Barça kan 20-voudige verdienen aan Todibo, maar loopt García mis

Maandag, 5 oktober 2020 om 23:18Dominic Mostert • Laatste update: 23:50

Barcelona verhuurt Jean-Clair Todibo tot en met het seizoen 2021/22 aan Benfica. De werkgever van Ronald Koeman maakt maandagavond bekend dat Benfica een huursom van twee miljoen euro betaalt en tevens een optie tot koop van twintig miljoen euro heeft bedongen. Het salaris van Todibo komt gedurende de verhuurperiode volledig voor de rekening van Benfica.

Eerder op de avond meldde transferexpert Fabrizio Romano dat Todibo op weg was naar Benfica, maar de constructie van de transfer was nog onbekend. Het blijkt te gaan om een verhuur met een optie tot koop. In januari 2019 maakte Barcelona bekend dat Todibo in de zomer van dat jaar over zou komen van Toulouse, nadat zijn contract afliep. Uiteindelijk werd de transfer echter vervroegd en mocht Todibo zich eind januari al speler van Barcelona noemen; de club betaalde een miljoen euro voor zijn komst.

Todibo kwam niet veel aan spelen toe bij Barcelona. Vorig seizoen werd hij slechts tweemaal ingezet in LaLiga. De twintigjarige centrumverdediger speelde in totaal vier competitiewedstrijden voor de grootmacht; onder Koeman maakte hij nooit deel uit van de wedstrijdselectie. Het contract van Todibo in het Camp Nou loopt nog drie jaar door, maar kan in de zomer van 2022 dus voortijdig worden afgekocht door Benfica.

Door de verkoop van de Fransman kon Barcelona op de valreep nog een poging wagen om Eric García over te nemen van Manchester City. Volgens transferexpert Fabrizio Romano hebben the Citizens echter een bod van zeventien miljoen euro inclusief bonussen afgewezen. Daarmee is het 'game over', aldus Romano. García speelde tussen 2008 en 2017 in de jeugd van Barcelona en kwam tot 25 duels in de hoofdmacht van City. De tiener weigerde vooralsnog om zijn aflopende contract te verlengen. García zou Barcelona hebben laten weten nog altijd graag naar het Camp Nou te willen, in januari of volgend jaar als transfervrije speler.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door guaporta)

Nu dus maar 3 verdedigers in Araujo, Pique en Lenglet, terwijl dit vorig jaar al een zeer verzwakt punt was, ongelooflijk. Houd dan Todibo lekker bij de club

5 oktober 2020 om 23:29

Umtiti heb je ook nog natuurlijk mits fit.

5 oktober 2020 om 23:34

Terecht dus dat hij em niet meer meerekent.

5 oktober 2020 om 23:40

Ik vindt Umtiti in vorm de beste

6 oktober 2020 om 00:03

In vorm zeker. Helaas met zn knie niet meer dezelfde speler. Toch sneu voor hem en barca

5 oktober 2020 om 23:31

Umtiti is er ook nog, of is die weer langdurig geblesseerd? In nood kunnen ook Busquets en Frenkie er staan.

5 oktober 2020 om 23:41

Heb je Umtiti gevolgd afgelopen 2 seizoenen. Die kan niet eens meer normaal rennen, die knie van hem is nog slechter dan die van een 80 jarige.

6 oktober 2020 om 10:09

Dat is nog wel het meest trieste. Geen club wilde Umititi ook maar hebben deze transferperiode. Zo zonde dat hij geforceerd dat WK speelde. Een dure grap voor Barcelona.

Wat als pique en lenglet geschorst zijn? Lekker veel verdedigers heb je dan op de bank. Alleen araujo kan dat moeiteloos opvangen. Verder niemand.

5 oktober 2020 om 23:33

Busquets een linie terug. Pjanic naast Frenkie in de dubbele 6. Of de multifunctionele Sergi Roberto centraal achterin.

Lekker dan. Een kwakkelende Pique en Lenglet, met een manke Umtiti, en evt Araujo. Wordt wat Voor de fans: Juan Miranda is verhuurt aan Betis. Volgens mij zonder optie tot koop. Zou toch leuk zijn als we hem eindelijk in LaLiga eens aan de slag zien.

Onverstandig. De Fransman blijft in mijn ogen een verdediger met meer aangeboren talent dan bijvoorbeeld Ronald Araújo, maar blijkbaar ziet Ronald Koeman dat toch echt anders. Denk dat het verstandig was geweest om hem voor de club te behouden, zeker als nu blijkt dat Eric García op dit moment niet haalbaar is.

5 oktober 2020 om 23:30

Heeft zich nog nergens echt bewezen en daarnaast hebben drie trainers bij Barca het niet zien zitten en de coach van Shalke ook niet. Zegt ook wel iets denk ik.

5 oktober 2020 om 23:38

Drie? Ik tel er anders toch echt twee. Ernesto Valverde en blijkbaar Ronald Koeman. Daarnaast had hij wel degelijk het vertrouwen bij Schalke 04 en startte hij doorgaans iedere wedstrijd (behalve de wedstrijden die hij miste door een blessure). Maar goed, je hebt wel gelijk dat het geen goed voorteken is dat degenen die hem dagelijks aan het werk zien blijkbaar niet genoeg overtuigd waren. Al hebben we in het verleden vaker gezien dat oefenmeesters bij Barcelona het talent in de eigen jeugd vaak onvoldoende op waarde schatten.

5 oktober 2020 om 23:47

Klopt, heb setien meegerekend terwijl hij toen in Duitsland zat.

5 oktober 2020 om 23:36

Ze hadden hem in mijn ogen ook beter kunnen behouden. Duur is hij niet en met speeltijd maak je hem interessanter voor andere clubs om hem te kopen. Ik hoop dat Umtiti onverwachts toch sterk terugkomt en weer zijn plek in het team pakt want dat gekwakkel van hem ben ik nu wel zat. Tevens denk ik dat je je mening over Araujo op korte termijn moet bijstellen. Die jongen is bescheiden, snel, sterk aan de bal en ontzettend sterk. Het enige dat nog moet komen is het vertrouwen want hij speelt nog wat op veilig en soms wat zenuwachtig. Echter was dat bij zowel Puyol als Piqué ook het geval.

5 oktober 2020 om 23:42

Oh, heb niets liever dan dit ik ongelijk heb over Ronald Araújo. Misschien is dat sneller aan de orde dan ik had gedacht, zeker als je ziet hoe hij speelde tegen Sevilla. Maar denk wel dat we eerlijk moeten zijn en stellen dat hij vooralsnog weinig heeft laten zien om echt enthousiast over te worden. Hij doet me echt denken aan een typische speler die gehypet wordt puur omdat hij in het eerste elftal heeft gespeeld. Een beetje zoals Gerard Gumbau, Cristian Tello en Jonathan dos Santos in het verleden. Maar nogmaals, laat me graag verrassen.

5 oktober 2020 om 23:46

Ik ben het wat Araujo (bijna) alles met je eens, behalve dat hij sterk aan de bal is. Misschien is hij nog gespannen, maar ik vind hem niet erg comfortabel aan de bal en ook niet kwa keuzes. Maarja als hij de bal inleverd bij de juiste kleur en een goede speler opbouwende naast hem kan het zeker wat worden. Dat je Gambau hier bij noemt vind ik wel lachwekkend. Ik denk dat menig fans gelijk wel zaggen dat dat niks wordt.

5 oktober 2020 om 23:48

@guaporta, ik snap opzich wat je bedoeld. Maar we moeten het nu sowiezo doen met wat we hebben. En ik vind Lenglet en Pique nou alles behalve onomstreden. Ik denk dat Araujo alleen voetballend misschien wat te kort komt. Wellicht kan hij dit nog wel wat verbeteren.

5 oktober 2020 om 23:53

Dat vind ik niet. De drie namen die jij opnoem hadden enorm veel tekortkomingen wat ik meteen zag. Tello die heeft nog wel zijn versnelling maar komt tekort als het gaat om voetintelligentie. Die andere twee zijn niet serieus te nemen.

Araujo vindt ik steeds goed presteren. Twee typerende acties gisteren vond ik hoe hij die speler van Sevilla van de bal afhield op de achterlijn en zijn pass naar Ansu die niemand zag aankomen behalve hijzelf en Ansu. Hij zal nog iets kalmer moeten worden aan de bal maar dat zal met het aantal wedstrijden komen. Denk eens aan hoe Puyol en Piqué binnenkwamen. Puyol wilde ze snel verkopen omdat ie te onrustig was/leek en Piqué leek ook op een houten Klaas in zijn eerste wedstrijden voor Barca.

6 oktober 2020 om 00:03

Dan noem ik nog een paar andere namen. Sandro Ramírez en Isaac Cuenca. Dat waren ook geen spelers waarvan op het eerste oog duidelijk was dat ze van toegevoegde waarde waren voor het eerste elftal, maar uiteindelijk toch gehypet werden in de media omdat ze voor het eerste elftal speelden. Wat betreft Ronald Araújo, ik sluit me volledig aan bij @barcalona u. Het grote mankement in het spel van de Uruguyaan is wanneer hij de bal aan de voeten heeft. Leg me eens uit wat hij (buiten snelheid en een behoorlijk fysiek) in huis heeft waardoor je in hem een verdediger van potentiële wereldklasse ziet. Want ik zie het niet.

6 oktober 2020 om 00:03

Araujo - Pique is het beste duo wat mij betreft. Ik ben geen immemse fan van Lenglet.

6 oktober 2020 om 00:13

@viscacatalunya. Ik heb Lenglet behoorlijk lang verdedigd, en ik zie het nog steeds wel enigszins in hem zitten. Maar vooralsnog overtuigd hij mij ook niet dermate, dat hij onschendbaar is achterin.

6 oktober 2020 om 00:20

Er is geen speler die onomstreden is. Van Dijk zakte van het weekend enorm door het ijs, Ramos blundert al jaren bij Madrid maar verdoezelt dat met penalty’s scoren en overdreven de kapitein uithangen, Bonucci en Chiellini zijn toe aan pensioen en zo kan ik wel door gaan.

Araujo is voor zijn leeftijd echt groot, sterk en erg snel. Zijn passing is vrij nauwkeurig, mentaal is hij vrij kalm en hij weet zijn plek in het elftal en doet dan ook geen domme dingen. Tot op heden krijgt hij alleen maar lovende kritieken na zijn wedstrijden. Ik herinner me Caceres, Chygrynski, en zelfs Mascherano die zich ongemakkelijker voelde dan hij.

6 oktober 2020 om 00:29

@mister Objecti Relatief omstreden binnen barcelona natuurlijj! Onomstreden ten opzichte van Pique, Umtiti, Araujo.

6 oktober 2020 om 10:56

Vrij nauwkeurig, vrij kalm en doet geen domme dingen. Daar kan ik me op zich in vinden, maar zijn dat ingrediënten van een verdediger die de komende jaren als derde of vierde optie centraal achterin moet gaan fungeren? In mijn ogen niet. Denk trouwens ook dat het vergelijk met Cáceres, Chygrynsky en Mascherano oneerlijk is. Dan neem je meteen twee verdedigers die het niveau überhaupt niet aankonden en een speler die voor het eerst in zijn leven centraal achterin moest spelen. Ja, dan lijkt iedereen minder ongemakkelijk.

6 oktober 2020 om 11:01

Waar vergelijk jij het dan wel mee? Mascherano heeft alle prijzen gewonnen die er valt te winnen en was een gearriveerde speler en aanvoerder van het Argentijns elftal. Caceres was international van Uruguay en Chy van Oekraïne. Ronald Araujo is net 21 jaar!!! Passing, stamina, pace, header zijn allemaal punten waar hij goed op scoort. Snap je punt niet zo.

6 oktober 2020 om 05:24

Ken jij Santiago Ramos eigenlijk? Ik zag hem zondag op de bank zitten.

6 oktober 2020 om 10:35

Ja, heb hem voor Barcelona B zien spelen. Het zou me verbazen als hij het ooit tot het eerste elftal zou schoppen.

ze willen Volgend jaar Xavi als Hoofdtrainer dus het maakt niet zoveel uit wat er dit jaar met Barcelona gebeurt, want volgend jaar kunnen ze bouwen aan het nieuwe Barcelona. met een nieuwe President nieuwe trainer en een tevreden Messi, dit jaar zie ik ze geen CL winnen en ze zullen waarschijnlijk ook geen kampioen worden. ondanks geweldige spelers zoals Ter Stegen Alba Busquets Pranjc De Jong Coutinho Messi Fati Griezman Dembele

5 oktober 2020 om 23:48

Jij ziet zeker het juve van jouw Ronaldo met onze fenomeen Morata in de punt de cl pakken. Dit Barcelona moet je zeker niet afschrijven voor de cl

5 oktober 2020 om 23:54

ik vind het jammer dat Juventus niet voor Suarez of Cavani is gegaan 2 echte topspitsen in plaats daarvan namen ze de slappe dame Morata, en Juventus is inderdaad geen favoriet net zoals Barcelona. Bayern City Liverpool Psg hebben meer kans

6 oktober 2020 om 00:02

Xavi wordt dan algemeen directeur als Koeman het goed doet. Als Font wint tenminste.

Pfff maar 3 verdedigers voor het hele seizoen.we moeten het doen met een oude pique en een lenglet die dol is op kaarten pakken.hopelijk blijft araujo blessurevrij.dit is echt by far de slechtste en corruptste bestuur ooit.spelers worden voor veel te veel geld gekocht en aan de andere kant worden ze gratis weggestuurd.dit is een nieuwe level van incompetentie echt nog nooit gezien bij andere clubs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller123
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

0 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren