Transfer van Timo Baumgartl ketst op laatste moment af

Maandag, 5 oktober 2020 om 21:58Dominic Mostert • Laatste update: 23:50

De transfer van Timo Baumgartl naar Fulham is afgeketst, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De verdediger van PSV was op weg naar Fulham en behoorde zondag niet tot de selectie voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-0 zege). Een verhuur met optie tot koop was in de maak, maar de transfer vindt toch geen doorgang. Baumgartl zag na een bezoek aan de hekkensluiter van de Premier League onvoldoende kansen op een sportieve ontwikkeling, waarop hij heeft besloten dat het beter is om bij PSV te blijven.

Fulham was op zoek naar defensieve versterking nadat de eerste drie duels van het nieuwe seizoen allemaal verloren gingen. Arsenal (0-3), Leeds United (4-3) en Aston Villa (0-3) waren allemaal te sterk voor Fulham; donderdag werden de Londenaren bovendien uitgeschakeld door Brentford (3-0) in de EFL Cup. Manager Scott Parker zocht volgens The Telegraph specifiek naar verdedigers met een 'meedogenloze mentaliteit' en Baumgartl werd gezien als optie die binnen dat profiel zou passen.

PSV telde in de zomer van 2019 een bedrag van acht tot tien miljoen euro neer voor Baumgartl. Van een gelukkig huwelijk is echter geen sprake. De van VfB Stuttgart overgekomen Duitser kon in de eerste weken na zijn komst rekenen op een basisplek, maar kwam gaandeweg het afgelopen seizoen steeds minder in actie. In totaal speelde hij dertien competitieduels in Nederland; in de huidige jaargang bleef Baumgartl in alle officiële wedstrijden op de bank zitten. Volgens het regionale dagblad heeft Baumgartl besloten dat hij voor zijn kansen bij PSV gaat vechten.

Baumgartl leek na Bruma (Olympiacos) en Ritsu Doan (Arminia Bielefeld) de derde aankoop uit de zomer van 2019 te worden die verhuurd zou worden. Technisch manager John de Jong zal dinsdag, de laatste dag van de Nederlandse transfermarkt, de situatie opnieuw moeten beoordelen, zo klinkt het. Nu Baumgartl toch blijft moet zijn salaris worden doorbetaald en is het de vraag of een verdedigende versterking haalbaar en noodzakelijk is.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door t. alavez)

Gelukkig, hebben meer aan hem in de breedte.

5 oktober 2020 om 22:18

Slaat wel een gaatje in de begroting was salariskosten betreft.als de speler bereid was, maar onvoldoende perspectief ziet dan kan ik dit heel goed begrijpen

Misschien ook maar beter voor Psv. Ook al is hij tot nu toe toch wel een miskoop te noemen, weet ik niet of de selectie breed genoeg zou zijn om hem te laten gaan. Ze hebben weliswaar die Duitser gehaald van Bayern, maar dat schijnt toch meer een middenvelder te zijn dan een CV.

Psv wilde toch nog een cv halen? Misschien gaat dat niet door en dus cancellen ze deze transfer. Je zult toch wat moeten als psv zijnde.

5 oktober 2020 om 22:55

Kun je lezen of niet? PSV heeft niets gecanceld. De speler zelf ziet niet genoeg perspectief bij Fulham.

6 oktober 2020 om 06:33

Dit stond er in het begin niet bij stoere forum man. Er stond " waarom het is afgeketst is onbekend". Dus niet te snel oordelen over anderen en fatsoenlijk communiceren, dan wordt het nog wel eens wat met jou.

6 oktober 2020 om 07:43

En het erge is nog dat hij met zo’n lompe reactie 14 duimpjes krijgt.(op moment van tikken)

Hopelijk kan die zich nog herpakken onder Schmidt, al zal die hem wel niet zonder reden hebben laten gaan.

Logisch als je ziet wie Fulham nu wel heeft aangetrokken. Joachim Andersen is een hele goede versterking voor Fulham, waar ze veel plezier aan gaan beleven.

Ach, Baumgartl kan prima fungeren als backup van Teze. Haal nog maar een LCV en het elftal staat prima. Misschien nog een aanvaller erbij zodat je Piroe kan lozen.

Losstaand van deze ketser vind ik het echt een ruktransferwindow van PSV. De Jong heeft met Max het absolute minimale aan versterkingen binnengehaald, en daar heeft hij drie windows voor nodig gehad. Sangare moet ik nog zien, maar wat moeten we met de gehuurde Van Ginkel (ook nog geblesseerd) en Fein? Zijn dat nu de namen waarvoor je je halve selectie verhuurd? Wat is dit voor een bullshit beleid. Echt, weg met die vent en snel want hij breekt alles af wat Brands (met het nodige geluk) heeft neergezet.

5 oktober 2020 om 22:13

Het meest opmerkelijke aan JDJ vind ik toch wel dat hij constant laat handelt. Waarom wacht hij overal zo lang mee? En als je dan zo lang wacht, verwacht je toch echt goeie transfers. Niet een speler die al 2 en half jaar geen minuten heeft gemaakt. Ik wil niet al te negatief zijn, maar wat als hij straks een terugslag heeft, dan ligt hij er ineens tot februari uit. Huur je een speler, die pas fit is aan het einde van het seizoen. Doodzonde want het was echt een topper in wording imo.

5 oktober 2020 om 22:18

Ik vind sowieso dat we geen spelers voor andere clubs moeten optrainen. Ik was uiterst kritisch op Feyenoord toen ze Karsdorp binnenhaalden om die reden, maar Van Ginkel is precies hetzelfde. En dan zo laat, waarom inderdaad? Dan verwacht je vuurwerk. Zou als ik Gerbrands was toch eens Mathijssen polsen waar hij zichzelf ziet over 5 jaar. Die heeft ook een sterk Duits netwerk dus past er wel bij haha

5 oktober 2020 om 23:26

Dat er zo laat dingen zijn geregeld is erg slecht te noemen inderdaad. Nu heb je een zeer smalle selectie en volgend seizoen zit je weer met dezelfde problemen of misschien erger, spelers die terug komen en totaal niet meer passen bij Psv. Doan, Bruma, Sadilek. Er ontbreekt nog steeds een LCV wat iedereen al vanaf het begin van de transferperiode roept. Is het een keer niet de LB positie krijg je dit weer. Wanneer die komt is het wat mij betreft wel een zeer goede transfermarkt geweest, maar is er wel heel veel ruimte voor verbetering.

6 oktober 2020 om 00:08

Qua binnenkomende transfers is het goed gegaan, maar ook door mazzel met bijvoorbeeld de ontwikkeling van Teze. Anders had je twee CVs nodig gehad. Qua uitgaande transfers is het abominabel. Desalniettemin, ik zal ook terug mijn hok ingaan als die broodnodige CV alsnog komt. Ik had me nu al voorgenomen om niet op De Jong te zeiken tot de transferwindow voorbij is, maar in het vorige topic over Van Ginkel was iedereen zo positief dat ik me niet meer kon bedwingen.

6 oktober 2020 om 12:37

Als je niet ziet dat de selectie verbeterd is ten opzichte van vorig jaar kun je beter korfbal gaan kijken.

6 oktober 2020 om 13:58

Het is toch geen mazzel te noemen als jonge spelers zich goed ontwikkelen? Uiteindelijk komt talent altijd boven drijven. Met de juiste begeleiding kan dit sneller gaan dat wel, maar om het mazzel te noemen dat Teze zich ontwikkeld dat is gewoon een proces dat altijd zal plaatsvinden. Jeugd die zich ontwikkeld tot basiskracht.

5 oktober 2020 om 22:16

Wat had jij dan verwacht? De jong haalt 2 keepers, een lb, 2 middenvelders (als fein doorgaat). Het middenveld met rosario en hendrix en thomas is drama als je kampioen wil worden. LB was broodnodig. En zoet was ook weg gegaan. Tel daarbij Zahavi die een schot in de roos lijkt te zijn als extra spits. Psv is ook geraakt door corona, had jij verwacht dat de Jong even 10 spelers ging kopen en 10 ging verkopen ofso. Ik denk dat dit echt wel goeie transfer window was voor psv. Je bent veel te negatief

5 oktober 2020 om 22:25

Ik had een LB, CV, en CM verwacht. Maar niet dat hij de helft zou verhuren, Lammers zou verliezen, miljoenen zou laten verdampen. Als je dit normaal vind of zelfs goed verwacht je echt helemaal niets van de TM. En dat terwijl hij overal geld tegenaan smijt. Ben je vergeten hoe slecht vorig seizoen was? Hij heeft niet eens één van zijn misperen kunnen slijten. Zelfs Luckassen is slechts verhuurd. Wat doet die man goed dan volgens jou? Max? Da's een sublieme speler maar ook de enige linksback in de selectie. Zahavi? Goed begin, maar op dit moment slechts één van de in totaal twee spitsen in de selectie, dus die posities zijn enkel bezet in plaats van dubbel. Licht die selectie trouwens eens door, dat is het wrak van De Jong. Hij kreeg deze transferwindow om het te herstellen. Dat heeft hij niet gedaan. Nu moet hij weg voor hij nog meer schade kan aanrichten.

5 oktober 2020 om 22:50

Ik vind je echt veel te kritisch en ben van mening dat hij het deze transfer window wel goed heeft gedaan. Bruma & Doan kopen was dom afgelopen seizoen, maar ze nu kunnen verhuren is wel goed. Dat Lammers gaat kun je niks aan doen, als een speler niet bijtekent dan heb je geen poot om op te staan, de keuze was dan of nog wat geld binnenhalen of een ongemotiveerde speler houden die over een jaar gratis de deur uit loopt. Het huren van enkele spelers nu is ook gewoon volledig goed uit te leggen, het kapitaal van PSV zit in een aantal jonge spelers van PSV, en die hebben meer ervaren spelers nodig om beter te worden. Die spelers kan PSV niet kopen, wat ze kunnen kopen is vaak niet goed genoeg dus huren ze enkele spelers. Niks mis mee. En vooralsnog zijn Max, Zahavi & Mvogo gewoon goede aanwinsten die PSV sterker maken. Ik verwacht ook hetzelfde van die Fransman en dan heeft psv gewoon een goede selectie waarmee ze het Ajax heel moeilijk kunnen maken en ook Europees moeten kunnen overwinteren.

5 oktober 2020 om 23:01

PSV heeft last van de Corona crisis, maar ze hebben toch amper een cent uitgeven? Max 9 miljoen, Mvogo gehuurd, Zahavi transfervrij, Sangare (ofzo 😜) 9 miljoen. Ze hebben Zoet en Lammers voor samen 11 miljoen verkocht. Er was volgens Gerbrands geld voor 3/4 aankopen. Ze hebben nu rond de 8 miljoen uitgeven, dat is dan toch apart te verklaren?

5 oktober 2020 om 23:08

@ MessiBazoer , ja, ik geef het op. Clubliefde zal wel blind zijn, maar mijn supportershart bloedt als ik zie wat die faalhaas mijn clubje aandoet. De Jong smijt ondanks de corona crisis inderdaad evengoed met geld, en dan ben je hierboven ook nog de verkoop van Bergwijn vergeten waar ook nog niets van geherinvesteerd was. Ik kan er met mijn hoofd echt niet bij waarom alles zo vergoeilijkt wordt. En dan straks allemaal zeker weer alles op Schmidt afreageren.

5 oktober 2020 om 23:29

Schmidt moet je echt tijd gunnen. Ik vind je ook behoorlijk pessimistisch terwijl dat nog niet gelijk nodig is. Verandering kost tijd. Ik zou ook het liefste zien dat er gelijk een volwaardig elftal stond die mooi gecombineerd voetbal speelt en het pressie voetbal waar iedereen over praat. Om dat allemaal aan te leren duurt vrij lang plus je moet er de juiste mensen voor hebben. Nu ben je in ieder geval hard op weg om daar naartoe te streven. Het idee is dus goed, want er is eindelijk weer een visie. Iets wat er al meer dan 1 seizoen ontbrak bij Psv.

5 oktober 2020 om 23:34

Plus daarnaast hebben ze echt geen verkeerde basis selectie nu. Mits er dus een LCV komt. Qua middenvelders zitten ze eigenlijk nu weer breed, aangezien dit het systeem is waar ze de afgelopen wedstrijden in spelen. Op de vleugels, in de spits zou het ook fijn om een extra speler te hebben nu er verkocht is of geblesseerd zijn uitgevallen. Links centraal achterin is een prioriteit en een goede tweede linksback is eigenlijk ook geen overbodige luxe.

Mvogo
Dumfries
Teze
?
Max
Ihatarren
Van Ginkel
Sangare
Gakpo
Zahavi
Malen
6 oktober 2020 om 00:14

Als het allemaal niet gaat zoals we hopen zal ik Schmidt in ieder geval met hand en tand verdedigen. Ik vind dat hij een zeer duidelijke visie heeft en dit ook nog goed kan verwoorden. Daarbij laat hij in interviews zien een uitstekend uithangbord te kunnen zijn. Altijd hoffelijk en een helder antwoord.

6 oktober 2020 om 08:01

Wat loop je dan negatief te doen? We zijn met gemak de kwalificatie voor Europa door gekomen(is weleens anders geweest) en we staan gedeeld eerste na 4 wedstrijden terwijl je nog geen wedstrijd met al je nieuwe spelers hebt kunnen spelen.geef het wat tijd de selectie nu is stukken sterker als afgelopen seizoen.hopen dat Bruma en down gewoon goed spelen tijdens hun verhuur periodes zodat ze of de concurrentie volgend jaar aankunnen gaan of verkopen.van Ginkel is natuurlijk een gok en mogelijk een extra speler van topkwaliteit voor Nederlandse begrippen.

6 oktober 2020 om 08:12

Verwacht jij verwerpelijk dat er iemand is die al die slechte spelers gaat kopen? Het enige wat je nu kan doen is ze jaar verhuren in de hoop dat ze het ergens goed gaan doen en dat je uiteindelijk wel geld voor krijgt. Clubs gaan nu niet zomaar risico's nemen en spelers kopen. Verder zeg je een LB, CM en een cv te hebben verwacht. 2 van de 3 zijn gekomen waarvan er 1 meteen de beste lb van nederland is. Toch kan jij spreken van een hele goede window..

6 oktober 2020 om 08:12

*slechte Window

5 oktober 2020 om 22:46

Je bedoeld toch brands die in 2009 bij PSV kwam en pas in 2015 een kampioenswaardig elftal voor elkaar kreeg nadat de mike zonnevelds en atiba hutchinsons van deze wereld waren geloosd? Ja die man was echt een topper in gebalanceerde elftallen neerzetten. Vooral zijn oog voor verdedigers was om te smullen. Dan is een de jong die ook fouten maakt, bakken stront over zich heenkrijgt en dan alsnog niet bang is te blijven en rigoureuze veranderingen door te voeren waarmee hij indirect zn fouten erkend een lekker makkelijk slachtoffer om af te zeiken. Het is juist fijn vind ik dat hij in dit geval meer lijkt te luisteren naar de trainer, dan naar het scoutingapparaat met Jan Vennegoor. Daar zou PSV eens kritisch moeten evalueren. Ik snap ook echt niet waar die beeldvorming vandaan komt dat Brands zo'n topper was. Alle geluk dat een depay doorbreekt en het team draagt. Alleen Wijnaldum, Lozano en Jetro kan ik hem credits voor geven. Voor de rest een gehypet TD die de uitstraling mee heeft wat De jong minder heeft, maar geef die kerel eens wat tijd joh. Na dit seizoen de balans opmaken lijkt me fair. Wat betreft Timo ben ik blij dat hij blijft. Prima speler voor de breedte op dit moment en kan zich ook zomaar weer terugvechten in het elftal. Ik vind hem veel te snel afgeschreven. Iedereen onder v bommel was op den duur slechter dan ze kunnen. Ook voor hem geldt dat hij het dit jaar moet laten zien. Doet hij het niet kan hij idd vertrekken en mag je dat de jong aanrekenen.

5 oktober 2020 om 23:03

Daarom zei ik ook 'met alle geluk van de wereld' bij Brands, omdat hij stelselmatig de verdediging verslonste. Maar het kapitaal dat De Jong nu verbrandt is zeker opgebouwd door Brands. Die dus op de duur te verkopen aanvallers gokte. Onder De Jong is de waarde van de selectie gehalveerd. Tegelijkertijd heeft hij in die korte tijd meer uitgegeven, zelfs in corona tijd, dan Brands ooit maar van kon dromen. En wat hebben we nu? Een selectie waar op de keeper, de LCV en de twee CM posities na geen enkele positie dubbel bezet is. We hebben gewoon mazzel dat Baumgartl terug is zodat we ook twee RCVs hebben. 6 van de 11 posities zijn dus niet dubbel bezet, gewenst niveau daargelaten. Belachelijk. En dan speelt op de rechtsbuiten zelfs een CAM. Hij heeft al drie transferwindows tijd gehad. Drie! Om één linksback te vinden. Dat is een schande. Daarbij, hoe wil je in godsnaam gegenpressing spelen als je niet kunt rouleren? En dan ook nog met veelal jonge talenten waar je nooit zo'n roofbouw op kunt plegen. En dan actief willen zijn op drie fronten. Hij krijgt geen tijd meer, want de tijd die hij tot nu toe heeft gekregen heeft meer dan genoeg schade aangericht. Dit is geen jong talentje die nog in zijn rol mag groeien op de rechtsback he? Dit is de man met de meest bepalende positie binnen PSV wat betreft selectie en kapitaal maken of vernietigen.

5 oktober 2020 om 23:26

Brands deed toch precies hetzelfde, net als zijn voorganger? Zodra je een miskoop hebt vernietig je kapitaal.. maher was destijds ook een bedrag wat in verhouding staat met de bedragen van nu zoals een Bruma. Een dikke vette miskoop volledig afgeschreven. Dat er toevallig corona is maakt toch geen klap uit? Moet hij dan de aankopen verdedigen en niet uitgeven omdat kapitaal het belangrijkste is? Mag hij dan met Noni wel de credits krijgen? Ik heb liever 2 jaar tranen in de ogen met een viergever linksback, dat v bommel dan een flapdrol uit Tsjechië daar moet zetten, en daarna dan eindelijk de gewenste topper dan weer aangekochte middelmaat. Het feit dat PSV een bankzitter van Ajax kocht was voor mij al het sportieve failliet van de club tekenen. Gelukkig gaan we nu weer de goede kant op meteen trainer die 442 speelt en dus een cm op rm wil zetten, niks vreemds aan. En die ook echt wel van de gegenpressing afstapt als hij ziet dat het er niet inzit. Hij lijkt me toch wat minder koppig dan een v bommel zegt mijn gevoel als ik hem zie in interviews. Wellicht dat we er jaar 2 wel naar toe kunnen. Belangrijkste is iig een LCV op dit moment, want met alleen die Franse jongen en een obispo die je ook alleen achter de hand wilt hebben ga je het drukke schema niet aan kunnen. Als de jong dat niet kan regelen reken ik hem dat zeker aan. Maar een super TD die alles gelijk goed doet bij een club die op plek 40 Europees in een moeilijke vijver moet vissen ga je nergens vinden, dus wat ik al zei, ik geef de jong dit jaar nog en wellicht volgend jaar. Dit jaar CL halen volgend jaar nog gebalanceerder team met v Ginkel als boegbeeld en dubbele bezetting en dan kampioen.

6 oktober 2020 om 00:01

Ik heb de Jong ook de credits gegeven voor Madueke, het verlengen van diens en Malens contract, Schmidt, en Max. Maar nu we het einde van zijn derde transferwindow naderen is het lijstje met kritiekpunten gewoon veel en veel langer. Ik snap waar je vandaan komt want je onderbouwt je standpunt goed. En ik denk dat de eerste 11 van PSV zeker potten kunnen breken dit seizoen. Maar als er één iemand geblesseerd raakt hebben we gewoon een enorm probleem. Daarbij baal ik van de waardevermindering van al die spelers die met het oog op doorverkoop gehaald zijn, of als jeugdspeler doorgebroken zijn en veel te laat zijn doorgeselecteerd (zoals Zoet, en nu Hendrix is ook niets meer waard). Hij koopt heel duur in, en verkoopt doorgaans voor fooien, of verhuurt zelfs zonder verplichte optie tot koop. We hebben nu nog mazzel met Lozano en Bergwijn, maar dat potje raakt ook snel leeg op deze manier. We hebben ook mazzel dat Teze zich als noodgreep zo goed ontwikkeld op CV. Maar als ik een schaduwelftal maak van onze bank en tribune dan hebben we het lang niet zó slecht gehad. Als hij nog een CV haalt zal ik mijn mond houden, maar zonder ben ik bang dat we ons weer voor schut zetten in Europa en genoegen moeten nemen met EL voetbal via de eredivisie. Sangare gaat ook niet alles oplossen. Vind het sowieso raar dat we nog een controleur / breker erbij hebben. Het keepersprobleem lijkt opgelost, we hebben eindelijk één linksback, maar zijn centraal nog steeds (al sinds Morenos vertrek) kwetsbaar en ons middenveld ontbeert (al sinds Guardados vertrek) creativiteit en scorend vermogen. Dat had ik dit jaar eindelijk opgelost zien worden. En dan had ik gezegd dat De Jong het goed doet. Nu zeg ik dat hij het absoluut minimale heeft gedaan en dat ik dat te weinig vind om zijn fouten van vorig seizoen te vergeten.

6 oktober 2020 om 00:42

Ach overmars vernaggelse het ook totaal de eerste seizoenen maar blijkt toch geen verkeerde td. Ik vind het ook echt niet zo slecht dit jaar, wacht nou gewoon ff af i.p.v. dat opportunistische wat helaas bij voetbal hoort

Na het terug zien van wat beelden hebben we toch maar besloten af te zien van de diensten van Baumgartl.

De verhuur was ook niet echt nodig. Baumgartl kan prima als backup fungeren. Voor de breedte kan je hem er goed bijhebben.

5 oktober 2020 om 22:48

Op basis waarvan? Deze jongen kan er helemaal niets van

5 oktober 2020 om 22:53

Dat is echt overdreven... hij is zeker goed genoeg als back up bij PSV. Slaat nergens op om te zeggen dat hij er niks van kan. Ik heb echt nog wel vertrouwen in die jongen. Kijk ook naar een Boscagli, die werd ook helemaal afgebrand afgelopen seizoen, maar doet het nu toch best aardig samen met Teze, misschien nog niet perfect, maar wel een stuk beter dan iedereen op basis van afgelopen seizoen had verwacht.

5 oktober 2020 om 23:05

Boscagli heeft een goede inspeelpass maar is verdedigend verschrikkelijk. Is iedere wedstrijd op cruciale fouten te betrappen. Ik vergeet nooit meer de wedstrijd tegen Gvvv waarin hij volledig zoek werd gespeeld door een 39-jarige Berry Powel. Zijn wanoptreden tegen de veredelde amateurploeg van het Sloveense NS Mura zal me ook nog lang bijblijven. En over Baumgartl.. dekt op 5 meter afstand, fysiek niet sterk ondanks zijn lengte, wendbaar is hij ook niet. Wat zijn zijn kwaliteiten volgens jou dan?

Logisch, waarschijnlijk konden ze geen cv meer aantrekken en laten ze hem daarom niet gaan. Je moet toch wat achter de hand hebben. Vind ons centraal duo nog steeds de zwakste positie.

Dit is toch helemaal niet zo'n hele verkeerde speler. Kan PSV beter behouden. Hetzelfde gevoel heb ik bij Sadilek. Prima voor de breedte van de selectie. Ze zouden gewoon een paar kwalitatieve versterkingen meoten hebben, zoals die linksback Max. Ben daar tot nog toe best van onder de indruk.

PSV kan hem nog goed gebruiken. Zo ruim zitten ze niet in de verdedigers en hij begon vorig seizoen helemaal niet slecht in Eindhoven. Moet nog zien dat ze een betere vervanger hadden gevonden.

Pfoe dacht dat we m kwijt waren. Jammer ook voor hem aangezien hij naar alle waarachijnlijkheid niet heel veel gaat spelen. Denk dat het te maken heeft me de verdedigende versterking die er niet is gekomen of komt.

Kan niet zeggen dat ik hier zo rouwig om ben, Bamgartl is geen hoogvlieger maar een beetje net als Viergever, meestal wel een 6je. We zitten niet erg ruim in de verdedigers en Baumgartl is gewoon een fijne speler om erbij te hebben, niks mis mee. Hoop overigens wel dat er nog een echte versterking bij komt als CV, een ervaren man die Teze wegwijs kan maken want die maakt toch meer indruk dan ik vooraf had gedacht. Boscagli heeft een leuke pass in de benen en kan goed opbouwen maar komt verdedigend denk ik wel te kort.

update 21:57: Timo Baumgartl zal niet naar Fulham vertrekken. Dat meldt Rik Elfrink via Twitter. De verdediger zag nadat hij bij Fulham gekeken had onvoldoende kansen op een sportieve ontwikkeling en denkt dat het beter is om bij PSV te blijven.

Dit kon je al zien aankomen vandaag. Andersen van Lyon en een jeugd speler van city zijn beide gehaald voor dezelfde positie als Baumgartl. Persoonlijk vind ik Baumgartl voor de breedte prima anders moest er misschien nog een vervanger gehaald worden.

Dus Baumgartl vliegt naar Engeland, laat zich keuren, maar bedenkt zich dan op het laatste moment dat hij niet genoeg perspectief ziet? Wie geloof dit in hemelsnaam? Schei toch uit met je onzin ED. Fulham had Baumgartl gewoon niet nodig, hadden hem slechts in laten vliegen als plan B voor als de deal met Andersen onverhoopt zou klappen. Waarom laat PSV zich voor dit soort spelletjes gebruiken. Ik baal hier flink van, als dit maar niet betekent dat PSV geen nieuwe CV meer gaat halen

Jammer, was mooi geweest als we Baumgartl ook kwijt waren. Zo blij als ik was met de aankopen tot dusver, zo teleurstellend is uiteindelijk het slot van deze transferperiode. In plaats van drie beoogde versterkingen, twee huurlingen waarvan er slechts één direct en met zekerheid inzetbaar is. Dat betekent dat je op de korte termijn zult moeten improviseren en op de lange termijn schiet je er niets mee op want volgend jaar kun je opnieuw aan de bak. Ben over wat PSV momenteel heeft overigens erg positief, denk dat Schmidt hier best wat van kan maken.

Mvogo
Dumfries
Teze
Fain
Max
Rosario
Sangaré
Mauro
Zahavi
Gakpo
Malen
5 oktober 2020 om 23:02

Niet Madueke? Vind het een leuke speler om naar te kijken.

5 oktober 2020 om 23:16

Fein heeft in 52 wedstrijden tweede bundesliga 0x als centrale verdediger gespeeld. Ik vraag me daarom ten zeerste af of hij deze positie naar behoren in kan vullen. Ik hoop dat PSV morgen nog een echte LCV gaat aantrekken. Anders is de transferwindow gewoon mislukt in mijn ogen. Het centrum is het fundament van je elftal, dat kan iedere Psv'er onderschrijven na de jaren met Marcelo en Derijck. Zou echt een aanfluiting zijn als we morgen moeten concluderen dat JDJ er in 3 maanden tijd niet in is geslaagd om een fatsoenlijke CV aan te trekken gegeven onze problemen op deze positie.

6 oktober 2020 om 13:36

Dat kunnen we al een decennium lang onderschrijven. De enige twee jaren dat PSV echt bovengemiddeld succesval was de afgelopen tien jaar waren toen er een gebalanceerd elftal stond mét een behoorlijke centrumverdediging. Het is inderdaad best treurig dat De Jong er voor het derde jaar op rij weer niet in slaagt een meerwaarde voor die plekken aan te trekken. Overigens heb ik wel beelden van Fain bij HSV gezien waarin hij vanuit de laatste linie opereert. Qua fysiek, trap en de eenvoud in zijn spel lijkt hij me daar ook niet ongeschikt voor. Een koppel met Teze lijkt me best wel sterk voor komend seizoen.

6 oktober 2020 om 14:06

@gomes1psv, weet jij of het nog steeds kan gebeuren dat er wel een goede CV word aangetrokken? Zijn Lyanco, Kim, Sarr geen opties meer? Ik zit al heel de dag alle PSV pagina's te refreshen voor meer nieuws, haha.

baumgartl leuk om erbij te hebben maar dat is dan alles en over de jong gesproken hij doet misschien niet goed maar der is 1 groot verschil vind ik als je de jong met brandts vergelijkt en dat is dat vind ik brandts een veel beter netwerk heeft dat de jong niet heeft ok in de begin jaren was brandts ook niet perfect maar hij een veel groter netwerk als dat john de jong nu heeft en zelf ben ik bang dat john de jong dat ook nooit zal gaan krijg z'n groot netwerk

Sportief gezien vind ik dit een verstandige keus, als we hebben gekeken naar Baumgartl afgelopen seizoen was het een gevalletje Toni Lato. Te vroeg afgeschreven door blessures en minor acties en moest toekijken hoe iemand als Schwaab (die overigens niet beter is dan Baumgartl) zijn minuten had ingenomen.als hij zich nou blijft doorzetten ben ik er zeker van dat hij Schmidt zal overtuigen om te spelen in de basis van Psv.

Bij PSV heeft hij momenteel ook niet veel perspectief. Sinds januari geen seconde meer gespeeld en op zijn positie voorbijgestreefd door de reserve-rechtsback. Ik denk dat veel spelers dan toch liever in de Premier League op de bank zouden zitten.

6 oktober 2020 om 14:04

Ligt er een beetje aan. Dumfries oogt een beetje vermoeid en op de RB heb je dan alleen Teze als volwaardig back-up. Dan schuift Baumgartl als eerste naar voren voor de RCV lijkt me. Dus opzicht heb je dan redelijk uitzicht op speelminuten. Mits er nu een vervanging komt op de laatste deadline day.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Erik Palmer-Brown heeft de mogelijkheid om zijn carrière voort te zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren