Remco Balk schiet Ajax naar eerste nederlaag van het seizoen

Zondag, 4 oktober 2020 om

Ajax heeft zondagmiddag de eerste nederlaag in de Eredivisie geleden. De ploeg van Erik ten Hag kon voor het eerst sinds 2015/16 een Eredivisie-seizoen beginnen met vier opeenvolgende overwinningen, maar FC Groningen was met minimaal verschil te sterk voor de Amsterdammers: 1-0. De winnende treffer kwam op naam van Remco Balk. De laatste zes keer dat Ajax in de Eredivisie op achterstand kwam, stapte men ook als verliezer van het veld. Ajax hervat de competitie na de interlandperiode met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

FC Groningen zocht na het klinken van het rustsignaal met een tevreden gevoel de kleedkamer op. De goed georganiseerde defensie van de ploeg van Buijs gaf weinig kansen weg in een sowieso vrij kansarme eerste helft. Het was in ieder geval veelzeggend dat Ajax na twintig minuten spelen al zeven corners had genomen. De ploeg van Ten Hag domineerde, terwijl FC Groningen vrij eenvoudig overeind bleef tegen de hoofdstedelingen en loerde op een counter.

Edson Álvarez was dicht bij de 0-1 toen hij de bal na een hoekschop voor zijn voeten kreeg, maar zijn inzet werd van richting veranderd. Een schot van de teruggekeerde Ryan Gravenberch ging niet veel later maar net naast en na 24 minuten spelen kreeg FC Groningen een goede kans op de 1-0. Op aangeven van Damil Dankerlui kopte Jörgen Strand Larsen over het doel van André Onana, die verder amper aan het werk werd gezet door de noorderlingen.

FC Groningen sloeg enkele minuten na rust toe. Onana kreeg nog zijn hand achter het schot van Strand Larsen richting de rechterhoek, maar in de rebound reageerde Remco Balk alert en zo luisterde hij zijn basisdebuut op met een doelpunt: 1-0. Het matige begin van Ajax aan het tweede bedrijf noopte Ten Hag om in te grijpen. Hij haalde Antony naar de kant ten faveure van David Neres, maar de bezoekers bleven stroef spelen. Balk liet een goede mogelijkheid op nog een doelpunt liggen en niet veel later mikte Dankerlui de bal naast het doel van de Amsterdammers.

Daar de defensie van FC Groningen als een huis stond, zag Ajax zich genoodzaakt om het vooral van afstand te proberen. De bezoekers kwamen echter goed weg toen een poging van Ramon Pasval Lundqvist, na een uitstekende aanval van de Groningers, niet de 2-0 maar een schot op de paal betekende. Ten Hag deed de laatste twintig minuten beroep op Zakaria Labyad, Lisandro Martinez en Klaas-Jan Huntelaar, maar ook het drietal kon de nederlaag in het Hitachi Capital Mobility Stadion niet voorkomen.

Tadic kopte de bal enkele minuten voor het einde op de lat en in de rebound knalde Huntelaar de bal via de lat over het doel. Ook in de acht (!) minuten extra tijd slaagde het team van Ten Hag er niet in om Sergio Padt te passeren, of beter gezegd een kans te creëren. FC Groningen stijgt door de zege naar een voorlopig zevende stek in de Eredivisie en speelt over twee weken opnieuw thuis, tegen FC Utrecht.


Poll

Een verdiende nederlaag voor Ajax


Gerelateerd

Meer sportnieuws

394 reacties (laatste reactie door sulejmanii)

Als ETH nog één keer met deze opstelling start en niet minstens 3 veranderingen doorvoert (tadic spits, Promes weg van de 10, Alvarez bank) dan heeft hij bij mij zijn krediet verspeeld. Niet dat ik direct een alternatief zie, maar ik zal in ieder geval niet meer beweren dat Ten Hag nou zo'n goede coach is. Tuurlijk, hij heeft de halve finale CL gehaald, maar was dat echt zijn verdienste? Zelfs in dat seizoen begon hij met Frenkie centraal achterin en ik geloof zelfs even op de bank. Vorig seizoen ook veel te lang volgehouden met een slechte opstelling (martinez & Alvarez middenveld) en zelfs een tijdje Eiting basis ten koste van Donny. Daarbovenop komt dat hij al 3 jaar lang echt heel slecht wisselbeleid voert. Ajax heeft dit jaar prima spelersmateriaal, maar Ten Hag weet zijn spelers gewoon niet op de juiste manier te gebruiken.

4 oktober 2020 om 14:11

Wat is die Ten Hag een ontzettende eigenwijze eikel af en toe inderdaad. Deze valt geheel weer op zijn conto te schrijven. Dramatisch middenveld neergezet met Alvarez, Gravenberch en Promes. 2 vd 3 kunnen niet normaal voetballen en Gravenberch is ook nog veel te laks zowel aanvallend als verdedigend. Bij die tegengoal ook illustratief hoe Gravenberch de bal verliest en Alvarez in verdedigend opzicht maar achteruit blijft lopen. Mag hopen dat dit de wake up call weer eens is voor Ten Hag en hij zijn middenveld gaat omgooien, want dit kan echt niet. Ajax zou in deze fase van het jaar bezig moeten zijn hoe Labyad en Alvarez doorgeselecteerd zouden kunnen worden. Niet deze 2 heren steeds in basis op stellen.

4 oktober 2020 om 14:13

En dan vind ik nog het állerergste dat onze grote vriend Ten Hag Anthony, veruit de enige aanvaller die enigszins wat forceerde en twee verdedigers mee trok, wisselde voor Neres. On-be-grijpelijk.

4 oktober 2020 om 14:14

@Inke, En zowel het wisselbeleid als de startopstelling is lachwekkend. Wil zijn eigen aankoop Labyad koste wat het koste laten spelen. Komt veel en veel te kort. Speelt op basis van 2 binnengeschoten vrije ballen in de voorbereiding tegen RKC.

4 oktober 2020 om 14:18

ten Hag en een wake up call.. Yea laat me niet lachen.. Die gast is een doorn in het oog bij dit groeiende Ajax, snap echt niet dat hij op z'n plek mag zitten. Idiote uitslagen gehad door idiote keuzes, alleen dankzij hem. Pijnlijke nederlaag tegen PSV vergeet ik niet meer met zijn idiote keuzes. Vorig seizoen weer te veel idiote keuzes genomen. En hij gaat weer lekker verder. Kan er echt met mijn hoofd niet bij.

4 oktober 2020 om 14:23

@JordyB, Gaan we nou echt zeggen dat Ten Hag niet de ideale coach voor Ajax is? Lekker kort door de bocht. Het team staat voor geen meter, eens. En dat is ook deels zijn fout, Promes niet op 10, Labyad en Alvarez moet je eruit flikkeren. Maar de selectie is totaal niet in balans, en daar mag je ook best Overmars op aan kijken. Je hebt geen 6, Alvarez is te matig en Martinez is meer een verdediger, al zou die het 100x beter invullen dan Alvarez. Verder heb je niet eens één 10 in je complete selectie.. Promes op links Tadic spits en dan Klaassen op 10. Zal een hoop oplossen. Hoop vandaag dat het rondkomt.

4 oktober 2020 om 14:23

Ik zou Labyad, Promes en Gravenberch eruit hebben gehaald.de eerste 2 wegens slecht spel.de laatste vervalt Weer in het oude; hij vertraagt het spel. Dit maakt het ng gemakkelijker voor de tegenstanderneres, Ekkelenkamp en Huntelaar. Traore bewijst iedere keer weer dat hij het niet kan

4 oktober 2020 om 14:24

Hij wil laten zien wat voor meesterbrein hij is. Net als Guardiola in de CL. Wat hebben beide heren gemeen? Juist, dat ze door die belachelijke keuzes verliezen. Dat er niemand in de staf zit die zo’n man tot de orde roept, echt bizar.

4 oktober 2020 om 14:25

Footballexpert & Messibazoer. Wisselbeleid was inderdaad ook om te janken Labyad en Alvarez veel te lang laten staan. Antony eruit halen, Promes niet eruit halen. Traore eerst brengen ipv Huntelaar. Ja ik begin het goed zat te worden.

4 oktober 2020 om 14:28

Ik vind het te makkelijk om dit geheel af te schuiven op het falen van Ten Hag. Groningen speelde ontzettend goed, hield de organisatie strak en gaven amper wat weg.

4 oktober 2020 om 14:28

MessiBazoer, je mag Ten Hag zeker aanrekenen dat hij Promes en Tadic niet op hun beste posities zet, Labyad in de spits durft te zetten en Alvarez die meer een verdediger is permanent op het middenveld posteert. Oké ze missen een goede 6 maar op alle andere posities hebben ze voldoende (goede) spelers. Alleen ga je niet winnen als je ze daar niet neerzet, puur om de wereld te laten zien wat voor meesterbrein je bent. Grootheidswaanzin van een coach die vrijwel alleen foute beslissingen neemt in zowel basisopstelling als wisselbeleid. Kudus is een overigens een 10, wellicht dat hij daar in december voor het eerst mag spelen.

4 oktober 2020 om 14:29

Neres en Anthony zullen nooit samen tegelijk in het veld staan onder deze trainer. Fantasieloze eigenwijze middelmatige trainer.

4 oktober 2020 om 14:32

Ten Hag is een van de slechtste trainers ooit bij Ajax. Ik zal, als Piet Keizer bij het vertrek van Michels, staan dansen op de tafel als hij wordt weggestuurd!

4 oktober 2020 om 14:33

Sorry hoor, maar ik zie nog exact dezelfde ten Hag als sinds zijn aanstelling; 0.0% gegroeid die man. Blijft idiote keuzes maken met onnodige en/of pijnlijke nederlagen als gevolg. Ajax is geen club voor dit soort idiote experimenten, dan ga je maar weer een club als Utrecht trainen. Naast zijn idiote keuzes in zowel basis opstelling als wissels is hij tactisch ook gewoon matig. Nooit kan hij de wedstrijd kantelen. En dan is het ook gewoon niet een people manager die in wedstrijden als deze, waar het niet lijkt te lukken, het team weet te prikkelen. Dan faal, faal en faal je. De enige reden dat die man successen heeft gehad is dankzij het team dat hij ter beschikking had. Iedere zak aardappelen kan met dit Ajax resultaten boeken, laat staan met het Ajax met de Ligt en de Jong etc. Ten Hag is niet de trainer die Ajax zou moeten behouden, het is tijd om verder te kijken. Deze trainer groeit en veranderd namelijk niet.

4 oktober 2020 om 14:33

@JizZzy, Ben ik met je eens. Dat zeg ik zelf ook. Alleen is dit ook de coach met wie we de halve finale CL haalde, en dat ligt nu ineens aan de goeie spelers, maar wanneer we verliezen ligt het ineens niet aan de spelers? Tuurlijk spelen tactische keuzes een rol, maar als je bijvoorbeeld ziet dat Promes een bal aan neemt die vervolgens uit gaat, dan kan je niet alleen ETH de schuld geven.

4 oktober 2020 om 14:34

GloryUnited. Dan vind je dat te makkelijk, mag allemaal. Als je niet een voetballend middenveld neerzet tegen tegenstander die een strakke verdedigende organisatie neer gaat zetten dan weet je dat je deze problemen gaat krijgen. Het artikel voor de wedstrijd spraken haast alle Ajacieden al over die waardeloze keuzes op het midden en zie daar, daar onstonden voornamelijk de problemen. Geen 1 speler op het midden die normaal combinatievoetbal kan spelen en 2 v.d. 3 hebben geen drang naar voren. En dat alles zonder een spits te hebben die mee doet in het spel. Nou zie dan maar eens door een verdedigende organisatie te voetballen.

4 oktober 2020 om 14:34

@pinko, En wie wil je dan halen? Kamikaze Bosz? Vind het een goeie trainer maar er is geen enkel argument dat hij het beter gaat doen.

4 oktober 2020 om 14:38

@jordyb Hier ben ik het niet mee eens. Ja, hij heeft inderdaad van die vreemde keuzes en zijn wisselbeleid is echt dramatisch. Al is Ten Hag echt niet zo'n slechte trainer als jij doet overkomen. Wat ik persoonlijk vind, is dat Ajax gewoon een assistent trainer naast hem moet zetten die hem wil en kan overrulen met zijn rare ideeën om spelers op posities te zetten waar ze niet horen te staan. Schreuder was juist zo iemand, maar die werd ook gerespecteerd door Ten Hag. Je had tenminste wel het idee dat hij naar hem luisterde. Reiziger is daar totaal het type niet voor. Ik heb meer het idee dat hij er zit om van hem te leren en hij is niet de type trainer wat goed matcht met Ten Hag. Ik word zelf ook doodmoe van Ten Hag zijn taferelen, maar we moeten nu niet gaan doen alsof hij er niks van kan.

4 oktober 2020 om 14:38

Je heb geen 6 en geen 10 ? Kijk eens naar Jong Ajax. 2 spelers vanuit dasr op die positie Taylor en Ekkelenkamp. Zouden die positie's vlekkenloos invullen. Vooral in de eredivisie. Zoveel talent in Amsterdam maar ze halen ze liever uit Zuid Amerika en dan zetten we ze gelijk op ern niet voor hun natuurlijke positie. Top beleid. Maar ja tel de nederlanders die basisspel errs zijn bij alle clubs. Ik vermoed dat je de 50 niet haalt. Ze denken allemaal het pareltje vanuit het buitenland te halen. Kan ook niet anders met steeds meer buitenlandse trainers aan het roer. Top dat dan een eigen opgeleide nederlandse jeugdspeler matchtwinner is

4 oktober 2020 om 14:41

FootballExpert alleen eens dat Antony nooit gewisseld had moeten worden, die jongen kan altijd beslissend zijn voor ons. Maar Neres moet sowieso zijn minuten krijgen vraag me af of velen een slechte korte termijn geheugen hebben, hij is erg belangrijk voor ons geweest. Neres komt alleen van een een zware blessure terug, en moet zijn vorm hervinden.

4 oktober 2020 om 14:43

MessiBazoer helemaal een met je reactie, ik sta al vanaf het begin 100 procent achter Ten Hag. Maar ik ben zo boos op die man, dit was zo onnodig en ik wil gewoon de titel winnen dit seizoen.

4 oktober 2020 om 14:44

@inkemontanais het zo moeilijk om credits aan groningen te geven voor de goede wedstrijd die ze gespeeld hebben? Groningen heeft een tactiek gekozen en die betaalde perfect uit. Beetje lof voor Buijs en Groningen mag wel op zijn plaats zijn

4 oktober 2020 om 14:47

apyrog, je bent toch geen hoofdtrainer wanneer een assistent trainer moet ingrijpen om je te behoeden van idioterie? Lol, dan zet je die assistent trainer neer als hoofdtrainer en laat je de hoofdtrainer lekker ergens anders zijn idioterie uitvoeren. Voor de duidelijkheid; het is niet een probleem dat je experimenteert en uitprobeert, maar wel een probleem wanneer je van te voren niet schijnt in te kunnen schatten dat het totaal niet rendeert. Tadic zet je niet op de flanken, daar heb je niks aan hem. Promes zet je niet op 10, je wilt zijn snelheid en diepgang gebruiken. Over Zakaria ga ik maar niks zeggen.

4 oktober 2020 om 14:51

Juist Apyro, schrijnend zeg die opportunisten die om de kop van Ten Hag vragen.

4 oktober 2020 om 14:56

Dat ligt er maar aan. Sommige hoofdtrainers kunnen niet zonder hun vaste assistenten. Er zijn genoeg voorbeelden van. Al ben ik het wel met je eens, dat het niets moet uitmaken wie er naast je zit. Ik doelde met name op het feit hoe jij hem hier afserveert. Daar doe je hem wel tekort mee vind ik. Aangezien je er niet omheen kan dat hij wel medeverantwoordelijk is voor de successen die Ajax gehad heeft de afgelopen tijden. Zoals ik al zei, ik begin ook moe te worden van deze taferelen. Al heeft hij wel nog steeds krediet bij mij en wil ik hem nog niet zien vertrekken. Ik wil eerst afwachten wat de komende tijd gaat brengen, met welke opstellingen hij gaat komen en hoe er gepresteerd gaat worden. Persoonlijk denk ik dat we een vergelijkbare opstelling gaan zien de komende tijd en pas na de wedstrijd tegen Liverpool veranderingen gaan komen. Uiteraard is dat een verwachting op basis van het vertoonde spel de afgelopen weken, want ik ben nog geen enkele keer echt overtuigd geweest dat er echt wat neergezet kan worden dit seizoen. Ook al loopt er zeker voldoende kwaliteit rond.

4 oktober 2020 om 15:06

Gloryunited. Je kijkt toch altijd naar je eigen team. Is het zo moeilijk voor te stellen, als vrijwel alle Ajax supporters vantevoren al weten dat het met deze opstelling een zware middag gaat worden, dat het voor een groot deel aan Ten Hag wordt aangerekend? Groningen is er goed mee om gegaan, het werd ze alleen wel heel makkelijk gemaakt ook.

4 oktober 2020 om 15:06

Als je nog steeds dezelfde trainer bent als hoe je bent ingestapt na enkele seizoenen, dan zit je dus aan je max van je potentie. Dit is de max van ten Hag, hij gaat niet beter worden. En dat is gewoon matig. Vergeet niet dat naast een hele sterke selectie voor NL-competitie begrippen, wij CL succes hadden dankzij een goed teamspirit, uitmuntende individuele kwaliteiten en de nodige geluk/cq onderschatting. Als Erwin Koeman er had gezeten had hij precies hetzelfde behaald. Ik zeg dus inderdaad maw dat de successen voornamelijk op de conto van de spelers komen, niet door briljante ingevingen van ten Hag -- alleen maar invulling door ten Hag en dat kan elke zoutzak. Ik wil een trainer die weet welke basis hij moet opstellen, waar zijn spelers het beste rendeert en eventueel kan renderen (bv promes op 10, tadic op de flanken, hou aub op.....0,0 voetbalinzicht heb je dan), weet hoe hij wat teweeg kan brengen met wisselen én het team weet te prikkelen. Hij faalt, faalt en faalt. Ajax is toe aan een andere trainer.

4 oktober 2020 om 15:11

Dan nog steeds is het aan Groningen om de fouten van Ten Hag om te zetten in een positief resultaat. Dat hebben ze zeer goed gedaan.

4 oktober 2020 om 15:33

Geen 6 idd daarom kijken ze naar Klaassen volgens mij. Martinez zou daar ook kunnen maar die speelt niet. Wat is daar de reden van?

4 oktober 2020 om 15:39

Kom nou toch op zeg. Nu is de halve finale misschien toch niet helemaal Ten Hag? Dan is dit toch ook niet helemaal Ten Hag? Hypocrisie ten top. Zelfs in het successeizoen begonnen we bijzonder sneu en opeens werd de formule gevonden. Alles gaat echt wel op zijn plaats vallen. Ik vind het onbegrijpelijk dat we meteen weer alles wat de trainer doet in twijfel trekken, terwijl er een volledige staf zit die het met beslissingen eens moet zijn. Hij zal het toch gewoon ergens op baseren? Hij draait echt niet aan een rad en kijkt wat er uitkomt. Zo makkelijk om met z’n allen weer de standaard zondebok te pakken als het niet loopt. Straks met z’n allen witte zakdoekjes zwaaien als we succes hebben toch jongens? Zou mooi zijn als we voor de verandering een keer bij het oordeel blijven, in plaats van van alleen maar lopen zeiken als het niet loopt. Of was het zonder Ten Hag uit bij Madrid misschien 1-17 geworden?

4 oktober 2020 om 17:29

haha lol. Wat is die succes formule ajaxxxlove? Juistem; poppetjes op de juiste plaats zetten en klaar! Plots kan Ajax weer voetballen en ''het bayern van Nl'' zijn! Zorgen dat de spelers hun taken uitvoeren, en zorgen dat het team happy is en de spirit hoog is, dat is wat een Ajax trainer basically moet uitvoeren om met selecties als deze overwinning op overwinning gaat boeken (in Nl). Ik ben al sinds zijn aanstelling geen voorstander van hem en de afgelopen seizoenen hebben mij daar niet anders naar doen kijken, alleen maar bevestigend dat hij niet de trainer is die we zouden moeten hebben. Met de spelers ter beschikking gedurende afgelopen seizoenen heeft hij weinig bijzonders gepresteerd; de selectie die tot de halve finale CL kwam had naast super veel kwaliteit, goede spirit ook gewoon dosis geluk. + nog maar eens aanhalen; ook toen stonden de poppetjes op de juiste plek!!

4 oktober 2020 om 18:31

Ik hoop persoonlijk dat Overmars vandaag nog een bod van 15 miljoen bij Heerenveen neerlegd voor Joey Veerman. Dat is veel geld, maar ik vind hem dat waard. Alvarez vervangen door Veerman zou een gigantische creativiteits impuls zijn die we goed kunnen gebruiken.

4 oktober 2020 om 18:41

Vond tot die wissel Anthony teveel met zichzelf bezig was.....mss een reden om te wisselen...ben met je eens dat hij veel forceerde, en 2 man mee trok...alleen hij was wel continue aan het zoeken naar eigen succes....2 ballen had die wel moeten afgeven....

4 oktober 2020 om 14:12

Helemaal mee eens!! Je word er doodziek van!! Tadic op de bank. Brengt al anderhalf jaar niks meer. Alvarez verkopen nu het nog kan en labyad leuke bankzitter maar ook niet meer dan dat.

4 oktober 2020 om 14:39

En dan zeggen ze dat Ajax echt totaal geen spits nodig heeft...

4 oktober 2020 om 14:13

Tuurlijk is het makkelijk roepen als je verliest, maar ik begrijp in deze Ten Hag gewoon helemaal niet. Waarom Labyad in de spits? Waarom Alvarez op 6? En in mindere mate: waarom Promes op 10? Labyad eruit, Tadic in de spits en dan kan Promes naar de flank verschuiven, of dadelijk weer een fitte Neres. Daarnaast Alvarez eruit voor Martinez. Een fitte Martinez op de bank houden, daar kan ik niet bij..

4 oktober 2020 om 14:13

Kom op, het is toch al sowieso sinds begin vorig seizoen duidelijk dat het een trainer van niks is?het is een theorie en tactiekenman, die kopiëert, maar totaal geen inzicht en visie heeft, dat is wel duidelijk.

4 oktober 2020 om 14:13

Het niveau is nog slechter dan toen in Maart de competitie werdt stil gelegd. Amteurniveau zeg, ongelooflijk. Ik kan mijn ogen wel uit m'n kas trekken, jezus christus wat was dit slecht. Ik kan niet eens de juiste woorden vinden om slecht te omschrijven, slecht komt in de verste verte niet in de buurt

4 oktober 2020 om 14:13

Dat is snel voor een coach die iets meer respect behoort te krijgen. 1 Slappe pot en alle supporters van de leg. Van een paar dagen terug op gelijke hoogte met Liverpool en Atalanta staan naar nu helemaal niets meer kunnen. Het kan verkeren bij de Ajax supporters.

4 oktober 2020 om 14:16

Het is al maanden slap, maar voorgaande wedstrijden kwam je er mee weg. Geen weldenkend persoon zet Promes op '10'.

4 oktober 2020 om 14:21

Dit is niet op basis van deze wedstrijd. Het elftal wat hij week in week uit opstelt klopt gewoon niet. Iedereen ziet dat behalve diegene die het voor het zeggen heeft. Daar ligt momenteel de frustratie. Stel gewoon de mannen op de juiste plek op en maak het jezelf niet onnodig moeilijk.

4 oktober 2020 om 14:21

Ik heb Promes altijd een twijfelachtige aankoop gevonden. Ik heb het idee dat hij beter kan rappen dan ballen. En idd op 10 is het wel heel matig. Klopt trouwens van die maanden, Corona redde Ajax vorig seizoen, kan niet altijd feest zijn.

4 oktober 2020 om 14:22

En ook Tadic op links en Labyad op 9 niet.

4 oktober 2020 om 14:22

Dit is niet op basis van deze wedstrijd. Het elftal wat hij week in week uit opstelt klopt gewoon niet. Iedereen ziet dat behalve diegene die het voor het zeggen heeft. Daar ligt momenteel de frustratie. Stel gewoon de mannen op de juiste plek op en maak het jezelf niet onnodig moeilijk.

4 oktober 2020 om 14:24

Indien dit al maanden zo is, hoe kunnen vele supporters dan stellen dat je met Liverpool om de koppositie gaat vechten?

4 oktober 2020 om 14:28

Tadic is linksbuiten pur sang. Die heeft bij al zijn vorige clubs de betere wedstrijden op links gespeeld. Leuk dat hij er 28 in knalt als spits, maar dat waren er toch vaak wat tegen de kleintjes. Haal een goede 9 en zet Promes ernaast. Tadic op links en Anthony op rechts. We horen altijd goede verhalen over Overmars, maar waarom halen ze geen echte 10 en een goede 9.

4 oktober 2020 om 14:34

Speelde zijn beste wedstrijd in de spits met 1 goal en 2 assists tegen Real.

4 oktober 2020 om 14:35

@ftc1981 Tadic miste altijd al snelheid. Hij heeft dat altijd gecompenseerd met technisch vermogen maar nu op oudere leeftijd is hij gewoon echt te langzaam voor op de flank. Met zijn techniek rendeert hij juist uitstekend als voetballende ajax spits.

4 oktober 2020 om 14:53

Wat redde? Waar heb je het in vredesnaam over Fct1978, als ik jou moet geloven hebben we vorig jaar de titel geschonken gehad. 😒

4 oktober 2020 om 15:01

@ajax1812:wat vroeger erg sterk was was de combinatie van Tadic in de spits en Van De Beek op 10. Doordat Tadic zwierf en terugzakte en van de Beek veel diep ging speelden ze allebei in de zone tussen de middenvelders en de verdedigers en daardoor wisten de tegenstanders niet wie wie moest oppakken. Die wisselwerking was toen uitstekend. Nu wilt Ten Hag iets anders spelen en mis je de mogelijkheid voor zo'n wisselwerking in je as voorin

4 oktober 2020 om 15:07

@fct1981 Promes kan echt wel voetballen, maar hij wordt constant op de verkeerde positie neergezet. Persoonlijk vind ik dat Promes niet het type speler is dat bij Ajax past. Dit zei ik al toen hij aangetrokken werd. Promes is ideaal in een twee spitsen systeem. Met de kwaliteiten die hij heeft wordt hij als het ware geblokkeerd in het systeem dat Ajax wilt spelen. Promes heeft ruimte voor zich nodig. Je ziet dan ook vaak dat hij in de counter het beste is. Promes werd eigenlijk alleen goed in stelling gebracht door Ziyech. Hij moet achter de verdediging kunnen komen en je zag dat Ziyech met zijn passing precies dat deed. Dus op 10 wordt hij al helemaal vastgezet, ook al laat je hem in een vrije rol spelen. Hij heeft simpelweg niet dezelfde kwaliteiten voor die positie. Vandaar dat ik totaal niet begrijp waarom Ten Hag vind dat dit Promes zijn beste positie is.

4 oktober 2020 om 14:14

Tadic heeft er 28 ingeknald in zijn eerste seizoen als spits en speelde Europese topclubs zoek. Nu staat er iemand in de spits die het even goed heeft gedaan bij Utrecht en nauwelijks heeft gespeeld de afgelopen jaren. Zet gewoon Promes op links en zet er een echte 10 op 10. Probeer Ekkelenkamp eens op die positie. Of Klaassen als ie echt komt. Maar geen Labyad meer en geen Tadic linksbuiten aub.

4 oktober 2020 om 14:53

Ekkelenkamp is toch geen gearriveerde, creatieve 10. Hij kan de positie invullen als harde, werker/loper. Maar hij gaat niet voor creativiteit zorgen. Ik had met zoveel geld een gearriveerde, creatieve 10 uit het buitenland gehaald.

4 oktober 2020 om 19:39

Je hebt helemaal geen creatieve 10 nodig. Sinds Eriksen hebben we geen creatieve 10 meer gehad. Kudus en Antony zorgen vanuit hun positie voor creativiteit en dreiging waardoor er ruimtes ontstaan. Ekkelenkamp lijkt me iemand die goed zicht heeft welke ruimtes hij moet benutten zoals Donny dat kon.

4 oktober 2020 om 14:20

Nou we ogen onze borst natmaken voor Mitjylland. Waardeloos dit en maar volhouden dat we geen versterkingen nodig hebben. Eredivisie zie ik wel loslopen maar CL hou mn hart u al vast. Het team is veels te ongebalanceerd en onze professor Barabas ten Hag maakt de disbalans nog erger met zijn gelummel. Ik hoop dat er wat verandert gaat worden.

4 oktober 2020 om 14:20

Wat een eigenwijze vent blijft het ook he. De wedstrijd had je al verloren toen je deze 11 het veld opstuurde. Alvarez die het spel moet maken. Tadic die snelle acties op de flank moet maken. Promes die de steekpass moet geven. En last but not least Labyad die ze af moet maken. De enige speler die logisch stond, Antony, en ook nog eens de speler die je laatste 2 wedstrijden beslist haal je er af na 50 minuten. Dan zie je Martinez invallen 10 minuten voor tijd en dan geeft hij binnen 5 minuten al 3 strakke passes naar voren die Alvarez in zijn hele carriere nog niet heeft gegeven. De grootste tegenstander van Ajax is Ten Hag. Als hij nog een keer met dit middenveld en aanval in deze samenstelling begint dan moet je hem per direct op straat zetten. Ook al tik je Liverpool met 6-0 van de mat af (gaat natuurlijk nooit gebeuren). Dit gaat alleen maar punten kosten.

4 oktober 2020 om 14:26

Lachwekkend. Alsof je met het Nederlands elftal speelt en Sneijder in de spits zet, Van Persie rechtsbuiten en Robben amf. Het is zo raar en zegt dan een Van der Sar of Overmars niet joh, wat doe je gek opeens? Onbegrijpelijk. En wat een prestatie. Verliezen kan gebeuren maar zelfs in een oefenpotje verwacht ik meer inzet en motivatie. Leek echt alsof de spelers elkaar vanochtend hebben leren kennen en ze zo het veld in zijn gelopen voor een potje waar ze geen zin in hebben. Nota bene een week rust gehad, geen Liverpool deze week(dat hun hoofd ergens anders zat), echt geen excuses.

4 oktober 2020 om 14:27

Sinds Schreuder weg is, weet hij het niet meer. Het slaat nergens op. Tadic scoorde er op los als valse spits, oh nja ga maar even links spelen hoor. En dan Labyad spits? Lol gaat nergens over. Promes, Tadic, Antony (Neres). Straks, Klaassen (of Graven), Kudus en Martinez middenveld.

4 oktober 2020 om 14:39

Alleen Ten Hag kan 3 van zijn belangrijkste spelers slachtofferen (Neres, Tadic en Promes) om Labyad in de spits in te zetten.

4 oktober 2020 om 14:44

Precies denk ook dat hij (lees Schreuder)de belangrijkste man was in de staf destijds.

4 oktober 2020 om 14:47

Het lijkt wel een liefdadigheidtje naar Labyad toe. Is hij goed genoeg oke maar dat is hij helaas niet en ook zeker geen spits.

4 oktober 2020 om 14:31

Nou Ajax, laat je tegen Heereveen maar weer met rood op de bon slingeren! Met 10 gaat jullie een stuk beter af!

4 oktober 2020 om 14:31

Begonnen met de verkeerde opstelling en wat mij betreft ook de verkeerde mensen gewisseld. Als je dan toch persé Labyad op wilt stellen omdat hij zo n goede voorbereiding heeft gedraaid, zet hem dan op tien, Tadic in de spits en Promes op linkszou volgende wedstrijd eens zonder de zogenaamde grote meneren Tadic en Promes beginnen, kijken of ze dan wakker worden. Deze beiden heren waren nog niet het cijfer 4 waard vandaag voor deze wedstrijd. Waarom worden ze niet gewisseld en is bijv Anthony de klos?zoveel vragen over het hoe en wat, maar blijkbaar zien we het allemaal verkeerd. Ten Hag is degene die met deze mannen werkt, maar blijkbaar kon hij ze niet scherp krijgen voor deze wedstrijd, zelfs niet met vijf opties om te wisselen.wil verder niet voorbij gaan aan de prestatie van Groningen. Die gingen er vol voor en hebben het gewoon heel goed gedaan!

4 oktober 2020 om 14:43

Toch de deksel op de neus, Erik. Het werd tijd. Ongelofelijk dat je al vier wedstrijden vasthoudt aan een dezelfde opstelling, terwijl iedereen kan zien dat het niet loopt. Labyad in de spits? Volgens mij is het nu wel duidelijk dat hij daar niet hoort. En al zou je labyad erin willen zetten, zet hem dan op 10. Promes hoort gewoon op de vleugels en heeft niks te zoeken op de 10. Tadic moet ook gewoon in de spits staan tenenkrommend wanneer hij op de flank staat. Alvarez kan nuttig zijn, maar heeft geen voetballend vermogen. Ik zie zelf liever martinez die heeft nog voetballend vermogen. En dan te beginnen over de wissels. Helaas kun je niet via toto niet inzetten op Traoré als wissel. Ik geloof dat van de gehele selectie Traoré waarbij het echt duidelijk is dat hij te kort komt. Alvarez is multifunctioneel (kan nog op de cv) en snap niet dat mensen hem afkraken, maar traore kan al helemaal niks. Daarnaast wordt Antony altijd gewisseld voor Neres. Waarom? Begin eens een keer met Neres- tadic-Antony. Dat heeft mijn voorkeur en ik denk wel van meerdere mensen hier als Neres fit is (anders promes). Ik vind Gravenberch ook erg slecht spelen. Die mag wel weer terug naar de bank. Verder snap ik niet dat Lang geen kans krijgt. Dany Buijs die ten Hag overigens weer tactisch overklast. Gefeliciteerd Groningen, ik zie het als ajacied somber in als dit zo doorgaat. Ben geen voorstander voor het aantrekken van Klaassen (niet van een champions league niveau), maar bij een gebrek aan beter moet er iemand op 10 staan..

4 oktober 2020 om 17:30

acht, de volgende wedstrijd kan waarschijnlijk Klaassen spelen. heb je in elk geval een meer ervaren speler en eentje die altijd voorop gaat in de strijd. Er was vandaag geen enkele beleving/ passie te zien bij Ajax. Kwestie van onderschatting vermoed ik zo..

Ik ben geen Ajax-supporter, maar ik zie ze wel graag slagen in Europa. Ajax in Europa is reclame voor het Nederlandse voetbal. In dat licht loop ik me langzamerhand aardig te irriteren aan Ten Hag. Die interessantdoenerij omtrent Alvarez en Labyad; zo van ik zie iets in die spelers wat helemaal niemand ziet. Heel Nederland ziet dat die 2 spelers het niveau niet hebben voor Ajax, maar hij blijft toch maar aan die twee dode paarden trekken. Waarschijnlijk met de hoop dat het toch nog uit ze komt en daardoor een lange neus naar iedereen te kunnen trekken. Alvarez heeft het voetballende vermogen helemaal niet om op het middenveld te spelen, zeker niet met het spel wat Ajax wilt spelen. Over Labyad hoeven we helemaal niet uit te wijden, die heeft het niveau niet eens om als back-up te fungeren. Ik denk dat het geen gek idee is om Klaassen terug te halen, Promes op 10 is veel te pover. Voorin kan je dan op de flanken met Neres en Antony spelen, en in de spits Tadic of Promes. Het is om het even wie dat wordt, ik vind ze beiden niet heel bijzonder (meer). Martinez hoort natuurlijk op die 6 positie te staan, Kudus dan op 8. Gravenberch is een lastig geval. Iedereen ziet dat die jongen barst van het talent, maar die verschrikkelijk laconieke/nonchalante manier van spelen werkt tegen hem. Ik hoop dat het met wat wijzigingen nog gaat draaien bij Ajax, want als ik de laatste weken, zo ook vanmiddag even, Atalanta zie spelen, dan vrees ik dat ze daar geen punten tegen gaan pakken. Wat een geoliede machine is die ploeg uit Bergamo. Ook credits naar Groningen uiteraard, het maximale uit het materiaal halen wat je hebt!

4 oktober 2020 om 14:21

BlindeVogel, sterk betoog man! Geen speld tussen te krijgen, daarnaast was spits misschien toch geen overbodige luxe. Ten Hag weigert Tadic in de spits te zetten, Huntelaar wordt langzamerhand alleen minder en over Traore heb ik sowieso mij twijfels.

4 oktober 2020 om 14:50

Thanks Sulejmanii. De spitsenpositie is wel een probleem ja. Traore lijkt het inderdaad (nog) niet te hebben, Brobbey is nog te vroeg, en Huntelaar is eigenlijk alleen voor de laatste 10 minuten. Dan blijft alleen Tadic over. Dat is dus geen luxe-positie. Ik heb vernomen dat Zirkzee is op te halen bij Bayern, lijkt me geen gekke optie.

4 oktober 2020 om 14:54

Zeker een sterk betoog van Blinde Vogel. Traore was echt heel matig (en vorige keren ook). Huntelaar is meer voor de vorm, moet trouwens die kans wel echt maken, die mag hij niet zo missen. Dus ja, als Tadic op de zijkanten wordt gezet, heb je 100% een spits nodig. Zahavi snap ik dus wel dat Ajax die ook wilde hebben. Ik ben zelf (in tegenstelling tot jou) nooit een fan van Ten Hag geweest, maar als hij de juiste poppetjes op de juiste plek zet, wil hij wel aanvallen en druk zetten. Dat is prima. Maar nu doet hij weer zoals hij wel vaker doet, gewoon heel raar. Iedereen ziet het (zelfs een niet-zo-blinde-vogel), waarom ziet Ten Hag het dan niet? Ik stem echt voor Klaassen na deze wedstrijd, kan zo de plek van Promes innemen, dan Tadic punt en Neres of Promes links.

4 oktober 2020 om 15:03

You're welcome! De laatste maanden zie ik je sowieso alleen maar sterke reacties posten in Ajax topics! Dat is wel eens anders geweest.😜 Traoré kunnen we zeker niet afschrijven, maar ik blijf wat ongepolijst en wild vinden. Huntelaar kunnen we niet te veel meer van verwachten inderdaad, Tadic weigert hij in de spits te zetten. En Zirkzee gaan ons sowieso niet sturen, die Duitsers zijn nog pislink dat Dest maar Barca is gegaan. 😅

4 oktober 2020 om 15:07

Leidsehood ja man, hij heeft alleen maar feiten genoemd! Iedereen ziet het ook supporters van andere clubs, waarom die eigenwijze Ten Hag niet? Haha ja dat klopt, vanaf het begin zag je Ten Hag niet zitten. Ik vind het goede trainer, mits hij de poppetjes op de juiste plek zet net zoals twee jaar geleden. Ik twijfelde een beetje over Klassen, maar die is gegroeid in het buitenland en kan je altijd op rekenen.

4 oktober 2020 om 15:21

@blindevogel Het probleem dat Ajax nu heeft is eigenlijk een probleem dat er zelf gecreëerd is. Al hadden ze dat uiteraard op voorhand nooit kunnen weten. Tadic is geen echte spits en ik vind het persoonlijk heel moeilijk om te zeggen wat nou precies zijn beste positie is. Zijn beste cijfers haalde hij in de spits, dus dan vind ik dat je hem daar ook moet neerzetten. Al helemaal aangezien hij heilig is en Ten Hag hem vrijwel nooit wisselt en aanvoerder is. Traoré heb ik zelf echt behoorlijke twijfels bij. Die jongen heeft tot nu toe nog geen enkele keer laten zien dat hij het verdient om speelminuten te maken. Ik zou hem zelf verhuurd hebben om vlieguren te maken bij een Eredivisie club en zich zo verder te ontwikkelen. Danilo is al verhuurd en ik zie zelf meer potentie in die jongen. Ook bij Brobbey zie ik het eerlijk gezegd nog niet. Al vind ik dat je daar echt pas meer over kan zeggen na een volledig seizoen gespeeld te hebben in de Kkd. Huntelaar is echt puur back up. Dus dan kom je tot de conclusie dat je eigenlijk pas na dit seizoen kan gaan kijken voor een nieuwe spits. Het is afwachten hoe Brobbey en Danilo zich gaan ontwikkelen dit seizoen. Zirkzee zou overigens een mooi buitenkansje zijn, maar dan kom je met een overvloed aan spitsen te zitten na dit seizoen.

4 oktober 2020 om 14:28

Het erge is is dat je ook gewoon nog gelijk hebt ook. Het is zo voorspelbaar met Ten Hag. Elk seizoen begint hij met een waardeloze opstelling en een 100% basisspeler op de bank. Zodra ze 2 of 3 keer verliezen dan zet hij het elftal pas logisch neer. Let maar op. Na de interlands begint hij weer exact zo. Tot ze 2 zaadwedstrijden spelen en hij niet meer om Neres en Martinez heen kan.

4 oktober 2020 om 14:53

Klopt Zytto. Dat brengt gelijk de vraag op: is Ten Hag wel zo'n goede trainer? Het geeft in ieder geval steeds meer het vermoeden dat zijn aandeel in het successeizoen 2018-2019 minder groot was, en het toch grotendeels gewoon de spelers waren.

4 oktober 2020 om 16:02

Het is dat de resultaten vaak goer zijn, maar dat is inderdaad ook wel vaak aan de kwaliteiten van de spelers te danken.

Kippenvel! Geweldig! Die strijd die er zo in zit, man wat geweldig. 90 Minuten het voetbal onmogelijk maken, met Buijs voorop, ik begrijp wel dat die man zo permanent schor is, want die hoor je 90 minuten lang.

4 oktober 2020 om 14:11

Itakura is een leuke speler hoor! Speelde tegen PSV ook al erg goed.

4 oktober 2020 om 14:14

Itakura, Matusiwa, dat soort jongens blijven 90 minuten lang overal tussen zitten joh. Dan een paar van die hardlopers die de opbouw blijven verstoren, zo'n gepassioneerde coach die alsmaar blijft coachen, Padt die weer eens goed speelt, geweldig.

4 oktober 2020 om 14:16

Die Matusiwa is toch ook 10x beter dan die Alvarez. Ongelooflijk dat ze die zo makkelijk hebben laten gaan.

4 oktober 2020 om 14:18

Heb Itakura, Padt en Matusiwa ook staan als beste spelers vandaag! Op deze manier de boel dichtgooien lukt weinig ploegen tegen Ajax.

4 oktober 2020 om 14:19

@repuiztav, Makkelijk praten. Matusiwa speelt nu prima, maar op het moment dat Ajax hem liet gaan was dat volkomen logisch.

4 oktober 2020 om 14:20

Vond ik helemaal niet logisch. Matusiwa is een echte kuitenbijter. Een speler die Ajax bij vlagen zo erg mist.

4 oktober 2020 om 14:27

En het frustrerende is, hij komt van Ajax. Ik begreep nooit waarom die jongen geen fatsoenlijke kans heeft gehad. Wat doet hij nou onder voor een Alavarez?

4 oktober 2020 om 14:13

Proficiat! Jullie hebben gestreden voor elke meter, dik verdiend wat mij betreft!

4 oktober 2020 om 14:17

Winnen tegen Ajax, het went toch echt niet, ook al doen we het regelmatig (In Groningen dan). De spanning stijgt zo elke weer richting het kookpunt.

4 oktober 2020 om 14:16

Gefeliciteerd. Ik baal vandaag als Ajacied, maar geheel verdiende overwinning voor Groningen. Streden voor elke meter.

4 oktober 2020 om 14:19

Manmanman wat deed groningen dit prima! Strijden, bleef voorin behoorlijk gevaarlijk met 2 spitsen en gaf weinig weg. Ik vond Groningen de betere. Gefeliciteerd en geniet van je weekend 👍🏻

4 oktober 2020 om 14:19

Erg goed gedaan vandaag, maar jammer dat dit slechts eens in de zoveel tijd opgebracht kan worden. Veel onbekende , jonge spelers (voor mij dan) gezien vandaag, erg leuk!

4 oktober 2020 om 14:26

Ja dat is inderdaad jammer, die strijd zit er maximaal 10 wedstrijden per jaar in. Die jonge jongens is een paar jaar geleden vol op ingezet, en begint nu langzaamaan zijn vruchten af te werpen. Vandaag Van Kaam, Balk, Poll en Postema gezien. Verder zaten nog een Van Kaam en Suslov op de bank, en hebben we nog een Slor bij het eerst elftal. 7 man die (deels) uit eigen opleiding komen bij het eerste elftal zitten, dat is wel heerlijk.

4 oktober 2020 om 14:26

Gefeliciteerd met de overwinning. Dik verdiend mijns inziens. Het begint allemaal met instelling. En bij Groningen gingen ze allen als de brandweer. En bij Ajax eigenlijk alleen Timber en Mazraoui. Dan houdt het snel op. Matusiwa en Itakura speelden erg sterk.

4 oktober 2020 om 14:27

Dik verdiend. Zoals bijna elk jaar heeft Ajax hier gewoon geen antwoord op. Ik calculeer deze uitwedstrijd eigenlijk altijd wel in als puntverlies. Als jullie dit nou soms ook iets vaker tegen onze concurrenten kunnen bolwerken kan ik er ook wat meer van genieten

4 oktober 2020 om 14:29

Ja zeker een compliment voor Groningen! Alles wat ajax vandaag miste hadden zij. Je mist echt ajax iemand die de boel even wakker schud. Ik verbaas mij er om dat ajax ieder jaar in dezelfde val loopt. Groningen zakt in, dat weten we, we gaan wachten, wachten, onze kansen komen wel..nja je ziet het..we missen passie en strijd om groningen gewoon kapot te spelen met de kwaliteit die we hebben.

4 oktober 2020 om 14:33

Precies. Laag tempo, rare opstelling erbij, het houdt niet over. Dan klapt Groningen er in de counter volledig overheen en heb je eigenlijk geluk dat Groningen geen tweede goal maakt (die op de paal bijvoorbeeld), al komen we ongelooflijk goed weg met die dubbele bal op de lat.

4 oktober 2020 om 14:31

Mee eens. Ik ben geen fan van 'anti-voetbal' maar als je het hanteert, voer het dan ook perfect uit en ontneem een voetballende tegenstander iedere mogelijkheid om op te bouwen. Kudos richting Buijs en Groningen

4 oktober 2020 om 14:35

Dit vind ik niet eens zo enorm anti voetbal, omdat je wel redelijk hard druk blijft zetten. Tuurlijk, het is geen flitsend combinatiespel, maar als je dat probeert in deze wedstrijden mag je blij zijn als het bij 0-3 blijft.

4 oktober 2020 om 14:41

Het idee van Groningen was om het Tempo zo laag mogelijk te houden, verdedigend niets toe te laten en alleen als het echt kan een counter opzetten. Imo de definitie van anti-voetbal. Neemt overigens niet weg dat ze dit perfect uitvoerden en zoals je zegt al behoorlijk hoog op 't veld goed de druk erop hielden

4 oktober 2020 om 14:48

Nou deed Ajax ook niet echt moeite dat tempo omhoog te brengen. Het is inderdaad geen mooi voetbal, maar het was geen gevalletje "parkeer de bus", waar je wacht tot Ajax op 40 meter is om iets te doen. Groningen was wel echt op zoek naar de counter en wilde echt wel scoren.

4 oktober 2020 om 15:46

Anti voetbal is een term dat niet bestaat. Beter gezegd een term die gebruikt wordt wanneer het uitkomt. Als Groningen eruit kwam, kwamen ze met velen en als Ajax niet het tempo heeft om terug om te schakelen wanneer ze de bal veroveren, heeft dat niks met anti voetbal te maken maar met gebrek aan kwaliteit bij Ajax.

4 oktober 2020 om 15:26

Lekker man! Misschien wat onverdiend, zal de eerste zijn die dat erkend, maar ik denk dat weinig ons op 6 punten na 4 duels had gezet, 2 onmogelijke thuis duels en een pittige uitduels. Vol vertrouwen dat we stabiel in middenmoot subtop kunnen spelen. Helemaal als Robben ook nog mee gaat doen

4 oktober 2020 om 15:30

Gefeliciteerd. Volledig verdiend. Hoewel ik me heb geïrriteerd aan het spel van Ajax, doet dat natuurlijk niets af aan de inzet en strijd van Groningen.

11 tegen 11 tegen sparta: matig11 tegen 11 tegen vitesse: erg matig11 tegen 11 tegen groningen: slecht. Seizoensstart is heel zwak, mogen zowel trainer (maak gewoon een logische opstelling ipv nu die keuzes met labyad/tadic/promes) als spelers zich aanrekenen (Tadic/Promes/Gravenbergh/Nico)

4 oktober 2020 om 14:14

Snap niet dat iedereen Tadic blijft noemen.

4 oktober 2020 om 14:18

Omdat hij de slecht speelt , je mag van je aanvoerder meer verwachten

4 oktober 2020 om 14:19

Ik wel want ondanks zijn statistieken heb ik 'm alleen in het droomseizoen goed zien spelen. Daarnaast is hij de aanvoerder en zou hij de leider moeten zijn, die die voor mij niet is, geef die band heel snel aan Blind of Onana.

4 oktober 2020 om 14:19

101 wedstrijden 55 goals 44 assists!

4 oktober 2020 om 14:22

Hij speelt helemaal niet slecht, was de enige met Timber die enig niveau haalde.

4 oktober 2020 om 14:29

Het gaat er ook niet om dat hij slecht speelt. Het gaat er om dat je in zijn rol, met dat salaris, en het eerste seizoen gewoon meer mag verwachten.

4 oktober 2020 om 14:37

Allemaal eens dat je meer van Tadic mag verwachten, alleen is het dan misschien een idee hem gewoon op zijn beste positie neer te zetten (spits) of als je hem op de vleugel neerzet dat je in ieder geval een spits neerzet om voorzetten aan af te leveren? Tadic die vanaf de buitenkant naar binnen moet komen heb je niks aan, zeker niet in dit soort wedstrijden.

4 oktober 2020 om 14:41

@shenkiesinds Oktober 2019: in 33 wedstrijden maar 11 goals en 13 assists. Daarvoor had hij dus in 69 wedstrijden 44 goals gemaakt en 31 assists.tadic ging van 0.63 goal per wedstrijd en 0.45 assists voor oktober 2019 naar 0.33 goals en 0.39 assists per wedstrijd. Dat is toch wel een behoorlijk verval

4 oktober 2020 om 14:48

@adzevedo Nou, Ten Hag is het daar niet mee eens. Aangezien hij laatst in een interview heeft aangegeven dat hij Tadic op de linkerkant zijn sterkste positie vond. Dus ik ga er dan ook van uit dat hij daar nog wel een tijdje blijft staan. Ook als Neres weer volledige wedstrijden kan spelen en zijn oude niveau weer aantikt. Tadic is heilig en wordt echt vrijwel nooit gewisseld. Promes idem dito. Het is overduidelijk dat hij totaal niet uit de verf komt op de 10 positie, maar ook daar vond hij hem het sterkst. Dus we gaan nog wat frustrerende weken tegemoet en ik denk dat er pas veranderingen gaan komen na de wedstrijd tegen Liverpool. Gewoon een gokje, maar we zullen zien.

4 oktober 2020 om 15:40

Hoewel ik absoluut niet beweer dat ik een betere trainer zou zijn (verre van dat zelfs) vind ik Ten Hag op sommige punten gewoon eigenwijs. Soms zien we het tegendeel van zijn bewering wekelijks 90 minuten en dan nog blijft hij volhouden dat het een goed idee is. Laten we asjeblieft gewoon eerlijk toegeven dat Alvarez een verdediger is die niks op het middenveld te zoeken heeft, de Labyad als valse spits niet werkt in wedstrijden waarin je het spel moet maken en dat Tadic zijn beste wedstrijden bij Ajax in de spits heeft gespeeld. Er moeten gewoon zaken veranderen als we Ajax kampioen willen zien worden en Europees een beetje willen presteren. Op deze manier kunnen we niet doorgaan. Het is niet eens zozeer de nederlaag, maar de manier waarop.

4 oktober 2020 om 17:25

Je vergeet Nous. Ik verwacht van Tadic (en Blind) meer dan het halen van hun niveau. Zij dienen het spel te lezen en in het veld voor het team met een oplossing te komen. Bedenk iets, probeer iets, maar niks van dat.

Fc Groningen kan ik niks kwalijk nemen, hebben gestreden voor hun 3 punten proficiat Grun! En Balk natuurlijk echt een jongensdroom. Maar Ten Hag wel, Labyad in de spits? Daar hoort Tadic te staan, Promes op 10? Dat is hij niet, hij verzuipt al weken daar, Alavarez is geen middenvelder. Had daar Martinez gezet, prima speler waar is zijn krediet gebleven? Nogmaals een man schuldig en dat is die koppige Ten Hag, hij moet in de spiegel kijken. We hadden zulke goede zaken kunnen doen op de ranglijst, ben er helemaal ZIEK van! 🤬

4 oktober 2020 om 14:13

En dan ook nog Labyad laten staan ten koste van Antony. Ajax dramatisch, met name Promes heeft niks laten zien. En kan ETH alsjeblieft kappen met die ongein van Alvarez en Labyad. Wil zijn eigen gelijk halen ten koste van alles. Enorm veel werk aan de winkel.

4 oktober 2020 om 14:16

En ekkelenkamp op de plek van Gravenberch. Die kan lekker terug naar jong Ajax. Kan kennelijk goed voetballen maar zie geen enkele motivatie bij die gozer

4 oktober 2020 om 14:26

Juist Sjenkie, opzouten inderdaad met die arrogante en irritante Gravenberch. Lekker terug naar jong of verhuren. Zie tien keer liever Ekkelenkamp.

4 oktober 2020 om 14:30

MessiBazoer dat ook nog, Antony haalde niet zijn niveau. Maar wie wel? Het is wel een jongen die 3 punten voor je kan binnen slepen, Feyenoord en Psv zullen lekker aansluiten vanmiddag. Er is eigenlijk geen eens zoveel werk aan de winkel, die man moet de juiste poppetjes op de juiste posten zetten. Zo onnodig dit, echt kl*te baal als een stekker man!

4 oktober 2020 om 14:31

Shenkie ik vind het prima, een soort Kuyt die tenminste 90 minuten vecht voor iedere bal.

4 oktober 2020 om 14:33

Gravenberch vertraagd het spel zo enorm. Precies wat je niey nodig hebt in zon wedstrijd. Ze moeten vanaf het begin de beuk er in, snel scoren zodat je groningen uit de wedstrijd haalt en ze een ander plan moeten bedenken. Man ik heb totaal geen verstand van voetbal maar je mag toch nu wel verwachten dat ajax met een plan naar groningen toe reist, of zijn ze echt zo naïef...

4 oktober 2020 om 14:17

Nee in de spits hoort Huntelaar, die is in alles 10 keer beter dan Tadic/Traore en Labyad

4 oktober 2020 om 14:55

Hoe Promes vandaag speelde hoort hij op de tribune. Kaatsen over 2 meter die niet goed gingen tot 4 of 5 keer toe en die kans die die de tribune in schiet.

5 oktober 2020 om 01:42

Laakpromes is geen 10, die kan uitsluitend aan de zijkanten spelen. Dus je moet hem wel daar beoordelen vind ik, Promes mist alles voor een 10 vreselijk om te zien.

Tuurlijk is Groningen uit lastig. Alleen op deze manier is schandalig. Labyad en Alvarez zijn toch geen Ajax materiaal. Labyad is ook helemaal geen spits. Ook zie je dat Kudus onmisbaar is. 1 middenvelder moet sowieso goed kunnen dribbelen en behendig zijn zoals Frenkie in 18/19 op het middenveld van Ajax. Kudus is zo iemand vergeleken met de lompe dribbels van Gravenberch en Alvarez. Ook is Promes na een paar wedstrijden gezien te hebben geen 10. Opzich prima als Klaassen dan komt. Beter dan Promes. Zijn gewoon teveel spelers op de verkeerde positie onder Ten Hag. Het moet snel veranderen want Liverpool komt al binnenkort. Anders wordt dat een enorme afgang.

4 oktober 2020 om 14:25

Klaassen mist ook het vernuft voor een echte 10, maar beter dan Promes op die positie is logisch want die verzuipt daar. Kan die Anthony niet in de as? Lijkt mij het proberen waard, zit wel wat risico in maar dit is te voorspelbaar.

Het is schandalig dat dit Ajax met hun kwaliteiten met 1-0 van een erg matig Groningen heeft verloren. Ik vind dan ook dat iedereen die vandaag namens Ajax voetbalde zich moeten schamen voor deze wanprestatie. Ik hoop dat Ajax nog snel een goed scorende spits gaat halen want die kunnen ze zeker nog wel gebruiken.

4 oktober 2020 om 14:56

Alleen Timber krijgt van mik een pluim en Nico was ook nog niet zo slecht.

4 oktober 2020 om 14:57

Verliezen kan altijd natuurlijk, maar de manier waarop in Ajax-onwaardig. Zo weinig tempo en goede aanvallen laten zien en zo snel de kop laten hangen. Labyad en Tadic constant zeuren op de scheids werkt ook niet natuurlijk

4 oktober 2020 om 15:14

Inderdaad Glory, dat gezeik op die Higler werd ik gek van. Ik heb die vent volgens mij niets verkeerd zien doen! En voor Tadic geldt het al helemaal, je krijgt een godsvermogen om aanvoerder te zijn. Zet je energie in jouw team, zodat we de broodnodige 3 punten binnen slepen ipv die verongelijktheid en gezanik steeds. Niet echt chique en aanvoerder waardig zeg maar. 🤦🏾‍♂️

4 oktober 2020 om 15:22

Ja het is erg zonde. Als Tadic zich focust op het voetbal kan hij waanzinnige dingen laten zien, zeker in de Eredivisie. Maar het lijkt een beetje dat Tadic zichzelf boven de rest plaatst en zich beter voelt dan de rest. Als iemand een overtreding op hem maakt, kijkt hij erbij alsof iemand een misdaad gepleegd heeft tegen hem. 'hoe durf je tegen de allmighty Tadic een overtreding te maken' - idee.

4 oktober 2020 om 15:40

Juist Glory, mede omdat hij aanvoerder is natuurlijk. Maar Tadic is heilig onder Ten Hag, en wordt nooit te nimmer gewisseld. Die randzaken lopen me de keel uit, hij moet zich als een ware aanvoerder gaan gedragen. Wat mij betreft krijgt Klaassen meteen de band als hij komt.

Wat laat Ten Hag zien een tactisch onbenul te zijn en daarnaast geen ruggengraat te hebben. Protégés Labyad en Promes mogen blijven staan ondanks dat ze niks klaarspelen, maar nieuwe man Antony durft ie wel te wisselen omdat die toch geen stampij zal maken. Noa Lang die ontzettend creatief en doelgericht was in de voorbereiding krijgt geen enkele kans terwijl we vrijwel niets creëren. Tadic krijgt geen minuut meer in de spits ondanks dat hij daar het best rendeert, maar houten klaas Traoré die nog nooit iets goed heeft gedaan mag daar stelselmatig schutteren. En Alvarez, tja daar wil ik het niet eens meer over hebben. Het enige voordeel is dat Ajax op deze manier wat potjes verliest waardoor Ten Hag wel móét veranderen. Alleen verandert een echte topcoach niet vanuit noodzaak na slechte resultaten maar is hij slechte resultaten juist voor door te anticiperen en benodigde aanpassingen te doen. Ik, en met mij vele andere Ajacieden, gaan al mismoedig voor de buis zitten omdat we precies kunnen voorspellen hoe belabberd het spel zal gaan zijn. Als wij dat al kunnen, hoe moeilijk moet het dan voor een professionele trainer zijn? Wat een farce dit, je zal maar zo’n eigenwijze zak als coach hebben met zo’n goede selectie. Als hij zonder ballen gaat spelen in de CL gaan we er echt kansloos uit.

4 oktober 2020 om 14:16

Traore zorgde voor enorm veel dreiging toen hij erin kwam.

4 oktober 2020 om 14:18

Hebben we wat aan. Of ben jij zo snel tevreden? Dat geleuter over balbezit, overwicht, dreiging. Voetbal gaat om goals en die maakt hij niet.

4 oktober 2020 om 14:23

Maar het hele team wisselen dan? Maken toch geen goals. Tadic Promes en huntelaar maar met pensioen?

4 oktober 2020 om 14:26

Sorry hoor, maar als er iemand slecht inviel dan was het Traoré wel. Die jongen heeft in de minuten die hij mocht spelen mij nog geen enkele keer overtuigd. Bij Jong Ajax doet hij het wel aardig, maar dat is geen Eredivisie. Dat gezegd hebbende, begin ik echt te twijfelen aan het talent dat veel mensen hem toeschrijven. Ik zie het gewoon niet.

4 oktober 2020 om 14:41

Zahavi misschien een oplossing?

4 oktober 2020 om 14:56

Komt er ook nog iets zinnigs uit behalve wat cynische klets? Je hoeft geen heel team te wisselen als je spelers op hun eigen positie posteert. Promes linksvoor, Tadic spits, Alvarez achterin (beter nog: op de bank). En als het dan nóg niet loopt, een wisselbeleid waar een gedachte achter zit. Zo moeilijk is het niet. Kijk de stortvloed aan reacties er eens op na, bijna niemand begrijpt er wat van. Maar als we dan toch cynisch worden: wat fijn dat jij vond dat Traoré dreigend was, geweldige bijdrage.

4 oktober 2020 om 14:58

Heb je dat moment gezien waar die bal voor Traore neer valt en hij er niet eens op afging? Een echt spits gaat daarvoor.

Respect voor Groningen, die hebben Ajax heel slim aangepakt. Snel drukzetten en Ajax niet laten uitvoetballen. Die missen toch die Kudus en zeker ook een Ziyech maar goed. Ten Hag doet wel vreemde dingen. Tadic was top als valse 9, scoorde erop los en dan Promes linksvoor, met diepgang. Nu heb je gewoon 2 statische spelers voorin, slaat nergens op. Labyad op 9 is onzin. Vandaag terecht verloren.

Terecht. Wat een wanvertoning. Kappen met die alvarez en labyad. Kop op en door!

Wat laat Ten Hag zien een tactisch onbenul te zijn en daarnaast geen ruggengraat te hebben. Protégés Labyad en Promes mogen blijven staan ondanks dat ze niks klaarspelen, maar nieuwe man Antony durft ie wel te wisselen omdat die toch geen stampij zal maken. Noa Lang die ontzettend creatief en doelgericht was in de voorbereiding krijgt geen enkele kans terwijl we vrijwel niets creëren. Tadic krijgt geen minuut meer in de spits ondanks dat hij daar het best rendeert, maar houten klaas Traoré die nog nooit iets goed heeft gedaan mag daar stelselmatig schutteren. En Alvarez, tja daar wil ik het niet eens meer over hebben. Het enige voordeel is dat Ajax op deze manier wat potjes verliest waardoor Ten Hag wel móét veranderen. Alleen verandert een echte topcoach niet vanuit noodzaak na slechte resultaten maar is hij slechte resultaten juist voor door te anticiperen en benodigde aanpassingen te doen. Ik, en met mij vele andere Ajacieden, gaan al mismoedig voor de buis zitten omdat we precies kunnen voorspellen hoe belabberd het spel zal gaan zijn. Als wij dat al kunnen, hoe moeilijk moet het dan voor een professionele trainer zijn? Wat een farce dit, je zal maar zo’n eigenwijze zak als coach hebben met zo’n goede selectie. Als hij zonder ballen gaat spelen in de CL gaan we er echt kansloos uit.

4 oktober 2020 om 14:47

Je haalt me de woorden uit de mond. Enorm frustrerend omdat er veel potentie in deze selectie zit, maar Ten Hag die totaal niet benut.

Wel heel matig wat Ajax liet zien. Zoveel balbezit en zo weinig kunnen creëren. Dit zijn dure punten voor Ajax.

Ik ga richting de Ten Hag Out kant weer. Zoveel rare beslissingen. Tadic op links, Labyad in de spits, Promes op 10 en Alvarez in de basis.

Ten Hag ga je rare keuzes aub verbeteren, anders mag je lekker terug naar Utrecht. Neem je Labyad en Alvarez ook gelijk mee

Ajax heeft tot nu toe in geen enkele eredivisieduel overtuigd dat het wat gaat presteren in CL. Zie Atalanta en Liverpool die blijven erop los scoren. Zeer matig ajax.

Volledig op het conto van Erik ten Hag te schrijven, totale chaos opstelling, en weer te laat met ingrijpen. Schande!

Wat was dit een totaal onnodige nederlaag. Als je dan je vijf wissels benut, benut ze dan goed. Haal niet een van je meest creatieve vleugelspelers eraf (omdat je Anthony en Neres niet samen wilt laten spelen?) en laat niet een Promes staan die het duidelijk nog niet heeft. Wat een flets Ajax was dit. Bah.

Terechte en verdiende overwinning van Groningen, niets op aan te merken. We zijn uiteindelijk maar Ajax en geen Barcelona, we gaan zo wedstrijden nu eenmaal af en toe verliezen. Op naar volgende week!

4 oktober 2020 om 14:13

Barcelona heeft anders ook redelijk veel wedstrijden verloren.

4 oktober 2020 om 15:02

Tja als je nou kans na kans mist en hij er ongelukkig in vliegt maar het veldspel zonder Kudus laat echt te wensen over. Er zijn er een paar die systematisch niet renderen al 3 wedstrijden, dan heb ik weinig hoop dat dit gaat veranderen.

Als je zo de champions league ingaat, wordt je afgedroogd door alle drie de tegenstanders! Ten Hah, ga eerst maar is de namen op de goede plek zetten en denk dan maar na over de tactiek.

Zoveel klasse, zoveel beter dan de rest. Maar de start is gewoon matig. 2x met wat mazzel gewonnen.3 maal recht is scheepsrecht.alvarez en Labyad mogen vaker beginnen

4 oktober 2020 om 14:18

Ja, aangezien we alles op een wedstrijd baseren (deed van Basten ook) kan ik nog wel wat spelers van Feyenoord noemen die gewoon bij Ajax in de basis zouden staan

Waar kwamen die 8 minuten extra tijd dan vandaan

4 oktober 2020 om 14:13

Blessure tijd en 9x wisselen plus tijdrekken padt en co

4 oktober 2020 om 14:15

Ja, als Onana 10 minuten tijdrekt dan telt men er max 2 minuten bij, als de tegenstander dat doet dan krijgt Ajax de gerekte tijd+ 4 minuten.

4 oktober 2020 om 14:19

Ik denk dat Padt vandaag wel 50 minuten tijd heeft gerekt. Over hem hoor ik niemand, maar als Onana het doet is de wereld te klein. Wat dacht je van 5 wissels aan de kant van Ajax en 3 aan de kant van Groningen, tijdrekken van Padt, blessure van padt die minimaal 2 minuten duurde, blessure van blind en blessure van Larsen. Kijk eens een keer objectief.

4 oktober 2020 om 14:27

Ik kijk niet helemaal objectief, maar vind het opvallend dat er zo met twee maten gemeten wordt. Je kunt niet ontkennen dat Ajax er vaak wel mee wegkomt....

4 oktober 2020 om 14:29

Maar je meet zelf toch ook met twee maten? Ik zie jou nergens zeggen dat Padt verschrikkelijk tijd aan het rekken was. Die heeft op zichzelf al 5 minuten gerekt joh

4 oktober 2020 om 14:31

Maar nogmaals, Ajax krijgt daarom ook 8 minuten, maar de tegenstanders van Ajax kregen er in gelijke situaties 4

4 oktober 2020 om 14:36

Alleen faket onana geen blessures en doet hij het niet vanaf minuut 1..

4 oktober 2020 om 14:21

9 wissels x 30 sec is al 4,5 minuut. Blessurebehandeling Padt 1,5 minuut. Andere blessures + tijdrekken 2 minuten. Niks vreemds aan hoor.

4 oktober 2020 om 14:44

Het is goed mogelijk, maar ook hier geldt dan weer dat dat dan wel altijd zo gedaan moet worden. Dan stoppen spelers misschien ook eens met tijdrekken.

4 oktober 2020 om 14:21

Padt heeft vanaf minuut 1 tijd gerekt en blessures gefaked. Tel daar 9 wissels bij op a een halve minuut per wissel. Paar spelers van Groningen met kramp en een blessurebehandeling van blind. Zo kom je makkelijk aan 8 minuten, al snap ik gezien je clubvoorkeur dat je dat liever niet hoort.

4 oktober 2020 om 14:26

Dat kan wel zo zijn, maar Onana deed dat twee wedstrijden geleden ook en toen kregen we er geen 8. Waarom nu wel en toen niet?

4 oktober 2020 om 15:45

Het waren toch ook geen 8 minuten, dat snap jezelf toch ook wel.

Dat Ajax een keer een potje verliest is niet zo erg. Maar de manier waarop. Vind vooral dat mensen als Tadic en Promes zich moeten schamen. Die moeten het voortouw trekken. Verder moet je die geblindoekte stoomtrein van een Traoré dumpen en Alvarez puur als reserve gebruiken. Dit wordt een heel pittig CL seizoen. Hoop dat Klaassen er snel bij komt.

4 oktober 2020 om 14:24

Als Huntelaar gewoon die bal rustig erin schiet vanaf 2 meter kom je nog met een punt weg ook.

4 oktober 2020 om 14:46

Mee eens, verliezen kan altijd, maar Groningen speelde nog niet eens goed, wel met veel discipline, maar voetballend hield het niet over.

Terechte nederlaag. Ten Hag laat zien de meest koppige trainer van de Eredivisie te zijn en heeft dit resultaat zelf veroozaakt.

Tsja ik snap de keuzes van Ten Hag niet, over zijn wissels ga ik het niet hebben. Aangezien Promes geen paasjes kan strooien heb ik liever Tadic op 10, Neres op links, Promes in de spits omdat hij prima kan afmaken, Antony op rechts. Martinez die al een paar wedstrijden gepasseerd wordt, waarom weet ik niet.. Dat hij Labyad in de spits zet snap ik ook niet. Speel weer 4231 met Martinez en Kudus (Gravenberch) als blok op het middenveld. Alvarez moet in de verdediging in de Eredivisie, laat hem wennen op die positie. Timber enorm solide, Die moet je de vertrouwen geven. Als Ten Hag volgend eredivisie wedstrijd weer Labyad in de spits zet en Martinez weer laat banken dan hoop ik dat hij op staande voeten ontslagen wordt. En ja beste mede Ajacieden, Klaassen is broodnodig.

4 oktober 2020 om 14:14

Promes was wel echt zwak vandaag. Zowel zijn passing als die grote kans die hij ruim over schoot.

Terechte overwinning voor Groningen. Ajax heel erg slecht. Slap, zonder enige inzet. Je kan best een potje verliezen met zo ongemotiveerd mag gewoon niet gebeuren. Kansloze middag die op het conto van ten hag mag worden geschreven. Heeft de spelers blijkbaar niet kunnen motiveren.

4 oktober 2020 om 14:26

Als jij als speler van Ajax een miljoen per jaar verdient en een trainer nodig hebt om je te motiveren dan is er volgens mij iets niet goed met je.

En dan waren en hier nog een paar die donderdag riepen dat Ajax Liverpool kon hebben. Ik hield toen maar mijn mond. Dit Ajax is stukken minder dan vorig seizoen. Er gaan nog veel punten verloren worden. Ziyech en v D beek waren zo belangrijk die vang je echt niet zo maar op.

Ten Hag out! Blijft koppig volhouden aan zn lievelingetjes. Die verdiend het om ontslagen te worden

Groningen verdiend gewonnen. Gedisciplineerd verdedigd en amper kansen weggegeven. Geduldig gewacht op die paar kansjes die ze zelf kregen. En er netjes 1 van afgemaakt wat genoeg was voor de winst. Ajax wederom erg slecht. Tegen Sparta en Vitesse al onverdiend gewonnen. Maar nu dan toch eindelijk het terechte puntverlies. Feyenoord, AZ en PSV spelen ook niet goed maar een Ajax zonder spelers als Ziyech, De Jong of de Ligt stelt ook niet veel voor.

Die Itakura is wel echt een beest hoor. Die speelt na de winterstop niet meer in Nederland denk ik. Overigens is het wel duidelijk dat Overmars nog druk aan het werk moet voor een spits. Totaal geen aaspeelpunt bij Ajax, ziet er belabberd uit. Prima overwinning van Groningen, maakt de 2 verliespunten tegen Heracles afgelopen weekend weer goed.

4 oktober 2020 om 14:20

Dat komt omdat Tadic niet in de spits wordt gezet door onze kale kabouter.

4 oktober 2020 om 14:26

Snap zowiezo niet waaron Labyad speelt. Die jongen is toch niet Ajax waardig? Weet niet of het met Klaassen echt beter gaat lopen, Spits lijkt me meer nodig. 0 goals maken in een wedstrijd is niet des Ajaxs

4 oktober 2020 om 14:30

Als Klaassen komt heb je in ieder geval een fatsoenlijke 10, kan Tadic in de spits en mag Promes het uitvechten met Neres

4 oktober 2020 om 14:32

Klaassen speelt nu wel als verdedigende middenvelder bij Bremen he. Kan natuurlijk op meerdere posities spelen dus dat scheelt wel maar denk niet dat hij de plek van Donny zomaar kan invullen.

4 oktober 2020 om 14:37

Zou hem op 6 ook prima vinden, kan die prutser van een Alvarez eraf.

Zwakste schakel van Ajax?ten Hag. Die gast moet echt wegwezen met zijn idiote opstellingen en keuzes. Met hem gaan we nooit de stap verder zetten. Inspiratieloos en in en intrieste Ajax gezien vandaag. Een groningen gezien die we de rest van het seizoen niet meer gaan zien. Alles lukte bij hen, tot het belachelijke aan toe. Verslaggevers van Fox mogen ook 1 voor 1 opzouten, ik hoef absoluut geen pro-Ajax commentator, maar deze anti-Ajax houding hoef ik ook niet meer aan te horen.

Trots op mijn cluppie! Matusiwa wat een krijger en verdedigend stonden we als een huis. Had een overwinning echt niet verwacht na die ontzettend slecht seizoenstart. We zijn echt een soort angstgegner geworden van de Amsterdammers.

Oef lekker gestreden zeg!!! Alles gegeven veel druk gezet. Slechte 1ste helft aan beide kanten! Ajax wel echt slecht voor hun doen (niet verwacht). Dan toch nog bijna die Huntelaar. Lekkere punten die we goed konden gebruiken na Twente. Lekker gestreden! 8 min was ook wel weer bizar zeg ongelofelijk.

Zoveel kwaliteit in het team en zo waardeloos gebruikt. Ziet ETH dan niet in dat hij zijn spelers niet op de juiste posities zet? En vanwaar toch dat vertrouwen in labyad en alvarez... Die laten het geen enkele wedstrijd zien.

4 oktober 2020 om 14:19

ETH zal wel weer een heel andere wedstrijd hebben gezien. Wat een brevet van onvermogen die kerel. Hij lult niet alleen dom, maar inderdaad geen zijn wisselbeleid weer nergens over. Hoe lang Labyad nog handhaven in de spits. Hoe lang Promes nog op tien. En dan Gravenberch, die mag je wat mij betreft ook al na een kwartier wisselen. Hoe arrogant die de bal verspeelt bij die goal. Lekker oplazeren daarmee

4 oktober 2020 om 14:25

Helemaal eens. Tadic spits, neres/promes/anthony op de flanken. Tragisch om zoveel kwaliteit naar de getver te zien gaan. Verder geilt ETH veel te hard op zijn favorietjes. Laten we het transferbeleid ook nooit meer aan deze clown overlaten.

4 oktober 2020 om 14:31

Hij hoeft inderdaad alleen maar een neus op te zetten inderdaad. Maar Promes mag van mij ook banken. Die liep ook alleen maar als een luie zoutzak rond. En Gravenberch alsjeblieft weer terug naar jong. Even eerst die arrogantie eruit halen

Complete Offday zullen we 't maar op houden. Ideetje voor Ten Hag om nu wel echt af te stappen van labyad in de spits. Voegt werkelijk helemaal niks toe. Groningen overigens netjes compact gespeeld!

4 oktober 2020 om 14:17

Maar wie wil je dan in de spits? Tadic is geen afmaker en als je KjH vandaag die kans ziet missen...

4 oktober 2020 om 14:22

Traore komt imo nog echt te kort, Huntelaar is een goeie stormram maar niet geschikt voor de basis dus de spoeling is voorin behoorlijk dun. Ik neig toch richting Tadic, die kan een bal vasthouden en de vleugels wegsturen en zo nu en dan een goaltje meepikken. Vind 'm op links echt absoluut niet uit de verf komen

Wat speelde Ajax vandaag armoedig. Totaal geen creativiteit en dan kan een ploeg als Groningen gewoon stunten

Waarschijnlijk zal ETH weer veel lichtpunten hebben gezien. Wat een slappe hap. En dan mogen Promes en Gravenberch blijven staan, Die twee die werkelijk alleen lui over het veld sjokten en geen flikker aan het spel toevoegde. Kan niet wachten op Klaassen

Gefeliciteerd ten Hag! Wanneer je begint met zo'n opstelling en zulke wissels kan het niet anders zijn dan dat je wilt verliezen

Schandalige wedstrijd, wordt een heel zwaar seizoen. Dit Ajax heeft zoveel kwaliteit verkocht! Ten Hag is een dramatische coach

Volledig terechte nederlaag, Groningen was gewoon feller en als team beter. Ajax in weer eens een fantasieopstelling van ten hag krijgt gelukkig een keer de deksel op de neus. Met zo’n selectie op deze manier voetballen is best knap en lukt je alleen wanneer je 3-4 spelers op de verkeerde plek zet. Jammer!

Heb je zo'n selectie, en dan zo'n verschrikkelijke trainer voor de groep.dat wordt een heel teleurstellend seizoen, net als afgelopen seizoen dat al was.

Gefeliciteerd Groningers, was maar 1 terechte winnaar mogelijk en dat waren wij zeker niet! Het vertoonde spel van ons was erbarmelijk. Labyad en Alvarez nooit meer opstellen, Gravenberch en Promes waren vandaag minimaal net zo slecht. Moet de volgende keer echt anders, zet Tadic gewoon weer in de spits!

Dit zat er al een tijdje aan te komen. De bizare opstelling van Ten Hag ging steeds net goed maar we wisten al langer dat het niet altijd goed blijft gaan. Antony kan uit het niets iets creëren en die laat je altijd staan als je moet scoren. Promes op 10 is om te huilen, evenals Alvarez op het middenveld en Labyad in de spits. Het moet eerst weer helemaal misgaan voordat Ten Hag met een normale opstelling komt.

Misschien is Zahavi wat voor Ajax On topic: slechte wedstrijd van Ajax en een sterk verdedigend Groningen. Helaas voor alle topclubs heb je dit zit soort wedstrijden er altijd wel bij zitten.

4 oktober 2020 om 14:20

Nee joh wat moet Ajax met Zahavi? Die hebben Labyad al in alle opzichten een puurdere spits

4 oktober 2020 om 14:23

We hebben genoeg opties. Alleen zet TH ze overal neer, behalve waar ze moeten staan. Om gek van te worden.

4 oktober 2020 om 14:49

Maar welke echte spits heb je ? Huntelaar wordt toch echt wel ouder en in Traore is niet echt veel vertrouwen.

Pffff oké verliezen kan maar de manier waarop... Dit was echt door de ondergrens heen. Ten Hag zijn ware aard zonder Alfred Schreuder begint langzaam steeds meer zichtbaar te worden. Maakt een hele hoop rare keuzes. Begrijp er ook niks van dat Martinez niet basis staat.

Genoten van Balk. Was in de voorbereiding al hoopgevend. De jeugd van groningen heeft de toekomst. Balk, suslof, postema, poll, slor Reageren

De enige positieve dingen die uit deze wedstrijd mogelijk kunnen voortvloeien zijn: 1) Ten Hag start nooit meer met Labyad en Alvarez. 2) Ten Hag zet spelers eens op hun juiste posities. En 3) Overmars probeert vandaag nog een goede spits te strikken.

4 oktober 2020 om 14:18

Ten Hag zal zeggen dat het prima was en volgend wedstrijd staan ze er gewoon weer in. Ten Hag vindt zichzelf belangrijker dan de rest.

4 oktober 2020 om 15:26

Nou, geloof mij maar. Ten Hag laat gewoon dezelfde spelers als vandaag starten de eerst komende wedstrijd. Ik verwacht dat Ten Hag pas echte veranderingen gaat doorvoeren na de wedstrijd tegen Livepool. Je zal denk ik zelf wel weten waarom ik dat denk.

Ik weet niet meer wanneer ik voor het laatst zo een zwakke Ajax-selectie gezien hebt. Spelers die topclub-onwaardig zijn en ook op de verkeerde positie voetballen. Ik zou me doodschamen.

Volkomen verdiende nederlaag. En de hoofdschuldige Ten Hag. Ajax gooi die vent eruit. Groningen van harte gefeliciteerd. Dik en dik verdiend.

Goed voor Ten Hag. Hij heeft dezelfde ziekte als Pep Guardiola: wil per se interessant doen met het telkens iets nieuws willen uitvinden wat werkt zodat hij als de uitvinder kan gezien worden ofzo. Rot toch op joh pannenkoek. Promes en Tadic zijn al weken uit vorm. Dan staan ze ook nog niet op de juiste positie. Promes mist voetbal inzicht om op 10 te spelen en Tadic is te sloom voor linksbuiten. Labyad heeft niks te zoeken in de basis en Alvarez idemdito. Gravenberch moet maar in Jong gaan spelen weer. Hier moet het allemaal sneller en efficienter. Alvarez en Gravenberch worden hier al overlopen ga maar tegen Liverpool en Atalanta spelen. Terechte nederlaag en ergens vind ik dat heerlijk voor Ten Hag. Kijken of hij nog zo koppig wil doen met deze nutteloze opstelling.

Alle Tadic, Mazouari, Gravenberch en Promes fans mogen hopen dat deze 4 eens een wedstrijdje uit de selectie worden gezet en even pas op de plaats maken . Tadic voor elk goed bod boven 5 miljoen wegdoen , Dest hadden ze moeten houden , en geen Klaassen maar een ECHTE spits kopen.

Ziyech wordt zo gemist voorlopig, je merkt aan alles dat zo n type speler gemist wordt bij de Amsterdammers.

Ajax heeft eigenlijk wel een matige bank. Spelers die erin kwamen, zijn niet van het niveau Ajax. Martinez en Neres komen natuurlijk wel van een blessure. Maar Huntelaar, Ekkelenkamp, Traore zijn hele matige voetballers. Tadic was weer ongelofelijk slecht, echt bizar dat hij altijd mag blijven staan. Ajax gaat het heel moeilijk krijgen dit seizoen.

Fijn ben bijna blij dat wij hebben verloren, misschien dat we nu kritisch naar onszelf kunnen kijken. Labyad voegt niks toe op 9, Promes haal je helemaal uit zijn kracht op 10, Tadic heeft de snelheid niet op de vleugel en dan ook de wissels kom op man, haal die alvarez eruit, Martinez is 1000 keer beter. Zeg maar wat je wil, maar ik hoop dat er iets bij komt anders dan Klaassen, iedereen 'kan' wel iets, maar je hebt iemand creatief nodig, Ziyech word verschrikkelijk gemist. Groningen gefeliciteerd goed gedaan, het ons moelijk gemaakt, Matusiwa was heel goed vandaag en sws gooide iedereen er veel energie in, die Balk was ook lekker bezig hoewel ik wel zonder dat gekrijs van Buijs kan.

4 oktober 2020 om 15:31

Precies. Dat is ook het groostste gemis in deze selectie. Er is vrij weinig creativiteit. Degene met de creativiteit is voornamelijk Antony, maar die specifieke kwaliteiten heb je voornamelijk in de as nodig. Promes gaat dat uiteraard niet brengen daar, Tadic ook niet en Kudus is wat mij betreft veel beter op de 8 positie. Dus ik ben het volkomen met je eens dat we beter geen Klaassen moet halen, maar liever iemand met wat bluf, flair en creativiteit. Je zou toch haast denken dat Overmars zo iemand op zijn lijstje zou hebben staan. Aangezien hij wist dat Ziyech zou vertrekken.

Veruit de meeste vonden nederlaag terecht zie ik in poll? Op basis van wat?? Ajax verdiende gelijkspel en niet meer maar nederlaag slaat nergens op. Groningen 2x gevaarlijk waarvan 1x de goal.

4 oktober 2020 om 14:20

Ajax heeft buiten het laatste kwartier niks weten te creëren en Groningen heeft aardig countervoetbal op de mat gelegd.

4 oktober 2020 om 14:33

Maar ook amper wat gecreëerd... dus gelijkspel had meer recht gedaan lijkt mij

4 oktober 2020 om 14:51

Idd niemand verdiende om te winnen.

4 oktober 2020 om 17:56

het gaat ook om de discipline en passie in het spel. Alle lof voor groningen. Die speelden naar hun mogelijkheden en hebben meer dan terecht de wedstrijd gewonnen

4 oktober 2020 om 15:12

Als Ajax zijnde moet je gewoon van Groningen winnen. Als Groningen dan simpel overeind blijft verdien je ook geen punt.

Op zich niet eens zo verrassend deze pot. In de voorbereiding was ajax fantastisch, maar niet wegens sprankelend combinatievoetbal. Maar door scherp countervoetbal. Nu zag je tegen Groningen: ze zakken massaal in en dan heeft Ajax niet de creativiteit om iets bij elkaar te voetballen. Je kunt niet van Antony verwachten dat hij de creativiteit van Ziyech vervangt, zoals sommigen binnen Ajax wel deden voorkomen. En als Groningen druk zette - wat ze goed deden - zag je dat Ajax een voetballer op het middenveld mist. Alvarez kan echt niet. Maar dan alsnog kwam ajax er zo nu en dan onderuit, maar dan counterden ze weer zo traag dat Groningen makkelijk 7 man achterin weer had. Nouja, hopen dat Ten Hag wat lessen trekt hieruit. Promes op links of desnoods in de spits. Liefst Tadic in de spits of anders op 10. En Alvarez uit het elftal. Maar het grootste probleem van Ajax is toch wel de creativiteit.

Ik zie niet in waarom Ajax titelkandidaat nummer 1 zou zijn. Thiago Alcantara lacht zich dood als hij Edson Alvarez heeft als directe tegenstander in de CL. Nu moeten we hier als feyenoord zijnde van gaan profiteren en over Ajax heen gaan.

Pfff.. Wat was dit slecht. Hiermee kan je toch niet tegen liverpool en atalanta aantreden (die nu cagliari aan het afslachten zijn met 5-2)? Die alvarez en labyad staan en niet op hun juiste plek en ze voegen niets toe. Maar ik vind niet dat zij alleen de verantwoordelijkheid dragen voor dit dramatische spel. Kijk naar zo een tadic. Die speelt al 1,5 seizoen geen goede wedstrijd meer. Is tegenwoordig meer met smeken van gele kaarten bezig dan met zijn spel. Van een promes verwacht je ook veel meer. Die heeft het ook niet. Ajax moet het e.a. Snel omzetten. Anders blijven ze aanmodderen.

Als Ajax verliest is het meteen de schuld van Ten Hag volgens veel Ajacieden. Het zijn juist de spelers die hebben gefaald. Geen inzet en de echte wil om te winnen. Groningen werd onderschat.

4 oktober 2020 om 14:41

Dat moet Ten Hag toch inbrengen door een logische opstelling neer te zetten? Spelen op een plek waarop je je kwaliteiten niet kunt laten zien motiveert niet.

Ohh ik ga nu een keer goed zeiken. Hmmm waar zal ik beginnen... ja de wissel Traore... kunnen we aub KAPPEN met die gozer inbrengen. Wat een ongelooflijke matige speler is dat. Laat hem ergens ritme opbouwen OF beter... verkoop hem gewoon. Totaal niet nuttig voor Ajax. Dan kom ik bij Gravenberch. Je hebt spelers die rust brengen in een elftal, maar hij voert het in de verste verte helemaal verkeerd uit. Qua tempo standje 4 van 10, dat is gewoon niet Ajax waardig. Ik weet ook niet of Gravenberch wel zo'n groot talent is. Uhmmm dan hebben we nog Timber.... nog weinig in Ajax 1 gespeeld, maar ook een trage tempo. En zet Martinez gewoon vanaf minuut 1 in de basis. Manman wat een gedrocht van een wedstrijd.

4 oktober 2020 om 14:18

Janter ik snap niet dat danilo bij jullie geen kans heeft gekregen die speelt bij ons echt heel goed wij zijn blij met hem. Goede technische spits

4 oktober 2020 om 14:28

Danilo heb ik echt te weinig zien spelen om daar iets zinnigs over te zeggen. Jong Ajax daarentegen zegt me niet veel. Ik weet zeker dat een Unuvar bijvoorbeeld meer brengt dan heel het middenveld van Ajax vandaag. Die zou uitstekend op het mveld uit de voeten kunnen. Komt ook veel gretiger over. Alvarez kan ik nog wel waarderen so far, maar ik zie hem als een andere voetballer. Maar Gravenberch brengt elke wedstrijs 0,0. Vertraagt het spel zo erg dat je elke keer als hij aan de bal is wilt roepen 'sneller... sneller SNELLLER'. Krankzinnig.

4 oktober 2020 om 14:31

Unuvar brengt bij Jong helemaal niks

Niet best van Ajax maar kan keer gebeuren. Groningen geweldig gestreden.. Ajax wordt toch kampioen PSV en Feyenoord en az hebben nog steeds een stuk minder elftal

4 oktober 2020 om 14:31

Dat is dan puur op basis van de namen op papier, geen enkele van onze 4 wedstrijden is een indicatie dat we kampioen gaan worden. Helemaal niet als we deze matige lijn naar beneden verder gaan doortrekken.

Gefeliciteerd Groningen, verdiend gewonnen. Wederom een dikke onvoldoende voor het wisselbeleid van Ten Hag. Onze superspits Labyad met zijn ongekende rendement mocht weer lekker blijven staan. Vervolgens ook Mazraoui er vanaf die samen met Timber ongeveer de enige waren die een pass naar de juiste kleur kregen. Om dan van 0 spitsen ineens naar 2 statische spitsen als Klaas en Traore te gaan. De bloemen vanuit Groningen mogen naar Ten Hag. Verder leek het bij Ajax gewoon over het algemeen helemaal nergens op.

Wat een slappe hap vandaag zeg, zat amper gif in. Niks ten nadele van Groningen maar hier had veel meer uitgehaald moeten worden. Wat een waardeloze prestatie. Alvarez en Traore gauw doorselecteren aub. Tadic brengt ook de helft vergeleken met zijn bijdrage van vorig seizoen. Op een gegeven moment is de koek gewoon op en moet die bittere pil doorgeslikt worden.

Ja heerlijk om Groningen gewoon te zien winnen.. Ajax toch een paar dikke kansen gemist die er best wel in mochten op het laatst.

4 oktober 2020 om 14:22

Als dat alles is wat je in 98 minuten bij elkaar weet te voetballen, dan verdien je helemaal niks. Neen, ze moeten zich kapot schamen. Na zo’n walgelijke vertoning.

Had Johan toch gelijk. Een zak geld maakt geen goals. Zelden zo'n matig Ajax gezien. Wat Labyad erin doet snap ik ook echt niet. Das gewoon een subtopspeler.

Iedereen heeft het over Alvarez en Labyad en terecht, want ze speelden zoals gewoonlijk zaad. Maar wat te denken van promes en gravenberch, Promes heeft dan nog het excuus dat ie eigenlijk totaal geen cam is. Echter speelt Gravenberch alsof ie deelneemt aan de old soldiers, alles in het zelfde tempo wat een drama speler. Onbegrijpelijk dat 'talenten' zoals Gravenberch en Traore zoveel spelen, wat een prutsers.

Pff wat een slecht Ajax zeg. Uit Groningen is altijd een garantie voor puntverlies. Hopelijk schudt dit Ten Haag wakker. Teveel spelers op de verkeerde positie

4 oktober 2020 om 14:20

Uit in Groningen. Om 12:30. Met zo’n opstelling. Tsjaa, dat zit er dik in dan.

Wat een absolute wanprestatie zeg, dat je abominabel loopt te voetballen. De nederlaag was 100 procent onnodig, want Groningen wilde alleen maar verdedigen. Maar als Gravenberch in de opbouw zo dom de bal verspilt en er geen druk gezet wordt dan kan je tegen iedere tegenstander goals tegen krijgen. Puntverlies op zich was volkomen logisch, aangezien Ajax zijn spel in balbezit bedroevend was. Tadic in negatieve zin als uitblinker, maar ook Promes en Blind waren zeer matig. Ten Hag moet echt iets aan de tactiek gaan doen, dit deugd van geen kant. Geen Labyad meer in de spits, de backs moeten weer voorzetten gaan afleveren in plaats van telkens de bal terug te kaatsen en weer te priegelen door het midden. Een zware onvoldoende voor de spelers en de technische staf, en toch ook een kritische noot voor Overmars : haal een fatsoenlijke 6 die de opbouw vooruit verzorgd. Complimenten aan Groningen, als collectief gespeeld en gedaan waar ze goed in zijn (verdedigen).

Ten Hag is voor mij definitief af als trainer en ook de enige reden dat het gewoon weer een moeizaam seizoen wordt. Uitermate irritant dat die vasthoudt aan zijn idiote tactische foefjes, terwijl iedereen kan zien dat ze niet werken.allereerst het 4-2-3-1 systeem wat in eerste instantie was bedacht om Frenkie te laten excelleren, maar intussen volkomen achterhaald is. Daarnaast de onbegrijpelijke keuzes voor Labyad, Promes en Alvarez. Je ploeg functioneert totaal niet met die jongens in de as en elke leek kan het zien.wat dat betreft goed dat Ajax nu al op zijn bek gaat. Hopelijk gaat het voor veranderingen zorgen.tadic weer terug in de spits, Neres of Promes op links en Lang op 10. Alvarez kan vervangen worden door Kudus, Martinez of Klaassen als die komt. Complimenten ook voor Groningen die net als vorig jaar een uitstekende defensieve organisatie hebben staan.

Behoorlijk sneue pot om te zien. Ik snap niet hoe Ten Hag zo laconiek omgaat met die spits positie door Labyad daar neer te zetten. Je zet daar of Tadic neer, of een echte spits. Geen middelmatige middenvelder die toevallig id voorbereiding een paar goaltjes heeft meegepikt. Promes is geen 10, dat is een linksvoor. Houd op met de wisselingen van die posities. Zet een echte 10 daar neer. Of ekkelenkamp of Klaassen als die wordt gekocht. Alvarez speelde niet eens heel slecht maar je mist creativiteit op het middenveld. Kudus gaf nog weleens van die steekballetjes wat voor gevaar zorgde. Sowieso 9 corners in de eerste 30 minuten en 0 goals is iets om over na te denken.

Complimenten aan Groningen. Weten Ajax als geen ander lam te leggen. Zo moeilijk is dat ook niet nu ik er zo over nadenk. Gewoon met goede instelling het veld op, en ze weten het niet meer. Ajax echt bizar lamlendig. Nul beleving. Het boeide ze niets volgens mij. Enige lichtpuntje vond ik dan nog Timber. Enige die er voor wilde gaan. Verder liet Martinez in 5 minuten zien waarom hij boven Alvarez hoort te staan in de pikorde. Traore weer met al die kansloze kopballen. Tadic zo traag als stront uit een trechter, en iedere keer dezelfde mislukte kapbewegingen. Promes begin ik niet eens over. En Gravenberch was lachwekkend. Zie niet wat anderen wel in hem zien. Zo’n Matusiwa is trouwens toch niets minder dan Alvarez. Waarom heeft die jongen nooit een fatsoenlijke kans gekregen? Ik riep het vorige week al. Ajax gaat echt niet zomaar kampioen worden. Sterker nog, ik schat de kansen tussen Ajax, PSV en Feyenoord gewoon even hoog in. Gefeliciteerd Groningen-fans. Geniet ervan. Ik ga een middag chagrijnig zijn.

Gefeliciteerd Groningen! Ik vond Padt continue erg gevaarlijk met zijn lange ballen. Fantastische trap heeft hij en wat een beer van een doelman. Ajax speelde erg naief. Begrijp de keuzes voorin niet zo goed en waarom Kudus niet speelde. Hij is echt een type die mij doet denken aan Vieira ofzo..

4 oktober 2020 om 14:23

Kudus is geblesseerd

Tot zover de bij veel mensen geveinsde onaantastbaarheid van Ajax. Wat zei Cruijff ook alweer over een zak geld?

Terechte overwinning voor Groningen. De sterkste en zeker ook de hardst werkende ploeg. Wat was Ajax slap, vreselijk.

Waardeloze pot van Ajax. Geweldig gedisciplineerd Groningen. Het blok Alvarez - Gravenberch is te traag. Alvarez heeft het niveau niet en Gravenberch ben gewoon niet kapot van. De passing vooruit duurt te lang, stroperige speler. Ik heb in de voorbereiding die Taylor zien spelen, die heeft (voor mijn gevoel) meer snelheid in zn spel. Ook Ekkelenkamp gaf meer snelheid, zonder echte kansen te creeren trouwens. Promes op 10 slaat nergens op en ook Labyad heeft het niveau niet. Geen sterke beurt van Ten Hag. Uitstekend werk van Buijs.

Tot zover de aankopen van EtH. Labyad had geen toegevoegde waarde. Vrees het ergste voor Ajax dat Klaiber het zelfde lot tegemoet gaat. Ben benieuwd hoe EtH deze wedstrijd heeft gezien. Wederom een uitstekend Ajax? Ik begin heftig te twijfelen of de resultaten vam de afgelopen jaren niet voor 100% waren toe te schrijven aan de spelers. En dat deze trainer alleen een functie had om als een voorgeprogrammeerde trekpop slechte wedstrijden ghoed te praten. Ik hoop voor het NL voetbal wel dat de spelers zich gaan oprichten voor de CL. Met of zonder EtH.

Zo.. zullen we vanaf volgende wedstrijd gewoon weer met een linksbuiten, rechtsbuiten, spits en 10 spelen, die daar ook horen te spelen? Gewoon met neres en antony starten, tadic niet meer op de flank maar op 10. Promes in de spits. Of anders een van de grotere spelers in de spits en promes op de flank. Als die zo graag met alvarez wil spelen, ga dan niet met de punt naar voren, maar met de punt naar achteren spelen. Dan kan die daar lekker stofzuigen en inleveren.

Ik vind het raar dat niemand het over Itakura heeft, echt een hele goede verdediger. Zie hem nooit gekke dingen doen achterin. Speelt altijd stabiel.

Natuurlijk een regelrechte afgang en compleet aan jezelf te danken. 0 inzet, 0 creativiteit. Dan ga je terecht eraf. Groningen zeer verdiend gewonnen, goed ziek hiervan.

Bijna een kopie van de uitwedstrijd van vorig seizoen in Groningen, en die daarvoor, al wonnen we die dan nog puur op kwaliteit. Kwaliteit die er nu helaas niet meer rondloopt. Tadic zou gezien zijn rol en salaris de man moeten zijn die in dit soort duels opstaat, maar die laat het vrijwel altijd afweten als er geknokt moet worden, hij leunt op zijn prima statistieken en een geweldig eerste seizoen, maar hij heeft helaas wel een erg lage ondergrens en staat niet op in dit soort duels, net als vorig seizoen in Groningen, Almelo en bv thuis tegen AZ.

Gelukkig dat deze eye opener net voor het sluiten van de transferdeadline komt. Dus kan Overmars - waarom was die in Groningen? - nog flink aan het werk. Ten eerste direct Ten Hag op straat kieperen, ten tweede snel de selectie nog even bijspijkeren. Blind kun je afscheid van nemen, wordt nooit meer de oude, met zijn medische geschiedenis, Timber is leuk voor een juniorenelftal, maar belachelijk als CV. Die moeten minimaal 1,9 meter kunnen overleggen. Alvarez nog verkopen. Gravenberch schijnt talent te worden toegeschreven; hij weet dat perfect geheim te houden. Kostte ook nog eens de tegengoal. Vergelijk dat eens met het volwassen spel van Kudus vorige week - die missen we dus nu al. Labyad, Promes en Traore ook nog proberen te slijten, dan ruimt het aardig op met middelmaat. Met het reeds binnengekomen transfergeld wat nog komt, kun je best nog een paar aardige, volwassen spelers gaan kopen. Dit gezegd hebbende: volgende week staat Ten Hag nog steeds aan het roer om Ajax nog meer te vernielen, inclusief deze gemankeerde selectie. We zullen er mee moeten leven. Psv, alvast gefeliciteerd!

Knappe overwinning voor de FC Groningen, speelde goed gegroepeerd, zeker in de tweede helft. Had geen moment het idee dat de gelijkmaker zou vallen. Wel echt een bevalling dat kijken naar die wedstrijd zonder publiek.

Wat een opvallende en beeldvormende titel in mijn ogen. In plaats van het positieve te benadrukken (Groningen wint van Ajax) wordt het negatieve benadrukt (de eerste nederlaag van het seizoen voor Ajax). Een klassiek voorbeeld waarin de topclub (Ajax) als uitgangspunt wordt gehanteerd. Jammer, meer positiviteit graag!

Ongelofelijk dat een elftal met zo veel kwaliteit verliest van een clubje uit het noorden met eenhoop matige voetballers. Had een knappe spits gezocht dat is al jaren het zorgenkindje bij Ajax ipv investeren in een Klaiber en Klaasen. En laat in godsnaam die Labyad en Alvarez vanaf de volgende wedstrijd uit de basis absoluut niet Ajax waardig deze 2

Die Gravenberch...loop mij al weken te ergeren aan dit "top" talent. Uit zijn lakse optreden kwam de 1-0. Voegt verder niets toe qua snelheid en creativiteit. Misschien zie ik het verkeerd?

Nou en weer met beide benen op de grond. Ze dachten vast en zeker dat het allemaal wel koek en liep terwijl 2 van de 3 wedstrijden echt niet zo goed was. Oke met 10 mqn krijg je andere wedstrijden en tegen Vitesse was het goed over de streep getrokken, maar voetballend mag het echt wel beter. Begint bij spelers neerzetten op een plek waar ze zich comfortabel voelen. Tadic linksbuiten is veel kappen en draaien maar voegt (in ieder geval vandaag) daar te weinig toe. Labyad is het lievelingetje van Ten Hag maar is geen basismateriaal voor Ajax (prima breedtespeler, maar geen basisspeler) promes voelt zich nog niet op zn gemak op 10, dat zie je toch vaak terug (terwijl hij dat best wel kan, maar komt er niet uit) dus Tadic spits en Promes op links. Heb je evt. Lang ofzo op 10 of.Tadic en je zet Traore in de spits. Traore was wel aanwezig toen hij inviel, vind hem nog wel voetballend wat te kort komen, maar bij voorzetten kan hij gevaarlijk zijn. Ik vind het wel schrijnend dat Ajax weer eens geklopt wordt door een ploeg dat simpelweg feller is in de duels. Je weet gewoon dat als je als Ajax tegen speelt veel ploegen zich met 100% inzet spelen en mag je daar wel wat tegenover zetten!

Ik kreeg een dejavu gevoel met Frank de Boer in zijn laatste jaar Pfffff wat heb ik mij lopen ergeren

Kan de media deze week helemaal los gaan op de nederlaag van Ajax, na afgelopen week dagelijks het spel, de spelers, de trainer en al het andere van PSV af te hebben gezeken. Ben benieuwd naar de reacties bij onze "vrienden" bij Studio Sport en Studio Voetbal vanavond...

Vind het lastig om Ajax nu echt te beoordelen. Vind ze nou niet bepaald sterk spelen tot nu toe. Is het gewoon gemakzucht of? Groningen speelde naar behoren, meer mag je niet van ze verwachten.

Ongelooflijk. Ja je hebt altijd 17 miljoen coaches die het beter weten maar dit snapt toch he-le-maal niemand. Tis alsof hij het er om doet. Je gehele as misbruiken (alvarez daargelaten want die komt gewoon te kort) tegen een Groningen waarvan je van tevoren weet hoe ze spelen. Handbal verdediging en een slechte verdediging qua opbouw, dus vastzetten. Waarom Alvarez op 6? Waarom Promes op 10? En als klap op de vuurpijl: Waarom haal je in godsnaam je enige creatieve speler eruit die iets kan maken van een situatie die menigeen niets had opgeleverd.oja en dan vergeet ik Labyad helemaal, wat een drama. Is het een manier om een eigen vertrek te forceren ofzo? Er zit zoveel voetballend vermogen in dit team, meer dan de afgelopen tien jaar, en dan weet je je spelersmateriaal zo te verpesten. Ongelooflijk. Wat een k*utweekend zo

Wanneer durft ten hag tadic eens te wisselen. Bracht vandaag helemaal niets.

4 oktober 2020 om 14:38

Tadic was de enige die enig niveau haalde samen met Timber. Had beter Promes en Labyad eraf kunnen halen.

Ik ben blij met deze uitslag. Niet om Ajax fans te pesten, maar uitsluitend vanuit mijn eigen PSV perspectief. Hopelijk kan PSV profiteren vanmiddag, maar niets is zeker. Er zitten goede dingen bij de Onzen, maar er gaat ook nog steeds heel veel fout. Maar dit is lekker.

Nieuwe 6 en nieuwe 8 die er direct staan. Armoedig middenveld! Heb ik al meerdere malen aangegeven. En niets ten onrechte van Groningen. Maar overwinteren in de CL zit er duidelijk niet in. Ajax fans allemaal schreeuwen jeugd een kans geven en promes kan op 10. Promes kan niet op 10 en je hebt geen 6 die er staat. Gravenbergh leuke speler maar komt tekort voor de basis. Oftewel transfermarkt opgaan.

Als ETH zijn spelers niet op de juiste positie zet, dan heb je in de CL niets te zoeken. Dit word gewoon weer zo'n prestige strijd. Neres links Antony of Klaassen op 10 en Tadic in de spits. Wat ik ook niet begrijp. Martinez speelde een uitstekend seizoen op cvm en wie staat daar, Alvarez die niets toevoegd. Deze nederlaag volledig te wijten aan de verkeerde keuzes van de trainer. Hoop dat Mark erin slaagt om Klaassen te halen, want die kan je nog eens hard nodig hebben.

4 oktober 2020 om 14:46

En dan hem op 10 dan is promes daar in ieder geval weg

Ten hag begint elk seizoen met alles wat goed stond overhoop te halen. Elk jaar weer. Om vervolgens na een paar dramatische wedstrijden de boel weer terug te draaien. Hoe haal je het in je hoofd om voorin, waar het gewoon goed liep alles om te gooien. Hoe haal je het in je hoofd om martinez op de bank te zetten. En stop nou eens met traore boven Huntelaar te zetten. Die jongen heeft het niveau ( nog ) niet. Punt. Promes van die 10 af, tadic terug in de spits en ja haal dan Klaassen maar terug voor op 10. Misschien dat ie dan weet die poppetjes voorin een beetje netjes neer gaat zitten. Labyad is het dus niet kunnen we nu wel zeggen. Gravenberch vertraagd het spel ontzettend en man man wanneer stoppen we nou eens met allemaal blind naar voren te rennen waardoor alles achterin open ligt. Dat gaat aan afgang worden tegen Liverpool.

De Jong, De Ligt, Zyech, Dest, weg, die onsympathieke jongen met die grote mond, die veel te veel verdient Tadic is ver over de top, voorin heb je Labyad, Traorã© of Huntelaar een man die tegen de 40 loopt. Kortom: Ajax heeft veel te veel aan kwaliteit ingeboet. In de CL moeten ze hopen om niet laatste te worden, en PSV tip ik als kampioen. PSV heeft met Zahavi een topspits gehaald die er 30 plus gaat inleggen. Die loopt er bij Ajax in de verste verte niet rond.messen zullen wel geslepen worden en de Telegraaf zal wel als door een wesp gestoken met Valentijn Driessen voorop woedend het ontslag van Ten Hag eisen,. En de man met de ruggengraat van een tuinslang niet gehinderd door enige kennis van zaken zal dat morgen ook wel vinden bij Veronica Inside.maar Ajax is gewoon een heel stuk zwakker geworden. Ook al zet je er de trainer van Bayern Muchen, Liverpool en Real Madrid neer.

Allereerst heel zakelijk gespeeld door FC Groningen. Op dat punt zeer verdiend gewonnen. Ajax zetten er niks tegen over .wat wil je met een elftal die niet laat zien om er echt voor te gaan. Waarom staat Labyad nog steeds in de spits. Dit omdat hij aardig wat scoorde in de voorbereiding???waarom wordt er geen snelheid ingebracht na 45 minuten, om Groningen meer onder druk te zetten. Dus Neres op Links , Anthony rechts en Tadic in de spits. Middenveld brengt niks , groot verschil met Kudus op het middenveld. Die zorgt voor de opbouw door versnelling en makkelijk weg draaien bij de tegenstander voor verwarring. Groningen speelde op de counter en veel man achter de bal, en door hard werken hebben ze er nog die overwinning uitgehaald. En zouden met die bal op de paal zomaar met 2-0 hebben moeten winnen....hulde voor Groningen en nogmaals verdiend gewonnen.

Wat ziet Erik ten Hag toch in die Alvarez & Labyad?

4 oktober 2020 om 14:51

Wat ziet hij toch in promes op 10 en tadic op links. Wat voor oogkleppen heeft hij op als het om martinez gaat

Tadic die al een dik jaar geen bal fatsoenlijk meer raakt, promes op 10 wat gewoon niet werkt, alvarez die te licht bevonden is. Ik mag toch hopen dat ten hag hier wat mee gaat doen. Want het spel is niet om aan te zien.

Stop aub met labyad in de spits en haal een echte spits

Maar wel lekker Az uitlachen.. manman als dit de punten moet pakken voor NL dit jaar zie ik het helaas somber in):

OnanaNouz blind Timber nicoKudus, martinez/gravenbergh, klaassen/lang, Antony, Tadic, neres/promes

Ten Hag heeft z’n poppetjes niet goed neergezet. Het waren als het ware 2 verdedigende linies en 2 aanvallende linies. Van een middenveld was daarom geen sprake. Het wordt dan pijnlijk duidelijk dat Klaassen geen prioriteit is, maar dat we een voetballende 6 nodig hebben. Daarnaast was het wisselbeleid ook dramatisch als je Athony eraf haalt voor Neres, terwijl Labyad echt nergens te bekennen was. Tadic had in de spits gemoeten en als Ten Hag dit blijft vertikken, dan zou het ook geen probleem zijn om een basiswaardige 9 te halen.

Om toch nog een lichtpuntje te benoemen vandaag, vond ik dat toch wel Timber. Oogt naar mijn mening wat meer solide dan Schuurs, mooie strijd tussen die twee. Verder vind ik het ook ongelooflijk dom van TenHag om Anthony er al zo vroeg af te halen. Ook al was het niet zijn beste wedstrijd, maar deze man redde ajax al wel 2x van puntverlies. Laffe wissel van tenhag, aangezien hij de andere grote namen niet eraf durft te halen en dan kiest voor de weg met de minste weerstand.. Verder heeft Traoré ook aardig wat kansen gehad tijdens zijn invalbeurten, dat is het gewoon niet. Hoop dat Noa Lang binnenkort wat meer minuten krijgt als hij weer fit is, creativiteit van hem kunnen ze wel gebruiken..

Volgens ten Hag moeten de spelers van Ajax meer investeren. Echter 1 probleem hij maakt de opstelling. Nu heeft hij kunnen waarnemen welke spelers er onvoldoende investeren, maar doe er als trainer dan wat mee. Start eerst eens met Labyad er naast te zetten die heeft afgezien van een oefenwedstrijd tegen RKC nog niets laten zien. Maar kennelijk zijn de vriendjes die op voorspraak van hem van Utrecht zijn gekomen heilig verklaard. Het moet toch eens een keer gaan steken in de selectie. Wordt tijd dat de leiding van Ajax eens in gaat grijpen anders gaat het een hoop geld kosten met de fratsen van ten Hag

De grootste onvoldoende gaat vandaag naar Ten Hag. Wat een enorme, eigenwijze trainer is dat toch. Iedereen ziet dat Labyad niet in de spits hoort, eigenlijk hoort hij niet eens in het veld, en Alvarez niet op het middenveld. Ik heb met helemaal kapot geèrgerd aan de tactiek vandaag. Totaal lachwekkend dat er niet bij rust ingegrepen werd, je voelde die tegengoal gewoon aankomen.

Ik reageer haast nooit. Maar dit gaat best wel ver. Hoe kan Alvarez een basis plaats verdienen. Op basis waarvan? Promes ook totaal niet gezien, is ook geen 10. Mis de verfijning. Kutweekeind. Ajax wordt terecht geroosterd

Heerlijk dat Ajax 8 minuten gewoon “krijgt” en alsnog niks van heb kunnen maken! Heerlijke middag zo, en mn clubje staat nu met 1-0 voor, lekker!! Thanks Groningen!!!👊

Waardeloze trainer. Dat roep ik al enkele jaren. Spelers opstellen die totaal niet bij ajax horen. Dan dat wissel beleid, slaat nergens op. Wat een klojo van een trainer is dat toch.

Wat een schijt opstelling. Echt een schijt opstelling. Net als in de tijd met Frenkie in de achterlijn en PSV die ons toen afslachtte. Het komt goed de eerst volgende wedstrijd heeft hij het lef niet om het nog een keer te proberen. Wat een kut trainer zeg wat hebben wij een kut trainer

1 tip voor Ten Hag: zet de juiste spelers op de juiste positie.

Leuke jeugdspeler die Balk. Legde echt enorm veel energie in de wedstrijd; liep werkelijk waar op iedere bal. Ajax stelde wat dat betreft teleur. Weinig noodzaak om de 3 punten binnen te halen. Ze liepen er een beetje ongeïnteresseerd bij. Qua geluk zat het ook niet mee met die dubbele bal op de lat aan het einde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. El MessaoudiMiddenvelder51
R. LundqvistMiddenvelder50
A. MatusiwaMiddenvelder50
D. van KaamMiddenvelder50
M. El HankouriAanvaller50
S. PadtKeeper50
P. JoostenAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

68 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 5 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Zwakke plek’ van Ajax blootgelegd bij Ziggo: ‘Dat mag hem niet meer gebeuren’

Ajax ging woensdagavond in het eerste groepsduel in de Champions League met 0-1 onderuit tegen Liverpool. Een eigen doelpunt van Nicolás Tagliafico in de eerste helft bracht de beslissing in de...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren