De Boer positief over dreiging Dumfries en invalbeurt Berghuis

Zondag, 11 oktober 2020 om 20:56Yanick Vos

Frank de Boer baalt van het gelijkspel tegen Bosnië & Herzegovina. Oranje kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, ondanks dat het meerdere kansen kreeg om te scoren. De Boer laat in zijn analyse weten dat het Oranje aan een absolute topvorm ontbrak. “Want anders hadden we die kansen wel afgemaakt”, aldus De Boer direct na afloop in gesprek met de NOS.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door pinko)

Berghuis basis! Laat hem in de Ziyech rol voetballen.

11 oktober 2020 om 21:19

Sterker nog, ik zou Berghuis een belangrijke rol geven in het elftal. We hebben helaas geen wereldtoppers voorin, maar Berghuis is wel de enige die in bloedvorm is en creativiteit heeft. Gewoon de ballen inleveren bij hem en zodra hij naar binnen kapt met zijn linkerbeen moet iedereen voorin zijn loopacties maken. Op deze manier liep het ook gewoon goed de laatste 20 minuten.

11 oktober 2020 om 21:54

Zeker! Ik zeg niet dat hij van het niveau Ziyech is, maar hij kan die rol wel prima vervullen denk ik bij Oranje.

11 oktober 2020 om 22:43

Dumpert kan aardig verdedigen maar die voorzetten zijn echt waardeloos en snapt hij nou echt niet dat je een bal niet door een verdediger heen kan schieten??? Promes die moet je lekker thuis laten wat was die ongekend slecht zeg

Hebben we 5 100% kansen gehad? Wat heb ik gemist dan?? Verder gewoon een trieste wedstrijd en dat mag De Boer zichzelf aanrekenen. Selectie waarmee je eigenlijk al gedoemd bent om naar een saai, inspiratieloos elftal te gaan kijken.

11 oktober 2020 om 21:10

Als je eerlijk bent is gewoon het spelersmateriaal vrij matig. Onze toppers spelen vooral ook nog in verdedigende posities. Af en toe een leuke uitschieter; meer verwacht ik er niet van.

11 oktober 2020 om 21:21

Klopt. We zijn verwend met fluke resultaten in de Nations League. Maar toch, het verval sinds Koeman vertrokken is, is niet te ontkennen.

11 oktober 2020 om 21:42

We hebben geen vergelijkbaar materiaal als de echte toplanden, maar zo matig is het ook weer niet. Van Dijk, De Ligt, De Vrij, Frenkie, De Roon, Wijnaldum en Depay draaien gewoon mee op Europees topniveau. De rest is een niveautje minder, maar zeker geen koekenbakkers. Probleem is vooral dat de balans niet goed is. Op het middenveld missen we creativiteit. Frenkie is de enige creatieve speler, maar is niet van de eindpass. En voorin hebben we te weinig kwaliteit om het gebrek aan creativiteit te compenseren. Dan krijg je het juist tegen ploegen die achterover leunen snel lastig. Een goede coach vindt daar oplossingen voor en stelt zoveel mogelijk creativiteit op voorin. Dus geen Babel en Promes die aanvoer nodig hebben, maar spelers die zelf iets kunnen creëren.

11 oktober 2020 om 21:24

trieste wedstrijd ? hoe kwalificeer jij Bosnie dan ? gewoon een eerlijke uitslag tegen een sterk team. triest zeker omdat Oranje niet voldeedt aan ons te hoge verwachtingspatroon ? typisch hollands om van Oranje te verwachten dat ze alle kansen -moeten-benutten,en -moeten-winnen. Bosnie is geen Liechtenstein of zo.

11 oktober 2020 om 21:31

Het is niet Nederlands om hoge verwachtingen te hebben van je nationale elftal. Waarom dit resultaat vooral teleurstellend is, is omdat we onder Koeman over dit soort landen heen waren gegroeid. Vanavond voelde alsof ik naar een wedstrijd van de meest recente WK kwalificatie zat te kijken en dat wil ik nooit meer. Dan stel ik geen rare eisen.

11 oktober 2020 om 22:29

Bosnie staat 50e van de wereld en nog niet zo lsng geleden versloegen wij duitsland en Frankrijk met ongeveer hetzelfde materiaal. Zelfs bosnie combineerde veel mooier en sneller dan Nederland. 0 creativiteit, 0 tempo. Gewoon heel slecht en dan De Boer die zegt dat ze "heel goed" begonnen. Komop zeg.

3-5-2 spelen met Krul; de Vrij, Van Dijk, Aké; Hateboer, De Roon, Wijnaldum, F. De Jong, Blind; Berghuis, L. de Jong

11 oktober 2020 om 21:14

Doe maar: Dumfries Vrij Dijk Ake; Wijnaldum De Jong Blind; Promes De Jong Berghuis.De Roon is geschorst.

11 oktober 2020 om 21:18

Ben het wel eens met de spelers die je opstelt hoor, alleen ik vind die 4-3-3 zo voorspelbaar worden.

11 oktober 2020 om 22:33

Promes heeft met deze vorm echr geen reet in Oranje te zoeken. Was de afgelopen 2 wedstrijden bijna de slechtste van het veld. Ook bij Ajax daarvoor. Babel idem. Kun je nog beter bryan linssen of cody gakpo selecteren.

11 oktober 2020 om 23:31

Omdat Promes niet goed werd gebruikt. Toen Berghuis ging invallen zag je dat Promes meer aanwezig was. Berghuis heeft veel weg van Ziyech.

11 oktober 2020 om 21:16

Blind?

11 oktober 2020 om 21:17

Ik vind Blind als verdediger echt te slecht, maar ik denk dat die als middenvelder wel toegevoegde waarde kan hebben. Vond hem toen onder Van Gaal ook het beste ooit. Is in ieder geval iets om te proberen denk ik.

11 oktober 2020 om 21:19

Je wilt 352 met blind als wingback? Blind is zelf ook niet goed genoeg voor op het middenveld. Centraal achterin is zijn beste positie alleen daar hebben wij betere staan. 352 is wel een goede opstelling denk ik. Maar dan gewoon met frenkie-Wijnaldum-koopmeiners bijv of ihattaren.

11 oktober 2020 om 22:13

Als je daadwerkelijk gaat spelen met 3 centrale verdedigers kies je natuurlijk voor de vrij als extra man. Je hebt dan een ijzersterk trio waardoor spelers als promes of hateboer en van aanholt prima kunnen aanvallen en dat systeem is bij hun (hateboer en van aanholt) ook bekend.

11 oktober 2020 om 22:23

Ziet niemand dan dat Blind - ook bij Ajax - niet meer de Blind is van voor zijn gezondheidsproblemen? Dat is straks over en uit. Die hoef je niet meer voor Oranje te selecteren. En Ajax krijgt ook problemen met hem in het centrum. Of heeft ze eigenlijk al. Maar die oogkleppen, hè.....

11 oktober 2020 om 22:35

Ik weet niet of het over en uit is. Ik ben het er wel mee eens dat hij niet fit oogt. Weet iemand hoe Sinkgraven momenteel bij Leverkussen balt? Vond hem bij Ajax als aanvallende back goed spelen en hij is creatief. Verdedigend was hij wel wat minder, maar in een 3-5-2 lijkt hij mij eigenlijk ideaal.

Nou meneer de Boer, volgende wedstrijd maar starten met Berghuis op rechts.
Meer actie gezien in die minuten die Berghuis gegund waren, dan in de 70 ervoor!

Als je de kwaliteit van Promes wilt zien dan moet je Ziyech "Berghuis" gaan opstellen. Berghuis kan de bal de diepte sturen dan zie je de kwaliteit van Promes naar voren zoals afgelopen seizoen. Je moet Promes niet in de voeten steeds geven.

Zonder Berghuis is er niemand die de bal de diepte kan geven.

Dreiging van Dumfries? Dreiging dat ie weer eens een bal te diep speelde ja. Wat een ontzettend matige voetballer is dat toch.

11 oktober 2020 om 21:55

Met ontzettend matig vind ik je nog heel schappelijk.ik vind 'm verschrikkelijk slecht, is iemand die veel energie in de wedstrijd legt, maar een fatsoenlijke voorzet geeft (of kan die) ie niet.

11 oktober 2020 om 21:58

Tja, de rechtsbacks kunnen niks goed doen tho. Terwijl ze bij de top in Nederland en Italie spelen. Dumfries heeft wel meer krediet bij het Nederlands elftal, want hij heeft goeie interlands gespeeld. Maar beiden worden niet in hun kracht gespeeld. Is apart dat Dumfries aanvallend zo weinig bijdraagt, terwijl die bij PSV degene is die aanvallend juist wel zijn waarde laat zien.

FdB als analyticus gaat het ook niet worden. 3/4 kansen? Noemen we ieder schotje richting de 16 nou echt een kans? Wat een slechte coach is het ook.

11 oktober 2020 om 22:01

Hij is erg afhankelijk van Lodeweges "Spijkerman". Hij moet laten zien dat hij dé man is die we nodig hebben. Het is verkeerd als hij te veel naar zijn assistent kijkt en overlegt. Dan vraag ik me af of hij de juiste persoon is. Nou als je promes opstelt en Berghuis " Ziyech" niet opstelt dan vraag ik me wel af of Lodeweges ook heeft aan gedacht? Daarnaast is de dode moment van Berghuis gevaarlijk, denk aan penalty en vrije trap. Dat is heel belangrijk voor de EK en WK. Babel is de verleden tijd. WK en EK moeten elke kans in! Niet of Babel goed gespeeld heeft maar de kwaliteit die je het hebt!Babel moet erg best doen om te voetballen dus niet de kwaliteit om het gewoonte te voetballen. Dus helaas voor Babel, hij hoort het gewoon niet in het Nederlandse Elftal.

11 oktober 2020 om 22:05

Recht lullen wat krom is heet dat. Ook wat hij zegt over Berghuis. Gewoon verkeerde keuze gemaakt. Wees een kerel en geef dat toe. Je weet dat Luuk de Jong voorzetten vanaf de flank nodig heeft en je weet ook echt wel dat zowel Malen als Promes die niet gaan geven. En dan tot in de 70e minuut wachten met wisselen ook nog. Echt dramatisch.

11 oktober 2020 om 22:25

Ik snap zijn idee wel dat de Jong kan doorkoppen en je dan twee buitenspelers hebt die diep gang. Ik denk alleen dat FdB niet snapt dat wie niemand hebben die de voorzet op de Jong kan geven. Dan heb je het niet helemaal gesnapt.

"het zijn allemaal jongens die internationaal bij grote clubs spelen." Sorry hoor maar er stonden vandaag spelers in de basis van Konyaspor, Hajduk Split, FK Rostov, Vojvodina, Celje, Standard Luik, FK Sarajevo, Salernitana en Torino, waarvan er ook nog eens een aantal hun debuut maakte in de nationale ploeg (!). Dan heb je alleen nog Pjanic en Kurtic die bij respectievelijk Barcelona en AC Milan spelen, en eventueel Dzeko en Kolasinac die invielen. Maar je kan dan toch niet met droge ogen dit beweren... Tuurlijk speelde Bosnië met z'n alleen in de zestien, maar daar moet je alsnog van winnen Nederland zijnde. Ik vind het echt bizar dat hij tot maar liefst de 70e minuut wachtte met de wissel van Berghuis/hateboer, terwijl het in de eerste helft echt al totaal niet liep. En dan laat ik het feit dat hij Promes ook nog eens liet staan daar nog maar even buiten. Daarnaast getuigen de opmerkingen dat je in de eerste helft een aantal goede periodes had en dat het baltempo niet te laag was van weinig realisme. Ik vind niet dat je de Boer nu al moet afschrijven, maar er is toch zeker genoeg op aan te merken, vooral wat betreft zijn wisselbeleid en interviews.

11 oktober 2020 om 22:27

Zijn eigen analyse op zijn spel klopt niet. Hoe kan hij dan spel verbeteren? Voor mij was het EK al kapot op het moment dat fdb werd aangesteld. Dit is gewoon zout op de wonden strooien.

Tja het zegt toch heel veel dat heel veel voetballiefhebbers en kenners ook vinden dat hij met berghuis had moeten beginnen. Ik zeg niet dat we dan die wedstrijd hadden gewonnen maar dan was er in ieder geval wel vanaf het begin dreiging geweest.

Dumfries had bij iedere bal de dreiging hem te verliezen, wat ook telkens gebeurde. Hateboer is ook niet beter, dus stel Tete dan maar op. Iets van de minst slechte. Niet met Berghuis beginnen is gewoon een flater. Maar net als bij Ten Hag, verbaas ik me bij de Boer nergens meer over. Promes....babel....twee spelers die al maanden geen pepernoot raken. Met Luuk de Jong ben je afhankelijk van voorzetten. Dus was Berghuis op rechts en Malen/stengs op links een veel beter begin. Ook nog eens omdat Malen er op rechts helemaal niets van bakte. En Promes op links ook niet. Dan grijp je toch op zijn laatst tijdens de rust in?

11 oktober 2020 om 22:28

Tja, volgens mij vindt iedereen al 4 jaar lang elke maand dat we een andere rechtsback nodig hebben. Tete heeft het destijds mogen proberen, was niks en er werd geroepen om Dumfries. Die heeft het ook niet laten zien, toen moest Hateboer de rechtsback worden. Dat was een fiasco destijds, en toen riep men weer om Dumfries. En tussendoor Karsdorp en Veltman nog. Volgens mij hebben we in Oranje gewoon simpelweg geen volwaardige back dus dan kun je maar beter een keuze maken en daar voor langere tijd aan vasthouden ipv elke maand een nieuwe kiezen. Hateboer of Dumfries is dan om het even maar een Tete heeft dan echt geen zin.

11 oktober 2020 om 23:08

Resumerend: het is toch wat dat in Oranje iedere rechtsback er telkens een potje van maakt. Je mag toch ook wel eens verwachten dat een van de genoemden eens een goede wedstrijd gaat spelen? Dat Dumfries een goede voorzet geeft, zelfde geldt voor Tete, of dat Hateboer zijn man verdedigend de baas is. Trouwens, op links hebben we eenzelfde probleem. Het is dus in Nederland onmogelijk twee goede backs te vinden. En dat met meer dan 17 miljoen inwoners;-))).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
182 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Amadou Haidara moet de eerste versterking van Ralf Rangnick bij Manchester United worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren