PSV vangt financiële klappen op met verkoop Bergwijn en Lozano

Donderdag, 8 oktober 2020 om

PSV heeft over het seizoen 2019/20 een nettowinst geboekt van 1,6 miljoen euro, zo blijkt uit de jaarcijfers die de club donderdagochtend heeft gepresenteerd. Het is voor het negende jaar op rij dat PSV winst maakt. De Eindhovenaren hebben een positief resultaat kunnen noteren door de verkoop van verschillende spelers, waaronder Hirving Lozano en Steven Bergwijn. Het resultaat van de transferbalans over het boekjaar is 22 miljoen euro positief.

Bergwijn werd in januari voor 32 miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur; Lozano vertrok in de zomer van vorig jaar voor 40 miljoen naar het Italiaanse Napoli. Verder vertrokken Gastón Pereiro (Cagliari) en Bart Ramselaar (FC Utrecht), terwijl er 25 miljoen euro werd uitgetrokken voor aankopen zoals Timo Baumgartl, Ritsu Doan en Olivier Boscagli. Door kosten aan zaakwaarnemers en andere bijkomende kosten boekt PSV een totale winst van 22 miljoen euro op het gebied van transfers.

PSV meldt dat de uitschakeling in de voorronde van de Champions League een grote impact heeft gehad op de omzet, die in vergelijking met het seizoen 2018/19 is gedaald met 25 miljoen euro. Het ontslag van Mark van Bommel en zijn technisch staf valt onder het kopje ‘operationele kosten’ en kostte de club circa drie miljoen euro. De coronacrisis heeft een grote invloed op de financiën van de club. PSV laat weten dat de uitbraak van het coronavirus de club tot dusver zeven miljoen euro heeft gekost.

Na aftrek van rentelasten en de vennootschapsbelasting blijft een positief netteresultaat over van 1,6 miljoen euro. “Het is nog erg vroeg en onzeker om een verwachting voor het seizoen 2020/21 uit te spreken. De negatieve impact van Covid-19 is groot en kan als gevolg van langdurig spelen zonder publiek nog groter worden. Daarnaast is het onduidelijk wat de gevolgen van de uitbraak op de transfermarkt gaan zijn”, zo meldt PSV middels een bericht op de clubwebsite.Gerelateerd

Meer sportnieuws

95 reacties (laatste reactie door rubentje13)

Prima, geen verlies gemaakt. Top!

8 oktober 2020 om 10:33

Haha dat is wel heel simpel gesteld. Ik vind bij een positieve transferbalans van 22 miljoen een netto winst van 1,5 miljoen niet veel. Lijkt alsof men toch wel veel risico's neemt in Eindhoven.

8 oktober 2020 om 10:39

Wat verwacht je dan? Dat er ieder jaar een nettowinst van 20 miljoen is? Zo werkt dat natuurlijk niet. Ieder jaar in het zwart staan is gewoon zeer netjes, helemaal in deze tijden.

8 oktober 2020 om 10:40

Wat ik verwacht? Ik verwacht helemaal niks, het is aan PSV hoe ze hun financieen bedrijven. Maar iedere financieel consultant kan je vertellen dat op de begroting die PSV heeft 16 miljoen operationeel verlies draaien niet heel erg gezond is.

8 oktober 2020 om 10:41

Dat is niet anders dan de andere topclubs in Nederland toch? We hebben een competitie waar vaste inkomsten gewoon veel lager liggen dan grotere competities en zelfs in Portugal krijgen de topclubs een veelvoud van de top hier aan bijvoorbeeld TV gelden. Nederlandse clubs willen zich proberen te meten met teams in de CL en EL en daar horen dat soort 'risico's' bij. Tuurlijk zit er een risico bij maar heb niet het idee dat dit een groot risico is.

8 oktober 2020 om 10:46

Dat is niet waar, Ajax reserveert een deel van het eigen vermogen mochten zij operationeel verlies draaien, Feyenoord hanteert zwarte cijfers zonder transfers en PSV rekent op 1 of 2 goede uitgaande transfers of CL inkomsten om de gaten te dichten. Dus de risico's zijn nogal verschillend

8 oktober 2020 om 10:49

@ wolterx, volgens mij draaien Ajax, AZ en Feyenoord de laatste jaren vaker een operationele plus dan niet. Maar I stand corrected. Hoe dan ook, structureel verlies draaien in je operationele resultaat en hopen op transferklappers is risky as fuck. Dat hoef ik niet uit te leggen denk ik.

8 oktober 2020 om 10:52

Ik vind het idd netjes om zonder CL inkomsten toch winst te maken. Ik moet mijn club nog wel eens zien zonder CL inkomsten.

8 oktober 2020 om 10:55

@Orgullo dat is nou eenmaal ondernemen in de voetbalwereld. PSV neemt nog een klein risico in vergelijking met AZ, FC Utrecht of bijvoorbeeld Heerenveen. AZ geeft op het moment 70% van zijn omzet uit aan salarissen en moet elk jaar 8-12 miljoen euro dichten met transfers terwijl hun begroting slechts 24 miljoen is. Voetbal is een vreemde emotionele bedrijfstak waarin gigantische risico’s worden genomen.

8 oktober 2020 om 10:56

Orgullo, dat doet PSV normaliter ook toch? Dat er dit jaar bij Ajax en PSV een operationeel verlies is was te verwachten kijkende naar misgelopen inkomsten bij Ajax door vroege uitschakeling CL tov jaar ervoor en dan Corona en bij PSV door ontslaan v Bommel en Corona (+ geen CL tov jaar ervoor). Tuurlijk kan je niet jaren achter elkaar operationele verliezen draaien, kijkende naar hetgeen dat de Nederlandse clubs doen herinvesteren zou dat ze heel snel funest worden.

8 oktober 2020 om 11:01

Barcelona speelt nagenoeg altijd CL dus daar hoef je niet bang voor te zijn.

8 oktober 2020 om 11:02

Mwah ben ik niet geheel met je eens. Als je al 9 jaar zwarte cijfers draait en al jaren een positieve transferbalans hebt dan kan je het wel risky as fuck noemen maar dat risico is beperkt. De spelers vertegenwoordigen een enorme waarde (zie afschrijving transfersommen) en dat gaat dus ook veranderen als ze volledig afgeschreven zijn. De impact op het operationele resultaat aldaar kan dus ook verminderd met 22,3 miljoen (en dit jaar is dat niet enorm gegroeid omdat alleen Philip Max en Sangare zijn aangekocht).ik denk persoonlijk dat PSV het goed doet en daar baal ik van.. loop liever verder uit financieel en hopelijk later ook sportief

8 oktober 2020 om 11:22

Ajax leed het afgelopen seizoen een operationeel verlies van 3,1 miljoen. Heel gek is dat natuurlijk ook niet gezien alle corona-perikelen.

8 oktober 2020 om 11:51

Magikhetweten? Wil je een zwakke competitie dan? Komt enorm over als successupporter.

8 oktober 2020 om 12:49

Ajax hoeft dat niet te doen, ze hebben een buffer gecreeerd door geld opzij te zetten. Mocht Ajax structureel geen CL meer spelen, dan kan Ajax in een paar jaar haar begroting aanpassen dankzij deze buffer.

8 oktober 2020 om 12:50

@Gotze. AZ hoeft geen spelers te verkopen voor een sluitende begroting c.q. bedrijfsresultaat. 70% van de operationele omzet is idd personeel. Echter dit komt mede omdat AZ hrt stadion, horeca en jeugdcomplex in eigenbeheer hebben. Wat AZ ook meer oplevert. AZ zal op het moment dat een speler verkocht wordt ook die waarde van die speler moeten afschrijven. Boekhouden voor voetbalclubs is toch een bijzondere. Knap dat PSV winst heeft gemaakt ondanks de corona perikkelen. Hopelijk kunnen alle betaaldvoetbalclubs positief hrt jaar afsluiten.

8 oktober 2020 om 13:08

@fantje dat klopt helaas niet. AZ moet elk jaar spelers (of in ieder geval een) verkopen om om de begroting sluitend te krijgen. Zonder die verkopen zou AZ jaarlijks een verlies leiden van een miljoen of 8. Dat kun je gewoon nalezen in de jaarrekeningen van AZ zelf (omzet ex transfers ongeveer 25 miljoen, kosten ex transfers ongeveer 33 miljoen). Over het afgelopen jaar moet AZ de transfer van Til nog in de cijfers verwerken, dus zullen die ook wel redelijk uitpakken. Doordat AZ ook al meerdere jaren achtereen winst maakt zouden ze ervoor kunnen kiezen, zoals deze zomer, om een keer geen speler te verkopen en een jaar wel rode cijfers te schrijven, als je die reserves toch hebt kun je ze ook gewoon een keer gebruiken natuurlijk.

8 oktober 2020 om 12:05

Daar mogen we Toon Gerbrands dankbaar voor zijn, heel blij met deze directeur.

Ben ik de enige die 7 miljoen nog wel mee vind vallen? Verder mooi en heel netjes voor het 9e jaar op rij zwarte cijfers.

8 oktober 2020 om 10:36

7 miljoen over “slechts” een aantal maanden... Denk dat de hele COVID situatie nog wel tot ergens in maart/april 2021 gaat aanhouden.... Dan kun je deze cijfers met gemak ver(drie)dubbelen.

8 oktober 2020 om 10:40

Mwah denk het juist niet. Als je een wedstrijd in Europa wint krijg je ook al weer een paar ton. In de CL gaat dat zelfs om miljoenen. Zolang de competities doorgaan en dus de EL ook, komt er meer binnen dan in het begin van Corona.

8 oktober 2020 om 10:49

De gelden blijven inderdaad wel binnen komen, echter zijn de flinke opstekers van de kaartverkoop voor Europese wedstrijden weg gevallen, dat is al gauw 1miljoen per thuiswedstrijd dat je mis loopt

8 oktober 2020 om 11:33

@messiebazoer: heb je gelijk in, maar bij alle topclubs is het zo dat een groot deel van die Europese premies direct naar de spelers gaan (bonussen). Per saldo blijft er dus veel minder over voor de club.

8 oktober 2020 om 10:40

Nouja PSV wil gewoon zorgen dat ze geen verlies maken en rustig reserves opbouwen. Het is geen beursgenoteerde onderneming waar alles om winst en geld draait

8 oktober 2020 om 10:44

Je weet dat er geen winstuitkering wordt gedaan op de aandelen van Ajax? Het is een emotie-aandeel. Niets om rijk van te worden dus.

8 oktober 2020 om 10:47

Sorry maar waarom wordt er altijd Ajax benoemd? Dit is een PSV artikel en ik neem nergens Ajax in de mond.

8 oktober 2020 om 10:55

PSV is een bedrijf en bij bedrijven draait het uiteindelijk altijd om winst, beursgenoteerd of niet.

8 oktober 2020 om 11:19

Dan heb jij een vreemde kijk op bedrijven. Ik zou je willen verzoeken naar de site van PSV te gaan en kijken wat de missie en visie van deze organisatie is.succes!

8 oktober 2020 om 12:13

Als je een sneer wilt uitdelen aan Ajax, maar daarna niet de ballen hebt om dat toe te geven. Wees een vent. Als je een ander ergens mee aanvalt, incasseer dan ook de terechte kritiek op jou. Als je dat niet aankan, ga dan niet zomaar iets roepen. Je provoceert nu onnodig.

8 oktober 2020 om 12:19

Hahaha hij heeft een vreemde kijk op bedrijven? En dan verwijs je naar wat een bedrijf op hun website noteert over hun doelen? Nogal naief.

8 oktober 2020 om 11:37

Ik vind die 7 miljoen eigenlijk juist aan de hoge kant. Heel veel supporters hebben afgezien van een compensatie voor de gemiste wedstrijden van vorig seizoen en er zijn gewoon weer 26.000 seizoenkaarten verkocht (al betaalt een deel van de supporters daar nu maar de helft voor). Dus de verliezen op het gebied van kaartverkoop lijken me nog enigszins te overzien. Daat staat tegenover dat de kosten van het organiseren van een wedstrijd zonder publiek veel lager zijn en dat de spelers, directie, staf en werknemers een deel van hun salaris inleveren.

8 oktober 2020 om 14:57

7 miljoen in verhouding met 25 miljoen omzet.. toch zo n 30% en dat voor een paar maanden. Vind ik best veel hoor.

Dit jaar proberen een ronde verder te komen in de Europa league en dan kampioen of 2de worden en CL groepsfase halen en het ziet er een stuk rooskleuriger uit

8 oktober 2020 om 10:56

En dat is precies waar het mis kan gaan, wanneer het seizoen tegen gaat vallen moet er dan weer een speler worden verkocht? Ik mag toch hopen dat PSV heeft geleerd van het verleden en dit niet meer meeneemt in de begroting, anders kan het wel eens slecht aflopen zoals bij Feyenoord jaren geleden.

8 oktober 2020 om 11:01

Gezien de huidige situatie met corona en de transfers die gedaan zijn afgelopen periode, is het voor PSV heel belangrijk dat ze ver komen in Europa en ik verwacht ook dat ze nog wel een klapper van een transfer nodig hebben om weer een netto resultaat 0 te kunnen schrijven. Wanneer het seizoen tegenvalt, dan kunnen ze het zomaar eens heel zwaar gaan krijgen

8 oktober 2020 om 11:03

CL ten alle tijden nooit in je begroting opnemen. Kans dat je CL gaat spelen is 1 op 3. Je kan het beter als extra's zien.

8 oktober 2020 om 11:38

@afca0cbs: Zelfs al zouden ze het al willen, PSV mag niet eens begroten op CL. Dat was één van de afspraken met de gemeente bij die gronddeal.

8 oktober 2020 om 12:34

Overmars gaf een tijdje terug aan dat ook Ajax CL in de begroting opneemt sinds een aantal jaar.

Mijn favoriete onderdeel op VZ: de financiën van PSV. Ik pak de popcorn alvast 😅

8 oktober 2020 om 10:37

Die van Twente komt hier straks ook vast te staan. Das pas lachen. Verder prima resultaat van je club toch, gezien de omstandigheden ?

8 oktober 2020 om 10:42

Oei ja bij Twente is het ook altijd 'genieten' idd! Gezien de omstandigheden geen slecht resultaat inderdaad, maar moet de exacte jaarrekening nog lezen

8 oktober 2020 om 10:37

Nu hebben we als voetbalfans op een voetbalforum al weinig kaas gegeten van het voetbalspelletje maar van het financiele aspect staan we nog wel verder weg (ik voorop). Ik pak wat popcorn met je mee.

8 oktober 2020 om 10:41

Zullen we de bingokaart erbij pakken? Ik zet in op de woorden:- Gemeente- Subsidie- StadionverkoopOn: prima cijfers die tonen dat ze in Eindhoven op de goede weg zitten.

8 oktober 2020 om 12:51

De cijfers zijn goed. Wat natuurlijk wel zorgen baart is dat men afhankelijk is van spelers verkopen. Dan kan je in de situatie komen dat je spelers eerder of goedkoper moet verkopen om een verlies te voorkomen.

8 oktober 2020 om 10:42

Jij doelt op iets met een gemeente? Toch wel bizar hoe groot de kloof met Ajax op financieel gebied is. Des te knapper als we het Ajax echt moeilijk kunnen maken dit jaar. Met alle aankopen heb ik er in ieder geval zin in

8 oktober 2020 om 10:55

Des te knapper? Ajax zou er, gezien het spelersmateriaal, nationaal flink bovenuit moeten steken. PSV echter ook. Dat komt het al snel aan op de onderlinge duels of slippertjes bij mindere clubs. PSV en Ajax liggen nationaal gewoon dicht bij elkaar. Zelfs als Ajax in een heel positief, gek scenario de komende jaren door blijft groeien en aankopen van 40 miljoen doet kan PSV met hun huidige begroting blijven concurreren om de landstitel.

8 oktober 2020 om 11:24

De kloof financieel is toch enorm, Ajax verkoopt spelers voor de absolute hoofdprijs (De Jong, De Ligt, vd Beek en nu zelfs Dest). Hier kan PSV alleen maar van dromen. Ik denk dat Ajax zomaar 200 miljoen meer heeft dan PSV op de bank . Als je dan op het veld bij kan blijven dan vind ik dat "des te knapper" ja. Ben met je eens dat PSV dan weer net wat boven de anderen uit moet stijgen maar ik denk niet dat we financieel nou zo heel veel verder voor op Feijenoord liggen in vergelijking van Ajax op Psv.

8 oktober 2020 om 12:20

@skede: Waar doel je precies op? We kunnen toch prima inhoudelijk op de cijfers ingaan? (zie mijn posts hieronder)

8 oktober 2020 om 13:28

Weet ik, was gewoon een grapje. Er zijn hier in het verleden nogal wat ellenlange discussies geweest met een hoog welles/nietes gehalte namelijk 😉

8 oktober 2020 om 13:58

Dat is het mooie met financien, de cijfers liegen niet Interpretatie ervan is dan wel weer voer voor discussie. Ben wel heel benieuwd wat jij van de cijfers vindt. Persoonlijk vind ik het fijn om te zien dat PSV winst maakt, ook al komt dit alleen door verkopen. Ben we benieuwd hoe jij PSV komend jaar ziet, zeker gelet op de uitgaven die nu worden gedaan (en er vorig jaar nog een lening van 50 a 60 miljoen open stond). En nee, ik ben positief over de financien van PSV hoor, schulden hebben is niet erg. Maar bij een mogelijk rampjaar met weer geen CL, zouden de positieve getallen in 1x kunnen omslaan (en laten we dat niet hopen). Hoe zie jij dat?

Zien we toch dat COVID een enorme impact heeft. Dat was al wel te verwachten natuurlijk, maar nu al 7 miljoen aan kosten is zeker hoog te noemen. Verder zijn we dit seizoen ook wel goed bezig met transfervrije spelers aan te trekken en overschot te verhuren. Hoop dat we de positieve trend kunnen houden, alhoewel ik denk dat dat van COVID en de EL zal afhangen... Veel clubs zullen in elk geval klappen krijgen door deze hele situatie.

8 oktober 2020 om 10:38

Wat ik me afvraag: bij huurconstructies wordt het salaris soms door de verhurende club betaald en soms door de hurende club. Hoe weten we waarvan hier sprake is?

8 oktober 2020 om 10:59

Dat soort details krijgt de buitenwereld niet te zien. Of gotze en van Ginkel PSV al met al 20 miljoen of 2 miljoen kosten, dat zullen we nooit op kunnen maken uit de cijfers die gepubliceerd worden.

8 oktober 2020 om 11:09

Gotze is niet gehuurd. Volgens mij was daar gisteren nog een topic over wat hij zou verdienen.

8 oktober 2020 om 10:58

Ik vind die 7 miljoen wat je aangeeft ook al vrij fors. Dit bedrag zal in huidig seizoen alleen maar oplopen. Daarnaast zijn ze door het spelen van de EL en de Covid bijna verplicht om spelers in dit seizoen voor flink wat miljoenen te verkopen, ook gezien de huidige uitgaven die ze al gedaan hebben. Al met al voor afgelopen seizoen keurige cijfers, maar ik ben heel benieuwd naar de cijfers van aankomend seizoen.

En dan te bedenken wat 't zou zijn als ze die clowns niet hadden gekocht... (Bruma, Doan, Baumgartl,?)

8 oktober 2020 om 10:42

Bruma was voor juli gehaald, is vorig jaar al meegenomen in de boekhouding

8 oktober 2020 om 13:43

In tegenstelling tot de ontvangen transfersommen over uitgaande transfers die in een keer geboekt moeten worden, worden betaalde transfersommen uitgesmeerd over de looptijd van het contact van de spelers. Van de 12 miljoen die PSV moest betalen voor Bruma zit dus een kwart in de 22.3m aan afschrijvingen op vergoedingssommen.

De echte coronaklappen komen pas dit seizoen natuurlijk. De seizoenkaarten, TV-gelden, sponsorbedragen etc. voor vorig seizoen waren allemaal al betaald.

8 oktober 2020 om 10:38

Precies. De stadions zijn nu al leeg en ik ben bang dat dat tot april volgend jaar zo zal gaan zijn. Dat heeft natuurlijk een enorme impact en zal vele malen hoger uitvallen dan 7 miljoen.

8 oktober 2020 om 10:39

Dit seizoen zijn de seizoenskaarten toch ook gewoon verkocht, wedstrijden gaan nog door en tv geld komt binnen en volgens mij sponsoren ze tegenwoordig meer dan ooit bij PSV. Vergeet niet dat regio Eindhoven enorm goed draait in deze corona tijd.

8 oktober 2020 om 10:56

Het kan natuurlijk zo zijn dat PSV een tegemoetkoming geeft aan de supporters, wanneer de wedstrijden zonder publiek wordt gespeeld. Afhankelijk van of de supporters hier gebruik van maken (ik verwacht het niet), zal PSV niet veel overhouden aan de seizoenskaarten.

8 oktober 2020 om 10:57

Seizoenskaarten, sponsorgelden en tv-gelden blijven inderdaad doorgaan. De inkomsten uit wedstrijddagen drogen wel bijna helemaal op. Dat zal voor iedere club een uitdaging zijn.

Dat is dus operationeel een verlies van 20 miljoen (ajax 3,3 miljoen verlies). Dat is nog best fors. Gelukkig staan daar de verkopen tegenover. Als je ziet dat de transferbalans deze periode ook negatief is, moet PSV volgend jaar wel echt CL gaan spelen om niet teveel in te gaan leveren.

8 oktober 2020 om 10:42

4ever. Was het bij Ajax niet 80m+ aan transfer inkomsten en een 18m winst aan einde van de streep? (Correct me if im wrong). Vind het bij psv wel meevallen.

8 oktober 2020 om 10:54

Je hebt gelijk en ongelijk tegelijk Een transferbalans wordt in de cijfers niet alleen gezien met wat er binnen komt qua transfers, maar ook wat de afschrijving was op de spelersgroep. Van die 80+ van Ajax bleef er uiteindelijk zo'n ruime 25 miljoen over (even uit m'n hoofd). Dat is bij PSV nu net zo. Die 22 miljoen euro van PSV moet je dus vergelijken (om appels met appels te vergelijken) met de 28 miljoen van Ajax (even opgezocht).

8 oktober 2020 om 11:30

Ok thx voor de verdere info. Ben een redelijke leek op dat gebied😄

Een operationeel verlies van 16 miljoen is niet heel erg gezond. Ik krijg toch het idee dat men in Eindhoven toch weer stiekem begroot richting CL deelname, ook met de vernieuwd salarisposten. Gewoon erg tricky en je gaat dat niet ieder jaar kunnen verbloemen met recordtransfers die je profit and loss statement nog enigszins op peil houdt.

8 oktober 2020 om 10:43

corona misschien?

8 oktober 2020 om 10:47

Ik citeer het Eindhovens Dagblad: 'de coronacrisis kostte PSV vorig jaar netto ongeveer 3 miljoen euro. Daarbij is al meegeteld dat de NOW-regeling PSV een kleine 3 miljoen euro oplevert en dat een groot deel van de seizoenkaarthouders afzag van compensatie voor niet gespeelde wedstrijden.' Dat is dus een smaldeel van het totale verlies.

8 oktober 2020 om 12:00

Vorig jaar was er nog geen corona in NL lieve schat.

8 oktober 2020 om 12:40

Dus zonder Corona, en met EL groepfase maakt PSV 15 miljoen operationeel verlies. Ga mij maar uit leggen hoe dat met duurzame bedrijfsvoering te maken heeft.

8 oktober 2020 om 10:50

"je gaat dat niet ieder jaar kunnen verbloemen met recordtransfers".voorlopig nog wel hoor, met de zeer jonge en talentvolle selectie die PSV nu heeft. Behalve Zahavi is zo'n beetje iedereen 25 of jonger.

8 oktober 2020 om 11:04

Dit dus, ik denk dat iedereen wel weet dat PSV volgend jaar, het jaar daar op etc. dikke klappers kan gaan krijgen. Het is niet dat er 22 35-jarige spelers zonder restwaarde in de selectie zitten. PSV heeft niet voor niks erg veel geïnvesteerd in de jeugd.

8 oktober 2020 om 12:59

Het operationeel verlies is inderdaad fors en PSV erkent dat ook. Ben benieuwd wat ze daar tegen gaan doen. Ik geloof overigens niet dat PSV richting CL begroot omdat ze eigenlijk altijd op EL begroten, wat ook veel veiliger is. Echter geven ze wel aan dat een groot deel van het verlies komt van het missen van de CL-groepsfase. Beetje tegenstrijdig dus allemaal. Overigens moeten we altijd in het achterhoofd houden dat de PSV begroting gebaseerd is op de verkoop van 1 of 2 bepalende spelers. Dit is natuurlijk risicovol, maar afgelopen 8 jaar hebben we alleen maar positieve cijfers gehad, dus vooralsnog lijkt die strategie gewoon te werken. Zelfs als het een jaartje niet werkt, als je ziet dat PSV altijd een talentvolle selectie heeft staan, kan je best een of twee jaartjes wat verlies draaien om de jaren erop gewoon flink te verkopen.

Goed om te horen dat PSV weer op de weg terug is. Het maakt de competitie beter als de top dicht bij elkaar staat. Ze hebben een gunstige EL poule en moeten een ronde verder komen. Als het een beetje meezit zie ik PSV tot de kwartfinales van de EL komen en dan zal de omzet alleen maar stijgen. Kijk maar naar Ajax, die spelers zijn 3x zoveel waard geworden door de Champions League.

Mooi zo'n infographic. Er gebeuren daar geen gekke dingen in Eindhoven.goed om te zien dat PSV voor de 9e keer op rij winst maakt. Als je naar ticketing, stadion verhuur concerten etc kijkt is dat 10m+. Dat zullen clubs wel gaan voelen.8,3 Miljoen aan giften? Geen idee waar dat vandaan komt. Ferry Bouwman?

8 oktober 2020 om 10:46

De sponsoring neemt echt fors toe, Eindhoven regio wordt het financiele hart van Nederland waar miljarden worden omgezet, mede dankzij de High Tech Campus, Asml en andere wereldwijd opererende techbedrijven. Dit heeft echt de toekomst.de nieuwe shirtsponsor van de Eindhovenaren is daar een mooi voorbeeld van en dit zal alleen maar groeien.

8 oktober 2020 om 11:26

Financiële hart van Nederland is zwaar overdreven. Qua techbedrijven wel maar de rest zit met name in de randstad.

8 oktober 2020 om 11:28

Prem93 enthousiast verhaal, altijd leuk om lokale trots te bespeuren. Dat Eindhoven een high tech regio is klopt als een bus, dat ze ook het financiële hart van Nederland zijn is totaal nieuw voor me. On topic: psv heeft een stevige financiële basis, ik heb een stiekeme hoop dat dit soort financieel sterke clubs (Bayern, Ajax, psv) wel eens heel sterk uit de coronacrisis kunnen komen terwijl de zuid Europese big spenders pas op de plaats moeten maken.

8 oktober 2020 om 11:34

@soccersupp: PSV is helaas nog niet zo financieel krachtig als een Ajax. Kijk naar de jaarcijfers van vorig jaar (hele rapport is nu nog niet beschikbaar van Psv), dan hebben ze 60 miljoen aan schulden. Let op! Ik zeg niet dat PSV er slecht voor staat, PSV staat er prima voor. Maar zo sterk jij nu zegt, is ook nog niet waar. Dit jaar 20 miljoen operationeel verlies terwijl de echte klappen dit jaar komen. Zonder CL krijgt PSV het denk ik lastiger dan jij nu denkt (en nee, verwacht geen major problemen) of er moeten veel spelers vertrekken voor hoge sommen. Het zou alleen mooi zijn als clubs niet afhankelijk zijn van spelerverkopen.

Het artikel biedt te weinig info voor een goede reactie Evenwel denk ik dat Psv nu te grote risico's aan het nemen is. Misschien hoopt men op een mooi bedrag voor Ihataren of Malen. Je kan niet ongestraft zoveel spelers nu voor een habbekrats wegdioen en tegelijkertijd dure jongens of oudere mannen zonder toekomstige opbrengsten halen.Gelukkig is dekans om eerste te worden in de EL heel groot Levert toch geld op Daarentegen zonder? Toeschouwers te weinig

8 oktober 2020 om 10:57

Dat risico valt wel mee. Dit transferwindow hebben ze maar een negatieve balans van 7 miljoen Euro. Dat is te overzien. Alleen voor die Fransman en die Duitse linksback (sorry, namen ff kwijt) betaalden ze flinke transfersommen. Rest is transfervrij/huur.

8 oktober 2020 om 11:01

Transfervrij betekent natuurlijk niet kostenvrij. Een Zahavi en Götze zullen wel stevige tekenbonussen hebben ontvangen lijkt me.

8 oktober 2020 om 11:27

Hopen op mooie bedragen is niet nodig. PSV heeft een enorm vermogen aan jong talent op het veld staan.

8 oktober 2020 om 12:22

Ik ben wel benieuwd naar dat enorme vermogen op het veld, kan alleen malen op het veld en ihataren op de bank bedenken als potentieel vermogen

8 oktober 2020 om 12:32

Zeggen de namen Madueke en Gakpo jou iets?

8 oktober 2020 om 13:19

Naast Malen en ihataren ook Dumfries, Gakpo, Rosario zal, mits hij zo blijft spelen ook voor een leuk bedrag weg gaan, Madueke en Teze in de toekomst, Max en Sangare zullen toch ook niet voor niets vertrekken uit eindhoven. Ik zou me daar geen zorgen over maken als PSV zijnde.

Wat ik nog het meest opmerkelijk aan deze cijfers vind, is dat PSV 'slechts' 47 miljoen aan lonen, salarissen en sociale lasten heeft uitgekeerd in het boekjaar 19/20 terwijl dit bedrag bij Ajax op 92 miljoen ligt, bijna het dubbele. Ik wist eerlijk gezegd niet dat de kloof zo groot was. Al zal het ook wel meespelen dat ze bij Ajax naar mijn weten geen salaris hebben ingeleverd ivm corona.

8 oktober 2020 om 13:02

In het algemeen betaalt Ajax meer aan salarissen dan Psv, geloof dat het salarisplafond ook 2x hoger ligt bij Ajax dan bij Psv. Ook is Ajax een grotere club dan Psv, als in: meer personeel (groter stadion etcetera). Denk dat dat allemaal meespeelt.

8 oktober 2020 om 13:58

Stadion is in allebei de gevallen niet in het bezit van de club. Heeft er niks mee te maken.

8 oktober 2020 om 17:02

PSV heeft het stadion in eigen bezit, alleen de grond onder het stadion niet. Bovendien, de grootte van het stadion heeft er wel mee te maken. Ajax kan 52.000 toeschouwers ontvangen, PSV 35.000, al die mensen moeten begeleid worden, beveiliging, horeca etc. Bij Ajax passen er dus 1,5 keer meer mensen in, dus zijn waarschijnlijk ook ongeveer 1,5x meer personeel nodig in het stadion. Bovendien had ik het in bredere context over personeel; ik denk dat ajax organisatorisch groter is, dus meer personeel, dus meer loonskosten

Ik ben ook een leek, maar als Corona nu aanhoudt zoals verwacht wordt en aangezien er dit jaar alleen EL is en geen Cl... wordt het operationeel verlies dan komend jaar niet groter? Dan moeten ze wel heel grote financiële klappers maken met spelers aangezien er nu nauwelijks iets verkocht is geworden. Je moet er dan toch niet aan denken dat een ihattaren op de bank te lang blijft, of een Malen geblesseerd raakt? Puur voor de waarde van de spelers die voor de grote bedragen moeten zorgen. Al hebben ze nu ook weer met Madueke en Gakpo spelers die flink in waarde kunnen stijgen.

Ondanks het operationeel verlies zie ik geen grote zorgen. En elke club gaat de klappen voelen na dit seizoen. Maar voor Psv zie ik in de komende 2 seizoenen best wel veel transfer inkomsten. En mochten we dit jaar ver komen in EL en misschien kampioen worden of 2e. Dan kun je je weer kwalificeren voor de CL volgend seizoen. En dan nog denk ik na dit seizoen 15 a 20 miljoen voor Dumfries. Hoop op 5 miljoen voor Bruma. Denk zelf dat Max na dit seizoen ook wel weg is als die een heel goed seizoen draait, waar je dus ook 20 voor kan gaan vangen. Dus denk dat Psv eind van het seizoen zo 45 miljoen aan transfers gaat vangen. En dan kan het ook zo zijn dat er een bod op Malen gaat komen van 25+ miljoen. Dus voor Psv niet veel aan de hand. En toch weer zwarte cijfers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller104
D. MalenAanvaller106
E. ZahaviAanvaller61
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

54 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren