Zaakwaarnemer wekt walging in Rotterdam: ‘De familie is des duivels’

Vrijdag, 9 oktober 2020 om

Henk van Stee walgt van de zaakwaarnemer van Halil Dervisoglu. Sparta Rotterdam had de spits van Brentford graag terug willen halen, maar inmiddels is bekend dat de twintigjarige aanvaller het seizoen op huurbasis afmaakt bij FC Twente. Volgens Van Stee heeft Yalcin Sarica, de zaakwaarnemer van Dervisoglu, een vies spelletje gespeeld.

Dervisoglu verkaste in januari naar Brentford en de technisch directeur van Sparta heeft sindsdien continu contact met de aanvaller. Van Stee wilde een slag slaan toen bekend werd dat Brentford wilde meewerken aan een verhuur, maar Sarica liet weinig van zich horen. Van Stee belde vervolgens Dervisoglu op en kreeg te horen dat hij nog geen duidelijkheid had gekregen van Brentford.

Sparta maakte daarna werk van aanvaller Mario Engels, afkomstig van SV Sandhausen. Zaterdag rond zes uur kreeg Van Stee het bericht van Dervisoglu dat Brentford hem alleen wilde verhuren aan FC Twente. De directeur baalde even van de ontstane situatie, maar sloot vervolgens een akkoord met Engels. Van Stee ging daarna toch nog informeren bij Brentford waarom men Dervisoglu alleen maar aan de Tukkers wilde verhuren. De Engelse club gaf vervolgens aan dat dit verhaal onzin was.

"Ik was pissed off. Hoe kan dat nou?", blikt Van Stee in gesprek met Voetbal International terug. "Ik heb een hele goede relatie met zijn familie en stuurde een sms naar zijn broer, die heel close is met Halil. Hij zei dat dit de informatie was die ze van Halils zaakwaarnemer hadden gekregen. Ik heb het berichtje van Halil en het berichtje van Brentford doorgestuurd en de familieleden waren des duivels. De zaakwaarnemer heeft Halil op een verkeerd spoor gezet, door te zeggen dat hij alleen naar Twente mocht en naar geen enkele andere club. Maar dat was dus helemaal niet zo."

"Ik vind het echt een schande dat een zaakwaarnemer de boel zo besodemieterd heeft", klaagt Van Stee. "Hij heeft de familie verkeerd ingelicht en mij steeds alleen heel kort geantwoord. En dat hij vervolgens ook niet meer het fatsoen heeft kunnen opbrengen om mij even te bellen over de keuze: dat is heel raar, zo werkt dat niet. Ik heb het helemaal gehad met deze man."

Advocaat hoopt dat transferinkomsten naar Feyenoord 1 gaan
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door sirius)

Dit is niet de eerste keer dat Van Stee zo'n huil verhaal heeft. Is hij niet gewoon veel te naïef?je weet toch dat zaakwaarnemers ontzettend gehaaide mensen zijn over het algemeen die er een sport van maken dit soort spelletjes te spelen.

9 oktober 2020 om 15:15

Idd, waardeloze directeur. Zit er vaker naast en loopt altijd over iedereen te zeuren. Hij zal toch ook wel contact met de club op willen nemen als je hem wil, en niet enkel met speler? Zeker als je speler aangeeft zelf te willen, volgens van Stee.

9 oktober 2020 om 15:17

Moet je je er daarom maar bij neerleggen. Wiens belang dient die zaakwaarnemer eigenlijk? Duidelijk niet het belang van de speler die hij vertegenwoordigd, want die liegt hij gewoon glashard voor. Ik vind het wel fijn dat Van Stee deze zaakwaarnemer 'exposed'. Echt belachelijk dat dit soort mensen in de voetballerij actief zijn en over lijken gaan om geld te verdienen.

9 oktober 2020 om 15:21

Dan ga jij er dus vanuit dat v Stee de waarheid spreekt, terwijl het verleden van dhr v Stee wat dat betreft niet in zijn voordeel spreekt.

9 oktober 2020 om 15:28

Ja is die Van Stee zo'n leugenaar?

9 oktober 2020 om 15:42

Als het gaat over mislopen van spelers wel ja, toevallig ook over een speler die toen naar Twente ging.

9 oktober 2020 om 16:18

Waarom kunnen van van vooral Twente nooit objectief kijken naar situaties. Toen het een tijdje goed ging met Twente hoord ik ze ooit roepen dat ze groter dan Feyenoord zouden worden sindsdien besefte ik wat voor club Twente echt was en ik geloof van Stee wel om eerlijk te zijn.

9 oktober 2020 om 16:30

Geef dan gelijk even aan over welke speler het gaat @wandering. Want zo maak je niet echt een sterk verhaal.

9 oktober 2020 om 16:33

Objectief gezien is wat van Stee toen zei over de transfer van Schenk gewoon gelogen, Schenk heeft toen het aanbod van Sparta laten zien en dat was 50.000 euro hoger als dat hij bij Twente kon verdienen.

9 oktober 2020 om 16:35

@champagnepapi - Ja, want clubs veranderen natuurlijk niet voortdurend. Wat een vreselijk dom argument, zeg. Wat voor club is FC Twente dan "echt"? Ik ben benieuwd of de volgende reactie nog slechter kan...

9 oktober 2020 om 17:08

Xandro Schenk staat wel bekend om zijn keuzes te baseren op sportieve uitdaging. Die zit nu in Saudi-Arabië toch?

9 oktober 2020 om 17:18

Ja en, zie niet zo goed wat dat ermee te maken heeft, hij heeft juist gezegd dat hij nu wel voor het financiële kiest, lijkt mij vrij legitiem op zijn leeftijd

9 oktober 2020 om 16:39

En misschien bracht het kamp van Dervisoglu het wel op deze manier om Sparta niet voor het hoofd te stoten. Hoe dan ook had die jongen wel bij Sparta gespeeld als hij specifiek naar die club wou. Ik snap sowieso niet dat je hier als technisch directeur zo fel op ingaat. Het is nou ook niet zo dat deze meneer zo'n geweldige ploeg heeft neergezet namelijk.

9 oktober 2020 om 19:54

hij heeft wel gelijk, familie had hem natuurlijk liever bij Sparta gezien, lekker dicht bij huis. snap niet waarom Henk in de comments word aangevallen. zou aan mij kunnen liggen

9 oktober 2020 om 20:36

Hij veegt zijn eigen straatje schoon en het licht aan iedereen behalve hem. Dat is gewoon ergelijk gedrag. Als hij naar Sparta wou zou hij gegaan zijn

Toch wel lekker als je Henk van Stee bent. Iedereen doet alles fout behalve jij. Ben benieuwd wie de schuld krijgt van de matige selectie als Sparta degradeert.

Zaakwaarnemers zijn echt de pest van het voetbal. Dat hij naar Twente zou willen ipv Sparta kan natuurlijk en daar is niets mis mee. Maar om valse informatie te verspreiden zodat een (huur)transfer plaatsvindt is natuurlijk van de zotte.

10 oktober 2020 om 14:52

Directeuren zijn net zo goed de pest van het voetbal zelf, die zijn net zo zogenaamd ‘vuil’ als zaakwaarnemers

Ja hoor Heilige Henkie! Triest dat je dit deelt met de media. Je bent geen haar beter, integendeel. Als familie van Halil zou ik hem blokkeren.

Niet de eerste keer dat deze meneer de schuld toewijst aan andere partijen. Als die jongen echt naar Sparta had gewild, had hij daar wel gespeeld. Verder schiet Sparta er ook niet veel mee op als deze meneer zo naar buiten treedt. Gezien de start van het seizoen is dit toch niet waar je de energie in moet willen steken.

Desondanks een inderdaad misselijke actie van die zaakwaarnemer die maar weer bewijst waarom ze onbetrouwbaar zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. ThyAanvaller52
M. FabrieKeeper00
J. GomesKeeper00
M. OkoyeKeeper00
B. van LeerKeeper50
D. AbelsVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren