Jong Oranje wéér getroffen door coronavirus; ook Gakpo meldt zich af

Zondag, 11 oktober 2020 om

Bondscoach Erwin van de Looi en Vitesse-verdediger Danilho Doekhi hebben positief getest op corona, zo meldt de KNVB zondag via de officiële kanalen. Het tweetal reist dan ook niet af naar Cyprus waar Jong Oranje aanstaande dinsdag aantreedt tegen de leeftijdsgenoten van dat land in het kader van de EK-kwalificatie. Cody Gakpo mist de kwalificatiewedstrijd vanwege een bovenbeenblessure, zo klinkt het.

De KNVB meldt voorts dat assistent-bondscoach Marcel Groninger voorlopig de taken overneemt van Van de Looi bij Jong Oranje. Voor Gakpo en Doekhi kunnen op het laatste moment geen vervangers meer worden opgeroepen, waardoor men deze zondag met achttien spelers richting Cyprus vertrekt. Het treffen met Jong Cyprus begint dinsdag om 18.00 uur Nederlandse tijd. Jong Oranje bezet met 21 punten uit zeven duels de eerste plaats in kwalificatiegroep G.

Van de Looi en Doekhi hoorden zaterdagavond van de positieve coronatest en het duo is daarna gelijk naar huis gegaan. De coach en de speler hebben momenteel geen klachten, al moeten ze volgens de richtlijnen van het RIVM wel 72 uur in quarantaine doorbrengen. Jong Oranje houdt zich aan de strikte coronamaatregelen en spelers en trainers worden zeer geregeld getest. In een eerder stadium werden Maarten Paes en Jordan Teze positief getest op het coronavirus.

Gakpo staat inmiddels op negen interlands namens Jong Oranje. In het EK-kwalificatieduel met Jong Gibraltar (5-0) van afgelopen donderdag had de PSV'er nog een basisplaats. Doekhi, met vier duels voor Jong Oranje achter zijn naam, bleef de gehele wedstrijd op de bank zitten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door groninger hopp)

Die clubs testen elke dag als ik het goed heb. Dat zal wel een godsvermogen kosten, kost een particuliere test niet tegen de €100? Hoorde dat scholen dat laatst deden bij leraren omdat het anders te lang duurde. Als je elke dag 40 mensen moet testen (spelers en staf) dan loopt dat aardig snel op of niet..?

11 oktober 2020 om 14:06

Een particuliere test kostte twee maanden geleden 85e, los per stuk. Vier voor 250e. Heb er zelf 4 gekocht, omdat ik naar mijn ouders wilde zonder risico. In Duitsland kan je ze nu als particulier voor 25e kopen. En als je grootverbruiker bent waarschijnlijk voor 10e oid. Dus veel minder duur dan je denkt, al gaat t wel in de cijfers lopen natuurlijk als je het dagelijks zou doen. Dacht op dit moment bij profclubs twee keer per week. Edit: net een vlugge kijk op t net: voor ons ongeveer 20e.

11 oktober 2020 om 17:01

Maar dan ga je zelf met die wattenstaaf tegen je hersenen schrapen?

11 oktober 2020 om 14:07

Ken een bedrijf dat medewerkers 2x per week test. Die betalen 135,- voor 10 testen. Dus dat is 13,50 per test. Maar loopt inderdaad wel op wanneer je elke dag gaat testen.

11 oktober 2020 om 14:45

Zelfs dan: voor veel bedrijven zijn de kosten van het testen maar een fooitje in vergelijking met wat er voor hen economisch op het spel staat. Wat dat betreft is het bijvoorbeeld ook voor scholen niet gek dat ze zelf het heft in handen nemen: een leraar die een week lang onterecht thuis zit met een loopneus kost ze vele honderden euro's. Het is al haast gek dat dit soort testen op eigen initiatief inmiddels niet nog veel meer gebeurt.

11 oktober 2020 om 14:25

Als je groot inkoopt en een contract afsluit dat je blijft kopen, zal er een mooi prijsje worden opgemaakt.

11 oktober 2020 om 14:43

Ik weet dat de eredivisie een contract heeft afgesloten met eurofins. Die doen dan alle testen voor hun. Maar geen idee of de KNVB dit ook voor de internationals heeft geregeld. Ga er van uit dat het ook voor hun geldt. Zal dus wat goedkoper zijn dan de 100 euro.

Stop toch gewoon met voetballen man. Klm steunen met een paar honderd miljoen en daarna pas regels opstellen voor terugbetalen kan wel, maar overheidssteun om de misgelopen inkomsten te dekken kan weer niet waardoor deze clubs en elftallen (en heel veel andere sport en cultuur gerelateerde evenementen) gedwongen zijn om wedstrijden af te werken.

11 oktober 2020 om 15:24

Waarom stoppen met voetballen? Al die spelers hebben bijna geen symptomen.

11 oktober 2020 om 16:43

Omdat dat juist erger is, geen symptomen hebben. Dan kan je mensen besmetten zonder dat je het in de gaten hebt.

Goh, ze hebben geen klachten. Wat een verrassing

11 oktober 2020 om 15:00

Is inderdaad te verwachten, maar voor de technische staf kan het wel gevaarlijk zijn. Voetbal draait om meer dan alleen de voetballers zelf.

11 oktober 2020 om 15:06

Bondscoach is toch ook onderdeel van de technische staf?

11 oktober 2020 om 15:15

Ja? Maar ik zeg toch niet dat iedereen die ouder is klachten krijgt?

Kan je zien hoe apart het allemaal is, ze zitten al vanaf maandag samen en test je meerdere keren negatief en dan opeens positief op zaterdag.

11 oktober 2020 om 15:38

Dat noemt men de incubatietijd.

11 oktober 2020 om 15:50

Klopt maar je hoort altijd "je bent niet besmettelijk in die periode". Iedereen kwam negatief binnen bij Jong Oranje dus zou je nu zeggen dat iedereen die nu positief test besmet was voordat ze bij Jong Oranje kwamen.

11 oktober 2020 om 15:58

Of je noemt het vals positief! Ook dat kan het geval zijn

11 oktober 2020 om 16:06

False positives gebeuren zelden bij PCR testen. Enkel bij contaminatie tijdens het uitvoeren van de Pcr. Ik geloof niet dat voetballers commerciele testen gebruiken. Die hebben vaak een hoger false positive rate

11 oktober 2020 om 16:07

Incubatietijd heeft weinig te maken met wanneer je besmettelijk bent. Het heeft ermee te maken dat je symptomen vertoont.

11 oktober 2020 om 16:23

Hoe meer symptomen je vertoont, deze te besmettelijker je bent

11 oktober 2020 om 16:44

Valse positieven gebeuren juist bij PCR tests! Daarnaast is de test niet te gebruiken; Meet geen levende of actieve virussen en is zo gevoelig dat 1 klein stukje dna van een virus al genoeg is voor een positieve test. Die gasten zijn gewoon kerngezond!

11 oktober 2020 om 16:48

Besmettelijker met wat? Een influenza virus met een mortaliteit vergelijkbaar met de seizoens griep! Het is nu herfst en half Nederland leidt nu aan het rhinovirus (verkoudheid)..ook super besmettelijk!

11 oktober 2020 om 16:54

False positive gebeurt enorm vaak, Eergister nog naar buiten gekomen een meid die eerst negatief testte, daarna positief, bloedtest gedaan toch negatief. Ook Hugo de Jonge noemt de PCR test instabiel en geeft ook netjes aan dat je niet kan zien of iemand besmettelijk is maar alleen of het ooit besmet is geweest. Als jij 3 maanden geleden covid-19 had en nu test zal je positief testen, maar niet omdat je het nu hebt. Dit zie je ook gewoon kei hard terug in de cijfers van ziekenhuizen. Waar we in maart in de 3e week van corona al op 300 ziekenhuis patienten zaten per dag, zitten we nu op 20. Kan dus maar paar dingen zijn. Corona is minder sterk? mooi maatregelen kan opgeheven worden. PCR test geeft weinig informatie? Mooi maatregelen kan opgeheven worden. We weten in 1e fase bij de huisarts al hoe we het moeten oplossen? idem. Ook de doden waren toen een stuk meer per dag. Het is wel grappig. We begonnen met corona op moraliteit van 3.4 (415.000 Nederlanders zouden sterven), vervolgens hadden we het over overbelaste IC bedden, nu ook dat niet gaat gebeuren hebben we het over het aantal ziekenhuis bedden. Wat is het volgende stap? hoeveelheid afspraken bij de huisarts?

11 oktober 2020 om 16:58

@snelle, nee PCR tests hebben eerder last van false negatives. De test zelf is heel goed in het vinden van virus Rna, dus daarom heeft het een lage false positive rate. Dat het geen levende virussen meet klopt, maar dat is in dit geval niet toepasbaar omdat van de Looi en Doekhi eerder negatief zijn getest, want ik neem aan dat ze vaker getest zijn. Deze false positives heb ik dus buiten beschouwing gelaten.

11 oktober 2020 om 17:02

@groninger Hopp, waarom moet je altijd een heel verhaal typen bij een discussie? Je maakt het alleen maar onoverzichtelijker nu. We hebben het nu niet over de mortaliteit, dus als je je coronafrustraties wilt uiten, doe dat alsjeblieft ergens anders.

11 oktober 2020 om 17:05

Dan is het alsnog dat wij het wel degelijk als graadmeter gebruiken terwijl je zelf al aangeeft dat het oude brokken kan vinden. Dus PCR is goed voor immuun maar niet goed voor beslissingen in lockdowns. Dat zijn de ziekenhuizen en ic bedden en die zijn gewoon op dit moment lager dan de afgelopen jaren. We zitten al in een semi lockdown en dinsdag zal vermoedelijk de echte lockdown komen aangezien Diederik Gommers het zo graag wilt. Als je gewoon de grafieken van februari tot nu kijkt, zie je dat er nu nog steeds geen drol aan de hand is. Het aantal ziekenhuis en IC zijn de enige feiten die we hebben, nouja feiten, je zal t daarna nog klinisch moeten testen of het echt corona is en niet rhino, maar dat is op dit moment nog irrelevant.

11 oktober 2020 om 17:08

Ik geef je gewoon daadwerkelijk het argument waarom PCR helemaal niks zeggen. Een speler mag nu niet spelen op basis van een test die helemaal niks zegt over het nu. Dit weet jij ook

11 oktober 2020 om 17:16

Ik heb het helemaal niet over beslissingen over lockdowns? Ik heb het over de PCR test van Jong Oranje. Die dode virusdeeltjes boeien hier niet omdat van der Looi en Doekhi dan eerder positief getest zouden zijn geweest, maar dat is niet gebeurd. Dus in dit geval zijn er geen false positives, of de kans is in iedergeval miniscuul klein. Nogmaals, houd het relevant.

11 oktober 2020 om 17:28

Zelfs al zou je de problematiek alleen verkleinen naar de situatie jong Oranje is het gewoon onjuist, er is een brokje sars gevonden, of dat covid-19 of iets anders is, is dan nog geeneens bewezen, wel vrij aannemelijk overigens. Vervolgens is het dus niet bewezen of de speler wel of niet nu besmettelijk is en ook niet bewezen of hij onder de foute marge van 3% zit die gewoon standaard door artsen ingecalculeerd is. De speler heeft geen klachten voelt zich perfect, bij elk ander virus waar ook ziekenhuizen en ic bedden vol komen te zitten gaan we gewoon door met ons leven. Nu wordt de speler in kwestie weggestuurd. Alleen op basis van het vermoeden dat. In een normale wereld dat niet uit is op verdeling in de samenleving, zou er nu een klinisch onderzoek plaats vinden, door bijv. een bloedtest en een eventuele 2e pcr test. Mee doen aan de PCR test is gewoon een loterij met de grootste winstkans ooit.

11 oktober 2020 om 17:34

Nog nooit zoveel onzin gelezen. Denk je dat ziekenhuizen de tijd hebben om bij elke positieve test nog extra testen uit te voeren? En waarom zou je in godsnaam nog een 2e PCR test uitvoeren als het toch dode virusdeeltjes zijn? Die ga je dan ook zien. Het is trouwens ethisch onverantwoord om in een grote populatie te testen of personen met een positieve PCR test daadwerkelijk allemaal besmettelijk zijn. Als je op dat bewijs gaat wachten, dan kan je lang wachten. We doen ook alleen maar wat wij denken dat het beste is op dit moment. "in een normale wereld dat niet uit is op verdeling in de samenleving" Vind ik ook grappig. Maar goed, ik ga niet meer op jou reageren. Tijdverspilling.

11 oktober 2020 om 17:43

Omdat het vaker al aangetoond is dat mensen die een bloedtest vervolgens aanvragen negatief testen. De maker van de PCR test heeft duidelijk aangegeven dat je gezonde mensen niet kan testen. En ik vind het prima als je niet verder op in wilt gaan, maar als jij ontkent dat er een ongelooflijke verdeling in het maatschappij is ontstaan door covid-19 dan ben je echt te dom om te poepen. Laat ik alleen maar termen als rechtse wappies, complotdenkers, en alle andere termen die we gebruiken om tegenover elkaar staan, zoals het cancel culture. Iets wat jij nu ook doet, ik respecteer jouw opinie en mening, jij mijne niet want je vind het tijdverspilling en wilt dat iedereen het ziet dat het tijdverspilling is. Ik hoop in ieder geval dat je gezond blijft en gelukkig wordt want ik zal mij niet gaan verlagen.

11 oktober 2020 om 17:52

Nou als je het zo verwoord ga ik toch nog even wat zeggen. Ik zal je vertellen waarom ik niet op jou meer in wil gaan. Je praat echt onzin, maar je ben zo zelfverzekerd van je onzin dat het frustrerend is om met jou in discussie te gaan.bijvoorbeeld bij een bloedtest zoek je de antilichamen. Maar die worden niet meteen geproduceerd (althans, de antilichamen die 'somatic hypermutation' hebben ondergaan) dus het zou best kunnen dat je die niet nog niet ziet. Daarnaast is er waarschijnlijk naast de antilichaam test een grote rol voor CD8 cytotoxische T cellen, maar dat kan je niet op grote schaal testen. Dus zo kunnen we nog wel even doorgaan.ik ontken niet dat er een verdeling is, maar je hebt het over dat iemand erop uit is op een verdeling. Als je Trump bedoelt, ben ik het met je eens. Hier in Nederland denk ik aan de idioot Engel.

11 oktober 2020 om 18:19

Klopt wat je zegt, maar zo werkt het met PCR ook en dat is precies de discussie die er is. Als je weet dat de PCR test niet betrouwbaar is en je gaat dit gebruiken op mensen zonder klachten, denk aan de voetballers, dan krijg je false-positive. Dit geldt ook voor de pret testers. Als je in het ziekenhuis ligt en dan test, ja dan is die 99,99 betrouwbaar. Dit is overigens ook gewoon erkend door van Dissel en Hugo de Jonge. Ik vind het overigens mooi dat je Trump noemt, want als we daarover gaat beginnen kan ik je beloven dat je hem niet wint, maar ik heb een raadsel voor je, jij mag zeggen welk persoon de verdeling veroorzaakt. Persoon A zegt zowel aan de linkerkant als aan de rechterkant zitten idioten. Persoon B zegt alleen aan de rechterkant zitten idioten. Ik wil je echt vragen om te stoppen met geknipte RTL en NOS beelden te kijken. Het live debat staat gewoon op youtube. Zonder knip momenten. Ook vind ik het typisch dat je Engel noemt, want dat bewijst dat jij vind dat jij altijd gelijk hebt en we panisch moeten zijn om covid-19 en er dus geen tegenargument geaccepteerd wordt ongeacht of t onderbouwd is of niet. Kan me nog heugen dat jij mij aanviel op hydroxychloroquine, terwijl ik t over meerdere medicatie had. Enorm spijtig dat jouw 'bronnen' het nu ineens ook erkennen. 3 maanden later en zoveel zieken en doden verder. Werden artsen die niet op tv komen eerder serieus genomen was er stuk minder aan de hand. Maar dat waren allemaal complot mongolen. Alles wat jou mening niet overeen komt is een complot. Straks vertel je me nog dat je op pedo club VVD stemt omdat je geloofd dat Demmink onschuldig is. Ik ga hier verder ook niet meer op reageren, een normaal debat gaat via argumenten, niet met moddergooien en dat is het enige wat jij kan. Ik hoop dat je ooit open staat voor je medemens want je zal diep ongelukkig worden als je nooit een andere mening accepteert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Selectie
SpelersPositieW
D. ZeefuikVerdediger92
L. ReisMiddenvelder80
M. BoaduAanvaller88
K. SierhuisAanvaller88
C. GakpoAanvaller63
M. PaesKeeper50
M. BakkerVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland U21.

4 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Sadio Mané is wederom op de radar van Barcelona verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren