‘Dit is het beste moment om weg te gaan bij Ajax en aan mezelf te denken’

Woensdag, 7 oktober 2020 om

Noa Lang leek dit seizoen in te gaan als speler van Ajax, maar een paar dagen voor het sluiten van de transfermarkt werd duidelijk dat de 21-jarige aanvaller zijn loopbaan zou gaan vervolgen bij Club Brugge. De overstap van Lang naar de Belgische topclub werd maandagavond definitief afgerond en het talent kijkt ernaar uit om in Brugge de volgende stap in zijn loopbaan te zetten.

“Ik heb voor Club Brugge gekozen puur omdat ik denk dat dit de beste stap is voor mijn ontwikkeling”, vertelt hij woensdag in een interview met het clubkanaal van zijn nieuwe werkgever. “Ik denk dat dit voor mij het beste moment is om weg te gaan bij Ajax en gewoon aan mezelf te denken. Ik wil gewoon zorgen dat ik de top haal en ik zie Club Brugge als de perfecte stap daarvoor.”

Lang is ingestapt bij een club die in de afgelopen vijf seizoenen driemaal de landstitel wist te veroveren en de jongeling verwacht goed terecht te zullen komen in het Jan Breydel Stadion: “Ik weet dat Club Brugge op dit moment gewoon de beste club van België is, dat ze jaarlijks kampioen worden, meedoen om de prijzen en Champions League spelen. De beste willen zijn, elke wedstrijd willen winnen, dominant willen zijn: dat past bij mij, zo ben ik. En ik kom ook uit die cultuur bij Ajax. Ik heb de juiste keuze gemaakt.”

Lang gaat bij Club Brugge met het rugnummer 10 spelen en hij kan 17 oktober tegen Standard Luik zijn officiële debuut maken. Drie dagen later staat al de eerste Champions League-wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg op het programma en de Belgen zitten verder in een groep met Borussia Dortmund en Lazio: “Ik vind het een mooie poule, ik denk dat er kansen liggen. Ik denk dat iedereen van elkaar kan winnen. Een hele mooie uitdaging om te proberen te overwinteren in de Champions League, dat is denk ik wel het doel”, blikt Lang alvast vooruit op het avontuur in het miljardenbal.


Poll

Denk jij dat Noa Lang de juiste keuze heeft gemaakt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Had m graag bij Ajax gezien maar dat zag TH niet zitten. Juiste club gekozen, denk ik.

7 oktober 2020 om 22:52

Ik denk dat ten hag hem er graag bij had gehad maar hij wou zelf niet bijtekenen omdat hij te weinig perspectief zag.

7 oktober 2020 om 22:52

Ik denk dat ten hag hem er graag bij had gehad maar hij wou zelf niet bijtekenen omdat hij te weinig perspectief zag.

7 oktober 2020 om 22:52

Ik denk dat ten hag hem er graag bij had gehad maar hij wou zelf niet bijtekenen omdat hij te weinig perspectief zag.

Ik begrijp niet dat Ajax dit talent laat gaan en dan die spits van FC thun terug haalt.. puur kwaliteitsverlies!

7 oktober 2020 om 20:55

Er is hier op VZ toch al een aantal keer aangegeven dat dat niet klopt?

7 oktober 2020 om 20:56

Wat bedoel je precies wat onjuist is?

7 oktober 2020 om 21:25

Bandë is niet gehaald als vervanger van Lang. Hij is terug omdat Thun zijn salaris moeilijk kan betalen.

7 oktober 2020 om 21:05

Lang wilt gewoon niet banken. Op de posities is hij tweede of derde keuze, oftewel 15 wedstrijden dit seizoen met merendeel invaller. Ik gok dat hij meer wilt. Bande zit 34 wedstrijden op de bank zonder te klagen. Dat is het verschil.

7 oktober 2020 om 21:28

Kyle66 gaf hierboven het correcte antwoord al. Er is geen relatie tussen het terughalen van Bande en het vertrek van Lang.

jammer, ik vond het toch wel een groot talent en eigenlijk een in potentie betere voetballer als bv een Promes

7 oktober 2020 om 21:29

En waar is die verwachting op gebaseerd? Op de wedstrijden van lang in het eerste van Ajax of die van Lang bij jong Ajax? Iedereen doet maar of het zo'n groot talent is, maar in de wedstrijden afgelopen jaren heb ik het nooit gezien.

7 oktober 2020 om 22:38

Dan heb jij je ogen dicht gedaan! Toen in de eerste wedstrijd tegen PEC zag je al gelijk dreiging en met de druk erop een prachtige assist op Blind. In JA altijd uitstekend, bij Twente goed. Ook bij Ajax 1 nog wat aardige wedstrijden gespeeld, maar eind 2019/begin 2020 draaide het bij Ajax voor geen meter. Dan is het moeilijk om jezelf te laten zien. Denk dat hij qua techniek alleen minder was dan Ziyech vorig jaar.

7 oktober 2020 om 22:42

@Speedy, ik heb ook lang getwijfeld, maar uiteindelijk zag ik Lang wel stappen zetten. Steeds grotere stappen ook. Hij was deze voorbereiding geregeld een uitblinker bij ons en ook bij Jong Oranje dicteerde hij het spel. Hij werd echt steeds beter en werkte in het veld ook steeds meer. Daarom vind ik zijn vertrek zo zuur. Hij heeft natuurlijk eerder kansen gehad, maar begon nu pas klaar voor kansen te zijn. Net voor het moment dat we kunnen oogsten vertrekt hij echter.

Dit zijn type spelers die eerder tot last zijn op de bank dan dat ze je helpen. Daar is niks mee, hij barst van het zelfvertrouwen en ambitie. Maar met Neres, Antony, Tadic en Promes. Een aantal spelers voor de breedte én het aanvallende talent dat langzaam door zal breken, zijn de kansen klein. Denk dat Ten Hag daarnaast een moeizame relatie met hem heeft, omdat hij snel zijn eigen plan trekt en instinctief voetbalt, terwijl Ten Hag een duidelijk plan heeft (waarbij iedereen aanvallende en defensieve taken heeft). Kortom, van beiden kanten begrijpelijke keuze.

7 oktober 2020 om 21:09

Dat heet modern voetbal en zelfs Messi ontkwam er een gedeelte van zijn carrière niet aan.

7 oktober 2020 om 21:44

Neres is/was nog niet fit. Waarom had Lang dan niet gewoon een kans kunnen krijgen op 10 of linksbuiten om zichzelf te laten zien? Tadic had je dan gewoon in de spits kunnen laten staan en Labyad laten banken. Lang heeft van Ten Hag nooit een echte kans gekregen en het is dan ook volkomen te begrijpen dat hij nu eieren voor zijn geld kiest en voor een avontuur bij Club Brugge gaat.

7 oktober 2020 om 22:56

Dus omdat Neres in september niet volledig fit is moet je Noa Lang een heel seizoen bij selectie houden? Is trouwens ook een andere positie, LB en Rb... Je maakt als staf gewoon een plan voor komend seizoen. Daar krijgt Noa niet de rol die hij voor zichzelf ziet weggelegd = vertrek.

7 oktober 2020 om 23:34

Neres kan ook op linksbuiten spelen hoor. We speelden in het succesjaar met Neres - Dvdb - Ziyech met daarvoor Tadic als spits. En door het wegvallen van Neres en het vertrek van Donny kwam er ruimte vrij voor Lang om minuten te kunnen maken. Hij had makkelijk met Lang op linksbuiten kunnen spelen of desnoods op 10. Het is gewoon onbegrijpelijk hoe je in deze situatie als trainer dan uitkomt bij de optie om Labyad in de spits te gooien.

ten Hag ziet het in geen 1 eigen opgeleide speler zitten. Koop nog even wat bij utrecht weg joggie. Totaal geen Ajax dna die gast.

7 oktober 2020 om 21:27

Het punt is dat hij het telkens moet uitleggen maar niemand hem verstaat. Voor mij mag EtH als eerst weg. Komt continue maar met hele rare keuzes en spelers. Zou me niets verbazen als we Labyad, Klaiber en Alvarez in de 11 zien volgende week tegen Heerenveen. Terwijl we juist voorin en het op het middenveld nu prima spelers hebben. Daarnaast je creatieve geest Lang laten gaan die een goed seizoen bij Twente heeft gehad en een hele keurige voorbereiding, en dan 7 minuten in 4 duels krijgen. Echt ie EtH mag van mij echt weg.

7 oktober 2020 om 21:31

Mazroui, Dest, Gravenberch zijn zo maar even drie spelers die Ten Hag door heeft laten stromen. De ligt, Frenkie de Jong, ze speelde bij Ten hag toch gewoon elke week? Waarom iedeeen ineens lang als supertalent wil zien is mij een raadsel,. Hij heeft toch iets van 15 keer in het eerste bij Aajx gespeeld, kan me echt weinig geweldige acties van hem herinneren.

8 oktober 2020 om 00:00

15 x maar in minuten minder dan 6 hele wedstrijden als je in die tijd 4 goals maakt en 2 assist heb je een prima rendement.

Had hem graag bij een eredivisie club gezien. Snap dat ie wil spelen en denk dat ie bij Brugge wel aan bak komt. Mooie stap voor hem.

Jammer dat hij weg moet om aan spelen toe te komen. Hopen dat hij bij Brugge wel een vaste waarde kan worden , gun het hem wel.

7 oktober 2020 om 21:32

Jammer? De vraag is, wie had er anders moeten banken ten faveure van Lang? Zeker nu Klaassen erbij gekomen is, had lang wel heel veel mesne in de pikorde voor zich.

7 oktober 2020 om 21:36

Sorry hoor, als er plek is voor Labyad is er zeker plek voor Lang. Juist nu met 5x wisselen met een druk speelschema voor de boeg moet je doorwisselen. Maar als je contunue met de verkeerde spelers op de verkeerde posities blijft spelen sta je natuurlijk nooit in de 60e minuut ruim voor. Dan moet je wel krampachtig vasthouden aan je beste spelers tot de laatste minuten, om dan maar weer te klagen over vermoeide spelers.

7 oktober 2020 om 21:38

Lang in de spits bij Ajax?

7 oktober 2020 om 21:45

Labyad in de spits? Alvarez op de cruciale 6? Klaiber in de selectie? EtH uberhaupt voor groep?

7 oktober 2020 om 21:50

Het is wat met supporters tegenwoordig. Zo win je jaren helemaal niets, wordt je weggetikt in Europa. Dan heb je eindelijk weer een trainer die succes brengt, die zelfs de halve finale CL haalt, die landskampioen wordt, die de Knvb beker wint. Maar goed, als Veronice Inside hem wekelijks belachelijk maakt, dan moet die trainer met spoed ontslagen worden. Terug naar de droge jaren dan maar?

7 oktober 2020 om 21:50

Nee. Tadic had gewoon in de spits moeten staan, maar volgens Ten Hag kan hij dat niet tegen compacte tegenstanders... Als Tadic gewoon in de spits had gestaan zoals hij al twee seizoenen lang met succes op die positie staat, dan had Lang veel meer kans op speeltijd kunnen krijgen. Zo had je hem op linksbuiten of op 10 kunnen laten spelen. Maar Ten Hag moet om de een of andere reden met Labyad in de spits spelen, die daar totaal niet de kwaliteiten voor heeft. Ten Hag probeert zich als een Guardiola te profileren met zijn vreemde keuzes, maar het resultaat zegt momenteel genoeg.

7 oktober 2020 om 21:52

Leuk die successen, maar dat betekent niet dat Ten Hag onbegrijpelijke keuzes maakt. Labyad is geen spits en Alvarez toonde vorig seizoen al aan dat hij geen middenvelder is.

7 oktober 2020 om 21:58

Ten Hag heeft heel veel succes. Er zijn meer dan genoeg trainers bij Ajax die dat niet hebben gehad deze eeuw. Maar ja, het is maar wat je belangrijk vind, dat je alle keuzes van de trainer begrijpt of dat je aan het einde van de rit de schaal omhoog kan hijsen?

7 oktober 2020 om 22:40

Verschil is dat de keuzes die tijdens de successen werden gemaakt te begrijpen waren. Bijna alle keuzes die Ten Hag maakte waren logisch of viel wat voor te zeggen, dus dat het prijzen kon opleveren was geen gekke gedachte. De keuze voor Labyad in de spits of Alvarez op het middenveld vallen gewoon niet te begrijpen. Dat jij niet in wil zien dat ze daar niet thuis horen en maar blind op Ten Hag vertrouwt, is jouw zaak. Maar als hij er koppig aan vast blijft houden en de resultaten uitblijven en/of het voetbal matig blijft, is het maar de vraag of het prijzen oplevert. Zal in ieder geval niet lang goed gaan.

8 oktober 2020 om 15:36

Tot op heden gaat het goed, drie keer winst, een keertje verlies. Waarbij Ajax al tegen de nummer 4 en 7 van de erdivisie gespeeld heeft. Ik zie echt geen grote problemen momenteel. Nu komt Klaassen erbij en zal het elftal veranderen.

Dit is zo'n type ben ik bang zoals Kluivert, el Ghazi, te overdreven ambitieus zijn. Niet realistisch, meer praten dan daden, ipv gewoon bescheiden te blijven, hard te werken. Ik zag een filmpje dat hij terug kwam van Twente, moest ie wat opruimen tijdens de training, en dan sarcastisch roepen van pff loop hier al 3 jaar rond en nog moet ik opruimen. Tsja. Ik zie niet de potentie bij hem zoals een Bergwijn dat had, of een jonge Depay e.d. en met name ben ik bang dat hij mentaal het niet gaat redden, althans de top waar hij over spreekt. Kluivert heeft dat ook. Wel maken ze bij Brugge en Leipzig denk ik wel meer kans om hun potentie te benutten dus ik zie ze graag me de mond snoeren.

Ben het met hem eens. Die jongen die moet wekelijks spelen. Club Brugge is van het niveau Ajax . Denk dat die best kan verrassen daar.

Verstandige keuze. Hij zal bij Club Brugge meer kansen krijgen dan bij Ajax. Ook logisch gezien de sterkere concurrentie bij laatstgenoemde club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. KrmenčíkAanvaller83
D. OkerekeAanvaller81
E. DennisAanvaller70
S. MignoletKeeper120
S. SchrijversAanvaller70
P. ClementVerdediger
S. DeliVerdediger101
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

0 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Club Brugge 5 3 1 0
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0
2019/2020 Ajax 5 3 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 24 november
Yusuf Yazici staat wellicht voor een avontuur in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren