carrière en blikt in zijn onlangs uitgekomen biografie alvast terug. "Ik had een betere carrière kunnen hebben als ik een betere levensstijl had gehad", stelt Rami, die tot een respectabel aantal van 36 interlands voor Frankrijk kwam.

Rami genoot naar eigen zeggen te veel van de geneugten des levens. "Ik maakte te veel uitstapjes, ik had te veel vrouwen, en ik lette niet op mijn gewicht", somt de mandekker op. "Mijn grootste probleem was het eten. Ik hou van eten. Het is jammer, want als ik honderd procent fit ben, maakt geen enkele spits ter wereld me bang."

Ook komt Rami terug op zijn ontslag bij Olympique Marseille in de zomer van 2019. De verdediger meldde aan zijn werkgever dat hij een training moest laten schieten wegens familieomstandigheden, maar dit bleek niet waar te zijn. Rami nam volgens Franse media in plaats daarvan deel aan de opnames van de Franse spelshow Fort Boyard en werd vervolgens de laan uitgestuurd door Marseille.

Volgens Rami was Marseille-voorzitter Jacques-Henri Eyraud de kwade genius achter zijn gedwongen vertrek bij de Franse topclub. "Ik hou van de club en de fans, maar er is één persoon die ik haat: Jacques-Henri Eyraud", zegt Rami. Hij is gewend om samen te werken met Mickey en Goofy (Eyraud werkte bij Disney, red.) en gelooft dat het hetzelfde werkt in de voetbalwereld. Hij had geen respect voor me en mensen weten niet wat de echte redenen zijn om Marseille te verlaten. Ik kan er nog niet over praten, maar op een dag zullen we de waarheid weten. Ik sta tegenover hen in de rechtbank, ik ben onterecht ontslagen en het recht zal zegevieren."

Wel bewaart Rami warme herinneringen aan bondscoach Didier Deschamps, onder wie hij in 2018 wereldkampioen werd. "Met hem had ik in het begin een moeizame relatie, ik haatte hem. Maar nu ben ik hem dankbaar. Toen we het WK wonnen, ging ik naar hem toe om me te verontschuldigen. In het begin was hij erg streng, hij dacht alleen aan trainen. Ik train graag, maar niet 24 uur per dag, het is ook nodig om af en toe je rust te pakken. We begrepen elkaar niet altijd."Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door davidherres)

Die foto van Rami en Pamela Anderson lijkt net alsof het een promo is voor een Super Mario & Princess Peach-porno.

14 oktober 2020 om 21:18

Maar toegegeven, die snor is stylish 😂

14 oktober 2020 om 21:42

Ik heb er wel respect voor idd.

14 oktober 2020 om 21:28

Kunnen ze beter Ron jeremy gebruiken, die heeft meer t postuur van mario😂

16 oktober 2020 om 11:17

*Luigi en Princess Peach?

Is mooi dat er gasten denken dat als ze minder gevreten en geneukt hadden dat dat de enige blokkade was om wereldspeler te zijn

14 oktober 2020 om 21:18

Is misschien wel iets overdreven, maar het was wel een hele goeie verdediger. Tot en met zijn periode bij Valencia speelde hij heel dominant. Toen naar Milan gegaan en daar is een beetje alles misgegaan. Toen nog een goed seizoen gedraaid bij Marseille. Daarom ging hij mee naar het WK, en toen met Pamela gebeuren en prive zaken is het allemaal weer downhill gegaan.

14 oktober 2020 om 21:28

Ik denk dat dat voor heel speler geldt, vd Meyde, Sneijder, Theo Janssen. Altijd vechtend tegen de kilo's en sommige ook tegen de vrouwen. Ik denk dat zulke zaken juist een hele grote afleiding vormen voor sterren en sporters. Maarja wie doet je wat als je elke maand een paar ton (of zelfs meer) gestort krijgt.

14 oktober 2020 om 22:25

Ik denk het niet. Net zoals je voetbal kwaliteiten zul je je mentaliteit ook moeten verbeteren. En net zoals je voetbalkwaliteiten een plafond hebben heeft je mentaliteit dat ook. Ik vind het niks anders dan geklets om met zichzelf te kunnen leven omdat ze denken dat er meer in had gezeten.

Gewoon een gemiddelde verdediger. Stond meer bekend om zijn levensstijl dan zijn kwaliteiten. Zeggen dat je veeeeeel beter was geweest als je meer als sportman had geleefd... denk het niet Rami, zo goed was je ook weer niet.

14 oktober 2020 om 21:45

Rami was in zijn hoogtijdagen zeker een hele goede verdediger. En ik geloof zeker dat hij er meer uit had kunnen halen als hij gefocust was.

14 oktober 2020 om 21:48

Dat mag je als speler best denken, maar zeg het aub niet. Niemand kan er iets mee.

14 oktober 2020 om 21:49

Dat is een ander punt inderdaad 😉.

Dat verhaal rond die Eyraud vind ik maar raar. Als hij echt meegedaan heeft aan een gameshow dan zijn er toch beelden van? Of iemand van de gameshow die kan bevestigen dat hij aanwezig is geweest? En als dat dan dezelfde tijd was als de training dan is het toch heel makkelijk na te gaan allemaal zou je zeggen.

14 oktober 2020 om 21:47

Het ging toch meer om feit Rami gezegd zou hebben familieomstandigheden waren. Een spelshow meedoen, kan je niet bepaald familieomstandigheden noemen... Hij heeft daar dus wss over gelogen.

Deze gozer heeft potverdomme gewoon de wereldbeker omhoog gehouden. Wissel of niet, hij heeft het wel mooi op zijn cv’tje staan. Vreten, girls bangen, wereldkampioen met Frankrijk. Joh, Ik zou er voor tekenen!

Ik haat die en haat die ook even serieus. Zulke mensen moeten beginnen bij henzelf. Meestal wanneer de ene roept van ik haat die en ik haat die ook dan weet je gewoon het ligt bij hemzelf. Hoe kan je iemand haten die alleen het beste wilt met teveel trainen en later na een gewonnen wk dan pas je excuus aanbieden wauw.

Bij Valencia was hij top. Had toen verwacht dat het een hele grote zou worden. Had alles. Was groot sterk en snel. Bij Milaan ging het al snel berg waards.

Leuke vent, Wereld Kampioen geworden, Europa League gewonnen, lekker man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
103 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. AreolaKeeper
H. LlorisKeeper
J. ClaussVerdediger
L. DigneVerdediger
T. HernándezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.

16 fans
Verdediger, 36 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 6 juli
Manchester United is de onderhandelingen met Paulo Dybala gestart over zijn mogelijke transfervrije komst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren