PSV laat ook Sadílek vertrekken en mikt op komst van drietal

Zondag, 4 oktober 2020 om

Michal Sadílek gaat PSV op huurbasis verlaten, zo meldt het Eindhovens Dagblad zondagavond. De controlerende middenvelder krijgt dit seizoen de kans om zich elders verder te ontwikkelen. Ook Armindo Bruma en Timo Baumgartl staan op het punt om de deur van het Philips Stadion achter zich dicht te trekken. De Eindhovenaren willen vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog drie nieuwe spelers voor de A-selectie aantrekken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Dat wordt morgen dan een druk dagje als er nog 3 spelers bijkomen. Ben heel benieuwd wie PSV gaat aantrekken. Ik hoop in ieder geval op een centrale verdediger, een middenvelder en aanvaller. Een extra linksback kan trouwens ook geen kwaad als ik Viergever vandaag zal spelen.

4 oktober 2020 om 21:25

Liever een extra rechtsback dan een linksback. Hebben naast Teze niemand op RB, maar hij speelt natuurlijk al CV.

4 oktober 2020 om 21:29

Je hebt je aanvoerder op rechtsback staan toch?

4 oktober 2020 om 21:34

Vond Dumfries vandaag vermoeidheidsverschijselen vertonen. Daar mag echt wel een back up achter. Maar dat geldt eigenlijk ook voor Max. En Teze... en Rosario... Gakpo kunnen we ook niet missen. Op rechtsbuiten staat al een CAM... de spitsen mag ook niks overkomen. Tering, wat is onze selectie mager. Het is echt prutswerk van De Jong. Waar is hij in godsnaam mee bezig? Haat hij PSV stiekem?

Ik ben erg benieuwd wat het technisch hart van PSV uit de hoge hoed gaat toveren in zo’n kort tijdsbestek. Al die spelers die vorig jaar zijn gekocht kunnen in ieder geval geen potten breken.

4 oktober 2020 om 21:26

Klopt niet helemaal. Boscagli lijkt zowaar een basisplaats te hebben veroverd!

4 oktober 2020 om 21:33

Bij gebrek aan beter ja, als er ietwat druk wordt gezet op hem is het ook veel te mager. Ik vind daarentegen Teze meer een zekerheidje.

4 oktober 2020 om 21:34

Begrijp me niet verkeerd, Boscagli heeft een erg goede pass en kan goed opbouwen, maar verdedigen kan hij gewoon niet. Wel prima als backup trouwens, kun je er wel bij hebben. Ik vraag me af of hij als middenvelder zou kunnen spelen.

Kijk ik ben blij dat we doorselecteren, maar, jongens toch, dit is echt amateurisme ten top! Heb je ooit meegemaakt dat een team in deze fase zo onvoorbereid is? De selectie was een week geleden half af, en nu is hij nog maar voor een kwart af. Omgekeerde wereld. Schmidt is niet te benijden. Wordt een spannende tijd, die weinige die nog resterend is.

4 oktober 2020 om 21:33

Ik neem aan dat ze al bijna rond zijn met die 3 waar ze een oog op hebben. Anders is het wel wanbeleid, de selectie was al te smal, nu al helemaal.

4 oktober 2020 om 21:37

Ik ben er echt totaal niet gerust op. Zolang de inkt van de contracten niet droog is blijft alles open. En er is geen tijd meer om te schakelen. Daarbij zijn we straks weken verder voor het team op elkaar ingespeeld is. Ik hoop dat alles goed komt, maar heb echt zelden zo'n amateuristische transferwindow gezien. Je moet je oude schoenen niet wegdoen voor je nieuwe hebt.

4 oktober 2020 om 21:44

Ben ik met je eens, komt niet goed over. Aan de andere kant kan ik me niet voorstellen dat ze nu nog contact gaan leggen met spelers, die hebben echt wel wat op de korrel. Als dit de selectie gaat worden, krijgen ze het ontzettend zwaar. Sommige posities zijn echt heel erg onderbezet. JDJ werd de laatste weken (onterecht) bewierookt, benieuwd hoe die mensen daar nu over denken..

4 oktober 2020 om 21:46

@MT87, die centrale verdediger lijkt me echt wel een zekerheidje eigenlijk. Anders ga je niet Baumgartl verhuren, terwijl die nummer 4 is in de pikorde en daar niets achter zit.

4 oktober 2020 om 21:48

@MessiBazoer, wat PSV in ieder geval niet moet doen is nu koste wat kost 3 spelers halen. Dan nog liever 1 kwaliteitsaankoop en kijken of er in de latere transferperiode nog wat mogelijk is. Maar ben wel met je eens dat het niet erg sterk oogt en dat de selectie erg smal is op deze manier.

4 oktober 2020 om 21:59

@ MessiBazoer , " Aan de andere kant kan ik me niet voorstellen dat ze nu nog contact gaan leggen met spelers, die hebben echt wel wat op de korrel." - Ik bedoel meer dat een (dubieuze) zaakwaarnemer nog ineens dwars kan gaan liggen, zeker als hij weet dat De Jong al zijn eieren in één mandje legt, of dat een ander team er last minute mee aan de haal gaat. Dat is schering en inslag in de voetbalwereld. En dan kan PSV dus niet meer schakelen. Ik hou van iets meer voorbereiding en zekerheid.

4 oktober 2020 om 21:48

Precies mijn gedachte! Eerder vandaag lees je dat PSV voor 27 miljoen aan miskopen verhuurd. Fijn dat de schoonmaak is ingezet en dat deze Sadilek ook op een niveautje lager gaat ballen waar-ie thuishoort, maar het blijft bijzonder dat de man die dit hele treinongeluk aanrichtte lekker buiten schot blijft. Dat John de Jong nog twee dagen voor het eindexamen heeft en nu nog zijn huiswerk moet doen lijkt ook niemand op de Herdgang schokkend te vinden. Dankzij Schmidt - zowel zijn invloed, netwerk als zijn aanwezigheid - komen nu eindelijk kwaliteitsspelers als Max, Zahavi en Sangaré naar Eindhoven en de komende dagen zullen door hem wel meer deuren last minute opengaan die zonder hem gesloten blijven voor Psv. Maar wat schetst de verbazing? Sinds de start van de competitie zit de man elke week voor een Joegoslavie-tribunaal van de Nederlandse om zich te verantwoorden waarom hij niet meedoet Ihattaren over het paard te tillen. Niet alleen vergeten ze Schmidt te prijzen voor de professionalisering die hij doorvoert - de kwaliteitsnormen eindelijk eens opkrikken - maar kloppen de Valentijn Driessens, Maarten Wijffels, Marco Timmers en Arno Vermeulens van deze wereld nooit op de deur van John de Jong. Behalve sportieve meerwaarde is die man er ook verantwoordelijk voor dat hij potentie aantrekt dat zichzelf én de zelf ontwikkelde talenten van PSV financieel in waarde moet doen groeien. Om Ajax enigszins in zicht te houden moet PSV op hun hoogtepunt spelers voor vette winsten verkopen, herinvesteren en de winstcijfers verder maximaliseren. Maar in plaats van het broodnoodzakelijke handelshuis maakt John de Jong er eigenhandig een detacheringsbureau van waar Fulham, Olympiacos en Armania Bielefeld zonder bindende koopopties een seizoen lang een keukenhulp kunnen oppikken. Prettig voor Schmidt, die van hun onkunde af is. Maar wat schiet PSV daar mee op? Me dunkt dat ik als journalist daar eens kamervragen over zou stellen!

4 oktober 2020 om 21:58

Mooie realistische reactie. Sluit me volledig bij je aan. Ik denk eerlijk gezegd wel dat er een soort van ‘paniek aankoop(en)’ gedaan gaat worden. Zo’n speler als Brenet terug halen omdat hij op beide kanten uit de voeten kan bijvoorbeeld. Ik zou het onbegrijpelijk vinden als ze niet al zo goed als rond zijn met 2/3 spelers. Kan het me niet voorstellen. Klinkt misschien overdreven, maar dat zou toch ontslag op staande voet kunnen beteken voor JdJ? Waarom moet dit op de laatste dag..? Selectie is denk ik niks breder dan die van een gemiddelde middenmoter.

4 oktober 2020 om 22:10

Ik denk dat John de Jong heel goed weet wie hij in de voetbalwereld (incl media) te vriend moet houden. Want hoe hij steeds maar weer buiten schot blijft is ongekend. Zo'n scholletje heeft bij Ajax ook veel schade aangericht. Je zou hem op basis van zijn 'prestaties' tot het bot kunnen neersabelen; een boekwerk vullen met zijn falen, maar er is niet eens een beetje kritiek. Geen onvertogen woord. Heel merkwaardig.

4 oktober 2020 om 22:12

Van Bruma, Doan en Baumgartl weet je al een seizoen dat die druiloren zwaar tekort komen. Daarnaast kun je wel raden dat Viergever niet mee kan in het voetbal van je nieuwe trainer en is het ook wel al weken duidelijk dat Obispo - nu geblesseerd - ook niet vooraan staan in de plannen van Schmidt. Hoe bestaat het dan dat je nu nog - drie maanden na Schmidts entree! - aan de slag moet om een behoorlijke centrumverdediger (twee zelfs) aan te trekken? Dan heb je geluk dat Teze zich uit het niets ontwikkelt en Boscagli verrast in de voorbereiding. Die laatste toonde zich vandaag weer redelijk in de vorm zoals we van hem gewend zijn trouwens en behalve hij en Viergever laten ook Thomas en Hendrix zien dat doorselectie veel te lang een vies woord is geweest bij Psv. Als met zijn last minute deals De Jong de komende twee dagen opnieuw zorg voor beschadigde cv's, obscure spelers met een krasje of 'versterkingen' in de breedte die ziek, zwak of misselijk zijn is het wat mij betreft gedaan met die man. En wat mij betreft kan Gerbrands dan ook zijn tegeltjes van de muur afhalen als die zijn lot aan De Jong verbindt. Slapzakken.

5 oktober 2020 om 10:26

@gomes1psv, Ik vind je toch wel erg negatief hoor. Wie had verwacht dat PSV na 4 speelrondes boven Ajax zou staan? Werkelijk niemand. Oke, de selectie is nog niet af, je kunt de Jong niet overal de schuld van geven. De spelers die dit jaar zijn aangetrokken, zijn wel echte versterkingen in tegenstelling tot vorig jaar. Ben daar allang blij om. Mvogo, echte versterking voor Psv. Max is een echte versterkingdie Fransman moeten we nog even zien,maar ook Zahavi is een echte versterking. Je kan wel zeggen het is allemaal weer veel te laat en zo, ik ben het deels met je eens. Echter, het is ook te begrijpen dat Schmidt de groep die er stond eerst goed wil leren kennen of het toevoegingen zijn of niet. Op basis van vorig jaar was Boscagli gelijk afgeserveert, en nu staat die in de basis. Dat kost tijd. Het is altijd lastig met blessures, oke Romero heeft een aardig blessure verleden alleen, heeft volgens mij vorig jaar hele jaar gespeeld bij Velez. Die is nu geblesseerd voor 't hele jaar. Als zo'n jonge het hele jaar fit is, en je hebt Zahavi er bij en Malen. Madueke en ook nog Gapko voor in. Dan ga je denk ik geen extra aanvaller halen, ook nog met Piroe in Jong Psv... Ik vind het allemaal wel weer erg negatief.

5 oktober 2020 om 11:02

Ten eerste: dat PSV boven Ajax stond rond deze tijd had ik niet concreet verwacht, maar een week of twee geleden heb ik wel gezegd dat ik de selectie van PSV min of meer even goed acht als die van Ajax. Per positie vind ik de basis bij de Amsterdammers beter, maar in de breedte heeft PSV naar mijn smaak meer te bieden. Ten tweede: begrijp me niet verkeerd hoe ik over de aankopen van deze zomer denk (sangaré is trouwens een Ivoriaan). Punt is alleen dat deze heren op voorspraak van of door invloed en aanwezigheid van Schmidt naar PSV zijn gekomen. Het is nogal een ander kalibertje dan het vaatje waar John de Jong in de voorbije seizoenen uit tapte. Voorheen waren het bord-op-schoot-aankopen als Thomas en Doan die naar PSV kwamen en liep De Jong per toeval in een oefenduel met Nice tegen Boscagli aan. En met deze trainer is het ineens mogelijk om Max en Zahavi te halen? Dan zal het ook wel door die trainer komen niet? John de Jong is gewoon een lichtgewicht, net als Jan Vennegoor of Hesselink, Berry van Aerle en die andere pipo's waarmee de club zijn fameuze scouting mee heeft verzwakt. De Gakpo's en Maduekes zijn je stenen en met een paar slimme aankopen a la Guardado, Max of Zahavi moet je het cement ertussen vinden. Daar slaagt PSV maar matig in de laatste jaren. Alleen in de jaren dat Guardado, Moreno, Propper en De Jong de ruggengraat van het elftal vormden zat het goed in elkaar het afgelopen decennium, verder was het elftal nooit goed gebalanceerd. Zowel onder Brands als De Jong is het hopen op de grillen van een paar individuen en blijft de verdediging het zorgenkindje.

Hopelijk mag Schmidt het beslissen. Heb in hem meer vertrouwen dan in de Jong.

4 oktober 2020 om 21:43

Ja heeft inderdaad een topkeeper binnengehaald

4 oktober 2020 om 21:46

Was vandaag beste van het veld.

4 oktober 2020 om 23:12

@dennis dan zou ik de wedstrijden tegen Heracles en fortuna even terug kijken inplaats steeds de 1e twee duels erbij te pakken

5 oktober 2020 om 00:00

Beetje makkelijk scoren inderdaad. Mvogo moet zijn komst weliswaar nog wat meer verantwoorden, maar Dennisjwt is willens en wetens blind voor de aankopen die PSV door en onder Schmidt heeft kunnen doen. Zahavi, Max en ik weet zeker ook Sangaré zijn wel van een ander niveau dan de troep waar De Jong de afgelopen jaren mee thuis is gekomen. Schwaab, Bruma, Baumgartl, Doan, Lato en Boscagli (saillant detail is dat Aboukhlal kort na de komst van de Japanner naar AZ besloot te vertrekken)... en dan verrast zijn dat het allemaal niet werkt. Met Afellay een lappen pop in huis halen die niet eens tot een voetbalwedstrijd in staat is en het huren van Mitroglou is een regelrechte trap in de ballen van de fans geweest. In dit licht is het toch ongelooflijk hoeveel kritiek Schmidt voor zijn voorkeuren, visie en keuzes krijgt momenteel?

Kijk ik ben het er mee eens dat Sadilek niet van het niveau is wat PSV na moet streven, maar de bank wordt wel heel erg klein zo. Je zag het vandaag al, 2 man afwezig en je zit maar met 4 spelers op de bank.

Ik begrijp het niet.psv speelde onder Bommel goed totdat het door blessures mis ging.toen nam Faber het over en begon PSV aan een behoorlijke opmarsCovid-19 stopte heel veel ook het voetbal. Niemand weet hoe hoog PSV zou eindigenen nu wordt bijna alles weggedaan. Is dit niet een beetje overdreven

Sadilek komt zwaar te kort, dus dit is prima. Maar de selectie wordt nu wel heel dun terwijl de transfermarkt nog maar een paar dagen open is.

Ik ben blij dat PSV op de valreep nog afscheid neemt van middelmaat als Sadilek, Bruma en Baumgartl, maar gezien de breedte van de selectie is vervanging wel echt noodzakelijk natuurlijk. In 48 uur nog 3 nieuwe (en betere) spelers willen aantrekken klinkt voor mij nogal ambitieus, want de meeste clubs zullen geen spelers meer kwijt willen raken zo vlak voor het sluiten van de window. Maar goed, ik ga er van uit dat PSV weet wat het doet en wellicht al in vergaande onderhandeling is met inkomende spelers. Ik ben heel erg benieuwd..

Wat heeft de Jong de hele zomer gedaan dan? Typisch een geval van je huiswerk te laat maken. Volop spelers laten gaan en op het laatst paniek aankopen gaan doen. Daar gaan weer weken overheen voor het team aan elkaar gewend is.

Toch maar Bijl ophalen voor een prikkie? Speelde gisteren weer leuk.

4 oktober 2020 om 22:40

De Haas heeft een prima indruk op mij achtergelaten tijdens de voorbereiding. Die kan best als backup dienen voor Max. Het grootste probleem ligt op het middenveld waar eigenlijk alleen maar middelmaat en een Ihattaren uit vorm rondloopt.

4 oktober 2020 om 23:53

Bijl is een rechtsachter. PSV schijnt nog bezig te zijn Malang Sarr van Chelsea (huur).

5 oktober 2020 om 00:13

Ik twijfelde al aan welke kant Bijl speelt, maar dat is geen PSV-niveau. Daar raken we nu juist vanaf. Malang Sarr?? Dat zou wat zijn. Maar die zit daar toch pas? Ik kan het me niet voorstellen...

Adrian Fein van Bayern zal wel gaan komen voor het middenveld verwacht ik. Dat gerucht ging gisteren al. Maar wellicht wordt het wel Cuisance. Mag ook verhuurd worden en is wel een stukje beter. Voor de versterkingen in de verdediging ben ik benieuwd waar PSV mee gaat komen. Ik ga ervanuit dat die toch wel zongoed als rond zijn.

4 oktober 2020 om 22:21

wij(fc Utrecht) hebben nog een Mahi, Hoogma, Gustafson en een Elia in de aanbieding, Interesse?we nemen(bijna) elk bod aan.nee ontopic: Sadilek vindt ik echt niet zo slecht maar van Bruma mag zeker afscheid genomen worden. Hoop voor de Psv fans dat ze idd al ver zijn met een paar (goede)aanwinsten.maar goed dat is mijn mening.sterkte

Zolang er maar vervangers voor komen. Zo ja, dan kan mijn dag niet meer stuk! Sadilek rent veel, werkt hard, maar oh zo weinig kwaliteit.....

4 oktober 2020 om 22:06

Vervangers hebben we zeker nodig. De bank was vandaag wel erg armzalig.

4 oktober 2020 om 23:54

Guti, Obispo, Ihattaren, Max, Sangare komen er normaliter bij.

Ik begrijp hier werkelijk geen reet van. Ik ben absoluut geen fan van Sadilek, maar PSV is er in geslaagd om in een paar weken tijd zo ongeveer de complete reservebank te verhuren. Je hebt nu een redelijk basisteam, maar daar achter zit vrijwel niets meer. Afellay, Koopmans, Van Osch, Schwaab, Jurkus en Ruiter zijn transfervrij of voor een schijntje vertrokken. Zoet en Lammers zijn verkocht. Mitroglou en Rodriguez einde huur. Luckassen, Rigo, Doan, Baumgartl, Bruma en Sadilek zijn verhuurd. Romero, Gutierrez en Obispo zijn langdurig geblesseerd. En daar zijn alleen Max, Zahavi, Sangare, de verhuurde Mauro en twee keepers (mvogo en Muller) voor teruggekomen. Nou, veel succes met op drie fronten voetballen met een A-selectie van vijftien man...

Leuk dat ze op 3 man azen. Maar dat is echt teweinig hoor Mauro Thomas Rosario Boscagli komen zwaar tekort, die moet je eigenlijk helemaal niet op de bank willen hebben. Ik voorzie nog een hele moeilijk eerste helft van het seizoen. Want het loopt maar te schutteren en te doen. Mogen hopem dat Sangare een beetje verlossing brengt.

4 oktober 2020 om 23:58

Mauro is een groot talent, Thomas is een zeer degelijle, stabiele speler. Boscagli heeft zich ontwikkeld onder Schmidt en is prima om als back up te hebben. Totale onzin wat je nu dus verkondigd of je kijkt geen PSV

5 oktober 2020 om 12:24

Mauro liet bij Heracles al zien dat hij zeer wisselvallig was. Dan kun je niet het volgende seizoen basis staan omwille dat hij een talent is. Thomas is inderdaad een redelijke speler maar het streven moet toch hoger liggen net als Boscagli. Het komt allemaal tekort. Dan kun je mijn text wel afdoen als totale onzin. Maar het voetbal lijkt gewoon nergens op. Ze kunnen met z'n alleen nauwelijk de druk van de tegenstander aan en leveren de bal veel te veel in als ze een pass afgeven. PSV is veel meer ervaring nodig.

5 oktober 2020 om 17:14

Klopt dat is met vrijwel elk talent. Zijn gemiddelde per wedstrijd is gewoon goed. Instelling en werk ethiek zijn ook goed. Dat hij niet elke wedstrijd top is kan je ook niet verwachten in my opinion. Dat PSV er nog niet is ben ik het 100% eens met je. Straks als er meer ervaren spelers staan zoals van Ginkel of Sangare zie ik het wel beter lopen. Ook kost het gewoon tijd om gewoontes en de tactiek te leren. Geef het wat tijd en je zult vanzelg zien dat het zijn vruchten afwerpt

Word vuurwerk morgen op de laatste dag. Ben benieuwd wie psv op het oog heeft want die worden niet genoemd. Iemand een idee ?

4 oktober 2020 om 23:08

Het zullen wel weer spelers uit de marge van de Bundesliga zijn, gok ik.

Ik hoop op van Ginkel, en 2 ijzersterke verdedigers en niet van die onbekende spelers zoals baumgartle bosqali .

5 oktober 2020 om 00:04

Van Ginkel zou heel dik zijn. Sinds zijn vertrek is er geen adequate vervanger gekomen. Die Zuid-Koreaanse verdediger Kim zou top zijn. Wat ik vandaag las zal het wel een middenvelder van Bayern worden. Ik wil echt vuurwerk zien!

Ik hoop en het zal mij niets verbazen als er morgen een akkoord komt tussen psv en bayern over 2 of 3 spelers. Zirkzee mag verhuurd worden wij zoeken nog een aanvaller, Adrian fein mag verhuurd worden en ik las ergens ook dat cuisance ook verhuurd mag worden(weet niet of cuisance haalbaar is) 1 van die 2 is ook zeer welkom op het middenveld. En mischien heeft bayern ook nog wel ergens een talentvolle verdediger lopen die we kunnen huren.

5 oktober 2020 om 09:09

Cuisance is een aantal dagen terug aan Leeds verkocht volgens mij. Verder denk ik inderdaad dat spelers die er bij Bayern net buiten vallen heel welkom kunnen zijn.

5 oktober 2020 om 11:10

Nee volgens mij niet dat zou wel gebeuren maar bayern heeft het op het laatste moment tegengehouden , volgens mij omdat ze het niet eens waren met hoogte terugkoopclausule.

Sadilek komt net als Bruma en Baumgartl inderdaad te kort voor Psv. Echter baal ik dat het om 3 huuropties gaat. De kans lijkt me klein dat de clubs deze 3 spelers daadwerkelijk gaan kopen en dus zit je volgend seizoen weer met dit zooitje opgescheept. Ik hoop overigens dat Sangaré iets toevoegt op het middenveld, en dat er vandaag een goeie laastse man wordt gepresenteerd want het was weer 3x niks gister. De eerste 15 minuten prima, maar daarna wist je af en toe gewoon niet wat je zag.

5 oktober 2020 om 12:29

Die kans is ook vrij klein inderdaad. Alleen je bent zo wel het meeste salaris van deze spelers kwijt in dit seizoen. Waardoor je weer andere spelers kan halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller94
D. MalenAanvaller95
E. ZahaviAanvaller51
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
V. MüllerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Zondag 29 november
Manchester United overweegt om Jonny Evans na dit seizoen transfervrij terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren