Chiellini wijst gevaarlijkste speler van Nederland aan: ‘Hij is fantastisch’

Woensdag, 14 oktober 2020 om

Giorgio Chiellini neemt het woensdagavond met de Italiaanse nationale ploeg op tegen het Nederlands elftal en de verdediger van Juventus zal dan een aantal bekende gezichten tegenkomen. Matthijs de Ligt, zijn ploeggenoot in Turijn, is nog niet van de partij in de selectie van bondscoach Frank de Boer, maar Chiellini geeft in gesprek met de NOS aan dat dit slechts een kwestie van tijd zal zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van Italië - Nederland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door sirius)

Goede vent die Chiellini en een prima mentor voor een jonge verdediger als Mathijs.

14 oktober 2020 om 10:35

Chiellini is ook een slimme mentor. Een van de weinigen voetballers die op hoog niveau is afgestudeerd (masters Degree)

14 oktober 2020 om 10:44

Chiellini is iemand die je met een vriendelijke, welgemeende glimlach uit de wedstrijd schopt en je dan nog een compliment na geeft. Op een of andere manier is het bij hem acceptabel

14 oktober 2020 om 10:59

Komt omdat hij hard en fair speelt, niet hard en gemeen.

14 oktober 2020 om 11:01

Ik vind hem ook een fantastische vent. Binnen het veld meedogenloos, gemeen en een echte leider. Daarbuiten een geweldige persoonlijkheid. Ik denk dat Mathijs zich geen betere leraar kan voorstellen.

Zo geslepen, zo sluw en altijd met het mes tussen de tanden. En dan die onschuldige glimlach daarbij, fantastische vent en topverdediger die Chiellini. Dat hij een voorbeeld moge zijn voor veel verdedigers.

Dat De Ligt jong is en een toptalent is wisten wij al, maar wauw. Nog altijd maar 21 (al zegt Chiellini 20). Dit geeft wel aan hoe lang hij op hoog niveau acteert. Hij is een echte supertalent waarvan je er niet veel ziet in Nederland (robben was op zijn 19e ook basisspeler bij Chelsea, Kluivert en Seedorf acteerden op jonge leeftijd ook op hoog niveau).

14 oktober 2020 om 10:06

Ben het met je eens, inderdaad een van de grotere talenten die we de laatste jaren hebben voortgebracht. Alleen was Robben 20/21 toen hij naar Chelsea ging. Niet dat een een aanzienlijk verschil is natuurlijk, maar toch.

14 oktober 2020 om 10:14

Hadden we maar de aanvallende lichting van 2010 en de huidige verdedigende lichting. Dan waren we met twee vingers in de neus wereldkampioen geworden 😊

14 oktober 2020 om 10:16

Ondanks dat, zouden we toch 2e geworden zijn helaas. Dat is ons lot als Nederland zijnde.

14 oktober 2020 om 10:32

Nou ja:stekelenburg (2010), Van Bronckhorst (2010), Van Dijk, De Vrij, Van Der Wiel (2010), Nigel de Jong (2010), Frenkie de Jong, Sneijder (2010), Van Der Vaart (2010), Van Persie (2010), Robben (2010). Dan heb je wel een duizelingwekkend sterke ploeg en dan zou je bijvoorbeeld een Nigel de Jong nog kunnen vervangen. Daar win je wel een eindronde mee hoor.

14 oktober 2020 om 11:04

Kuijt wellicht voor vd wiel, en we hebben dan van Bommel en De ligt nog achter de hand. Daar ligt iedere tegenstander wakker van hoor! Was het maar zo'n feest

14 oktober 2020 om 11:25

We haalden de WK finale in 2010 met Heitinga en Matthijsen en wonnen deze niet door de voet van Casillas en in zekere mate pech. Dus het lag niet per se aan de verdediging. Een van Dijk of De Vrij achterin had niet uitgemaakt. Robben had iets hoger moeten mikken helaas.

14 oktober 2020 om 11:26

ik zou toch kiezen voor van Bommel ipv de Jong.

14 oktober 2020 om 11:59

Het middenveld van 2010 was ook niet mispoes hoor.

14 oktober 2020 om 15:37

@gloryunited - We wonnen wellicht niet door de voet voor Casillas of een niet scherp vizier van Robben, maar we verloren door een tegendoelpunt van Iniesta en een schutterende verdediging. Ik denk niet dat De Vrij en Van Dijk dit op die manier zou overkomen. Maar goed, dat blijft natuurlijk koffiedik kijken.

14 oktober 2020 om 16:13

Een van Dijk of de Vrij had niet uitgemaakt? Behalve dat je team dan in geheel veel beter is waardoor je ook meer aan aanvallen toekomt.. Blijft koffiedik kijken inderdaad maar kwaliteit, waar ook in het veld, maakt altijd uit.

Chiellini is een slager in het veld, maar een uiterst beschaafde vent in interviews. Heel prettig om naar te luisteren en een grote persoonlijkheid, die bovendien voor een Italiaan ook nog heel goed Engels spreekt. Een absolute grootheid. Mooi dat zo iemand zulke mooie woorden heeft voor onze landgenoten.

14 oktober 2020 om 10:10

Over de persoon heb je zeker gelijk; een echte persoonlijkheid. Zijn woorden over de Nederlanders neem ik met een korreltje zout. In het algemeen worden tegenstanders vooraf de hemel in gesprezen. Chiellini heeft tegen zoveel topspitsen gespeeld en uitgeschakeld dat hij niet echt wakker zal liggen van Depay.

14 oktober 2020 om 10:17

Hij had geen problemen met depay vorige wedstrijd... idd gevalletje blabla voor de wedstrijd

14 oktober 2020 om 10:14

Daarbij cum laude zijn MBA afgerond. Hij heeft duidelijk geen ambitie om trainer te worden maar zal eerder een stap maken richting een bestuurlijke functie. Hopelijk een mooi voorbeeld voor meerdere topsporters (in wording)!

14 oktober 2020 om 10:16

Is ook een doorgeleerde jongen. Heeft nog zijn masters in Bedrijfskunde gehaald bij de universiteit van Turijn. Maar hij sprak daarvoor geen woord Engels, alleen wilde hij het wel leren, dus daar had hij ook moeite ingestoken om dat voor elkaar te krijgen. Verbaasd me nog steeds dat Italianen zo stug zijn om Engels te leren. Beetje zelfde probleem als de Fransen en Spanjaarden, al zie je wel dat de nieuwe generatie daar nu wel meer moeite insteken.

14 oktober 2020 om 14:06

In Italie kegen ze vroeger de keuze Frans of Engels als vreemde taal op middelbare school geloof ik, Frans is veel makkelijker voor ze om te leren, dus viel de keuze daar te vaak op.

In de huidige vorm heeft Nederland niks in te brengen tegen Italië. Ik hou mijn hart vast vanavond 🙈

14 oktober 2020 om 11:01

Dat Depay hier wordt geprezen als gevaarlijkste speler is ook gelijk het probleem: Depay is de gevaarlijkste speler. Ik vind zijn basistechniek 'te grof', wat zich ook weerspiegeld in zijn rendement. Met Van Persie, Robben en Huntelaar had je meer zekerheid in termen van goals. Daarnaast betwijfel ik of Depay ooit op langere termijn de aanvalsleider zal worden die ook structureel in grote wedstrijden op zal staan, zoals Robben deed in zijn jaren. Ik vrees dat hij daar te subtop voor is. Onze grote spelers staan achterin of heten Frenkie de Jong en samen zijn die goed voor een handvol doelpunten hooguit. Scorend vermogen is gewoon het probleem tot Myron Boadu tot volle wasdom is denk ik.

14 oktober 2020 om 11:06

Ik weet het niet met boadu. Zakt dit jaar wel heel ver weg hoor. Dat gebeurde niet met echte talenten uit vorige lichtingen. Echte topaanvallers komen er helaas voorlopig niet aan

14 oktober 2020 om 12:23

@francinedekker... - Geen top-aanvallers als Robben met exceptionele kwaliteiten wellicht, maar ik denk dat die sowieso zeldzaam zijn in ieder land. Een Gnabry is bijvoorbeeld ook een speler die geleidelijk naar een topniveau is gegroeid en dat ging en gaat met vallen en opstaan. De maatstaf hoeft ook niet zozeer Robben te zijn, maar het mag ook zeker niet pure middelmaat als Promes of Babel zijn.

14 oktober 2020 om 12:26

Denk ook niet dat boadu het in zich heeft mijn vertrouwen gaat meer uit naar Malen. Ik hoop dat stengs de lijn weet kan oppaken omhoog dan zie ik die op het WK ook wel basis speler worden. Op links bergwijn en dan heb je je voorhoede voor het WK.

14 oktober 2020 om 12:45

Waar hebben we het eigenlijk over? Boadu heeft net z'n eerste Eredivisie-seizoen erop zitten en is momenteel bezig met zijn tweede (het lastigste seizoen voor jonge talenten). Stengs vind ik in vorm niet eens goed genoeg. Bergwijn laat vooralsnog ook niet zien dat hij echt een meerwaarde is. Ze moeten allemaal nog stappen zetten, van Boadu tot aan Bergwijn tot aan Memphis om uiteenlopende redenen. De ene heeft het niveau nog niet, de ander is te onzichtbaar en weer een ander is simpelweg te wisselvallig.

14 oktober 2020 om 13:24

Wauw... Boadu moet nog 20 worden en 'hij zakt wel heel ver weg?' Ten eerste ben je wel erg hard voor onze talenten. En ten tweede: 'dat gebeurde niet met echte talenten uit vorige lichtingen?' Dan heb je een wat te romantisch beeld van die vorige lichtingen hoor. Rafael van der Vaart kon de hooggespannen verwachtingen die hij schiep tijdens zijn eerste twee seizoenen in de volgende twee niet bolwerken en moest met HSV een voor de liefhebber teleurstellende horizontale stap naar HSV maken voordat hij zich naar een hoger plan opwerkte. Zijn carrierestart bij Feyenoord liep bij Van Persie ook niet zonder grillen. En Sneijder wist pas in zijn laatste seizoen een hele jaargang lang overtuigend een hoog niveau te halen bij Ajax. Kortom: je gaat echt veel te ver om de grillen die bij een talent van deze leeftijd horen te verwarren met een gebrek aan toptalent. Ik weet zeker dat Boadu een topaanvaller wordt in de toekomst; qua techniek heeft hij zelfs meer aanleg dan Malen.

14 oktober 2020 om 16:19

Sneijder zorgde er op jonge leeftijd al geheel zelf voor dat nederland zich plaatste voor een toernooi. Boadu speelt nog in Jong Oranje. Ik zie dit zelf ook echt geen wereldtop worden..

14 oktober 2020 om 11:10

Wat een onzin allemaal. De tijd dat een hoger geplaatst land automatisch won van een lager geplaatst land is al een paar eeuwen voorbij. Nederland verloor van Italië maar presteerde beter tegen Polen en Bosnië ! Het ligt vaak erg dicht bij mekaar, Als Nederlanders zeiken we veel te veel. Als je vanavond zou winnen sta je helemaal bovenaan in de poule. Is dàn De Boer plotseling wèl weer degene die de credits krijgt ? Scorebordjournalistiek. Daar zouden we es mee moeten stoppen.

14 oktober 2020 om 11:16

In ieder land zeikt men over z'n eigen voetballers. Dat maakt het nou juist zo leuk. Is niks typisch Nederlands aan.

14 oktober 2020 om 11:45

Presteerden beter tegen Bosnië en Polen? Het was tranentrekkend slecht. Feit is dat het totaal niet overtuigend is en vrijwel niemand in vorm. Italië daarentegen is een redelijk geoliede machine. Maar goed, we gaan het meemaken!

14 oktober 2020 om 12:29

Scorebordjournalistiek is overal wel aanwezig, maar er valt ook wel wat te zeiken. Het is gewoon niet goed wat Oranje laat zien. Ook als je de resultaten even buiten beschouwing laat, is het spel al een tijdje best pover. De laatste twee wedstrijden zijn daarin verre van een uitzondering.

14 oktober 2020 om 13:26

Nee, wat daar typisch Nederlands aan is snap ik ook niet. Volgens mij loopt iedereen op zijn land te bitchen als het niet lekker loopt.

14 oktober 2020 om 13:37

Italië wist tegen Polen en Bosnië niet verder te komen dan een gelijkspel.... Dat is ook niet best. Maar het zijn ook geen abnormale uitslagen. Dat geldt ook voor de wedstrijden die Nederland speelde. Het is nu eenmaal geen play station. Natuurlijk was het niet geweldig wat Nederland liet zien. Als alle "analisten"elkaar daarna nog gaan aftroeven over "hoe slecht het wel niet was" gaat iedereen dat geloven. Er waren ook dingen die wèl goed gingen, zoals b.v. dat slotoffensief. Onder Koeman leverde zo'n slot soms nog een (onverwachte) zege op. Dat had nu ook gekund. Het ligt allemaal lang niet zo ver van mekaar als vaak wordt voorgesteld.

We gaan het wel zien. Ik durf geen voorspelling te doen. Feit is wel dat het een stuk beter zal moeten dan de afgelopen pakweg 5 wedstrijden. Er lijkt een bepaalde gemakzucht in deze ploeg te sluipen, maar dat kan natuurlijk andere oorzaken hebben dan gemakzucht zelf. Laten we hopen dat ze zich vanavond revancheren.

14 oktober 2020 om 12:27

Noem het maar zelfoverschatting in plaats van gemakzucht. Sommige spelers denken al vedetten te zijn. Als ik lees dat Depay de rol van mentor voor de nieuwe jongens op zich neemt dan denk ik: jochie, wordt zelf eerst eens even volwassen. En dan loopt er ook gewoon iemand als Babel rond. Nee, ik denk dat er geen meter klopt van de dynamiek binnen het team. De verkeerde mensen bedelen zich de verkeerde rollen toe. Dat zag je gewoon gebeuren vanaf die vorige Nations League wedstrijden tegen Duitslan en Frankrijk, het werd telkens minder en minder. En dan is Frank de Boer precies de verkeerde man op het verkeerde moment op de verkeerde plaats.

14 oktober 2020 om 12:40

Nou ja, je mag verwachten dat een jonge speler zelf verstandig genoeg is om te bepalen van wie hij adviezen aanneemt en aan welke adviezen hij wat heeft. Memphis mag dan in een aantal dingen geen goed rolmodel zijn, maar in een aantal dingen is hij dat ook wel. Die hele hierarchie lijkt er scheef bij Oranje en dat is heel erg vreemd bij een nationale ploeg. Het grootste probleem is dat er bij de Knvb niemand zit met een goede voetbalvisie en weet hoe hij dat uit moet voeren. Zoiets sijpelt dan helaas door naar het voetbalbedrijf, in dit geval Oranje. Dat zie je ook bij een voetbalclub als het bestuur incapabel is. Dat zie je altijd(!) terug op het veld.

Chiellini met afstand de beste verdediger van de afgelopen 10 jaar. Wat een legende, geen wedstrijd dat ie z'n mannetje niet staat en doet nauwelijks domme dingen. De perfecte mentor voor de Ligt

Nou vorige keer kwam Memphis er niet aan te pas tegen hem. Memphis is sterk, maar Chiellini is te slim in de duels. Althans, de vorige wedstrijd.

Eerlijk gezegd zit ik gewoon te wachten op het moment dat de Boer van Oranje een onstuitbare machine maakt. Gaat niet gebeuren dat weet ik ook wel maar zal het wel mooi vinden als dat ineens gebeurd. ontopic: Ben bang dat Nederland er niks van gaat bakken tegen Italië, word een 3-0 verlies denk ik.

Ik zou catenaccio voetbal spelen tegen Italië vanavond als ik Nederland zou zijn maar zelf denk ik dat Frankie dat niet doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 12
246 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. CragnoKeeper
A. MeretKeeper
S. SiriguKeeper
F. AcerbiVerdediger
A. BastoniVerdediger
D. CalabriaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Italië.

183 fans
Verdediger, 36 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren