Van Hooijdonk en Van der Vaart bekritiseren De Boer na interview

Zondag, 11 oktober 2020 om 20:58Dominic Mostert • Laatste update: 21:07

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart hebben weinig goede woorden over voor het optreden van het Nederlands elftal tegen Bosnië-Herzegovina (0-0). De analisten van de NOS kunnen zich vinden in de term 'blamage' om het gelijkspel te beschrijven; Van der Vaart erkent dat de wedstrijd 'niet om aan te gluren' was. Ze kunnen zich bovendien niet geheel vinden in uitspraken die bondscoach Frank de Boer deed in het camera-interview.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door asroma8)

Ik vond dat De Boer een beetje een aangeslagen indruk maakte in het interview, alsof hij nou al merkte dat het uit zijn vingers glipte. Beetje het 'hier gaan we weer' idee. Hij komt niet heel zelfverzekerd over, maar zo zag ik het dan.

11 oktober 2020 om 21:07

Ik zag idd dat hij heel veel last heeft van 'stress' tics bij zijn ogen.. Ook zag hij er erg vermoeid uit.. Denk dat het ook wel wat met je doet als je nu al zo onder vuur ligt

11 oktober 2020 om 21:14

Ik vond hem voor de wedstrijd er al vrij getekend uitzien. Hij is pas 50.welliswaar fit ogend, maar ook al zeer vermoeid.

11 oktober 2020 om 21:14

Zoals ik een paar dagen geleden al zei, had de boer dat nietszeggende potje tegen Mexico al wat serieuzer mogen nemen en een overwinning moeten behalen. Dan was het natuurlijk allemaal anders geweest. Je zag dat na de wedstrijd tegen Mexico de media en al die analistjes er al weer op los gingen. Dat telt ook allemaal mee.

11 oktober 2020 om 21:39

Dat viel mij ook op. Hij zag er zwaar gestresst uit.

11 oktober 2020 om 21:11

Ik zou eerlijk gezegd ook best gestrest zijn nadat ik 3 keer word ontslagen en dan een functie aanneem waar men direct van je verwacht om te presteren en niet eerst een jaartje 'opbouwen'.

11 oktober 2020 om 23:37

Als je direct moet presteren tegen Mexico kan ik me dr nog in vinden. Tegen Bosnie je team zo laten onderpresteren terwijl het onder Koeman dikwijls redelijk ging is echt wel slecht te noemen. Ik kan me idd de stress wel voorstellen want het leek nergens op.

11 oktober 2020 om 21:18

De Boer is altijd aangeslagen na verlies.vind ik wel een mooie eigenschap,hij wilt immers altijd winnen. Is ook niet meer dan logisch dat Oranje niet zomaar wint van Bosnie. verdedigend behoren ze tot de toplanden. Frank de Boer is perfect op zn plek bij Oranje. ik verwacht enkele leuke momenten tijdens het EK voor Oranje. een paar mooie goals en een spannende tweestrijd tegen een topland. alles wat ze meer winnen is meegenomen.

11 oktober 2020 om 23:28

Oh wat fijn, een relativerende noot. Daar zouden ze op tv, die zure van Hooijdonk voorop, een voorbeeld aan kunnen nemen.

12 oktober 2020 om 05:14

Ik vind De Boer helemaal niet op zijn plek. Aardige vent en de spelers zullen m best wel mogen, maar deze groep heeft iemand nodig die hen scherp houdt en op het randje zet (als je begrijpt wat ik bedoel). Zekers als leiders als Van Dijk niet in beste vorm steken. Het is allemaal zo gezapig. Dat krijg je ervan als de spelers inspraak hebben in de besluitvorming

11 oktober 2020 om 21:23

Het wordt een fiasco. Kijk hoe Koeman was, naar de media toe, naar het team en nu met de Boer. Ben bang dat het niks wordt. Maar ja dan gewoon van Gaal aanstellem straks voor het EK!

11 oktober 2020 om 21:49

Als je zegt dat het uit zijn vingers glipt, insinueer je dat hij het wel in de hand heeft gehad. Ik begin een beetje het idee te krijgen dat dat sinds die voor hem dramatische middag bij De Graafschap eigenlijk nooit meer het geval is geweest.

Te makkelijk! De spelers moeten het doen. Ik hoor ze zeggen dat ze spelers van ‘wereldklasse’ hebben en dat ze bij topclubs spelen. Laat dat ook op het veld zien dan!

11 oktober 2020 om 21:15

Ja die moeten het zeker doen. Maar de taak van trainer zijn is niet alleen 11 namen opschrijven. Je blijft eindverantwoordelijk wat er ook gebeurd op het veld

11 oktober 2020 om 21:18

En dat is dan ook weer te makkelijk. Het is gewoon heel pijnlijk dat alle tikkie-heen-tikkie-weer voorspellingen in de eerste twee wedstrijden meteen uitkomen. De Boer draagt hier gewoon verantwoordelijkheid voor.

De nieuwe Kop van Jut in den lande: Frank de Boer! Laten we ook zeker niet de KNVB vergeten die deze trainer heeft aangesteld!

11 oktober 2020 om 21:12

Precies. Ik vind De Boer een matige trainer, maar heb wel sympathie voor die man. Hij moet niet zo afgemaakt worden in de media. De KNVB daarentegen wel, die hebben hem aangesteld !

12 oktober 2020 om 05:16

Het gaat wat ver om m nu al af te schrijven, maar we hoeven ook geen medelijden met De Boer te hebben. Kritiek hoort nou eenmaal bij de baan, zelfs als de kritiek soms wat extreem of voorbarig is

11 oktober 2020 om 21:12

Knvb en incompetentie is een pleonasme. Je hoeft echt niets meer dan dat van ze te verwachten.

11 oktober 2020 om 21:30

De Knvb stelt graag coaches aan die volgens de Knvb trainerscursus de spelers Knvb voetbal laten spelen. Schoolvoorbeelden zijn Mark van Bommel, Gio, Cocu en Frank de Boer. Allemaal coaches die de klassieke hollandse school willen aanhouden zoals ze die geleerd hebben op de trainerscursus. Danny Blind deed dit trouwens ook. Het komt in feite neer op een schaakpartij, waarbij je puur theoretisch een wedstrijd benadert. Elke speler heeft een rol die in theorie werkt. Maar uiteindelijk krijg je statisch voetbal zonder enige creativiteit. Het gevolg is dat je via standaard aanvalslijnen gaat volgen. Het wordt voorspelbaar en je tegenstander hoeft alleen maar op voorspelbare dingen te anticiperen. Koeman moest een paar jaar geleden wel bondscoach worden, omdat hij de enige kandidaat was. En hij zag dat de aanvallers van Oranje niet goed genoeg zijn om op hoge snelheid in kleine ruimtes te combineren. Dus hij heeft Oranje laten inzakken en daardoor kreeg Depay in de tegenstoot genoeg ruimte om wat uit te halen. Zelfs Babel rendeerde. Wijnaldum kon in de omschakeling spelen, zoals hij het bij Liverpool gewend is. En Frenkie kon het spel dirigeren door af en toe rust te pakken en af en toe het tempo in de omschakeling omhoog te gooien. Nu zijn we weer terug bij af. Blind-achtig voetbal. Met spelers die op de helft van de tegenstander spelen omdat dat moet volgens de Knvb. Maar het werkt al heel lang niet meer zo. Compleet achterhaald en oersaai. De Knvb is echt puur gif voor het Nederlandse voetbal. Je zou eigenlijk hopen dat er een concurrerende bond komt waar alle clubs naar overstappen. Wat een aanfluiting.

11 oktober 2020 om 21:56

Je analyse van onder koeman klopt, maar dan alleen tegen top landen zoals frankrijk, duitsland, engeland en protugal. Maw in de eerste editie van de nations league. Tijdens de kwalificatie rond is dit echter niet gelukt. Koeman kon geen ruimte creeeren tegen met name noor ierland en wit rustland. Iedereen of tenminste de meesten waren vorig jaar rond deze tijd erg ontevreden over Koeman.

11 oktober 2020 om 22:48

Vooral met dat laatste 100% eens! Dat "koninklijke" moet er absoluut vanaf. Ik heb al jaren een hekel aan de Knvb en dat wordt alleen maar erger. Bert Kroket was de opmars voor alle ellende, maar veel hebben ze de laatste jaren niet geleerd. Ik heb vanavond ergens gewoon genoten van het slechte spel en mag lijden dat dit nog lang zo aanhoudt totdat de Knvb opgeheven is!

12 oktober 2020 om 00:00

Zo een goede analyse heb ik echt in tijden niet gelezen, ook niet van de zogenoemde ‘analisten’ je slaat echt de spijker op zijn kop. Saai voetbal zonder enige creativiteit, waarbij je de gebruikelijke kansen die je elke wedstrijd wel krijgt benut en wint. Ipv het voetballen om zo veel mogelijk te creëren. Heb vandaag meerdere keren gezien dat de bal van de rechtsbuiten helemaal terug ging naar de keeper, dan kunnen er nog zo veel spelers uit vorm zijn, dat heeft toch echt te maken met spel opvatting en tactiek

12 oktober 2020 om 05:19

Helemaal mee eens. Het nadeel is dat ook Koeman nauwelijks een plan B had of dat te laat in zette. Zoals hierboven gezegd: inzakken werkt alleen tegen betere tegenstanders. En "de lange bal spelen" of "de bal in de pot gooien" is nog steeds 'not done' in Nederland. Alleen als het echt niet anders kan de laatste 10 minuten.

Risico in het spel dat zullen we onder de boer nooit krijge.. dat vind hij een vies woord dat was al bij ajax zo. Controle houden zijn da magische woorden aldus de Boer

Met De Jong in de spits was het wel logischer geweest om met Berghuis en Malen oo de vleugels te spelen. De Jong is toch afhankelijk van een goede voorzet en Berghuis kan die geven. Malen speelt bij PSV ook niet vanaf rechts.

Hij had in de eerste helft goed voetbal.gezien...weet niet waar hij naar keek maar het Nederlands elftal was het niet...en uiteindelijk is Frank verantwoordelijk voor de opstelling en het tactisch neerzetten van de poppetjes...nu al een groot fiasco...

Het ligt ook een beetje aan het vasthouden aan spelers waarvan je weet dat ze het niet (meer) hebben. De Boer zal niet de eerste bondscoach zijn die te lang door gaat met bepaalde spelers en tegelijkertijd de mensen in vorm en aanstormend talent negeert. Dan krijg je wat we nu zien. Een sloom elftal, waar de vrolijkheid uit verdwenen is. Frank moet de bezem er door halen en de vrolijkheid terugbrengen, anders gaat hij kansloos ten onder.

Irritantste vind ik dat Koeman al zijn succes in een 433 formatie met de punt naar achteren heeft gehaald, toen kwam Dwight en die deed heel eigenwijs de punt naar voren omdat Donny er met alle geweld in moest. En nu gaat Frank daar doodleuk mee door. Wijnaldum moet je helemaal niet op 10 zetten, dan is hij gelijk 3x zo slecht. Frenkie moet je júist centraal op 6 zetten. Dwight en Frank moeten het wiel niet opnieuw proberen uit te vinden.

11 oktober 2020 om 21:38

Nou hier zit je toch echt fout. Koeman heeft juist gespeeld met de punt naar voren en met twee controleurs (De Roon en Frenkie), hetzelfde als De Boer vandaag deed. Een soort 4-2-3-1.

11 oktober 2020 om 21:49

Nee man, we hebben nooit met een klassieke 10 gespeeld onder Koeman. Wijnaldum speelde altijd meer aan de linkerkant. Dat er dan positiewisselingen zijn, oké, maar in de basis stond Frenkie 6, geflankeerd door Wijnaldum en De Roon / Pröpper.

12 oktober 2020 om 15:49

Heb je wel alles gezien? Want wat Barca zegt klopt helemaal.

12 oktober 2020 om 17:03

Koeman speelde duidelijk met een 4231 systeem met Wijnaldum als hardwerkende 10.

Ik vind dat de fout bij de knvb ligt. Hoe kon je op de boer uitkomen? Zegt toch genoeg over je ambities als knvb zijnde. Heeft geweldige jaren bij Ajax gehad en mindere jaren daarna, maar het belangrijkste is dat hij nooit aantrekkelijk spel op de mat legt. Zoek eens een buitenlandse trainer als er in Nederland geen goede opties zijn. Het hoeft toch niet altijd een Nederlandse coach te zijn

FdB had al in de rust moeten ingrijpen , nu wacht hij te lang.hopelijk heeft hij het licht gezien en krijgen wij een team met vechtlust tegen Italy.

Welke factoren kunnen we nu aanhalen?Is dit te wijten aan Frank z’n dominante assistent? Ligt dit aan Ryan z’n vreemde kapsels? Hebben Georgino Wijnaldum en Virgil van Dijk (en Memphis naturlich) teveel energie gestoken in hun kruistocht tegen racisme en moeten zij dezelfde energie en passie in hun wedstrijden voor het Nederlands elftal steken?Want aan Frank de Boer z’n discutabele beslissingen ligt het natuurlijk niet...

11 oktober 2020 om 21:56

het is denk ik niet zo moeilijk. al onze sterspelers zijn bij hun clubs niet in beste vorm en aangezien we al bijster weinig creativiteit hebben had je gewoon vandaag met Berghuis moeten starten die wel in prima vorm is

12 oktober 2020 om 00:07

Dit moet je gewoon Frank De Boer aanrekenen, je denkt toch niet dat de sterspelers van het grote Bosnie zo lekker in vorm zijn? Dat stroperige spel, altijd maar rond spelen, liever risicoloos dan risicovol passen, geen ruimte voor een individuele actie. Dat zijn naar mijn mening toch echt dingen die je de coach kan aanrekenen. Onder Koeman was het misschien ook niet elke minuut geweldig, maar de algemene spel opvatting was gewoon totaal anders. Het was meer een soort freeflowing aanvalspel wat met snelle mensen voorin vaak gevaarlijk was in de omschakeling. Nu is het een georganiseerde boel die als een soort schaakspel aanvalt. Daar ligt onze kracht totaal niet

We missen een 2de voetballende controleur naast Frenkie. Eentje die een bal af kan pakken maar ook vooruit kan spelen onder druk. Een echte 10 die steekballen geeft en kan wegdraaien. Natuurlijk een buitenspelen met dreiging die kan dribbelen.Als 2de controleur naast Frenkie zou ik naar Jerdy Schouten gaan kijken. Een naam die je niet verwacht en hoort maar ik heb hem nu een aantal keer bij Bologna gezien tegen sterke ploegen. Hij weet zich ondanks die grote druk op de bal vrij te spelen en een goede oplossing vooruit te vinden. Kan net Frenkie achterin wegdraaien van een man. Pakt ook ongelooflijk veel ballen af. Die gaat het 100% beter doen dan de Roon. Zou zeggen probeer het eens uit! Onmogelijk om alles van 1 man te laten komen.Het is ongelooflijk jammer dat Danjuma in de Championsship speelt en vaak geblesseerd is geweest. Dat is nou nog 1 van de weinige buitenspelers die zijn man opzoekt en er voorbij gaat. Desnoods Dilrosun want Promes en Babel zijn einde verhaal

11 oktober 2020 om 23:23

Zag Schouten spelen tegen Milan en hij viel me direct op. Sterk aan de bal, veel inzicht. Mooi dat ik niet de enige ben bij wie deze speler is opgevallen!

11 oktober 2020 om 23:36

Tegen Milan was hij idd enorm goed, maar ook vorig jaar tegen Inter en Roma de beste. Speelde Eriksen toen helemaal weg

Maar eigenlijk was de keuze vooraf al kut. Je weet dat zij massaal gaan verdedigen, zei FDB zelf al. Dan moet je DUS Berghuis opstellen!

FdB is nog steeds in de rauwperiode van zijn vorige ontslag/ ontslagen. Dit is een trainer die geen risico durft te nemen, op de goedkeuring van zijn team drijft zonder de teugels in handen te hebben. Na zo'n wedstrijd zie je dan ook een (wederom) geslagen man. Wat een keuze van de knvb!! En dan moet een Frenkie de Jong voor de tv vertellen dat het allemaal niet zo slecht was, en dat er toch zoveel potentie zit in dit team!!!

Het is sowieso niet een trainer die erg zelfverzekerd binnenkomt, als je al 3 keer bent ontslagen. Als de eerste wedstrijden dan ook nog eens bar slecht zijn gaat die onzekerheid alleen maar toenemen. Ook in de media zal hij regelmatig de pispaal zijn, ondanks het feit dat oranje ook gewoon echt niet de kwaliteit heeft.

Het is bij de Boer net als bij Ten Hag. Ze doen alsof voetbal hogere wiskunde is. Dat valt best mee. Gewoon met de juiste elf beginnen, helpt al. En spelers die een slechte dag hebben, of geblesseerd raken, vervangen. Laat dat nu juist de makke zijn van beide trainers: dat kunnen ze eenvoudigweg niet...

Hij heeft ook gewoon geen uitstraling. Hij spreekt in cliches, zn stemgeluid is zo monotoon dat je oren ervan gaan bloeden en tactisch snalt ie er ook geen hout van. Hij kon goed voetballen, verder heeft hij niet een goede eigenschap voor het trainersvak. Echt niets.

Op het middenveld heb je gewoon niet 1 speler die creatief is. Hoe is dat in hemelsnaam mogelijk voor Oranje? Er was een man die die lege positie perfect kon invullen, maar die heeft een ander land gekozen omwille van redenen die we niet kennen of althans niet volledig. Dit Holland is echt niks.

12 oktober 2020 om 01:31

Er waren 2 redenen voor: Marco van Basten en Danny Blind

1. Bondscoachschap moet je verdienen. De Boer heeft na Ajax niets gepresteerd. 2. De Boer had dat moeten inzien en de eer aan zichzelf moeten houden door af te slaan. 3. Het NL 11-tal Hoeft zich niet aan alle teams aan te passen. 4. Speel Niet met 3 controlerende middenvelders. Dan krijg fantasieloos voetbal. 5. Berghuis is in vorm. Laat hem staan. 6. Van de Beek Moet spelen. Heeft diepgang. GVD De Boer: 3 tm 6 moet JIJ zien.

12 oktober 2020 om 02:53

Ik ben het met alle punten eens behalve nummer 6. Donny heeft als middenvelder in 90 minuten 12 balcontacten, waarvan ie de helft verliest. Dan speel je met 10 man. Als middenvelder moet je geen verstoppertje spelen. Ik kan helaas momenteel 1 2 3 geen betere (andere) 10 opnoemen, ik hoop dat Propper weer fit wordt, die speelde goed en scoorde veel de laatste keren dat hij meedeed. Die mag van mij wel op het middenveld terugkeren.

Ik was en ben nog steeds niet blij met De Boer als Bondscoach, maar hij straalt wel een vorm van commitment uit. Alsof het nu of nooit is. Ik had juist verwacht dat die zich arrogant zou opstellen en zou zeggen ik ben de coach en zo wil ik het. Hierdoor wil ik het hem wel gunnen. Maar wat er echt moet gebeuren naar mijn idee is een keuze tussen deze twee opties; Optie 1: Spelers selecteren op basis van “kwaliteit” en naam. En dan aan de hand van deze spelers, de meest geschikte formatie kiezen. Optie 2: Eerst beslissen hoe je wilt spelen en dan spelers selecteren die in dat systeem passen. Met als gevolg dat er een paar spelers van naam zullen afvallen. Ik denk dat Nederland 4-4-2 moet spelen met twee spitsen. Als we vandaag met Malen en De jong hadden gespeeld in de spits en Berghuis als rechtermiddenvelder. En op links noem maar iemand, had je een beter spel gehad. 4-3-3 met spelers als malen, babel, depay vind ik niet logisch. Dan moeten ze maar afvallen.

Ik had nog well vertrouwen in Frank Maar jij blijkt een tactisch totale onbenul. Luuk de Jong opstellen en dan niet Berghuis maar Promes opstellen ..hoe verzin je het, echt waar. Als je een terugtrekkende matige tegenstander op snelheid wilt stuk spelen , dan doe je dat natuurlijk niet met de Roon. Je hoeft toch zeker geen genie te zijn om dat van te voren te bedenken. Beste kopper van europa ....wie zullen we daar eens naast zetten..een buitenspeler in bloedvorm met een puntgave voorzet of een totaal uit vorm die altijd naar binnen dribbellt.....mijn god zeg

Ik vond de aanval wel logisch gekozen. Tegen Mexico was er geen enkele diepgang met Memphis, Babel en Berghuis. Dus ik snap dat Malen en Promes speelden. Maar, en dat is achteraf, had misschien Berghuis er in gemoeten met Malen in de spits. Voor de rest stond het logisch (zelfde als Koeman), dus kun je alleen de spelers verwijten maken vind ik. Verdedigend was het stabiel. Alleen in balbezit dramatisch. Niet om de Roon te bashen, maar aangezien Wijnaldum (ook meer loper) altijd speelt is het misschien beter op die plek ook eens een voetballer neer te zetten? Toen Propper daar stond (begin van de succesvolle Nations League serie) was het voetbal voor het laatst ook leuk en goed om naar te kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. de LigtVerdediger00
M. BizotKeeper00
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger00
D. BlindVerdediger00
S. de VrijVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1237 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren