PEC Zwolle voelt zich bestolen: ‘We zijn erg boos, des duivels zelfs’

Zaterdag, 3 oktober 2020 om

Zaterdag kwam PEC Zwolle er als donderslag bij heldere hemel achter dat Alessio da Cruz plotseling bij FC Groningen heeft getekend. De aanvaller van Parma stond op het punt om te tekenen in Zwolle en was zelfs al medisch gekeurd, maar op het laatste moment greep de club naast zijn komst. Technisch directeur Mike Willems laat tegenover Voetbal International weten hevig teleurgesteld en boos over de gang van zaken te zijn.

De overgang van de 23-jarige Da Cruz naar PEC Zwolle leek in kannen en kruiken. De club liet de Oranje-jeugdinternational donderdag overkomen uit Italië en betaalde zijn overnachting in het het Lumen Hotel in het eigen MAC³PARK stadion. Da Cruz doorstond vrijdag de medische keuring, onderging een coronatest en werd al voorgesteld aan de technische staf en een aantal spelers van PEC. Da Cruz had zijn handtekening echter nog niet gezet en bleek zaterdag voor FC Groningen te hebben getekend. De Trots van het Noorden huurt de vleugelspits een jaar en heeft tevens een optie tot koop.

PEC Zwolle-directeur Willems wijst met een enigszins beschuldigende vinger naar Groningen. "Ik vind het wel bijzonder dat je een speler gaat benaderen die al bij een andere club medisch gekeurd is, al weet ik natuurlijk niet precies wat Groningen wel en niet wist", zegt Willems. "We zijn vooral heel teleurgesteld. Het is heel vervelend en vreemd: we zijn erg boos, alleen weten we eigenlijk niet goed op wie we boos moeten zijn."

Willems is al de hele transferperiode bezig met het binnenhalen van een vleugelspits en dacht met Da Cruz eindelijk beet te hebben. "We zijn des duivels, dat gevoel heeft iedereen bij de club. Het is een heel bizarre situatie. We hebben nog kort overwogen om Alessio tegen te houden, maar later dachten we ook: Laat hem maar gaan, we hoeven hem niet meer', aldus Willems. Eerder zag PEC John Yeboah op het laatste moment voor Willem II kiezen, terwijl ook Manuel Benson onhaalbaar bleek. Willems zegt niet uit te sluiten dat PEC met de huidige selectie het seizoen vervolgt.


Poll

Valt FC Groningen iets te verwijten in de transfer van Alessio da Cruz?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door magikhetwete)

Als er niet getekend is dan is het niet netjes maar het kan natuurlijk wel om bij een andere club te tekenen. Vooral naar jezelf kijken of het aanbod beter had gekund waardoor hij wel voor Pec zou kiezen.

3 oktober 2020 om 16:57

PEC heeft natuurlijk niet de financiele stootkracht die FC Groningen heeft. Dat kun je PEC niet kwalijk nemen.

3 oktober 2020 om 17:01

Zeker niet, dus was de aanbieding het hoogst haalbare

3 oktober 2020 om 21:37

Als Groningen wist hoever pec was dan is het een rattensreek. Zegt in dat geval veel over de club Groningen. We zullen wel nooit weten hoe het precies zat.

4 oktober 2020 om 12:29

Dat gaat wel wat ver. Een speler is pas eigendom als je ook daadwerkelijk bewijs hebt en clubs denken nou eenmaal aan hun eigen hachje. Daarin is Groningen absoluut geen uitzondering. Dit moet je de speler en z'n zaakwaarnemer(s) kwalijk nemen. Maar goed, ik vraag me ten zeerste af of Groningen uberhaupt plezier aan 'm gaat beleven. Hij staat toch bekend als een erg lastig mannetje met een zeer gebrekkige discipline. Dit soort capriolen helpen dan natuurlijk ook niet in de beeldvorming van Da Cruz.

Eigenlijk moet je als technisch directeur en als club helemaal geen aandacht meer besteden aan dit soort gevallen. Je weet dat zo'n mondeling akkoord niet rechtsgeldig is zonder bewijs en het is nou niet zo dat het niet erg vaak voorkomt dat spelers of het kamp van de spelers zich niet aan hun woord houden. Verder hoop ik voor Groningen dat deze jongen inmiddels leert van z'n fouten, want er lijkt toch aardig wat mis met de discipline en het karakter van deze jongen. Dan helpen dit soort dingen het imago natuurlijk ook niet bovenop de al gelopen zaken. In het geval van PEC verwoord de technisch directeur het eigenlijk wel goed, om 'm even te quoten: "we hebben nog kort overwogen om Alessio tegen te houden, maar later dachten we ook: Laat hem maar gaan, we hoeven hem niet meer".

3 oktober 2020 om 17:19

Een mondeling akkoord is wel degelijk rechtsgeldig. Bewijs is de mondelinge overeenkomst, dat het lastig te bewijzen is in de rechtszaal is een andere maar een medische keuring, een overnachting en een aantal getuigen aan wie hij is voorgesteld als nieuwe speler helpen enorm bij het overtuigen van een rechter.ben benieuwd wat er precies is gebeurd hoor, maar wilde alleen even op je punt van niet rechtsgeldig ingaan.

3 oktober 2020 om 17:42

Ik denk dat het wel stand houdt. Alles draait om het aannemelijk maken van een mondeling akkoord. Zo kan je je principiële werkwijze voorleggen. In de trend van ‘wij voeren alleen een medische test uit als we het eens zijn geworden over de contractuele voorwaarden en de intentie van een speler’. Ook wordt tegenwoordig steeds meer digitale communicatie geaccepteerd tov schriftelijke werkwijze. Doch za de waarheid in het midden liggen omdat dit de eenzijdige kant is van Pec. Groningen zal zich genoodzaakt voelen een counter reactie te geven. Maak er werk van of beschouw het als pech.

4 oktober 2020 om 12:25

Zoals ik al stelde is een mondeling akkoord alleen rechtsgeldig als het bewezen kan worden. Dat is in de meeste gevallen (helaas) niet het geval. Of misschien moet ik het beter verwoorden: Een mondeling akkoord is wettelijk alleen bindend mits bewezen.

5 oktober 2020 om 10:07

Een akkoord is sowieso alleen geldig mits bewezen. Maar klopt!wel sneu voor PEC en niet perse een grote plus van deze speler, denk dat je er als Groningen ook niet blij mee moet zijn

4 oktober 2020 om 08:20

een medische keuring is wel degelijk als bewijs te voeren dat men een contract overeen zijn gekomen en dat er enkel nog getekend miet worden. In die zaak staan ze zeer sterk alleen wil je dat nu nog? Zo'n speler wil je toch niet meer in je team?

Geen tijd of energie meer aan verspelen nu, zo'n jongen wil je dan toch ook helemaal niet hebben joh. Iemand die zo'n laag mentaliteit heeft wens ik veel succes bij een andere club.

3 oktober 2020 om 17:02

Ik zou niet weten waar een lage mentaliteit uit blijkt. Die jongen heeft de keus en kiest wat hem het best past. Je klinkt een beetje als een zure verliezer.

3 oktober 2020 om 17:23

Slechte mentaliteit is misschien niet goed uitgedrukt maar om een andere club voor je hotel te betalen en dan op het laatste moment over te stappen... Had dan transparant geweest "er is interesse van nog een club"

3 oktober 2020 om 17:36

Misschien moet de Pec directeur de hand in eigen boezem steken en zich afvragen waarom Pec niet slagvaardig kan handelen. Uit de tekst lees ik dat het niet de eerste keer is.ook het verwijt aan Gronignen vind ik een drogreden.

3 oktober 2020 om 17:50

Hoe je het ook recht probeert te lullen. Het is niet netjes. De jongen geeft zijn akkoord laat zich testen en gaat naar het noorden. Als de jongen niet tevreden was met wat pec te bieden had, kon hij dat ook gelijk aangeven. Maar hier moet PEC niet te veel moeite in steken. Zon speler moet je helemaal niet willen hebben

3 oktober 2020 om 17:45

Ach en toen Diemers het deed was het de normaalste zaak ter wereld. Ik vind het ook ronduit belachelijk, maar ik zie nu wel hele andere reacties dan 2 maanden geleden.wel vind ik dit een zaak voor de Fifa om duidelijkere regels op na te laten. Bijv. als de fase medische keuring is gestart geen onderhandelingen meer

Dat ze boos, gefrustreerd en des duivels zijn, dat snap ik allemaal heel goed en het is ook zeker niet netjes van de speler, maar bestolen lijkt me niet. Totdat het rechtsgeldig is, is hij vrij om ergens anders te tekenen.

Groningen was ook laaiend op Feyenoord toen diemers op allerlaatste moment toch naar Feyenoord ging, was niet normaal en schandalig wat hun gebeurde, nu doen ze precies hetzelfde naar Pec toe.

3 oktober 2020 om 17:13

Dat is niet waar. Ze hebben Diemers en Feyenoord sportief succes gewenst, even gebaald en zijn weer verder gegaan. Het is niet heel tof om onwaarheden te verspreiden.

3 oktober 2020 om 17:13

Misschien kunnen ze kosten van de vliegreis en het hotel vergoeden?

3 oktober 2020 om 17:14

Precies willen Groningen niet weer horen huilen als ze denken beet te hebben, maar toch achter het net vissen.

3 oktober 2020 om 17:36

Dat verhaal ligt zoals hierboven aangegeven toch net even iets anders. Niet zomaar wat roepen.

Ik vind de poll niets waard. Al Groningen alleen wist dat Pec interesse had en ze aan het onderhandelen waren, valt ze niet veel te verweiten. Als ze wel wisten van het mondeling akkoord is het een smerige actie.

3 oktober 2020 om 19:53

Eens, ik heb te weinig informatie om een antwoord op de poll te geven dus heb ik niets ingevuld.

Vergoed dan op z’n minst de gemaakte kosten, als Groningen, of als speler.

De speler heeft gekozen en daar is hij vrij in en dat hij eerst langs Zwolle ging en vervolgens bij Groningen tekent is misschien niet netjes maar is ook niet tegen de regels.

Ik kan me niet voorstellen dat FC Groningen in deze kwestie iets te verwijten valt. Wie in ieder geval wel wat te verwijten valt is in de eerste plaats Alessio da Cruz zelf alsmede de scharrelaar die de zaken van da Cruz behartigt. Ik kan me de woeste gevoelens van de club uit Zwolle goed voorstellen.

Eigen schuld van Zwolle. Beetje vergelijkbare situatie met Diemers bij Groningen of Lammers bij PSV. Het is zuur voor de club, maar je moet er maar gewoon voor zorgen dat er een handtekening op papier staat. Dan is er niks aan de hand. Je kan zowel Groningen als die jongen niets verwijten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.AZ40
12.Willem II4-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. ZettererKeeper40
S. KerstenVerdediger40
B. van PolenVerdediger40
J. DrostMiddenvelder40
D. HuibertsMiddenvelder40
C. LeemansMiddenvelder42
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Kylian Mbappé houdt niet alleen rekening met een transfer naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren