Verhoudingen in groep Oranje blijven gelijk na treffen tussen Polen en Italië

Zondag, 11 oktober 2020 om

Een paar uur nadat Nederland en Bosnië-Herzegovina elkaar op een 0-0 gelijkspel hielden, hebben Nations League-groepsgenoten Polen en Italië hetzelfde resultaat genoteerd in Gdansk. Van de twee ploegen kregen de bezoekers de beste kansen, maar ook la Squadra Azzurra mocht eigenlijk niet echt aanspraak maken op de overwinning. De verhoudingen in Groep 1 blijven daardoor gelijk, met koploper Italië op vijf punten, achtervolgers Nederland en Polen op vier punten en hekkensluiter Bosnië-Herzegovina op twee punten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij 0-0 een terechte uitslag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Dit moet 1 van de saaiste poules ooit zijn.. echt stuk voor stuk inspiratieloze wedstrijden en weinig doelpunten

11 oktober 2020 om 22:43

Italië speelt teminste nog mooi voetbal en scoort normaliter ook.

11 oktober 2020 om 22:48

Maurootje, mooi voetbal? Ik heb het vandaag niet gezien. Italië is omhoog geschreven na de zege in Amsterdam maar is slechts een matige ploeg. Ook zij hebben moeite met kansen creëren , veel blaffen en niet bijten. Wat dat betreft zijn er kansen voor oranje komende week.

11 oktober 2020 om 22:53

Blijf maar vooral moed voor jezelf inspreken mentalist, maar hier onzin verkondigen moet je maar niet doen.

11 oktober 2020 om 22:58

@mentalist,matige ploeg heb je italie wel gekeken de afgelopen maanden? overduidelijk niet, niet erg verder. Italie is al 2 jaar!!! ongeslagen. welk ander land kan dat zeggen? italie heeft een heelijk elftal staan. ik voorzie dat Italie weer Nederland tegen de muur zet... al vond ik deze opstelling wat Nederland tegen Bosniã© had, al wat beter dan wat ze hadden tegen italie eerder. Italie op dit moment speelt te snel voetbal voor Nederland. bij italie is het niet eindeloze passje breed zoals nu bij Nederland. maar ik gok wel op n beter Nederland dan in de voorgaande ontmoeting

11 oktober 2020 om 22:58

Ondanks dat ik alles behalve kapot ben van Italie zie ik Oranje geen kans maken. De voorhoede van de Italianen is op elke positie sterker

11 oktober 2020 om 23:05

Diego Forlan, hoe kun je nu geen enkele kans maken tegen een team dat gelijkspeelt tegen Bosnië en Polen?

11 oktober 2020 om 23:06

Ik weet niet of je Italie een beetje volgt, maar die hebben de afgelopen twee jaar geen wedstrijd verloren en scoren als een dolle.

11 oktober 2020 om 23:08

@Mentalist, hoe kun je nou kans maken tegen Italië, als je zelf verliest van Italië en Mexico en gelijkspeelt tegen Bosnië.

11 oktober 2020 om 23:09

@Hangover96 tuurlijk volgt die Italië niet. Want ja... daar spelen geen spelertjes die hij kent.

11 oktober 2020 om 23:12

@mentalist, tja als je nauwelijks scoort en verliest tegen Mexico...

12 oktober 2020 om 00:54

Tegen hoeveel top teams heeft Italië die periode gespeeld?

12 oktober 2020 om 02:06

Alleen Portugal was een topteam de afgelopen 2 jaar incl. de wedstrijd van gister. Voor de rest (met oefenwedstrijden erbij) waren de tegenstanders van middelmatig niveau..... Maar alsnog moet je resultaten kunnen boeken en dat deden de Italianen

12 oktober 2020 om 03:43

Italië speelt ook gelijk tegen Bosnië en tegen Mexico was een verplicht nummertje waar niemand op zat te wachten

11 oktober 2020 om 22:57

Heb je de wedstrijd wel gezien? Of kijk je weer alleen naar de uitslag om een typisch Nederlands oordeel te vellen.

Hadden we gewoon eerste kunnen staan als Babel zn voetbalschoenen had uitgepakt voor die het veld in ging.

11 oktober 2020 om 22:55

Dat hij die kans mist is de hand van Frank de Boer

11 oktober 2020 om 23:27

@migi als Frenkie de jong niet zo gewend was met balletje breed of balletje terug had hij 2 goals gemaakt en stonden wij bovenaan. Jouw reactie richting Babel is gewoon met opzet om hem belachelijk te maken. Want zo grote kans was het niet eens van hem.

12 oktober 2020 om 03:44

Je doet hetzelfde met de jong die maak jij dan ook belachelijk.. hij was de enige die nog probeerde creatief te zijn en richting de 16 van Bosnië te komen, samen met Berghuis

12 oktober 2020 om 17:40

We kunnen het er ook op houden dat het van beide niet best was. Frenkie mag als grote meneer weleens een wedstrijdje beslissen en Babel mag de cornervlag niet raken 5 meter voor het doel.

Nou dat is positief maar ja uiteindelijk maakt het niet zoveel uit. Oranje met FdeBoer zie ik gewoon somber in. Ik mis enig karakter en een sterke eenheid en overtuiging. Zelfs Bosnie is niet te verslaan tsja. Tegen Italie was het ook al armzalig.

11 oktober 2020 om 22:47

Maar Italie was niet onder De Boer Buiten dat heeft Frank de Boer de selectie van Koeman onder zijn neus gekregen. Inderdaad, uiteindelijk de definitieve selectie zelf gemaakt, maar je gaat ook niet de selectie van Koeman overboord gooien voordat je er zelf mee hebt kunnen trainen. En daarover gesproken: hij heeft naar eigen zeggen welgeteld een half uur tactisch kunnen trainen voorafgaand aan Mexico. Vervolgens zullen er niet superveel trainingen zijn gevolgd na die pot voorafgaand aan deze. Dat het niet sprankelend is, klopt. Maar 1) het is vrij onmogelijk om een elftal nu al naar je hand te zetten, 2) veel spelers zijn uit vorm die je elftal moeten dragen, en 3) onder Koeman was het ook allesbehalve sprankelend driekwart van de tijd, alleen die spectaculaire open potten tegen grote landen staan ons nu bij. Dus per saldo kan De Boer niets doen aan Oranje tegen Italie, heeft hij met een B elftal gespeeld tegen Mexico na een half uur trainen en heeft Oranje onder zijn leiding en met het eerste team welgeteld 1 echt matige pot gespeeld tegen een Bosnie dat volle bak stond te verdedigen (ploegen waar Oranje het ook onder Koeman lastig mee had, want we missen creativiteit). Ja, het moet beter, maar kunnen we alsjeblieft een beetje relativeren voordat we in een diepe depressie raken omdat we alle volgende wedstrijden gaan verliezen?

11 oktober 2020 om 23:10

Me punt ging meer om de afwezigheid van Koeman juist daarom noem ik ook de match tegen Italie. Ik weet heus wel dat FdeBoer er toen nog niet was. ...

11 oktober 2020 om 23:18

Nouja dat komt niet echt uit je stukje naar voren natuurlijk, want je geeft aan het somber te zien onder De Boer en daarna twee voorbeelden aan te halen waarbij het slecht ging, Bosnie en Italie. En Italie merkte je inderdaad het gemis van Koeman, maar vooral omdat Lodeweges tactisch tekort schoot. Dat werd in 1 pot duidelijk, daar Lodeweges er bij het hele traject al bij was. De Boer is net begonnen, dus die zou ik wat meer tijd gunnen

11 oktober 2020 om 23:41

Een leuk betoog, feit blijft dat de Boer een tactiek had die faalde en pas na 70 minuten ging wisselen om dat te wijzigen. Ook de reactie na de wedstrijd van de Boer was tekenend, men kon niet snel combineren omdat zij compact spelen. Het was eerder dat zij zo compact speelden omdat Oranje traag en met slechte passes opbouwden. Er is geen moment geweest waar Oranje als collectief zei we gaan de mouwen opstropen en een kwartier gas geven. Daarbij tellende de redenatie om niet met Berghuis te starten sloeg ook nergens op.

12 oktober 2020 om 00:10

Tuurlijk moet hij meer tijd gegund worden laat dat duidelijk zijn. Maar ik zie gewoon 2 verschillende werelden. Normaal is dat makkelijker om iets naar je hand te zetten wanneer een coach ontslagen is, het team frisbloed nodig heeft voor de groep maar nu is dat compleet anders. Koeman was een belangrijke schakel voor dit team, een leider die de eenheid waarborgde maar ook veeleisend was. Je zag ook het team stabiel spelen, met vertrouwen en overtuiging, los van of het spel mooi was of niet. Het was effectief. En dat alles mis ik nu heel erg, maar ik weet niet alleen ik. Maar goed ik laat me graag verrassen alleen heb ik er geen goed gevoel bij. Denk dat FdeBoer dat niet zal lukken en dat we straks gewoon van Gaal gaan zien verschijnen.

12 oktober 2020 om 03:50

@Martijn, dit dus inderdaad. Jou hele betoog ben ik het mee eens. Vallen de Boer alleen maar af omdat hij van de meesten niet de 1e keus was. Daarnaast loopt hij ook niet met zijn eigen staf.. want ik heb nooit begrepen wat Lodeweges bij NL doet, ook niet onder Koeman. Al zien wij de achtergrond en trainingen niet..

11 oktober 2020 om 22:50

Wat een geleuter sociofan. Ergerlijk gewoon. Ook Italië heeft gelijk gespeeld tegen Bosnië. Gelijk weer de zwarte Piet aan de boer toe te schuiven. Geef die man even wat tijd, allejezus. Schiet Babel of Frenkie die kans binnen is het hosanna. Dat verandert een coach niet.

12 oktober 2020 om 00:12

Prima doen we niks mee. Je hebt een mening te accepteren helaas. Het is wat merk en zie en de verschillen zijn groot maar daar kom je nog wel achter hoor. Check maar even een filmpje van Pieter Zwart over het Oranje van nu en toen met Koeman, zal ie je wel even een lesje meegeven.

12 oktober 2020 om 00:20

Jij hebt het voetballen uitgevonden heb ik in de gaten. Loop biet zo hoog van te toren te blazen vent.

12 oktober 2020 om 07:31

Hosanna? Als je 1-0 wint van Bosnië met zulk slecht voetbal mag er alles behalve een hosannastemming zijn.

Weer een heerlijke aanvallend Italiã« gezien. het ging niet zo makkelijk als normaal en de bal ging er niet in, Polen verdedigde goed. Lewa werd uitschakeld door de goede defensie van Italiã«. Heerlijke om Veratti weer te zien voetballen. Wat is het ook een kleine tovenaartje. Heeft zoveel voetbal takent en inzicht. Enige aanmerking wat ik had is dat het vreemd is dat Pellegrini op Linksbuiten begint terwijl het geen Linksbuiten is. Zet dan El Sharaawy daar neer of desnoods Berardi

11 oktober 2020 om 22:56

Geniet inderdaad vooral verdedigend van Italië. Ondanks dat het aanvallende aspect ook in Italië veel meer aandacht heeft gekregen, moet je voor het leren van verdedigen echt in Italië zijn. Mooi duel voor de rest. Jammer dat Italië niet wat effectiever was voorin.

Een van de mindere wedstrijden van Italië. Het liep niet lekker vandaag. De spelers wisten elkaar lastig te vinden. Dat komt vooral door dat knollenveld en Polen maakte daar handig gebruik van en parkeerde de bus. Daarnaast zag ik ook vermoeidheid bij de spelers. Geen schande om zo gelijk te maken. Dan maar knallen tegen NL! Pellegrini trouwens nooit meer als linksbuiten.

11 oktober 2020 om 23:15

Was eerst fel tegen El Sharaawy want hij speelt niet in een topcompetitie meer, maar hij is Italië's enige linksbuiten lijkt wel

12 oktober 2020 om 00:28

Uh, vergeet je niet éne Insigne?

Wat speelde we slecht zeg. Ik heb Italië lang niet zo slecht zien spelen, Iedereen maakte een hoop fouten. Hopen dat dat woensdag weer beter is

Het Europees interland voetbal is zo matig het slaat helemaal nergens op. Misschien komt dat door het feit dat de prestatiedruk zo goed als nul is, maar dit sloeg, net zoals bij Oranje, helemaal nergens op. Italië heeft een prachtelftal staan, beste spits van de wereld aan de Poolse kant en dan wordt t 0-0.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 12
246 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. CragnoKeeper
A. MeretKeeper
S. SiriguKeeper
F. AcerbiVerdediger
A. BastoniVerdediger
D. CalabriaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Italië.

341 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren