‘Boodschap Koeman maakt weinig indruk; Barcelona is furieus op tweetal’

Woensdag, 7 oktober 2020 om

Barcelona is 'furieus' op Ousmane Dembélé en Samuel Umtiti, zo schrijft Sport woensdag. De club hoopte het tweetal op de slotdag van de transfermarkt te verkopen, om op die manier ruimte te maken voor de komst van Memphis Depay en Eric García. Zowel Dembélé als Umtiti zag een vertrek uiteindelijk echter niet zitten, waardoor het niet lukte om de twee beoogde aanwinsten binnen te halen.

Barcelona voldoet niet aan alle voorwaarden die sinds het voorjaar vanuit de Spaanse overheid worden gesteld aan clubs die tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis een financieel steunpakket kregen om overeind te blijven. Om een nieuwe speler vast te leggen moest eerst een andere speler worden verkocht, zolang het maar maximaal een kwart van de binnengekomen transfersom betrof. Zodoende probeerde Barcelona in allerijl nog spelers te slijten voor het verstrijken van de transferdeadline op maandagavond.

Dembélé had op de slotdag van de transfermarkt een aanbieding van Manchester United op zak. Volgens Sport heeft trainer Ronald Koeman, die zinde op de komst van Depay, de Fransman erop gewezen dat hij in de pikorde achter Lionel Messi, Antoine Griezmann, Philippe Coutinho, Ansu Fati, Francisco Trincão en Pedri staat. De impliciete boodschap in het persoonlijke gesprek was dat Dembélé niet op veel speeltijd hoeft te rekenen, maar de aanvaller werd niet overtuigd om te vertrekken.

Zijn bereidheid om een rol als zevende keus te accepteren toont in de ogen van Barcelona een gebrek aan 'sportieve ambitie', maar de club is met name om een andere reden gefrustreerd. "Barça stoort zich in het bijzonder aan het feit dat Dembélé weigerde om medewerking te verlenen, nadat de club drie jaar accepteerde dat hij te laat kwam opdagen, aan slechte discipline had en bovenal vaak geblesseerd was", aldus de sportkrant uit Catalonië. Dembélé is ondanks zijn blessuregevoeligheid altijd uitbetaald en heeft, zonder veel resultaat, de beschikking gehad over de beste clubartsen, luidt het.

Overigens meldden Spaanse media woensdagochtend dat de transfer van Depay niet alleen afketste omdat Dembélé niet bereid was om te vertrekken. Omdat de club niet voldoet aan de voorwaarden van de Spaanse overheid, is er ook een salarisplafond voor de A-selectie opgelegd. Met het beoogde salaris voor Depay ging Barcelona door het salarisplafond, waardoor competitieorganisator LaLiga de aanvaller niet wilde inschrijven. Sport verzekert dat Barcelona en Olympique Lyon overeen zijn gekomen dat de transfer van Depay in januari alsnog zal plaatsvinden indien LaLiga in de komende transferperiode wél groen licht geeft.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu ziet Dembélé en Umtiti als het 'middelpunt van twee grote fouten' die hij heeft gemaakt in zijn termijn. Voor Dembélé, een 'enorm blessuregevoelige speler die zich binnen en buiten de lijnen onvolwassen heeft gedragen' werd een bedrag van 105 miljoen euro plus 42 miljoen euro aan potentiële bonussen betaald. Bartomeu vindt verder dat hij Umtiti, die in 2016 voor 25 miljoen euro overkwam van Olympique Lyon, in 2018 geen nieuw contract had moeten geven; de medische staf waarschuwde destijds al voor zijn aanhoudende knieproblemen. De verdediger speelde vorig seizoen, mede door diverse blessures, maar dertien duels in LaLiga. Ook op dit moment is hij niet inzetbaar voor Koeman. In zijn plaats had Koeman graag García van Manchester City overgenomen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door louismanuel)

Barcelona moet bloeden voor de koopwoede die ze zelf hadden. Paniekactie toen Neymar vertrok en er 100+ miljoen werd betaald voor Dembele. En die heeft ook weinig vertrouwen in zichzelf waardoor hij het waarschijnlijk niet aandurfde om naar Manchester te verhuizen. Dan maar liever grootste deel van het jaar in de zon trainen in plaats van in de regen.

7 oktober 2020 om 16:05

Nou, sorry hoor. Maar ik zou ook zonder enig perspectief bij mijn huidige club niet naar United gaan. Niet op dit moment. Dat kun je die jongen toch ook niet echt kwalijk nemen?

8 oktober 2020 om 15:56

Een speler die 100 miljoen waard is, zou moeten blaken van zelfvertrouwen en dito ego en juist voor een uitdaging als Man United moeten gaan.het is duidelijk dat hij overschat werd.

7 oktober 2020 om 18:42

Ik vond Dembele echt een goede aankoop in het begin, dus ik snap best dat ze hem gekocht hebben. Alleen jammer dat hij zo vaak geblesseerd is

7 oktober 2020 om 18:55

Bwa voor 105 miljoen + 42 miljoen aan bonussen een talent kopen houdt altijd risico’s in. Voor dat geld zou je een gearriveerde vedette moeten kopen en geen (super)talent.

Barcelona heeft zich natuurlijk zelf in deze positie gebracht door deze spelers forse contracten aan te bieden. Het is dan hun goed recht om dat contract uit te willen dienen. Zeker in het geval van Umtiti, met die halfverrotte knie.

7 oktober 2020 om 17:22

Umtiti zal echt nergens meer aan de slag kunnen voor zo'n contract. Die is echt niet gek. En ik snap Dembele niet, maar ik begrijp hem wel. Lekker in Barcelona gamen voor een heel riant salaris. Echter mist ie de sportieve ambitie (niet dat ie daarvoor naar ManU had moeten gaan overigens), wat blijkt uit zijn al jaren durende onprofessionele houding.

7 oktober 2020 om 17:47

De doktoren van Barcelona gaven indertijd zelfs een negatief advies wat betreft het contract. Dat heeft Bartomeu er gewoon doorheen gedrukt.

Zegt natuurlijk ook wel iets over je salarishuis als je na 70 miljoen aan beparingen nog steeds geen speler kan aantrekken omdat je niet zou voldoen aan het door de overheid vastgestelde salarisplafond.

7 oktober 2020 om 15:35

Dat salarishuis daar slaat ook helemaal nergens op. Nu hebben ze even veel bespaard, maar het is dus nog steeds niet in orde. Komt wel grotendeels door Messi. Die hoeft maar even 1 like te geven aan een bericht van City en bij barca schijten ze in de broek en geven ze hem 10 mln extra.

7 oktober 2020 om 15:49

Hij wilde weggaan. Dan was er veel ruimte vrij gekomen maar dat wilde bartomeu niet dus. Eigen schuld dikke bult vind ik

7 oktober 2020 om 15:52

BFF / Dat wilde barto juist heel graag, dat messi vertrok, maar niet voor een appel en een ei. Nu loopt hij volgend jaar gratis de deur uit en heb je een ontevreden aanvoerder in je selectie. Dat kan nooit de bedoeling zijn geweest

7 oktober 2020 om 16:15

“Barto” wilde dat niet. Hij wees messi op de clausule van 700miljoen. Als hij er open voor stond had hij het anders aangepakt.

7 oktober 2020 om 16:18

Messi gaat er voor zorgen dat Barcelona kampioen wordt dit jaar.. ik heb het idee dat hij juist wel gemotiveerd is om zijn laatste kunststukje bij Barcelona te laten zien!

7 oktober 2020 om 16:19

Barto wou 700mil maar er is geen enkele club zo dom of rijk omdat te betalen. Ze hadden wsl aan een deal kunnen werken 150mil + garcia en messi naar city. Nu heb je geen nieuwe spelers, messi die laat uitschijnen heel blij te zijn en te willen knokken voor het beste barca. Maar vrees dat hij er echt geen zin meer in heeft. En al zeker niet nu suarez weg is.

7 oktober 2020 om 16:20

Aan zijn motivatie kan je niet twijfelen. Beide koeman en messi hebben gezegd dat ze er voor willen gaan. En dat is reeds ook terug te zien op het veld. Naar mijn mening moet messi niet mee verdedigen maar hij doet het de afgelopen 3 wedstrijden meer dan ooit. Mensen verkijken zich er wel eens op dat messi onder guardiola verdedigend ook geen stap zette.

7 oktober 2020 om 17:50

Als Bartomeu zijn eigen hachje had willen redden op financieel gebied had hij Messi gewoon moeten laten gaan voor niks. Dan zouden de financien er een stuk beter uitzien. Van mij mag Messi vetrekken volgend seizoen. Het zou voor alle partijen goed zijn.

Het is niet slim van Dembele en Umtiti maar ploegen moeten ook niet doen alsof ze handelproducten even aankopen, uitlenen en verkopen wanneer ze willen. Het is uiteindelijk door slecht beleid van Barça zelf dat het zover gekomen is.

7 oktober 2020 om 22:26

Ik vind het wel slim van Umtiti. Hij zal nooit meer in Europa zon contraxt kunnen krijgen. Verder wel eens. Uiteindelijk zou ik de uitdaging als Koeman aan gaan om Dembele te motiveren. Heb hem gevolgd sinds hij in Frankrijk door brak en dat was echt wel sensationeel. Bij Dortmund ook wel echt héél goed. Natuurlijk is het geen Neymar. Maar dat zijn Griezman en Coutinho ook niet gebleken.

Van Umtiti naar Garcia zou ik begrijpen, maar van Dembele naar Depay lijkt me op geen enkel gebied een vooruitgang, behalve misschien op het gebied van vroeg storen. Hopelijk komt ie in januari alsnog naar Barcelona, dan komen we er toch nog achter hoe het hem daar vergaat!

Terecht dat Bartomeu kritisch naar zichzelf kijkt. Dat deze twee niet willen vertrekken is hun goed recht.

7 oktober 2020 om 15:54

Only1/ Goed recht, ja en nee. Uiteindelijk hebben ze een contract dus ja, maar als de trainer tegen je zegt dat je geen hoofdrol gaat vertolken meer en jij wil toch blijven zitten, dan haal je je zelf dubbel neer als speler, dan geef je aan geen ambitie te hebben en tevreden te zijn met een plek op de bank, zulke spelers wil je niet in de selectie.

7 oktober 2020 om 16:06

Of je geeft gewoon aan dat je Manchester niet ziet zitten... 🤨

7 oktober 2020 om 16:48

Dat Koeman coach blijft na deze seizoen is een zeer groot vraagteken omdat er een nieuw bestuur komt die vaak hun eigen coach willen aanstellen en bovendien kun je juist zeggen dat Dembele wel degelijk ambitie heeft om te vechten voor zijn kans

Zo lang spelers een contract bij de club hebben, hebben ze alle recht om bij de club te blijven volgens mij. Kan je wel boos worden als Barca zijnde, maar kun je beter naar jezelf kijken.

7 oktober 2020 om 16:12

Ach en andersom gebeurd het toch ook vaak genoeg dat rechtzaken worden aangespannen omdat een club zich houdt aan de contracten van spelers. Het werkt een beetje twee kanten op natuurlijk. Toentertijd was het voor beide partijen een goed idee. Duur grapje nu het niet zo uit heeft gepakt. Dat is het leven he

Tja frustrerend natuurlijk, maar lijkt me sterk dat ze furieus zijn. Je weet nu eenmaal dat die kans bestaat gezien hun huidige loon vs sportieve bijdrage. Dat stuk van sport is al helemaal hilarisch idioot. Alsof een speler zijn club iets verschuldigd is omdat ze zijn gebrek aan discipline accepteren. Dan werk je dit soort situaties als club alleen maar in de hand, dembele weet immers dat hij nergens anders zoveel betaald gaat worden om fortnight te spelen. Daarnaast benadeel je je jonge spelers daar alleen maar mee. Een speler als dembele heeft strikte begeleiding nodig om het maximale uit zijn carrière te halen. Dan zou hij Barca dankbaar moeten zijn

7 oktober 2020 om 17:28

Ik wou net zeggen. Is een beetje huilen achteraf. Die Dembele hadden ze elke keer een maximale boete kunnen geven als die te laat kwam. Toen Demeble die privé kok van Barca wegstuurden hadden ze veel harder moeten optreden: jij eet wat die kok maakt of boete. Als je weet dat iemand geen discipline van zichzelf bezit dan moet jij die discipline erin brengen. Goedschiks of kwaadschiks. Het gaat om een investering van meer dan 100 miljoen.

Lijkt erop dat deze twee spelers advies hebben ingewonnen bij Winston Bogarde.

7 oktober 2020 om 15:40

En zijn naar Bale gegaan voor een second opinion.

7 oktober 2020 om 16:13

en met een hele volle zak geld gevraagd aan Dick Advocaat wat de volgende stap zou moeten zijn

Dembele heeft tijdens zijn blessure zijn centjes gekregen en het gebruik van de clubarts heeft weinig resultaat gehad, ja en? Is toch gewoon een normale gang van zaken? Hij heeft gewoon recht op zijn salaris en het is niet zijn fout als een blessure lang speelt, of er is wat foutief vertaald van het oorspronkelijke bericht of Barcelona heeft geen sterke argumenten om spelers te dumpen.

Had ook niet naar Man-u gegaan .... je kan een speler helaas niet dwingen weg te gaan als hij een contract heeft. Ongeacht zijn instelling ! Dus even doorbijten, misschien verkoop je ze in de winter alsnog 🤙

En ja hoor, het bekritiseren van de spelers door de (door Bartomeu beinvloedde) sportkranten is weer begonnen. Hoe vaak is dat nu al niet voorgekomen dat het aan alles en iedereen ligt behalve het bestuur zelf? Wat een schande dit bestuur.

7 oktober 2020 om 15:59

Voelt zich waarschijnlijk als een kat in het nauw door het referendum dat richting een motie van wantrouwen gaat. Gwn te heet onder zijn voeten en dus gaat die om zich heen slaan

Barcelona wilde hem alleen verhuren als Dembele 1 seizoen bij zou tekenen. Dembele loopt ben ik bang over 2 seizoenen met zijn Playstation onder zijn arm gratis weg terwijl Barcelona een paar honderd miljoen armer is (zijn salaris inbegrepen). Ik hoop echt dat ze hem nog 1 seizoen kunnen laten bijtekenen.

Kan iemand mij met evt. juridische kennis eens uitleggen waarom je bij een normale baan bij disfunctioneren wel ontslagen kan worden en binnen het voetbal niet? Die man komt altijd te laat, leeft ongezond, Barca heeft zelfs een kok ingehuurd etc. Ik snap dat je er alles aan moet doen als werkgever maar in mijn optiek heeft barca dat dus ook gedaan.

7 oktober 2020 om 16:29

Je kunt iemand wel ontslaan, ook in dit geval: alleen waarom zou je? De man heeft kwaliteiten welke je kunt verkopen toch? Zou best kapitaalvernietiging zijn om hem te ontslaan

7 oktober 2020 om 16:51

Je kan hem wel verslaan maar dan mag je hem wel een bedrag mee geven.

7 oktober 2020 om 18:39

Jouw werkgever kan je ook niet ontslaan als je elke lunch een broodje kroket naar binnen werkt.

Barcelona kan beter boos zijn op zichzelf. Zij hebben die spelers toch zelf gekocht? Dan kunnen je ze nu niet kwalijk nemen dat ze blijven zitten.

7 oktober 2020 om 16:52

Is gewoon weer zwart maken van spelers door kranten waar onze lieve president bevriend mee is. Nothing new.

Wat een jankerds daar bij Barcelona zeg , vind je het gek dat ze willen blijven,ze zijn met zulke salarissen die daar worden betaald gelijk binnen.Niet iedereen heeft een sportief uitgangspunt maar gaat gewoon puur voor het geld.

Ik zie iedereen het hier opnemen voor Dembele, maar we hebben natuurlijk ook te weinig informatie om hier conclusies over te trekken. Ik kan me goed voorstellen dat Barca helemaal klaar is met Dembele, als hij daadwerkelijk regelmatig met de pet er naar gooit.

Bartomeu wat een fantast. Het staat al vast, de vertrouwenstemming gaat door en hopelijk houden ze de eer voorzichtzelf en nemen ze zelf ontslag zodat we niet weer een maand moeten wachten voor een vertrouwensstemming. Hoe sneller hij weg is hoe sneller de verkiezingen gehouden kunnen worden en hoe sneller een nieuw president en bestuur hun werk kunnen oppakken en volgend seizoen kunnen voorbereiden. Barca fans kunnen zich verblijden want erger dan deze president ga je niet vinden de lat is zeer laag gelegd

Furieus? Nee toch? Dat zou totaal onterecht zijn. Barcelona heeft ze als werkgever heerlijke contracten voorgeschoteld waar zij mooi hun krabbeltje onder hebben gezet. Ik snap de twee spelers wel. De titel van dit artikel zou anders kunnen worden geformuleerd: 'barcelona furieus op zichzelf door eigen fout'.

2 gasten die echt geen zin meer hebben om te voetballen. Die houden liever de bank warm.

Hahaha, ik kan hier toch flink om gniffelen. Honderden miljoenen gaf Barcelona uit aan onder andere deze spelers. En omdat je nu financieel in de piepzak zit moeten die jongens maar ja en amen knikken voor elke club die langskomt om Barcelona van hen te verlossen? Andersom is het wel een probleem als Messi wegwil en de clubleiding wijst op zijn bewezen diensten. Nog hilarischer is het dat ze het niet kunnen geloven dat Dembele niet meewerkt omdat hij vaak geblesseerd was (hoe kun je dat iemand kwalijk nemen) en hij disciplinair vaak uit te ban sprong. Dat laatste is gewoon matige scouting en/of slecht management.

Dus volgens Barcelone hebben Umtiti en Dembele maar mee te werken met wat Bartomeu/koeman aan idiote plannen heeft? Gelukkig hebben spelers ook rechten die netjes zijn vastgelegd in een contract. We hebben te maken met mensen, en niet met een zak aardappelen. Goede actie van Umtiti en Dembele

Barcelona is helemaal leeg gezogen door miskopen en duurbetaalde spelers die str hoog salarissen strijken

Het is natuurlijk sowieso hemeltergend dat Barcelona een steunpakket van de Spaanse overheid zou hebben ontvangen om 'overeind te blijven'.

Het zijn geen speelgoed of machines die je naar de sloop brengt. Omdat een nieuwe trainer een ander visie heeft, en graag zijn eigen speelgoed meeneemt

Eigen schuld van Barça. Dan moesten ze hem indertijd maar zo geen vet contract gegeven hebben. En waar halen ze het vandaan dat ze Dembélé hebben toegestaan om jaren te laat te komen. Oké, hij is vaak te laat gekomen, maar hij is daar toch vaak?/telkens? voor berispt of beboet geweest. Dus dit is echt onzin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Getafe12-1
13.Real Betis12-9
14.Barcelona116
15.Osasuna11-1
16.Eibar10-3
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedriAanvaller91
A. GriezmannAanvaller92
L. MessiAanvaller93
TrincãoAanvaller80
NetoKeeper60
Jordi AlbaVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

41 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Zondag 29 november
Manchester United overweegt om Jonny Evans na dit seizoen transfervrij terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren