Jan-Arie van der Heijden maakt rentree in de Eredivisie

Maandag, 5 oktober 2020 om

Jan-Arie van der Heijden keert terug bij Willem II. De Tilburger melden maandagmiddag via de officiële kanalen dat dat de 32-jarige verdediger, die na zijn vertrek bij Feyenoord zonder contract zat, zich voor een seizoen heeft verbonden aan de club. Bij Willem II, de club waar hij tussen 2009 en 2011 al speelde, wordt hij alternatief worden voor Jordens Peters.

Na vijf jaar kwam er deze zomer een einde aan het dienstverband van Van der Heijden bij Feyenoord. Hij kwam niet in de plannen van trainer Dick Advocaat voor en zijn aflopende contract in Rotterdam-Zuid werd derhalve niet verlengd. In januari werd hij nog gelinkt aan FC Twente, maar destijds stond zijn salaris een overstap naar Enschede in de weg.

Van der Heijden, die een landstitel, twee bekers en tweemaal de Johan Cruijff Schaal in zijn periode bij Feyenoord won, hield de boot richting clubs in Nederland tot dusver af omdat hij op een verhuizing naar het buitenland hoopte. Een rentree bij Willem II is mogelijk wel een optie. Na zijn periode in Tilburg speelde hij nog bij Vitesse, Ajax en dus Feyenoord.

Het was Martin van Geel, de huidig algemeen directeur van Willem II, die Van der Heijden toentertijd naar Feyenoord haalde. Het team van Adrie Koster is niet goed aan het nieuwe seizoen begonnen. Na vier duels staat de teller van de Tilburgers, die zondag met 1-4 van Feyenoord verloren, op evenveel punten.

“Er is hier veel veranderd sinds ik in 2011 wegging. Qua resultaten gaat het hier de laatste jaren steeds beter en ook de nieuwe kleedkamer mag er zeker zijn”, reageert Van der Heijden op zijn transfer. De verdediger had meer opties, zo voegt hij toe: “Bij de gesprekken kreeg ik een warm en overtuigend gevoel dat mij zei dat ik weer voor Willem II moest gaan. Ik heb er zin om dinsdag aan te sluiten bij de groep en iedereen te leren kennen.”

Sydney van Hooijdonk na hattrick: ‘Feyenoord is sowieso te laat nu!’
Meer video's

Poll

Een goede aanwinst voor Willem II?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door derede)

Buiten Ajax voor elke eredivisieclub een aanwinst.

5 oktober 2020 om 09:09

Haha. Alsof ajax hier een grootmacht blijkt? Voor de gehele top 4 geen aanwinst

5 oktober 2020 om 09:21

Ajax is de enige ploeg die op het niveau van de Europese top kan spelen. Ik begrijp dat jij zoiets niet wil horen, maar kijk alleen al eens naar de transferbedragen, salarissen, sportieve prestaties en dan kan je niet anders dan concluderen dat er een groot verschil is tussen Ajax en Feyenoord en zelfs met AZ en PSV.

5 oktober 2020 om 09:21

Precies, daar ligt zijn niveau zo ongeveer. Willem II en hij lijkt me een uitstekende combinatie. Jari is overigens weer zo'n jongen die niet zo ver is gekomen als Henk Spaan had gehoopt en verwacht.

5 oktober 2020 om 09:23

Dat was te zien zondag.

5 oktober 2020 om 09:26

"Ajax is de enige ploeg die op het niveau van de Europese top kan spelen" euhh nee, dat kan Ajax niet. Het heeft een jaartje allemaal perfect geklikt. Maar dat is ook wel eens gebeurd bij Leverkusen en Monaco. Voorlopig was de nederlaag tegen Getafe weer gewoon van het vertrouwde niveau.

5 oktober 2020 om 09:29

We hebben allemaal gezien wat een enorme aanwinst dit voor Feyenoord zou zijn. Clubs als Az, Feyenoord, PSV en nog een paar anderen zitten allang niet meer op Javdh te wachten vriend.en dan in een andere thread straks weer gaan lopen huilen waarom iedereen altijd zo de pik heeft op bepaalde Ajax fans - je trekt die club er hier nota bene aan de haren bij!

5 oktober 2020 om 09:39

Ik ben het wel met je eens. Liverpool is toch Europese top en krijgen 7-2 op hun Snavel. De wedstrijd tegen Groningen kwam aardig in de buurt

5 oktober 2020 om 09:42

Hahah meedoen met de absolute top. Laat me niet lachen.

5 oktober 2020 om 09:53

Vandaar dat Ajax onder Feyenoord, PSV en Heerenveen staat. Wat een Europese top. En Feyenoord wilde van, van der Heijden af, maar buiten Ajax is hij geschikt voor iedereen, haha! Niet serieus te nemen jij.

5 oktober 2020 om 10:58

DeRede, het jammere is dat de pik hebben op die bepaalde Ajaxfans door heel veel mensen gegeneraliseerd wordt en dat ze denken/vinden dat alle Ajaxfans zo zijn. On: lijkt me een prima club voor hem. Dat er staat dat Van Der Heijden na WII nog bij Ajax speelde is tamelijk overdreven, want hij heeft geen officiële wedstrijd meer gespeeld voor de Amsterdammers.

5 oktober 2020 om 12:33

Formus ik zou me daar helemaal niet druk om maken, jij bent een voorbeeld van een supporter die niks van doen heeft met gasten als MeneertjeJ. Maar iemand die wel normale, sterke, neutrale en luchtige reacties kan plaatsen. En mensen die vaak actief zijn op dit forum weten dat en zullen dit beamen, het grappige is dat er nu ook enkele tussen zijn die vaak genoeg actief zijn om dat te kunnen weten. Maar sommigen hier leven om te generaliseren en om Ajax te bashen. Ik weet wel beter, iedereen weet met een gezond verstand dat Van Der Heijden wat mij betreft niks toevoegt aan het linkerrijtje.

5 oktober 2020 om 17:34

Hoeveel Europa Cups hebben Leverkusen en Monaco dan gewonnen? Over vertrouwd niveau gesproken;-))). Je mag ook refereren aan FC Groningen uit, afgelopen zondag. Ook vertrouwd beeld;-)))

5 oktober 2020 om 21:30

daarom zeg ik expliciet 'bepaalde', het is namelijk een zeer vervelend maar erg aanwezig groepje fans die het verziekt.

5 oktober 2020 om 09:19

Ik vond het in zijn Vitesse-tijd voor Vitesse al niet echt een aanwinst. En hij is er de afgelopen jaren volgens mij niet veel op vooruit gegaan.

Zou mooi zijn. Snap niet op basis van wat de supporters van Willem 2 zo blij zijn met Peters.

5 oktober 2020 om 09:57

Omdat we in Tilburg ook wedstrijden zien zonder Peters en dan is heel de organisatie achterin verdwenen. Met name in de tijd dat Jordens langdurig geblesseerd was. Nu missen we sowieso veel spelers waardoor het achterin een probleem is. Maar Peters is op en buiten het veld onmisbaar. Veel oud spelers geven ook aan dat Peters de beste aanvoerder is die ze tot nu toe hebben gehad.

Zou toch leuk zijn als hij bij Willem II nog twee jaar z'n kunsten mag vertonen? Gun ' m een mooie periode en een waardig afscheid.

Wat me opvalt, Joris Matthijsen werd zo geprezen om het puike werk wat hij als TD afleverde bij Willem2. Echter, sinds van Geel daar Directeur is vind ik Mathijsen weinig bijzonders werk doen. Toeval ? Of is van Geel zich nadrukkelijk met het Technisch Beleid gaan bemoeien ?

5 oktober 2020 om 09:30

het is een beetje slap aftreksel van het feyenoord beleid geworden van afgelopen jaren. om dde een of andere reden.

5 oktober 2020 om 09:39

Dat bedoel ik. Het beleid van Feyenoord onder van Geel zie je nu terug bij Willem2, het lijk erop dat van Geel op de stoel van Mathijsen is gaan zitten wat een hele slechte zaak is.

5 oktober 2020 om 10:08

Ah Master D was eerder. Zitten overigens wel pareltjes tussen hoor maar ik zie vooral de hand van Joris in transfers. Veel onbekende jonge spelers met veel potentie en veelal uit Duitsland. Dat is niet de vijver waar Van Geel vaak in viste.

5 oktober 2020 om 09:59

Ik denk dat het aan jou ligt. Martin van Geel is sinds 1 juli 2019 algemeen directeur. In die zomer heeft Mathijsen het prima gedaan met het halen van onbekende spelers als Kohlert en Holmen. Ook toen haalde hij spelers op de Nederlandse markt zoals Nunnely, Gladon, Nelom, Tresor en Nieuwkoop. Resultaat was een 5e plaats in een onafgeronde competitie. Prima gedaan dus. Dit seizoen gaan ze op de Duitse tour met Kohn, Wriedt en Yeboah. Aangevuld met bekende spelers als Ruiter, Owusu en v/d Heijden. Ik zie weinig verandering. Wellicht zit er nu geen pareltje als Isak en Sol tussen, maar ja je kunt niet altijd die mazzel hebben. Die 5e plaats zie ik als uitzondering. Die gaan vast weer middenmoot of onderkant linkerrijtje halen. Daar horen ze thuis.

5 oktober 2020 om 11:33

erg vreemde opmerking. Volgens mij heeft Willem II een zeer sterke selectie. Als je ziet wat voor begroting ze hebben, en met welke middelen ze het moeten doen heeft Mathijsen ook deze transferwindow een aantal onbekende namen gehaald die kunnen verassen. Misschien kan je je bericht beargumenteren met wat voorbeelden?

5 oktober 2020 om 13:19

Waar valt je dat aan op dan? Want ik zie eigenlijk geen verschil... De afgelopen jaren werd veel in de Duitse vijver gevist, en met Köhn, Wriedt, Yeboah en Saglam zijn er wederom vier spelers aangetrokken uit de (lagere) Duitse competities. Verder een Owusu van De Graafschap, een jong talent van NEC gehuurd met optie tot koop (tresor constructie), en verder 2 keepers gehaald om de vertrekkende doelmannen te vervangen. Wat is er dan nu zo wereldschokkend anders dan andere jaren? Omdat Willem II één oude verdediger van Feyenoord haalt voor de breedte? Ook dat deden ze vorig jaar al, met Nelom

5 oktober 2020 om 15:06

Raubaht, waar baseer je dit precies op? Noem even de aankopen van toen en van nu en wat je daar zo verschillend aan vindt.

5 oktober 2020 om 18:25

dat gaat hem niet lukken maar de anti Van Geel campagne moet natuurlijk wel blijven draaien. Overigens vergeet iedereen ff (ik in eerste instantie ook hoor) dat Jan Arie eerder onder Koster heeft getraint. Hij heeft bij Koster zn eerste wedstrijd in het eerste van Ajax gespeeld. Dus als het goed is is Jan Arie geen vreemde voor Koster.

Wat moet Willem II met zo'n slapjanus als backup voor Peters ? Dan kunnen ze beter een jong talent als backup laten fungeren, daar bouw je tenminste iets mee op. Het is niet voor niets dat Vd Heijden nog door geen enkele club opgepikt is.

5 oktober 2020 om 10:14

Willem II zoekt ook nog een controlerende middenvelder en daar heeft VD Heijden vroeger bij Willem II gespeeld. 2 vliegen in 1 klap. Dat andere clubs niet bij hem aankloppen heeft meer te maken met de eisen van VD Heijden denk ik. Jong talent zal niet haalbaar zijn en we hebben het afgelopen half jaar niet in Duitsland kunnen kijken dus dit keer geen pareltje uit de lagere klasse van Duitsland.

5 oktober 2020 om 13:21

Willem II heeft zo'n beetje elk verdedigend talent, en elke optie die ze hadden, op die plek uitgeprobeerd, en dat was het allemaal niet. Nelom heeft er gespeeld, vd Bogert, vd Avert, te vroeg om die mannen af te schrijven, maar op dit moment bleken ze er echt nog niet klaar voor.

Het alternatief!?hij mag bij ons direct basisspeler wordenwe kunnen wel een verdediger gebruiken met ervaring.mag Veendorp meedoen met Obese want dat is geen porum

Hoop dat Jan Arie daar nog een mooi jaar ( of jaren) zal hebben! Het is hem gegund, sympathieke, correcte kerel. Vaak onderschat maar een prima voetballer met heerlijk techniek en een goede pass. Niet de snelste maar compenseert dat veel met z'n inzicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ40
12.Willem II4-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. SaddikiMiddenvelder50
G. SağlamMiddenvelder51
M. TrésorMiddenvelder51
M. KöhlertAanvaller50
R. RuiterKeeper50
V. PavlidisAanvaller53
J. YeboahAanvaller41
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

3 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren