Driessen hoort ‘grote onzin’ over Ajax: ‘Het moet natuurlijk uit jezelf komen’

Maandag, 5 oktober 2020 om

Ajax leed zondag op bezoek bij FC Groningen zijn eerste nederlaag van het Eredivisie-seizoen. De Amsterdammers kwamen kort na rust op achterstand door een doelpunt van Remco Balk en slaagden er niet meer in om een 1-0 nederlaag af te wenden. Valentijn Driessen, de chef voetbal van De Telegraaf zag een ‘inspiratieloos’ en ‘apathisch’ Ajax in Groningen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Davy Klaassen een goede aanwinst zal worden voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door rubentje13)

Je kan zeggen wat je wil, maar hij slaat hier de spijker op z’n kop. Hij gaat ook niet ‘te ver’ bij ETH, had hij nog wel eens een handje van. Maar die moet echt het middenveld en de spits positie gaan omgooien.

5 oktober 2020 om 15:18

Alles begint bij je trainingen. Daarna idd hoe ga je het neerzetten.ik zelf blijf er wel bij als je kijk hoeveel kwaliteit je de laatste jaren heb ingeleverd denk ik persoonlijk dat er te weinig voor terug is gekomen.

5 oktober 2020 om 15:22

Alsnog hebben we veruit de beste selectie van Nederland imo. Gister was gewoon een totale off-day. Niemand zat er namelijk lekker in. Ook met Tadic in de spits en Promes op links was het niet veel geworden, die wedstrijden zitten er tussen. Het enige wat ik hoop is dat Ten Hag zelf ook inziet dat hij spelers op de verkeerde plek heeft staan. Ik snap dat hij niet na 1 wedstrijd de boel om gaat gooien. We zijn inmiddels 4 verder en het spel loopt gewoon niet lekker ondanks de 3 overwinningen. Met Promes en Alvarez mis je zoveel voetbal op het middenveld. Labyad is geen aanspeelpunt en scoort amper. Die moet er meteen uit.

5 oktober 2020 om 15:27

Met Tadic in de spits met Promes en Anthony op de flanken en Martinez/gravenberch/ekkelenkamp op het middenveld, was het niet ineens sprankelijk denk ik, maar zat er een stuk meer logica in het spel. Labyad kan gewoon niet en moet zeggen dat ik steeds minder vertrouwen krijg in Traore (zonder hem af te rekenen op gisteren, dat kan je niet van hem verwachten).

5 oktober 2020 om 15:54

Maar je mist toch gewoon ook een echte spits. Tadic leuk hoor in de spits maar die gaat er geen 20 inleggen.het enige is denk als je Tadic in de spits zet en Klaassen komt daaromheen dat die 2 samen wel goals gaan maken.financieel gezien zou je beste selectie hebben alleen dat is geen garantie. Zit net eens even terug te kijken. 2019 maakte Tadic er 28 ik weet niet of dat alleen competitie is. Maar wat mij opviel in de topcoorders lijsten is dat ajax vaak pas rond nr 5 staat. Heeft dit te maken dat er niet vaak een echte goalgetter is uiteraard sommige daargelaten zoals een litmanen. is het dan toch de kracht van de ploeg?

5 oktober 2020 om 15:59

Wat ik zo opmerkelijk aan Ajax vind, is dat er vaak niet één door het ijs zakt, maar er direct sprake is van een collectief falen. Nu kan dat uiteraard een keer gebeuren, maar het is wel opvallend. Des te opvallender is het dat er niemand binnen de lijnen is, die ervoor zorgt dat als het voetballend niet gaat, dat ze dan maar werken. Dit zie ik eigenlijk nooit gebeuren. Hoe de bal voor de 1-0 werd verloren door Gravenberch, dat is gewoon bizar.

5 oktober 2020 om 16:05

Je mag te hopen dat Overmars, Sar en Ten Hag op basis van gisteren tot de conclusie zijn gekomen dat er een sterke spits bij moet. Labyad hoort daar niet thuis en Tadic eigenlijk ook niet, hoewel hij daar in de CL sterke wedstrijden heeft gespeeld. Feit is dat we zo veel corners krijgen die totaal ongevaarlijk zijn, dat dit toch te denken moet geven. Ook als het niet loopt en je moet iets forceren blijft het speltype hetzelfde alleen met andere poppetjes. Dat kan niet. In de laatste 10 minuten moet de bal er hoog in en dan moet daar iemand staan die kan koppen en een bal bij zich kan houden. Traore kan dat ook niet en bij Huntelaar beginnen de jaren nu echt te tellen. Ik mis echt balans in dit elftal dus zijn een Klaassen en een spits in ieder geval nodig. Kun je nog kijken of je een linker kopsterke centrale verdediger ergens kunt huren met optie tot koop. Met dit elftal is het maar de vraag of je kampioen gaat worden.

5 oktober 2020 om 16:31

Wat ik eerder aangaf Dolberg was de laatste echte spits.je heb nu Huntelaar uiteraard nog. Ik denk als je die basis zet dat die er gewoon 20 maak.je moet je spel er misschien een beetje op aanpassen maar je heb gewoon een prima spits in huis volgens mij. Uiteraard is dat geen speler meer voor de toekomst.

Is ook onzin, gewoon zoeken naar een smoesje.ben het niet vaak eens met Driesse, maar nu slaat hij de sprijkers op de kop!

5 oktober 2020 om 15:30

Ik vraag me wel af wie dat dan gezegd heeft, dat Ajacieden "publieksspelers" zijn, alsof ze met publiek beter presteren dan zonder; ik heb het nog nooit gehoord. Een beetje argumenteren tegen een niet-breedgedragen mening is natuurlijk altijd makkelijk scoren.

Promes op 10 blijven opstellen vind ik wel echt heel pijnlijk. Dat is echt een pure buitenspeler, dat zie je elke keer weer.

5 oktober 2020 om 15:21

Met grote verbazing zag ik inderdaad mensen beweren dat Promes een verademing zou zijn op 10 voor Ajax, hij zou het vele malen beter doen dan Donny. Nou daar heb ik nog weinig van gezien to be fair. Ik zie liever zo'n type als Donny terug op 10, Klaassen dus. En Promes gewoon linksbuiten als ie speelt.

5 oktober 2020 om 16:49

En ook nog een buitenspeler die voetballend haast niks toevoegt, behalve flink ergenissen. Hij moet het hebben van zijn goals en niet van zijn mee voetballende kwaliteiten, daar mist die gewoon echt de functionele techniek voor.

5 oktober 2020 om 18:19

Vorig jaar heeft hij daar aardig gespeeld volgens mij. Nu wordt steeds duidelijker (bij heel Ajax trouwens) dat Ziyech iedereen twee keer beter maakte dan ze zijn. Promes is nu weer de blinde draver van welleer in plaats van iemand met slimme loopacties (dat gelul moesten we vorig jaar aanhoren toen Ziyech hem intikkertjes schonk).

Het maakt niet uit hoeveel spelers je haalt, als je Klaassen straks als spits of centrale verdediger laat spelen, rendeert hij ook niet. Ajax is zo druk bezig spelers te halen en op plaatsen te zetten waar ze niet thuis horen, dat ze de eigen jeugd kwijtraken. Klasse.

Zowaar een keertje eens met een verhaal van Valentijn, de wonderen zijn de wereld nog niet uit! Ongeïnspireerd zooitje was het gisterenmiddag in Groningen inderdaad. Ik ben erg benieuwd naar een middenveld met Kudus en dan Klaassen op 10. Promes linksbuiten en Tadic in de spits. Hopelijk treden we zo aan tegen Heerenveen en werkt dat goed, dan kun je daar in de CL op doorbouwen.

5 oktober 2020 om 15:26

Ben wel benieuwd, wie zet je op 6? Ik krijg het idee dat de veelzijdigheid van de spelers ook een beetje het minpunt van Ajax begint te worden. Tadic, kan op 9, 10 en 11. Neres op 7 en 11. Promes op 7, 10 en 11. Labyad 7, 9, 11. Alvarez op 3,4, 6 en 8. Martinez op 4,5, 6 en 8. Nous op 2 en 6. Iedereen heeft 3/4 plaatsen waar ze kunnen spelen, zodat EtH ze rond blijft schuiven.

5 oktober 2020 om 15:33

Zijn al die spelers echt zo veelzijdig, of is dat wat Ten Hag erin denkt te zien? Ik denk toch het laatste. Alvarez is geen middenvelder, Tadic geen echte buitenspeler, Labyad geen 9, Promes geen 10, etc...

5 oktober 2020 om 15:36

Op 6 zou ik zelf neigen naar Martinez maar ook dat is niet super, aan een echt goede 6 ontbreekt het nog altijd een beetje.. Gravenberch naast Kudus lijkt me erg jong en erg weinig controle. Ten Hag kennende zal hij opteren voor Alvarez als 'slot op de deur', en heel eerlijk zou ik dat nog best accepteren ook zolang die eerdergenoemde vijf spelers maar gewoon op de juiste posities staan. Ik vind de kritiek op Alvarez namelijk (hoewel deels terecht) wel wat overtrokken hoor, hij is wel degelijk groeiende op die positie alleen aan de bal is het matig, maar dat moeten Blind, Kudus en Nous maar opknappen dan.. In de ED tegen bepaalde kleinere clubs zou ik wel een keer Gravenberch - Kudus willen zien maar in de CL snap ik Alvarez opzich nog wel, creëert ook weer wat extra lengte en kopkracht bij standaardsituaties voor en tegen namelijk.

5 oktober 2020 om 15:57

Was Martinez niet gehaald als vervanger van Tagliafico, en Alvarez als die van De Ligt? Kudus ben ik wel benieuwd naar, maar in Gravenberch zie ik het echt niet. Zo nonchalant en een laag tempo in de handvol wedstrijden die ik van hem gezien heb. In Groningen lag de basis van de tegengoal ook bij hem. Zou je die echt laten staan? Edit: @magnetics, als Groningen supporter vind ik Tadic toch echt wel een buitenspeler, boven alle andere posities nog

5 oktober 2020 om 17:04

@sanderk hoezo kan Martinez niet op 6? Daar heb ik m vorig jaar zien spelen bijna het gehele seizoen en dat deed die uitstekend, veel balveroveringen, fel in de duels, zorgde voor controle en had een behoorlijke pass in huis. Is het puur om het feit dat hij niet met twee linkspoten centraal op het middenveld wil spelen (kudus en Martinez), of zit daar nog een andere reden achter?

Het gebeurt niet vaak dat ik het eens ben met Driessen, maar in dit geval ben ik het wel met hem eensik ga zelf iets verder door te stellen dat;1 Promes moest zijn verkocht en niet Noa lang.en2,klaiber afgelopen zondag dat gif er wel in had gebracht en misschien persoonlijk de goal was gaan maken.bij Utrecht deed hij het ook als ze dit achterwege lieten. Hij had moeten invallen

5 oktober 2020 om 15:26

Stuk over Klaiber ben ik het niet mee eens, Mazraoui speelde zowat als enige (samen met J. Timber) een goede pot, die mocht van mij prima blijven staan hoor. Overigens was Klaiber misschien wel ingevallen (liep wel warm namelijk) als Blind niet vervangen had moeten worden. Maar dat hij hoogstpersoonlijk even de gelijkmaker was gaan maken vind ik wel wat voorbarig!

5 oktober 2020 om 15:41

Ik bedoelde ook niet Klaiber voor Maza hoor. Ik zou Klaiber voor Alvarez hebben ingebracht. Power op rechts. Of desnoods Promes eruit voor Klaiber. Wat Ajax ontbeerde was vechtlucht, mouwen opstropen. Blind gaf de lange bal maar niet achter de laatste man van Groningen. Ik denk dat hij daarom werd gewisseld. Hij was toch niet geblesseerd? Martinez brengt wel gif

5 oktober 2020 om 15:56

Welke pannenkoek haalt nou een aanvaller eruit voor een rechsback op het moment dat je een doelpunt nodig hebt?! Kom nou.

Perfect uitgelegd vind ik door DriessenVind wel dat ze tijdens de volgende transferperiode een echte killer nr 9 moeten halen dat ontbreekt er nu een beetje

Ik weet alleen niet wie dat dan gezegd zou moeten hebben dan Ajacieden publiekspelers zijn. Dat is ook de grootste onzin, maar kan me niet voorstellen dat mensen met verstand zoiets gezegd zouden hebben.

Grotere onzin heeft hij nog nooit gehoord? Nou, dan komt er minder onzin zijn oren in dan er zijn bek uitrolt... Ik kan zo voorbeelden van grotere onzin noemen die ik langs heb zien komen de afgelopen jaren. 'ajax gaat voor Bergwijn' bijvoorbeeld. Of 'donny van de Beek gaat nergens anders heen dan naar Real Madrid.' Hoewel die het nog niet eens halen bij 'loucas Moura scoort nooit.' Valentijn Driessen is een wandelende afgang en in plaats van een serieus te nemen journalist een platte, opportunistische krantenverkoper die alles zegt en doet voor de losse oplage.

Er worden mensen gebruikt die niet bestaan, want wie zijn dan de mensen die zouden gezegd moeten hebben dat Ajacieden publiekspelers zijn?? Dat kan hij namelijk niet zeggen, want dan wordt hij betrapt op weer een leugen! Dus dat is pas grootste onzin.. Demagoog Valentijn Driessen komt altijd met verzonnen, onbetrouwbare, ongegronde uitspraken en wandelgang-geruchten om maar steeds in de schijnwerpers te komen, vooral berust op strevend naar bevoordeling van zichzelf! Van de 100x wat hij beweert of publiceert, heeft hij per toeval misschien maar 1x gelijk, dan ben je (door vooral Johan Derksen) al gauw tot een “doorgaans goed ingevoerde bron” gepromoveerd. Jammer dat zulk demagogische figuren steeds een platform (blijven) krijgen en echte journalisten met betrouwbare en waarheid nieuws, worden geweerd of zelfs opgesloten!

5 oktober 2020 om 15:47

Ook kort voordat de bondscoach werd aangesteld, publiceerde “de doorgaans goed ingevoerde bron“ Valentijn Driessen dat het door assistent Orlando Trustfull komt dat Frank de Boer zijn “glans” als internationaal “toptrainer” verloren heeft, dus de oorzaak is dat Frank steeds bij de clubs is gefaald! Wat een opluchting, dat verklaard alles!! Vanaf nu zal Frank de Boer nergens meer falen!

Het zit gewoon tussen de oren bij de spelers. Voetballen dat kunnen ze , ze moeten er dan wel 100 procent voor gaan. Ajax kan van Groningen winnen ook al zet Ten Hag Tadic op goal en Onana als links buiten. Met of zonder publiek moet geen probleem zijn als alles goed zit tussen de oren

De beste man moet elke dag een columpje vullen, nouja daar rolt weleens wat onzinnigs uit maar over het algemeen is hij goed ingevoerd en volgt met name Ajax, maar het Nederlandse voetbal kritisch. In deze heeft iedereen (behalve ten hag) kunnen zien dat het zoooo slecht was en dat spelers niet renderen. 11 miljoen is veel geld maar als je het vergelijkt met de 27 die ze voor hem ontvingen, maken ze mooi winst en hebben ze een echte clubjongen terug met meer ervaring. Die 7 voor Klaiber was echt het hoogtepunt van de gekheid.

Ondanks dat hij hier zeker een spijker op zijn kop slaat en ook absoluut gelijk heeft, is het wel hilarisch om te lezen dat hij nog nooit zo'n grote onzin heeft gehoord. Wellicht eens handig om zichzelf wat vaker terug te beluisteren.

Ten Hag blijkt de grootste concurrent van Ajax te zijn als hij steeds met deze opstelling blijft spelen. Tadic is vanuit de spitspositie wellicht de meest productieve speler van de eredivisie en die zet je dan vervolgens op de flank. Daardoor heb je op links geen diepgang en ook niet iemand die perse een goede actie maakt. Promes speelt daardoor op 10 wat dramatisch gaat. Zet nou gewoon eens de spelers op hun beste positie, hoe moeilijk kan het zijn? Je wil toch een dynamisch middenveld hebben die in staat zijn om een tegenstander kapot te spelen? Dan zet je daar Alvarez neer die 0 dynamiek heeft en voetballend helemaal niets gaat toevoegen, Promes die geen middenvelder is en Gravenberch die totaal niet brengt wat hem toegeschreven wordt. Toppertje die Erik momenteel.

Geen 1 echte spits gaat in dit team veel goals maken. Een echte spits is afhankelijk van aanvoer van de zijkanten en achter hem. In deze selectie gaan al die spelers voor eigen succes. Buitenspelers trekken naar binnen voor een schot en de promes schiet vanuit de 2e lijn huizen ver over ! Huntelaar super goede spits in de 16meter. Maar puur afhankelijk van aanvoer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller93
A. OnanaKeeper90
D. TadićAanvaller97
L. TraoréAanvaller96
AntonyAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

322 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 5 4 0 0
2020/2021 Werder Bremen 3 0 1 0
2019/2020 Werder Bremen 33 7 7 0
2018/2019 Werder Bremen 33 5 5 0
2017/2018 Everton U23 1 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Manschot krijgt schuld van Ajax-blessure na ‘onbezonnen acties’ Vloet

Ajax won zondagmiddag met gemak van Heracles Almelo (5-0), maar kwam niet zonder kleerscheuren uit het duel in de Johan Cruijff ArenA. Davy Klaassen, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad vielen geblesseerd...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren