Oranje stap dichterbij door terugkeer in Eredivisie: ‘Kan mezelf weer uitdagen’

Donderdag, 8 oktober 2020 om

Bruno Martins Indi was één van de uitblinkers bij Oranje op het zeer succesvol verlopen WK van 2014, toen tot ieders verrassing een bronzen plak in de wacht werd gesleept door het elftal van toenmalig bondscoach Louis van Gaal. In de jaren nadien raakte de centrumverdediger, met 34 interlands achter zijn naam, enigszins in de vergetelheid in het buitenland. Martins Indi wil bij AZ dolgraag laten zien dat hij nog steeds op topniveau kan acteren.

Kort voor het sluiten van de transfermarkt werd Martins Indi officieel binnengehaald door AZ. De 28-jarige mandekker snapt dat veel mensen het verrassend vinden dat hij vanaf heden weer in de Eredivisie te bewonderen is. "Ik denk wel na over mijn carrière en had me met verschillende scenario’s beziggehouden", blikt Martins Indi met het Algemeen Dagblad terug op de afgelopen periode. "Met de vooruitzichten bij AZ kon ik deze beslissing snel nemen. De manier van spelen, het feit dat ze Europees spelen. AZ past heel goed bij me."

De keuze voor AZ zorgt er op termijn wellicht voor dat Martins Indi in beeld komt bij bondscoach Frank de Boer, ook al is hij al enige jaren geen vaste waarde meer voor Oranje. De afgelopen jaren bij Stoke City waren ook niet bepaald succesvol, ondanks het feit dat hij bij de Championship-club aanvoerder was. "We hadden ook met Stoke ambities om terug naar de Premier League te gaan. Maar het is wel gebleken dat het moeilijk is om na een degradatie gelijk het jaar erop te promoveren."

Transferperiode levert ijzersterk elftal nieuwelingen in de Eredivisie op

Verschillende grote namen spelen voortaan in de Eredivisie.Lees artikel

"Als je de ambitie hebt om het uiterste uit jezelf te halen, moet je in principe terug naar de top. Dan moet je sportief die uitdaging gaan vinden en die heb ik met AZ gevonden", zo vervolgt de ambitieuze Martins Indi. "Ik heb altijd gezegd dat ik een topverdediger wilde worden. Ik heb in de top gevoetbald, in goede competities als de Premier League. Het was een beetje ongelukkig dat ik met wat blessures kampte in het jaar dat ik voor Stoke tekende en dat we degradeerden. En dat na een heel goed seizoen op huurbasis. Uiteindelijk heb ik mezelf te lang niet kunnen uitdagen in een topcompetitie. Nu kan dat weer in Nederland", aldus de stopper, die in de Eredivisie eerder uitkwam voor Feyenoord.

Martins Indi komt bij AZ met Ron Vlaar en Jordy Clasie een aantal vertrouwde gezichten tegen. Het trio maakte deel uit van het Oranje dat op het WK van 2014 als derde eindigde. Hij was toen nog een onervaren speler, terwijl de verdediger bij AZ wordt gezien als een ervaren kracht. "Ik kom hier niet geforceerd met mijn ervaring pronken, niet de hele dag mentor spelen. Natuurlijk niet", zo benadrukt Martins Indi. "Ik ken nog niemand behalve Jordy en Ron. Maar met hen heb ik ook al zes jaar niet meer gespeeld."

De Boer deelt complimenten uit na nederlaag Mexico: 'Prima debuut'
Meer video's

Poll

Zie jij Bruno Martins Indi op termijn terugkeren bij Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door jeron)

Ik zie hem eerlijk gezegd niet zo gauw zijn plek achterin verdienen met Van Dijk, De Ligt, Aké en De Vrij. Maar goed, Veltman roepen we ook nog steeds op en het was gisteren wel weer duidelijk dat zelf ik beter ben dan Veltman, dus wie weet is Martins Indo dat dan ok wel, want zo goed ben ik helemaal niet.

8 oktober 2020 om 09:27

@migi: ik ben het helemaal eens dat Veltman 2e of 3e viool hoort te spelen na jouw namen op Ake na dan. Maar gisteren heeft Veltman echt prima gespeeld, juist als 1 van de minst slechte spelers (na Berghuis). Ik vind het een beetje populistisch van je (ben ik niet van je gewend). Ik vind Berghuis een dramavent, maar kan gewoon benoemen als hij een goede wedstrijd speelt zoals gisteren. En ja, zie BMI niet snel weer geselecteerd worden, maar je weet het nooit. Als hij nu weer de pannen van het dak speelt, zou hij zo stand-in kunnen worden.

8 oktober 2020 om 09:31

Veltman vind ik gewoon een net niet speler. Vind hem echt wel te kort komen voor Oranje.ake word altijd als groot talent gezien maar is inmiddels 25 jaar dan moet je er wel staan.alleen in Ake zie ik dan wel weer meer potentie als bij Veltman. Ake speelt nu bij Man city blijft hij wekelijks daar spelen komt het wel goed.indi weet ik niet. Hij zal nooit eerste viool gaan spelen in Oranje maar wat wel handig is aan hem dat hij op 2 posities kan spelen. Hij kan ook op linksback staan dus als reserve zou het kunnen, maar dan moet hij zich wel gaan bewijzen bij AZ.

8 oktober 2020 om 09:34

Ik ben toch best een populistisch mannetje? Maar goed, ik vond Veltman niet goed nee. Ja, beter dan Aké, maar die heeft bewezen beter te kunnen. Hij strooide weer met een aantal passes waarvan je denkt, waarom geef je die, wat is uberhaupt het idee? En natuurlijk pakt ie ook weer een gele kaart. Bij Ajax vond ik Veltman een nuttige speler. Op rechtsback bij Oranje is het ook prima, maar centraal kan naar mijn mening niet. Dat heeft er niets (ok wel iets) mee te maken met mijn persoonlijke afkeer tegen hem, maar als ie een wereldpot had gespeeld, had ik dit niet gezegd. Van der Vaart vond hem ook slecht, dus het is waar! (ok dat slaat nergens op weet ik)

8 oktober 2020 om 09:38

Op basis van wat vindt jij Berghuis dan een dramavent? Op basis van zijn club? Op basis van zijn gedrag? Op basis van zijn wedstrijden bij het NLs elftal? Ik heb hem nooit zien knallen maar ook nooit echt een dramapot zien spelen in het NLs elftal. Op basis van zijn wedstrijden en statistieken in de Eredivisie kan je al helemaal geen commentaar hebben. Of dat genoeg moet zijn om het Nederlands elftal te halen is weer een ander verhaal.

8 oktober 2020 om 10:02

@bliek: Ik vind Veltman zeker ook tekort komen voor de basis, als backup vind ik het ok. Maar dan nog steeds kan je een speler beoordelen op een wedstrijd (los van het feit dat je het terecht of onterecht vindt dat hij in de selectie zit). Gisteren was Veltman op Berghuis na gewoon de minst slechte (en vond Berghuis goed spelen). De gele kaart pakt hij omdat hij de aanval eruit moest halen om een 0-2 te voorkomen. Als Van Dijk dat doet is het geweldig, als Veltman dat doet is hij dom bezig.

8 oktober 2020 om 10:06

4ever4ajax ik heb nooit Veltman gebashed en heb echt niets persoonlijks tegen hem. Maar die gele kaart vond ik (weer) heel erg dom. En ook niet geheel nodig; de weg naar het doel was nog lang en er liep nog een andere verdediger van ons op dezelfde lijn. Als Van Dijk dit had gedaan dan had ik het ook kneitersdom gevonden, verschil is alleen dat Van Dijk niet vaak in een situatie als die komt. Jij vond Veltman op Berghuis na 'gewoon de minst slechte', ik vond hem weer eens slecht in Oranje en totaal geen international waardig. Ben ik dan ook populistisch?

8 oktober 2020 om 10:32

@twenteov: Het structureel willen neerhalen van een speler zonder goede argumenten vind ik niet kunnen en neigt naar populisme. En ik beschuldig Migi niet van populist zijn, ik vind de post neigen naar populisme (is een groot verschil). Dus antwoord op jouw vraag: in mijn ogen niet. Over Veltman: niet voor niets waren de commentaren van analitici niet slecht voor Veltman omdat hij het nog ok deed (de rest vooral slecht). En nogmaals, ik vind Veltman ook geen basismateriaal voor Oranje. Maar gisteren deed hij weinig fout. Prima dat jij die kaart dom vindt, ik vond dat wel meevallen. Als je kijkt naar de andere verdedigers, maakte Veltman gewoon de minste fouten. Wijndal en Hateboer waren dramatisch en De Vrij plus Van Dijk waren zeer flets (van Dijk deed ook niets om de boel op sleeptouw te nemen wat ik wel van hem mag verwachten). Het grootste probleem van Oranje ligt niet achterin (met De Vrij, De Ligt en Van Dijk hebben we gewoon wereldtop), maar op het middenveld en voorin. Het feit dat we al veel over verdedigers praten zegt genoeg. Die zouden eigenlijk amper de bal moeten hebben. Maar op het middenveld en voorin was het gewoon weer huilen met de pet op.

8 oktober 2020 om 12:29

@bliek: Veltman, BMI en Ake zijn allemaal net niet top spelers. Dus je selecteert dan gewoon op basis van de kwaliteiten die je op die positie het meest nodig hebt. Ik vind geen van de 3 veel voor elkaar onderdoen in kwaliteit. Ake vind ik net zo inconsistent als Veltman. Eigenlijk zie ik dan nog liever Veltman. En BMI was in goeie doen ook net niet top, maar deed 't naar behoren.

8 oktober 2020 om 13:04

@xstream uiteindelijk moet je altijd de beste selecteren die je op een positie nodig heb.maar voor de wissel kan het weleens handig zijn als een speler heb die op meerdere posities uit de voeten kan i.p.v. op 1 positie. Voor nu vind ik alle 3 niks voor het Nederlands elftal. Ze zullen alle 3 ook niet spelen als de Boer zijn beste team op gaat stellen.

8 oktober 2020 om 09:28

Precies mijn gedachte. Volgens mij vindt Veltman het ook ruig om een gele kaart te pakken. Was volstrekt onnodig weer.

8 oktober 2020 om 09:37

Hij pakt die kaart toch bewust zodat je nog een minimale kans hebt om gelijk te spelen? Als die Mexicanen 0-2 maken zit een resultaat(je) er sowieso niet meer in. Je kunt altijd blijven lullen over Veltman maar gisteren was hij echt niet het probleem, viel gewoon vrij prima in (laten we het 'nipt voldoende' noemen, waardoor je gisteren dus bij de uitblinkers van Nederland hoorde), won eigenlijk elk duel en had nog een cruciale tackle om een van de vele fouten van Ake op te lossen. Ik vind het werkelijk bizar dat mensen zulke conclusies schrijven over Veltman terwijl hij tegelijk inviel met Ake, die het echt 10 keer slechter deed.

8 oktober 2020 om 09:49

Juist als je nog maar zo weinig tijd hebt, ga je geen overtreding maken en zo nog even onnodig geel pakken. Je doet nu alsof hij een doorgebroken speler neerhaalde. En ja, als Veltman niet bij Ajax gespeeld had, vraag ik me af hoeveel caps hij minder zou hebben gehad eerlijk gezegd. Ik ben zelf Ajaxfan, maar probeer gewoon reëel te zijn in mijn kritiek. Ik heb het niet over de wedstrijd van gisteren, maar zijn selectie in het algemeen.

8 oktober 2020 om 09:51

Die Ake was een drama gisteren en laatst tegen Leicester leidde hij ook de tegengoal in bij de 2-1. Ik vind dat persoonlijk ook geen geweldige verdediger

8 oktober 2020 om 11:41

Wouw Japie Krekel doet niet mee aan het bashen van Veltman! De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Ontzettend blij met deze linksbenige cv. Die ontbrak nog echt. Koopmeiners kan weer mooi op het middenveld en alle posities zijn dubbelbezet. Verwacht wel dat BMI zich snel in de basis speelt. Wie daarnaast komt zal mij benieuwen. Hatzdiakos of Letschert zal er om spannen denk ik

8 oktober 2020 om 09:33

Zou het wel pijnlijk vinden als Martins Indi zich zo snel in de basis speelt bij AZ wat opnieuw wilt meedoen om de top 3 plekken. Martins Indi speelde de afgelopen seizoenen als linksback bij Stoke. Wat onder hem kansloos de PL uitvloog en in het Championship niet meer was dan een middenmotor. Dat je als Engels 2e niveau interessant bent voor spelers uit het rechter rijtje kan ik inkomen qua salaris en niveau. Maar als een speler van een middenmotor nu al bij AZ meteen de basis haalt is dat wel een pijnlijk signaal in mijn ogen

8 oktober 2020 om 09:56

Tja, wat je zegt is ergens wel deels waar. Maar de cv positie is bij AZ gewoon vaak het zorgenkindje. En daarnaast moet het verdedigen in de championship ook niet onderschat worden. Gewoon een erg fysieke competitie. Ik las veel stoke city fans die boos waren dat hun beste verdediger vertrok. Maar bmi wou ook graah weg. Ik denk dat het een goede toevoeging zou zijn.

8 oktober 2020 om 10:20

Ik laat me ook graag verrassen! Altijd wel een gezellig blij ei die Martins Indi. Gun het hem wel en inderdaad de Championship is absoluut geen makkelijke competitie. Ben benieuwd of hij zich meteen in de basis zal vechten en wie ernaast komt te staan. Hatzidiakos met zijn opbouwende kwaliteiten lijkt me geen slechte keuze. Dan heb je een fysiek grote vent naast een wat meer opbouwende verdediger staan

Nou meneer Indi, je bent een geweldige vent maar ik zie jou niet meer in Oranje komen.

8 oktober 2020 om 09:30

Waarom Indi niet en Veltman wel?

8 oktober 2020 om 09:35

Hallo Jeron, nou ik zie Veltman ook niet als vaste waarde hoor, die zal waarschijnlijk ook verdwijnen.

8 oktober 2020 om 09:35

Omdat Veltman de halve finale Champions League heeft gehaald als geregeld basis speler terwijl Indi bijna 2 keer achter elkaar gedegradeerd is in Engeland. Ik ben ook geen fan van Veltman maar hij heeft zich zo veel meer bewezen dan Indi. Die jongen speelde niet eens centraal achterin bij een middenmotor in het Championship

8 oktober 2020 om 09:50

Meer bewezen vanwege een CL stunt jaar? Indi is 3e geworden op het WK en heeft tegen de beste landen gespeeld terwijlVeltman vaak gedold werd wanneer hij tegen een goede tegenstander moest spelen. Vergeet Douglas Costa niet die tegen Veltman speelde alsof het een pupil was. Haha, meer bewezen wat een grap.

8 oktober 2020 om 09:53

Het is nu al zover dat als Veltman incidenteel een keer geen cruciale fout maakt hij zogenaamd fenomenaal gespeeld heeft. Dat zegt eigenlijk alles al. Veltman zit bij Brighton ook gewoon op de bank en die club is ook geen hoogvlieger in de PL

8 oktober 2020 om 12:02

Iedere verdediger heeft het lastig tegen Douglas Costa. Beetje jammer om hem daarop aan te vallen. Dat geldt overigens voor alle vleugelflitsers. Een beetje kenner had dat ook wel geweten Dneres. Of denk jij dat een Ake, Van Dijk, Hateboer, Blind, De Vrij, De Ligt het niet op snelheid en behendigheid verliezen tegen de Costa's, Sane's of Werners van deze wereld ?

8 oktober 2020 om 12:20

Die hebben zich tot nu toe niet zo laten dollen of is Costa de enige snelle speler in de voetbalwereld? En waarom lukt het Costa niet om dat soort dingen wekelijks te doen? Bij Veltman is het eerder aan patroon, maar kom gerust met voorbeelden waarin de genoemde namen zich ook zo makkelijk te kakken laten zetten als Veltman.

8 oktober 2020 om 13:01

Ake gisteren nog tegen Corona. De Ligt versus Werner en Gomez. Van Dijk tegen Aston Villa. Blind tegen Sane voor de Nations League en Hateboer werd zoek gespeeld door de gehele linkerflank van Italie. Allemaal vrij recente voorbeelden van falende NL verdedigers.

8 oktober 2020 om 14:42

Ake speelde sowieso slecht, maar dit was de eerste keer en bij hem is het geen patroon, de Ligt heeft al laten zien nog niet op het hoogste niveau zich volledig staande te kunnen houden, die heeft in oranje en bij Juventus fout op fout lopen maken. Van Dijk is pas alleen dit seizoen op fouten te betrappen bij hem is het dus ook niet structureel zoals bij Veltman. Blind is nooit een verdediger geweest die zijn man uitschakelt. Die is gewoon heel goed in de opbouw. En Hateboer werd niet voor niets zo vaak gebaseerd in oranje en in de laatste twee wedstrijden hebben we kunnen zien waarom Koeman hem steeds links heeft laten liggen. Een beetje kenner zou dit allemaal geweten hebben. Je komt met voorbeelden van verdedigers waarbij het een uitzondering is en je benoemt een paar die inderdaad vaker hebben gefaald, maar het is lang niet een patroon zoals bij Veltman, die de trouwens ook niet voor niets op de bank zit bij z’n nieuwe club.

9 oktober 2020 om 11:52

Omdat Veltman op vele cruciale momenten Ajax prijzen heeft gekost door domme blunders en rode kaarten.

Helaas voor Bruno zijn de centrale verdedigers te goed. Je hebt De Ligt, De Vrij en Van Dijk als eerste keuze en daarna heb je Aké en Blind die daar ook kunnen spelen. Op dit moment is hij zeker niet op dat niveau en zit zelfs nog onder het niveau van Veltman. Tenzij hij linksback kan en wilt spelen is er geen plaats voor hem.Off-topic: gezien het treurige spel van Stengs gisteren en het uitblijven van een rechtsbuiten (ik vind Bergwijn en Promes linksbuitens) moeten we niet serieus El Ghazi gaan overwegen een kans te geven. Hij speelt prima bij Aston Villa en is op dit moment echt niet minder dan Stengs. Buiten dit is het natuurlijk belangrijk voor jongere talenten om iemand van zijn achtergrond in Oranje te zien willen we vaker die jongens in het Oranje shirt zien spelen.

Een van de uitblinkers? Hij was een noodoplossing en deed dat prima maar hij was absoluut niet een van de uitblinkers.

8 oktober 2020 om 09:53

De hele WK kwalificatie heeft die gespeeld dus Indi was wel meer dan een noodoplossing. Zelfs toen die linksback speelde bij Feyenoord bleef van Gaal hem als centrale verdediger opstellen in oranje op basis van wat hij liet zien.

8 oktober 2020 om 12:23

Maar dat was in 2014. We zijn nu meer dan 6 jaar verder waarin Martins Indi meermaals door het ijs is gezakt. Bovendien is de concurrentiestrijd gewoon te groot in Oranje voor de kwaliteiten die hij heeft.

Tja als ik Ake gisteren zag... wat was die slecht zeg. Dan kan Indi er ook staan. Maar de Ligt, de Vrij en van Dijk lijken me zekerheidjes. Blind ook, maar die wordt vaak gezien als linksback. Hopelijk ontwikkelt Wijndal zich verder en kan Willems terugkomen.

8 oktober 2020 om 09:54

Altijd interessant wanneer een internationaal geen Ajax achtergrond heeft dat die beoordeeld worden op een foutje, maar bij de Ajax spelers niet. Gaan we Ake nu op z’n eerste fout in oranje al in twijfel trekken? Hoe vaak hadden we dat dan niet bij de Ligt moeten doen? Oh nee, die komt van Ajax dus die mag veel fouten maken.

8 oktober 2020 om 10:21

Kom je onder een steen vandaan? Volgens mij zijn de fouten van de Ligt overal breed uitgemeten. Maar je aversie jegens Ajax is in elke reactie van je wel terug te vinden...

8 oktober 2020 om 10:42

Zijn fouten werden benoemd, maar nog steeds wilt het grotendeels nog steeds het centrum van Dijk en de Ligt zien, maar bij Ake is hij al uitgeschreven. En ik heb geen aversie tegen Ajax, maar ik plaats ze niet zo hoog op een voetstuk als de meesten hier. Het spijt me dat ik jouw club niet zo goddelijk vind en alles wat daar wegkomt als een nieuwe internationale sterspeler zie!

8 oktober 2020 om 11:14

Moet ik mijn logo veranderen? Ik heb het helemaal niet over Ajax. Ik heb het over de prestaties van Ake. En ik heb eerlijk gezegd nog geen goede wedstrijd van hem gezien. Als linksback niet en als centrale verdediger ook niet. Zelfde geldt voor Veltman hoor. Nu tevreden? Al zou hij als rechtsback in een viermans verdediging het beter doen dan Hateboer. Maar Ake is enorm onrustig. En dat is gebaseerd op meerdere wedstrijden, ook in in Engeland. Ik begrijp niet waarom hij elke keer wordt opgeroepen als 4e verdediger. Vorig jaar degradeerde zijn club zelfs.

8 oktober 2020 om 14:46

Zijn club degradeerde, maar dat is op zijn conto? Dan moet Krul helemaal niet meer geselecteerd worden want die is ook gedegradeerd. Ake zelf heeft een transfer naar city verdient. Jij begrijpt dus niet dat een verdediger van city in oranje wordt geselecteerd, maar een Veltman wel als extra optie wilt noemen voor de rechtsback positie terwijl Veltman niet eens zeker is van zijn plek bij zijn nieuwe club. Nee, je liefde voor Ajax is echt niet duidelijk.

Lijkt mij dat je jezelf in het Championship toch prima kunt uitdagen. Ook een lastigere competitie vanwege het fysieke spel daar, in vergelijking met de Eredivisie. Als je het goed doet in het Championship wordt je echt wel opgepikt door een club uit de Premier League. Het feit dat dit bij Martins Indi niet het geval is geweest, zegt voldoende over het niveau dat hij heeft gehaald. Sowieso was hij nooit echt een zekerheidje en waren er toch altijd wel twijfels of hij goed genoeg was en slim genoeg verdedigde.

8 oktober 2020 om 09:56

En als clubs al voorzien zijn in de PL? En jij weet met welke clubs er allemaal gesproken zijn?

8 oktober 2020 om 10:09

Oh ja vanaf juni waren alle clubs in de PL al voorzien van verdedigers voor zowel de linksbackpositie als de positie van linker centrale verdediger. Met jouw redenering is er met niemand gesproken want alle clubs waren zogenaamd al voorzien. Dat een Sheffield United liever de weinig imponerende Max Lowe uit het Championship haalt dan BMI zal vast zijn omdat BMI zo'n wereldseizoen gespeeld heeft.

8 oktober 2020 om 10:46

Ik vraag alleen maar wat jij weet, maar het feit dat jij al met z’n reactie komt is al veel zeggend. En wat als BMI meer oranje kansen ziet bij AZ dan een Sheffield? Niet elke PL club zou je jezelf in de kijker kunnen spelen... Welke redenering geef ik aan dat er met niemand is gesproken? Jij doet alsof je weet dat geen een club hem wilde en ik ben benieuwd hoe jij dat weet dat er dus met niemand gesproken is. En je laatste zin mag je wel voor je houden want ik beweer nergens dat Indi zo goed heeft gespeeld, maar het is duidelijk dat jij gewoon geen vragen kan beantwoorden omdat je gewoon maar aan het speculeren bent.

8 oktober 2020 om 12:07

Wanneer er clubs zijn in topcompetities die het veelvoud in salaris kunnen bieden, ga je niet voor een hongerloontje concurreren met een Letscher of een bejaarde Vlaar/leeuwin in de Mickey Mouse competitie.

Terugkeren niet zo gauw kijkend naar de bezetting. Maar wie weet. AZ wel een heerlijke club voor hem om weer op te bloeien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ40
12.Willem II4-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller42
F. DruijfAanvaller30
A. GuðmundssonAanvaller20
M. BizotKeeper30
J. KarlssonAanvaller21
C. StengsAanvaller21
M. BakkerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

276 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren