De Boer wekt onbegrip: ‘Dan hoef je Strootman niet meer op te roepen’

Maandag, 5 oktober 2020 om

Frank de Boer maakte deze week zijn eerste selectie als bondscoach van het Nederlands elftal bekend. Pierre van Hooijdonk is kritisch op de keuzes van de opvolger van Ronald Koeman. Zo vindt de oud-international het niet logisch dat Kevin Strootman bij de definitieve selectie zit, terwijl De Boer ook AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners een uitnodiging heeft gestuurd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Pierre van Hooijdonk?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door hms 030)

idd waarom strootman? goed voor de kleedkamer ofzo Hij speelt toch nooit

5 oktober 2020 om 08:44

Strootman zat er onder Koeman ook altijd bij, maar alles is natuurlijk nu de schuld van De Boer. Frank de Boer heeft al duidelijk laten weten in eerste instantie geen grote veranderingen door te voeren. Heel verstandig lijkt mij.

5 oktober 2020 om 09:17

Ik was eerder voor Matusiwa gegaan, toch echt een betere speler

5 oktober 2020 om 09:21

Matusiwa in Oranje? Lijkt mij totaal niet in aanmerking te komen daarvoor.

5 oktober 2020 om 10:00

Matusiwa wauw. Ik zou Roemeratoe doen, maar ik heb heus echt totaal geen clubvoorkeur hoor, echt niet.

5 oktober 2020 om 10:25

Simpele reactie, die we ook kregen toen we zeiden dat Virgil in oranje hoorde en niet vd Hoorn. Geschiedenis is bekend. Wat mist oranje? Een bloedzuiger, een speler die niks anders doet dan 90 minuten lang de belangrijkste positie van de tegenstander onschadelijk te maken. Die hebben we sinds De Jong-Strootman niet meer. We hebben alleen voetballende spelers. Kom je mee weg tegen een Andorra. Maar als jij Kevin de Bruyne niet zoveel mogelijk uit de wedstrijd probeert te halen door continu aan hem vast te plakken, verlies je gewoon van de Belgen om maar voorbeeld te noemen. Zijn weinig spelers met een Nederlands paspoort die deze rol kan uitvoeren. Waar een speler speelt zou volledig irrelevant moeten zijn. Precies om deze redenen lieten we jongens als de Roon, Hateboer en vele anderen links liggen om altijd maar weer een Ajacied na 3 officiã«le wedstrijden te laten debuteren. Hoeft overigens niet perse Matusiwa te zijn, maar kan amper Nederlandse bloedzuigers bedenken. De bloedzuigers bij Ajax zijn geen Nederlanders bijv.

Hoezo? Je kan toch de één als backup hebben? Wat ik eerder niet begrijp is waarom Babel is opgeroepen, terwijl je Gakpo hebt die in vorm is bij Psv.

4 oktober 2020 om 23:37

Zowel strootman als koopmeiners staan geen basis. Zijn dus beide backup. Tevens vind ik ze qua voetbal wel wat van elkaar weg hebben. Dus het is niet heel logisch om ze beiden te selecteren is. Strootman zit overigens ook erg veel op de bank bij Marseille

5 oktober 2020 om 07:41

Zowel Strootman als Babel lijkt deze keer erbij te zitten omdat De Boer in eerste instantie voort wil borduren op het werk van Koeman. Ik verwacht dat de volgende selectie veel meer een selectie van De Boer gaat zijn. Ook moet je bekijken dat er drie wedstrijden gespeeld moeten worden en we in de vorige interland periode hebben gezien dat veel spelers (hoe gek het ook klinkt) niet klaar zijn/ waren voor twee topwedstrijden achter elkaar.waar ik van sta te kijken is dat Stengs als vervanger opgeroepen is. Wat heeft die tot nu toe gepresteerd dit seizoen? Waarom pak je dan niet Gakpo die veel beter in vorm is..

5 oktober 2020 om 09:44

Snap ik, maar Stengs zat er daarvoor wel bij. Kan ook steuntje in de rug zijn.

5 oktober 2020 om 10:29

Daar is oranje toch niet voor? Gewoon oproepen wie het beste is op het moment.

5 oktober 2020 om 09:00

Gakpo is net als Ihattaren niet bereid tot verdedigend werk. Internationaal hebben ze niet voldoende status om, in tegenstelling tot bij PSV, in het Nederlands elftal te luieren.

5 oktober 2020 om 10:30

Want Stengs doet dat wel? Laat me niet lachen man.

5 oktober 2020 om 09:02

Wat ik niet begrijp is dat Bijlow niet wordt opgeroepen. Heeft een uitstekende seizoensopening en momenteel beter dan de drie keepers die zijn opgeroepen. Bizot? Wat een lachertje. Cillessen? Die zit lekker op de bank. Geef die jongen lekker een kans tegen Mexico,.

5 oktober 2020 om 10:02

Spijkenisser wel met je eens, Bijlow mag wel een kans krijgen. Keeper van ons ook, maar ik denk dat Drommel pas kansen krijgt als hij naar een beter-presterende of grotere club gaat.

Die Strootman moet haast wel erg goed in de groep liggen en een belangrijke rol in de kleedkamer spelen, in het veld is zijn rol namelijk nihil. Verder mis ik toch echt Bijlow in de selectie en is het oproepen van Stengs ipv Gakpo ook een lachertje.

5 oktober 2020 om 07:40

Stengs is hopeloos uit vorm, laat hem alsjeblieft thuis. Idem dito voor Bizot. Die wordt met de week slechter. En dat zeg ik als AZ supporter.

Zolang Berghuis maar een x de kans krijgt ipv Babel of Promes!!!

5 oktober 2020 om 07:56

Neem aan dat Berghuis zeker de kans gaat krijgen, zeker nu ook Bergwijn afvalt. Verwacht dat de Boer alle (veld)spelers zal gaan gebruiken

Nou bereid je maar voor , binnenkort krijgen we Klaassen er ook weer bij

5 oktober 2020 om 12:55

@yello, en die hoort er ook bij. Is al jaren beter dan alle middenvelders uitgezonderd Frenkie en Wijnaldum. Koeman heeft em in Engeland laten vallen en daarna als een lafaard nooit meer geselecteerd.

FdB is nog niet in de positie om nu al grote veranderingen aan te brengen. Spelers mogen zich weer gaan bewijzen aan een nieuwe coach met misschien wel andere inzichten.

5 oktober 2020 om 10:54

Inderdaad, de Boer gaat niet meteen de knuppel in het hoenderhok gooien bij z'n eerste selectie. Deze periode komt voor hem te vroeg om direct een groot stempel te drukken. Dat kan namelijk direct veel impact hebben op de relatie die je met een speler hebt en in hoeverre die bereid zijn om voor jou als coach door het vuur te gaan. Er zijn heel veel valide sportieve redenen om in de periferie van de selectie andere keuzes te maken maar het zijn juist je 17-23e man die vaak voor gedonder zorgen. Frank kennende neemt hij z'n tijd om iedereen rustig te spreken en te zien en vooral niet te hard van stapel lopen. Uiteindelijk draaide het NL elftal best aardig, dus waarom zou je direct een koerwijziging willen inzetten met alle risico's van dien. Dat was vooral relevant toen we van Bulgarije etc. verloren, dan kan je het ineens over een andere boeg gooien om het tij te keren.

Strootman, Babel, Stengs.. Zijn wij nou allemaal zo slim of elke bondscoach kapot dom om zulke spelers te blijven selecteren?

5 oktober 2020 om 00:43

Stengs is een jonge gozer met potentie, daar valt nog best wat voor te zeggen als er niks beters op die positie beschikbaar is. Strootman en Babel zouden inderdaad niet meer opgeroepen moeten worden.

5 oktober 2020 om 07:21

Stengs heeft 12 leuke wedstrijden gespeeld. Maar loopt er al tijden bij als een doorgewinterde topspeler. Potentie of niet. Die jongen moet eerst maar eens een beetje vorm terugkrijgen. Anders wordt het net een colins John verhaal

5 oktober 2020 om 08:11

Stengs bakt er met alle respect al tijden helemaal niets meer van. Laten we vooral even op vorm en kwaliteit gaan selecteren en niet omdat hij potentie heeft en begin dit jaar zijn laatste goede wedstrijd heeft gespeeld.

5 oktober 2020 om 11:27

Is het doel van potentie niet dat je dit bij je club ontwikkelt en dan naar het NL-elftal gaat of zijn interlands tegenwoordig een opleidingsuitje voor spelers met potentie? Mij lijkt toch het eerste. Potentie of niet, Stengs heeft op dit moment niks te zoeken in het NL elftal..

5 oktober 2020 om 01:51

Ik zou het vooral apart vinden als de Boer zonder ooit een training te hebben gehad opeens gaat besluiten dat de selectie omgegooid moet worden. Dat zou ook niet zo goed zijn voor de relatie met de rest van de staf.

Prachtig, he! Hij is 1 seconde bondscoach en het zeiken is begonnen. Had hij niet beter dit of hij had beter dat. Geef hem de kans. Niet gelijk beginnen met afzagen, Pier la la. Vooral als je nooit wat hebt gefixt op coach-gebied.

Tja FDB is natuurlijk aangesteld om op de voet van Koeman verder te gaan, waarschijnlijk jaagt hij gelijk een deel van de spelersgroep tegen zich in het harnas als hij Strootman en Babel passeert

Strootman en babel ( en nog wel een paar) bedankt voor de bewezen diensten. Maar nu ruimten voor de nieuwe spelers

Zijn Pröpper en Van Aanholt geblesseerd? Ik ben het eens dat Bijlow er wel bij mag aangezien Bizot niet in vorm is.blind met zijn hartproblemen zou ik ook niet meer oproepen. Voor het centrum is hij toch overbodig geworden.strootman, Babel en Promes mogen van mij betreft ook uit de selectie.strootman voegt niks meer toe sinds zijn blessure en het gaat nooit meer beter worden met hem.babel heeft zijn nut gehad en het is tijd om door te selecteren.promes is totaal niet in vorm op het moment en presteert regelmatig erg zwak. Ik zou zelf Zirkzee en Weghorst er ook nog bijhalen. Weghorst als breekijzer en Zirkzee als toekomstige spits.

Cillesen
De Vrij
Virgil
Aké
Hateboer
Frenkie
Wijnaldum
Wijndal
Donny
L. De Jong
Depay

Speelt Cillessen eigenlijk nog wel bij Valencia? Ik zien steeds die andere keeper op doel staan.

5 oktober 2020 om 08:21

Cillessen was geblesseerd en is sinds afgelopen wedstrijd terug bij de selectie (waar Jaume tot nu toe alles in de basis heeft gestaan inderdaad). Nja Bizot heeft dit jaar ook nog absoluut niet de vorm van vorig jaar, en dan druk ik me nog mild uit. Wellicht een kans voor Krul om eens te keepen, ik kijk zelf zelden naar Norwich (alleen tegen topclubs evt.) maar hij schijnt het daar erg goed te doen. Al heb ik soms ook wel het idee dat mensen die het niet zo zien zitten in Cillessen de boel ook wel een beetje aandikken om Krul beter te laten lijken, want zoveel scheelt het allemaal niet volgens mij

Dus de oud/assistent bondscoach maakt de voorselectie, de nieuwe bondscoach die nog nooit met de meetse van deze jongens heeft gewerkt, gaat aan de slag met de technische staf die er al zit, en dan verwachten we dat hij ineens gaat doorselecteren bij zijn eerste wedstrijdjes? Dit is toch gewoon logisch? Je gaat toch niet zomaar een Babel en Strootman afserveren terwijl je ze nog geen training hebt gezien, maar ze duidelijk gewaardeerd worden door de spelersgroep en technische staf. Begrijp me niet verkeerd: van mij mogen die kerels ook thuis blijven. Maar het is niet zo gek dat De Boer eerst werkt met de selectie van Koeman en op basis daarvan denkt wie hij eruit kan knikkeren

5 oktober 2020 om 09:27

Ja exact dit, hij heeft alle tijd Vergeet niet, we hoeven pas in maart aan de bak, dan begint de WK kwalificatie.

Koeman riep Strootman toch ook altijd op, daar heb ik Pierre nooit over gehoord. Beetje raar dat hij er nu ineens problemen mee heeft.

Allemaal beetje overdreven kritiek als je het mij vraagt. F. De Boer is er net, en gaat in zijn eerste bekendmaking van de selectie niet direct vanalles omgooien. Lijkt mij wel logisch. De volgende interland periode heeft hij meer tijd om meerdere spelers te bekijken en heeft hij meer tijd om aanpassingen toe te passen, al moeten we er niet vanuit gaan dat ineenkeer van alles gaat veranderen, maar op den duur zullen hoop ik bepaalde spelers wel afvallen om bepaalde talenten wel op te roepen die het verdienen.

Nou ik wist t wel. Kwamen andere namen . Welke basisspelers en elke linie wissel zouden jullie kiezen. Iedereen heeft ziveel andere ideeen.

Er zijn wel meer namen die apart zijn. Strootman is inderdaad altijd raar geweest maar ik snap een Babel, Bizot, Promes en Stengs totaal niet. Babel niet goed genoeg en de drie andere spelers totaal uit vorm. Zet er dan jongens neer die wel in vorm zijn met bv Bijlow en Gakpo.

Wat een zeurpiet die van Hooijdonk. In de lijn van Koeman houdt hij Babel en Strootman er eerst nog even bij. Als hij de boel ineens overhoop zou gooien zou ook ongeloofwaardig zijn en tegen de afspraken in. Tuurlijk kan Koopmeiners het stokje overnemen van Strootman. En het is mooi dat hij er deze wedstrijden al bij is. Prima toch?

Snap de discussie (nog) niet. Voor de Boer is er op het moment geen reden om namen als Babel en Strootman buiten de selectie te laten. Zijn al jaren onderdeel van oranje, dus kan me goed voorstellen dat hij ze eerst zelf wil ervaren. De discussie moet denk ik eerder gaan over het oproepen van Stengs terwijl hij al maanden ondermaats speelt. Is tot nu toe nooit voor een langere periode stabiel geweest en is meerdere malen in de competitie door de ondergrens gezakt. Snap ook de hype niet enkel omdat hij een paar goede wedstrijden/momenten heeft gehad.

Ik snap dat al die analisten natuurlijk hun plasje erover moeten doen, maar ach, Laten we even afwachten wat De Boer met deze selectie doet. Kijken hoe hij speelt, het zal allemaal nog wat aftasten zijn. Vanaf de volgende interland periode zullen we meer zijn hand zien gok ik.

Laat Gakpo voorlopig maar in jong oranje spelen. Altijd beter dan op de tribune plaats nemen.idem Bijlow en al die andere talenten die op heden naar hun vorm zoeken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

1240 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax
Laatste voetbalnieuws

Kraay en De Boer hard voor Oranje-international: ‘Lag constant op zijn snufferd’

Davy Klaassen speelde afgelopen woensdag namens Oranje op bezoek bij Polen (1-2 overwinning) niet zijn beste wedstrijd. Hans Kraay junior en Ronald de Boer zijn in het programma Goedemorgen Eredivisie van...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren