‘Geweigerd verzoek van Lampard leidt vertrek van teleurgestelde Kanté in’

Dinsdag, 13 oktober 2020 om 09:01Chris Meijer

De verstandhouding tussen Frank Lampard en N’Golo Kanté is ernstig verstoord geraakt, zo weet Le Parisien te melden. Het zou volgens de Franse krant mogelijk de opmaat kunnen vormen tot een vertrek van de Franse middenvelder bij Chelsea. Kanté ‘droomt’ naar verluidt van een overstap naar Real Madrid, terwijl ook Internazionale nog altijd concreet in de markt zou zijn.

Kanté wilde voor de huidige interlandperiode een bruiloft van een vriend bijwonen en vroeg aan Lampard of hij hiervoor een training mocht overslaan. De manager van Chelsea weigerde dit verzoek, tot grote onvrede van de 29-jarige middenvelder. Le Parisien schrijft dat Kanté moeite had om het besluit van Lampard te accepteren en voorspelt dat deze spanningen een opmaat kunnen vormen naar een zomers vertrek bij Chelsea. De 42-voudig Frans international zou dromen van een overstap naar Real Madrid.

In een eerder stadium werd Kanté al eens gelinkt aan een overstap naar Real Madrid, maar de Koninklijke zou voorlopig nog geen concrete belangstelling hebben. Internazionale heeft wél belangstelling en waagde in de afgelopen transferwindow een poging om de middenvelder los te weken bij Chelsea. De avances van trainer Antonio Conte, met wie hij eerder samenwerkte op Stamford Bridge, kwamen echter te laat in de transferperiode, waardoor Kanté besloot om nog minimaal een jaar bij Chelsea te blijven.

L’Équipe schreef in april al dat Chelsea alleen bereid was om afscheid te nemen van Kanté als er een bedrag van zeventig miljoen euro op tafel kwam. Zijn contract in Londen loopt voorlopig nog door tot medio 2023, waardoor the Blues ook volgende zomer nog een forse transfersom kunnen verlangen. Chelsea nam Kanté in de zomer van 2016 voor bijna 36 miljoen euro over van Leicester City en voorlopig kwam hij tot 175 optredens voor de Engelse topclub, met wie hij de Premier League, de Europa League en de FA Cup won.


Poll

Zie jij N'Golo Kanté op korte termijn een transfer maken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door rubenqb)

Jammer genoeg wordt Kante bij Chelsea onder Sarri eerst misbruikt en onder Lampard ook, omdat Jorigho voor de verdediging moet spelen. Een blinde kan zien hoe goed en belangerijk is denk eerder dat hij naar Man Utd zal gaan. Real heeft Casemiro precies zelfde soort speler en iets jonger.

13 oktober 2020 om 09:35

Ik vind Kante wel iets verfijnder dan Casemiro. Misschien komt dat door zijn lengte, dat hij sneller kan wegdraaien. Casemiro komt veel bruter over. Maar goed, ik denk dat Kanté voor iedere club een versterking zou zijn. De ultieme speler voor aanvallende middenvelders. Je hoeft nergens naar om te kijken want achter je staat iemand die het bijna altijd repareert. Inderdaad eeuwig zonde dat hij niet goed gebruikt wordt, want in zijn rol is hij echt geweldig.

13 oktober 2020 om 09:54

Ik zou Casemiro voor niks ruilen, al zeker niet voor Kanté. Tegenwoordig heb je op je middenveld meer aan power voetballers en dat is Casemiro. Hij is ijzersterk, conditioneel niet te stoppen en aanvallend scoort hij vaak. Kanté is voetballend beter maar daar stopt het dan ook.

13 oktober 2020 om 10:54

Hier doe je Kanté echt te kort, hij is zo ondergewaardeerd

13 oktober 2020 om 11:36

Ik denk niet dat iemand, ook cmg niet, Kante onderwaardeert maar juist Casemiro waardeert. Want het gaat altijd over middenvelders als Kante, Thiago, Pogba etc maar nooit een artikel over Casemiro en hij is in mijn ogen de beste middenvelder van La Liga sowieso. Die man is zo belangrijk voor Real Madrid, tot vervelends toe!

13 oktober 2020 om 09:40

Kante is een upgrade voor elke ploeg op de wereld. Als Lampatd werkelijk zo dom is om m weg te doen, zou elke club vandaag al op de stoep moeten staan. 70 mil is een koopje voor hem deze tijdens.

13 oktober 2020 om 11:15

Rice boven Kanté. Viel bijna van mijn stoel af. Kijk dat Kanté nu misbruikt wordt op een rechtshalfpositie betekent niet dat hij op zijn eigen positie niet gewoon een van de 3 beste defensieve middenvelders ter wereld is. Onbegrijpelijk dat Sarri hem toen van die positie heeft gehaald om daar Jorginho neer te zetten. Zeker als je ziet hoe wankel de defensie van Chelsea is zou Kanté als defensieve middenvelder zoveel toevoegen aan dit team.

13 oktober 2020 om 12:49

Problem is dat Kante het beste speelt in een 4 mans middenveld, dan zou je dus 4-4-2 moeten spelen (is zonde van al het aanvallende talent wat ze nu hebben) of 3-4-3 (Chelsea heeft daar niet het type centrale verdediger voor)

Wat een carrière heeft Kanté. Alles gewonnen behalve de CL. Daarom wilt die naar Real. Daar hebben ze ervaring met t winnen van de cup met de grote oren.

13 oktober 2020 om 09:37

Als die de CL wilt, moet hij vooral niet naar Real. Dat is de meest overschatte ploeg van t moment. Winnen la liga puur door een incompetent barca. De resultaten in de Cl sinds het vertrek van CR zeggen genoeg.

13 oktober 2020 om 09:55

Incompetent? Hoe dan? Real Madrid werd kampioen met 87 punten, geen enkel thuis nederlaag, minste aantal tegendoelpunten van de top 5 Europese competities... Real Madrid is nu geen favoriet voor de CL maar dat is kwestie van tijd.

13 oktober 2020 om 10:01

Tegen die tijd als Kante al met pensioen, dus nee zou als ik Kante was richting PSG gaan. Lekker in eigen land voetballen en dikke kandidaat voor de CL ook dan.

Ik vraag me af hoe het eigenlijk zit met verlofdagen wanneer je voetballer bent. Dat je tussen de seizoenen door vrij bent is logisch, maar spelers moeten toch ook een keer een bevalling, crematie of bruiloft bijwonen lijkt me?

13 oktober 2020 om 09:40

Ik vraag me af, of Kante dit dan een dag van tevoren aangevraagd heeft, of dat het al een tijdje op de agenda stond.kan me toch niet voorstellen, als je dit al even geplanned hebt, je geen goedkeuring krijgt.

13 oktober 2020 om 12:46

Volgens de betrouwbare journalisten rond chelsea schijnt hier gelukkig niks van waar te zijn.

Het is frustrerend om te zien hoe het Kanté het laatste jaar vergaan is. Iedereen weet wat voor ongelooflijk hoog niveau hij kan halen, maar tegenwoordig is hij meer geblesseerd dan fit. Bovendien heeft Kanté bij Chelsea al niet meer zijn verdedigend ingestelde rol sinds Sarri bij Chelsea kwam. Hij en Matić/Fàbregas waren erg complement aan elkaar en dat loopt toch minder met Kovacic of Jorginho samen. In een team waar hij echt alleen voor verdedigende taken ingezet kan worden zie ik hem zo weer excelleren, maar bij Chelsea zal dat niet meer zijn vrees ik. Nu er nog een mooi bedrag gevangen kan worden is een verkoop misschien zo gek nog niet. Kanté wordt toch ook alweer bijna 30.

13 oktober 2020 om 09:46

Op de twee blessures vorig jaar na heeft hij alles gespeeld, dus vaker geblesseerd dan fit is al onzin. Bovendien zou het te dom voor woorden zijn als je de enige speler van wereldklasse laat gaan. Zelfs nu hij niet voor de verdediging speelt zie je hoe makkelijk het middenveld wordt overlopen wanneer hij er niet is.

13 oktober 2020 om 10:08

In een aanvallend systeem is hij gewoon minder. Terwijl hij bij leicester dat toen op de counter speelde heel goed was, onder conte met matic ook goed was. Dat was toen ook niet perse aanvallend en frankrijk speelt ook niet super aanvallend. En men zegt de hele tijd dat hij voor de verdediging moet spelen. Op papier zet je hem daar neer maar hij is gewoon heel agressief naar de bal toe waardoor hij niet altijd voor de verdediging is. Naast hem heb je gewoon nog een verdedigende middenvelder nodig in een aanvallend systeem. En dat hebben we niet.

Wat de reden is dat Lampard nee heeft gezegd is voor nu nog onduidelijk. Als dit überhaupt waar is. Vanwege COVID-19 zijn er meerdere werkgevers die op basis van een medisch advies een verlofdag naar het buitenland weigeren.

13 oktober 2020 om 10:44

Ik kan me ook niet voorstellen dat Lampard gaat over deze regelingen binnen de club en dat hij bepaalt of Kante wel of niet naar het buitenland mag gaan. Lijkt mij een beslissing van de club.

Ik zou ook goed over de zeik zijn als me zo iets wordt geweigerd voor een training in een interlandperiode, waarbij er dus een groot deel van de selectie al afwezig zal zijn. Tenzij de weigering uiteraard te maken heeft met de corona maatregelen, en Lampard / de medische staf het onverstandig vinden om in deze tijd naar een feest te gaan waar vele mensen samenkomen. Dan kan ik er volkomen inkomen dat hem dat is ontzegd. Het zou goed zijn als de reden voor weigering van dit verzoek wordt vermeld. Nu is het allemaal een beetje gissen.

Ja dag. Real Madrid moet echt geen zaken meer met Chelsea doen. Topspeler Kanté maar alweer 29 jaar, en geen plek voor bij Real Madrid. Geef mij een Camavinga.

Mijn god zeg wat een overdreven reacties hier over Kante, alsof het een of andere geweldenaar is.niets meer dan een zeer goede stofzuiger op het middenveld, verder erg beperkt aan de bal, slechte en nonchalante inspeelpass, kan maar in 1 tempo voetballen.

13 oktober 2020 om 10:58

Dan zou ik hem toch maar meer gaan bekijken als lampard hem nog de kans geeft, zoals jij hem omschrijf doe je hem echt te kort... Al jaren één van de beste middenvelders van de PL en nog steeds.

Even los van het feit dat ik vind dat als je niet of nauwelijks schade aan je werkgever toebrengt als je naar de bruiloft van een vriend wilt begrijp ik de weigering van Chelsea c.q. Lampard om Kanté dit feestje te gunnen niet. Ik begrijp best dat er trainingen zijn waarbij je bepaalde spelers absoluut nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je bepaalde tactische zaken in je team wilt slijpen. Anderzijds denk ik dat wanneer je een bepaalde speler een keer zoiets gunt hij meer dan ooit voor je team klaar zal staan om je daarvoor via prestaties terug te betalen. Je kunt een speler nog zoveel betalen omdat je dat contractueel bent overeengekomen, het blijft de kunst van met name de trainer/coach om die gasten optimaal gemotiveerd te houden te willen presteren voor je team. In die zin hebben Lampard dan wel Chelsea hier naar mijn smaak gefaald.

Nou Man Utd, sla je slag zou ik zeggen. De transfermarkt is nog open in Engeland en Kante zou Man Utd ook direct naar een hoger niveau brengen. Een Kante op het middenveld zal tevens een versterking van je verdediging betekenen

13 oktober 2020 om 10:32

Premier league clubs kunnen enkel uit lagere divisies nog spelers halen...

13 oktober 2020 om 10:34

Oh, daar was ik niet van op de hoogte. Dan wordt het een lastig verhaal inderdaad

Dit zijn natuurlijk geen lekkere situaties voor een coach van een wisselvallig team. Daarnaast begrijp ik net als meer van jullie hier niet waarom Kanté niet gewoon altijd speelt, wat bij Sarri ook al het geval was. Hoe goed Jorginho bij Napoli ook fungeerde, ik vind hem echt nog niet overtuigen bij Chelsea. Daarnaast heb ik bij zowel Lampard als Solksjaer het gevoel dat er geen 'tactisch plan' is. Ja, ze willen jeugd gebruiken en verzorgd voetballen maar soms heb ik het idee dat ze zomaar wat doen... Gekke wissels, opstellingen, geen plan B of C, geen strijdplan. Hoe zien jullie daar tegenaan?

Het verhaal is door Matt Law (chelsea watcher voor de Daily Telegraph) afgedaan als 'total bollocks'.kon het me ook niet voorstellen toen ik dit vanochtend las. Lampard was degene die Kante thuis liet blijven toen hij aangaf zich niet veilig te voelen mbt Corona.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Chelsea6423
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder336
T. WernerAanvaller336
C. PulisicMiddenvelder244
T. AbrahamAanvaller226
E. MendyKeeper290
C. Hudson-OdoiAanvaller222
H. ZiyechMiddenvelder212
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

26 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 29 0 7 0
2019/2020 Chelsea 22 3 4 0
2018/2019 Chelsea 36 4 3 0
2017/2018 Chelsea 34 1 3 0
2016/2017 Chelsea 35 1 9 0

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren