Memphis Depay geeft Barcelona geen énkele garantie in januari

Zaterdag, 10 oktober 2020 om

Memphis Depay sluit niet uit dat hij tijdens de winterse transferperiode alsnog een transfer maakt, maar zijn bestemming hoeft niet per se Barcelona te zijn. De aanvaller zag afgelopen week een overgang van Olympique Lyon naar het Camp Nou mislukken. Het is zeker geen uitgemaakte zaak dat de Oranje-international over een paar maanden alsnog een contract bij de club van Ronald Koeman en Frenkie de Jong tekent.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door bahman)

Voor hem ook beter om gewoon naar een club te gaan, dat een stapje lager is. Lijkt me niet het type dat tevreden is met een reserve rol en dat gaat hij imo duidelijk wel krijgen bij Barcelona. Zolang hij daar niet mee akkoord wil gaan, moet hij lekker naar een club als Everton/Arsenal/Dortmund/Sevilla. Beetje zelfde niveau clubs als Lyon, iets hoger, maar in een mooiere competitie. Transfervrij, lekker je zakken vullen jongen!

10 oktober 2020 om 09:52

Hij zit gewoon prima op z’n plek in Lyon. Ik zie hem niet in de basis staan bij de vier clubs die jij noemt. Te hoog gegrepen met spelers die beter zijn dan Depay

10 oktober 2020 om 10:26

Dat is natuurlijk onzin. Bij Sevilla zou hij een van de beste spelers zijn, en bij Arsenal en Everton speelt hij ook zeker basis.

10 oktober 2020 om 11:58

Hoezo zou hij bij Sevila een van de beste spelers zijn dan? Ik vind Depay zo ongelooflijk slecht aan de bal dat je echt afvraagt waar die hype rond deze jongen vandaan komt. Leuk dat hij een balletje kan vast houden maar je ziet hem vaak toch ook heel erg slungelen met de bal en hierdoor een aanval om zeep helpt. Depay zou bij Everton, Arsenal en Dortmund niet basis staan, bij Sevilla zou hij misschien spelen maar niet met het niveau die hij nu aantikt. Verder heb ik echt niks tegen mens Depay verder, werkt hard, nooit gezeur bij een club of iets. Dat hij zich anders kleed of van rappen houdt kan ik ook alleen maar waarderen want ik ben van het prencipe dat je als mens lekker vooral moet doen waar je hart licht en als Depay hier blij van wordt wie zijn wij dan op dat te beoordelen. Dus geen aanval op de persoon zelf maar ik vind Depay heel erg overschat en als hij niet scoort heb je toch vaak niet echt iets aan hem. Zie ik liever Malen of Luuk eigenlijk in de aanval.

10 oktober 2020 om 12:05

Benzema, het is duidelijk dat je geen Spaans voetbal volgt. Sevilla is al een tijd een van de beste ploegen van Spanje. Everton is momenteel een titelkandidaat in Engeland; heb je die voorhoede gezien? Memphis heeft daar niks te zoeken. Waar zou hij moeten spelen bij Arsenal? Aubameyang is daar de spits, als buitenspeler komt Memphis zwaar tekort (ondanks die sporadische flair) en hij kan het tempo niet aan om als spelverdeler te spelen.

10 oktober 2020 om 12:21

@Barcalover: dus bij Dortmund en Arsenal zou Depay zichzelf blind in de basis spelen maar bij Sevilla niet... doe even die La Liga bril af. Depay zou voor alle drie deze ploegen een versterking kunnen zijn. Maar ik zie er hem Haaland of Auba niet zo maar uitspelen.

10 oktober 2020 om 13:42

Depay is een klasse of 4 beter dan zowel de Jong als En Nesyri. Natuurlijk zou hij daar heel makkelijk in de basis spelen.

10 oktober 2020 om 14:45

Nogmaals, gewoon even weten waar je over praat. Depay kan veel dingen redelijk goed, maar blinkt nergens in uit op het veld. In gewoon echt niks. Vraag hier tien mensen op welke positie hij speelt, en je krijgt gewoon allemaal andere antwoorden.

10 oktober 2020 om 15:37

Horwi, je gaat toch niet serieus volhouden dat Memphis minder is dan En-Nesyri en Luuk de Jong? Natuurlijk is Sevilla een sterke ploeg, maar Memphis zou daar waarschijnlijk een sterkhouder zijn

10 oktober 2020 om 18:53

Het gaat niet om of die beter is mqar om wie er meer bij een team past en die depay zal het niet halen bij een club als sevilla

10 oktober 2020 om 19:01

@Benzema één van de beste spelers bij Sevilla zijn ???? Hij zou Sevilla 3e keus zijn op links trust me on that. Memhis is een zeer overschatte speler. Zijn goaltjes redden hem soms maar als die niet scoort komt de werkelijke analyse en dat is dat hij bijna niks goeds doet in een wedstrijd. Ik krijg er altijd een ongemakkelijke gevoel bij als ik hem zie spelen. Ik heb 10 x liever bijv een Idrissi op links dan Memhis met alle respect. Everton idem dito. Lyon is ideaal voor hem ookal speelt hij daar ook vaak bagger

10 oktober 2020 om 09:53

In Engeland werd 't niet veel, was hij niet goed genoeg. En nu wel bij een nog grotere club proberen met de gedachte dat ie de coach goed kent en dat 't daar dus wel een succes wordt. Lekker in Frankrijk blijven, beter voor jezelf en je ego

10 oktober 2020 om 10:42

Dat was wel drie jaar geleden, de Memphis van 23 jaar oud was vooral fysiek zwakker dan de Memphis van 26 jaar oud.

10 oktober 2020 om 10:47

In Engeland wordt hard gespeeld dus is fysiek erg belangrijk, in Spanje wordt een stuk minder hard gespeeld dus z'n fysieke vooruitgang lijkt me niet helemaal op z'n plek als argument waarom het nu wel zou lukken?

10 oktober 2020 om 12:08

Laten we deze foute cliché er maar weer ingooien. In Spanje wordt ook fysiek gevoetbald en zijn de verdedigers ook bikkelhard. Bonkiger is niet hetzelfde als fysieker.

10 oktober 2020 om 14:18

Als je fysiek niet genoeg voorstelt heb je in een 'bonkerige' competitie niks te zoeken? Dus sorry maar ik mis de logica van je opmerking compleet...en ik ben het met je eens dat bv een Ramos erg hard kan spelen, maar tussen Spanje en Engeland zit toch een flink verschil mbt de hoeveelheid spelers wie zo (continu kunnen) spelen

10 oktober 2020 om 14:51

Ook weer zoiets: hard is niet hetzelfde als fysiek. Fysiek is gewoon sterk zijn en snel kunnen rennen, etc. Dat kunnen de verdedigers in Spanje ook. Dat je breed en gespierd bent, zoals de verdedigers in Engeland, betekent niet dat je die kracht ook nuttig toepast of überhaupt kan voetballen. We zien wekelijks wat voor klungels er op de velden in Engeland rondlopen. Het oogt allemaal wat fysieker door hun uitstraling en het middeleeuwse voetbal dat sommige clubs op de mat leggen, maar in Italië en Spanje zijn de verdedigers net zo fysiek en ligt het tempo ook hoog.

Je zou er toch trots op moeten zijn dat je voor Barcelona mag voetballen. Of zie ik dat verkeerd. Want met zijn kwaliteiten moet je je in het belang van het elftal voetballen ipv dat het team voor jou voetbalt.

10 oktober 2020 om 10:28

Dat zie je inderdaad verkeerd. Iedereen mag zijn eigen mening hebben en zelf bepalen waar hij wel of niet wil spelen.

10 oktober 2020 om 11:58

Volgens mij lees jij zijn reactie op de eerste comment verkeerd? Elke voetballer ter wereld zou trots zijn als de beste clubs interesse heeft in jou

10 oktober 2020 om 13:40

Bepaal jij dat of wat? Waarom zou je daar trots op moeten zijn?

10 oktober 2020 om 15:36

Haha, ehm... wil je echt antwoord of snap je het echt niet? Waarom zou je trots moeten zijn als de creme de la creme interesse in je heeft? Ff denken, grotere kans op prijzen? Spelen met de beste spelers ter wereld? Jezelf kunnen ontwikkelen? Deel uitmaken van de geschiedenis? Veelal hogere salarissen? Pfff... bedenk zelf ook wat.

11 oktober 2020 om 11:09

Dat zijn voordelen van de stap naar een topclub maken. Niet per se iets waar iedereen trots op is. Er zijn genoeg spelers die niet trots zijn om voor Barca te spelen of Barca zelfs af zouden wijzen.

Voor mij is het een geluk bij een ongeluk dat hij niet komt, bij lange na niet goed genoeg voor het niveau Barcelona in mijn ogen. Weet niet wat er deze winter voor budget is, maar hoop dat het elders geinvesteerd wordt.

10 oktober 2020 om 09:53

García zullen ze wel gaan halen dan lijkt me.

10 oktober 2020 om 11:24

Garcia is pas echt pure middelmaat. Niet dat ik Depay goed genoeg vind voor Barca overigens. Bar a moet hoger mikken als deze spelers imo

10 oktober 2020 om 11:46

Er moet natuurlijk ook geld zijn... maar als dat geld er niet is, kijk je beter in de jeugdselecties eens rond. Die Araujo valt toch ook niet tegen tot zover? Want met een Depay en Garcia ga je niet ineens de CL gaan winnen.

10 oktober 2020 om 12:01

Als je hoort dat een Upamecano straks 40 mil kost.. Dan denk ik houd lekker geld op zak joh en haal un de zomer Upamecano en Garcia gratis. Ben je 40 mil kwijt voor 2 in potentie hele goede verdedigers waarbij 1 van de 2 het al laat zien op een heel goed niveau. Garcia heeft potentie maar die moet zich nog wel bewijzen.

10 oktober 2020 om 12:22

Ja vind het gek dat Upa blijkbaar voor 40 miljoen op te halen is🤔 Dat is een no brainer voor clubs die nog een jonge CV met veel potentie zoeken, zoals Barca bv.

10 oktober 2020 om 12:49

Ik zie die potentie echt niet in Garcia. Laatst tegen Leicester was hij ook weer eens dramatisch slecht. Verder is hij klein voor een verdediger en is het fysiek ook niet echt indrukwekkend. Ik zie echt niet wat hem nou een speciaal talent maakt

Bij Lyon is er niet veel druk. Met PSG in de competitie weet men toch dat ze geen kampioen worden. Met die druk is het voor een Depay heerlijk voetballen. Je hoeft als club en speler je dan enkel op een van de Champions League plekken te richten. Ik vraag me af of Depay het in zich heeft om wekelijks een 7 of 8 te behalen wanneer er druk bij komt kijken. Op een of andere manier haalt Koeman wel altijd het beste in hem naar boven (zie PSV en Oranje). Dus mocht hij gaan.. dan ben ik heel benieuwd!

10 oktober 2020 om 10:46

Natuurlijk is er wel druk bij Lyon, vorig jaar was een drama seizoen waar ze naast Europees voetbal grepen, en nu na zes speelrondes staat Lyon 14e in de Ligue 1. Reken maar dat er flinke druk op staat daar, nog zo’n jaar zonder de miljoenen van Europees voetbal en de club moet zijn budget fors omlaag schroeven.

10 oktober 2020 om 11:49

Tja er is overal druk, ook in het amateurvoetbal. Grote verschil is dat wanneer Barca verliest dat wereldnieuws is en wanneer Lyon verliest dat , hoogstens, in Frankrijk nieuws is. Mocht Depay niet bij Lyon spelen, je zou er waarschijnlijk geen aparte nieuwsberichten op VZ over krijgen. Bij Barca krijg je dat wel, ongeacht of er NL’ers spelen of niet.

Zou het geen idee zijn om eens een stapje opzij (of misschien wel lager) te doen? Kan me niet voorstellen dat de vorm en houding die Memphis etaleert topclubs doet watertanden. Bescheidenheid siert de mens.

10 oktober 2020 om 10:42

Nog een klein half seizoen voor de volgende transferperiode. Net terug van een hele zware blessure (lijkt wel of mensen dat vergeten zijn). Kortom: meerdere maanden om in de topvorm te komen van voor zijn blessure. Nog een half jaar contract: de club s- die allemaal lijden onder de gevolgen van het coronoa-virus - zullen voor hem in de rij staan.

Hwt is een speler met veel potentie, de vraag is alleen wanneer komt het er eens uit. Hij is nooit is staat gebleken om een lange reeks een hoog niveau te houden. Hij wisselt goede periodes vaak met slechte periodes af .

Misschien dat het afketsen van deze transfer voor Barca een teken dat het geluk mbt transfer dan eindelijk weer eens hun kant op gaat vallen. Deze gast moet echt ver weg blijven bij die club. Past maximaal in subtop Italie, meer niet.

Nou, ik zou zeggen zoek een passend club, anders blijf bij Lyon, is meer dan goed voor je. Barca noemen, is te hoog gesprongen. Iedereen kan het toch zien/weten dat als er niet Koeman de coach was, zou het voor je nooit never sprake zijn van Barca. Ook voor voetbal liefhebbers alleen maar goed. Zoek verder.

Ik denk dat 8 miljoen best een gokje waard was voor Barcelona, maar dit geeft wel aan hoe triest hun situatie nu is. Maar het is wel tekenend dat niemand hem heeft opgepikt. Zo goed kan hij er dan niet op staan.

Mooi om te zien dat mensen hier Depay tips geven om het niet doen, stapje opzij te zetten, andere club te kiezen. Maar jongens, als jullie in dezelfde positie zaten als Depay en de top van de top komt langs, dan zouden jullie allemaal gaan. Dit is een unieke kans en helemaal voor Depay om nog een kans te krijgen bij een Europese grootmacht, na het enigszins 'falen' bij Manchester United

10 oktober 2020 om 12:58

Dat hij Het wel graag wil is te begrijpen, maar er is al meer dan wat schade aangericht en niemand zit nu te wachten op zo'n iemand. Tevens is het voor hem ook beter om een passend club te zoeken en niet denken alleen omdat Koeman de coach is, is de kans rijp. Dat is gewoon zielig.

Depay geeft Barcelona geen enkele garantie? Die gozer moet god op z'n blote knieën bedanken dat er überhaupt ooit interesse in hem is getoond. Ga nou..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Getafe12-1
12.Real Betis12-9
13.Barcelona116
14.Osasuna11-1
15.Alavés10-3
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedriAanvaller81
A. GriezmannAanvaller82
TrincãoAanvaller80
L. MessiAanvaller83
NetoKeeper60
Jordi AlbaVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren