Anco Jansen geïrriteerd om vraag over gewicht: ‘Bekijk het lekker, joh’

Zaterdag, 3 oktober 2020 om

Anco Jansen wil niets weten van de kritiek die hij zaterdagavond kreeg van de analisten van FOX Sports over zijn fysieke gesteldheid. Hugo Borst, Ronald de Boer en Kees Kwakman stelden in De Eretribune dat de aanvaller van FC Emmen te zwaar is, maar laatstgenoemde vindt dat wel meevallen.

Kwakman zei dat 'er nog wel een kilo of vijf af mag' bij Jansen. "Het is altijd 'een kilo dit' en 'een kilo zus'... Ik vind het prima, joh. Bekijk het lekker", reageert Jansen zichtbaar geïrriteerd voor de camera's van de voetbalzender. De 31-jarige aanvaller is op de weg terug van een zware knieblessure en viel in de rust in tegen FC Twente (1-1). "Ik moet nog fitter worden, simpel. Maar ik kom van ver. 45 minuten gespeeld, dat is voor mij al mooi. En de discussie over hoe fit ik ben, die laat ik aan anderen over."

Met Jansen in het veld ging het in de tweede helft beter lopen bij FC Emmen. "Daar ben ik voetballer voor. Misschien met een kilootje te veel. Wie zal het zeggen? Ik zeg van niet. Zij zeggen van wel", reageert hij op de kritiek vanuit de studio van FOX Sports. Over zijn eigen prestatie op het veld was de vleugelaanvaller tevreden.

"Feit is wel dat we aanvallend meer hebben kunnen doen in de tweede helft. Als dat met mij te maken heeft, dan is het positief voor mij natuurlijk. De eerste helft was ook niet goed. Twente wilde meer duels spelen, meer lopen, dan hebben wij een probleem. Je zag dat dat in de tweede helft wel beter was bij ons. We kunnen nog meer creëren, maar in de tweede helft hebben we ons wel laten zien als een ploeg die wat wil."Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door jeron)

Zeker iets te zwaar. Komt vanzelf weer als je ritme opdoet. Voetballen kan hij wel. Afgetraind zeker niet, maar zelfs dan een meerwaarde voor emmen. Toch zou je meer professionaliteit verwachten, ookal is het de eredivisie.

Een profvoetballer die te zwaar staat. Ik ga het echt nooit begrijpen. Onvoorstelbaar.

4 oktober 2020 om 01:13

Nee misschien niet. Maar de irritatie als een 'modelprof' als Kwakman je op nationale televisie even de les leest begrijp ik des te beter.

4 oktober 2020 om 04:35

Inderdaad. Arco Janssen heeft meer kwaliteit in zijn linkerteen dan Kwakman. Bovendiien is hij ook iets zwaarder gebouwd en voetbalt jij het beste als him gewoon lekker in zijn bel zit. Je zag Emmen veel beter spelen in de tweede.helft.door hem. En wat een geniale voorassist

4 oktober 2020 om 05:23

Wat maakt het nou uit wie het zegt? Met die logica zal niemand ooit kritiek op Messi mogen geven

4 oktober 2020 om 06:13

En Ronald de Boer heeft weer meer kwaliteit dan Janssen...

4 oktober 2020 om 08:17

Modelprof Kwakman die op dezelfde leeftijd er al 2x zoveel Eredivisiewedstrijden had op zitten dan meneer Anco Jansen. Als meneer Jansen iets met zijn talent gedaan had, was zijn carriere wel aansprekender geweest dan die van Kees Kwakman.

4 oktober 2020 om 15:16

Nou, als je even daarvoor belangrijk bent geweest voor je team hoef je van iemand als Kwakman niet dit soort kanttekeningen te horen. Tuurlijk mag iedereen zeggen wat-ie wil, maar toch schuurt het soms in mijn ogen. Ook wanneer Kenneth Perez iemand op de korrel heeft vanwege slecht gedrag op het veld bijvoorbeeld.

4 oktober 2020 om 08:27

Bij gezette spelers weetje dat van te voren.

Ik kan ze ergens wel begrijpen. Zo wie zo kun je, ook wanneer je agv en een blessure niet kan sporten best op je voeding letten. En als je op de weg terug bent van een blessure kun je gewoon dagelijks een een uur (of langer) op de hometrainer gaan zitten en dan vliegen die kilos er zo af. Dat lijkt me voor een prof toch niet te veel gevraagd.

4 oktober 2020 om 04:33

Als oud prof kan ik je mededelen dat dit niet altijd zo makkelijk is als men zegt. Ik kwam kilo's aan toen ik stopte en dit kwam niet door vet eten, maar doordat ik mijn eetpatroon niet wijzigde ten opzichte van mijn sportleven. Men andere woorden geen ongezonde hap, maar meer calorieën, dan mijn lichaam verbrande.

4 oktober 2020 om 05:28

‘Best op je voeding letten’ is ook zorgen dat je je calorie-inname aanpast aan de bewegingsintensiteit. Wellicht niet makkelijk maar we hebben het over een actieve profsporter. Daar mag je dit wel van verwachten. Als je stopt, kan ik me voorstellen dat je de teugels even laat varen.

Ach jongens, het is wel FC Emmen waar we over praten he. Volgens mij speelde Anco een hele goede helft en werd Emmen veel balvaster en gevaarlijker dankzij hem. Wat maakt het dan uit of hij een paar kilo zwaarder is? Kerel komt terug van een zware blessure, corona periode, die kilootjes gaan er vast weer vanaf. Gewoon een hele belangrijke speler voor Emmen, 5kg meer of minder zal daar niet veel aan veranderen.

4 oktober 2020 om 05:40

Met 5kg eraf zal hij van nog meer waarde zijn. Net wat sneller op de eerste meters enzo

4 oktober 2020 om 08:14

Precies, dit is topsport en daar moet je op de kleintjes letten. Als je te zwaar ben verhoog je ook de kans op blessures terwijl hij daar net uit komt.

4 oktober 2020 om 10:00

Maar ja, 5 kg eraf kan hem ook net wat kracht kosten waardoor hij persoonlijke duels sneller verliest

Zeker niet afgetraind maar ondanks dat speelde hij geweldig en was nadrukkelijk aanwezig. Het was een groot verschil zonder hem de eerste helft

Hij is te zwaar punt! Maar als je hem een beetje volgt op sociaal media dan zie je dat hij er behoorlijk wat voor doet om fit te worden!! Zware blessure gehad! En als hij helemaal fit was geweest had hij waarschijnlijk 90 min gespeeld! Dat geeft wel aan en dat zegt hij zelf ook dat hij nog fitter moet worden en dan komen die kilo’s ook wel! Desondanks een zeer belangrijke speler voor Emmen zowel binnen als buiten Het veld!!

Het zal allemaal wel zo zijn. Maar als je b.v. in de laatste minuut nog zo'n loopactie kan maken terwijl je medespelers er weinig moeite voor doen dan vindt ik hem ( ondanks 1 helft ) toch vrij fit. Een speler met karakter.

4 oktober 2020 om 08:05

Laatste minuut van 45 minuten voetballen. Logisch dat hij dan nog kan rennen.

Zag hem tegen psv invallen. Zeker te dik en hij liep als de grote vedette rond. Ik vomd het lachwekkend.

Als men enkel over je gewicht klaagt weet je gewoon dat je voetballend het prima doet!!een lijstje van dikzakken Veendorp* Gravenbergh Sparta* Sergio Padtpadt speelt altijd, dus zou fit verklaard moeten zijn....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.FC Emmen3-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. AraujoVerdediger50
N. BakkerVerdediger50
G. BijlVerdediger50
C. CavlanVerdediger50
S. PeñaMiddenvelder50
S. TibblingMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Emmen.

16 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Frank Lampard is bereid om in januari de bezem door zijn selectie te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren