Erik ten Hag onthult: ‘We hebben wel in die categorie spelers gezocht’

Dinsdag, 13 oktober 2020 om

Ajax haalde in de afgelopen transferperiode met Antony, Mohammed Kudus, Davy Klaassen, Sean Klaiber en Maarten Stekelenburg de nodige nieuwe spelers in huis. Ondanks de komst van dit vijftal kunnen de Amsterdammers niet terugkijken op een helemaal geslaagde transferperiode. Trainer Erik ten Hag onthult dinsdag namelijk dat zijn club ook nog in de markt was voor een nieuwe spits, maar dat er zich uiteindelijk geen goede kans voordeed.

“Er zijn heel veel bewegingen geweest. Laat ik ermee beginnen dat André Onana en Nicolás Tagliafico zijn gebleven, daar zijn we natuurlijk ontzetten blij mee. Dat waren twee spelers die absoluut op de nominatie stonden om een vervolgstap te maken, maar ze zijn er nog en daar zijn we heel happy mee”, blikt hij via de officiële kanalen van zijn werkgever terug op de transferzaken die Ajax deed in de afgelopen maanden.

“Verder zijn we natuurlijk spelers verloren, we zijn goede spelers verloren met Hakim Ziyech, met Donny van de Beek, met Joël Veltman. Maar we hebben ook spelers teruggekregen en we hebben heel gericht geprobeerd te kijken. We zijn heel blij met nieuwe, jonge spelers als Kudus en Antony, zij maken denk ik een uitstekende indruk. En zeker aan het einde ook met Klaassen”, gaat hij verder over de spelers die wel naar Amsterdam zijn gekomen.

Sean Klaiber bespreekt eerste weken bij Ajax: 'Ik wist de weg nog'

“Wat eigenlijk niet gelukt is en we eigenlijk wel op hadden ingezet, was een nummer 9. We waren ook heel kritisch, want dat moest een absolute topspeler zijn en dat is helaas niet mogelijk gebleken, niet haalbaar”, voegt Ten Hag echter toe. “We hebben heel kritisch gekeken omdat we ook zelf heel goede spitsen in huis hebben en uiteindelijk hebben we daar ook voor gekozen.”

“Ik denk dat we daar goede opties hebben en je moet ook zo kritisch zijn dat als je wat binnenhaalt, het ook echt beter moet zijn. Dat is helaas niet gelukt, maar verder denk ik dat we tevreden kunnen zijn.” Of Luis Suárez, die geruime tijd in verband werd gebracht met een terugkeer naar Ajax, een van de opties was, wil Ten Hag niet onthullen: “Ik wil geen namen noemen, maar we hebben wel in die categorie spelers gezocht. Uiteindelijk moet je wel tot de conclusie komen dat we binnen onze budgetten geen betere opties hebben kunnen vinden dan we hier hebben lopen.”


Poll

Vind jij dat Ajax genoeg goede opties voor de spitspositie in huis heeft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Zahavi? O nee, dat wordt ontkend.

13 oktober 2020 om 21:35

Vond het interview van overmars best helder. Ontkend het niet

13 oktober 2020 om 21:55

Vele insiders op voetbalzone wel. Hahaha. Kon ecccchtt niee dat Ajax een spits zocht want ze hadden al 9 topspitsen

13 oktober 2020 om 22:56

Zahavi in de categorie Suarez.....

14 oktober 2020 om 04:42

Labyad en Traore in de categorie Zahavi...

13 oktober 2020 om 21:36

Heb jij bewijs dat het wel zo is dan? Overmars gaf aan dat hij op meerder bordjes schaakt. Dus ze kunnen best interesse hebben getroond, alleen geen concrete. En als dat wel het geval is, gefeliciteerd.

13 oktober 2020 om 21:39

Waarom worden mensen zo erg verblind door hun clubvoorkeur dat alles was tegen de club ingaat als niet waar word gezien. Geef me 1 goede reden dat Zahavi over dit zou liegen.

13 oktober 2020 om 21:44

Wit voetje halen bij fans van z'n nieuwe club. Voor alles is een reden

13 oktober 2020 om 21:45

Om geliefd over te komen bij de supporters misschien. Zoals Bergwijn deed bij Tottenham en zo zijn er nog 100 voorbeelden van spelers die slijmen bij hun nieuwe club.

13 oktober 2020 om 21:48

Een wit voetje halen bij supporters van PSV door te lekken naar media dat Ajax ook interesse in je had (welk wit voetje haal je daar überhaupt mee?), vind je dus geloofwaardiger dan dat Ajax daadwerkelijk interesse had? 😅

13 oktober 2020 om 21:50

Dat hij daarmee de grote concurrent afwijst natuurlijk. Zo moeilijk is het niet toch?

13 oktober 2020 om 21:50

Dat je voor hen kiest ipv de concurrent. Zeg niet dat het zo is, maar er is wel een wit voetje mee te halen.

13 oktober 2020 om 21:50

Kom op zeg, dat is een retorische vraag toch? Lijkt mij dat iedere supporter graag hoort dat een nieuwe aanwinst jouw club kiest boven die van de rivaal.

13 oktober 2020 om 21:52

Zal aan mij liggen maar daar haal je bij niet een wit voetje bij eerlijk gezegd. Erg vergezocht. Eerst was het nog om meer salaris te krijgen en nu om een wit voetje te halen... dan hadden ze net zo goed Barcelona kunnen verzinnen. Zo bijzonder is het toch niet dat Ajax wellicht gewoon interesse had? Ik snap de paniek niet zo.

13 oktober 2020 om 21:59

Hoe haalt een speler dan een wit voetje? En interesse van Barcelona vergelijken met die van Ajax gaat nogal mank, Zahavi komt daar natuurlijk totaal niet voor in aanmerking. Verder is er geen paniek hoor, bij mij althans niet. Met Tadic hebben we een prima spits, nou moet alleen Ten Hag dat nog zien.

13 oktober 2020 om 22:02

Bij mij persoonlijk door te scoren 😉 Nouja, niet per se jij, maar er zijn er wel een hoop die zich in allerlei bochten wringen om maar niet te hoeven erkennen dat het wellicht toch wel eens waar kon zijn. Want daar is nogmaals, volgens mij niks ergs aan.

13 oktober 2020 om 22:06

Ben ik met je eens, wat boeit het. Ajax zal in de toekomst nog vaak worden afgetroefd door PSV en andersom. Nogal logisch als je deels in dezelfde vijver vist.

13 oktober 2020 om 22:09

Wat dat vissen betreft zitten jullie dan wel weer goed met die nieuwe keeper 😉

13 oktober 2020 om 22:10

Heel sterk 😂. Al hoop ik dat die van jullie vaak mag vissen dit jaar.

14 oktober 2020 om 07:46

Omdat het niet waar is. Punt. Ik geloof Ajax altijd boven de speler. Ajax zegt aangeboden verder niet op ingegaan en Zhavi zegt er was concrete interesse. Ajax wint of verliest niets met hierover liegen. Zhavi heeft een hoop te winnen waaronder een wit voetje halen bij de supporters. Ajax is vrij open over het lukken en mislukken van transfers, dus waarom zou ik Ajax niet geloven. Zeggen toch ook ronduit dat Klaiber 2e keus was. Ik zie vooral jij die je in bochten wringt om er een leugen van Ajax van te maken....

14 oktober 2020 om 10:58

Waar beweer ik dat Ajax liegt? Ik heb ook in eerdere topics aangegeven dat ik ook niet weet wat er wel of niet waar is. Ik verbaas me er alleen over dat juist met name Ajacieden (zoals jij nu zo stellig bent) hier bij hoog en bij laag beweren dat het een leugen is en dat het echt onmogelijk is. En dan is het wel aannemelijk opeens dat Zahavi hier over zou liegen...? Dit is bijvoorbeeld wat jij er in het vorige topic over zei: ''nee de reacties zijn juist heel erg onderbouwt en tonen aan dat mensen niet meer alles al zieke koek slikken. Het verhaal is aardig ongeloofwaardig aangezien Ajax versterkingen nodig heeft op hele andere plekken dan de aanval. Voor de aanval hebben ze juist meer dan genoeg ervaring en is versterking echt niet nodig. Sterker nog Ten Hag krijgt vrij snel op zijn flikker als hij met die onzin van Labyad als spits blijft volhouden. Juist omdat hij zoveel andere, betere opties heeft.''dat blijkt dus onzin te zijn aangezien Ajax wel degelijk op zoek was naar een spits. Of Zahavi die topspits is waar Ten Hag het nu over heeft kun je over van mening verschillen. Maar eerst was het dus dat het on-mo-ge-lijk dat Ajax een spits nodig had, door zo'n leugen keken de supporters wel heen. En nu blijkt dat dat dus wel degelijk aan de hand was is het opeens Zahavi die een wit voetje wilde halen... want stel je voor, je zou toegeven dat het wellicht wel eens waar kon zijn...... Nogmaals, ik snap het probleem niet zo. Is het dan zo erg dat Ajax eventueel ook interesse had?

13 oktober 2020 om 21:36

Haha, die opmerking konden we zien aankomen natuurlijk. Al is het wel opvallend dat iedereen in die topics over de vermeende interesse in Zahavi bij hoog en bij laag beweerde dat dat onzin was omdat Ajax absoluut geen spits nodig had. Nu blijkt toch dat Ajax/Overmars/ten Hag daar dus anders over dacht.

13 oktober 2020 om 21:47

Natuurlijk heeft/had Ajax een spits nodig. Labyad daar laten staan is meer een sta in de weg. En nogal logisch dat Ajax ook een Zahavi op het oog had. Hoe dat precies is gegaan, is mij niet bekend, maar PSV heeft andere clubs afgetroefd en mag daar trots op zijn. De club is met alle versterkingen wel titelkandidaat nummer 1, Dus groepsfase CL zit er in volgend seizoen. En dan stroomt het geld binnen. Zit wel een addertje onder het gras: als de competitie wordt afgebroken vanwege het Corona virus. En niet wordt afgemaakt. Want dan is de financiã«le klap voor PSV een mokerslag.

13 oktober 2020 om 21:47

Dat is niet beweerd volgens mij. Alleen dat als er een spits kwam, het een overduidelijke versterking moest zijn. Iemand als Suarez dus. Een 33 jarige speler uit de Chinese competitie hoefde van niemand. Kan ook reacties hebben gemist hoor, dat je wel gelijk hebt, maar volgens mij was dat de tendens.

13 oktober 2020 om 21:50

Wie PSV wel of niet 'afgetroefd' heeft (ook zon dooddoener in de voetballerij trouwens dat woord 😄) vind ik niet zo heel erg interessant. Gaat mij meer om de redenaties op basis waarvan dat gerucht ontkent wordt.

13 oktober 2020 om 22:10

Heb nog even die reacties nagelezen in dat topic en het grootste gedeelte meende echt dat Ajax geen nieuwe spits nodig had, want er waren op andere plekken versterkingen nodig.

13 oktober 2020 om 22:41

Maar los daarvan snap ik dan nog steeds niet dat Ten Hag dan blijkbaar Labyad een betere spits vindt dan Huntelaar?

14 oktober 2020 om 13:49

Zahavi wordt niet ontkent, men ontkent dat men een definitief contract heeft aangeboden. Zoals Overmars al zegt, we schaakten op zes bordjes. Bordje Suarez, bordje Zahavi en nog vele andere bordjes. Als Zahavi dan bij PSV tekent terwijl er nog geen deal men Ajax ligt, dan houdt het voor Ajax verder op.

Ja, Suarez zou absoluut fantastisch zijn geweest. Hadden we Traore kunnen verhuren, net zoals bij Danilo gebeurt nu (en die het echt goed doet). Hopelijk snel Tadic in de spits, Promes/Antony links en Neres rechts. En wellicht Labyad nog een keer op 10, maar niet meer in de spits.

13 oktober 2020 om 21:34

Ik denk dat Ajax ook wel in de markt was voor Cavani, maar die had natuurlijk veelste hoge salariseisen.

13 oktober 2020 om 22:08

Dan waren ze dus niet voor hem in de markt. Ik ga er niet vanuit dat Ajax Cavani ook maar benaderd heeft, omdat elk aanbod dat ze konden doen belachelijk was voor hem.

Mandzukic is transfervrij. Dan neem je zo’n gozer toch voor een jaar?

13 oktober 2020 om 22:28

Moet hij wel voor een jaar willen, net als Balotelli, krijg je die gast aan het ballen, wie weet? Ik vind het pas jammer dat Milik niet in beeld was.

13 oktober 2020 om 23:39

Daar noem je wel een garantie op goals. Alleen hebben jongens als Hansen en Brobbey nog een speler voor zich en nog minder perspectief. De nieuwe transfer window is al weer vrij snel, dus dan kunnen ze zich alsnog versterken. Tot die tijd Tadic in de spits.

14 oktober 2020 om 02:31

Dat heb je toch bij iedere spits die gehaald word? Aub GEEN Tadic in de spits dat was vorig jaar (ondanks zijn redelijke stats) een drama! Kudus lijkt me een perfecte optie als valse nummer 9 in een 4123 systeem te spelen. Met alvarez gravenbegh en Klaassen op middenveld.

14 oktober 2020 om 16:41

Drama? Heb je hem dit seizoen als linksbuiten zien spelen, dat is een drama. Waar stond hij ookalweer in de grote Europese wedstrijden waarin bij zo belangrijk was? Oja in de spits.

Ja en dan zet je Labyad daar maar neer? Zo kritisch ben je dan blijkbaar niet. Lulkoek van een eigenwijze trainer die eerst 3x moet verliezen voordat hij verandert. Zielepoot.

13 oktober 2020 om 22:03

In principe, als Ten Hag normaal zou doen, zou er niks aan de hand zijn met de spits positie. Tadic heeft bewezen enorm productief te zijn op nummer 9 en laat anderen daarnaast beter spelen doordat hij zo balvast is en goed in de combinatie. Mocht het even niet lopen, dan heb je altijd de hongerige Hunter nog achter de hand, die gewoon gegarandeerd 10 goals maakt elk seizoen (indien hij wat speeltijd krijgt). Als de buit al binnen is dan kan Brobby/Traorè nog zijn minuten meepikken. En mocht er een blessuregolf heersen of er zijn schorsingen dan kan Promes ook altijd nog in de spits spelen, de positie waar hij in Rusland floreerde. Een extra spits was dus overbodig geweest, al zou je een buitenkansje ala Suárez altijd moeten benutten mocht die mogelijkheid er zijn.

13 oktober 2020 om 22:48

Dit kan zomaar zo'n trainerstrucje zijn. Ten hag zegt intern 'Kijk hoe slecht onze spitsen zijn dat ik zelfs Labyad in de spits moet zetten' in de hoop dat Overmars dan een echte spits koopt. Nu de transfermarkt dicht is kan Tadic zomaar weer in de spits opduiken dit weekend.

13 oktober 2020 om 23:55

Overmars is niet op z’n achterhoofd gevallen. Die zegt dan ook Hee Erik, wat dacht je van tadic weer in de punt zetten zoals de afgelopen twee seizoenen?

Als je nou gewoon tadic 9 zet ipv labyad dan is het probleem al voor een groot deel opgelost. Hoe moeilijk moet het zijn. Traore en labyad zijn best talentvol maar hebben het (nog) niet.

13 oktober 2020 om 22:44

Zelfs als je Huntelaar neerzet ipv Labyad dan is het probleem al grotendeels opgelost. Huntelaar maakt gewoon minimaal 20 goals in de Eredivisie.

Ja, het zal vast heel lastig zijn om een betere spits te vinden dan Labyad of Traoré. Kom op joh, zet Tadic gewoon op die plek.

Ik denk dat Labyad in de spits nog niet zo gek is, maar Promes daarachter wel.als je gebruik wil maken van zijn korte sprint en uitstekend schot moet er iemand achter staan die een mooie steekbal kan geven. Dus niet Tadic in de spits maar op 10!ach was ik maar trainer van Ajax, werden we altijd kampioen...........

13 oktober 2020 om 21:53

Labyad in de spits blijkt wel slecht te zijn.

Ik heb alleen de laatste wedstrijd niet gezien, maar verder wat ik heb gezien van Labyad is best goed. Waarom is iedereen zo overdreven negatief over hem? Met klaasjan of traore ga je er in vergelijking met Labyad zelfs op achteruit. En tadic zijn laatste goeie wedstrijd was in 2018/2019, dat wordt echt niet opeens de reddende engel.

13 oktober 2020 om 21:59

Tja maar je moet hem ook niet met Huntelaar of Traore vergelijken. Als hij uit de spits weggaat kun je Tadic erin zetten waardoor je Promes linksbuiten kan zetten en bijvoorbeeld Gravenberch op het middenveld of je zet Neres linksbuiten. Dat zijn naar mijn mening spelers die niet perse onder doen voor Labyad. Daarnaast gaat hij zijn positie nu wel verliezen verwacht ik met de komst van Klaassen.

13 oktober 2020 om 22:53

Memphis// ja Neres moet sowieso zonder twijfel in de basis (linksbuiten) staan maar volgens mij was hij ook nog niet helemaal fit. Mij ging het er meer om dat ik Labyad niet slecht vond spelen, maar als ik de reacties zo hoor en lees lijkt hij wel overal de schuld van te krijgen. Overigens vind ik Gravenberg nog verre van het niveau voor een basisplek.

14 oktober 2020 om 07:55

Labyad is zeker dramatisch. Verliest elk luchtduel, is geen aanspeelpunt, komt niet uit de verf als hij wegtrekt uit de spits. Tegen Groningen zag je het uitstekend. Promes en Tadic willen nog wel regelmatig het duel om de lange bal winnen en deze vasthouden waardoor er door gecombineerd kan worden. Labyad echt 9 van de 10 keer niet. Wat dus inhoud, hoge voorzetten nutteloos. Team rust brengen als er druk op staat, geen optie. Vlijmscherpe counters door labyad in te spelen en de snelle spelers erover heen te laten denderen, geen optie. Dat cruciale duel verliest hij toch echt 9 van de 10 keer.

13 oktober 2020 om 22:01

Omdat Labyad geen spits is en Promes geen 10. En Tadic ook niet echt een buitenspeler. Labyad vind ik een prima voetballer, persoonlijk niet voor de basis maar vlak erachter - maar dezelfde 3 poppetjes op een andere positie zou wat mij betreft al veel schelen.

Huh? Welke goede 9 hebben wij dan?

Suarez of misschien Milik?

Poging gedaan voor Cavani, maar die wilde wel heel veel geld hebben.

Ik zag vandaag een artikel over Milik voorbijkomen, die met meerdere clubs had gesproken. Misschien hij? Of dat weer te hoog gegrepen.

13 oktober 2020 om 23:00

Ik zat ook in deze hoek te denken. Heeft binding met de club, en de salarissen in de Serie A op Juve na zijn zeker niet hoog vergeleken met wat de grootverdieners van Ajax verdienen.

Tadic kan prima als 9,5 in de CL potten voor middenveld overwicht, maar die truck kent heel europa nu ook wel, en gaat het ook geen heel seizoen belopen in alle competities. Traore had ik echt goeie hoop, maar het is een beetje een lompwerkpaard Zonder de goals. Brobbey blijkbaar nog te licht. Klaasjan grote held, maar is meer lekker voor erbij. Er is 1 spelers van de buiten categorie en dat is Labyad. Uitzonderlijk slecht op 9. Heeft niets van een spits en kijkt altijd om zich heen alsof ie het zelf ook niet echt kan geloven. IK Hier?mag soms een potje invallen op 10 tegen NEC uit met 6-0 voor. Dus een spits kan geen kwaad, Je zou bijna aan Promes gaan denken. Die moet elk geval niet op 10.

Sorry dan ga je dit seizoen starten zonder spits? Brobbey en Traore komen nog te kort, Tadic (volgens Ten Hag) en Labyad geen spits en Huntelaar op zijn retour. Dus dan denk je maar we halen dan maar niemand? Sorry gaat er niet in bij mij, puur wanbeleid. Wil je overwinteren in de CL dien je een degelijke spits te hebben (naar mijn mening is tadic dat maar dat ziet ten hag niet). Ik had op zijn minst Zierikzee gehuurd.

Ajax kan de spits in eigen gelederen zoeken, Brobbey. Gooi hem maar voor de leeuwen. Hij is een stuk beter dan Labyad en Traore (jammer dat hij de laatste stap niet kan zetten). Zo is Patrick Ook groot geworden. En als backup hebben we Tadic en the Hunter nog.

14 oktober 2020 om 11:10

Ik denk dat Patrick beter was als Brobbey (die het vooral van zijn fysiek moet hebben). Brobbey speelt in de KKD ook heel wisselvallig en is soms ook totaal onzichtbaar. Maar wel mee eens dat je spelers een kans moet geven. zeker als het alternatief er eigenlijk niet is.

Toch wel merkwaardig dit natuurlijk.heb het interview van Ten Hag met Milan van Dongen even terug gekeken over Zahavi. Als je alles nu op een rijtje zet, lijkt de enige conclusie dat Ten Hag een beetje heeft lopen jokken. Ten Hag stelt dat ze hem bij Ajax hebben aangeboden, op zich zou dat nog niet zo ongeloofwaardig zijn. In hetzelfde interview bevestigd hij een vraag dat ze genoeg spitsen hebben.nu met dit artikel plus het feit hoe Zahavi destijds reageerde lijkt het er toch zeer sterk op dat Ten Hag loopt te jokken.

Ik snap niet dat hij roept dat er voldoende goede opties zijn en dat hij dan bij Labyad uit komt. Naar mijn mening is Labyad gewoon niet goed genoeg, Traore en Brobbey nog niet zover (als ze het al redden) en kun je ook geen seizoen met Huntelaar spelen. Dit betekend dat je eigenlijk alleen Tadic hebt. Waarbij Tadic volgens ten Hag vooral aan de buitenkant moet staan. Dus eigenlijk heb je helemaal niets, en is bijna iedereen welkom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren