Derksen ziet minpunt bij Götze-deal PSV; Driessen verwacht belletje Ajax

Vrijdag, 9 oktober 2020 om

PSV sloeg in de slotfase van de transferperiode keihard toe met het aantrekken van Mario Götze en Marco van Ginkel. Uiteraard worden de transferactiviteiten van de Eindhovenaren uitgebreid besproken in Veronica Inside. Valentijn Driessen heeft zo zijn twijfels over het binnenhalen van Götze, terwijl Johan Derksen een stuk positiever is over de komst van de Duitser naar Nederland.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie denk jij dat gelijkt krijgt over Mario Götze bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door arnout108)

Heeft gewoon meegedaan in 51 wedstrijden de afgelopen 2 jaar. Die valentijn praat zoveel onzin.

9 oktober 2020 om 22:01

De uitspraak van vijf wedstrijden in tien jaar is er ook een om uiterst serieus te nemen inderdaad...

9 oktober 2020 om 22:23

Hij heeft 23 mei dit jaar nog tegen Bayern gespeeld. Die is over een paar weken echt wel wedstrijdfit.

9 oktober 2020 om 22:38

Zoveel Fysieke wedstrijden heb je niet in de Eredivisie,Götze speelt deze competitie aan gort. Iedereen twijfelt aan v Ginkel maar die heeft 2 maal in z’n eentje PSV kampioen gemaakt toen hij ook uit een blessure kwam en geen wedstrijd ritme had. Je moet het niet lichtjes overnemen als ik zeg dat hij in z’n eentje PSV Kampioen had gemaakt want toen hij voor de 2de keer in de winterstop kwam toen draaide PSV gelijk en won alles met zo een armoedig team en maakte de ene belangrijke goal na de ander liet nooit een steekje vallen.

9 oktober 2020 om 22:55

Ja psv heeft m.i. Fantastische zaken gedaan. In mijn ogen titel favoriet. Ajax heeft op sleutel posities gewoon minder in huis helaas

9 oktober 2020 om 23:04

Sssst laat het Driessen niet horen

10 oktober 2020 om 00:00

Driessen bedoelt het misschien niet letterlijk, maar stelt hiermee wel dat Gotze weinig gespeeld zou hebben de afgelopen jaren en dat is gewoon niet waar. In zowel 18/19 als 17/18 gewoon meer dan 30 officiële wedstrijden voor Dortmund, waarvan het merendeel als basisspeler. Echt bizar dat je dat als voetbal analist niet op het netvlies hebt.

10 oktober 2020 om 00:24

@nul-nul wat een fantastisch mooie profielfoto heb je op deze website zeg. Daarbij vertel je de waarheid: de uitspraak van Driessen is niet serieus te nemen.

9 oktober 2020 om 22:43

Je doet net alsof dat iets nieuws is, dat die Valentijn zoveel onzin praat.

9 oktober 2020 om 22:53

Sterker nog, ik verwacht zelfs, in de kampioenswedstrijd tussen PSV en Ajax, een last minute goal van Gotze. Als Valentijn dit soort uitspraken gaat doen, dan moet je echt oppassen.

9 oktober 2020 om 22:54

Ik vraag me af waarom Driessen chef voetbal is bij de Telegraaf. Volgens mij begint bij 80% van de fans de nekharen te trillen als zijn naam genoemd wordt. En niemand neemt hem serieus.

9 oktober 2020 om 23:56

Driessen moet je nooit serieus nemen, zeker niet als hij een kritische noot heeft. Die maakt structueel van een mug een olifant. Wat ik me afvraag bij gotze, hoeveel wedstrijden heeft hij 90 minuten volgemaakt? Hij lijkt me bij een Dortmund en een bayern bijvoorbeeld een heerlijk spelertje om in te brengen in minuut 75, als de tegenstander dol is getikt en er marge geboekt moet worden. Bij Psv gaat dat anders zijn denk ik, ook al speelt ie ook op een lager niveau. Hij zal het toch moeten laten zien vanaf minuut 1. Ik vind het persoonlijk een prachtige aanwinst voor psv (en de hele eredivisie)! Hiermee, en met Fein en met Ginkel zet psv een grote stap naar een plaats in de top 2. Ik vind het echter wel lastig om nu een oordeel te geven over de huidige kwaliteiten Gotze, ik ben bang dat de psv fans wat te positief zijn, maar Driessen slaat hier de plank volledig mis lijkt me. Ik ben benieuwd, interessant is het sws!

10 oktober 2020 om 08:49

Gotze heeft vorig jaar slechts 609 minuten gespeeld. 609:90 = 6,67 wedstrijden over 21 wedstrijden. Veel minuten inderdaad... Volgens mij ken jij de feiten niet

10 oktober 2020 om 09:12

Maar wat is dit toch met Driessen? Dit moet toch expres zijn? Het lijkt elke keer weer alsof hij bewust het meest irritante en domste wil zeggen waarbij hij weet dat hij de meeste reacties gaat krijgen. Doet me denken aan een klein kind aan de eettafel die boven zijn 10 broers en zussen uit wil komen door belachelijke dingen te roepen. Dan worden de ouders miss boos en word je naar je kamer gestuurd.. maar dan heb je wel jouw gewenste aandacht gehad. Dat moet het zijn.

In de tijd van Van Bommel kon inderdaad niks, omdat de beste man geen netwerk had. Zijn netwerk bestond uit spelers als behich en sainsburry.

9 oktober 2020 om 22:01

En die kwamen net zo goed op voorspraak van van Bommel. Maar dat vertelt Derksen niet 😅

9 oktober 2020 om 22:13

Maar uiteindelijk is de trainer ook niet verantwoordelijk voor het transfer beleid. Dat Schmidt nu 80% van de transfers regelt is allemaal leuk en aardig, maar volgens mij was al redelijk duidelijk dat PSV behoeft had aan een linksback. Dus zoals Derksen zegt, blijkbaar was dat niet mogelijk onder Van Bommel.

9 oktober 2020 om 22:28

Ben het deels met je eens. Maar wat nou als PSV door Schmidt grotere namen kan krijgen? Wie weet was max wel nooit gekomen maar omdat Schmidt er trainer is wel.. zelfde als Gotze. Dan zou ik daar als de jong toch zeker gebruik van maken.

Dat oerdomme na-gepraat bij vi is toch te hilarisch voor woorden? Ten eerste heeft Gotze de afgelopen seizoenen 15, 26 en 23 wedstrijden gespeeld. Echt niet niks waarvan alleen het laatste seizoen meer dan de helft als invaller. Verder hoor ik overal dat onder Van Bommel niks kon. Maar onder van Bommel werd onder andere een linksback als eis uit Nieuw Zeeland gehaald die daarna nooit een wedstrijd heeft gespeeld (Behich), werd er aan transfersommen nagenoeg evenveel uitgegeven (Baumgartl en Bruma kostte zelfs meer als Max en Sangare en bij PSV was de rest dit seizoen huur of transfervrij). Dat PSV dit seizoen een betere zomer heeft klopt. Maar Van Bommel heeft echt alles gekregen wat zijn hartje begeerde.

9 oktober 2020 om 22:05

Het is lachwekkend joh. Feitelijk onzin, dikke riooljournalistiek. En nu lijkt hij wel met een hetze bezig tegenover Schmidt, wat een onzin. En zoals je zegt van Bommel had zijn zin ook aardig gekregen. En nu bij Psv, ze mogen blij zijn met Schmidt anders kwamen Max en Gotze niet. En ook Sangare verwacht ik een voltreffer te gaan zijn. Ze roepen bij Vi veel onzin, enig nuance kennen ze niet vooral Derksen.

9 oktober 2020 om 22:14

Derksen dekt zich ook alvast in , heeft zowel iets positiefs als negatiefs gezegd over Gotze.mocht het straks goed uitpakken met Gotze en hij wordt er mee geconfronteerd dan zal die zeggen, ja maar ik heb altijd gezegd dat hij een goeie creatieve speler is.pakt het slecht uit met Gotze dan zal die zeggen, ik zei toch...de mening van Derksen veranderd sneller dan het weer in Nederland, totaal niet serieus te nemen die vent.

10 oktober 2020 om 09:24

Wat ik altijd doe bij VI, is me het compleet tegenovergestelde voorstellen van wat Derksen zegt. Bijvoorbeeld nu met Schmidt. Stel je voor dat Derksen een jaar geleden (PSV gaat slecht onder van Bommel) zou zeggen: "PSV moet gewoon niet zo koppig zijn om telkens oud-spelers en Nederlanders als coach aan te willen stellen. Trek gewoon een grote naam uit het buitenland aan. Een Duitser bijvoorbeeld. Een keer een verse wind en afstappen van altijd maar 433 en naïef voetbal. En als je geluk hebt kan zo'n buitenlander ook nog eens wat fatsoenlijke spelers met zich meenemen die mannetjes als Sadilek en Bruma kunnen vervangen." Dan stel ik me zo'n soort preek van Derksen voor en denk ik, tja, dit zou net zo goed zijn mening kunnen zijn. Hij kraakt gewoon altijd af wat er gebeurt en stelt altijd voor dat het alternatief beter is. En als het alternatief werkelijkheid wordt, dan draait hij gewoon weer 180°.

10 oktober 2020 om 08:51

21 wedstrijden. 609 minuten in die wedstrijden. 609:90 want 90 minuten is een hele wedstrijd is toch echt maar 6,67. Als je de feiten niet kent maar een andere daarop aanspreekt.. serieus.

Het feit, dat geen enkele Bundesligaclub Gã¶tze gecontracteerd heeft, vind ik veelzeggend. Als hij werkelijk zo afgetraind en fit is en nog zoveel potentieel herbergt, had hij nu toch ook bij Frankfurt, Hoffenheim of Leipzig kunnen spelen? Ook Leverkusen wilde hem uiteindelijk niet. Sommige spelers zijn nog steeds geweldig, als ze 35 zijn, anderen zijn voor hun 30ste opgebrand.

9 oktober 2020 om 22:07

Van Hertha, de trainer van Leverkussen, en Bayern is het bekend dat ze interesse hebben getoond. Tevens wilde Dortmund ook met hem door, maar zijn de niet verlenging overeen gekomen.

9 oktober 2020 om 22:11

Hertha wilde hem gewoon hebben, evenals enkele andere clubs uit o.a. Italie. Hij wilde zelf echter niet, omdat hij een garantie wil hebben op speeltijd.

9 oktober 2020 om 22:23

Nou doe je net of PSV over het algemeen van een minder niveau is dan pakweg Frankfurt of Hertha. Dat is natuurlijk onzin. Daarnaast spelen veel Duitse clubs nog steeds een soort vechtvoetbal, omdat de angst voor degradatie erg groot is. In die speelwijze komt Gã¶tze totaal niet tot zijn recht. Hoffenheim vind ik ook niet beter dan Psv. Leipzig heeft inderdaad veel potentie, maar die hebben met Poulsen, Kampl en Forsberg spelers voor die positie. De teams die gemiddeld genomen hoger aangeslagen kunnen worden dan PSV zijn alleen Bayern en Dortmund met daarachter nog Leverkusen en Leipzig.

Ik hoop echt dat gotze snel kan spelen, zag er fysiek fit uit bij de keuring. Gotze in de eredivisie is gewoon eem fenomeen, of die zijn persoonlijk beste niveau haalt of niet. Veel mensen doen alsof psv een wisselspeler van hsv heeft gehaald, wees toch positief denk ik dan. Een wereldkampioen in onze competitie. Geweldig! En psv verkoopt niet aan ajax, geloof ik niks van. Dus als Ihataren weggaat zal hij naar het buitenland gaan, wat niet ontoevallig de specialiteit is van zijn zaakwaarnemer.

10 oktober 2020 om 14:42

Ihatarran staat nog maar tot 2022 onder contract. Als Ihatarran dus weg gaat en alleen naar Ajax wilt, kan PSV niets anders dan meewerken aan transfer naar Ajax om transfervrij vertrek te voorkomen.

PSV heeft niks aan Götze en Van Ginkel volgens Driessen, maar Ihattaran gaat niet spelen. Dat is beetje tegenstrijdig.

Vaak als grote namen die een beetje op retour zijn naar Turkije gaan, dan wordt het vaak belachelijk hier gemaakt en nu is iedereen opeens lyrisch over zo een transfer van een speler die weinig heeft gebracht sinds het wk 2014...

9 oktober 2020 om 22:18

Hou toch op. Dit is een 28-jarige speler die tot 9 maanden geleden een basisplek had bij de nummer 2 van de Bundesliga. Hij levert een aanzienlijkdeel van zijn salaris in om samen te werken in met een trainer die hij vertrouwt in een rustige omgeving. Geen 34 jarige Braziliaan die nog even zijn zakken gaat vullen bij Besiktas.

9 oktober 2020 om 22:25

Weinig heeft gebracht? Kun je mij vertellen wat jij met weinig bedoeld? We hebben het over de nummer 2 van duitsland. Wat had je dan verwacht? Dat Reus naar nederland wil komen?

10 oktober 2020 om 09:33

Volgens mij is iedereen juist ontzettend realistisch, Marieke. Je leest vooral dat het qua naam echt leuk is voor de Eredvisie. Iedereen lijkt zich bewust te zijn dat een dergelijke grote naam niet naar de Eredivisie komt als hij in de vorm van zijn leven is. Mensen zijn enthousiast over de naam en enthousiast, onder voorbehoud, over de potentiële toevoegde waarde op het veld mocht hij wedstrijdfit worden en blijven. Als hij ook nog eens mentaal wat meer rust en vertrouwen kan vinden, dán heb je eventueel de beste speler van de Eredivisie in huis. Dat zijn dus toch nog behoorlijk wat voorwaardes. Nu zijn we in de eerste plaats gewoon "lyrisch" over zijn naam en nog niet zo zeer over wat hij gaat toevoegen.

Snap niet dat zo’n malloot aan die tafelmes mag praten’. Zit er bij als een zombie en van voetbal heeft hij helemaal geen verstand die idioot. Ben het wel gedeeltelijk met derksen eens en hoop dat hernoemt allemaal ten koste van ihataran gaat , alhoewel hij wel moet presteren

Hahahaha lekker druk maken over wat voor auto die jongen rijdt. Echt waar haha wat een niveau. Buiten het veld mag die jongen, uiteraard binnen de wetten, lekker doen waar die zelf zin in heeft. Johan Derksen..

9 oktober 2020 om 22:26

Ik word ook altijd zo moe van zulke uitspraken van Derksen. Het maakt geen moer uit wat iemand graag in zijn vrije tijd doet. De een houdt van schaken en de ander rijdt graag in een mooie auto, lekker boeiend. Derksen doet vaak Net of voetballers robots zijn, die alleen mogen trainen, gezond eten en voldoende slapen. Het is Ihattaren zijn eigen zuurverdiende geld, al zou hij een straaljager willem kopen moet hij het toch zelf weten?

Wat is die driessen toch een triest mannetje. 10 wedstrijden in 5 jaar. In werkelijkheid 75 in 4 jaar. Het is toch geweldig dat zo’n naam naar nederland komt. Je weet van te voren dat ze negatief in dat programma gaan zijn. Er is totaal geen reden voor. Het is logisch dat een basis speler van Dortmund niet naar nederland komt. Laten we heel blij zijn met gotze!

Diessen probeert Ihattaren naar Ajax te praten, het is eigenlijk een beetje sneu.

9 oktober 2020 om 22:34

Driessen is gewoon sneu. 2 jaar geleden kon Ten Hag niks goed doen. Terwijl die het prima gedaan heeft. Nu schrijft hij Gotze al af op basis van geen enkele feit. 10 wedstrijden in 5 jaar. Pure onzin. Als Gotze werkelijk alle wedstrijden in de basis had gespeeld was hij van niveau Reus en die komt idd niet naar PSV

Mee eens ik las ook veel berichten dat John de Jong alle lof voor deze transfer kreeg. Zwaar onterecht want alle credits dienen naar Schmidt te gaan.

9 oktober 2020 om 22:38

Toch lijkt me John de Jong wel een prettig persoon. Hoe hij die jongens ook welkom heette in dat filmpje, het zag er allemaal best ontspannen en sympathiek uit.

10 oktober 2020 om 15:11

Dat is ook wat John de Jong keer op keer zegt. Dat anderen het toch aan John blijven toeschrijven, is niet zijn schuld.

Deze jongen moet gewoon de ster van PSV proberen te worden, net als Affelay. Wat was dat een prachtvoetballer toen. Ik heb zo een onderbuik gevoel dat wanneer deze jongen naar Ajax komt dat het mogelijk een Aisatti of Labyad verhaal kan gaan worden.

"'wat heb je daaraan, hij heeft misschien vijf wedstrijden in tien jaar gespeeld?", vraagt de chef voetbal van De Telegraaf zich hardop af." Dit moet je als Telegraaf toch ook niet langer willen? Elke andere krant met gevoel voor fatsoen en schaamte zou deze man hier weghalen. In de afgelopen tien jaar speelde Goetze 341 wedstrijden man! Het moet echt afgelopen zijn met Driessen; hem een rationele uitleg over wat dan ook in voetbal laten geven is zoiets als van Geert Wilders een objectief verhaal over Nederlands sociaal-maatschappelijke problemen verlangen. Dat de man ook totaal geen weet heeft van de ongelooflijk goede fysieke gesteldheid van Goetze, de druk die het 'Messi-stempel' gaf na 2014, het feit dat Guardiola simpelweg geen optimale plek voor hem had bij Bayern Muenchen en dat hij zijn stofwisselingsziekte al heeft overwonnen is niet alleen treurig vanwege het gebrek aan nuance bij Driessen, maar tevens zijn failliet als respectabel sportjournalist. Dit soort zaken moet je gewoon weten en benoemen! Ik ben een groot liefhebber van Veronica Inside hoor, maar het is zo jammer dat je in deze context geen ruimte krijgt voor Dortmund-watcher Sebastian Kolsberger of - nog interessanter - VI-hoofdredacteur Pieter Zwart. Kijk dit vooral op Voetbalprimeur en VI, want daar krijg je wél een helder beeld over de werkelijk staat en beoogde rol van Goetze.

10 oktober 2020 om 08:18

Denk niet dat het zou werken als je Pieter Zwart bij Veronica zou zetten. Ze zijn er beide voor een totaal andere doelgroep. Veronica Inside vooral voor mensen die het niet te moeilijk willen hebben en Voetbal International voor de mensen die echt willem begrijpen hoe het zit. Pieter Zwart had ook ooit een item bij Rondo en dat werkte ook niet. Het concept van dat programma is dat 4 oude mannen denken dat ze alles van voetbal weten. Als je dan een jonge gast die zelf niet gevoetbald heeft alles op een duidelijke manier laat uitleggen worden de oude mannen boos.

10 oktober 2020 om 15:49

Klopt. Ik vind het concept van Veronica Inside nog steeds leuk en vermakelijk hoor. Maar vind het wel jammer dat het de laatste tijd zo zwart-wit is geworden. Daar helpt zo'n opportunistische rat als Valentijn Driessen niet mee natuurlijk, maar Van der Gijp claimt tegenwoordig bij iedereen die een mindere wedstrijd heeft gespeeld 'dat-ie er he-le-maal niets van kan' en ook Derksen schreeuwt om ieders hoofd die anders denkt of doet dan hij. Dat maakt het onnodig rellerig; ik zou willen dat de inhoud en vooral de duiding ervan weer wat centraler komt te staan. Maar aangezien dat niet het geval is heb je helemaal gelijk dat Pieter Zwart daar geen voet aan de grond kan krijgen. Het zou mooi zijn als RTL een verfrissend tegenprogramma opricht: met bijvoorbeeld de jongens van De Derde Helft-podcast i.c.m. Pieter Zwart (vi) en/of die twee gasten van FC Afkicken. Die jongens combineren ouwehoeren en jongensachtige humor met kennis van zaken en data. Ik zou daar graag naar kijken.

10 oktober 2020 om 16:06

Denk dat Pieter Zwart en Voetbal International beter door kunnen gaan met wat ze nu doen. Ze maken nu Podcasts, Youtube serie's, VI Pro en nog gewoon het magazine. Denk niet dat een televisie programma daar nog veel aan toe zou voegen. Alles wat ze op TV kunnen maken doen ze nu ook al maar dan op goedkopere platforms waarbij alle winst naar VI gaat en niet naar bijvoorbeeld Rtl.

Wat een gelul daar bij VI, altijd maar kritiek leveren. Het is gewoon geweldig dat een speler met die kwaliteiten naar psv wil. En dat komt door de trainer, dus alle lof voor hem.

Soms komt er een kans voorbij die je bijna niet serieus kan nemen qua kans. Soms snap je niet altijd de hoe en waarom maar komt zo n kans moet je niet meer lullen en zeiken maar genieten. Hopen dat zo n speler snel fit wordt en zoveel mogelijk kan spelen. Alles op de weegschaal leggen, alles uit analyseren is dan volstrekt onnodig. Gewoon een smile op je gezicht zetten en genieten.

Wat is er zo raar aan Diessen, hij heeft gewoon gelijk.

10 oktober 2020 om 03:14

Opzich wel handig als je als sportjournalist uitzoekt hoeveel iemand heeft gespeeld. Zou iets meer kwaliteit uitstralen.

Driessen is echt een walgelijk mannetje. Waar ik Derksen nog cynisme met positivisme zie afwisselen is Driessen echt alleen maar zuur. Waarom wordt zo'n mannetje nog voor de tv gevraagd. Derksen kan tenminste nog origineel zijn, van Driessen weet iedereen inmiddels dat hij het doet om populistische redenen en omdat hij Derksen probeert na te praten. Wat een opportunisme om Ihataren af te branden als hij in een dikke auto rijdt en nu opeens hem beschermen tegen de grote boze Duitse trainer. Heel NL weet dat Mo niet afgetraind begon aan het seizoen. Hij moet zich terugvechten in de basis, niet gepamperd worden door opportunistische journalisten(!)

Ik snap niet dat mensen zeggen dat Ihattaren maar naar Ajax moet gaan omdat die bij PSV niet gaat spelen. Als Ihattaren goed speelt dan staat hij zo gewoon in de basis en als hij niet goed speelt zit hij ook bij Ajax op de bank. Verder vind ik het een beetje pijnlijk hoe ze bij Veronica over voetbal praten. Een trainer doet een keer iets anders als alle Nederlandse trainers en gelijk is het niet goed. Ik hoop dat mensen daar naar kijken voor de maatschappelijke discussies want qua voetbal slaat het nergens op.

Een half jaar geleden woog Ihattaren ook 8 kilo minder meneer bromsnor. Daarbuiten is Mo ook erg uit vorm. Waarom zou je hem dan opstellen?

Dat laaste stuk ook. Wat boeid het nou in wat voor auto hij wilt rijden? Als hij het kan permitteren wie ben jij dan om hem te zeggen of hij erin mag rijden of niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller104
D. MalenAanvaller106
E. ZahaviAanvaller61
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

443 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 4 2 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0
2016/2017 Borussia Dortmund 11 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

BILD openbaart ‘Cannabis-Geheimplan’ van Mario Götze

Mario Götze en André Schürrle betreden de wereld van cannabis, zo meldt BILD dinsdag. De twee Duitsers gaan investeren in de Sanity Group, een start-up uit Berlijn die cannabis teelt voor...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren