Kenneth Perez: ‘Het is onbegrijpelijk dat hij bij het Nederlands elftal zit’

Woensdag, 7 oktober 2020 om

Frank de Boer begon deze week aan zijn klus als bondscoach van het Nederlands elftal met een groep internationals die niet allemaal in vorm zijn, of zelfs bankzitter. Dat heeft met name betrekking op het keepersgilde. Bijvoorbeeld Marco Bizot, die zondag bij de ontmoeting tussen Sparta en AZ (4-4) herhaaldelijk in de fout ging. De capriolen die Bizot in Rotterdam-West uithaalde kwamen ook dinsdag bij het programma Voetbalpraat bij FOX Sports ter sprake.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

113 reacties (laatste reactie door fcg95)

Vind eerder onbegrijpelijk dat Jasper erbij zit.

7 oktober 2020 om 09:29

Huh, noem eens 3 betere keepers dan? Cilessen is geen top keeper. Dat ben ik met je eens. Maar maar beter hebben we niet lijkt me.

7 oktober 2020 om 09:38

Helaas is Cilessen het beste wat we op dit moment hebben. Natuurlijk gaat Bijlow opgeroepen worden als hij zo blijft doorgaan. Ik vind hem nog niet spectaculair goed maar is nog jong en heeft eigenlijk meer ervaring nodig. Bij jong oranje doet hij sowieso meer ervaring op dan bij het grote oranje de bank warm houden. Daarnaast heeft Frank de Boer gewoon simpel gezegd wie er vorige keer bij was is er nu ook bij. Wijzigingen zullen de eerst volgende interlandperiode aan het licht komen, dus allemaal niet te moeilijk over doen. Het is gewoon slim om te doen en krijgt iedereen een eerlijke kans waardoor je ook geen scheve gezichten krijgt binnen de selectie.

7 oktober 2020 om 09:46

Ik vind het echt een beetje gelul. Bijlow houdt alle ballen die hij tegen moet houden. Daarnaast houdt hij ook penalty's en is al een flinke tijd niet meer te betrappen op een blunder. Hij straalt zoveel rust uit en er zit ook nog eens een goede kop op.het is lachwekkend dat Krul er bij zit, en dan wil ik het nog niet hebben over Cilissen.

7 oktober 2020 om 09:53

Krul heeft toch wel een redelijk goed seizoen gehad? Daarnaast keept hij nu ook elke week. Ik vind het logisch dat hij er bij zit. Idem voor Bizot. Vorig jaar prima gespeeld, nu even niet. Is dat een reden om hem niet meer te selecteren?cillissen is, ondanks dat hij niet keept bij Valencia, de uitgesproken nr 1. Doet het bij Oranje i.t.t. bij zijn club eigenlijk altijd wel goed.bijlow zit er aan te komen en als hij zich zo blijft doorontwikkelen is het een kwestie van tijd voordat hij wordt geselecteerd.

7 oktober 2020 om 10:32

Guandriks, ik snap je gevoel maar de Boer niet gelijk al zulke rigoreuze veranderingen doorvoeren. Daarom zeg ik laat Bijlow maar zn wedstrijden meepakken bij jong. Ik heb als Feijenoorder ook liever Bijlow onder de lat, maar een beetje geduld is ook niet erg. Hij is nog jong en het komt wel goed met hem!

7 oktober 2020 om 11:34

@psvfan700:Krul,vermeer,bijlow,damen,koopmans,ruitter

7 oktober 2020 om 12:20

Nou, Cillessen doet het bij Oranje echt niet zo goed hoor. Maakt daar ook veel zwakke momenten mee die ook tot tegengoals hebben geleid. Blunders is een te groot woord, maar van de keeper van Oranje had je bij die momenten meer mogen verwachten. Verder heeft Cillessen keeperstechnisch in Oranje zelden tot nooit iets bijzonders laten zien. Je kan je afvragen waar zijn krediet inmiddels nog op gebaseerd is. Dat men bij Krul verwijst naar het feit dat hij nu in de Championship speelt is ergens ook wel grappig. Toen hij jaren in de PL keepte en een hoog niveau haalde was dat meestal geen argument om hem eens als eerste keeper te gaan zien. Nu heeft hij het vorig seizoen ook gewoon goed gedaan om de PL terwijl Cillessen of niet speelde of stond te schutteren en toen maakte het ook niet uit. Nu speelt hij lager en op een niveau dat niet slechter is dan de Eredivisie en dan zou het ineens wel een argument zijn om hem af te schrijven? Beetje gek in mijn ogen.

7 oktober 2020 om 11:41

Misschien omdat jij bij oranje nooit echt teleursteldd en 2 uitstekende wks gekeept heeft.

7 oktober 2020 om 12:23

Cillessen heeft op het WK aardig gekeept, maar zeker niets bijzonders laten zien waardoor je van uitstekend zou kunnen spreken. Die illusie waant een beetje rond omdat we ver kwamen, maar als je de reddingen en prestatie van hem isoleert en bekijkt dan was het niets bijzonders. Dat is overigens ook niet erg natuurlijk.

7 oktober 2020 om 12:56

Cillessen staat daar bij gebrek aan beter, al vind ik hem in Oranje altijd redelijk tot goed keepen. Vergeet niet dat we héél veel aan hem te danken hebben gehad op dat ene WK dat hij gekeept had. Hij maakte namelijk een cruciale redding tegen Spanje. Anders zouden we met 2-0 achter komen te staan en loopt alles (het hele WK) wellicht anders.

7 oktober 2020 om 12:56

Hij heeft echt maar 1 WK gekeept. In 2010 stond Stekelenburg onder de lat en in 2018 waren we er helaas niet bij.

7 oktober 2020 om 13:40

Het argument van die redding is een beetje het punt waardoor mensen zijn prestaties op het WK overschatten. Wat er gebeurt is dat het moment of belang van de redding ineens de kwaliteit van de redding gaat bepalen. Die bal van Silva kan er eigenlijk alleen in als hij als keeper te vroeg was gaan liggen. Die bal mag er bij een goede keeper eigenlijk niet in en hij hield hem dan ook. Als je dan de tussenstand weg laat, het feit dat het het WK is weg laat en dus puur naar de actie en redding kijkt, dan is het een vrij reguliere redding. Prima gedaan door hem, maar ook niet bijzonder te noemen.

7 oktober 2020 om 16:01

Ik overschat niets. Ik zeg slechts dat het een sleutelmoment was (maar dat waren er uiteraard meer) en ik ben ervan overtuigd dat er genoeg goede keepers naar de grond waren gegaan in die situatie, daar waar hij gewoon een cruciale juiste beslissing maakte. Ik zeg ook niet dat het een grootste redding was, maar een cruciale redding.

8 oktober 2020 om 09:20

@sammerens; dat is echt de goootste onzin hier ooit uitgekraamd. Hahahahah. Natuurlijk gaat het juist om het moment. Presteren op het ultieme moment, onder de grootste druk. Dat is de kunst. Een leuke redding in een oefenwedstrijd tegen ijsselmeervogels doet er niet toe, een cruciale redding op een wk well.

7 oktober 2020 om 15:01

Misschien moet je beter kijken. Jasper is geen Edwin van der Sar, maar nog steeds de beste keeper van Nederland. En zeker bij de beste 3.

7 oktober 2020 om 15:05

Op welke basis is hij de beste keeper? Hij heeft de laatste 4 jaar 21 competitie duels gekeept.

Onbegrijpelijk? De beste man heeft een ziek seizoen gekeept, 2 jaar zelfs al. Beter dan bijvoorbeeld de keepers van de top 3. Tot vlak voor dit seizoen werd er zelfs geroepen hem 1e keeper van Oranje te maken. Bijlow vind ik qua niveau trouwens nog net 5e beste (padt is qua niveau nu iets beter, Bijlow heeft veel meer potentieel.) Drommel komt daarna pas.

7 oktober 2020 om 09:23

@fcg95 Eens dat Bizot heel goed heeft gekeept alleen nu totaal niet in vorm.volgens mee neem je toch spelers die in vorm zijn je moet presteren in het Nederlands elftal daar is geen tijd voor om je rustig te herpakken.daarnaast zijn de redenen die de Boer opgeeft om Bijlow niet op te roepen heel krom. Hij zegt laat hem eerst maar eens lange tijd presteren.er zitten spelers bij die zitten gewoon Bank bij hun club. Zeg gewoon de voorselectie is gemaakt door Lodeweges en daar ben ik op verder gegaan. De volgende keer kijken we weer waar we staan.en waarom is Padt op dit moment beter wat zijn der verschillen?

7 oktober 2020 om 10:02

Als je geen spelers mee neemt die niet in vorm zijn dan kan je Van Dijk op dit moment ook wel thuis laten. Dus dat argument is niet zo sterk. Ik denk dat Bizot gewoon de 2de keeper is op dit moment en misschien is het wel goed voor hem om even in een andere omgeving te zijn. De redenen van de Boer om Bijlow niet te selecteren zijn in principe niet slecht, behalve dat de wedstrijden van Jong Oranje tegen Gibraltar en Cyprus zijn en je als keeper dus niks te doen krijgt. Ik had hem meegenomen en tegen Mexico zelfs laten spelen, dit kan net de push zijn in zijn ontwikkeling. Want als we eerlijk zijn dan zitten de huidige keepers op hun top of zelfs daar al overheen.

7 oktober 2020 om 11:31

@bliek Ik snap je verhaal hoor, en het is ook krom, maar goed. Om even op je laatste vraag in te gaan, volgens Transfermarkt laat Padt al 2 seizoenen statistieken zien die alleen Onana en Bizot beter doen (clean sheets, totaal aantal tegengoals, reddingspercentage kan ik helaas niet vinden). Ik vind Bijlow op termijn absoluut beter worden (hij zit dichtbij, kan nog iets verbeteren), maar Padt is al 2-3 seizoen stabiel, Bijlow moet eerst meer wedstrijden spelen.

7 oktober 2020 om 11:46

@fcg95 welke site haal je de cijfers af.ben wel benieuwd naar het lijstje.over meer wedstrijden spelen ben ik niet met je eens. Als je goed genoeg ben maak geen reet uit hoeveel je gespeeld heb. Als je er klaar voor ben moet je gewoon opgeropen worden.of dat na 4 wedstrijden is of na 120 mak voor mij geen verschil.

7 oktober 2020 om 12:28

Clean sheets en totaal aantal tegengoals zijn natuurlijk nou niet echt statistieken waarmee je keepers onderling kan beoordelen. Daar zijn zoveel factoren op van invloed en feitelijk zeg je dan ook dat een keeper bij een middenmoter of laagvlieger per definitie niet goed kan zijn, immers doorgaans meer tegengoals en minder clean sheets. Zelfs het reddingpercentage zou je moeten ontleden op basis van waar de schoten plaats vonden. Wellicht dat je met de combinatie van xG tegen en reddingpercentage al iets verder bent.

7 oktober 2020 om 13:54

@bliek die haal ik van Transfermarkt. Ik hoopte dat ik daar reddingspercentage ook kon vinden, maar helaas. En @sammerens, spreekt het feit dat Padt bij een relatieve laagvlieger speelt dan juist niet voor hem?

7 oktober 2020 om 14:02

@fcg dank je. Ik heb ook een lijstje gevonden wat een beetje o hetzelfde neer kwam.het probleem is dan dat Pasveer en micky van der hart ook al een keer geselecteerd moet worden. Wat klopt is idd dat Padt regelmatig bij de bovenste zit.het is idd jammer dat je niet het schoten op doel en dergelijke ziet dat zou het allemaal wat duidelijker worden. Kijk eens hier: https://eredivisie.nl/nl-nl/stats/verdediging

7 oktober 2020 om 14:46

Ah kijk, dat zijn de stats die je erbij moet hebben. Ik kan ze helaas niet van eerdere jaren zien.

7 oktober 2020 om 14:48

Als je google op reddingspercentage eredivisie keepers kom je wel wat tegen.op basis van dit seizoen zou Padt niet worden geselecteerd. maar er zijn wel lijstjes te vinden.

7 oktober 2020 om 15:06

Ik kan de redingspercentages van voorgaande seizoenen graag zien, maar die komen in mijn google niet omhoog. Ik zie alleen een artikel wat specifiek over Padt gaat (tussendelinies.nl), maar waar hij niet vergeleken wordt qua reddingspercentage. Dat is nou net het lijstje wat ik wil hebben, want elke keer dat je over clean sheets of totale tegengoals begint, dan "ligt het aan het team".

7 oktober 2020 om 15:37

Ik kan ze ook niet vinden.ik heb nog wel zitten denken over waarom Padt niet. Padt is inmiddels 30 en nog niet gedebuteerd. Er zijn keepers die gelijkwaardig zijn of er tegengaan zitten dan snap ik wel waarom ze hem niet meer pakken.ik denk wel dat jullie in je handen knijpen met deze keeper.

7 oktober 2020 om 15:59

Heb je absoluut gelijk in hoor, Bizot is een jaar jonger en iets beter, dus kies je die sowieso al. Bijlow, Drommel, Paes, dat soort jongens zijn jong en hebben meer potentie dan sowieso Padt en Bizot en zitten redelijk dicht bij dat niveau, dus snap ik het wel dat ze voor een jongere keeper kiezen die de toekomst heeft. Sowieso ben ik wel voor om wanneer je 3 keepers hebt, de beste twee te kiezen en vervolgens naar de leeftijd van die twee te kijken voor de derde. Zoals nu, Cillessen en Krul zijn ervaren, kies je een jonkie erbij. Heb je over 3 jaar Bijlow en Drommel? Haal je voor de ervaring Krul of Cillessen erbij. De derde keeper speelt toch niet, dus is het of ideaal voor een jonge keeper om de ervaring alvast op te doen, of juist ervaring erbij te hebben. Wij zijn trouwens heel tevreden over onze keeper

7 oktober 2020 om 10:07

Echter is keepen voor AZ wel even makkelijker dan keepen voor Ajax, PSV of Feyenoord, laat staan Oranje. Dat is wel iets wat we niet moeten vergeten. Datzelfde betreft de talenten vanuit de subtop. Verder moeten we ook niet ineens naar talenten gaan wijzen omdat het keepersgilde momenteel even niet veel voorstelt in internationale zin. Het is niet zo dat Bijlow, Padt of Drommel kwaliteiten hebben die bij de overige doelmannen ontbeert en bovendien hebben ze ook minder laten zien dan de heren die boven hen in de pikorde staan. Die gaan momenteel echt nog niets aan Oranje toevoegen naar mijn mening. Bijlow moet gewoon even geduld hebben. Beter om straks met meer bagage binnen te komen dan nu als jong talent waarbij je Cillessen mag inschieten.

7 oktober 2020 om 10:26

Sirius het gaat denk niet om het ontberen van kwaliteiten. Elke keeper heeft kwaliteiten en de 1 is er beter in dan de ander.op dit moment is Bijlow er beter in dan Bizot. Weet je je doet het nooit goed. Maar je kan hem ook omdraaien. Je kan nu Bijlow meenemen en al ervaring op laten doen in het grote Oranje waardoor hij alleen maar sterker word en dan vult zijn rugzak nog sneller.ik weet niet of Bijlow minder heeft laten zien dan Bizot. Bijlow is geblesseerd geweest maar stond daarvoor meer dan prima te keepen en daarna ook. Dus ik denk dat dat wel meevalt.cillissen speelt al een tijd niet heeft wel meer bewezen in het verleden. En Krul is de meest gepasseerde doelman van England. Dus ach er is uiteraard genoeg te verzinnen?ik ben van mening dat je 1 van de jongere keepers waar je meeste toekomst inziet nu makkelijk mee kan nemen.

7 oktober 2020 om 10:42

Dat klopt, maar de bondscoach ziet het anders en gaat duidelijk voor ervaring en dat wat hij kent. Dat Krul dan de meest gepasseerde doelman van Engeland is: Daar had je vorig jaar zelfs Oblak neer kunnen zetten en dan was ook hij de meest gepasseerde doelman van Engeland geweest. Dat is nou eenmaal het lot van een doelman bij een degradatiekandidaat. Verder kun je ze natuurlijk meenemen, maar hoeveel zin heeft dat nou werkelijk? Bij een veldspeler vind ik dat persoonlijk toch wat anders aangezien je actief deelneemt en dus in meerdere opzichten dingen in je op kunt nemen. Ik vind het zo onnodig om dan een Bijlow nu al mee te nemen als de doelman die Cillessen in mag schieten (mits hij geluk heeft dat Bizot dat niet doet). Dan kun je net zo goed wedstrijden spelen met Jong Oranje tot je toch wat meer bagage hebt en niet net pas 3 maanden leuk keept.

7 oktober 2020 om 10:51

Tis al langer dan 3 maandjes maar dat geeft niet. We hebben eenmaal een andere mening hierin en dat is uiteraard prima.hij traint bij oranje met de beste spelers van de wereld het gaat uiteraard niet alleen om het warm schieten.de wedstrijdjes van Jong oranje zijn leuk hoor maar of hij hier nou meer ervaring op doet dat weet ik niet. Maar ik ben uiteraard geen bondscoach hoor die heeft meer kennis dan ik.en wat ik eerder aangaf is dat de voorselectie door Lodeweges is gemaakt snap wel dat hij daar geen grote veranderingen in breng en daarop doorborduur. En Bagage als je goed ben ben je goed anders kan je nergens nooit beginnen. Als je jong bent en bij een club speel moet je dan ook wachten om te gaqan spelen omdat je geen bagage heb?

7 oktober 2020 om 10:34

Fcg95 Dit is jouw volgorde die je als waarheid hier neerzet. Ik heb alle dagen liever Bijlow en/of Drommel dan Padt.

7 oktober 2020 om 11:03

Fcg95 gaat bij elke discussie mbt keepers gelijk helemaal los met loven over Padt. Die man kan totaal niet objectief kijken naar deze situatie

7 oktober 2020 om 11:18

Ach, Den Ham, dit is de tweede keer van je 5 totale reacties op de site die over mijn mening gaan en niet relevant zijn mbt het onderwerp. Ik zal je zo even de statistieken erbij pakken. En @twenteov, het is mijn mening, gebasseerd op statistieken, die ik als mijn mening neerzet (sleutelwoord in mijn originele reactie is dan ook "vind".

7 oktober 2020 om 12:46

FCG het sleutelwoord 'vind' had ik inderdaad overheen gekeken. My bad. Echter kom je niet erg objectief over omdat zo ongeveer niemand hier Padt als een serieuze keeper voor Oranje nu of in de toekomst beschouwt.

7 oktober 2020 om 13:52

Is het mijn schuld dat niemand dat vindt? Tot vlak voor het treinincident waren Padt en Bizot aan elkaar gewaagd. Sindsdien zijn ze allebei zeer sterk blijven keepen, (bizot net iets beter, oke), maar ik ben van mening dat Drommel en Bijlow zich nog even te bewijzen hebben. Sowieso vind ik dat spelers (te) snel worden opgeroepen, Ihattaren, Stengs, Boadu, de jongens hebben zich amper laten zien en worden opgeroepen. Op dat vlak snap ik ook wel dat een Bijlow of een Drommel opgeroepen wordt, maar als ik puur kijk naar wie de afgelopen 12 maanden beter waren ga ik toch voor Bizot als derde en Padt als vierde.

7 oktober 2020 om 10:57

FCG heet FCG voor een reden. Padt is de beste van Groningen als je robben niet meerekent, maar echt geen geweldige keeper. Hij is goed voor een subtopper en keept bij een middenmoter. Dat is fijn voor Groningen, maar daar blijft het ook bij

7 oktober 2020 om 11:34

@feye88 kijk maar naar de stats, hij is al 2 jaar top 4 keeper van de Eredivisie. We hebben sowieso geen "geweldige" keepers in de Eredivisie, maar Padt is de enige die voorgaande jaren bij Onana en Bizot in de buurt komt.

7 oktober 2020 om 12:11

En nu voorbijgestreefd door bijlow en drommel. Het kan verkeren

7 oktober 2020 om 13:46

Leuke mening heb je. Ik onderbouw het met stats waarom ik hem beter vind en waarom hij in ieder geval genoemd zou moeten worden en jij komt met een onderbuikgevoel.

7 oktober 2020 om 13:17

Ik hoop dat je met top drie niet de top drie van de Eredivisie bedoeld toch? Want als Onana Nederlander was, stond hij al een tijdje onder de lat bij Oranje.

7 oktober 2020 om 13:44

Qua stats absoluut beter dan de keepers van de top 3. Vorig seizoen had hij 18 clean sheets. Bijna net zoveel als de gehele top 3 samen. Zoet (4), Unnerstall (4), Onana (8), Varela (0), Bijlow (2) en Vermeer (2). Ik weet ook wel dat clean sheets en tegengoals niet alles vertellen, maar qua tegengoals en clean sheets zoveel beter doen geeft toch een sterke indicatie.

Het blijft samen met de posities aan de zijkanten allemaal middelmaat. De keepers, de backs en de buitenspelers zijn allemaal niet van topniveau op papier. Het centrum daarentegen is erg sterk. De overige posities is allemaal een kwestie van persoonlijke smaak. Ik snap daarom dat daar ervaren en mentaal sterkere spelers de voorkeur krijgen, die wat meer steady presteren. In tegenstelling tot sommige andere meningen die ik lees moet oranje voor talent kiezen, maar ik denk dat Oranje geen opleidingsploeg moet zijn. Er moet gewoon elke wedstrijd gepresteerd worden. Cillessen, Blind, Promes zijn daarom allemaal logisch. De tijd van Bijlow, Wijndal en Ihattaren komt echt nog wel. We moeten ze niet meteen hypen.

7 oktober 2020 om 09:23

Bijlow is 22, niet iemand van 18 die net komt kijken. Bij Italië keept al een poosje iemand die nog een stuk jonger is. Ik vind het een beetje een kul argument om eerlijk te zijn.

7 oktober 2020 om 09:30

Ben het wel met je eens hoor, maar Donnarumma was natuurlijk al sinds zijn zestiende de vaste keeper van AC Milan en keept daar dus ook al bijna 5 jaar lang.

7 oktober 2020 om 09:48

Nee zeker. De beste moet spelen en op dit moment is Bijlow gewoon de beste keeper van Nederland. Niet door zijn ervaring of iets dergelijks, maar door zijn kwaliteiten.

7 oktober 2020 om 13:49

Ik bedoelde te zeggen dat als er weinig verschil is dat je op ervaring kunt vertrouwen. Bijlow heeft nog helemaal geen ervaring op hoog niveau. Pas als een talent dermate uitzonderlijk is snap ik dat hij ten koste van een ander mag spelen. Maar het kan ook maar zo zijn dat we Bijlow over een jaar weer van het niveau Padt of Bizot vinden. Laat het dan eerst maar een langere tijd zien.

7 oktober 2020 om 09:27

Ben het met je eens dat Oranje geen opleidingsploeg moet zijn. Maar ik vind zelfs dan nog Cillessen en Promes totaal niet logisch. Die hebben namelijk al een tijdje geen goede wedstrijd meer gespeeld.

Toch had ik hier verwacht dat het om Ryan Babel of Kevin Strootman zou gaan. Maar het klopt dat we op dit moment gewoon heel erg dun in de keepers zitten.. Geen enkele die er op Europees dan wel wereldniveau bovenuit steekt..

Momenteel heb je bij Jong Oranje 3 talentvolle keepers met best wat potentie: Bijlow, Paes en Drommel. Gezien het karige aanbod aan kwalitatief goede keepers voor het grote Oranje zou ik er elke interland periode minimaal één meenemen, al is het puur voor de ervaring.

7 oktober 2020 om 13:22

Paes zag er afgelopen weekend wel niet helemaal lekker uit bij de tweede van Berghuis .denk persoonlijk dat Bijlow het verst is en dan Drommel.

Is Perez het uberhaupt ooit ergens mee eens? Solliciteerd hij soms naar een opdracht voor Valentijn Driessen? Bizot heeft een geweldig seizoen achter de rug. Ik zou het eerder bizar vinden als hij door een paar slechte duels aan de kant geschoven zou worden.

Klopt wel aardig. Subtop elftalletje op zn hoogst. Past de Boer wel weer bij. Ff veen hype rond EK of wat dan ook. Lijkt me nauwelijks gepast

Ligt het aan mij of is die Perez echt een mega zeiksnor de laatste tijd? Ik irriteer me mateloos aan die kerel die praat alsof hij het allemaal heeft uitgevonden. Ik vind het nog steeds een prima analist maar het is echt zelden goed bij hem.

Zou Bijlow liever 3e keeper zijn bij Oranje dan keepen bij jong Oranje? Ik betwijfel het. Ik vind het een goeie zaak dat ze hem bij jong Oranje laten keepen ipv banken bij het grote Oranje. Trainen met Oranje gaat niet op voor mij

7 oktober 2020 om 11:01

Waarom zou hij 3e keeper zijn? Hij kan toch net zo goed eerste keeper zijn? Waarom moet cillessen op goal? Die keept niet eens bij een subtopper in Spanje, die qua niveau niet boven Ajax uitstijgt. Het is niet dat Ajax in het verleden spelers die niet in de basiself horen aan oranje heeft geleverd. Oh, wat? Babel? Ja maar dat is dan ook de enige. Huh? Veltman?

7 oktober 2020 om 12:04

Van mij mag hij best keepen. Persoonlijk schat ik Cillessen nog wel wat hoger in maar ik lig er niet wakker van als Bijlow zou keepen. Ik keek meer uit perspectief vanuit de keuzes vanuit de Boer. Dan denk ik als Bijlow bij de selectie zou zitten hij als 3e keeper bij de selectie zou zitten. En dan gun ik hem liever minuten in jong Oranje... Niet zo snel op je pikkie getrapt zijn feye88

Bizot heeft een keer een drama partij en moet gelijk uit oranje? Alsof Bijlow al het niveau heeft wat we bij Oranje nodig hebben. Vind Cillessen en Krul nog altijd een stuk verder. Bijlow heeft potentie, maar moet nog groeien. Vind het een vrij nutteloze discussie. Het niveau van de oranje keepers is nou eenmaal niet top. Cillessen of Krul lijkt me gewoon de beste optie als 1e en 2e keeper. Bizot zal steady moeten blijven om Bijlow, Drommel en Padt achter zich te houden. Maar waar maken we ons druk om? Het niveau van Bizot, Bijlow, Drommel en Padt ligt redelijk dicht bij elkaar en het gaat om de 3e keeper van Oranje die incidenteel minuten kan maken.

7 oktober 2020 om 09:28

Nouja, Justin is al een tijdje samen met Onana de meest steady keeper op de Nederlandse velden. Is goed met hoge ballen, coachend ijzersterk, kan voetballend mee, heeft een reflex in huis, is klemvast. Is een keeper pas oranje waardig als hij uit heeft geklonken in de finale van de CL ofzo? Want dan kunnen we als oranje lang wachten. Daarnaast, ik zag de afgelopen maanden toch vaak zat spelers als Schuurs, Stengs of Babel oranje halen. Die hebben het gewenste niveau toch ook niet?

7 oktober 2020 om 11:40

De meest steady keeper afgelopen 2 seizoenen in zonder twijfel Bizot, sowieso had die afgelopen seizoen net zoveel clean sheets als nummer 2 (Padt) en 3 (Onana) samen. Dus om die volledig voorbij te gaan in meest steady keepers vind ik vrij onlogisch.

7 oktober 2020 om 13:27

Ik denk dat ik namens vrijwel iedereen spreek wanneer ik zeg dat Onana veruit de beste keeper van de Eredivisie is. Veruit.

7 oktober 2020 om 14:00

@desteek77 Ik denk het dus niet, en helemaal niet qua ballen tegenhouden. Voetballend misschien beter, maar tegenhouden deed Bizot het vorig jaar veel beter. Misschien dat hij niet sterk gestart is, maar de cijfers van Bizot van vorig seizoen zijn zoveel beter dan Onana, dat hij het echt wint daarin.

7 oktober 2020 om 14:15

Keepen kun je niet baseren op cijfers. Want er staat nooit bij een schot van welke afstand exact geschoten is, met welke snelheid en hoezeer de bal in de hoek was om maar wat te zeggen. Keepen is dus niet meetbaar en clean sheets zeggen meer over de verdedigende kwaliteiten van een team (waarde keeper onderdeel van uitmaakt),, dan de keeper an sich.

7 oktober 2020 om 14:58

@desteek77 globaal ben ik het met je eens, niet elke keeper krijg hetzelfde schot te verwerken tegen hetzelfde team en op basis van statistieken alleen kan je niet een beste keeper aanwijzen. Echter: bij statistieken zoals die van AZ kan je er niet omheen dat de keeper er een grote invloed op heeft. Dat is een beetje hetzelfde als zeggen dat de ene spits niet met de andere te vergelijken is op basis van goals en assists. Als Berghuis dubbel het aantal betrokken bij goals heeft van Stengs, bij een mindere club, dan is Berghuis toch de betere speler? Of is dat ook niet te meten omdat de weersomstandigheden anders waren, er andere keepers stonden om de schoten te keren, het tegen een slechter team was, etc? Bizot heeft vorig seizoen gewoon een beestachtig seizoen gedraaid, en ik vond hem vorig seizoen gewoon de beste. Dat jij Onana nog steeds beter vindt, is helemaal prima, maar ga nou niet doen alsof het een feit is.

7 oktober 2020 om 16:21

Alles is subjectief toch. Als ik zeg dat ik Klaassen en betere voetballer vind dan Messi, dan kunnen mensen er allerlei statistieken bijnemen, maar dan reageer ik ook dat het allemaal subjectief is en dat mensen niet moeten zeggen dat het een feit is.dat Frans Hoek, die denk ik meer dan jij en ik samen over keepers weet, Cilessen verkiest boven Bizot, die zelfs in de pikorde achter de in mijn ogen matige Zoet staat, is evenzeer een subjectieve keuze.

7 oktober 2020 om 16:35

Eindelijk iets waar we het over eens zijn Zoet is (denk ik) over zijn hoogtepunt heen, maar wie weet verbaast hij ons zodra hij weer aan spelen toekomt. Mijn probleem met je eerste reactie hier was dat je zei dat je dacht dat je namens iedereen hier sprak (wat klinkt alsof het een feit is), wat ik betwijfel (Al is wel een heel groot gedeelte op dit forum Ajacied, dus zullen veel het met je eens zijn). Ik denk ook dat we het selecteren lekker aan Frans over moeten laten, al hebben we allemaal onze meningen wel. Ik vind bijvoorbeeld dat we, als we 2 ervaren keepers (In dit geval Cillessen en Krul) meenemen, dat we dan lekker een jonkie als Bijlow of Drommel mee moeten nemen. Bizot, Zoet en Padt worden toch geen eerste keeper mee, dus laat ze maar lekker thuis. Als over 5 jaar Bijlow en Drommel 1 en 2 zijn, moeten we juist een ervaren keeper meenemen. Lang verhaal kort, Ik vind Bizot niet echt onderdoen voor Onana (op basis van vorig seizoen, beste keeper is subjectief, laten we lekker een talent meenemen met 2 ervaren keepers. Edit: Ik mis de witregels in de reacties echt.

7 oktober 2020 om 09:28

Tegen Fortuna vond ik 'm ook niet heel erg sterk, maar je hebt gelijk imo; zo'n jongen heeft krediet opgebouwd en het zou raar zijn om hem vanwege 1, 2 of zelfs 3 mindere partijen niet te selecteren. Ik heb overigens n paar keer op Bijlow zitten letten; als Ajacied is het waarschijnlijk vloeken in de kerk, maar deze gast gaat Cillessen straks echt voorbij in de pikorde. Ik snap wel dat mensen zeggen dat hij de toekomstige nummer 1 van Oranje is.

7 oktober 2020 om 09:49

Ik snap niet dat mensen zeggen dat Bijlow het niveau niet heeft? Hij houdt een hele boel tegen en is eigenlijk op geen fout te betrappen, daarnaast heeft hij rust, stopt hij penalty's? Wat wil je nog meer?

7 oktober 2020 om 11:02

Hij is sterk bij corners en voorzetten. Dat moet je niet willen

Ik vond Kenneth Perez altijd een fijne realist, maar hij glijdt steeds verder weg in zijn pessimisme. Bizot had vorig jaar 75% clean sheets, en het jaar ervoor ook een ijzersterk seizoen. Iedereen kan zien dat hij niet lekker aan dit seizoen begonnen is, maar ben je dan meteen alle krediet kwijt? In de redenatie van Perez is er dan al jaren geen plaats meer voor Cillessen.

7 oktober 2020 om 10:03

Clean sheets zijn natuurlijk ook wel behoorlijk subjectief. Daar heeft een doelman ook niet het volledige aandeel in. Nu moet ik zeggen dat Bizot ook niet onterecht bij Oranje zit, maar ook hij is wel een gebrek aan beter. Dat geroep om Bijlow is overigens ook zo opportunistisch als maar kan. Die jongen doet het net even een paar maanden leuk. Zijn kans komt vanzelf, maar zoveel voegt Bijlow op dit moment ook nog niet toe aan Oranje.

7 oktober 2020 om 10:12

Uiteraard zijn al die clean sheets niet 100% zijn verdienste. Net als dat het andersom niet volledig Bizot z'n schuld is dat AZ stroef aan de competitie begonnen. Bizot heeft over de afgelopen jaren laten zien dat hij er voorlopig terecht bij zit, of dat vanwege gebrek aan beter is doet er niet toe.

7 oktober 2020 om 10:37

Daar ben ik het inderdaad mee eens. We zitten nou eenmaal niet breed in de doelmannen hier in Nederland. Op dit moment vind ik Cillessen, Krul en Bizot ook de beste opties. Bijlow heeft nog te weinig bagage en zal in de loop van het seizoen ongetwijfeld een keer meegaan met de nationale ploeg.

Als je over de homepage van VZ scrollt zie je een aantal topics dat begint met Kenneth Perez:... en al deze topics zijn ontzettend negatief. Dat hij vanaf de bank weer wat te klagen heeft over Bizot verbaasd me dan ook niet. De uitleg van De Boer over het plan met Bijlow vond ik zelf overigens goed en begrijpelijk, lekker spelen bij jong-oranje en de vorm vast blijven houden lijkt me goed voor hem.

Babel gaat vanzelf afvallen ,zou leuk zijn als Lang via Brugge in Oranje komt.verder benieuwd naar de ontwikkeling van Wijndal,til,lammers,kakpo,sinkgraven en Schuurs.

Fantastische baan heeft die Kenneth Perez toch. Het enige wat hij hoeft te zeggen is dat iets hem verbaast en daarmee lijkt het net of iemand anders een probleem heeft, waarna het eindeloze analyseren begint. En als iemand anders met een stelling komt, dan hoeft hij alleen maar te zeggen “is dat zo?” en dan moet de ander zich er maar uitlullen. In een week tijd zie ik dat Perez is verbaast dat Klaassen naar Ajax gaat, dat Bizot bij Oranje zit, dat Ten Hag deze opstelling kiest en dat PSV Götze haalt. Hij is heel de week verbaast. En hij hoeft niet eens een positie in te nemen, hij is gewoon verbaast.

Nederland heeft wel echt een keepersprobleempje. Cillessen zit op de bank, Bizot is niet in goede doen, Krul is een lijnkeeper en daarachter zit niet zoveel. Ik had het niet gek gevonden als Bijlow de kans kreeg. Die doet het de laatste tijd uitstekend en is nog jong ook.

7 oktober 2020 om 09:57

Het probleem is juist dat daarachter at zit. Alleen je moet wel durven. Maar begin eens met die jongens mee te nemen met het grote oranje en laat ze er eens aan ruiken.als je niet van Cillissen wil afwijken is dat prima maar daarna komt er genoeg wat je mee zou kunnen nemen.bijlow, Drommel, Padt.

Bizot is momenteel ook gewoon de minst slechte optie, maar ik ben het wel met hem eens dat men de afgelopen jaren wel heel erg overdreef als het op hem aankwam. Ten eerste is keepen bij subtopper een stuk rustiger dan keepen bij Ajax, PSV en Feyenoord, laat staan Oranje. Maar goed, los daarvan is het ook lachwekkend dat ze elkaar nu allemaal napraten met betrekking tot Bijlow. Die jongen keept net een aantal maanden leuk en is ook niet aantoonbaar beter dan z'n 'concurrenten'. Als hij dit doorzet, komt zijn uitnodiging vanzelf. Dan kun je beter nog even spelen bij Jong Oranje dan dat je Cillessen mag warm schieten in Oranje.

7 oktober 2020 om 10:17

Bijlow presteert al ruim een jaar zeer steady bij een topclub, waar jij al aangeeft dat de druk er altijd flink op staat. Z'n concurrenten zijn een bankzitter, een keeper in het chapmionship en een keeper van een subtopper die al een tijdje grandioos uit vorm is. Dan vind ik het niet lachwekkend dat analisten het vreemd vinden dat hij er niet bij zit. Schuurs, Stengs en Ihattaren werden ook jong opgeroepen, en op die plekken is aanzienlijk meer concurrentie.

7 oktober 2020 om 12:41

Nou ja, al ruim een jaar zeer steady... Die jongen heeft vorig seizoen niet gekeept in de Europa League en stond pas de laatste 7 wedstrijden in de Eredivisie weer in de basis. Dus feitelijk heeft hij in die 'ruim een jaar zeer steady' als ik het goed zie 11 Eredivisiewedstrijden en 3 beker wedstrijden gespeeld. Is dat nu werkelijk voldoende om te gaan roepen dat hij er echt bij zou moeten zitten?

Perez is wel vaak negatief zeg, hoewel hij hier een punt heeft. Wanneer was de laatste keer dat hij iets of iemand een compliment maakte?

7 oktober 2020 om 10:40

Hij heeft helemaal geen punt, Bizot heeft een geweldig seizoen achter de rug. Het is helemaal niet alsof de ballen tegen hem aan werden geschoten, hij keepte gewoon fantastisch. Zo'n sterke verdediging had hij ook weer niet voor zich. Dus Perez moet niet zo overdreven reageren na één slechte wedstrijd van Bizot. Ik zou het pas onbegrijpelijk vinden wanneer je een speler direct uit de selectie haalt na één mindere pot.

Ik vind het zeker raar dat Bijlow er niet bij zit. Bijvoorbeeld Schuurs wordt wel opgeroepen “want daar kan hij van leren”, maar bij Bijlow gaat dat dan kennelijk niet op en wordt Bizot, die totaal niet in vorm is, gekozen.

7 oktober 2020 om 11:21

In principe is de logica als in de tekst wel te billijken. Bijlow moet je niet door schuiven om als een derde keeper achter Cillissen en Krul te fungeren, wanneer ie voor Jong Oranje belangrijker kan zijn. Vraag is of je hem niet gewoon eerste keeper van het Nederlands Elftal moet maken. Deze man heeft duidelijk de toekomst en ik vind Cillissen en Krul nou ook niet meer van het niveau dat we zouden moeten nastreven....

De Boer moest de lijn koeman volgen, en dat heeft hij gedaan. Bij de volgende selectie zitten Strootman, Babel en Bizot er niet meer bij en spelers als Koopmeiners (nu later toegevoegd) en Bijlow wel. Niet te druk over maken. Als Frank de Boer direct 5 of 6 andere spelers had geselecteerd had je dezelfde mensen horen roepen dat hij de lijn van Koeman niet volgt.

7 oktober 2020 om 11:57

Ja precies, en als de Boer een week na zijn aansteling gelijk een hele andere selectie had samengesteld was het ook niet goed. Het gaat nu om wat wedstrijden die zo goed als nergens om gaan, het geeft hem de mogelijkheid die jongens die er nu een paar jaar bij gezeten hebben zelf te bekijken en de volgende selectie is meer in de richting die hij op wilt. Vind alle commentaar op die spelers en de Boer puur op basis van die paar wedstrijden die iedereen nu gespeeld heeft erg impulsief. Waarschijnlijk had Koeman ze ook geselecteerd en had er geen haai naar gekraait omdat Koeman een gedegen beleid volgt waarin spelers ook in een mindere periode vertrouwen houden. En dat heeft veelal goed uitgepakt in vergelijking met een hak op de tak beleid van de beste van de laatste paar weken selecteren en geen groepsproces kunnen creëren.

Bij ons in Belgie nog steeds bekend als vliegenvanger. Liet bij Genk ook heel rare dingen zien, niet normaal.

Denk dat er sowieso wel eens beter naar de 1e keeper voor het Nederlands elftal mag worden gekeken? Denk dat zowel Cillessen als Krul hun tijd hebben gehad en dat je veel beter naar de toekomst kan gaan kijken. Een Bijlow er dan bij halen, en niet als derde keus idd, is dan wel logica.

7 oktober 2020 om 12:44

Keepers kunnen erg lang mee. Cillessen en Krul zijn 31 en 32. Het zou belachelijk zijn ze op basis van leeftijd af te schrijven. Zeker gezien wij als Nederlanders met van de Sar hebben kunnen zien dat de beste jaren van een keeper nog ruim na hun 30ste kunnen liggen.

Vind het onbegrijpelijk dat alessandro damen en luuk koopmans er niet bij zitten,maargoed snap het selectie beleid bij het nederlands elftal al jaren niet

Perez is wel heel kritisch altijd zeg, Hij is over een hele lange periode toch gewoon een betrouwbare keeper. Het is niet dat die een basis plaats heeft

Leest en of hoort Perrez het nieuws niet of klappen zijn ogen en oren dicht als hij zelf aan het woord is. Frank heeft duidelijk aangeven dat er geen grote verassingen zijn in de selectie t.o.v. van zijn voorgangers, hij wil eerst zelf zien en beoordelen, dan pas gaan beoordelen. Zo moeilijk is dat toch niet?

Extreem opportunistisch natuurlijk weer. Bizot heeft een sterk seizoen achter de rug en het zou waanzin zijn om hem opeens niet meer op te roepen. Alternatieven zijn er sowieso niet wat mij betreft.

Frank de Boer is coach van het Nederlands elftal. Dan weten wij in Rotterdam al genoeg. Spelers van Feyenoord moeten uitmuntend presteren om in de oranje selectie te komen. Bijlow is op dit moment toch de keeper die in vorm is. Je selecteert hier toch op als bondscoach. Jammer dat Koeman weg is bij het Nederlands elftal.

7 oktober 2020 om 14:22

Koeman had Bizot toch ook altijd bij de selectie van Oranje? En laat Bijlow mooi in Jong Oranje keepen. Dan hebben we daar toch een prima keeper staan? Of heb je hem liever als tweede/derde keeper van Oranje? Als hij zich doorontwikkeld, komt hij vanzelf in beeld voor het grote Oranje. En waarom zou de Boer een goed presterende Feyenoord speler links laten liggen? En wie zou je van het huidige Feyenoord een plaats in de selectie van Oranje toebedelen? Vraag dat maar aan Koeman;-)))

Hij is inderdaad een steady keeper, Frank. Eentje waar je van op aankunt dat hij je vaak in de steek laat. Oftewel, weer eens aan het grabbelen slaat. Ik snapte vorig seizoen die hype niet rondom Bizot. Dat hij eventueel Onana zou moeten opvolgen, als die zou vertrekken. Man, man, ik krijg bij dat idee spontaan rode vlekken. Als je zeker wilt zijn van het missen van prijzen, moet je deze vaak blunderende zenuwpees op doel zetten.

IK citeer : ik heb Cillissen , of Bizot, nog nooit iets bijzonders zien. Kan iemand mij vertellen wat een keeper voor bijzonders kan doen, en hoeveel keepers dat dan kunnen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

1240 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren