Verbolgen Atlético verkoopt Thomas Partey aan Arsenal

Dinsdag, 6 oktober 2020 om 00:02Dominic Mostert • Laatste update: 00:25

Arsenal neemt Thomas Partey over van Atlético Madrid. De Spanjaarden maken maandagavond om 23.55 uur, vijf minuten voor het verstrijken van de transferdeadline, bekend dat Arsenal de contractuele afkoopsom van de middenvelder heeft betaald. Opvallend genoeg lijkt het erop dat Arsenal de club uit LaLiga niet op de hoogte heeft gesteld van de transfer. Wel hebben beide clubs een akkoord bereikt over de verhuur van Lucas Torreira.

Atlético meldt in een statement dat het maandag om 23.28 uur de bevestiging kreeg van LaLiga dat een vertegenwoordiging van Arsenal zich had gemeld bij het hoofdkantoor van de competitieorganisator, om de clausule van Partey te activeren. "Zo heeft de speler eenzijdig zijn contract opgezegd dat nog doorliep tot 30 juni 2023." Arsenal heeft in principe geen regels gebroken, maar volgens AS vindt Atlético dat de club en de speler duidelijkheid hadden moeten verschaffen over de transfer.

De keuze van Arsenal om vijftig miljoen neer te leggen voor Partey wordt in Spanje omschreven als een van de grote bombas van Deadline Day. De middenvelder wordt al langer in verband gebracht met een overgang naar de Londenaren, maar Arsenal probeerde er hiervoor alles aan te doen om met Atlético een lagere transfersom overeen te komen. De twee partijen kwamen echter niet tot een akkoord, waardoor Arsenal besloot zijn clausule te lichten.

Het vertrek van Partey komt als een tegenvaller voor Diego Simeone, die in de Ghanees een belangrijke kracht voor zijn middenveld ziet. De controleur kwam er in de afgelopen maanden echter niet uit met Atlético wat betreft een nieuw contract en kan nu bij Arsenal 275 duizend euro per week gaan verdienen. Partey gaat een vierjarig contract ondertekenen bij zijn nieuwe werkgever, die daarmee klaar lijkt op de transfermarkt. Arsenal werd de afgelopen tijd ook nadrukkelijk in verband gebracht met de komst van Houssem Aouar, maar hij blijft naar alle waarschijnlijkheid bij Olympique Lyon.

Arsenal en Atlético waren al geruime tijd met elkaar in gesprek over een transfer van Torreira, maar het duurde even voordat Atlético duidelijkheid kreeg over de plannen van Arsenal. De 24-jarige Uruguayaan wordt tot het eind van het seizoen verhuurd aan Atlético, met een optie tot koop. Hij kwam in 2018 voor circa dertig miljoen euro over van Sampdoria en was een vaste basisspeler in zijn eerste seizoen. Mikel Arteta geeft op het middenveld echter de voorkeur aan Granit Xhaka en Dani Ceballos, terwijl ook Mohamed Elneny inmiddels hoger staat dat Torreira in de rangorde. Daarom stonden the Gunners open voor een vertrek.Gerelateerd

Meer sportnieuws

191 reacties (laatste reactie door el fenomeno)

Bij het activeren hoeft de club ook niet meer ingelicht te worden? Hiermee sla je de onderhandelingen namelijk direct over en hoef je alleen met de speler nog rond te komen. Al met al een goede versterking voor Arsenal maar ze zijn er nog niet naar mijn mening

6 oktober 2020 om 00:07

Bij het activeren moet alleen LaLiga in dit geval worden verteld dat hij word gelicht. LaLiga geeft dan door aan Atletico dat dit is gebeurd, er hoeft inderdaad niet gehandeld te worden.

6 oktober 2020 om 00:12

Het is wel echt een gekke clausule, die overigens verplicht is in Spanje. Maar moet je nagaan zeg hoe je zo geflasht kan worden. Maar begreep wel dat Atelti meer tijd krijgt nu om een vervanger te halen.

6 oktober 2020 om 00:15

Dus ze moeten in principe hun woede richten tot LaLiga dan, dankjewel. (Ervan uit gaande dat Arsenal natuurlijk LaLiga heeft ingelicht)

6 oktober 2020 om 00:27

Je moet Laliga hebben ingelicht, de betaling van de clausule gaat namelijk via Laliga.

6 oktober 2020 om 11:35

@sociofan1 De clausule is niet zo gek, een club bepaald hem namelijk zelf. Dus Atletico heeft bepaald dat hij altijd voor 50 miljoen euro overgenomen kan worden. Als ze dat te weinig vinden, hadden ze de clausule op een hoger bedrag moeten zetten.

6 oktober 2020 om 00:09

Het is wel even netjes lijkt me.

6 oktober 2020 om 00:14

@Lierse1997 het lijkt me heel sterk dat Atleti van niks weet. Als wij al wekenlang hier in Nederland lezen dat Arsenal Partey wilt hebben, dan zal dat in Spanje vast ook een nieuwsitem zijn..

6 oktober 2020 om 00:18

Iets via via weten is nog steeds anders dan iemand direct informeren toch?

6 oktober 2020 om 00:22

Ja natuurlijk, maar dan nog kun je het toch gewoon even officieel melden? Gewoon netjes, want dit is maar kinderachtig.

6 oktober 2020 om 05:49

Arsenal was volgens dit bericht al een hele tijd in onderhandeling met Atletico. Speler zal dan neem ik aan ook toestemming hebben gehad om te praten met Arsenal. Komen de clubs er vervolgens niet uit, dan is de door de verkopende club vastgestelde clausule de laatste en duurste optie.

6 oktober 2020 om 08:20

@Lierse1997 wat is hier kinderachtig aan dan, ze hebben netjes gehandeld. Ze zijn niet verplicht om Atletico te informeren dus doen ze dat blijkbaar ook niet. Niet zo overdrijven met dat netjes gedoe, ze hebben heerlijk gehandeld met laliga meer hoeven ze ook niet.

6 oktober 2020 om 12:47

Ja ik kan ook mijn geld gewoon achterlaten op café op de tafel, maar het is toch even netjes te wachten tot de ober het komt ophalen of de rekening komt brengen.

Top aankoop voor de Gunners! Wacht al weken op dit nieuws

6 oktober 2020 om 00:09

Echt een topper inderdaad die het middenveld 1 niveau hoger tilt. Jammer dat Aouar niet gelukt is, dan zou het middenveld in een klap bij de beste van de PL horen.

Heerlijk hoe Arsenal hier Atletico behandelt. Een beetje terug pakken van de koppigheid om niet te onderhandelen maar wel verwachten dat Arsenal mee helpt door Torreira die kant op te sturen. Nou toch een goede transferperiode gehad, jammer dat we geen 10 hebben kunnen binnen halen. Misschien in de winter nog een keer proberen of ESR moet een kans krijgen, en wie weet Ozil?

6 oktober 2020 om 00:10

Wat een koppigheid van Atletico zeg, verwachten dat club die een speler wilt de contractueel vastgelegde transfersom neertelt. Hoe durven ze!

6 oktober 2020 om 12:58

Dat je niet wil onderhandelen is hun probleem, maar dan kan je niet boos zijn als iemand dan de clausule daadwerkelijk op tafel legt. En ook Torreira was niet heel leuk voor Arsenal, Arsenal en Torino waren rond over een transfer van in totaal 26 miljoen, en dan komt Atletico even tussendoor fietsen die alleen willen huren en niet kopen, en hem ook niet willen betrekken in een eventuele deal voor Partey.

6 oktober 2020 om 00:15

Ik geniet hier zo erg van.. hoopte stiekem ook dat Arsenal stekker uit loan deal van Torreira zou halen en lekker cash eisen. Maar goed, blijkbaar was het juridisch gezien niet (meer) mogelijk.

6 oktober 2020 om 00:33

Als je zo met clubs omgaat dan zien andere clubs ook dat je niet bent betrouwbaar en gaan ze me je als ook onbetrouwbaar om.

6 oktober 2020 om 01:15

Betrouwbaar?? Heeft hier niets mee te maken Simeone was ook op de hoogte van zijn clausule en had ook eerder gezegd dat het eventueel kan gebeuren dus ja.

6 oktober 2020 om 00:20

Opzich is het toch niet zo koppig dat Atletico verwijst naar de clausule van 50 milj (wat vrij laag is)? Weet verder de ins- en outs niet maar het is geen absurd bedrag.

6 oktober 2020 om 00:25

Dit is ook wel de reden waarom Spaanse clubs absurde clausules laten vastleggen. Omdat ze dat verplicht zijn en dit soort situaties willen voorkomen. Het is mij een raadsel waarom Atletico zo'n laag bedrag heeft laten opnemen in het contract van Partey.

6 oktober 2020 om 02:14

Omdat Partey toen hij tekende nog niet zo goed was. Waarom denk je dat ze met hem wilden onderhandelen over een nieuw contract?

6 oktober 2020 om 00:29

Dit was meer omdat de onderhandelingen met Lyon en Aouar spaak zijn gelopen. Ze hebben tot het laatste moment gewacht om Aouar nog vast te kunnen leggen en wilden daarom hun hand niet laten zien aan Lyon. Ik hoop ook dat Emile Smith Rowe zijn kansen gaat pakken! Was altijd erg van hem onder de indruk in de Europa League en Carabo Cup wedstrijden. Hij viel samen met Saka vaak positief op, ook bij Huddersfield werd hij snel een publiekslieveling afgelopen seizoen! Toch jammer dat Aouar én Partey niet gelukt zijn, Arsenal doet weer eens veilig met de beurs. Heeft z’n charmes, maar ook z’n frustraties... Wellicht kunnen we het in januari nog een keer proberen als we nog wat spelers weten te slijten. Voor nu NoThomasNoPartey!!

6 oktober 2020 om 00:31

Volgende window is over 8 wedstrijden, wie weet..

6 oktober 2020 om 00:38

Denk je dat Arsenal het geld heeft om dan terug te komen voor Aouar?

6 oktober 2020 om 00:44

Áls er nog wat spelers vertrekken dan is die kans wel aanwezig. Als Arsenal daarnaast lekker presteert in de PL...

6 oktober 2020 om 09:30

Lekker presteren in de PL levert niet direct geld op. Pas op het eind als je top 4 haalt. Hoop echt dat Arsenal Sokratis, Mustafi en misschien nog iemand kan slijten. Dan moet Aouar kunnen..

6 oktober 2020 om 10:32

Dat weet ik. Maar ik bedoel meer dat als Arsenal dan laat zien dat het sportief gezien een mooi project is bij aan te sluiten.

6 oktober 2020 om 00:53

Beetje frustratie? Atletico heeft nergens smerig gehandeld. Gewoon aan zijn clausule gehouden. Leuk dat je verwacht dat ze wat water bii de wijn doen inzake Torreira, maar dit is gewoon zaken doen. In ieder geval, gefeliciteerd! Vond hem de laatste tijd wel erg matig bij Atleti, dus ik hoop dat ie bij jullie weer tot bloei komt. Niet om de prijzen spelen, maar wel in een mooie competitie terecht komen

6 oktober 2020 om 01:09

Heerlijk vind je? Zegt veel over jouw normen en waarden en al die andere hier die dit soort acties verheerlijken. Erg onfatsoenlijk maar dat is tegenwoordig de norm. Alles gaat alleen maar over geld tegenwoordig. Arsenal had dit ook gewoon iet sjieker kunnen doen ook al hoeven ze dat niet te doen, maar de klasse van die club is ook alweer een poosje verdwenen.

6 oktober 2020 om 10:19

tegenwoordig? heb je onder een steen geleefd de afgelopen 40 jaar?

6 oktober 2020 om 01:21

Ik verlies persoonlijk steeds meer respect voor Arsenal, eerst al die ontslagen in de staf rond COVID, daarna het ontslaan van de mascotte die er al 27 jaar rondloopt en nu, terwijl je al weken weet dat je of de clausule moet betalen of het moet vergeten, in de laatste uren voor de deadline zo’n clausule activeert en Atletico daar niet eens zelf van op de hoogte stelt. Getuigt niet echt van een club die klasse uitstraalt, wat jammer is want Arsenal had dat tot een paar jaar geleden zeker wel.

6 oktober 2020 om 09:34

Snap wat je bedoelt. Met name het ontslaan van de mascotte (en ander personeel) kan ik gewoon niet begrijpen. Nu is dat ontslaan van het personeel niet alleen door Covid, maar dan nog. Kijk bv die mascotte. Zal niet veel verdienen, maar dan ontsla je hem en haal je iemand binnen voor 50mln en een salaris van meer dan 200k per week. Nee, kan ik met mn hoofd niet bij.

6 oktober 2020 om 09:49

Het schijnt dat de mascotte alleen betaald kreeg als hij ingezet werd op matchdays en andere werkzaamheden. Die liggen nu helemaal stil dus is zijn functie overbodig, net als de andere "ontslagen" zoals horecapersoneel. Hoogstwaarschijnlijk komt hij gewoon weer terug als de stadions weer vol mogen.zal dus puur administratief dingetje zijn om zijn contract even uit de boekhouding te halen.

6 oktober 2020 om 08:19

Wat een rancune zeg. Als ik dit soort reacties lees begrijp ik altijd weer hoe de wereld is zoals ze is. Echter wel een mooie aankoop van arsenal.

Raar verhaal. Hoe kan het nou weer dat atletico hier nooit van heeft geweten, het is toch vrij absurd dat dit gewoon op een dergelijke manier kan plaatsvinden? Gebeurd dit vaker?

6 oktober 2020 om 00:13

Zo werkt het in Spanje, een speler kan altijd weg als een club de afkoopsom neerlegt, ook al is het 5m voor de deadline.

6 oktober 2020 om 14:36

Oke, thanks voor de uitleg! Alleen in Spanje dus? Dat is dan ter bescherming van de spelers neem ik aan?

Dan toch? Bizarre aankoop. Een wereldtopper die eigenlijk te goed is voor Arsenal maar na 7 jaar Atletico gaat ook wel vervelen natuurlijk. Prachtig aankoop voor Arsenal en zn fans

Dit is toch ongelooflijk voor zo’n grote clubs als Arsenal. Je hebt maanden de tijd gehad om die clausule te betalen. Wat een wanbeleid.

6 oktober 2020 om 00:08

Waren bezig met aouar, dat was blijkbaar prioriteit

6 oktober 2020 om 00:10

Waarom? Ze keken rond op de markt om andere spelers binnen te halen en dat is niet gelukt dus halen ze Partey binnen. Beetje hetzelfde als Tierney vorig jaar, ze wisten wat ze moesten betalen maar wilden kijken of ze nog wat meer binnen konden halen.

6 oktober 2020 om 00:26

Echt wanbeleid om proberen te onderhandelen voor een lagere transfersom!

Lekker een Afrikaanse draver op het middenveld. Tactisch slecht, maar werkt lekker hard. Komen de ballen op die andere hardloper voorin bij de cornervlag terecht, en daar is ie niet op zijn best.

6 oktober 2020 om 00:14

Tactisch slecht?? heeft 7 a 8 jaar bij Atletico gespeeld. Als je daar iets moet kunnen van Simeone is het Tactisch sterk zijn. Wat een kulverhaal zeg

6 oktober 2020 om 07:57

Dus als je 7 a 8 jaar bij een verdedigend tactisch sterk Atletico hebt gespeeld, ben je als speler ook ineens tactisch sterk? Over kulverhalen gesproken...

6 oktober 2020 om 10:22

atletico en arsenal zijn totaal andere teams, je kan het net zo goed andere sporten noemen die ze spelen. lekker makkelijk verdedigend "tactisch" sterk spelen als je zo schaamteloos de bus parkeert. atletico is voor zijn spelers materiaal jarenlang gestagneerd, aanvallend is het een enorm beperkte ploeg die vooral tegen kleintjes het enorm moeilijk heeft als ze zelf het spel moeten maken. de bus parkeren en bikkelen is nauwelijks tactisch ingewikkeld te noemen

6 oktober 2020 om 01:41

Ik zie hier totaal geen racisme in om eerlijk te zijn. De man is een Afrikaan en in de optiek van Momus een draver (waar ik het overigens niet mee eens ben). Maar als het een Duitser was zou die het waarschijnlijk een Duitse draver noemen. Ik vind dat hier te snel de stempel “racisme” aan vast wordt geplakt, ook al is het maar een vleugje

6 oktober 2020 om 03:07

Tuurlijk weet je het nooit zeker, maar om Partey tactisch slecht te noemen is echt belachelijk, enige mogelijke manier hoe hij daarbij is gekomen is dat hij denkt dat Afrikanen tactisch slecht zijn. Hij is juist tactisch erg erg sterk, hier is echt 0 twijfel over mogelijk.

6 oktober 2020 om 03:11

Het feit dat hij Partey en “afrikaanse draver” noemt zorgt voor nog meer vermoedens. Alsof ik bijv Marten de Roon een “Europees Mietje” zou noemen en daarna erbij zeg dat hij nooit fel de duels aan gaat. Beide punten zouden dan totaal ongepast zijn, en vrij racistisch imo.

6 oktober 2020 om 07:55

Waarom moet erbij vermeld worden dat het een Afrikaan is? Riekt juist naar racisme, vooral omdat Afrikanen vaak de stempel hebben enkel groot en sterk te zijn maar tactisch zwak.

6 oktober 2020 om 07:59

Je bedoelt dat jij daar 0% twijfel over hebt. Ik heb andere dingen gezien.

6 oktober 2020 om 08:28

@moraat, precies daarom vermeldt hij er waarschijnlijk Afrikaanse bij. Iedereen die de Africacup ooit heeft gevolgd weet precies wat Momus met Afrikaanse draver bedoelt. Ik denk dat je mij op mijn eigen lage voetbalniveau ook zou kunnen typeren als Afrikaanse draver. En ik heb geen Afrikaans uiterlijk kan ik verklappen. Dit is toch gewoon een algemeen bekend type voetballer?

6 oktober 2020 om 08:35

Dat racisme gewauwel is trouwens ook hoogst irritant. Wanneer Arsenal Marcus Rojo had vastgelegd en ik begonnen was over een typisch Zuid Amerikaanse schopper, was hier helemaal niemand over racisme begonnen. Maar wanneer het over een Afrikaan gaat, is het ineens racisme. Buitengewoon vermoeiend, want daar heeft het geen zak mee te maken.

6 oktober 2020 om 09:27

Wat is hier rascistisch aan dan? Partey komt toch uit Afrika? Ik mag toch Chiesa een Italiaanse vleugelspeler noemen en Donny een Nederlandse nummer 10? Dit is onnodig de rascismekaart spelen.

Gelukkig krijgt Atleti nu nog 30 dagen om een vervanger te halen omdat, Arsenal het niet aan Atleti gemeld heeft maar bij de Spaanse voetbalbond.

6 oktober 2020 om 00:10

Hoe bedoel je?

6 oktober 2020 om 00:11

Is dat echt zo? Vertel verder want ben niet op de hoogte van die regeling?

6 oktober 2020 om 00:12

Ik verwijs graag naar het artikel op marca.

6 oktober 2020 om 00:51

Ga ik lezen, maar in dezelfde tijd had je een reactie met uitleg getypt.

Blijft toch een bijzondere manier van zaken doen haha. Blijkbaar heeft Arsenal Atletico niet eens geïnformeerd dat ze de clausule gingen lichten. Simeone is waarschijnlijk ontploft van woede toen hij het nieuws hoorde!

6 oktober 2020 om 00:57

hahaha hopelijk zijn daar video's van gemaakt.

6 oktober 2020 om 09:56

Daar geloof ik weinig van, Atletico wist dat er concrete interesse was van Arsenal in Partey, en dat die een relatief lage afkoopsom heeft. Dan komt dit toch niet uit de lucht vallen lijkt me.

Eigen schuld. Daarom zetten Spaanse clubs doorgaans dus enorme onrealistische transferclausules vast in het contract, om dit soort nadelige situaties te voorkomen. Nu zit Atletico met 50 miljoen die ze niet mogen uitgeven omdat de deadline is verstreken

6 oktober 2020 om 00:12

Ze krijgen 30 extra dagen en het middenveld van Atletico is nog altijd erg sterk. Ze kunnen Partey makkelijk missen door Llorente en met Saul Koke nog altijd fantastische voetballers.

6 oktober 2020 om 00:18

In dat geval zou ik direct blind 20 miljoen neertellen voor Kondogbia en na 30 dagen onderhandelen heb je tegenwoordig ook nog best kans dat Valencia hem gewoon gratis laat gaan.

6 oktober 2020 om 00:24

Hahaha houdt vol vriend! Hoop dat die voortzitter gauw zijn spullen pakt en verdwijnt. Valencia is een schitterende club die mee hoort te doen om Europees voetbal

6 oktober 2020 om 01:32

Weet nou niet of Daley dat bedrag zo op zijn bankrekening heeft staan

6 oktober 2020 om 08:38

Ze huren toch Torreira al.. Dat lijkt mij de beoogde vervanger. Dus de noodzaak is er niet direct om die 50 miljoen uit te geven.

6 oktober 2020 om 00:37

Clausules zijn alleen verplicht in Spanje. Spaanse ploegen zijn in het nadeel. Barcelona flikte dit ooit bij Depor door op het laatste moment de clausule van Rivaldo te activeren. Een nogal lage actie.

6 oktober 2020 om 13:01

Ja en nee. Atletico hield heel de tijd vast aan de clausule en wilde niet onderhandelen. En als je dan al twee maanden ieder voorstel gelijk de kliko ingooit en blijft wijzen naar de transferclausule, kan je dan nog verbaasd zijn als iemand die dan daadwerkelijk betaalt?

6 oktober 2020 om 13:10

Maar je kunt zo'n clausule dan toch eerder betalen. Als het andersom was geweest dan had Arsenal geen enkele kans gehad om hem te kopen. Arsenal had hem dan gewoon aan zijn contract gehouden.

Fantastische aankoop, hij gaat het middenveld echt een boost geven. Ik had liever Aouar gezien maar weet zeker dat Partey net zo goed zal zijn. Hij is een bepalende speler onder Simeone geweest en was erg teleurgesteld dat die weg is. Ik hoop dat hij snel in de basis gaat staan. Alleen snap ik deze stap niet met Atletico doe je mee om de titel, el or cl. Bij Arsenal speel je voor plekken 5-7 en mag je blij zijn als je in de Europa League de kwartfinale haalt met Arsenal.

hopelijk kan Atletico nog een Vervanger halen anders word het dun centraal op het middenveld, of ze moeten Liorente daar nu opstellen

6 oktober 2020 om 00:11

Atleti krijgt nu nog 30 dagen van de Spaansr bond voor een vervanger. Voorwaarde is dat ie in la liga moet spelen.

6 oktober 2020 om 00:13

Met Koke, Saul, Llorente, Torreira en (helaas) Herrera heb je keuzes genoeg. Hoop op een 4-mans middenveld met Koke & Saul centraal en Carrasco & Llorente als linker- en rechtermiddenvelder.

6 oktober 2020 om 00:16

The Maestro weet jij toevallig of de Spaanse voetbalbond de regeling heeft aangepast dat het per se een middenvelder moet zijn die Atleti mag halen binnen 30 dagen als opvolger van Partey. Afgelopen jaar haalde Celta namelijk Nolito als opvolger van de 2e keeper.

6 oktober 2020 om 00:39

Koke en Saul die laten helaas al tijden weinig zien. Daar ga je de grote wefstrijden niet mee redden.

6 oktober 2020 om 08:53

Over Saul ben ik het eens. Koke is echter onze belangrijkste speler en gruwelijk onderschat.

6 oktober 2020 om 08:55

Nee ik weet dat eerlijk gezegd ook niet. Heb wel een aantal interessante namen voorbij zien komen. Schijnt dat Getafe ook een vechtertje heeft rondlopen die Simeone graag zou willen hebben. Thomas is goed, maar zeker niet onvervangbaar. Krijg steeds meer respect voor Koke & Saul die ieder seizoen weer blijven terwijl de rest één voor één het schip verlaat.

Nou dit is het bedankje van Partey: 5 minuten voor de transferdeadline vertrekken. Ik snap niet hoe je dat je jeugdclub nou kan aandoen. Ook doet hij hiermee gewoon een flinke stap omlaag. Maar goed, leuk voor Arsenal dat ze een echte topper centraal hebben staan. Kan samen met Ceballos een prima blok vormen. Hopelijk gaat Torreira het goed doen onder Simeone. Ik zie in hem wel een potentiële topper.

6 oktober 2020 om 00:15

Het is beschamend van Partey, maar goed hij gaat voor het geld. Ik denk wel dat Atletico dit prima kan opvangen. Keuzes zat. Aan de andere kant een top aankoop en speler voor Arsenal natuurlijk.

6 oktober 2020 om 00:21

Ik snap de stap ook niet van Partey straalt totaal geen ambitie uit. Met Atletico Madrid maak je veel meer kans op prijzen. Als Arsenal FA Cup of League Cup wint doen ze alsof ze de Champions League hebben gewonnen. Misschien avontuur in Premier League mee maken.

6 oktober 2020 om 00:41

Hij gaat 3 keer zoveel verdienen. Ze hadden hem allang een serieus contract moeten aanbieden. Simeone had dit toch kunnem regelen?

6 oktober 2020 om 02:28

wie weet wil Party wel gewoon in de PL spelen wat momenteel de mooiste competitie ter wereld is. wat is trouwens beschamend aan het gaan voor geld? als ik nu ergens drie keer mijn huidige salaris kan verdienen ben ik waarschijnlijk ook pleitos bij mijn huidige werkgever

6 oktober 2020 om 09:43

Hij krijgt meer salaris en mag zich meten met tegenstanders in de sterkse competitie ter wereld, wat weinig ambitie zeg ! Arsenal lijkt aan het opleven dus het is ook mooi om in te stappen in een ambitieus plan. Lijkt mij veel mooier dan tegen de lamme en de blinde spelen in La Liga op een paar tegenstanders na.

6 oktober 2020 om 00:21

Ben zelf wel meer gecharmeerd van Partey eerlijk gezegd. Torreira komt op het middenveld fysiek te kort met zijn 1.68 en het is de vraag wat je aan hem hebt tegen fysiek sterke tegenstanders als Bayern bijvoorbeeld. En bovendien is het niet zo dat Torreira a la Pirlo zijn gebrek aan lengte compenseert met een geweldige pass ofzo..

6 oktober 2020 om 00:36

Arsenal is nog steeds in alles groter dan Atletico. Als Atletico in de PL zouden ze moeite hebben om in de top 6/8 te komen en wereldwijd is de merk Arsenal natuurlijk tig groter dan Atletico.

6 oktober 2020 om 00:41

Alleen kwa supporters en naam is Arsenal groter inderdaad.. Kwa prijzen is Atleti groter als je kijkt naar de afgelopen 15 jaar.

6 oktober 2020 om 00:42

Maar de sportieve prestatie van de beide clubs spreken toch wel al een seizoen of 8 in het voordeel van Atletico. Ik vind Arsenal een mooie, historische clubs maar ze moeten van ver komen.

6 oktober 2020 om 00:43

Atletico is veel groter in historische zin. Arsenal heeft ooit een CL finale gespeeld. En laten we het maar niet over de fans hebben. Het merk Arsenal, daar ga je al.

6 oktober 2020 om 01:47

Atletico is niet eens de grootste club van de stad historisch gezien..

6 oktober 2020 om 08:57

De vraag is of Arsenal dat is van hun stad..

6 oktober 2020 om 09:37

Historisch gezien zeker wel, maar jammer genoeg hebben we daar nu geen zak meer aan

6 oktober 2020 om 12:53

Even Wiki erbij gepakt. Arsenal heeft 1 Uefa cup gewonnen in hun hele geschiedenis. Ze hadden even een grote naam door Wenger en doen het in Engeland goed qua FA cups. Maar in Europese zin is Arsenal niet eens een top 100 club qua prestaties.

6 oktober 2020 om 13:03

Aan de andere kant zijn ze in hun eigen land wel een van de drie meest succesvolle teams. Europees gezien valt het allemaal enigszins tegen inderdaad.

Dan toch gebeurt, jammer dat Aouar niet gelukt is maar deze Partey lijkt me wel beter dan wat er nu staat. Mooi dat ze me eens verrast hebben maar baal nog steeds van dat we geen creatieve middenvelder gehaald hebben. Is de transfermarkt trouwens voor binnenlandse transfers in Engeland nog niet iets langer open? Misschien dat we wel iemand nog erbij zouden kunnen halen, zou alleen niet weten wie.

6 oktober 2020 om 00:33

Nu nog 10 dagen om transfers binnen Engeland te regelen. Aangezien Aouar niet door is gegaan staat Buendia op de nominatie om voor creativiteit bij Arsenal te zorgen.

6 oktober 2020 om 00:52

Buendia kan, heb alleen beetje twijfels of hij wel goed genoeg is. Heb dan liever dat we geld besparen en later maar voor kwaliteit gaan. Grealish komt in me op maar die is te duur. Dan maar liever even wachten, hoe zuur het ook is.

6 oktober 2020 om 00:42

Ik zou proberen Grealish te halen met wat geld + B spelers naar Aston Villa.

6 oktober 2020 om 00:49

Zeker gecharmeerd van die gast maar weet zeker dat ze meer dan 80 miljoen gaan vragen net zoals Palace bij Zaha deed. En die nieuwe contract die hij had getekend.

Mijn droomaankoop. Kan echt niet wachten. Thomas Partey is alles wat Arsenal nodig heeft. Echt wauw dat wij, 8e geindiged en verkerende in de Europa League, zomaar een van de compleetste middenvelders in Europa op kunnen pakken bij een club als Atletico Madrid, uitkomende in de Champions League. Dankjewel Arsenal!

6 oktober 2020 om 00:23

Het is echt een goede speler, maar helemaal niet een van de complete middenvelders van Europa. Niet eens bij Atletico Madrid Saul Koke Llorente allemaal completer en beter. Laat staan in Europa. Misschien kunnen jullie nu meedoen om de 5e plek dan denk ik dat het seizoen geslaagd is.

6 oktober 2020 om 00:35

Fysiek monster, geweldige dribbelaar, kan passen, schieten, sterk in de lucht, kalm doch agressief, onder druk goed, kan uit de voeten in de kleine ruimtes. Noem iets dat hij niet kan! Partey is een monster en veel completer ga je ze niet vinden.

6 oktober 2020 om 00:38

Snelheid alhoewel voor een grote speler als hem is die ook niet sloom, handelingsnelheid, technisch is het niet speciaal. Hij mist leiderschaps kwaliteiten, hij doet leuk mee bij Atletico maar als die niet speelt mis je hem niet. Genoeg keuze daar. Maar hij is wel erg sterk en hij moet de bal snel inleveren, dan is die op zijn best.

6 oktober 2020 om 00:28

Maar nog mist Arsenal een speler ernaast die goed is in de korte combinaties, iets wat Xhaka duidelijk niet is.

6 oktober 2020 om 00:31

Misschien doel jij op een speler als Auoar, dan ben ik het helemaal eens met jou. Maar die gaat nu niet meer naar Arsenal nadat ze hem hebben afgewezen.

6 oktober 2020 om 00:33

Niemand heeft Aouar afgewezen, we hebben tot t laatste moment geprobeerd. Er was een akkoord tot Aulas om meer geld vroeg.

6 oktober 2020 om 00:36

Zielig van die directeur want hij zei dat die weg mocht en dan op het laatste moment vraagt die meer. Misschien volgend jaar weer een poging wagen en ze moeten al die B spelers wegdoen dat kan makkelijk 50 mil opleveren.

6 oktober 2020 om 00:41

Ze missen iemand die in het type spel wat ze willen spelen enorm goed is in de korte combinaties, dynamisch is, een soort koning van de middencirkel. Dat kan Aouar.

6 oktober 2020 om 00:57

Ik hoop voor je dat het wat word, maar Arsenal is nou niet de club waar nieuwe spelers floreren. Ik zie hem eerder volledig door de mand vallen als ik eerlijk ben.

6 oktober 2020 om 01:06

Auba? Gabriel? Het gestegen niveau van het brandhout dat er al rondliep?

6 oktober 2020 om 01:13

Ja en verder? Enige spelers die Arsenal echt hoop gaven afgelopen jaren waren Ozil, Cazorla en misschien nu Aubemayang, maar wat heb je er aan als je dan 8e eindigt. Maargoed. Arsenal zit een beetje in het zelfde schuitje als Liverpool 10 jaar geleden. Hoop dat Klopp keer naar Arsenal gaat om het tij te keren. Maar eerst moet ie naar Milan.

6 oktober 2020 om 01:51

Tierney, Martinelli, Saka

Goede aankoop voor Arsenal, is geen absolute top, maar wel een degelijke middenvelder. Wordt natuurlijk wel zwaar overbetaald, maar Arsenal moest wel.

6 oktober 2020 om 00:29

Noem 5 betere CVM’s.

6 oktober 2020 om 00:33

Kante, Casemiro, Kimmich, De Jong en Fabinho. En dan heb je nog wel een hoop spelers die niet onderdoen zoals een Rodri, Witsel, Brozovic, Betancur, Marquinhos,...

6 oktober 2020 om 00:34

Casemiro, Kante, Fabinho, Kimmich, De Jong, Valverde, Bentancur, Verrati, Brozovic, Witsel, Kroos, Busquets, Marquinhos, Paredes, Lo Celso, Tonali, Pogba, Rodri, Llorente, Saul, Koke kan nog wel zo even doorgaan. Maar het is een fantastische aankoop voor Arsenal aangezien hij ook fan is van de club.

6 oktober 2020 om 00:36

Kroos, Fabinho, Gundogan, Kimmich en Casimero acht ik sterker.

6 oktober 2020 om 00:39

Ik dacht aan dezelfde namen, op De Jong na. Maar dat waren ze dan ook wel.

6 oktober 2020 om 00:41

Kroos en Gundogan zijn CM’s. Fabinho en Kimmich zijn wel beter.

6 oktober 2020 om 00:43

Partey is goed maar zeker niet top 5 op zijn positie

6 oktober 2020 om 00:44

S-070, de helft van de spelers die jij opnoemt is geen CVM

6 oktober 2020 om 00:44

Valverde, Bentancur, Pogba, Llorente, Saul en Koke zijn CM’s. Tonali is echt niet beter.

6 oktober 2020 om 01:01

Je moet naar club en nationale elftal kijken. Dan zie je dat ze daar gewoon staan op die positie.. maar top 5 is die sowieso niet. Laten we het daar op houden.

6 oktober 2020 om 01:49

Je moet naar de opstelling voor de aftrap kijken. De spelers die jij opnoemt staan toch echt een linie hoger. Wellicht geen top 5, maar zeker top 10.

Partey krijgt net meer dan 200k per week, niet de 275 die genoemd wordt. Hij tekent voor 4 jaar met een optie op nog 1 jaar. Wat een enorme aankoop voor ons. Dit is ambitie tonen. Arteta ❤️

6 oktober 2020 om 00:40

Ja dus wat zal het excuus zijn als het dit seizoen weer niet loopt bij Arsenal? Toch wel meer dan 70 mil uitgegeven

6 oktober 2020 om 00:44

Nou Samcro, zullen we morgen op onze flikker krijgen van Zermatt omdat we maar 1 van de 2 transfers goed hadden voorspeld?

6 oktober 2020 om 00:49

Samcro heeft het juist gehad, zit er soms weleens een keer naast qua transfers, maar Zermat strooit met de meest gekke namen. United had Alaba moeten halen las ik gisteren nog.

6 oktober 2020 om 00:59

Noem er 3 waarbij ik ernaast zat.

6 oktober 2020 om 01:05

Even uit mijn hoofd, Sanchez zou niet vertrekken en Lemar was een kwestie van tijd.

6 oktober 2020 om 01:08

Lulkoek, duik de archieven maar weer in. Ozil zou blijven, Sanchez misschien. Lemar was 90m op geboden, speler wilde zelf niet.

6 oktober 2020 om 02:40

Samcro 3
13 juli
Lemar is meer een kwestie van wanneer dan of.
Ozil heeft gezegd dat het zijn intentie is om te blijven en zal bijtekenen na de Australie-tour.
Sanchez mag niet weg, ze hopen hem te overtuigen dmv aankopen en dat hij daardoor gedurende het seizoen bij zal willen tekenen.

6 oktober 2020 om 10:20

Samcro staat er wel om bekend dat hij nogal een grote mond heeft (en verbergt dat niet), hoe vaak er wel niet ver-van-voldongen feiten zelfzeker op een presenteerblaadje worden gezet, om er dan achteraf in alle talen over te zwijgen of het af te doen als lulkoek wanneer blijkt dat hij er volledig naast zit.ik herinner me heel goed hoe vol overtuiging werd beweerd dat Bruno Fernandes de meest overschatte speler is die compleet zou floppen bij United in de PL, of hoe Pepe de hele PL aan gorten zou spelen.. Trouwens goed om te zien dat ook Zermatt hem confronteert met zijn bs.

6 oktober 2020 om 11:05

levski, je geeft er ook al een mooie draai aan. Bruno zou niet slagen in de PL heb ik gezegd, het is een one-trick-pony heb ik gezegd. Ben benieuwd hoe goed hij het dit seizoen gaat doen want het valt best tegen tot nu toe, maar overschat heb ik hem nooit genoemd, meest overschatte speler al helemaal niet. Pepe gaat de PL dit seizoen aan gort spelen heb ik gezegd, sta ik nog steeds achter. Feit dat jij het goed vindt om te zien dat Zermatt mij confronteert zegt echt alles over jou...als er iemand met van alles en nog wat in de rondte smijt. Maar goed, jij neemt hem blijkbaar serieus. Ik denk ook niet dat jij ooit terug komt om te zeggen dat ik gelijk heb gehad, je loert enkel op je kans om kritiek te uiten maar dat ben ik ondertussen van jou wel gewend.

6 oktober 2020 om 11:07

Feno, als we 90m op een speler bieden en het bod wordt geaccepteerd is het niet gek dat ik er van uit ga dat ie komt toch? Hij wilde zelf liever naar Spanje, kan gebeuren. Sanchez mocht ook niet weg totdat bleek dat wij Mkhi voor hem terug konden krijgen voor een schappelijke prijs ipv dat we voor heel veel geld iemand anders moesten halen. Ik had er deze window ook makkelijk naast kunnen zitten omdat die dingen snel veranderen. Maar ik durf in ieder geval nog iets te voorspellen en ben niet zo treurig als sommigen hier -waaronder jij- die alleen maar komen krijsen als iemand ernaast zit. Die levski is helemaal een goed voorbeeld daarvan, nog nooit iets van gehoord als het positief was, alleen zeuren en huilen.

6 oktober 2020 om 18:11

Samcro, ik bedoelde het geeneens als een aanval. Maar je hebt er weleens naast gezeten, maar ik gaf je net ook de credits dat je het juist had met Partey. Echter, als ik met feiten kom, dan is het wel beter om ze gewoon te accepteren en niet alsnog eronderuit proberen te komen. En als er iemand is die wat van te voren voorspeld ben ik het toch wel? Ik riep dat Pepe niets was, en zeg zulke dingen over veel aankopen.

Yes, yes. Arsenal mist denk ik nog wat creativiteit, maar Partey brengt loopvermogen en kracht. En dat is onmisbaar in Engeland. Een aankoop die laat zien dat er een gedachte achter de transfer zit. Maar we moeten eerlijk zijn, plek bij de top 4 blijft lastig, maar een stuk dichter bij. Het laat ook zien dat Arsenal nog steeds aantrekking kracht heeft. Al zullen ze snel wel in de top 4 moeten komen om dit te houden. Transferperiode cijfer 6/10. Goede jonge centrale verdediger, een winger die 30procent van de tijd goed speelt en op leeftijd is, een (net onder de wereld to, zo eerlijk moeten we zijn maar een klasbak) middenvelder die we miste. Helaas te weinig spelers vertrokken en dus de creativiteit de we denk ik gaan missen. dus 6/10 cijfer. Future is bright now hope it is really bright.

Partey!!!! Mooie ankoop, heel goed gedaan van Arsenal er begint weer een fijne wind te waaien in Noord londen.

Wat ik niet snap is dat Aouar de gehele transferwindow de eerste keuze was, 50 miljoen koste (met add-ons) maar dat ze dit bedrag niet konden ophoesten, maar vervolgens kunnen ze wel 50 miljoen ophoesten voor Partey zonder dat ze een speler hebben kunnen verkopen voor een extra financiële injectie.. Ik snap dat er bij Partey geen onderhandelingen nodig waren en dat ze bij Aouar het onderste uit de kan wilden haken, maar wacht dan niet tot je te laat bent als je het toch kunt betalen. Door het mislopen van Aouar niet helemaal tevreden.. Dat was een buitenkansje en ik verwacht dat de concurrentie volgend seizoen moordend is om zijn handtekening.

6 oktober 2020 om 01:20

Ik denk eigenlijk dat ze Aouar wilden binnenhalen om dan vervolgens te kijken of ze nog spelers konden verkopen/verhuren en daarmee Partey te financieren. Lyon wilde 50m +10m en Arsenal kon spelers als Sokratis, Mustafi en Kolasinac niet meer kwijt. Toen trok Lyon de stekker uit de onderhandelingen terwijl Arsenal nog wel wilde en zijn ze overgeschakeld naar Partey..

6 oktober 2020 om 12:24

Het is natuurlijk beetje blufpoker van alle kanten geweest. Arsenal moest echt verkopen inderdaad. Dat is helaas niet gelukt. Ik vind dat altijd nog wel lastig, want het lijkt bij ons nooit echt helemaal goed te lukken qua verkopen. Ik vraag mij dan wel af waar dat aan ligt, zeker als je concurrenten wel overbodige spelers ziet verkopen voor bedragen waar je u tegen zegt.. En dan krijgen wij het niet voor elkaar om 5 miljoen voor Sokratis te vangen of 10 miljoen voor Kolasinac bijvoorbeeld. Enige wat ik wel jammer vind zijn al die huurdeals zonder optie tot koop, voor spelers die schijnbaar toch geen toekomst meer bij ons hebben.

6 oktober 2020 om 13:07

Enige dat ik kan bedenken is dat wij onder het vorige regime (gazidis) veel te hoge salarissen hebben uitgedeeld. Dat Partey en Auba zoveel krijgen vind ik volledig juist, maar Kola, Papa, voorheen Mkhi ...allemaal spelers die dat salaris nergens anders kunnen krijgen en dus daardoor niet verkocht kunnen worden. En als ze al verhuurd worden moeten we vaak nog de helft ophoesten. Zodra dat soort zaken ook afgerond zijn (zomer 2021 lopen die contracten af) zal er weer meer balans zijn en kunnen we de volgende stap zetten. Misschien over 3 maanden al in de winterwindow, zou nog beter zijn. De toekomst ziet er goed uit, daar heb ik ook geen moment aan getwijfeld. Nu achterover leunen en zien hoe de rest op hun woorden over Arteta terug moeten komen, dat wordt nog meer genieten. Of mag ik dat niet zeggen?

6 oktober 2020 om 13:57

@samcro. Deels snap ik dat wel inderdaad. Echter zou je daarin dan ook met de prijs kunnen spelen. Bij wijze van spreken dan 3 miljoen voor Sokratis vragen en 8 miljoen voor Kolasinac. Hypothetisch gezien dan hé. Ze krijgen inderdaad goede salarissen, maar niet dermate hoog dat het in mijn optiek onoverbrugbaar is. Als ik dan kijk naar Chelsea, die middelmaat voor top prijzen weet te verkopen, dan vraag ik mij toch wel af hoe ze dat voor elkaar krijgen. Want ook bij Chelsea zullen die salarissen niet laag zijn. Misschien iets lager dan die van Kolasinac bijvoorbeeld, maar niet ineens de helft. Hopelijk zijn we er snel van af inderdaad. Het is dan wel erg jammer dat je geen rooie cent ontvangt voor die spelers, waardoor je volgend jaar weer met een kleiner transferbudget moet werken. En ondanks dat we nu vooruitgang boeken in beleid, heb je het wel nodig dat je in 1 transferperiode meerdere targets kunt halen. De tijd van 1 echte versterking en 4 selectie opvulling spelers moet voorbij zijn namelijk. Haha, wat mij betreft is dat nog iets te vroeg Samcro . We moeten het dit seizoen eerst nog bewijzen he. Uiteindelijk gaat het in mijn optiek nog steeds knap lastig worden voor Arteta om de top 4 te halen en is de EL de laatste jaren ook lastig gebleken. En daar hangt toch wel veel van af, dat wij weer CL weten te halen!

50 miljoen
275000 per week
Maar de mascotte kunnen ze niet meer betalen
Waanzin

Mooie naam voor Arsenal en ik verwacht veel van deze Partey, maar tegelijk zien ze ook Torreira en Gendouzi vertrekken. Ik kan niet zeggen dat het middenveld dan erg wordt versterkt.. Als je dan ook ziet wat de andere clubs hebben gedaan deze zomer, heb ik niet het gevoel dat Arsenal er veel op zal vooruitgaan tov. vorig seizoen. Chelsea, Tottenham en Everton hebben zich imo veel beter weten te versterken, wordt iig. weer een leuke strijd voor de top 4 en de EL-plekken daaronder.

6 oktober 2020 om 01:23

Partey heeft de plek overgenomen van Torreira die bij ons geen onbetwiste basisspeler was. Partey moet dit uiteraard wel worden. Daarnaast is een andere wisselspeler verhuurd en Elneny neemt zijn plek over in de selectie. Gabriel en Willian zijn erbij gekomen dus de selectie is ook breder. En er kunnen nog altijd spelers binnen Engeland transfers maken.. Chelsea, Tottenham en Everton hebben inderdaad erg sterke transfers gemaakt maar Arsenal heeft op zich een prima transferperiode gehad vind ik!

6 oktober 2020 om 09:00

Ik vind het apart dat ik niks meer hoor van Saliba. Hij was toch een mega talent?

6 oktober 2020 om 09:27

Dat is ook heel vreemd. Arteta heeft aangegeven dat het overgangsjaar van Saliba vorig jaar mislukt is door blessures en het vroegtijdig eindigen van de Franse competitie. Ik zie niet in waarom die jongen niet gewoon samen met David Luiz, Gabriel en Holding/eventueel Chambers kan gaan strijden voor de twee plaatsen centraal achterin. Zet Mustafi en Sokratis maar lekker op de tribune, hij kan onmogelijk slechter zijn dan die twee. Ik ben ook zeer benieuwd wat er dit seizoen met Ozil zal gaan gebeuren. Zoals het er nu voorstaat lijkt hij zijn laatste wedstrijd al gespeeld te hebben, maar mits hij zich goed inzet op de trainingen zou ik het misschien toch nog wel een laatste kans geven als Arteta zijnde. Probeer het gewoon in de Europa League of thuis tegen een West Brom, anders weet je zeker dat je 20 miljoen jaarsalaris hebt weggegooid. Het wegpesten is, in ieder geval voor deze transferperiode, helaas mislukt.

6 oktober 2020 om 09:39

Volgens mij waren er wat privé problemen rondom Saliba. Wat precies dat durf ik niet te zeggen.-

6 oktober 2020 om 11:10

Maestro, hij is nog steeds een mega talent. Heeft een paar maanden voor zijn overstap naar Arsenal zijn moeder verloren, heeft heel weinig gespeeld het vorige seizoen mede door eerder afsluiten van de Ligue 1 en is een manneke van 19. Hij wordt rustig gebracht, wat volledig te billijken is aangezien wij een overvloed aan cb's hebben rondlopen. Hij kan dan zijn minuten gaan pakken in de mindere potjes.

6 oktober 2020 om 11:53

@samcro. Dan moet hij die minuten wel gaan krijgen vind ik. Ik snap dat het niet altijd kan, maar ik vind persoonlijk dat je daarmee wel iets meer risico mag nemen. Ik bedoel, iemand als Kolasinac mag als LCV nog opdraven terwijl hij op de nominatie stond om verkocht te worden. Dat nog bovenop het feit dat hij op die plek flink tekort komt. Nou is het seizoen natuurlijk nog slechts een paar wedstrijden onderweg, dus al te veel waarde wil ik er nog niet aan hechten. Ik vond het alleen zonde om te zien dat hij dan niet eens bij de selectie zat.

6 oktober 2020 om 12:13

Jackie, mee eens. Ik dacht ook echt dat hij verhuurd zou worden naar Frankrijk, vanwege de persoonlijke perikelen. Achteraf ook blij dat hij niet naar Fulham gegaan is, want daar zou hij veel minder aan hebben dan alleen al bij ons mee trainen. Ik hoop hem te gaan zien in de bekerwedstrijden als Arteta hem klaar acht en ook zeker in de PL moet hij minuten gaan krijgen. PS blij met Partey?

6 oktober 2020 om 12:13

@tilburg013. Ik vind het een degelijke transferperiode inderdaad, maar geen 100% top transferperiode. Wat ik wel goed vind is dat Arsenal doelwitten heeft geïdentificeerd, daar voor gaat en ook echt alleen voor die speler. Voorheen had ik toch altijd het gevoel dat we voor 1 doelwit gingen, dat niet lukte en dat we dan maar weer met een speler als Welbeck op de proppen kwamen (bij wijze van spreken). Daar ben ik dus positief gestemd over. Enige wat mij tegenstaat zijn die uitgaande huurdeals zonder optie tot koop, waar wij als club niets aan hebben. En dat daardoor ook niet alle doelwitten gehaald konden worden. Met name voor spelers zoals Sokratis ga je nu nooit meer een cent krijgen. Dat is wel nadelig.

6 oktober 2020 om 12:21

Zeker Samcro, als die verhuur doorgegaan was dan was het ook zeker logisch geweest. Een verhuur aan Fulham had in mijn optiek alleen zin gehad als hij daar met 100% garantie onbetwiste basisspeler was geweest, want dan zou hij toch tot plus minus 35 PL wedstrijden komen. Dat is flink wat ervaring op het gewenste niveau. Daar zou hij in mijn optiek dus wel meer aan hebben dan alleen trainen bij ons. De bekerwedstrijden hoopte ik ook op, alleen acht ik die kans gezien de moeilijke lotingen niet groot. Wat dat betreft is voor ons de Carabao Cup dit jaar echt niet fijn. Leicester, Liverpool en dan nu tegen City. Mocht je doorgaan, dan heb je kans op Spurs of United. Mocht dat lukken dan kan het ook zo maar zijn dat je in de finale tegen ook één van die twee komt. Belachelijk sterke cup tegenstanders dus voor die cup. Ik hoop hem dus in de PL wat meer aan het werk te zien, zeker omdat hij een zeer kalme speler lijkt die niet snel onder de indruk is van situaties (in de voorbereiding was hij ook zeer solide en kalm achterin). Dan geef ik hem liever wat meer kansen en dan Kolasinac niet meer als LCV inzetten. PS: Zeker blij met Partey! Ik wil al heel wat jaren een fysiek krachtpatser bij ons op het middenveld zien, dus ik ben blij met hem! Ik ben überhaupt wel blij met het profiel spelers dat we duidelijk lijken te zoeken, voor met name de as van het veld. Gabriel en Saliba zijn beide ook fysiek sterk. En ik ben blij dat we nu, a la Liverpool met Van Dijk en Allisson, 100% gaan voor onze nummer 1 doelwitten. Als dat niet lukt komen we later voor ze terug, heb ik het idee in ieder geval. En kopen we dus niet weer selectie opvulling.

Heerlijk nieuws om mee wakker te worden. Top aankoop en datgene wat nodig is. Ben benieuwd naar de komende wedstrijden!

Ik zal nooit begrijpen hoe clubs ieder jaar weer maanden verspillen om vervolgens op de laatste dag het oorspronkelijk gevraagde bedrag op te hoesten. Haal zo'n speler dan maanden eerder zodat hij ingespeeld raakt in het team.

6 oktober 2020 om 08:33

Omdat Arsenal eerst aouar wou halen. Als ze eerst partey zouden halen dan wist Lyon dat Arsenal veel geld had. Dus dat was de tactiek van Arsenal. Wel jammer dat het zo lang duurde.

6 oktober 2020 om 08:46

Zelden zoiets onlogisch gehoord. Ten eerste is het voor lyon niet heel relevant hoeveel geld arsenal heeft. Ten tweede heeft een club automatisch een stuk minder geld nadat ze 50 miljoen uitgeven.

6 oktober 2020 om 09:03

Noem het onlogisch maar zo is het wel. Arsenal wou constant het bedrag aan Lyon omlaag brengen omdat ze te ‘weinig geld’ hadden. Als Arsenal eerst dus partey zou halen dan wist Lyon dat dat bullshit was en hadden ze dus meer geld kunnen vragen. Zo’n onlogische actie van Arsenal is dat ook niet ja?

6 oktober 2020 om 09:11

Dit is typisch zo'n internet-uitleg. Ik ben ervan overtuigd dat zulke grote bedrijven van elkaar met redelijke precisie kunnen uitrekenen hoeveel geld de andere partij wel of niet heeft. Bovendien is het niet relevant. Alsof een verkopende club de prijs afstemt op de financiele situatie van een kopende club. En dan al helemaal niet bij een harde onderhandelaar als lyon. Dus jawel nog steeds onlogisch. Niet van arsenal, maar van de mensen die deze uitleg hanteren. Het slaat namelijk echt nergens op!

6 oktober 2020 om 09:33

Ik vind het een erg duidelijke uitleg en best logisch. Waarom denk je anders dat Arsenal zo lang zat te wachten op partey? Het was al heel lang duidelijk dat atletico niet wou onderhandelen dus dat is geen reden. Arsenal wou aouar halen voor een lage prijs. Zo’n 40 miljoen excl bonussen. Als Arsenal eerst partey ophaalt voor 50 miljoen weet Lyon dat er meer te halen is dan die 40 miljoen excl bonussen. Lijkt mij toch echt wel een duidelijke uitleg. Geen enkele club zal van elkaar weten wie veel geld te besteden heeft in Corona tijd lijkt mij.

6 oktober 2020 om 10:01

Een logischere verklaring lijkt me dat er geld was voor Aouar of Partey, maar niet allebei.

6 oktober 2020 om 12:02

Een toevoeging daarop is dat of Partey en Aouar allebei konden komen afhankelijk was van verkopen van andere spelers. Het pure geld voor beide was er niet, maar met spelersverkopen was dit wel te realiseren. Die spelersverkopen zijn echter om meerdere redenen niet gelukt. En daarom moest er dus een keuze gemaakt worden. Persoonlijk vind ik het dan prima dat er voor Partey is gekozen, omdat ik al jaren fysieke kracht in ons elftal mis. Daarom ben ik ook blij met Gabriel en Saliba, omdat zij fysiek ook hun mannetje kunnen staan. Daarmee wil ik niet zeggen dat Aouar minder nodig was, want we missen ook echt een speler zoals hij (eigenlijk sinds de blessure van Cazorla, wat toevalligerwijs ook samenvalt met de nog verdere terugval van Arsenal). In mijn optiek kun je dat echter nog tijdelijk op een andere manier invullen, daar waar je fysieke kracht niet kunt omzeilen door een andere tactiek. Moet zeggen dat ik overigens voor de rest niet gecharmeerd ben van al die huurdeals zonder koopoptie, zeker in het geval van Torreira niet. Ons middenveld is ondanks de komst van Partey nog steeds zwak bezet. Dat maakt het dus erg risicovol dit seizoen. Wanneer er blessures komen ben je haast direct genoodzaakt om met Willock als basisspeler te spelen.. En dat is niet best.

Mooie aankoop voor Arsenal heb er zin in, laat me graag verrassen. Atlético moet zich niet zo aanstellen, zij hebben Torreira al bijna week binnen van ons. En als je 2x lagere boden afwijst was je dus wel degelijk op de hoogte en kan je verwachten dat clausule geactiveerd gaat worden.

Heerlijke aankoop! Met Partey staat er eindelijk een compleet monster op het blok. Wat een verademing zal dit zijn.

Nu alleen nog zien hoe we de 10 positie in zullen vullen, hopelijk kan Saka zijn draai op die positie vinden of kan ESR na z'n blessure, zijn kans pakken.

6 oktober 2020 om 12:05

Dat ligt er natuurlijk aan hoe we gaan spelen. Qua kwantiteit hebben we wel meerdere spelers die op die positie kunnen, maar qua kwaliteit is het toch pover. Willian kan er spelen, Saka, Willock en dus Esr. ESR kun je echter niet mee tellen als full squad member, omdat hij nog aan het doorbreken is. Willock is simpelweg niet goed genoeg. Willian is veel te wisselvallig. Dan blijft dus alleen Saka over. En hoewel hij indruk maakt, vind ik dat niet zijn beste positie.

Manmanman Arsenal lekker on the edge hiero. Wel fijn dat Partey eindelijk is aangetrokken, enige stabiliteit op het middenveld is toch iets waar Arsenal nou al een paar jaar naar op zoek is. Vraag me af hoe de opstelling van de Gunners er nu uit gaat zien.

6 oktober 2020 om 18:41

Ik vraag me ook af wie er naast hem komt te staan. Wss Xhaka, maar Ceballos - Partey lijkt me een beter duo (minder statisch).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
I. GrbićKeeper
J. OblakKeeper
S. AriasVerdediger
FelipeVerdediger
J. GiménezVerdediger
HermosoVerdediger
Renan LodiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

0 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren