Noa Lang maakte rap met Justin Kluivert om afscheid van Ajax te nemen

Dinsdag, 13 oktober 2020 om

Noa Lang liet Ajax in de slotdagen van de transferwindow achter zich voor een dienstverband bij Club Brugge. De 21-jarige aanvaller nam met een rap op Instagram afscheid van de Amsterdammers. “Er komt in voor dat ik niet altijd geliefd ben geweest in Nederland. Ik merk dat het aan het veranderen is, maar dat is een tijd zo geweest”, geeft Lang te kennen in een interview met de NOS.

Debuut bij Ajax, best nerveus maar ja, ik flikte het. Stond in de basis, weet je wat raar is, ik scoorde 3-1, liet meteen zien wie de baas is. Van de meest gehate jongens van het hele land, wat ik ook doe de dag erop staat het weer in de krant, zo rapt Lang in de video op Instagram. Hij heeft het lied samen gemaakt met zijn goede vriend Justin Kluivert, met wie hij samenspeelde in de jeugdopleiding van Ajax. “Het gaat over onze levens”, stelt Lang. “Wat voor mij het belangrijkste is: ik ben mezelf, ik ben geen meeloper en bewandel mijn eigen pad. Dat is hoe ik ben en hoe ik altijd blijf.”

Dit bericht bekijken op Instagram

21 jaar lang 1 droom, Ajax 1. Trots dat het is me gelukt maar niet tevreden omdat er meer succes in zat. Genoten van alle jaren bij de club die ik sinds klein lief heb en wil alle mensen binnen Ajax en de fans bedanken voor alle momenten. Nu is het tijd om voor me eigen ontwikkeling te kiezen maar ik zal jullie nooit vergeten ?? Noa

Een bericht gedeeld door Noa Noe¨ll Lang (@noano17) op

“Ik zou liegen als ik zeg dat ik er geen moeite mee heb. In mijn hoofd sta ik volgende week gewoon weer op De Toekomst om te trainen met Ajax, maar dat is niet meer”, benadrukt de international van Jong Oranje. Lang speelde de afgelopen zeven jaar voor Ajax, nadat hij werd overgenomen van Feyenoord. “Ik zeg je heel eerlijk: het is niet leuk. Ik sluit nu een groot hoofdstuk in mijn leven. Als kleine jongen droomde ik van Ajax. Ik ben trots dat ik het eerste heb gehaald, maar er zat veel meer in.”

Lang kwam tot veertien wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax, maar moest nu bijvoorbeeld Dusan Tadic voor zich dulden. “Ik kan dan wachten totdat hij niet speelt, maar ik heb de eer aan mezelf gehouden en verder gekeken”, zegt Lang. Doordat hij pas laat bij Club Brugge tekende en nu met Jong Oranje op pad is, heeft hij nog geen afscheid kunnen nemen bij Ajax. “Dat wilde ik, maar ik moest weg. En daar wil ik het graag bij laten.”

Voor de overstap naar België deed Lang de nodige research naar zijn nieuwe werkgever. “Ik ben een voetbalvolger, dus ik weet wel hoe groot Club Brugge is. Maar ik heb wel even opgezocht hoe groot het stadion is, hoeveel landstitels de club heeft, dat soort dingen”, geeft hij te kennen. Lang kwam er tevens achter dat Club Brugge ‘boeren’ wordt genoemd. “In Nederland is dat natuurlijk PSV. Dus nu ben ik ook een keer een boer, haha. Maar allee, het zijt zo.”


Poll

Heeft Ajax een fout gemaakt door Noa Lang te laten gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door davidherres)

Wat een tranentrekkend slechte tekst zeg. Onze Lieve Heer heeft vreemde kostgangers en Noa Lang is wel een heel apart exemplaar.

13 oktober 2020 om 07:13

Gelukkig zijn mensen niet gelijk, anders werd het maar heel saai. Deze persoonlijkheden accepteren is een kunst, maar moet je nou iemand publiekelijk pesten door even te zeggen dat je het niet fantastisch vind allemaal? Vraag jezelf af... Wat schiet jij er mee op dat je dit zegt... Vind iemand jou er leuker op? Ik niet, in tegendeel. En wat denk je dat Noa er mee opschiet als hij al dat gezever leest? Ook niets.. Wordt het ook minder van, want iemand voelt zich in zijn persoon aangetast. Ik vind meer respect op zijn plaats. Veel comments als de uwe hebben niks met vrijheid van meningsuiting te maken. Ik vind het belediging, een vorm van pesten en niemand wordt er beter op.

13 oktober 2020 om 07:25

Kijk moraalridders bestaan al zo lang als de weg naar Rome. Maar vandaag de dag heb je ook van die ridders die niet zozeer voor de moraal strijden maar er vooral een sport van maken om ongegrond mensen op hun plek trachten te zetten door ontzettend principieel te gaan lopen doen. Sinds wanneer is het in godsnaam een maatstaf dat jezelf of een speler / club / of het onderwerp van een artikel iets moet opschieten met wat je hier schrijft? Waar haal je dat vandaan dan?Mensen komen hier om hun mening te geven, normaal gesproken over voetbal maar als het artikel over een liedje gaat tja.. Hee het is toch een lelijke tekst? Mag gezegd worden! Hoe haal je het in je hoofd om hier vrijheid van meningsuiting bij te halen? Volgens mij haal je wat dingen door elkaar. Kijk het is prima dat Noa deze bagger openbaar maakt, maar dat niet iedereen er opgetogen over van is lijkt me evident. Wat een droevig niveau, tijd dat hij zijn voeten laat spreken in plaats van zo verongelijkt te blijven doen.

13 oktober 2020 om 07:39

@Manodedios: Waar haal jij het vandaan dat vrijheid van meningsuiting betekend dat iedereen maar mag zeggen wat hij wil? Hier en op vele social media platvormen worden mensen afgezeken zonder enige nuance. Want het is allemaal zo lekker als je achter een schermpje zit, om over alles maar lekker grof gebekt in te gaan. Wij leven in een samenleving en je dient respect te hebben voor een ander. Dat heeft niets met moraalridders te maken maar alles met fatsoensnormen. Maar ja, zodra er een schermpje tussen zit en je lekker anoniem te werk kunt gaan, hoeft fatsoen niet meer en kun je los gaan. En als men jou daar op wijst lukt het mensen als Manodedios (waarschijnlijk) zelfs niet meer om eens kritisch in de spiegel te kijken.

13 oktober 2020 om 07:52

mijn god, Perfectrick van den Broek heeft gesproken. Laat mensen alsjeblieft hier hun gal spuwen en ongezouten mening geven. Dat is nou juist leuk om te lezen.

13 oktober 2020 om 08:06

@tipptopp.....eeeeeh Fyi: Vrijheid van meningsuiting is wel degelijk dat je alles zou moeten kunnen zeggen zolang het niet discriminerend of racistisch is.het feit dat mensen tegenwoordig wel heel snel een makkelijk " gekwetst" zijn zou eigenlijk helemaal niet moeten boeien.de Caberatier Guido Weijers zei er laatst iets heel corrects over: " Als je continue gekwetst wordt door worden betekend dat in principe dat er intern bij jou werk aan de winkel is"....dus aan je zelfbeeld werken, aan je zelfvertrouwen, aan je incasseringsvermogen,etc,etc.

13 oktober 2020 om 09:03

@ricardopraha het feit dat mensen continu gekwetst worden kan je toch juist linken aan wat een ander zegt of doet. En zeker in de maatschappij waarin we leven merk je dat mensen steeds meer het extreme opzoeken. Ervan uitgaan dat mensen het juist niet fijn vinden om gekwetst te worden. Dus (on) als je iets niet zo goed vind dat kan . Maar dan alsnog heb je heel veel manieren om dat duidelijk te maken. Waarom kies je er dan gewoon niet voor om het eens op een aardige manier op te lossen. Bijv ik vind het lied niet zo goed. En dan heb je je mening geuit.

13 oktober 2020 om 11:16

Een liedje slecht vinden is iets anders dan iemand op zijn persoonlijkheid aan te pakken omdat die een liedje heeft wat niet in zijn straatje past...

13 oktober 2020 om 15:21

Ach, prima dat hij dit doet natuurlijk. Maar persoonlijk denk ik dat hij beter z'n voeten kan laten spreken, dat is een betere kwaliteit van hem dan rappen.

Schattig toch! Rappers dikken hun teksten maar wat graag aan, maar het is pas echt aandoenlijk dat Noa denkt dat hij zelfs 1 van de meest gehate mensen van het land is, haha!

Net nu ik mijn mening omtrent Noa aan het bijtrekken is, komt hij met deze tranentrekker.

Was hij maar rapper in het veld in plaats van rapper naast het veld.

13 oktober 2020 om 07:58

Jij kan anders ook aardig rappen.

Wat een vreselijk omhoog gevallen figuur vind ik die Lang. Hij denkt echt dat die geweldig is. Voetballen kan die wel ,maar zijn mentaliteit is zijn probleem.

13 oktober 2020 om 11:18

Wat is er mis met zijn mentaliteit? Omdat hij niet doorgaat als een “gewone” Nederlander dus is zijn mentaliteit verkeerd. Kortzichtigheid is blijkbaar menselijk hier.

Mooi dit! Orgineel en recht uit het hart!

Ga eens in godsnaam voetballen ipv rap liedjes maken..

13 oktober 2020 om 09:05

Mag hij dat zelf niet bepalen wat hij doet ? Laat iemand lekker in zn waarde doen we bij jou ook. Fc polska

13 oktober 2020 om 11:20

Ga eens in godsnaam werken ipv doelloos reageren op forum’s... volgens mij voetbalt Lang niet 24/7 en heeft hij ook vrijetijd. Alsof een rap opnemen ten koste gaat van voetballen. Zelf weinig bereikt in je leven om je af te geven op iemand z’n vrijetijdsbesteding!

13 oktober 2020 om 11:46

laat die gasten lekker rappen. ik heb ook betere rappers gehoord, maar je kan beter in een studio zitten dan ergens in je vrije tijd zwaar beschonken in een club staan. hij kan moeilijk heel de dag thuis gaan zitten en daar 24 uur per dag een bal gaan staan hoog houden om zijn vrije tijd door te komen

Sint en Piet liepen te denken, wat ze Noa mossten schenken.tot een basisplaats bij Ajax kwam het niet, dat deed Noa veel verdriet, en zorgde ervoor dat je met een tranentrekker de club verliet. De sint wil hier niet verder over ouwehoeren en wenst je veel succes bij de boeren. Sinds wanneer is iemand die een sinterklaasrijmpje kan maken een rapper?

Tja.. Wellicht is dit direct het probleem waarom hij nooit heeft weten te imponeren in Ajax 1? Te veel met randzaken bezig.. Wie weet.overigens is de keuze om zo'n lied met Justin Kluivert te maken wel weer apart. Het is niet te hopen dat zijn carriere ook die van Justin volgt.. Want laten we wel wezen, als er iemand te vroeg is vertrokken en uiteindelijk in vergetenis is geraakt dan is het Justin Kluivert wel..

13 oktober 2020 om 09:58

@booya_410 Hoe weet jij nou dat hij zich te veel met randzaken bezig houdt? Ken je hem persoonlijk? Had je hetzelfde gezegd als hij smartlappen maakte in zijn vrije tijd? Of als hij dit in gedichtvorm ergens had geschreven? Zeg nou maar gewoon dat je niets met hiphop en/of straatcultuur hebt ipv dit soort ongefundeerde, 'makkelijk van achter je pc/tel-maar niet in iemands gezicht durven te zeggen' uitspraken.

13 oktober 2020 om 10:42

Lol Noa mocht willen dat hij de carriere van Justin had. Die 2 zijn even oud en Kluivert heeft al 2x zoveel wedstrijden gespeeld als Noa en dat zijn incl de wedstrijden van Noa in Jong Ajax. Tel je die wedstrijden niet mee, heeft hij maar liefst 100 meer wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld dan Noa. Dat hij dat nummer met justin maakt is omdat ze goede vrienden zijn, gaan samen op vakantie etc

Jeetje wat is dit bedroevend slecht. Hier zit echt helemaal niemand op te wachten. Hij bevestigd hiermee weer alle eerdere vooroordelen. Toch succes bij Club Brugge en niet meer gaan rappen.

13 oktober 2020 om 09:07

Niemand is best een groot woord. Jouw mening niet op de rest projecteren aub. Dus jij zit hier niet op te wachten misschien in jou familie niet prima maar er zijn andere mensen die hier wel van kunnen genieten/ waarderen.

Ja en de teksten van Andre Hazes zijn ook om te huilen, zo lelijk. Toch kent iedereen zijn teksten en zingen sommigen het zelfs schaamteloos uit volle borst. Misschien zijn sommige teksten wel opzettelijk slecht geschreven? Of smaken verschillen, dat is ook een mooie.

Aparte jongen, maar vind het wel heel jammer dat hij weggaat. Jongen met een hart voor de club, dat moet je ook koesteren vind ik.

Je zou maar zo zuur zijn dat je op iedereen die buiten de norm valt zou gaan zeuren. Even serieus hoe bitter zijn sommige mensen hier wel niet zeg. Ik ben geen fan van Nederlandse rap, vind het allemaal vrij cringe meestal. En ook Noa Lang vind ik verre van een geweldige voetballer. Maar om die jongen nou constant naar beneden te halen? Ik heb wel wat beters te doen eigenlijk. So what als hij een accentje heeft, rapt in zijn vrije tijd, of een andere houding heeft dan de gemiddelde Nederlander. Hij is tenminste zich zelf en valt er niemand mee lastig.

Je kan goed uit de tekst op maken dat hij uit Rotterdam komt. Dan kan hij wel Ajax fan zijn, maar die Rotterdamsche intrinsieke eigenschap "verontwaardigheid" blijft hij houden. Altijd maar jezelf wijs maken dat iedereen tegen je is en dat de wereld geen plaats voor je heeft. Wordt echt moe van dat gejank.

13 oktober 2020 om 10:29

Gek, ik dacht dat bij Ajax altijd juist gezegd werd ''no one likes us, we don't care''

13 oktober 2020 om 12:55

Nee dat is echt iets Rotterdams eigen. Altijd maar huilen dat de scheidsrechters tegen je zijn. Heel hard Knjb schreeuwen als er een penalty tegen gegeven wordt. Altijd al zo geweest, Ajax heeft meer een arrogantie over zich heen. Die vinden niet dat de wereld tegen hen is, die nemen aan dat iedereen tegen hen opkijkt.

Haha man man man, hier zit toch niemand op te wachten? Kap eens ff met jezelf zo cliché neer te zetten als een gehate jongen van de straat, je krijgt een beetje het idee dat men dat soms ook wel erg graag wil. Zijn er al rappers die dat niet doen? Dat mag ook gewoon hoor, dat hele genre wordt maar gedomineerd door types die zichzelf zo graag als verschoppeling neerzetten.Verder zonde dat Lang is vertrokken, had een goede voorbereiding (voor het tweede jaar op rij eigenlijk) en ik zag hem dit seizoen wel echt doorbreken. Blijkbaar ziet Ten Hag het toch minder in hem zitten, zonde, zeker als je ziet dat een Labyad er dan wel steeds in staat.

Goede stem heeft die gozer. 😂 Hij denkt even het mannetje te zijn. Laat dat nou precies de reden zijn waarom ik denk dat ten hag hem niet in zijn selectie wenst.

Ieder ratje van de straat denkt dat ie rapper is en muziek kan maken. Grote ego, beetje verstand. Ga lekker voetballen jongen, daar liggen je kwaliteiten en probeer niet iets te wezen wat je op tv ziet....

Ik vind Noa Lang meer talent hebben dan Kluivert. Rapmuziek is leuk en aardig, maar de combinatie van teksten over ajax en het samen doen met Kluivert is gewoon een grote grap. Alsof de hele wereld tegen deze twee is en ze eigenlijk de beste zijn, maar dat niemand dit ziet. Een grote grap joh deze twee.

Erg jammer, hopelijk doet ie het heel goed bij Club Brugge!

De autotune maakt veel goed. Oh wacht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Club Brugge 6 3 1 0
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0
2019/2020 Ajax 5 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Gedrag van Noa Lang leidt tot irritatie: ‘Dan vind je jezelf wel heel goed’

Noa Lang is in België enigszins in opspraak geraakt vanwege zijn gedrag deze week in de Champions League. De aanvaller van Club Brugge werd tegen Borussia Dortmund (3-0 nederlaag) na 74...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren