Frenkie de Jong-vergelijking werkt op lachspieren van PSV-aanwinst

Woensdag, 7 oktober 2020 om 12:17Yanick Vos • Laatste update: 13:27

PSV heeft zich vlak voor het sluiten van de transfermarkt versterkt met Adrian Fein. De komst van Mario Götze naar het Philips Stadion was de grote verrassing van de slotdag van de Nederlandse transferwindow, maar ook met Fein lijkt technisch manager John de Jong een uitstekende speler in huis te hebben gehaald. Voormalig ploeggenoten Joshua Zirkzee (Bayern München) en Rick van Drongelen (Hamburger SV) hebben de PSV-aanwinst hoog zitten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door ultimatefreak83)

Ik hoop toch nog steeds stiekem dat deze jongen centraal achterin goed uit de voeten kan. Ben op zich zeker niet ontevreden over hoe Teze en Boscagli zich nu presenteren, maar naar mijn idee kan het nog steeds beter. Aan de andere kant word ik wel vrolijk over wat ik verder over hem lees. Dat lijkt dan toch wel een kwaliteitsimpuls ten opzichte van Rosario/hendrix/thomas.

7 oktober 2020 om 12:26

Het lijkt me toch een stevige gok. Hij heeft in de jeugd van Bayern een handvol wedstrijden gespeeld op die positie en bij Hamburg gewoon niet. De centrale defensie van PSV oogt toch niet enorm sterk eerlijk gezegd.

7 oktober 2020 om 12:33

De aanval van PSV is meestal veel sterker dan de verdediging. Zo ook dit jaar. Ze hebben wel 2 uitstekende backs, alleen is de selectie gewoon heel smal. Teze en Boscagli zijn ook gewoon backs eigenlijk, al vullen die het tot nu toe gewoon goed in. Je hebt met Viergever en Baumgartl nog 2 redelijke cv’s achter de hand, maar met een beetje blessure’s/schorsingen hebben ze wel echte problemen.

7 oktober 2020 om 12:34

Vandaar ook dat een tweemans dynamisch blok op het middenveld voor de defensie enorm goed kan uitpakken, om de verdediging veel meer te ontlasten. PSV heeft nu een heel sterk team staan, met name het middenveld en de aanval zijn echt top. De backs zijn heel goed, met Max en Denzel, zwakke punt blijft het centrale duo. Die moet extra ontlast worden, met Sangare en Rosario / Fein moet dat lukken.

7 oktober 2020 om 12:37

De aanval is goed, maar ook heel smal. Ze spelen met twee spitsen en hebben er eigenlijk maar twee (Piroe lijkt me toch niet wat PSV in de basis wilt hebben staan). Ze kunnen dan wel Madueke of Gakpo in de spits zetten, maar dan is er weer een probleem op de flanken. Of ze moeten een Götze, Mauro of Ihattaren op de flanken gaan posteren. Buiten hun middenveld is het allemaal nogal smal. Want als een Max geblesseerd is dan moet je al met viergever of Boscagli komen aanzetten, maar die kunnen dan weer centraal nodig zijn.

7 oktober 2020 om 12:41

Gotze gaat ook op de flank spelen vermoed ik. Denk dat hij hangend vanaf rechts gaat komen, bovendien kan hij ook nog als valse spits spelen. Mauro gaat zich nu weer richten op de linksback positie als back-up van Max. Als Dumfries geblesseerd raakt zal Sambo uit de jeugd doorgeschoven worden.

7 oktober 2020 om 12:48

@Lierse1997, Götze, Mauro en Ihattaren komen alleen in aanmerking voor de posities op de flanken. Of misschien als 2e spits, beetje daar om heen zwerven. Het centrale middenveld moet denk ik de verdediging ondersteunen anders wordt het veel te aanvallend. Betreft Max heb je gelijk, en aan de andere kant is dat eigenlijk ook het geval. Misschien dat ze daar in de winterstop nog wat voor gaan halen.

7 oktober 2020 om 12:54

Ja maar het ding is dus dat heel veel spelers voor verschillende posities nodig zijn om diepte in de selectie te hebben. Vanaf dat er 1 spits lang uit ligt, moet er al geschoven worden. En ook gewoon rouleren zal nodig zijn lijkt me. Het lijkt me toch dat een Van Ginkel (geblesseerd en God weet hoe hij terugkeert na twee jaar blessureleed), Gutierrez (ook geblesseerd en zeker geen daverend succes tot nu toe), Mauro, Götze of Ihattaren voor wat diepgang moet zorgen op dat middenveld (in een meer aanvallende rol dus). En als sommigen daarvan dan ook al de back-ups zijn van de flankspelers, die op hun beurt dan weer de back-ups zijn van de spitsen, kan je snel in de problemen geraken naar mijn idee. Voor de basis heeft PSV een sterke selectie op de been, maar qua diepgang valt het toch wat tegen naar mijn idee.

7 oktober 2020 om 12:57

Ben het met je eens hoor. De selectie is gewoon erg smal. Achteraf mogen ze blij zijn dat een Baumgartl zelf de stekker uit de transfer naar Fulham heet getrokken.

7 oktober 2020 om 13:55

@messibazoer, mee eens dat centraal achterin het niet echt overhoud. Het lijkt erop dat Feyenoord dit het beste voor elkaar heeft. Bij Ajax blijft Schuurs voor mij een twijfelgeval, en vind ik dat Blind nog niet terug is op zijn oude niveau. Gezien het feit dat zijn hart nu in redelijk korte tijd 2x vreemd deed blijft dit ook een lastig verhaal.

7 oktober 2020 om 15:30

@Lierse, ben het met je eens dat het veel schuiven wordt bij geblesseerden. Maar met Gakpo, Madueke, Ihatarren, Gotze, Malen, Zahavi en Mauro heb je 7 spelers voor 4 posities. Dat is toch niet heel mager. Kom je imo 1 speler (spits) tekort.

7 oktober 2020 om 12:32

Ik ben juist heel tevreden over Teze...

7 oktober 2020 om 12:37

Ik ook, zeker omdat hij zich uit het niets ineens in de basis heeft gespeeld. Echter blijft het een jonge jongen die misschien straks ook een dipje gaat krijgen, daarnaast weet ik niet of deze bezetting voldoende gaat zijn als we op drie fronten mee willen gaan doen.

7 oktober 2020 om 13:05

Teze was vorig seizoen een verademing toen die Denzel verving. Hele goede voetballer!

7 oktober 2020 om 12:40

Ach, laat een oud teamgenoot van Thomas of Rosario wat over hem zeggen en dan klinkt het al snel goed, toch? Waar ik het meest op hoop, is dat ik mis zit natuurlijk. Ik denk gewoon Fein, wisselspeler, HSV degradatie voetbal. Die komt naar PSV dat hoge verwachtingen heeft en titelkandidaat moet zijn. Dan hoop ik op een klik ja, maar gevoelsmatig zit zo’n speler nog ver van het niveau wat we nodig hebben om Ajax te dwarsbomen.

7 oktober 2020 om 13:02

Ik baseer mijn uitspraak niet alleen op dit interview, maar op meerdere reacties die ik over hem heb gelezen. Zo waren ook een aantal Bayern-supporters not amused over de optie tot koop die PSV had bedongen en wordt hij in Duitsland echt wel hoog ingeschat door veel mensen. Hij was een van de sterkhouders van HSV in de top van, ja inderdaad, de 2. Bundesliga, maar dat is ook geen misselijke competitie. Verder blijft het inderdaad afwachten...

7 oktober 2020 om 13:38

Vet zonde dat ze martins Indie niet toevallig ook hebben kunnen strikken

Wordt beschreven alsof hij drie blokken goud eruit knalt als hij naar de pot gaat. Ben heel erg benieuwd, maar denk dat we iets teveel verwachten.

Het zou me niks verbazen als deze Fein en Sagnare gebruikt gaan worden als breekijzers op het middenveld. Om zo de zwakke punten van de CV’s te compenseren. Hoewel ik Teze best goed vind spelen en Boscagli aan de bal ook. Ook nog als je leest dat beide middenvelders fysiek sterk zijn.

Dit kan zomaar de 'steal' van deze transferperiode zijn voor ons. Hoor louter goede verhalen over hem, ben zeer benieuwd naar zijn manier van spelen. Vooraf dacht ik dat Sangare en Rosario het blok op het middenveld zou worden, dat kan zomaar eens Sangare - Fein worden. Rosario kan in ieder geval zijn borst nat gaan maken, denk ook dat dit soort concurrentie hem alleen maar sterker maakt. Was afgelopen periode op de goede weg, maar zakte tegen Fortuna toch weer wat weg.

7 oktober 2020 om 12:34

Van deze jongen mag je meteen verwachten dat hij er staat. In tegenstelling tot Van Ginkel vind ik dit een goeie deal. Ook nog met een optie tot koop.

7 oktober 2020 om 12:35

Zeker. Van Ginkel zie ik zelf gewoon als een extra'tje. Ben benieuwd hoe hoog de koopoptie is bij Fein.

7 oktober 2020 om 13:14

Denk jij dat ie gelijk in de basis zal komen MessiBazoer? Ken deze jongen echt totaal niet zelf, heeft ie gewoon basis gespeeld in zijn periode bij HSV en op welke positie?

7 oktober 2020 om 13:17

@Sanderk91, Vorig jaar 31 wedstrijden in de 2e Bundesliga. Lijkt me meer een 6 dan een cv. Heeft daar ook amper gestaan. Prima speler die zich moet ontwikkelen, maar is beter dan Hendrix/Rosario/Guti. Lijkt me wel dat hij een basisplaats gaat krijgen ja.

7 oktober 2020 om 12:40

Ik zie op sociale media kanalen ook alleen maar verbaasde Bayern fans die teleurgesteld zijn dat er een optie tot koop bij zit. We gaan het zien maar dit lijkt in ieder geval een flinke upgrade als je het vergelijkt met Sadilek

7 oktober 2020 om 12:42

Haha, inderdaad. Arme Sadilek. Het vuur uit zijn schoenen gelopen voor ons, maar we zijn maar blij dat hij wordt vervangen. Hopelijk komt hij terug als een held

7 oktober 2020 om 13:55

Ik ken deze jongen niet, maar als ik de verhalen hoor, zou hij wel eens de missing link kunnen zijn.wel de vraag op welk niveau hij zit en of dat dan voldoende is voor Psv.

Fantastische transfers van psv! Maar als deze fein dus echt een typische middenvelder is vraag ik mij toch af waar de verdediger is gebleven? Middenveld en aanval is ijzersterk nu en beide backs ook. Alleen centraal achterin is het van mindere kwaliteit.

7 oktober 2020 om 13:41

Zou niet verbaasd zijn als rosario een linie naar achteren schuift

7 oktober 2020 om 13:44

@justpsv95: Ik wel. Want volgens mij heeft hij daar nog (vrijwel) nooit gespeeld. Bovendien vind ik hem niet degelijk en zeker genoeg voor de laatste linie.

7 oktober 2020 om 13:48

Heeft daar vroeger toch gespeeld? En een wedstrijd voor psv? Weet het niet zeker. Wel heeft die eigenlijk alles wat een verdediger moet hebben: redelijk snel, lang, fysiek sterk, sterk in de lucht en kan voetballen (indien de passes niet te moeilijk zijn, wat voor cv niet de prioriteit is). Als je zijn kwaliteiten net als bij hendrix op een rijtje zet zie ik vooral een all-round verdediger, die op het middenveld staat.

7 oktober 2020 om 13:50

En als ik de verhalen over fein leest is dat ook meer richting een de Jong, ofwel als cv verdedigend kwetsbaar dan hou je hetzelfde probleem als bij boscagli

7 oktober 2020 om 13:43

Centraal achterin zijn er wel genoeg opties: Teze, Boscagli, Viergever, Baumgartl, Obispo zal uiteindelijk wel weer een keer fit worden en ook Hendrix kan daar eigenlijk wel prima spelen. Dus zodra iemand het daar even wat minder doet, kun je gewoon weer een andere speler gaan proberen.

7 oktober 2020 om 13:48

Ja dat snap ik. Ik zei het misschien verkeerd. In tegenstelling tot de aanval, het middenveld en de backs is het centrale duo een flink stuk minder kwa kwaliteit. Dat er een aantal daar kunnen spelen is duidelijk maar kwa kwaliteit is het niet veel soeps. Al doen Teze en boscagli het nu wel aardig.

Op de slotdag heeft Psv opnpapier uitstekende zaken gedaan. Complimenten. Maar ben benieuwd hoe het in het veld zich gaat vertalen en wat voor gevolgen het heeft voor de ontwikkeling van de bekende jonge jongens. Maar psv heeft zijn naam waar gemaakt, koppclub als ze de talenten nu geen eeelijke kans gaan geven.

7 oktober 2020 om 12:58

Teze krijgt aardig de kans dit seizoen. Rosario en Gakpo zijn ook eigen jeugd. Verder kan je na het matige seizoen van vorig jaar niet verkopen aan eigen fans om in te zetten op eigen jeugd, zeker niet als de middelen er daarvoor zijn. Deze aankopen waren broodnodig, en eigenlijk mocht er nog wel wat bij ook.

7 oktober 2020 om 13:10

je leeft nog in de jaren 90....psv is allang geen koopclub meer, ook al omdat daarvoor de finaciele middelen ontbreken. PSV plukt al jaren de vruchten van het doorschuiven van de jeugd . Inmiddels is de benaming "koopclub"meer van toepassing op Ajax. Die van steeds verdere oorden hun versterkingen halen voor heel veel geld, in de hoop dat het een voltreffer is. Voor de eigen jeugd wordt het daardoor moeilijker om door te breken.de talenten bij PSV krijgen wel de kans, alleen kan van een 18 jarige niet verwacht worden dat hij de kar gaat trekken. PSV heeft uitstekend ingekocht op papier en nog een goede mix van eigen jeugd staan zoals Gakpo, Teze, Ihattaren, Madueke, Mauro Junior.

7 oktober 2020 om 13:20

Mwa de nuance mist van beide kanten een beetje mijns inziens. Ook bij Ajax zie ik met Mazraoui, Dest, Schuurs, Gravenberch, Timber, etc. jonge jongens doorbreken (en natuurlijk De Ligt, Frenkie, Donny in het recente verleden). Bij PSV gebeurt dat met een sterke jonge lichting eveneens (Mo, Gakpo, Malen, Madueke, Teze, etc.). Vind het altijd zo simpel om elkaar aan te wijzen als 'koopclub', elke club koopt als er geen doorstroom vanuit Jong/O19 is en talent komt door met golfbewegingen (plus je bent afhankelijk van jongens die op 16-20 jarige leeftijd vertrekken naar het buitenland).

7 oktober 2020 om 13:44

Beide clubs zitten op een beleid dat bestaat uit een combi van beiden. Wat ik wel steeds frappant vind is dat de talenten die doorbreken bij Ajax veelal verdedigers of controlerende middenvelders zijn en bij psv veelal aanvallers en aanvallende middenvelders.

7 oktober 2020 om 14:25

Dat is wel een opvallende trend de afgelopen jaren inderdaad JustPSV95. Bij Ajax is Donny zowat de enige echt aanvallend ingestelde speler en bij PSV is Teze de enige verdedigende haha!

7 oktober 2020 om 14:59

En Sambo komt er niet aan Maar valt me bij jong psv ook elk jaar weer op dat centrale verdedigers echt middelmaat zijn. Denk dat het wel eens te maken kan hebben met de filosofie van de club en speelstijl die daarbij hoort. Sommige spelers floreren en daarna kunnen daarin totaal niet functioneren en ontwikkelen

7 oktober 2020 om 17:06

Ik denk dat het aanvallers van Ajax te gemakkelijk wordt gemaakt met al het voetballend vermogen achter hun. Noa Lang is wat mij betreft wel doorgebroken met een transfer naar Club Brugge

7 oktober 2020 om 13:25

PSV is altijd een koopclub geweest, maar juist de laatste jaren krijgt de jeugd veelvuldig een kans. Kijk naar Gakpo en Teze nu. Ihattaren zal zich terug moeten knokken. En niet helemaal eigen jeugd, maar wel gehaald om via o19 en jong PSV de stap te maken zijn Madueke, Malen, Rosario en Mauro. En dan zitten Hendrix, Piroe en Obispo ook nog bij de selectie.

7 oktober 2020 om 13:40

Niks mis met goed inkopen. Ik schreeuw uiteindelijk niet harder voor een jeugdspeler dan voor een topaankoop. Doelpunten zijn doelpunten. Ik sta persoonlijk nog niet op de barricade te juigen over deze transfers. Gotze was ooit een topper in wording, maar ik heb hem al jaren niet meer zien spelen. Die Fien ken ik verder ook niet. Dus het blijven vooralsnog toppers op papier die het op het veld nog even moeten doen.

Ik denk dat psv de knvb wel mag bedanken dat de eerste helft van het seizoen nog geen toppers speelt. Kan je tegen de op papier mindere tegenstanders op elkaar ingespeeld raken en fit worden. Als de spelers in januari dan fit en in vorm zijn, dan staat er wel echt een heel behoorlijk team.

7 oktober 2020 om 13:39

Dat geldt toch niet zo zeer alleen voor Psv? Andere Nederlandse topclubs hebben daar ook profijt van.

7 oktober 2020 om 16:47

Het is ook een voordeel voor andere topclubs, maar ik kan mij niet aan de indruk ontrekken dat er bij PSV op het allerlaatste moment nog van alles is gebeurd. Ter illustratie: Ajax had Kudus en Anthony al langer binnen, de spelers die zijn vertrokken waren al redelijk lange tijd bekend en de spelers die laat zijn aangetrokken zijn wel spelers die direct inzetbaar zijn. Bij Feyenoord is niet echt vuurwerk geweest in de laatste twee weken voor de transfer deadline. Bij AZ is het wel iets roeriger geweest met Martins Indi die erbij is gekomen (wel fit volgens mij) en Idrissi die dan toch weg is gegaan. PSV in de laatste paar weken; Fein, Zahavi, Sangaré, Götze, Mvogo, Van Ginkel. Waarvan er 1 langdurig geblesseerd is nog en Gotze ook niet fit is. Ik ben dan ook van mening dat PSV in principe langer de tijd nog nodig heeft om een team te vormen dan de andere clubs. Een programma zonder toppers helpt daarbij.

7 oktober 2020 om 13:58

@T-Star: Je hebt eerlijk gezegd wel een goed punt. PSV ondergaat momenteel een flinke metamorfose. Met Mvogo, Max, Sangare, Fein, Gotze, Van Ginkel en Zahavi zijn er maar liefst zeven nieuwe (potentiele) basisspelers gehaald. Van Ginkel moet bovendien nog fit worden. Teze en Boscagli moeten ineens de stap maken van reserveback naar basisspeler in het centrum. Talenten als Mauro, Gakpo, Ihattaren en Madueke moeten stappen vooruit gaan maken. Dus eigenlijk kunnen alleen Dumfries en Malen gewoon op oude voet doorgaan (rosario in principe ook, maar ik verwacht niet dat hij z'n basisplaats zal behouden) en zelfs zij zullen dan nog moeten wennen aan al die nieuwe medespelers. Dan komt het inderdaad niet slecht uit dat je pas na de winterstop de topclubs tegenkomt

7 oktober 2020 om 14:57

Dat voor- of nadeel heeft elke club en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat bij onze vrinden er ook niet nog wat te sleutelen is.

Ook tegen een Groningen kun je blijkbaar terecht verliezen en ook Heracles doet een duit in het zakje.

Het programma is gewoon zoals het is.

Tuurlijk lacht hij daarom; hij is veel beter. Nee, rustig maar jongens, is een grapje. Maar even serieus: ik hou niet van het hypen van spelers, dus ook niet bij mijn club. Laten we eerst even zien wat Fein kan brengen de komende 6 wedstrijden of zo, dan kunnen we hem wat beter beoordelen. Maar natuurlijk hoop ik dat ie het geweldig gaat doen, dat is logisch.

Toch bijzonder dat de een hem vergelijkt met Kroos en de ander met de Jong. Dat zijn in mijn ogen 2 totaal verschillende spelers. Ik ben benieuwd welke wat de 2 het dichtst in de buurt komt.

Echt een hele goede aankoop. Naast Sangare en Götze een middenveld van Europese klasse. En dan te bedenken dat het middenveld het grootste zorgenkind was van PSV in de afgelopen periode. Petje af voor Schmidt. Hij heeft geweldige keuzes gemaakt. PSV doet mee voor de titel en een hoge EL klassering.

7 oktober 2020 om 17:07

Voorwaarde is dat de selectie fit blijft! Mits fit zie ik weinig reden om niet Europees te overwinteren en doen ze niets onder voor het merendeel van de clubs. Instromers van de CL is een ander verhaal.

Bizar hoe VZ uit het commentaar van Zirkzee en Van Drongelen toch weer precies de nietszeggende Frenkie de Jong-opmerking eruit kiest voor de kop. Fijne clickbait hoor, maar inhoudelijk had je zoveel andere aanknopingspunten om echt iets over Fein te zeggen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren