‘Géén Juventus, PSG of Real vandaag of morgen, Arsenal was zijn enige kans’

Zondag, 4 oktober 2020 om

Aan de transferperikelen rondom Houssem Aouar zijn een definitief einde gekomen. Olympique Lyon koos er zaterdag voor om de onderhandelingen met Arsenal over een eventuele overgang van de middenvelder naar Londen te stoppen. Voorzitter Jean-Michel Aulas zag in dat Arsenal ook in de slotfase van de transfermarkt niet méér wilde betalen, terwijl Aouar zelf ook niet meer in extremis bij L’OL wilde vertrekken. Een transfer naar een andere club is eveneens uitgesloten.

Transferexpert Fabrizio Romano verzekert dat Arsenal deze week sowieso weinig fiducie meer had om Aouar nog te kunnen aantrekken. Het laatste bod op de middenvelder was 38 miljoen euro, exclusief variabele bonussen, terwijl Aulas weigerde om met minder dan 50 miljoen euro én 10 miljoen euro aan variabele bonussen genoegen te nemen. De voorzitter van de Ligue 1-club koos er zaterdag voor om een einde aan de geruchtenstroom te maken, daar het voor grote onrust rondom de club bleef zorgen.

“Géén Juventus, Paris Saint-Germain of Real Madrid vandaag of morgen, Arsenal was zijn enige kans”, zo verzekert Romano via sociale media. “Arsenal was van plan om in de komende 48 uur nog een poging te wagen, maar niet voor vijftig miljoen euro én bonussen. Dat is waarom Olympique Lyon de onderhandelingen heeft gestaakt.”

Franse media verzekeren dat Aouar, 22 jaar, zelf ook niet van plan was om Olympique Lyon onder druk te zetten om alsnog een transfer te kunnen maken. “Aouar wilde de club in de slotfase van de transfermarkt niet in moeilijkheden brengen. Hij wil daarnaast volgend jaar zomer meedoen aan het EK en een overgang naar een nieuwe club zou een groot risico met zich meebrengen. Daarnaast wil hij Olympique Lyon aan Europees voetbal helpen”, klonk het bij RMC Sport.

Olympique Lyon maakte zaterdagavond de wedstrijdselectie voor het duel met Olympique Marseille bekend. Aouar én ook Memphis Depay maken deel uit van de groep van trainer Rudi Garcia. Volgens Franse media is ook het vertrek van Depay inmiddels uitgesloten, daar de deadline van zaterdagmiddag inmiddels is verstreken. Volgens L’Équipe bestaat de mogelijkheid echter nog dat de Nederlander in de komende 48 uur alsnog naar Barcelona gaat, indien LaLiga toestemming geeft in verband met de precaire financiële huishouding van de Catalanen én de clubs zondag of maandag tot een akkoord komen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door arsenaladdict)

Zeer begrijpelijk, het einde van de transferperiode nadert, dan kun je niet zomaar van je gedachte vraagprijs afstappen, want een vervanger vinden ( wat van een speler als Aouar al knap onmogelijk is, ) is zo laat in de transferperiode natuurlijk onbegonnen werk.

4 oktober 2020 om 08:31

Typisch Arsenal. Benieuwd wat het Arsenal transfer orakel Samcro hiervan te zeggen heeft, wat hij was nochtans 100% zeker dat Aouar ging komen... en Partey zie ik ook niet meer komen. En zo krijgen we toch weer een classic Arsenal transfer window: veel geruchten, maar weinig concreet.

4 oktober 2020 om 08:52

Inderdaad, hadden beide gewoon echt nodig. Nu vertrekt torreira alsnog en komt straks Jorginho in beeld... Weer een typische transfer window zoals jij ook al zegt.

4 oktober 2020 om 09:24

Ik ben geen orakel en pretendeer ook zeker niet dat te zijn. Dat Gabriel kwam wist ik zeker omdat me dat verteld werd door iemand die ik ken. Call me crazy maar ik denk nog steeds dat Aouar en Partey komen, iets klopt er niet met de berichtgevingen. Pas als Ornstein zegt dat het echt over is, zal ik het geloven. Franse media is niet te vertrouwen. En Romano is net als vz een recycler van nieuws.

4 oktober 2020 om 09:31

Ik denk toch zeker niet dat Samcro de enige was die het zeker wist. Ik zag het eigenlijk ook zeker nog gebeuren!

4 oktober 2020 om 09:58

Ik verwacht ook nog zeker dat Aouar of Partey gaat komen. Zouden ze beiden komen moeten er nog spelers vertrekken, en met de geringe tijd zie ik alleen nog Kolasinac voor een aardige prijs vertrekken. Dan moet je gaan kiezen tussen 1 van de 2.

4 oktober 2020 om 10:45

Mocht Arsenal moeten kiezen tussen Partey of Aouar, moeten ze ten alle tijden voor Aouar gaan. Partey kun je ook in winter halen. Bij Aouar zal dat stuk moeilijker zijn, omdat hij geen clausule heeft. Verder denk ik dat Romano gewoon gelijk heeft. Hij heeft altijd aan juiste eind.

4 oktober 2020 om 10:46

Waar baseren jullie (samcro en TheEmirates) dat 1 van beide of zelfs allebei nog komen? Als Arsenal hun wou hadden ze het wel eerder geregeld lijkt mij. Betaal gewoon die 50 miljoen excl bonussen aan Lyon. Dit kun je namelijk prima in termijnen betalen. En betaal daarna gewoon de clausule van partey. Hoe moeilijk kan het zijn? Ze zullen toch wel wat geld hebben binnengekregen dat ze kunnen uitgeven? Voeg daarbij de inkomsten van de verkochte spelers en je komt toch al in de buurt van die minimale 65 miljoen?

4 oktober 2020 om 10:54

Arsenal890 ze baseren het gewoon op niks. Hoop mag je altijd houden maar soms moet je gewoon toegeven dat het niet gaat gebeuren.

4 oktober 2020 om 11:46

@theEmirates, maar je zei een paar dagen geleden nog dat Aouar rond was? Je had het zelfs over het feit dat het gewoon nog niet bekend was in de gebruikelijke media.

4 oktober 2020 om 12:00

Op het feit dat Auba bijgetekend heeft en ik ervan uit ga dat hem beloftes gedaan zijn, op het feit dat Arteta zei dat hij de volledige steun van het bestuur heeft en voelt, op het feit dat Auba uitgesproken heeft dat we Aouar wilden halen, op het feit dat geen enkele betrouwbare Engelse media iets gezegd heeft hierover en het enkel uit Frankrijk komt, op het feit dat Aulas in het verleden genoeg trucjes uitgehaald heeft in de transfermarkt. Moet ik doorgaan? Misschien zit ik ernaast, dat zou jammer zijn. Maar ik weiger mee te doen met al die andere fans die op voorhand al zeggen dat Arsenal geen kans maakt zodat ze later kunnen zeggen ‘zie je wel, club zonder ambitie’ en meer van dat geneuzel als we deze window duidelijk voor spelers gingen die we nodig hadden. Dat het dan niet lukt hangt van heel veel dingen af.

4 oktober 2020 om 13:40

@lierse1997, Dat klopt ja, en daar sta ik nog steeds achter. Mijn ,serieus, betrouwbare bronnen gaven aan dat er een akkoord was. Die dag erna kwam de fake interesse van Psg, Real Madrid en Juventus. Aulas heeft toen de prijs verhoogd met miljoenen, Arsenal is hier niet in mee gegaan. Ik verwacht, misschien met valse hoop, dat er morgen alsnog een akkoord komt. Simpel, Lyon heeft geld nodig en hebben al vervangers in huis gehaald met Paqueta en Bruno.

4 oktober 2020 om 13:59

Paqueta geloof ik nog in, maar Bruno is volgens mij al in winter gehaald. Niet echt een vervanger voor Aouar. Verder staat Aouar nog tot 2023 onder contract bij Lyon en is er dus geen haast geboden bij Lyon om Aouar al deze zomer te verkopen. Ik denk dat Aouar z'n waarde juist zal stijgen in zomer 2021, omdat hij dan een EK achter de rug heeft en de coronawolk dan voorbij zal zijn en meer clubs dan het geld hebben om Aouar te strikken.

4 oktober 2020 om 14:32

Ik denk eerder dat het zo zit; Partey is de target, maar die clausule staat vast en vergt geen onderhandelen. Vervolgens is er geprobeerd om Aouar gunstig te halen, om eventueel beide aan te kunnen trekken. Dit was alleen mogelijk als Lyon niet de hoofdprijs zou vragen. Dit is niet het geval, Arsenal heeft in deze markt niet de middelen om richting de 100m uit te geven aan beide spelers. Als de clausule betaalt wordt dadelijk dan is het verhaal gewoon duidelijk.

4 oktober 2020 om 17:04

Ik denk dat Aouar ook zeker een target is, want ze zijn er al wekenlang serieus mee bezig. Als snel bleek dat het niet goedkoop zou lukken hadden ze imo wel doorgeschakeld.

5 oktober 2020 om 13:20

Daarmee bedoel ik maintarget natuurlijk. Aouar is ook belangrijk, maar niet ten koste van Partey. Arteta heeft vanaf het begin gezegd dat er atletisch vermogen mist. Daarom denk ik dat de groot is dat de laatste doorgaat. Arsenal weigert de deal van Partey om zeep te helpen, en dus aan de eisen van Lyon te voldoen. Vandaar het wekenlange getouwtrek. Het zal mij echt verbazen als er echt geen 45m is.en dat tweede klopt ook niet. Dat weet je namelijk nooit snel. Dat is eindeloos discussiëren over termijnen etc. Zeker met iemand als Aulas die allerlei trucjes gebruikt om er het maximale uit te halen. Kan zelfs zo zijn dat hij op het laatste moment overstag gaat dadelijk, maar het voelt alsof het aardig dood is.

Ongelooflijk Arsenal. Elk jaar het zelfde liedje. Dit is de middenvelder waar je naar zocht, betaal gewoon wat er voor wordt gevraagd. Arteta laat het team goed draaien, maar hij heeft gewoon versterking nodig en dan zijn een paar jonge verdedigers en een overbodige (bij chelsea) Willian niet genoeg.

4 oktober 2020 om 08:49

Iknweet niet veel van FFP regels af, maar er is een reden waarom Real Madrid, PSG en Juventus dot bedrag ook niet konden ophoesten. Dus Arsenal zal ook wel pr9blemen gehad hebben

Hebben het aan zichzelf te danken dat Aouar niet wordt gehaald... wat een tijd verspilling zeg en de hoge verwachtingen van iedereen die dacht dat die zal komen erg jammer dit. Ik zag dit artikel niet maar ik gooi hetzelfde wat ik over deze tijdverspilling denk.

Hopelijk doet Arsenal geen gekke paniek aankopen en keren ze in de winter terug met 10 mil extra!

Kansloze club. Elke keer hetzelfde. Volgende jaar weer geen CL want deze elftal is daar niet goed genoeg voor.

4 oktober 2020 om 09:19

onze tijd komt nog wel man.. ben wel bang dat arteta weg is vokgend seizoen, hij verdient beter dan dit..we zullen op plaats 7 of 8 eindigen, maar zolang de kroenkes aanblijven gaan we er niet meer komen. De enige oplossing is hopen dat hoe gek t ook klinkt met deze epidemie en het uitblijven van succes de kroenkes onze club niet meer interessant vinden en verkopen en het in handen komt van een echte arsenal fan en miljardair(Aliko Dangote) die met hart en ziel deze club weer gaat brengen daar waar we horen. Al duurt het 10 jaar i dont care. Once a gooner, always a gooner..

4 oktober 2020 om 12:43

Zou wel mooi zijn als Dangote, Arsenal koopt maar ik denk niet dat de Kroenke's dat ooit zullen doen. Arsenal heeft teveel waarde voor hun andere sport projecten

4 oktober 2020 om 12:44

Houd toch op man. Sinds Arteta er is gaat gewoon enorm veel beter. Nu al 2 prijzen, ja zijn niet grootste maar zijn prijzen. Chelsea heeft 1 punt meer maar dan Arsenal met duel meer!! City zit pas nog op 4 punten. Spurs ook pas 4 punten en United 3 maar uit 2. Maar Arsenal is kansloze club dat echt gerichte en onbekende aankopen doet en af en toe portomonee trekt. Zo n beetje elke verdediger van City onder Guardiola gekomen is, is duurder zowat dan of bijna net zo duur als Ozil en Aubameyang voor Arsenal hebben gekost. En Aubameyang betaald Arsenal goed voor terug met heel veel goals en ziek moyenne en rendement. Real Madrid heeft zelfs nog niemand gekocht maar Arsenal is zogenaamd kansloze club omdat verstandig beleid voert. Hoe bedoel je oneerlijk?

4 oktober 2020 om 12:52

Verstandig beleid? Arsenal moet speler halen als ze iets willen voorstellen. Het middenveld van Arsenal is 1 van de slechtste van de PL. Chelsea en spurs draaien nog niet omdat de aankopen nog niet op volle toeren mee doet. Zodra dat wel zo is zullen ze gaan uitlopen. Arsenal moest gewoon aouar en partey halen als ze een kans wilden voor top 4.

4 oktober 2020 om 12:55

@arsenal890; Sinds wanneer is dat een geldig excuus? ''chelsea en Spurs draaien nog niet omdat aankopen nog niet op volle toeren mee doet'' Das gewoon kul argument. Ze hebben genoeg spelers die niveau ook aan kunnen. De transermarkt is nog steeds open, misschien gaat er nog iemand gekocht worden door Arsenal. En geef toe meeste mensen zeggen zelf ook Elneny speelt nu zelfs heel goed nog.

4 oktober 2020 om 13:00

Sommige spelers van Chelsea en spurs hebben überhaupt nog niet eens gespeeld. Dan kun je ze dus nog niet beoordelen of ze hetzelfde niveau zijn of niet. Arsenal schijnt nu achter Jorginho aan te gaan, daar zit ik ook niet op te wachten. Ze hadden gewoon partey of aouar moeten halen, het liefste beide maar dat gaat niet meer gebeuren. Elneny doet het nu wel goed maar is ook niet het niveau wat wij moeten nastreven.

Dit is wel heel verrassend - Dembele, Aouar en Memphis, alledrie blijven ze bij Lyon, dat het financieel lastig heeft. Je zou zeggen dat je na een halve finale CL aardig kan cashen, ik moet nog maar zien of ze volgend jaar na een anoniem seizoen zonder Europees voetbal meer vangen voor die spelers.

Had deze speler graag een volgende stap willen zien maken. Heeft toch aangetoond meer in zijn mars te hebben dan Lyon. Wellicht dat het nog ervan komt. Een transfer naar de top van Spanje zie ik wel zitten voor deze mooie technische speler.

Door de huidige markt en afwezigheid van interesse van andere grote clubs was dit echt een buitenkansje. Toch blijf ik de hoop houden dat er nog iets gebeurt de laatste twee dagen. Lyon heeft het geld nodig, en Aulas moet je nooit op zijn woord geloven.

Lekker dan, met het middenveld wat er nu staat speel je ook gewoon niks klaar. Elke wedstrijd maar weer hopen op de individuele klasse van Aubameyang of dat de tegenstander blunders maakt.

Het is en blijft een banter club, helaas. De ambitie en financiële middelen om ooit weer bij de top te horen, ontbreekt gewoon bij het bestuur. Het dividendspeeltje van Kroenke, meer zal Arsenal nooit meer zijn.

4 oktober 2020 om 12:03

Arsenal heeft de laatste 10 jaar geen dividend uitgekeerd.

4 oktober 2020 om 12:26

Ahh mijn fout. Dacht dat hij vroeger nog weleens geld overgemaakt kreeg via de KSE. Maar ik hoop zo dat we met een wonder alsnog Partey of Aouar kunnen strikken voor de deadline, hopen op nieuws van Ornie. Romano en Aulas vertrouw ik zelf niet 100%.

4 oktober 2020 om 12:48

Dat klopt wel, hij heeft een paar jaar terug 3m uit de club gehaald als advieskosten. Ook nonsens natuurlijk, vooral als je kijkt hoeveel geld andere eigenaren in hun clubs gestopt hebben...hij precies niks. Ziekte voor de club. Ik vind het idd ook vreemd dat we van Ornstein nog niks gehoord hebben. De spelers die normaal zo actief zijn op socials zijn ook relatief stil buiten wat foto's van de training. We kunnen alleen afwachten, gelukkig is het weer bijna voorbij. Ik blijf hoop houden, ook vanwege de transfer van Ozil toen. Tot de laatste dag was er niemand die daar iets over had gezegd.

4 oktober 2020 om 13:37

Ornstein destijds met Ozil wel toch? Kan me herrineren dat heel veel Gunners gingen twijfelen op de deadline day, maar Ornstein bleef bevestigen dat het rond was.

4 oktober 2020 om 13:40

Ja ik kan me gewoon niet voorstellen dat Torreira op huurbasis mag vertrekken en we er geen kracht voor terugkrijgen. Dat zou echt belachelijk zijn. Hopen op een deadline miracle.

Typerend voor Arsenal, maandenlang afwachten om dan uiteindelijk niet genoeg geld op tafel te kunnen leggen. Als ze nu ook nog Torreira verhuren, wordt het middenveld helemaal hopeloos. Wordt het dan toch Jorginho? Of misschien wel Drinkwater...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC2214
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Anthony LopesKeeper110
L. DuboisVerdediger111
M. DembéléAanvaller110
M. DepayAanvaller115
T. KadewereAanvaller104
K. Toko EkambiAanvaller94
M. BardVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

809 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 11 5 1 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Koeman sluit deal met Barcelona en gaat selectie informeren’

Ronald Koeman is akkoord gegaan met een voorstel van Barcelona om de club in financieel opzicht tegemoet te komen. De Catalanen verkeren in geldnood en daarom is de hoofdtrainer volgens Mundo...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren