Andy van der Meyde stelt dé vraag over Ajax aan Justin Kluivert

Dinsdag, 13 oktober 2020 om

Justin Kluivert ziet zichzelf niet snel terugkeren bij Ajax. De aanvaller verschijnt dinsdag in de nieuwste aflevering van Bij Andy in de Auto. Andy van der Meyde en Kluivert spraken elkaar in Rome toen de zoon van Patrick Kluivert nog niet door AS Roma aan RB Leipzig was verhuurd. De Bundesliga-club huurt de Nederlander inmiddels de rest van de huidige voetbaljaargang.

“Het eerste jaar was wennen. Het was echt anders”, vertelde Kluivert over zijn tijd in Italië. “Bij Ajax was het meer een familiegevoel. Dat heb je hier natuurlijk ook wel, maar de jongens zijn wat ouder en hebben ook kinderen. Er is niet echt tijd om leuke dingen te doen. Het is zakelijker. Het gaat uiteindelijk ook om winnen. Drie punten pakken.” Het was echter niet het enige verschil met Nederland. “Ik woonde nog thuis bij mijn moeder. En opeens alleen in Italië. Dat was wennen. Maar mijn broers en neven komen vaak langs.”

“Het ‘zijn’ in Amsterdam, met je vrienden en familie”, antwoordde Kluivert op de vraag wat hij meeste mist van Nederland. “Even naar de bioscoop of iets anders, daar kun je gewoon gaan. Hier heb ik het ook naar mijn zin, maar je familie en vrienden moeten echt hierheen komen.” Van der Meyde vroeg aan Kluivert wat hij zou doen als Ajax hem terug zou vragen. “Ik ben goed hier, ik ben goed hier”, zei de aanvaller met een grote lach.

“Ik houd van Amsterdam, ik houd zeker van Ajax, maar ik ben gelukkig hier. Het is mijn derde seizoen en ik ben blij. Ik ben hier nu twee jaar. Vorig jaar heb ik het leuk gedaan, deels, maar het derde seizoen is erop of eronder”, vervolgde Kluivert. “Ik vind dat ik omhoog moet, want ik heb vertrouwen in mezelf. Dat is het enige dat ik nodig heb, daar ga ik voor.”

“Als ik hier doorheen kom, heb ik er alleen maar profijt van. De Premier League is meer voor aanvallers zoals ik, meer counter, meer dat aanvalsspel”, zei hij over een eventuele stap in de toekomst. “De Serie A is echt tactisch. Als je daar doorheen komt, denk ik dat je veel kwaliteiten bezit. Ik denk dat het erg wordt onderschat. Voetballers in de Serie A geven niet op en verdedigend staat het altijd zo goed.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Heb ik het dan gemist dat die is verhuurd?

13 oktober 2020 om 22:06

Hij is naar RB Leipzig. Ik weet niet of ze een optie tot koop hebben

13 oktober 2020 om 22:37

Als je mij was geweest, dan had je het geweten ;-) Er is een optie tot koop, maar bedrag is niet bekend.

Hoe komt het toch dat spelers zoals bijvoorbeeld Eriksen, Vertonghen en Alderweireld niks verkeerds kunnen doen bij de supporters en welkom zijn voor een terugkeer en dat Kluivert persona non grata is. Hij wilde zijn contract niet verlengen en een stap maken is daar iets verkeerd mee? Een speler als Gravenberch heeft nu zijn contract verlengd maar anders had hij zeker dezelfde behandeling gekregen als hij een stap wilde maken.

13 oktober 2020 om 23:39

Het is allemaal niet zo heel moeilijk. De door jou genoemde namen liepen niet de hele tijd het logo te kussen en verlieten Ajax na prijzen te hebben gewonnen en terwijl ze praktisch de beste spelers van Ajax en wellicht zelfs de Eredivisie waren. Dan gunt iedereen je een stap en begrijpt men dat spelers weigeren bij te tekenen. Kluivert heeft maandenlang om die verlenging heen gedraaid, liep het logo te kussen, was bij lange na niet constant, niet de beste van Ajax, laat staan de Eredivisie en was nog niet toe aan die stap. Ja, dan krijg je een andere behandeling.

14 oktober 2020 om 02:08

Master D het is inderdaad niet zo moeilijk. Ajax wilde Kluivert een jaar eerder al verkopen, maar dat zag Kluivert niet zitten. En daarna wilde Ajax zijn contract verlengen, maar was het aanbod te laag. Of het nou een goed aanbod was of echt te laag, kan ik niet over oordelen, maar als jezelf niet tevreden bent over het aanbod, dan mag je toch weigeren?bovendien heeft Kluivert een leuke transfersom opgeleverd aan Ajax. En wie zijn wij om te bepalen of een speler toe is aan een stap elders? Dus als wij vinden dat een speler toe is aan een volgende stap, dan is hij lief, als wij vinden dat hij er nog niet aan toe is, dan is hij stout? En dat maanden lang om die verlenging heen draaien hoefde niet als de voorwaarden naar zijn zin waren geweest. En weer kan ik niet bepalen of het een goede of slechte aanbieding was. Dat is een zaak tussen een speler en de club. Maar omdat een speler niet wilt bijtekenen , hem daarom als een paria te behandelen is dom. Vind ik...

14 oktober 2020 om 06:32

Ajax heeft hem e kans gegrven om door te breken. Er is in hem geinvesteerd en Ajax wou een toekomstplan met hem maken en uiteindelijk stapt hij uit de boot terwijl hij het slechts een half jaar leuk heeft gedaan. Ik snap die Ajacieden wel die hem niet zo mogen.

14 oktober 2020 om 07:47

Stua Ajax wilde Kluivert helemaal niet verkopen een jaar eerder. Dat zuig je uit je duim. Natuurlijk mag je een aanbieding weigeren, maar roep niet maanden dat het goed gaat komen en je niet wegwilt, als beiden partijen zover uit elkaar liggen. Wij zien toch dat hij moeite heeft bij Ajax om zich te onderscheiden? Dan ga je dat in het buitenland helemaal niet zo snel doen op korte termijn. Probleem met jou is dat je alleen kijkt naar de fans en niet naar het gedrag van Kluivert zelf. Het gaat niet om of de aanbieding goed of slecht was of dat hij niet bijtekende. Het gaat erom dat hij maandenlang de boel aan een lijntje heeft gehouden, terwijl hij gewoon een stap wilde maken. Prima, maar zeg dat dan en draai er niet een jaar omheen.

14 oktober 2020 om 08:02

@stua Vergis je niet. Hij houdt zogenaamd van Ajax en gaat vervolgens modder smijten in het AD op advies van zijn zaakwaarnemer, waar Ajax geen onvertogen woord over Kluivert zegt/lekt. Dat is slecht gevallen. Zijn wel meer spelers te vroeg vertrokken, de meeste hebben de supporters geen problemen mee. Zoek maar eens op hoe zeer lange tijd werd gedacht over Frank en Ronald de boer. Die hebben echt een knieval moeten maken om van dat imago af te komen.

13 oktober 2020 om 23:46

Alle drie spelers die je hebt genoemd hadden allen in een vroegtijdig stadium aangegeven dat ze niet gingen verlengen en weg wilden. Kluivert gaf constant aan dat hij wilde blijven. Ik denk dat supporters het meer waarderen als een speler open en eerlijk tegen ze is. Een stap vooruit wordt bijna nooit misgunt.

Omdat hij een paar weken daarvoor nog het Ajax logo kuste en zei dat hij grote dingen wilde bereiken bij ons. Terwijl Eriksen en Alderweireld dat sowieso al hadden gedaan, plus dat ze er eerlijk over waren dat ze een stap hogerop wilden. En persoonlijk vind ik ook dat die,toen ze weg gingen, er veel meer klaar voor waren om een niveau hoger te gaan spelen. Plus zij waren echt het niveau van de eredivisie ontgroeid. Kluivert kwam net kijken,en had net een paar goede potjes gespeeld.

14 oktober 2020 om 05:29

Eriksen eredivisie ontgroeid? Hij was even in vorm, voordat hij in vorm was deed hij matig bij Ajax, "opleidingsjongen". Toen hij in vorm was weg was ie. Dus niet alleen Kluivert, hoor. Ik ben voor dat als iemand goed presteert minimaal 2 jaar blijft, constant presteren. Ik ben blij met de huidige manier van doen bij Ajax dan onder de periode Bergkamp.

Mensen blijven met koeie verhalen van vroeger is drie jaar geleden bijna get over it 😂 logo kussen kussen verleden is verleden move on!!!

Afgezien van of je hem wel of niet mag, ik heb er zelf niks mee, ook niet toen bij Ajax, is ie al 21,5 jaar, en staat ie geen basis in Jong Oranje. Normaal zou je nu meters maken in Oranje1 of zelfs basis staan als je echt goed bent. Wordt inmiddels ingehaald door allerlei gasten en maakt nog steeds geen enkele echte indruk bij al zijn clubs (bij Ajax was ie ook puur uit noodzaak en armoe basisspeler). Oftewel 1) ik zou mijn geld er niet in op inzetten.maar verbaas me alsjeblieft!oftewel 2) vriend Overmars heeft dit weer eens even heel goed gezien. 20 mio bam!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

52 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren