Van der Vaart ligt niet wakker van harde grappen: ‘Ik zou daar goed passen’

Donderdag, 15 oktober 2020 om

Rafael van der Vaart maakt zich niet druk om de harde grappen die maandagavond over hem werden gemaakt in Veronica Inside. De oud-middenvelder werd door René van der Gijp op de hak genomen vanwege zijn gewicht, maar Van der Vaart kan er zelf wel om lachen. De voormalig Ajacied zou in de toekomst zelfs graag aan willen schuiven bij de talkshow.

Van der Gijp ging maandag los over Van der Vaarts tv-optreden een dag eerder bij de NOS. "Heb je die Van der Vaart nog gezien? Als die een scooter koopt, moet hij er echt een met een blauw plaatje nemen, hè. Die krijgt geen helm meer op", lachte Van der Gijp hardop. "Die heeft zó'n hoofd, joh! Na de Kerst rollen ze hem naar binnen!"

Van der Vaart zelf werd woensdag op Radio Veronica geconfronteerd met de uitlatingen van Van der Gijp. "Ik moet je eerlijk zeggen, ik zat te kijken en ik heb ook de slappe lach gekregen", zegt de 109-voudig Oranje-international. "Als jij ervoor kiest om bondscoach te worden, weet je dat je veel kritiek krijgt. Als je van het leven geniet, dan weet je dat je een paar kilo te zwaar bent en dat mensen daar wat van vinden. Dan moet je niet piepen. Ik moest erg lachen om hoe René het bracht."

"Als je stopt met voetbal krijg je natuurlijk een heel ander leven", licht Van der Vaart zijn huidige fysieke toestand toe. "Ik was graag op het veld bezig, dat kan niet meer. Er komt wel weer een tijd dat je weer een beetje je best gaat doen, om het zo maar te zeggen. Maar nu ben ik gewoon aan het genieten, mijn ding aan het doen op televisie, en that's it." Van der Vaart mag vanwege zijn contractuele verplichtingen bij de NOS voorlopig niet aanschuiven bij Veronica Inside, maar staat daar nog steeds wél voor open. "Het heeft vooral met het contract te maken. Ik denk dat ik daar heel goed zou passen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door ajaxnl!)

Reactie zoals het hoort. In plaats van meteen om een boycot te roepen en dat Van der Gijp hier aan bodyshaming of wat dan ook doet, kansloos. Mooi om te zien dat Van der Vaart erboven staat. Had ook niet anders verwacht eigenlijk.

14 oktober 2020 om 19:54

Maar hij mocht van mij wel iets terug zeggen over Gijpie.

14 oktober 2020 om 19:59

Tuurlijk, incasseren en uitdelen. Misschien later nog wel natuurlijk.

15 oktober 2020 om 00:05

Eens, en ik denk echt nog wel dat die reactie komt. VdV is slim genoeg om daar een mooi moment voor uit te zoeken. Voor nu prima opgevat, zo hoort het.

15 oktober 2020 om 11:33

Je kan ook voor kiezen om te slikken en weer doorgaan, net als een gemiddelde vrouw

14 oktober 2020 om 20:24

Dat is de reactie van de nuchtere Hollander. Ik denk ook dat hij daar perfect tussen past, hij heeft zelf de nodige humor en spreekt de taal van het cynisme.

Kinderachtige grappen van de heren van VI, ik lach er zelf al lang niet meer om, saai en altijd hetzelfde en zeker niet grappig al helemaal niet de mond van oude grijze mannen.

14 oktober 2020 om 19:57

Want oude grijze mannen (wat is oud?) hebben geen humor? Maar je kijkt dus wel? Stiekem toch wel grappig?

14 oktober 2020 om 20:49

Maar je hebt helemaal niet gekeken, je moet zo iets wel in context weten te plaatsen. En dat kan niet als je niet hebt gekeken.

14 oktober 2020 om 21:26

Mee ee s wesley is klein en rafael is dik. Nou humor van de bovenste plank!! Ik kijk wel vaak na het programma maar voor mij is het meer leedvermaak ondat de heren zichzelf zo voor schut zetten oa door het maken van deze goedkope grappen

14 oktober 2020 om 21:38

Volgens mij heeft Derksen aardig wat zelfspot.

Respect dat hij er zo luchtig over is maar eigenlijk is het best triest hoe Gijp zo tekeer gaat op iemands uiterlijk. Dat we dat ook allemaal normaal zijn gaan vinden en dat je dat dan maar moet accepteren als iemand zo over je praat is toch verbazingwekkend voor mij. Ieder z'n ding denk ik dan maar, het is iig niet mijn humor.

14 oktober 2020 om 19:59

Mwah zo verbazingwekkend is het niet, als het als grap bedoelt is. Van der Vaart kan er om lachen, dan is het toch alleen maar mooi? Als hij de volgende keer iets zegt over de bril van Gijp dan mag dat ook en moet Gijp niet piepen. Je laatste zin is precies waar ik het mee eens ben. Als het niet je humor is, is het vrij irritant en dan kijk je niet. Misschien kijk jij liever maar rondo of studio voetbal, wat ik dan weer niks aan vind. Smaken verschillen, humor ook. Goeie reactie @consy.

14 oktober 2020 om 20:07

Gijp moet zelf ook altijd het hardst lachen als ze hem pakken op zijn uiterlijk of kenmerken.

14 oktober 2020 om 20:50

Inderdaad. De tv-kantine vindt hij echt geweldig en kan er altijd enorm van genieten. Gelukkgi zeggen ze zelf ook dat ze hun programma niet serieus moeten nemen en doen ze dat zelf ook niet, jammer genoeg de rest van nederland wel...

14 oktober 2020 om 21:10

Wat er vooral zo vreemd aan is, is dat Gijp weinig recht van spreken heeft bij het maken van zo'n opmerking over Van der Vaart. Volgens mij heeft Gijp meer overgewicht dan Van der Vaart, alleen bij Gijp zitten die kilo's er al jaaaaaren aan dus valt dat minder op. Beetje een rare manier van doen dus door een dikke man om iemand anders te bespotten om z'n overgewicht. Nog even los van of de grap verder geslaagd was hoor, want hij bracht het wel lekker fantasierijk en vermakelijk.

14 oktober 2020 om 22:40

Denk niet zozeer dat veel mensen het ‘normaal’ vinden, maar iedereen is vrij om te vinden en zeggen wat hij wilt. Dat er dan ook mensen bij zijn die dingen zeggen die niet iedereen even leuk vind, is vervelend, maar moet je nemen zoals het is.

Lekker rafa! Zo hoor je het ook gewoon op te nemen. Het is satire, en als je daar niet van gediend bent ga je een gesprek met ze aan. Maar jij lacht erom en dat is mooi!

Met Theo Janssen een verademing bij de Npo...

14 oktober 2020 om 20:01

De redding van NPO denk ik zelfs. Met alleen types als Arno Vermeulen was het het kijken al helemaal niet meer waard imo.

Nou, Van der Vaart genoot ook tijdens zijn actieve carrière al van het leven. Goed om te zien dat hij het inmiddels allemaal kan relativeren. Waar hij ook aan schuift, ik mag hem graag zien praten over voetbal. Lekker luchtig, neemt het allemaal ook niet heel serieus. Erg leuk.

Leuke reactie van Van der Vaart. Maar laten we niet doen alsof hij voor iedereen spreekt. Dat een ander gekwetst wordt door bodyshaming of grappen met een racistisch tintje moeten wij niet over oordelen. Dus reacties als "zo hoort het" slaat nergens op.

14 oktober 2020 om 20:30

het slaat wel degelijk ergens op. Het is een talkshow met een groot satirisch randje, als mensen dat nou eens snappen. Gemiddeld genomen maken cabaretiers veel hardere grappen over alles en iedereen en dat kan en mag wel vroeger had je kopspijkers en De Lama's waar heel Nederland naar keek en zich rot bij lachte dit is een andere tijd misschien maar nog steeds deze jas uit hetzelfde laken.

14 oktober 2020 om 20:37

En dit is nou precies het probleem. We zijn een heterogene bevolking, wist je dat? Niet iedereen denkt hetzelfde als jij. En dat in het verleden mensen zich er minder over uitspraken, wilt niet zeggen dat ze niet gekwetst werden. Ik vind trouwens ook niet dat de grappen helemaal moeten verdwijnen, maar met een beetje common sense weet je bij wie je zulke grappen kunt maken en bij wie niet. Bij iemand die je niet kent lijkt het mij bijvoorbeeld niet zo handig om daar potentieel kwetsende grappen bij te maken. Maak je een fout en heb je alsnog iemand per ongeluk gekwetst? Kan gebeuren; bied je excuses aan en ga niet zelf in een slachtofferrol kruipen. Is dat heel lastig?

14 oktober 2020 om 20:39

Pff, de Lama's. Het is inderdaad maar goed dat die niet meer de ouderwetse shows in deze tijd zouden doen.

14 oktober 2020 om 20:46

Nee hoor, het is precies zoals zoals jij het nu uitlegt alleen is het probleem dus dat mensen te snel en te vaak in de slachtofferrol kruipen. Excuus aanbieden is vaak voor zulke mensen niet genoeg en het zijn dan juist die mensen die dan hun mening er doorheen proberen te drukken via allerlei media.

14 oktober 2020 om 21:17

Excuses niet genoeg? Ik heb amper oprechte excuses gehoord en de keren dát het gebeurde (laatst Derksen nog over de stofwisselingsziektes) was het probleem meteen weer opgelost. Ach je behoort tot de wat oudere generatie en je blijft natuurlijk nog teveel in het verleden hangen (wat ik ook wel begrijp). Helaas veranderen tijden en dat moet je maar accepteren.

14 oktober 2020 om 21:25

Tijden veranderen dat is begrijpelijk.het is alleen niet te begrijpen dat mensen het verleden proberen te veranderen en daarin nog gehoord en gesteunt worden ook.

14 oktober 2020 om 21:33

Wie verandert het verleden en wat heeft dat hiermee te maken?

15 oktober 2020 om 09:30

Jij gaat een bepaalde richting op en ik probeer jou alvast voor te zijn.de "oudere generatie" ziet dat nu eenmaal snel in

15 oktober 2020 om 14:53

Elchicarit0, als je niet kan accepteren dat mensen uit een andere tijd komen en dit als standaard nemen, waarom moeten deze mensen dan wel accepteren dat tijden veranderen? Zit daar niet meteen het probleem. 1. Je weet dat iemand uit een tijd komt waarin grappen nog op het randje mochten zijn en niet iedereen zich meteen gekwetst voelde, wetende dat het een grap is. 2. Tijden zijn anders, personen niet. Je kunt wel verwachten dat mensen meegaan met de tijd, maar een bepaalde humor, een bepaalde hardheid, dat kun je niet uit mensen halen, daar heb je maar mee te dealen. Volgens mij bestaan veel mensen uit de huidige generatie uit suiker en lossen ze bij elk beetje water verder op, daar waar de vorige generaties een spons waren en dit beetje water opnamen en doorgingen met de orde van de dag.

Goed zo Van der Vaart deelt uit en kan ook incasseren. Ook ik vond hem wat dikker, haha.zelf wordt ik ook zwaarder, maar eet juist veel minder. zal wel aan de weegschaal liggen

Fijn dat VdV het sportief oppakt, maar wederom een kansloze actie Van der Gijp. Ja, hij is aangekomen, maar totaal onnodig om daar dan minutenlang item van te maken over een voormalig goede voetballer van Oranje.

15 oktober 2020 om 16:45

Waarom erom huilen als je er ook om kunt lachen?

Ik ben een jongvolwassene met een vorm van autisme. Als er grappen wordt gemaakt dat iemand autistisch is of autistisch overkomt, kan ik daar smakelijk om lachen. Zelfde geldt voor grappen over overgewicht, waar ik ook mee te maken heb. Een grap mag I.m.o. Altijd gemaakt worden.Goed dat vdVaart er zo op reageert. Laat zien dat ie zelfspot heeft.

Goede reactie, gewoon mee lachen en kunnen incasseren, beter als alle mensen met overgewicht op te roepen om vi te boycotten!, kunnen er veel bij het NL elftal een voorbeeld aan nemen.

Top gozer... Beter dan een Kwakman en Bruggink.. Mag van mij zeker aanschuiven

Klasse straalt er van af bij van der Vaart, puike reactie op zulke trieste opmerkingen die zogenaamd als grap beschouwd moeten worden. In tegenstelling tot de heren van VI die het toch weer persoonlijk moeten maken. Zeer triest.

14 oktober 2020 om 20:46

Als je een opmerking over één persoon maakt, wordt het ook al snel persoonlijk, toch? Maar blijkbaar is het jouw humor niet. Dat kan ook. Gelukkig die van Rafael wel.

14 oktober 2020 om 20:49

Knappe constatering, ieder zijn smaak natuurlijk.

14 oktober 2020 om 22:47

Als ze al hun grappen niet persoonlijk maken slaat het helemaal nergens meer op toch? Jij vindt het triest, gelukkig vinden veel mensen het nog steeds een verademing om naar te kijken. Eens wat anders dan al het serieuze en politiek correcte gelul in al die andere tv programma's.

15 oktober 2020 om 13:41

Die vergelijking in je laatste zin is ook kul om er bij te halen als of ik dat kijk. De tv programma's anno nu zijn al jaren ongefundeerd en vaak smakeloos.

Hoop reacties over hoe triest die geintjes wel niet zijn. Ik vind het eerder triest hoe teer de zieltjes tegenwoordig allemaal wel niet zijn. Stel je voor, dat iemand zich gekrenkt voelt af en toe. Zal ook wel bij het nieuwe normaal horen...

'harde grappen'. Altijd een naam willen geven voor iets en zelf willen beslissen voor een ander. Hijzelf vindt het prima, dus waarom moeten er altijd zo nodig labels geplakt worden?

Harde grappen?! Serieus? Kom op zeg voetbalzone, dit soort grappen worden in het 4de elftal ook gemaakt onder elkaar

Raf kan heel goed de plek van Johan overnemen mocht hij over een jaar of twee stoppen. Zou hem zelfs graag een paar keer bij VI Oranje willen zijn bij het EK deze zomer. Ik hoop dat de NOS het toelaat om dat te doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

456 fans
Middenvelder, 37 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Esbjerg fB 3 0 0 0
2017/2018 FC Midtjylland 2 0 0 0
2016/2017 FC Midtjylland 15 2 1 0
2015/2016 Real Betis 7 0 0 0
2014/2015 Hamburger SV 24 4 10 0
Laatste voetbalnieuws

Tagliafico, Van Persie en V/d Vaart nemen met oude foto afscheid van Maradona

Diego Maradona is woensdagmiddag op zestigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Het overlijden van de legendarische Argentijn leidt tot verslagen reacties in de voetbalwereld, onder meer van diens...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren