Quincy Promes krijgt zware onvoldoende: ‘Daar moet je veel dingen beheersen’

Maandag, 12 oktober 2020 om 08:30Chris Meijer • Laatste update: 09:20

Het Nederlands elftal kende zondag een teleurstellende avond met het 0-0 gelijkspel op bezoek bij Bosnië en Herzegovina. Regi Blinker bekeek het Nations League-duel als rapporteur voor De Telegraaf en beoordeelt slechts drie Oranje-internationals met een cijfer hoger dan een 6. Quincy Promes krijgt met een 4 de laagste beoordeling van de drievoudig Oranje-international.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door lwd12)

Kan me hier prima in vinden. Hopelijk dringt het bij de Boer ook eens door. De sleutel (Berghuis) zit in de selectie, nu de deur nog openen.

12 oktober 2020 om 08:45

Sleutel is een groot woord. Hij kan wel voor meer gevaar zorgen. Maar iedereen zou een uitbrander moeten krijgen. Gênante vertoning. De Jong kan toch zo goed dribbelen? Dumfries heeft een dikke winnaarsmentaliteit. Blind kan prachtige passes versturen. Waarom gebeurt dat niet?

12 oktober 2020 om 08:53

Berghuis is zeker de sleutel niet. Hij is wel in vorm. Als de Boer eens spelers op zou stellen die in vorm zijn en daarbij soms nog eens logische keuzes zou maken dan is hij een heel eind.

12 oktober 2020 om 09:06

Ik ben groot fan van Berghuis, maar op internationaal niveau is het natuurlijk geen zwaargewicht. Hij hoort mijns inziens wel in Oranje te staan omdat hij simpelweg beter is dan de alternatieven op dit moment, én omdat hij creativiteit brengt wat het team sterk ontbeert. Echter moeten we nu niet gaan doen alsof Berghuis de grote verlosser van Oranje gaat zijn. Het kan geweldige dingen doen, maar blijft wel een beetje een momenten voetballer.

12 oktober 2020 om 09:48

Ik kan je zeker volgen over dat Berghuis geen zwaargewicht is in de internationale top, maar momentenvoetballer? Dat wel met de nadruk op meervoud van momenten. Bij Feyenoord is hij altijd wel betrokken bij het creeren van een handvol (of meer) kansen, en ook meevoetballend/meeverdedigend levert hij gewoon z'n arbeid.

12 oktober 2020 om 10:08

Op dit moment hoef je ook geen zwaargewicht te zijn. Het kan gewoon niet slechter dan Promes die eigenlijk maar 1 heel doorzichtig trucje heeft. Berghuis is in ieder geval onvoorspelbaar. Hij heeft creativiteit aan de bal en kan in meerdere functies aan die buitenkant spelen. Een verlosser gaat hij niet zijn, maar hij is wel het beste alternatief. Het gaat vaak over andere spelers, maar Promes is wel echt de speler die het minst aan dit Oranje heeft toegevoegd.

12 oktober 2020 om 11:43

@weef Promes is internationaal ook geen zwaargewicht en heeft al 5 jaar geen fatsoenlijke interland meer gespeeld geloof ik. dan ga je toch voor de man in vorm Berghuis die iig af en toe nog gevaar weet te creeeren?

12 oktober 2020 om 13:39

@japie: Dat zeg ik toch ook bijna letterlijk? Ik vind absoluut dat Berghuis erin hoort te staan, maar er wordt nu gedaan alsof hij de grote verlosser is en dat is natuurlijk wel wat overdreven. Hij brengt wel bepaalde kwaliteiten waar geen overschot aan is bij Oranje.

12 oktober 2020 om 13:54

@orgullo: Momentenvoetballer klinkt inderdaad erg negatief en zo bedoel ik het niet. Ik bedoel meer dat hij buiten de momenten dat hij beslissend is vaak grote delen van een wedstrijd onzichtbaar is of erg slordig/nonchalant. Dit seizoen ook al een paar wedstrijden gehad waar hij meer dan de helft van de wedstrijd eigenlijk ronduit matig speelt, maar uiteindelijk wel bij twee doelpunten is betrokken. Laatst tegen Willem II is een goed voorbeeld. Ik zei toen letterlijk in de rust dat Berghuis de eerste helft erg matig was en dat hij dus de tweede helft wel twee keer zou scoren, en ja hoor. Dat hij uit het niets beslissend kan zijn is ook juist zijn grote kracht, maar hij gaat Oranje niet 90 minuten bij de hand nemen.

12 oktober 2020 om 09:06

Bizar dat we over Berghuis als de sleutel praten. Was het niet gewoon Bosnie die verdedigend gewoon bewees tot de toplanden te behoren ?

12 oktober 2020 om 09:25

Nee.

12 oktober 2020 om 11:45

Oranje maakte het Bosnie helemaal niet moeilijk. omdat er nul creativiteit in het veld stond en daardoor niemand de oplossing naar voren zag kregen we alleen maar balletjes breed en terug en was het temp tergend langzaam. dan kan je zelfs de verdediging van Malta op een topverdediging laten lijken

12 oktober 2020 om 09:51

@de wonderspits kom op zeg, hoe ver zijn we gezakt dat er nu gepraat wordt over Berghuis alsof hij de redder van Oranje is. Die jongen doet het prima in de eredivisie, maar heeft in het buitenland en internationaal nog nooit een deuk in een pakje boter geschopt.ja, hij hoort op dit moment in de basis bij Oranje, want de rest is nog minder, maar daarmee zijn onze aanvallende problemen niet opgelost.italië ligt vast wakker van het feit dat Berghuis woensdag een basisplek heeft...

12 oktober 2020 om 10:10

Hij heeft dan ook maar een half jaartje in het buitenland gezeten. Natuurlijk is Berghuis niet de redder, maar kom op; kan hij het echt slechter doen dan Promes en Babel die beiden hooguit twee goede wedstrijden voor Oranje gespeeld hebben? Een jong talent speelt waarschijnlijk meer goede wedstrijden dan dat. Ook Bergwijn raakt nog geen pepernoot in Oranje. Bovendien hebben die heren maar 1 trucje, want buiten diepgang voegen ze werkelijk niets toe. Berghuis is in ieder geval nog multifunctioneel daar aan die zijkant. Verder is het niet belangrijk hoe de Italianen over de spelers van Oranje denken. Het gaat erom wat de spelers van Oranje laten zien. Die Italianen hebben ook spelers van Italiaanse middenmoters in het veld staan. Alsof je daar snel bang van bent.

12 oktober 2020 om 11:39

Een halfjaartje in de bodem van de Premier League in een verdedigende 532. Niet geheel onlogisch dat hij daar niet kon uitblinken.

12 oktober 2020 om 12:04

@repuiztav als hij bepaalde kwaliteiten had, waren er uiteraard andere clubs voor hem gekomen in de afgelopen 8 [email protected] dat klopt helemaal. Babel is sowieso over en Promes moet eerst maar weer eens wat bij Ajax laten zien.

12 oktober 2020 om 12:40

In de wedstrijden dat hij met Feyenoord in de CL en EL heeft gespeeld heeft hij het ook niet laten zien. Daar heeft voornamelijk Promes maar ook Bergwijn en Malen meer laten zien. Neemt niet weg bij dat hij op dit moment de beste optie is, want in vorm, maar het is wel een reden om het eerst met anderen te proberen.

12 oktober 2020 om 09:53

Ik moet mijn post misschien even nuanceren. Uiteraard bedoel ik de sleutel voor de komende wedstrijd(en). In mijn optiek moet natuurlijk de sterkste spelen. En als dat op een gegeven moment de rechtsbuiten van RKC is is dat ook prima.

Ik las ergens waar De Boer zijn keuze voor malen en Promes uitlegde.hij zei met Luuk de Jong heb je een aanspeelpunt dus moet je ook jongens hebben die naar binnen komen en de combinatie zoeken.toen hij dat had gezegd was het voor mij duidelijk hij kijkt echt nooit naar Berghuis.als er 1 speler is die juist de combinatie zoekt is hij het. Hij komt vaak naar binnen maar kan ook de prima voorzet geven.aan de andere kant hetzelfde verhaal. Promes is voor hem helaas hopeloos uit vorm. Had Owen wijndal er iig achter gezet is een speler die erover heen kom en zou dan eventueel de voorzet kunnen geven. Ik ben benieuwd hoe de opstelling er tegen Italie eruit ziet

12 oktober 2020 om 09:02

Dat klopt niet. Tijdens zijn live interview gaf hij aan te willen spelen met mensen die diepte hebben in hun spel en niet continue in de bal komen.

12 oktober 2020 om 09:08

Ok dan heeft hij tegen verschillende journalisten iets anders gezegd misschien.maar die diepte was er met Malen en Promes iig ook niet.

12 oktober 2020 om 10:06

Natuurlijk niet verstandig tegen een tegenstander waarbij de verdedigende lijn vrij dicht tegen de eigen 16 aan ligt. Wat heb je dan aan diepgang?! Het probleem is vooral dat buiten Berghuis al onze buitenspelers enkel diepgang hebben. Nu laat ik Malen even buiten beschouwing omdat hij eigenlijk spits is, maar Promes, Bergwijn en Babel zijn aan de bal gewoon vrij matig op dat niveau. Diepgang is het enigste wat ze hebben en zelfs daarin vallen ze keer op keer door de mand.

12 oktober 2020 om 11:15

Het is ook een kwestie van opdrachten mee geven. Als je Berghuis aangeeft dat hij ook een keer diep moet nadat hij een paar keer in de bal is gekomen lijkt het me geen probleem denk ik. Je hebt 0 ruimte om verder de diepte in te gaan dus het klopte inderdaad allemaal niet.

12 oktober 2020 om 11:18

Maar ik neem aan dat je zelf gevoetbald hebt. Je luistert naar wat de coach te vertellen heeft, maar als je zelf als voetballer merkt dat de opdrachten een averechts effect hebben, stop je ermee ze uit te voeren. Ik geloof niet dat De Boer zoveel invloed heeft op het spel van gisteren. Hij komt gewoon op een heel ongelukkig moment binnen en is nu een zeer gemakkelijk doelwit om de werkelijke problemen te kunnen negeren.

12 oktober 2020 om 12:22

Ongelukkig moment binnenkomen valt wel mee toch?eens die wedstrijd tegen Mexico is bagger, maar hij stroomt in terwijl oranje in een Flow zat.er werd veel gewonnen en het stond gewoon. Echter de Boer maakt nu gewoon wat aparte keuzes. Malen naar rechts verplaatsen is niet handig speelt hij psv niet. Promes al weken niet in vorm stel hem dan niet op.hij had gewoon heel dicht bij het spel kunnen blijven en dat is malen op de plek van Depay.eventueel had hij Babel op de plek van Promes kunnen zetten en dan Berghuis op rechtsbuiten.malen en Depay liggen velemalen dichter bij elkaar dan Depay en de Jong.

Als wij iedereen gaan vragen naar cijfers zal ik ook zo vriendelijk zijn om mee te doen: Cillessen (6), Dumfries (4), De Vrij (7), Van Dijk (6,5), Blind (4,5); De Roon (4,5), Wijnaldum (5,5), Frenkie de Jong (6,5); Malen (5), Luuk de Jong (5,5) en Promes (3,5) Conclusie: Promes, Blind, Dumfires en Malen mogen van mij allemaal banken.

12 oktober 2020 om 09:33

Grotendeels eens. Al vond ik Malen vanaf links beter. Daar heeft ie ook vaker gespeeld. Eerste helft was totaal dramatisch. Ook 'n positie waar ie nooit gespeeld heeft.

12 oktober 2020 om 09:57

Malen hoort in de spits. Is geen buitenspeler. Voor de toekomst: Voorin: Gakpo, Malen, Berghuis Depay op 10

12 oktober 2020 om 10:09

Ook grotendeels eens. Ik denk alleen wel dat als je Malen wat wedstrijden vertrouwen geeft het een hele goede is voor NL elftal (gewoon in de spits positie).

12 oktober 2020 om 11:14

van Dijk mocht ook wel een lager cijfer. Je kwam een aantal keren in de problemen omdat hij niet durfde door te dekken maar de hele tijd naar achter bleef lopen.

12 oktober 2020 om 11:25

Wijnaldum was ook verschrikkelijk..

Het is een onbegrijpelijke keuze geweest van de KNVB om Frank de Boer voor de groep te zetten. Dit kon iedereen al van een verre afstand aan zien komen. Een tactisch onbenul en gewoon een slechte trainer. Onze kansen op het EK zijn met deze man 0.

12 oktober 2020 om 10:03

Tja, lekker Frank de Boer de schuld geven van iets wat al langer gaande was. Oranje speelt al tijden zo, alleen is de werklust er al een aantal wedstrijden niet en de sterkhouders zijn momenteel niet in vorm bij zowel hun clubs als bij Oranje. Tja, dan blijft er gewoon een hele matige ploeg over.

Het is echt huilen met de pet op momenteel, veel slechter dan dit kan het niet. Maar aangezien dit het niveau is zou ik nog wel eens Janssen in de spits willen zien met depay er omheen. Janssen zou zich staande moeten kunnen houden daar waar je veelal tegen b landen speelt en zo slecht in nl deed hij het niet.

Het probleem van Oranje is dat er gewoon maar 1 speler voor de voorhoede is die goed genoeg is voor Oranje: Depay. Bij bijna alle goals is hij betrokken. Voor de rest is het lood om oud ijzer, dus maakt het niet heel veel uit wie je daar zet. Alleen heeft Promes al weken bewezen niet in vorm te zijn, dus kon hij beter niet opgesteld worden. Als hij wel in vorm is en Depay meespeelt heb je er meer aan...

Ik begreep alle keuzes van de bondscoach op een na. Hoe kun je de volledig uit vorm zijnde Promes de voorkeur geven boven de in vorm verkerende Berghuis? Ik snap dat niet.verder deed Bosnië het slim door Frenkie af te jagen en de waardeloze de Roon aan de bal te laten.

12 oktober 2020 om 10:02

Tja, hoe kon Koeman dat doen en later Lodeweges? Het is gewoon nog steeds hetzelfde riedeltje als het afgelopen jaar, maar nu is alleen de vorm bij de sterkhouders er ook niet echt. Memphis heeft het buiten 1 wedstrijd niet bij Lyon en ook niet bij Oranje, Van Dijk heeft weleens beter gespeeld en ook Wijnaldum lijkt uit vorm bij zowel Liverpool als Oranje. Tja, dan blijft er gewoon een hele matige ploeg over. Frenkie de Jong is momenteel ook wisselvallig. De vorm is er niet en deze selectie lijkt te zijn vergeten dat werklust en het collectief datgene is wat ze de successen heeft gebracht de afgelopen twee jaar, niet de kwaliteit.

Viel me gisteren op dat buiten dat er enorm veel verkeerde keuzes worden gemaakt. Veel aanvallers van oranje hebben bij hun clubs diepgang, maar bij oranje zie je dat totaal niet terug en gisteren gaf wel duidelijkheid waarom. Hoevaak ik wel niet de aanvallers en (soms) backs diep heb zien gaan, maar dan niet worden aangespeeld en vervolgens de bal uiteindelijk krijgen wanneer ze weer in de (dubbele) dekking staan. Dit veel gisteren echt enorm op, zo vaak dat het gebeurde.

12 oktober 2020 om 09:59

Maar wat heb je aan diepgang als de verdediging van de tegenstander ook op de eigen 16 staat? Het grote probleem is dan ook dat diepgang het enigste is wat die spelers hebben. Als dat wegvalt, heb je direct werkelijk niets aan Promes, Bergwijn en Babel. Die zijn aan de bal gewoon heel erg beperkt op dat niveau. Normaal trekt Memphis nog gaten door verdedigers mee te trekken, maar ook onder die omstandigheden zakken spelers als Promes, Babel en Bergwijn regelmatig door het ijs.

12 oktober 2020 om 11:16

Nou ja, Wijnaldum mag dan bij een club van topniveau spelen, maar ik vind Wijnaldum qua individueel niveau zeker geen speler van topniveau. De Jong is ook nog wel wat wisselvallig, maar deze heren zijn wel een meerwaarde voor Oranje. Het is inderdaad zonde. De linies wisselen elkaar af, maar de puzzelstukjes vallen al een decennium niet goed. Er komt wel erg veel talent aan, maar deze ploeg is (helaas) nog in opbouw. Daar doet een goede Nations League niets aan af. Het heeft er vooral voor gezorgd dat er nu wat gemakzucht lijkt te heersen bij sommige spelers.

Waarom Blind nog een voldoende? Kon geen bal aannemen en geeft slechte passes. Laat zich in de 2e helft zo geweldig piepelen dat het nog met een penalty had kunnen aflopen. Al met al ben ik blij dat Veltman niet speelde.

12 oktober 2020 om 11:51

Blind deed het beter dan alle voorgangers op de LB positie. En als we gaan beoordelen op wat had kunnen gebeuren, is het hek van de dam. Dan kan je nooit meer een waardering geven aan een speler. Ik snap niet dat mensen als jij zoveel op de defensie mikken, we kregen 0 goals tegen en met de redding van Cilessen was het niet Blind's man die schoot. Probleem ligt 'm op het middenveld en voorin. Daar was gewoon te weinig kwaliteit en verwacht je zeker van een Wijnaldum 100x meer dan hij nu bracht.

Het grootste probleem is gewoon een gebrek aan kwaliteit op te veel posities en een ploeg die zichzelf lijkt te overschatten op het moment. Die power en inzet waarmee ze in de Nations League speelden, is er al een tijdje niet meer. Ze lijken vergeten te zijn dat Oranje nog steeds een ploeg in opbouw is en dat blijft ook nog wel een paar jaar zo. De talenten zijn nog te onervaren en de oude generatie is kwalitatief te matig buiten een paar spelers. Dumfries is op dat niveau maar matig, Blind is veel te traag om als back te spelen, Promes zakt keer op keer door het ijs, Babel speelt niet goed (meer) en ook de jonge aanvallers brengen nog niet de power die nodig is. Zelfs onze beste aanvaller is nou niet bepaald de meest stabiele speler, al is z'n rendement in Oranje natuurlijk dikke prima.

12 oktober 2020 om 10:38

Jup, vorig jaar is gebleken hoe je Promes moet gebruiken. Samen met Ziyech was hij in bloedvorm. Met Berghuis aan de andere kant heb je dan een speler met overlappende kwaliteiten als die van Ziyech. Als je met Promes speelt, zul je altijd een creatieve speler in de buurt moeten hebben die hem weg kan steken of een bal bij de 2e paal kan lepelen.

12 oktober 2020 om 11:25

Promes is niet goed genoeg om het spel van Oranje aan te passen aan hem, terwijl Promes ook niet goed genoeg is om zich aan te passen aan het spel. Met andere woorden: Je hebt in Oranje niets aan Promes. Ik denk dat Berghuis wel meer te doen heeft dan enkel te kijken waar Promes loopt. We kunnen na zo'n 3 jaar toch wel concluderen dat Promes gewoon niet het vereiste niveau heeft voor Oranje (althans niet voor de basis)?

Vraag me af waarom Cillessen een 6 krijgt. Pakt gewoon een uitstekende ingeschoten bal en deed verder niets verkeerd in mijn ogen. Een 7 was meer op zijn plaats geweest. Wellicht als de keeper die bal van Luuk de Jong niet op uitstekende wijze keerde, dat het wel een 7 was. Ik vond de Roon, Blind en Promes echt waardeloos. Wijnaldum speelde verstoppertje en deed ook weinig goeds als hij aan de bal was. En dan wordt de waardeloze Blind gewisseld voor Aké en die dacht met nog 1-2 minuten te gaan: of terugspelen op Cillessen die de bal naar voren kan roeien met van Dijk en de Jong als aanspeelpunten of het duel aangaan met de aanvaller en vervolgens de bal uitlopen. Typerend voor gisteren.

Kijk, dit zijn een stuk realistischere cijfers dan die van gisteren van VZ zelf. Probleem lag bij ons ook vooral op het middenveld en voorin (we kregen immers 0 goals tegen). En ja, Promes in mijn ogen terecht daarvan de laagste waardering. Babel hoeft van mij niet meer te worden geselecteerd en Promes in deze vorm geen basisplaats. Wel vond ik Wijnaldum en Malen ook echt slecht. Dat moet straks tegen Italië wel echt anders

Ik moet eerlijk zeggen dat een groot deel van de spelers gewoon niet goed genoeg zijn. Als wij 3x winnen denken wij dat wij de beste zijn, als we 3x verliezen kunnen we er ineens niets van. Heb je een aantal spelers bij hun club zien spelen zoals van dijk, Wijnaldum, Promes, blind, en zal er nog wel een paar missen. Daar is hun vorm ook dramatisch. Het is een gegeven waar je het mee moet doen. De vraag is of een coach deze mannen durft te passeren.

Berghuis is niet speciaal de redder. Hij is wel een voetballer die zich omringt met andere goede voetballer goed kan meekomen omdat hij wel kan ballen. Iets wat bij zijn club ontbeert. Hij is op dit moment beter dan Malen en Promes en verdient het om voor een van de twee in de plaats opgesteld te worden. Promes is een blabla speler. Heb nog nooit een goede wedstrijd van de man in het Nederlands elftal meegemaakt. Het is een clubvoetballer die erg afhankelijk is van de juiste aanvoer. Hij zal nooit een mannetje passeren omdat hij dat niet kan. Dus nutteloos op de vleugel. In Rusland was hij een van de twee spitsen die op de counter speelden. Daar rendeerde hij goed bij. Zodra de ruimtes kleiner worden is het klaar met Quincy.

Nu wil ik Berghuis (als Feyenoorder) niet gaan vergelijken met Messi, maar hij is overduidelijk in vorm. Promes heeft nog nooit een pepernoot geraakt in Oranje. Zelfs bij Ajax vind ik zijn inbreng te weinig voor wat men hem allemaal toe dicht. Ik kan er niet bij dat de Boer nooit een wedstrijd bij Ajax of Oranje heeft gekeken. Want een goede wedstrijd van Promes is op 1 hand te tellen. Had een paar goede momenten op aangeven van Zyech, maar verder vind ik het wel meevallen met zijn meerwaarde. tegen Mexico was hij om te janken en Berghuis juist 1 van de beteren, misschien wel de beste en die haal je er dan ook nog eens uit tegen Mexico en dan stel je , hem vervolgens niet op. Berghuis wordt beloond met het goede spel van Woensdag met een plek op de bank en Promes wordt bellond voor droevenis met een basisplaats. Ongelooflijk, hiermee maak je duidelijk er niks van te begrijpen.

Promes was behoudens de eerste 5 minuten dramatisch zo’n jongen heeft helemaal niks te zoeken op dit niveau. Hij komt alleen maar naar binnen zonder echt dreigend te worden. Gelukkig hebben we Babel nog achter de hand.....

Van mij krijgt VvD maar een bescheiden zesje. Het gemiddelde van zijn spel ,een zeven en een vijf als aanvoerder. Hoe kan me niet schelen maar iets meer actie van hemzelf en vooral van zijn medespelers mag men wel verwachten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2219 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

242 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 34 3 4 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren