Pijnlijk vooruitzicht wordt werkelijkheid voor Arek Milik

Woensdag, 7 oktober 2020 om 17:58Dominic Mostert • Laatste update: 18:07

Arek Milik is op een dood spoor beland bij Napoli. De club heeft woensdag een spelerslijst samengesteld voor het restant van de eerste seizoenshelft in de Serie A én de Europa League; de spits is niet opgenomen in beide spelersgroepen. Het betekent dat hij tot januari in ieder geval niet in actie komt. Dinsdag meldden Italiaanse media al dat de rol van Milik in Napels voorlopig is uitgespeeld.

In de afgelopen transferperiode stevende Milik af op een vertrek bij Napoli. De spits stond in de belangstelling van clubs als Valencia, Juventus, AS Roma en Fiorentina, maar geen van de transfers vond doorgang. Inmiddels bevindt Milik zich in zijn thuisland Polen; hij heeft van de club te horen gekregen dat er voor hem geen rol is weggelegd in het elftal van trainer Gennaro Gattuso. Verder is opvallend dat Fernando Llorente wel tot de Serie A-selectie behoort maar niet tot de kortere Europa League-spelerslijst.

Milik beschikt over een contract tot het einde van het huidige seizoen. De ex-Ajacied kon volgens onder meer Mediaset en Corriere dello Sport op de slotdag van de transfermarkt naar Fiorentina en Valencia verkassen, maar hij weigerde de overstap naar beide clubs. Het gevolg is dat Milik de komende maanden op individuele basis moet trainen van de leiding van Napoli. Vorig seizoen was Milik nog goed voor 11 doelpunten in 26 duels in de Serie A.

In januari, bij de opening van de winterse transferwindow, kan Milik weer gaan praten met andere clubs over een transfer. Gattuso legde eerder al uit dat de spits consequenties kon verwachten voor het weigeren van een contractverlenging. "We hadden vorig seizoen gemeld dat hij zijn contract moest verlengen. Hij weigerde, dus hij weet hoe wij erover denken. Als hij geen transfer maakt, komt hij in een lastige situatie terecht."Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door zortax)

Net Wat voor PSV, Ajax lijkt logischer dus daarom zou het geweldig zijn als PSV hem wegkaapt.

7 oktober 2020 om 18:11

Helaas gaat dat niet meer lukken, denk dat hij verhuurd wordt aan een club uit Rusland, die zijn nog een week open voor transfers.

7 oktober 2020 om 18:33

Hahaha goeie grap... Wilde niet naar Roma of Valencia, waarom dan wel naar PSV (of Ajax).

7 oktober 2020 om 19:41

Na Zahavi gaat psv natuurlijk nooit aan Milik beginnen

8 oktober 2020 om 01:40

Als psv het ver schopt in de Europa league en malen volgend jaar voor de jackpot weg doet kun je prima een gooi doen naar hem. 5miljoen tekenbonus en 2.5mil per jaar. Gotze, ihateran, en gakpo daaromheen. Kun je het restant en eventueel CL gelden investeren in een verdediger.

Vind het maar zielig van Napoli; oh, jij verlengt je contract niet, ga maar lekker individueel trainen en geen enkele minuut maken.

7 oktober 2020 om 18:11

Ik snap het best. Met Zakaria Bakkali heeft PSV destijds hetzelfde gedaan. Alle macht ligt bij de spelers, waarvoor de clubs doorgaans vorstelijk in investeren. Als Milik graag wegwil bij Napoli, moet-ie zijn neus ook niet ophouden voor Valencia en Fiorentina. Uit respect voor Napoli zou hij ook een of twee jaar kunnen bijtekenen om de club nog wat transfersom te gunnen, maar het is duidelijk dat Milik zelf het grote geld wil opstrijken. Dat is zijn goedrecht, maar als Napoli genoeg kwaliteit heeft voor zijn positie en besluit Milik dan ook geen etalageruimte meer te gunnen is dat evenzeer hun goedrecht.

7 oktober 2020 om 20:13

Van Bakkali was wel een ander verhaal. Die heeft in anderhalf jaar tijd drie keer de mondelinge afspraak gemaakt met PSV om zijn contract te verlengen, waarna hij dan steeds wisselde van zaakwaarnemer en dan ging de deal weer niet door en stelde hij aanvullende eisen. Dat vind ik echt wat anders dan hoe het met Milik is gegaan. PSV heeft Bakkali ook nooit gedwongen om te gaan spelen bij een club waar al een akkoord mee was gesloten. Vind het niet 100% vergelijkbaar. Maar inderdaad, PSV heeft ooit iets vergelijkbaars gedaan. Maar dat maakt wat Napoli nu doet, in mijn ogen, echt niet verdedigbaar.

7 oktober 2020 om 18:11

Nee, Napoli zei: oh, jij verlengt je contract niet, zorg ervoor dat je verkast tijdens de tranfer window, zo niet, ga maar lekker individueel trainen. Gattusso kan moeilijk een team bouwen met een persoon die toch weggaat.

7 oktober 2020 om 18:22

Daarbij was het niet Napoli, maar Milik die aangaf zijn contract niet te verlengen, aangezien hij wilde vertrekken in de zomer. Hij hoopte op Juventus, maar dat ging niet meer door na het vertrek van Sarri. Napoli had intussen al een clubrecord verbroken voor zijn vervanger Osimhen. Milik vond de andere aanbiedingen niet goed genoeg en sloeg alles af. Nu heeft Napoli hem niet meer nodig en zijn ze ook nog pissig dat hij gratis de deur uitloopt.

8 oktober 2020 om 00:59

Inderdaad, het kwam helemaal vanuit Milik zelf. Hij wilde vertrekken maar bedacht zich later dat hij liever volgende zomer transfervrij vertrekt, dat terwijl Napoli Osimhen al als vervanger had gehaald. Niet meer dan logisch dit besluit, lijkt me.

7 oktober 2020 om 18:18

ik vind het ook triest en een vorm van chantage maar dit zie je bij zowat alle clubs tegenwoordig, ook in Nederland. verleng je je contract niet wordt je terug gezet naar het tweede. vervolgens klagen diezelfde clubs dan echter wel als een speler een vertrek forceert om financieel of sportief een stap omhoog te maken

7 oktober 2020 om 18:28

Net als andersom Milik nu zal klagen over Napoli, dus zo schandalig is het niet. Hij wilde zelf niet verlengen en wilde weg. Daarom vind ik dit ook geen chantage. Dan haalt Napoli zijn vervanger binnen voor een enorm bedrag en weigert Milik alle aanbiedingen omdat hij betere aanbiedingen had verwacht. Niet netjes dat Napoli hem buiten de selectie haalt, maar wel eigen schuld dat hij sowieso weinig minuten zou hebben gemaakt. Osimhen is nu de toekomst en Milik is het niet meer waard om veel tijd in te steken.

7 oktober 2020 om 19:51

Het is niet triest, de speler heeft zich wel voor tientallen miljoenen vrij laten kopen door Napoli van zijn vorige contract zodat de speler meer kon verdienen. Dat geld is Napoli nu dus kwijt. Als Milik altijd wilde spelen, dan had hij dat in het contract moeten laten opnemen. Alleen is het dan maar de vraag of Napoli hem vrij wilde kopen. Dus heeft Milik dat niet gedaan. Napoli komt gewoon de contract voorwaarden na, hij wordt betaald en mag trainen. Zoals het in het contract staat.

7 oktober 2020 om 20:17

Speedy, Napoli had ook in het contract met Milik op kunnen laten nemen dat als hij zijn contract niet verlengd, het geld terug moet betalen. Dus dan is Napoli ook op dat vlak gewoon zelf nalatig. Het mag zo zijn dat het conform de contract afspraken is dat iemand uit de selectie mag worden verbannen. Maar het blijft gewoon een smet op het blazoen van een club. Hoe je het ook wendt. Wat Japie zegt, dat het tegenwoordig bij alle clubs wel voorkomt, is aperte onzin. Het komt slechts een enkele keer voor en is dus en uitzondering. Zeker niet de norm. Ik vind dat het de reputatie van Napoli schaadt. En zeker niet dat ze hier beter uit te voorschijn komen. Dit soort dingen keren zich uiteindeljik op termijn tegen je.

7 oktober 2020 om 18:50

Het is allemaal niet zo'n enorm drama, over een maand of twee gaat de transfermarkt alweer open, dan gaat-ie gewoon weg.

7 oktober 2020 om 19:26

Ajax en volgens gomes1psv ook PSV handelden eerder op een soortgelijke wijze. In mijn optiek doet de betreffende speler echter niets verkeerd. Hij heeft een contract voor bepaalde tijd en je kunt hem niet verplichten voor de einddatum van dat contract over te stappen naar een club waarmee jij als werkgever een overeenkomst sluit. Als club snijd je jezelf ook in de vingers want je moet een speler toch zijn salaris betalen, dan kun je hem ook net zo goed inschrijven zodat je hem zonodig nog op kunt stellen.

Niks voor Feyenoord? Ze zoeken nog een spits en Milik is natuurlijk niet echt een pure ajacied.

7 oktober 2020 om 18:08

Die konden Zirkzee niet betalen, dus schat de kans niet hoog in helaas. Zou wel de zoveelste aanwinst zijn voor de Eredivisie!

7 oktober 2020 om 18:11

Apart dat jij zegt dat Feyenoord nog een spits zoekt. Arnesen zegt namelijk precies het tegenovergestelde...

7 oktober 2020 om 18:40

Ik vraag me oprecht af wat mensen bezielt om dergelijke comments te posten. We spreken over een spits die in de belangstelling stond van Juventus, Roma, Fiorentina en Valencia. Om diverse redenen gingen geen van deze transfers door maar waarom zou deze jongen in godsnaam naar Feyenoord gaan? Omdat hij ooit in NL gespeeld heeft? Nee die jongen zijn ambities liggen duidelijk ergens anders dan de Eredivisie...

7 oktober 2020 om 18:55

Eeuh, om te spelen misschien? Je kunt beter in de ED spelen dan geen wedstrijden. Ik weet niet of hij naar Fey zou willen.... Gotze komt ook naar de ED.

Dat is ook zuur, verspilling van maanden van je carriere.

7 oktober 2020 om 18:41

Absoluut. Sportief jammer, financieel maakt het niets uit. Maar ik kan me inbeelden dat Milik ook gewoon graag wedstrijden wil spelen. Och ja binnen 8 weken is er een nieuwe window en zal hij wel een mooie club vinden.

Als er concrete interesse is geweest van clubs als Fiorentina en Valencia, dan kan hij zichzelf hier enkel voor aankijken. Geen idee op welke club Milik zit te wachten, maar dat lijken mij prima clubs voor zijn niveau.

7 oktober 2020 om 18:24

Wilde naar Juve, maar dat ging niet meer door na het ontslag van Sarri. Hij heeft ook nog Roma afgezegd. Een club van het kaliber Juve ging echt niet voor hem komen.

7 oktober 2020 om 18:32

Ik weet niet of jullie met Morata beter af zijn, die vond ik bij Chelsea allesbehalve goedspelen. Maar als Milik zijn hoofd heeft gezet naar de absolute top, dan kan hij wel erg lang wachten inderdaad. Lekker naar een club gaan in de subtop en weer tot scoren komen.

Geef Napoli groot gelijk, zouden meer clubs zoe moeten doen. Is de macht van de zaakwaarnemers ook gelijk wat ingedamd

7 oktober 2020 om 18:33

Wordt wel een dure hobby als je een paar van die gasten heb. Dan moet je wel een speler of 5 extra betalen

Zeer terecht. Eerst je contract niet verlengen en dan vervolgens ook niet vertrekken in de transferperiode. Wat had die verwacht? Dat er grotere clubs zouden komen? Napol is toch echt zijn plafond. Hij wist dondersgoed waar die aan toe was, want Gattuso is daar duidelijk in geweest. Hopen dat meer clubs dit voorbeeld gaan volgen. Die spelers met hun zaakwaarnemertjes krijgen veel te veel macht.

Haha met als met Schone. Gewoon in overleg contract ontbinden en transfervrij vertrekken, Napoli heeft dan bespaard op salaris. Ook hij mag wel een jaartje terugkomen bij Ajax kunnen nog wel een goede nummer 9 gebruiken 😉

Juventus heeft die man z,n kop op hol gebracht. En uiteindelijk niet gekocht hij wil zelf weg maar alleen naar juve. Ik n die wil hem niet. Lag met de opstand maanden geleden ook al dwars. Totaal geen medelijden met die vent. Als je een van de leiders van een opstand bent geweest. Aangeeft weg te willen. Maar alleen waarheen jij beslist nou dan ga maar op de tribune zittten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Napoli

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan4320
3.Napoli3424
4.AS Roma348
5.Juventus3317
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
H. LozanoAanvaller178
A. PetagnaAanvaller164
M. PolitanoAanvaller164
D. MertensAanvaller124
A. MeretKeeper70
D. OspinaKeeper100
G. Di LorenzoVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina Napoli.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Napoli.

139 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Napoli 0 0 0 0
2019/2020 Napoli 26 11 5 0
2018/2019 Napoli 35 17 4 0
2017/2018 Napoli 15 5 2 0
2016/2017 Napoli 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Di Marzio onthult details huurdeal Milik: verplichte koopoptie en bonussen

Arek Milik staat op het punt zijn overstap van Napoli naar Olympique Marseille af te ronden. Diverse Franse en Italiaanse media maken donderdagochtend melding van een privévlucht van de 26-jarige Poolse...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren