‘Mourinho was een van de eersten die mij opbelde na mijn hartaanval’

Zaterdag, 10 oktober 2020 om 17:14Robin Bruggeman • Laatste update: 17:43

José Mourinho en Iker Casillas onderhielden in de periode dat de twee met elkaar samenwerkten bij Real Madrid een moeizame relatie. De oefenmeester koos ervoor om de clubicoon op de bank te houden nadat Casillas was teruggekeerd van een blessure en twee jaar na het vertrek van Mourinho uit het Santiago Bernabéu verliet Casillas de Koninklijke voor FC Porto. Zeven jaar nadat hun samenwerking in Madrid ten einde kwam, onderhouden de twee nu echter wel een goede band met elkaar.

“Veel mensen weten dit niet, maar Mourinho was een van de eersten die mij opbelde na mijn hartaanval, om te vragen hoe het met me ging”, blikt Casilas terug in gesprek met ESPN. De doelman werd vorig jaar op de training van FC Porto getroffen door een hartaanval en zou daarna niet meer onder de lat plaatsnemen bij de Portugese topclub.

Bij een FIFA-congres dat door zowel Casillas en Mourinho werd bezocht, begroetten de twee elkaar vervolgens met een hartelijke omhelzing: “Ik zag mensen die ik daarvoor lang niet had gezien. Het zorgt ervoor dat je de kleine dingen in het leven meer gaat waarderen”, zegt Casillas daarover. “Je gaat meer van dag tot dag leven en je zit niet langer vast in je eigen kleine wereldje.

“Ik heb enorm veel geluk gehad, veel mensen hebben dat niet. Ik heb zeker het gevoel gehad dat ik die dag zou overlijden en de omstandigheden dwongen me om alles in mijn leven te herzien. Ik ben een bevoorrecht mens. Als ik verder kan gaan in de voetballerij, zal ik dat ook zeker doen”, sluit hij af. Casillas vertolkt momenteel een rol in de directie bij FC Porto.Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door olley)

Tis een lul, maar wel een goede lul.

10 oktober 2020 om 17:26

That's what she said

10 oktober 2020 om 18:38

Grote mond met een klein hartje dus

Mourinho is vooral richting de pers en tegenstanders een bal gehakt maar volgens mij verder een fantastische gozer.

10 oktober 2020 om 18:02

Helemaal met je eens. De documentary serie van Tottenham op Amazone Prime laat dat ook perfect zien, Mourinho is heel rechtuit tegenover zijn spelers, maar hij geeft ook heel veel om ze. Het is alleen jammer dat hij tegenslagen moeilijk kan verwerken en dit uit hij zich tijdens interviews, tijdens wedstrijden etc. Maar tegenover zijn spelers is hij altijd eerlijk, een open boek.

10 oktober 2020 om 18:19

Dat fragment tussen hem en Danny Rose zegt genoeg. Alle 2 eerlijk en daarna werd ie verhuurd om ie aan spelen moest toekomen.

10 oktober 2020 om 19:42

Dat fragment zegt genoeg over Rose. Zelf hele tijd aan het woord en als Mourinho tussendoor zegt "that is your perspective" boos naar buiten lopen en huilen dat ie bij de voorzitter gaat klagen. Resultaat hij is weg bij de club.

Mourinho is de 2e Louis van Gaal onder de trainers. Als pers en publiek kun je gek worden van zijn narcistische en egocentrische gedrag. Maar de spelers met wie hij gewerkt heeft zweren allemaal bij hem.

10 oktober 2020 om 18:58

In het geval van van Gaal niet alle spelers. Spelers als Hristo en Rivaldo hebben al vaak genoeg hun onvrede uit over van Gaal. Niet iedereen krijgt de Totale Mens treatment.

10 oktober 2020 om 19:09

Met als verschil dat je het bij lvg over de helft van de spelers hebt. De andere helft kan Louis ook niet luchten

10 oktober 2020 om 19:25

Niet zo gek, aangezien Mou door onze Louis is opgeleid bij Barcelona.

Als het goed gaat is vooral binnen de media iedereen de vriend van dit soort trainers, ze zijn relaxed, maken een geintje, etc. Maar als het niet loopt is elke kritische vraag teveel. Mou heeft dat, Louis heeft dat, Klopp ook, Guardiola, noem ze maar op.

Die man heeft gewoon twee gezichten. Eentje voor de camera en die is niet al te best, maar daar kiest hij zelf voor. En eentje daarachter. En daarachter schijnt het best een fijn persoon te zijn, mits je met hem door één deur kunt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4267 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. BettoniUnknown
A. LuninKeeper
CarvajalVerdediger
NachoVerdediger
Éder MilitãoVerdediger
Mario GilaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

673 fans
Keeper, 40 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Erik Palmer-Brown heeft de mogelijkheid om zijn carrière voort te zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren