FC Twente overnacht niet als koploper van de Eredivisie

Zaterdag, 3 oktober 2020 om

De ontmoeting tussen FC Twente en FC Emmen is zaterdagavond onbeslist geëindigd. De krachtmeting in De Grolsch Veste eindigde in 1-1. Dat betekent dat de ploeg van Jans niet als koploper van de Eredivisie overnacht. Bij winst met meer dan één doelpunt verschil had FC Twente zich voorlopig alleen koploper van de Eredivisie mogen noemen. Het is voor FC Emmen, dat nog altijd op de eerste zege van het seizoen wacht, het tweede opeenvolgende gelijkspel. Na de interlandperiode wacht een thuisduel met Fortuna Sittard.

FC Twente, waar Kik Pierie zijn debuut maakte, was in de eerste 45 minuten de bovenliggende partij; FC Emmen zette daar niet veel tegenover. De ploeg van Dick Lukkien speelde slordig, leverde veel ballen in bij de Enschedeërs en mocht zich gelukkig prijzen dat de thuisploeg niet één van de kansen op een openingsgoal benutte. Een vroeg schot van Ramiz Zerrouki was een makkelijke prooi voor Dennis Telgenkamp, maar daarna voorkwam Miguel Araujo met gevaar voor eigen leven dat Tyronne Ebuehi kon scoren en niet veel later schoot Danilo over.

De ploeg van Jans bleef richting de rust op zoek naar een openingstreffer. Zo mikte Vaclav Cerny net naast na goed voorbereidend werk van Danilo en Queensy Menig en de Braziliaan zette vlak voor rust Telgenkamp aan het werk met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied. De doelman liet de bal los, maar Twente kon niet profiteren in de rebound. Lukkien vond dat het anders moest en koos voor twee wijzigingen in de rust. Anco Jansen en Michael Chacon namen de plekken van Marko Kolar en Hilal Ben Moussa in.

FC Twente had echter maar een paar minuten nodig om na rust aan de leiding te gaan. Cerny verraste Telgenkamp met een verdekt schot in de korte hoek: 1-0. Tien minuten later hield de doelman de Emmenaren in leven door Menig van het scoren af te houden en dat was een belangrijk moment. In zes minuten tijd scoorden de bezoekers liefst drie keer, maar slechts één doelpunt ging de annalen in. Toen Jansen in de zestigste minuut scoorde, stond De Leeuw buitenspel en zes minuten later werd een goal van De Leeuw ook vanwege buitenspel afgekeurd. Tussendoor kwam FC Emmen wél op gelijke hoogte: 1-1.

Na een heerlijke voorzet van Anco Jansen en schot van Glenn Bijl was De Leeuw in de 65e minuut uit een rebound trefzeker. Na de gelijkmaker was FC Emmen de bovenliggende ploeg, maar al snel maakten deze intenties plaats voor de zekerheid van een punt en probeerde FC Twente de winst te pakken. Het duel eindigde echter in evenwicht. Over exact twee weken speelt FC Twente een uitwedstrijd tegen Willem II.


Poll

Gaat FC Twente bij de eerste negen eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door sirius)

Was te verwachten naar vorige week. Toen 3 punten cadeau gekregen door een heel amateuristische achterhoede van Groningen, maar niet elke week krijg je een ploeg die zichzelf voor lul zet.

3 oktober 2020 om 23:02

De verdediging van Groningen wordt morgen wederom zoek gespeelt. Dit heeft enkel te maken met de amateuristische achterhoede en niets met de aanval vd de tegenstander... Veel kijkplezier!

3 oktober 2020 om 23:03

Misschien je bericht editten haha

3 oktober 2020 om 23:03

Nog steeds zo aan het janken over die wedstrijd? Vorige week dik terecht gewonnen, vandaag was het gewoon niet goed.

3 oktober 2020 om 23:05

Wat een rancune tegen FCT omdat jouw cluppie er een rotzooi van heeft gemaakt. Kijk eerst even naar je eigen team, als dat morgen net zo speelt als vorige week zal ik het telraam erbij pakken..

3 oktober 2020 om 23:14

Volgens mij noem ik de achterhoede amateuristisch, hoe kan je dan zeggen dak niet naar mijn eigen ploeg kijk? Nog nooit zo'n domme uitspraak gezien.

3 oktober 2020 om 23:15

Emmen maakte bij de 1/0 dezelfde fout. Of zou het toch het afjagen van Twente kunnen zijn. Wat een frustratie over een wedstrijd van een week terug.

3 oktober 2020 om 23:42

Hahaha Groninger Hopp het zit je diep en dat is fijn. Twente heeft het vorige week zelf afgedwongen door het hoge druk zetten. Dat je al de behoefte voelt om hier in dit topic te reageren zegt al voldoende. Groningen heeft mijn sympathie als oud inwoner dus hoop dat het jullie goed gaat.

Na de eerste 5 minuten begon ik al terug te verlangen naar Xandro Schenk. Man, wat speelde Pierie slecht zeg! Zo onzuiver in de passing, traag in de opbouw en slap in de duels. Het spel van Pierie stond gelijk aan het spel van zowel Twente en Emmen in de eerste helft. Het was niet goed... De tweede helft was ook zeker verre van goed, maar er was wel meer beleving. Over de gehele wedstrijd denk ik dat een 1-1 terecht is. Conditioneel mag er overigens ook nog wel wat gebeuren.

3 oktober 2020 om 23:08

Mee eens, zowel Pierie als Oosterwolde kwamen niet heel zeker over! Zou graag Dumic op de plek van Kik zien de volgende match.

3 oktober 2020 om 23:11

Oosterwolde is nog erg onervaren, die heeft tijd nodig. Die is voetballend ook nog niet zo goed en mist de rust en het overzicht. Zijn snelheid en atletisch vermogen is wel meer dan behoorlijk.

4 oktober 2020 om 00:22

Oosterwolde zou ik de tijd nog geven, maar zou er echt over nadenken om Dumic naast Julio te laten starten. Pierie erg zwak vandaag, vooral met passing.

Tja, wedstrijd waar je vooraf meer van verwacht, maar een punt gaat ermee door. Achteraf gezien met 8 punten uit 4 wedstrijden (waaronder Feyenoord uit) een goed resultaat waar ik erg blij mee ben.

Dat zerrouki speelt, terwijl je selahi op de bank hebt blijft mij een raadsel. Daarnaast moet er echt wel een cam/10 komen, bosch is totaal ongeschikt voor die plek. Ongelukkige loopacties, aannames etc. Ook vreemd dat er de eerste 4 wedstrijden van twente een fase is na rust, waarin alles verslapt, vandaag weer waarin Emmen ook scoort uiteindelijk. Iets met conditie fso of gemakzucht. Mogen wel dit veranderen, kost je vandaag ook punten.

3 oktober 2020 om 23:06

1 kans die valt, eens trouwens dat ze vaak een fase na rust hebben dat ze zwakker zijn. Maar overall hebben we de kansen niet afgemaakt, eerste 60 minuten, moet je gewoon die 2/0 al op het bord hebben staan. Je laat ze zelf in leven, iets met een oude voetbalwet.

3 oktober 2020 om 23:09

Zerrouki speelde wel een erg sterke voorbereiding naar mijn mening. Wordt wel tijd dat hij het in de competitie ook gaat laten zien.

3 oktober 2020 om 23:10

Klopt maar vandaag soms ook sjokken en onnodig balverlies. Dan liever Selahi die altijd voorop in de strijd gaat.

3 oktober 2020 om 23:46

Ben ik niet met je eens. Zie wel potentie in Zerrouki, vond hem eerste helft nl juist wel goed, heel goed druk zetten (net als de rest) en er zit meer voetbal in dan selahi als je het mij vraagt. Zie het zelf niet zo somber in na vandaag. Voor mijn gevoel ontbreekt de longinhoud bij dit team maar dat is een kwestie van tijd. Ook mooi zoveel eigen jeugd.

3 oktober 2020 om 23:56

Selahi of Zerouki het is om het even, vond zerouki ook redelijk de eerste helft. Werkte hard. Selahi is een kaartenpakker. Duidelijk in ieder geval dat er op het middenveld wel wat creativiteit bij mag.

Toch wel 2 punten weg gegeven. Menig zo’n dikke kans, die moet erin, 2/0 en drie punten inpakken. Tot die kans maakte Emmen helemaal nergens aanspraak op. Daarna speelt Emmen een kwartier leuk voetbal, creëert 1 kans, gaat erin, kan het zo maar hun kant opvallen. Ik heb toch het idee dat Cerny, Menig en op het eind met Selahi toch die pot hadden kunnen beslissen. Je vraagt je toch af waarom Emmen van een uur lang niets ineens daarna wel een kwartier begint te voetballen.

4 oktober 2020 om 00:34

Emmen creëerde 3 kansen waarvan er twee -terecht- werden afgekeurd vanwege buitenspel

4 oktober 2020 om 10:55

Ook tevens het grote probleem van Menig. Hij is snel, kan redelijk dribbelen, maar is verder in alles zeer beperkt. Die jongen wisselt altijd 1 goede wedstrijd af met 5 wedstrijden waarin hij nauwelijks een (positieve) rol speelt. Daarom verbaast het me ook dat hij zo makkelijk een basisplaats bemachtigde, al speelt Lamprou ook nog niet overtuigend.

Beide ploegen zullen het idee hebben dat er meer in zat. En dat was ook zo. FC Twente grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar in de 20 minuten dat Emmen dat was kwam Twente een paar keer heel goed weg. Jammer van de laatste kans van Selahi, want wat zou die lekker hebben gesmaakt.

3 oktober 2020 om 23:13

Moi....Emmen is toch gewoon in leven gehouden. 60 Minuten lang de betere. Menig moet die aanval ook gewoon afmaken. Emmen voetbalt 15 minuten aantrekkelijk voetbal, maar die kunnen denk ik meer tevreden zijn met een punt.

3 oktober 2020 om 23:23

Klopt, als Menig die kans had afgemaakt was het schluss. Maar wij komen in dat kwartier wel een paar keer heel goed weg, want Emmen had uit kunnen lopen naar 1-3. Maar goed, t is niet anders. 4 wedstrijden, 8 punten had ik voor getekend van te voren.

3 oktober 2020 om 23:30

1/2 die buitenspelgoal was een grote kans, maar buiten die 2 kansen zag ik de 1/3 niet zo. Prima die punten, maar dit blijven wel de potjes waar je de volle buit moet pakken. Ik mis bij spelers als Menig en Cerny wat koelbloedigheid, ze hebben teveel kansen nodig. Dat afwerken van Menig is pupillen niveau. Misschien toch eens Lamprou vanaf het begin en Menig als supersub.

Die Bijl die is niet helemaal helder, ok je speelt een kwartier leuk voetbal en creëert 1 kans door een opportunistische Jansen en je hebt het over dat je de tweede helft gedomineerd hebt. Dan snap je het echt niet.

Wat een slechte pot zeg. Woutje Brama, wat doe je toch bij die tegengoal. Terug sjokken van de achterlijn, buitenspel opheffen en dan appeleren. Kom op hoor.

3 oktober 2020 om 23:19

Hahah ging wel heel snel van appeleren naar met zn hand door het haar haha. Inderdaad zo'n speler moet beter weten ipv blijven staan.

3 oktober 2020 om 23:32

Dat weet hij toch zelf ook wel. Gigantische blunder van hem, maar dat wordt hem vergeven, speelde een prima pot, met een geweldige assist op de bijna 2/1 in de 90 ste minuut.

Pierie had nooit naar Ajax moeten gaan. Man man man ... alsof de tijd stil heeft gestaan daar. Is er alleen maar op achteruit gegaan. Je zag het vandaag. Is trager geworden en zelfs de passing ging x op x verkeerd. Was lekker bezig bij Heerenveen en had ergens naar toe moeten gaan waar hij wekelijks zou spelen. De kkd heeft hem niet goed gedaan. Hopelijk herpakt hij zich bij Twente

3 oktober 2020 om 23:52

Dit is zijn eerste serieuze wedstrijd na een aantal weken er naast te hebben gestaan wegens een blessure. Misschien wel sneller dan verwacht na het vertrek van Schenk. Nee het was niet goed, maar het was in ieder geval verdedigend niet slecht. Mag de beste jongen ook wat acclimatiseren? Of denken we in Enschede nog steeds dat we bij de top van Nederland horen?

Conditie moet nog wat aan gebeuren na een uur is het op en moet er gewisseld worden. Waarom dan niet Smal voor Oosterwolde die werd laatste kwartier helemaal overlopen. Verder jammer blessure Jeremieff want Danilo had het niet vandaag. Menig moet ook eens kansen afmaken als je scoort pak je gewoon drie punten maar goed uiteindelijk terechte uitslag. Wel knap hoor dat Emmen heeft me een selectie zeg dat is buitengewoon - heel knap hoe ze het (financieel) doen

4 oktober 2020 om 10:58

Maar goed, Menig is alleen snel en heeft een redelijke dribbel. Hij is te onrustig, heeft een zeer slecht schot voor een aanvaller en is bovendien zo wisselvallig als het weer. Ik hoop eigenlijk dat Lamprou zich snel herpakt, want Menig speelt altijd maar 1 wedstrijd per maand aardig tot goed. In de overige wedstrijden heb je niets aan 'm.

Het was een rommeltje bij Twente.voor hetzelfde geld was Emmen met drie punten in de bus naar huis gereden.dus eigenlijk heeft Twente vanavond een puntje meegepikt.ook niet verkeerd.

4 oktober 2020 om 00:13

Laatste minuut nog een beste kans. Dus Emmen pikte een punt ??

4 oktober 2020 om 08:51

60 minuten lang de betere en 4 dikke kansen gehad om de 2/0 te maken. Emmen had de overwinning kunnen stelen, maar om te stellen dat ze hier 2 punten laten liggen, dan heb je gewoon niet gekeken.

Voetballende was Twente beter maar het was gebrek gebrek aan ervaring dat die jonkies opbrak. Eigenlijk zou er op 2 posities een ervaren speler bij moeten komen voor wat meer balans.

4 oktober 2020 om 07:26

Yep, Anco Jansen bijvoorbeeld

4 oktober 2020 om 08:53

Alsjeblieft niet. Leuke opportunistische voetballer voor Emmen. Verder een irritante zak op het veld, bij elke beslissing van de scheids staat hij in zijn nek te hijgen, hij doet me denken aan Blind.

4 oktober 2020 om 11:01

Brama kan het anders ook wel. Heb geen problemen met dat soort spelers, maar ik denk niet dat Anco Jansen de oplossing is. Je mist gewoon aanvallende impulsen vanuit het middenveld en Menig is simpelweg te wisselvallig en beperkt. Die zie ik graag vervangen worden door Lamprou als de laatstgenoemde zich eens herpakt.

Tja.. 1-1 terechte uitslag. Niks meer, niks minder. Einde berichtgeving

Vind Twente een behoorlijk leuk team hebben dit seizoen, alleen wel jammer dat die grote kans er hier niet ingaat. Een Twente supporter die me kan uitleggen of ze goed genoeg zijn om play-offs te halen dit jaar? Mijn gevoel zegt van wel, maar iemand die er meer verstand van heeft mag me graag corrigeren

4 oktober 2020 om 01:44

Te smalle selectie daarvoor denk ik en geen nr 10 . Schijnt nog wat te komen maar voor play offs zouden dat 2 goeie moeten zijn en dat zit er niet in

4 oktober 2020 om 08:12

Ay begrepen! Toch wel jammer, ik hoop Twente namelijk zo snel mogelijk weer richting ( sup ) top te zien gaan. Ik moet eerlijk toegeven dat ik na die hele affaire toendertijd echt een enorme afkeer heb gekregen tegen de club. Maar achteraf gezien is dat totaal ongegrond natuurlijk. Er zit een totaal ander bestuur, wat niets te maken heeft met wat er toen gebeurde, daar moet niet de hele club voor gestraft worden. Zelfde als Juventus van na 2007. Die club heeft zichzelf helemaal opnieuw opgebouwd en uitgevonden. Dus tweede kansen moeten in het voetbal altijd gegeven kunnen worden

4 oktober 2020 om 08:54

Is helemaal niet belangrijk de play offs, we moeten er koste wat kost inblijven.

4 oktober 2020 om 09:16

En zo denkt het meerendeel van de Twente supporters erover. We zijn al dik tevreden met hoe het nu gaat. We zijn van start gegaan met een bijna compleet nieuw elftal, met een mix van jeugd en huurspelers met een vlekje. Hopelijk weten we nog een goede middenvelder uit e hoed te toveren. Trouwens Jansen had wel gelijk dat het spelen zonder publiek nadelig uitpakt voor de thuisspelende club

4 oktober 2020 om 11:03

Nee. Als ze zo door blijven gaan en er geen gekke dingen gebeuren moet veilig spelen op relatief korte termijn wel goed te doen zijn, maar voor Europees voetbal zijn ze echt niet goed genoeg. Daar is de ploeg te onervaren voor en dat zag je gisteren wel tegen Emmen. Maar goed, snel veilig spelen en ik ben tevreden. Zeker als dat gebeurt met jongens uit de opleiding.

er zijn meer clubs die struikelen tegen Emmen. Vorige week Willem II. Daarvoor kon PSV ternauwernood de vollebuit meenemen. Lastig ploegje zeker in Emmen met dat verschikkelijke veld.

4 oktober 2020 om 08:56

Gezien de wedstrijd 2 punten kado gedaan. Of ze nu een lastige ploeg zijn of niet. Jezelf vergeten te belonen. Emmen elke pot zo voetbalt als het eerste uur, dan mogen ze zich zorgen gaan maken. Die hebben het eerste uur helemaal niets laten zien, daarna 15 min leuk voetbal hoofdzakelijk door Jansen.

4 oktober 2020 om 11:06

In het geval van FC Twente is het de conditie die ze opbrak. Dat afjagen is effectief, maar ze kunnen het nog geen 80 minuten volhouden. Er zit wel verbetering in, maar na 60 minuten is de tank een beetje leeg. Als je dan de kansen niet goed afmaakt, weet je dat de tegenstander altijd dichtbij is. Emmen heeft wel een paar goede spelers met Bijl, Cavlan en Jansen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. LamprouMiddenvelder50
G. RoemeratoeMiddenvelder50
R. ZerroukiMiddenvelder50
J. DrommelKeeper50
V. ČernýAanvaller53
DaniloAanvaller54
T. EbuehiVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

16 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Frank Lampard is bereid om in januari de bezem door zijn selectie te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren